'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Νέα δυναμική παγκόσμια καμπάνια για το όνομα της Μακεδονίας

Παγκόσμια καμπάνια για την ονομασία της Μακεδονίας με την συμμετοχή χιλιάδων ατόμων ξεκίνησε για μια ακόμη φορά πριν από τέσσερις εβδομάδες, σε διαδικτυακό επίπεδο. 
Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ανεξάρτητου Ελληνικού Δικτύου (Independent Hellenic Network) την οποία στηρίζουν όλες οι Παμμακεδονικές οργανώσεις ανά τον κόσμο, καθώς και η Παγκόσμια Ένωση Παμμακεδονικών Οργανώσεων. 

Με τον τίτλο «Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομά μου;» η καμπάνια έχει μέχρι σήμερα τύχει αποδοχής και υποστήριξης από 4.500 χιλιάδες άτομα, στην πλειοψηφία τους Έλληνες της διασποράς, αλλά και φιλέλληνες.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των Ελλήνων, ώστε να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση της αλήθειας και να αποτραπεί οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Η πρόεδρος της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, κυρία Νίνα Γκατζούλη σε τηλεφωνική επικοινωνία δήλωσε πως «Εμείς δεν δεχόμαστε να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία της γείτονος χώρας.»

Η κινητοποίηση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο χρονικά ενδιαφέρον αφού σύντομα θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του ΝΑΤΟ όπου θεωρείται βέβαιο η Ελλάδα να δεχτεί πιέσεις εκ νέου για την τελική λύση στο όνομα της γείτονος χώρας.

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και την χρήση του όρου Μακεδονία, έχει οριστεί συνάντηση στις 21 Οκτωβρίου 2010, μεταξύ της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και του τμήματος υπεύθυνο για ελληνικά ζητήματα του State Department, της AΜερικής. Αντικείμενο της συζήτησης που θα έχουν οι εκπρόσωποι της ομογένειας με τον ανώτατο αξιωματούχο κύριο Chris Snipes είναι η έμφαση στο ζήτημα της ονομασίας και τις παραμέτρους που το συνδέουν με την εθνότητα και τη γλώσσα.

Η κ. Γκατζούλη, σημείωσε πως εφόσον το κράτος των Σκοπίων κατορθώσει να χρησιμοποιήσει τον όρο Μακεδονία τότε είναι πιθανό να διεκδικήσει και να εκμεταλλευτεί οτιδήποτε φέρει το χαρακτηριστικό «Μακεδονία».

Τις θέσεις της καμπάνιας καθώς και της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου υιοθετεί το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) ενώ στο πρόσφατο παρελθόν οι ΑΧΕΠΑ κατά την συνάντησή τους στο Μόντρεαλ τον Ιούλιο του 2010 συντάχθηκαν και αυτοί υπέρ της καμπάνιας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για κάθε 5000 υπογραφές θα αποστέλλεται σχετικό έγγραφο τόσο στο Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια στον σύνδεσμο: http://www.macedoniaontheweb.eu/en
Πηγη : newsbomb.gr

Πηγή : TNSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου