'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Χίος: Νεκρός από την κακοκαιρία....

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας ηλικιωμένος στη Χίο όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο στο σημείο Ολύμπι. Το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πάνω από 140 κλήσεις για άντληση υδάτων έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού.

Οι περιοχές όπου επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία είναι κοντά στο αεροδρόμιο, όπως Κοντάρι, Λευκωνιά και Κάμπος αλλά και στους οικισμούς του Δήμου Αγίου Μηνά Αγία Ερμιόνη, Μέγα Λιμιώνα που βρίσκονται κοντά στην παραλία.

Δέκα οδηγοί έχουν απεγκλωβιστεί με επιτυχία ωστόσο ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στη Χίο η οποία έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

Έντονα καιρικά φαινόμενα και την Τρίτη


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι και την Τρίτη (19/10).

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα αλλά και για την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη το πρωί.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο θα φθάνουν τα επτά μποφόρ, ενω θα παρατηρηθεί μικρή πτώση στη θερμοκρασία.

Για την Τετάρτη (20/10) η ΕΜΥ προβλέπει παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στα δυτικά και το ανατολικό αιγαίο, αλλά βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. 


http://cosmo.gr/News/Hellas/293252.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου