'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ταχυδρομείται σε 1.000.000 φορολογούμενους το σημείωμα της περαίωσης

Αποστέλλονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα πρώτα 100.000 σημειώματα περαίωσης σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. 

 Όσοι λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης των ανέλεγκτων χρήσεων της δεκαετίας 2000-2009 έχουν προθεσμία μέχρις τις 18 Νοεμβρίου προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα υπαχθούν στη ρύθμιση καταβάλλοντας και τους αναλογούντες φόρους. 

Όπως ορίζει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την υπαγωγή στη ρύθμιση πληρώνεται και το 20% του οφειλόμενου φόρου.  Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ελέγξουν εξονυχιστικά το σημείωμα της εφορίας διότι δεν αποκλείεται να έχει λάθη όπως όπως είχε παρατηρηθεί και σε χιλιάδες σημειώματα του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων.

Όσοι λοιπόν διαπιστώσουν λάθη θα πρέπει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου να ζητήσουν από τις εφορίες τους την διόρθωση των στοιχείων και την επανέκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος

Υπενθυμίζεται ότι το ελάχιστο ποσό για τους επιτηδευματίες  που τηρούν βιβλία πρώτης κατηγορίας ανέρχεται στα 300 ευρώ. Για όσους τηρούν βιβλία β΄ κατηγορίας το ποσό φθάνει τα 700 ευρώ εάν πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες και 500 ευρώ για επιχειρήσεις. 


Για τις επιχειρήσεις με βιβλία γ΄ κατηγορίας ο ελάχιστος φόρος ανά χρήση ανέρχεται στα 700 ευρώ ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες στα 1.000 ευρώ . 

 
Voria.gr 
http://kapistri.blogspot.com/2010/10/1000000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου