'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Άλλοι τα έκλεψαν ... άλλοι πληρώνουν!!!

Παρακολουθώ τις εξελίξεις καθημερινά και νιώθω ότι τα περιθώρια και οι ανοχές μας εξαντλήθηκαν και πρέπει πλέον η οργή μας να γίνει ένα ποτάμι που θα πνίξει όλους αυτούς που με ψεύτικα λόγια μας παραπλάνησαν και μας παραπλανούν ακόμα και τώρα.
Αυτή την στιγμή είμαστε ίσως η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης (με το ενιαίο νόμισμα) στο κόστος ζωής και η πιο χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι.
Αυτό το κράτος που υποτίθεται ότι νοιάζεται για μας επιτρέπει στις διάφορες πολυεθνικές να μας συμπεριφέρνονται λες και είμαστε ιθαγενείς βάζοντας καπέλο στις τιμές 50% και πολλές φορές ακόμα και περισσότερο.
Αυτό το κράτος και οι κεφαλές του εδώ και χρόνια έδωσαν μαθήματα αναξιοκρατίας ρεμούλας μίζας και παρακμής και τώρα ............μας λένε “τι να κάνουμε όλοι φταίμε γιατί είχαμε γίνει καλοπερασάκηδες και παρτάκιδες.”
Τι λέτε ρε λαμόγια η πλειονότητα αυτού του λαού δουλεύει εδώ και χρόνια από το πρωί ως το βράδυ για να πληρώσει φροντιστήρια για τα παιδιά του επειδή ξεφτιλίσατε και υποβιβάσατε την δημόσια παιδεία, δουλεύει για να δώσει την μίζα στον κάθε επίορκο υπάλληλο σας στην εφορία στην πολεοδομία τον οποίο εσείς διορίσατε τις περισσότερες φορές ρουσφετολογικά σε θέση εύκολου πλουτισμού όπως λένε στην πιάτσα.
Εσείς κάνατε τον Έλληνα κάθε μέρα να κάνει τον σταυρό του και να παρακαλεί για την υγεία του γιατί ξέρει ότι αν του τύχει κάτι και δεν έχει να δώσει το φακελάκι του “να πιείτε ένα καφέ” θα τον φάει το μαύρο φίδι το κολοβό και θα φύγει πριν την ώρα του για τον άλλο κόσμο.
Τώρα βέβαια λέτε “φταίμε όλοι” αλλά εμείς σας λέμε ‘δεν τα φάγαμε και δεν τα πήραμε όλοι.” Μάλιστα κάποιοι χοντρόπετσοι κατηγορούν και την ράτσα μας και λένε “’τι να κάνουμε αφού έτσι είναι ο Έλληνας, κουτοπόνηρος, απείθαρχος και κλεφτάκος το έχει στο αίμα του ρε παιδί μου.”
Ε λοιπόν εγώ σας ζητώ να μου εξηγήσετε πως γίνεται και όταν ο Έλληνας περάσει τα σύνορα αυτής της χώρας, δεν κλέβει, σέβεται τους νόμους και γενικά μεγαλουργεί…..
Μη σπάτε το κεφάλι σας να βρείτε την εξήγηση γιατί είναι απλή και οφείλεται στο ότι στις άλλες χώρες δεν υπάρχει νόμος παραγραφής αδικημάτων των υπουργών (αλήθεια κάποτε πρέπει να μας πουν το όνομα του νομοθέτη που τον επινόησε ή μήπως λέω μήπως ήταν κάποιος μεγάλος υπουργός.!!!!) Επίσης στις άλλες χώρες οι νόμοι είναι απλοί , σαφείς και άμεσα εφαρμόσιμοι μην έχοντας τα γνωστά παραθυράκια εξαερισμού …. που τον κάνουν φύλλο και φτερό όταν δεν ευνοεί τα συμφέροντα που τροφοδοτούν τα κόμματα και τους Βουλευτές σας με τις λεγόμενες δωρεές!!!!.
Κύριοι μας επιβάλτε χωρίς να μας ρωτήσετε να πληρώσουμε εμείς οι αδύναμοι αυτά που έκλεψαν τα κάθε είδους λαμόγια που ανεχτήκατε ή που ακόμα τα κάνατε πλακάκια μαζί τους και σε πολλές περιπτώσεις προστατέψατε φυσικά με το αζημίωτο!!!
Μας ζητάτε λοιπόν με το έτσι θέλω να καλύψουμε τα κλεψιμέικα σας αλλά μη μας λέτε να μοιραστούμε και την ευθύνη γιατί εσείς κρατούσατε το μαχαίρι και το καρπούζι. Εσείς, μεταξύ σας μοιράσατε και φάγατε τα χρήματα που χάθηκαν και όχι μαζί μας!!!!


Γιάννης Πρεβενιός

ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com

Ο ΑΤΤΙΛΑΣ...παίζει γκόλφ!!

Καθώς πλησιάζει η 36η μαύρη επέτειος της εισβολής, το νέο όπλο του Αττίλα είναι η ιδιότυπη τουριστική προπαγάνδα και το ξεπούλημα -σε χαμηλές τιμές- των Ελληνικών περιουσιών.
Οι καλύτεροι πελάτες είναι Άγγλοι και Γερμανοί που αποκτούν παραθαλάσσιες βίλες με γήπεδα γκολφ στην... κατεχόμενη Κύπρο.
Εκεί που το 1974 εισέβαλαν Τούρκοι στρατιώτες, σήμερα απολαμβάνουν τις διακοπές τους Άγγλοι και Γερμανοί τουρίστες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



(από epirus-ellas)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://antidimos.blogspot.com

Αυτή η ιστοσελίδα διαβάζει το μυαλό σας!

Θα σας καταπλήξει με το τελικό αποτέλεσμα.. βάλτε στο μυαλό σας ένα ζώο, ένα φυτό, ένα ορυκτό ή κάποιο άλλο αντικείμενο και το 20Q θα μαντέψει τι είναι! Πώς; με την διαδικασία των ερωτήσεων..


θα σας κάνει 20 ερωτήσεις για να βρεί αυτο που σκεφτήκατε, αν και μάλλον θα το βρεί πολύ νωρίτερα.


Tο αντικείμενο που σκέφτεστε πρέπει να είναι κάτι που το γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, αλλά, δεν πρέπει να είναι ποτέ ένα συγκεκριμένο άτομο, μέρος ή πράγμα.

Ξεκινήστε το τέστ πατώντας εδώ . Αφού μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα διαλέξτε Σκεφτείτε στα Ελληνικά για να ξεκινήσετε..

ΠΗΓΗ: http://futuresamos.wordpress.com

Έρχονται επτά νέα μέτρα...

Το μνημόνιο με την τρόικα προβλέπει και νέα μέτρα, από το 2011 αν πάνε όλα καλά, αν όχι, από φέτος.
Η αιμορραγία του κράτους εξαιτίας των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, για παράδειγμα, αλλά και τα χαμηλά έσοδα επιβάλλον το νέο κύμα μέτρων. Από τα άμεσα μέτρα θα πρέπει να θεωρούνται οι κινήσεις γύρω από την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και τα μέτρα για την εξυγίανση του ΟΣΕ και του ΟΑΣΑ. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον ΟΣΕ οι καταργήσεις γραμμών και οι μετατάξεις υπαλλήλων έχουν ήδη δρομολογηθεί.
Νέες αναταράξεις αναμένεται να φέρει η διαπραγμάτευση για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα φέρει δραματικές μειώσεις για κάποιους.
Ένα ακόμη πλήγμα για την τσέπη του μέσου Έλληνα θα είναι η αύξηση του ΦΠΑ από 5% ή το 11% στο 23% καθώς αναμένεται να φέρει νέο κύμα ανατιμήσεων ως και 10%.
Πολλά χρήματα θα προσπαθήσει να εισπράξει το κράτος και με κινήσεις όπως η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ή τα κίνητρα που θα δοθούν για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε και τον λεγόμενο “πράσινο” φόρο που αναμένεται να αυξήσει τα τιμολόγια του ρεύματος.

ΠΗΓΗ: http://kapistri.blogspot.com

Ο “γιος του Χριστού” και ο “ αντίχριστος” έπαιξαν μπουνιές έξω απ' τη Βουλή!!!

Ακόμα κάνουν το Σταυρό τους μετά απ' όσα είδαν και άκουσαν οι αστυνομικοί!
Όλα έγιναν χθες το απόγευμα την ώρα που η πορεία των εργαζόμενων στα σώματα ασφαλείας έφτασε έξω απ' τη Βουλή.

Ξαφνικά στα σκαλιά μπροστά στο κοινοβούλιο ακούστηκαν φωνές. Οι ένστολοι γύρισαν και είδαν δυο άνδρες να χτυπούν ο ένας το άλλο με μανία.

Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί σε υπηρεσία, αλλά και ένστολοι που διαμαρτύρονταν και έτσι, αν και οι άνδρες φορούσαν πολιτικά, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι είχαν έρθει στα χέρια συνάδελφοι μεταξύ τους.

Με χίλιες δυο δυσκολίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να χωρίσουν τους δυο άνδρες. Ο καυγάς ήταν τόσο άγριος που οι έμπειροι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να τους “κάνουν καλά”.

Ξαφνικά ο ένας από τους δύο καβγατζήδες έπεσε κάτω λιπόθυμος (έτσι έμοιαζε τουλάχιστον).

Οι αστυνομικοί όπως ήταν φυσικό κάλεσαν ασθενοφόρο να παραλάβει τον πεσμένο άνδρα, ενώ πέρασαν χειροπέδες στο... νικητή της άγριας συμπλοκής.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Α.Τ. Συντάγματος και όπως ήταν φυσικό οι αστυνομικοί τον ρώτησαν ποιος ήταν και γιατί δερνόταν με τον άλλο στα σκαλιά της Βουλής.

Την απάντηση που έλαβαν, αν και πολύπειροι, δεν ήταν ακούσει ποτέ ξανά...
“Πλάκα μου κάνετε;” είπε ο άνδρας “δεν ξέρετε ποιος είμαι;”
Δεν ήξεραν οι αστυνομικοί και έτσι τον παρότρυναν να τους πει...
“Είμαι ο γιος του Χριστού” τους είπε με στόμφο και συμπλήρωσε ότι ο αντίπαλος που είχε στείλει στο Ιπποκράτειο δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον “αντίχριστο”...
Με λίγα λόγια οι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι μπροστά στη Βουλή είχαν γίνει αυτόπτες της προαιώνιας μάχης καλού και κακού!
Αν υπάρχει κάτι ... καλό σ' όλα αυτά είναι ότι το... κακό κατέληξε στο νοσοκομείο!


newsit.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.ierosagon.org

Στην Τουρκία θα εκπαιδευτούν 15.000 Αφγανοί Αστυνομικοί

Ενισχύοντας το ρόλο της ως μία περιφερειακή δύναμη που παράγει ασφάλεια η Τουρκία ανέλαβε κατόπιν συμφωνίας που υπέγραψε σήμερα 15 Ιουλίου το ΝΑΤΟ με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν την εκπαίδευση 15.000 Αφγανών Αστυνομικών σε τουρκικές εγκαταστάσεις.

Πέρα από το καθαρά οικονομικό όφελος η Τουρκία με κινήσεις σαν και αυτές επιβεβαιώνει στη Διεθνή Κοινότητα και στο ΝΑΤΟ τη δυνατότητα της να συμβάλει στην διασφάλισης της παγκόσμιας ασφάλειας. Η εκπαίδευση των Αφγανών αστυνομικών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών στο Αφγανιστάν, ώστε ο βασανισμένος αυτός λαός να μπορέσει στο μέλλον να κτίσει μία σταθερή ασφαλή ευνομούμενη κοινωνία.

Η τουρκική επιτυχία αποδεικνύει για άλλη μία φορά την φαντασία των γειτόνων μας, οι οποίοι με χαμηλό κόστος και με μικρή σχετική προσπάθεια, καταφέρνουν να αποδεικνύουν πόσο χρήσιμοι είναι στη Διεθνή Κοινότητα. Οποιαδήποτε σύγκριση με την ελληνική εξωτερική πολιτική μόνο λύπη μπορεί να φέρει ακόμα και για θέματα που βρίσκονται εντός των δυνατοτήτων της χώρας.

Δυστυχώς με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνή συνέδρια με θέματα όπως το μέλλον του Πλανήτη στα επόμενα 20-30 χρόνια και με συνεχόμενα ταξίδια ανα την υφήλιο, χωρίς ξεκάθαρο όφελος για τη χώρα, δεν κερδίζουμε την υποστήριξη της Διεθνούς Κοινότητας.

Για το ΝΑΤΟ και για τις χώρες που διατηρούν μια στοιχειώδη σοβαρότητα όσον αφορά τα ζητήματα ασφάλειας και άμυνας, τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα όπως και οι λύσεις. Αφού η χώρα μας δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις γενικά στα πλαίσια των Διεθνών αποστολών, θα μπορούσε τουλάχιστον να εξετάσει κινήσεις όπως αυτοί που πράττουν οι γείτονες μας.

Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται η διπλωματία μας ασχολείται με άλλα πιο ουσιαστικά θέματα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Όταν η Υπουργός Ανάπτυξης παίζει με τα νεύρα μας!










Κα Κατσέλη
ο ανεκδιήγητος αυτός κύριος για πολλοστή φορά, στο ίδιο κανάλι, βγαίνει για να προσβάλει την νοημοσύνη μας, περιγράφοντας το σχέδιο για το νομοσχέδιο που όταν, θα, και άμα, (αποφασίσουν οι τράπεζες) μπορεί και να γίνει νόμος. Για μήνες μας ζαλίζει με το ίδιο μύθο, και στο μεταξύ έχει αυτοανακηρυχθεί από Γραμματέας του Καταναλωτή, σε Γενικό Γραμματέα Οικονομίας. Εσείς το ξέρετε?
Το RAPEX (σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μη ασφαλή καταναλωτικά προϊόντα) θα μας πάρει με τις κλωτσιές. Οι μόνες ενημερώσεις που η Ελληνική πλευρά (
κατόρθωσε) να δημοσιεύσει (και καθυστερημένα!!!) είναι αυτές που εθελοντικά οι εταιρείες παραχώρησαν. Στο μεταξύ η Ελληνική αγορά, και μέσω αυτής η Ευρώπη, έχει πλημμυρίσει με άκρως επικίνδυνα προϊόντα με ανυπολόγιστο κόστος στη υγεία -ασφάλεια και την τσέπη των πολιτών. Γιατί πληρώνουμε τόσους α...ους στην πλατεία Κάνιγγος και στη Μεσογείων.
Ποιος θα πληρώσει την ζημιά από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία αυτών των προϊόντων? Ο Σπυράκος, η εσείς που μας τον φυτέψατε. Δείτε σε λίγο (ενδεικτικά) για ποια προϊόντα-απάτη μιλάμε...

ΠΗΓΗ: http://adena-gr.blogspot.com

Οι καλύτερες χώρες για να... πεθάνεις !!!!

Η Αυστραλία είναι από τις καλύτερες χώρες για να... πεθάνει κανείς! Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου που στηρίζονται σε μελέτη του Economist και συγκεκριμένα του τμήματος Economist Intelligence Unit (EIU).

Σύμφωνα με τη μελέτη, την καλύτερη ποιότητα θανάτου- ανάμεσα σε 40 χώρες- φαίνεται να προσφέρουν η Βρετανία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιρλανδία, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Γερμανία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ. Παράλληλα, στην 14 η θέση κατατάσσεται η Ταϊβάν και στη 18η Σιγκαπούρη.

Η μελέτη αναφέρει πως καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός μεγαλώνει ηλικιακά, η βοήθεια στους ηλικιωμένους μειώνεται και οι ασιατικές χώρες ιδιαίτερα αδυνατούν να παράσχουν βοήθεια στους ετοιμοθάνατους,

Η Ινδία κατέχει την 40η θέση, με την Κίνα, την Μαλαισία και τη Νότια Κορέα να είναι στις 10 τελευταίες θέσεις. Η Ουγκάντα, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Ρωσία, η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Νότια Αφρική κατατάσσονται σε εξίσου χαμηλές θέσεις.


ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr

Μήπως σας βρίσκεται κανά δολάριο;

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν από το αμερικανικό Πεντάγωνο οι μισθοί των υπαλλήλων του, αν δεν περάσει από το Κογκρέσο το ύψους 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων νομοσχέδιο περί αμυντικών δαπανών, αφού -σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ- το «ταμείον είναι μείον».

Οι εκκλήσεις του υπουργού Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, για το κατεπείγον κονδύλι που θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση της δύναμης των 30.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν, πέφτουν στο κενό εδώ και μήνες και τώρα πια το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να καταφύγει σε πολύ αυστηρές περικοπές δαπανών για να ανταπεξέλθει.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Πενταγώνου, Τζεφ Μορέλ, σχετικά με το θέμα: «Ενώ ελπίζουμε και περιμένουμε ότι το Κογκρέσο θα τελειώσει την υπόθεση, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε σοβαρά για το ενδεχόμενο να μη συμβεί αυτό. Το Υπουργείο Άμυνας θα κάνει οτιδήποτε μπορεί για να συνεχίσει να προστατεύει τις ΗΠΑ και να στηρίζει το στρατό που έχει αναπτυχθεί. Αυτό ίσως συνεπάγεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί από πολλούς ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά σε αυτό το Υπουργείο να έρχονται στη δουλειά χωρίς την δυνατότητα να τους πληρώνουμε ή να πάρουμε άλλα μέτρα, που θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε»


ΠΗΓΗ:
http://www.zougla.gr

Χτυπούσε κινητό μέσα σε φέρετρο!!!

Κλήση από τον.. άλλο κόσμο νόμισαν πως δέχθηκαν οι παρευρισκόμενοι σε κηδεία στην Καρδίτσα όταν ξαφνικά κατά τη διάρκειατης τελετής κτύπησε ένα κινητό τηλέφωνο μέσα από το φέρετρο!

Το περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση στους παρευρισκόμενους στον Ιερό Ναό έλαβε χώρα σε χωριό της Καρδίτσας την πρηγούμενη εβδομάδα όπως αποκαλύπτει το kosmoslarissa.gr.

Στην προσπάθεια των ανθρώπων του γραφείου τελετών να μεταφέρουν το φέρετρο με τον αποβιώσαντα βοήθησαν και δύο συγγενείς της οικογένειας.

Ο ένας εξ αυτών είχε το κινητό τηλέφωνο στην τσέπη του πουκαμίσου και, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, του έπεσε μέσα στο φέρετρο σκύβονταςγια να το σηκώσει!

Όταν αργότερα ο συγκεκριμένος αντιλήφθηκε την απώλεια του κινητού του τηλεφώνου, ζήτησε από τη γυναίκα του να τον πάρει τηλέφωνο ενώ ο ίδιος βγήκε από την εκκλησία για να το ψάξει.

Εκείνη, όμως, τη στιγμή ακούστηκε ένα ήχος από το φέρετρο ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον ήχο κλήσης του κινητού του συγγενή του αποβιώσαντα. Το πιο μακάβριο της υπόθεσης όμως είναι πως ο ήχος κλήσης του εν λόγω κυρίου ήταν το «Μάγισσες φέρτε βότανα»…!

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Ξέχασαν ασκούς με αίμα στα ΚΤΕΛ !!!

Με φορητά ψυγεία, μέσω του ΚΤΕΛ γίνεται η μεταφορά αίματος λόγω περικοπών στα νοσοκομεία και ένα από αυτά παρέμεινε ξεχασμένο για μέρες στη Λάρισα!

Ψυγείο που περιείχε ασκούς με αίμα, έμεινε ξεχασμένο για μέρες στο σταθμό του υπεραστικού Κτελ Λάρισας. Λόγω περικοπών στα νοσοκομεία και μέχρι να υπογραφεί νέα σύμβαση με εταιρείες μεταφοράς, η διαδικασία μεταφοράς γίνεται με φορητά «ψυγεία» μέσω του ΚΤΕΛ.

Διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κώστας Καραμπάτσα προκειμένου να διαπιστωθεί πόση είναι η ποσότητα του «χαμένου» αίματος και ο υπεύθυνος που ξέχασε να το παραλάβει καθώς επίσης και εάν ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο για την αποστολή του, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε από το Γενικό Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Από το κέντρο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας υπογράμμιζαν πάντως, ότι η εν λόγω ποσότητα αίματος δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για λόγους ασφαλείας.

Επισημαίνεται, ότι τα φορητά ψυγεία που μεταφέρεται το αίμα, μπορούν να το διατηρήσουν ασφαλές προς χρήση για κάποιες ώρες και όχι για 10 μέρες που υπολογίζεται ότι παρέμεινε στο ΚΤΕΛ.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Εύφλεκτα «παιχνίδια» στο Καστελόριζο

Το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Πίρι Ρέις έχει αρχίσει από την περασμένη Τετάρτη να κόβει βόλτες στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου και σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει οι Τούρκοι- παρά τα ελληνικά διαβήματα-- έχει την πρόθεση να ερευνήσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Οι αναγνώστες του Ποντικιού, στις 10 Φεβρουαρίου είδαν (από τότε) στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τι «παίζει» στην περιοχή και είναι ψυλιασμένοι για το επικίνδυνο παιχνίδι που έχει ξεκινήσει για την έρευνα και εκμετάλλευση του πιθανού τεράστιου πετρελαικού κοιτάσματος που βρίσκεται στην περιοχή.Αξίζει να θυμηθούμε τι έγραφε τότε το «Π» καθώς όχι μόνο επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις αλλά βοηθά ίσως να προβλέψουμε τι είναι πιθανό να συμβεί στο επόμενο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ στα μέσα του περασμένου μήνα (το κείμενο, θυμίζουμε, δημοσιεύτηκε στις 10 Φλεβάρη) πληροφορήθηκαν από αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες ότι στην περιοχή νότια του Καστελόριζου έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Η«ευχάριστη» είδηση ωστόσο, προκάλεσε προβληματισμό και ανησυχία παρά ενθουσιασμό και ικανοποίηση. Η φράση «αυτό μας έλειπε τώρα» συνοψίζει την ατμόσφαιρα που δημιούργησε η πληροφορία στον πρωθυπουργό και τους συμμετέχοντες στο ΚΥΣΕΑ. Και όχι άδικα…Η παράμετρος «μεγάλα και εκμεταλλεύσιμα πετρελαϊκά αποθέματα» εμφανίζεται σε μια στιγμή που:

◆Οι πιστωτές μας, συντονισμένοι από κάποιο αόρατο σινιάλο (των αγορών) ζητούν όλοι μαζί πίσω τα λεφτά τους εκβιάζοντας την κυβέρνηση με τη δυνατότητα που έχουν να τινάξουν την οικονομία της χώρας στον αέρα. Από την μια οι Εταίροι (Γερμανοί) καταρτίζουν τον προϋπολογισμό μας. Από την άλλη οι Αμερικανοί μας σέρνουν πίσω από το άρμα των συμφερόντων τους και προς το ελεγχόμενο απόλυτα από αυτούς Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την ίδια ώρα οι Τούρκοι …γαργαλάνε την υφαλοκρηπίδα μας.

Μέσα σε όλα αυτά το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η κυβέρνηση να συμβεί στην ελληνική επικράτεια ήταν να βρεθεί πετρέλαιο. Ε, λοιπόν… δυστυχώς, βρέθηκε! Και μάλιστα σε ένα από τα πιο ακατάλληλα, από πολιτικής σκοπιάς, σημείο…

Το μεγάλο και εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα βρίσκεται σε ένα από τα δύσκολα σημεία της ανατολικής Μεσογείου. Δηλαδή εκεί που, αν δεν υπήρχε το Καστελόριζο ως τμήμα της ελληνικής επικράτειας, θα συνόρευε η τουρκική με την κυπριακή ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης. Όμως το Καστελόριζο υπάρχει ως τμήμα της ελληνικής επικράτειας. Κι αυτό σημαίνει ότι το πετρέλαιο βρίσκεται και εντός της ελληνικής ζώνης οικονομικής εκμετάλλευσης. Αρκεί η Ελλάδα να είναι σε θέση να την κατοχυρώσει…

Η πληροφορία περί της ύπαρξης εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών αποθεμάτων έφτασε στην Αθήνα από ξένη μεγάλη δύναμη. Η εκτίμηση- βεβαιότητα της περί της ύπαρξης κοιτασμάτων στοιχειοθετείται από επισταμένη μελέτη δορυφορικών λήψεων της περιοχής και ενδελεχή επιστημονική ανάλυση των δεδομένων.

Η κυβέρνηση έκτοτε επιχειρεί να αναλύσει και να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τα νέα διπλωματικά δεδομένα τα οποία θα προκύψουν στην πιθανότατη περίπτωση που η πληροφορία αποδειχτεί ακριβής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πληροφορία για την ύπαρξη εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών αποθεμάτων σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή συνέπεσε:

◆Με την κλιμάκωση της πίεσης των Ευρωπαίων Εταίρων (Γερμανών) για περιοριστική οικονομική πολιτική και τις απειλές για ενδεχόμενη αποπομπή της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ.

◆Με τις κομψές αλλά σταθερές κινήσεις της Ουάσιγκτον για ρυμούλκηση της ελληνική οικονομίας από το «αμερικανοκρατούμενο» Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

◆Με την οριστικοποίηση των λεπτομερειών για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, όπου το ζήτημα της ενεργειακής (και όχι μόνο) συνεργασίας εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό, τουλάχιστον για τη ρωσική ηγεσία.

◆με τις φήμες περί της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει πακέτα δανεισμού από την Κίνα.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί μια ακόμη σύμπτωση: Ο πρωθυπουργός απάντησε στην επιστολή Ερντογάν και συμφώνησε για συνομιλίες ώστε να οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα των δύο χωρών λίγες μέρες αφού είχε έρθει σε γνώση του η πληροφορία περί ύπαρξης κοιτασμάτων στη θαλάσσια Ζώνη Οικονομικής Εκμετάλλευσης η οποία εκτείνεται νότια του Καστελόριζου.

Στο πλαίσιο αυτό αποκτά μια άλλη διάσταση η διατύπωση του Γ. Παπανδρέου στην επιστολή του προς τον Ερντογάν. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σύμφωνα με την επίσημη εκτεταμένη περίληψη της επιστολής του τονίζει: ότι ενέργειες όπως το casus belli, οι υπερπτήσεις και οι ερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα που δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας «δεν βοηθούν καθόλου τη βελτίωση των σχέσεών μας».

Σύμφωνα με πολιτικούς παράγοντες των υπουργείων εξωτερικών και άμυνας, η ελληνική κυβέρνηση αξιολογεί ως εξαιρετικά επικίνδυνη της κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή του Καστελόριζου, λόγω της εντατικής και συντονισμένης προσπάθειας της Τουρκίας, να θέσει υπό αμφισβήτηση την Ελληνική Ζώνη Οικονομικής Εκμετάλλευσης στην περιοχή.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι τον Νοέμβριο του 2008 η Τουρκία διεξήγαγε έρευνες στην περιοχή ανοικτά του Καστελόριζου με το νορβηγικό πλωτό ερευνητικό σκάφος «Malene Ostervold». Εδώ θα πρέπει παρενθετικά να σημειώσουμε ότι οι Νορβηγοί θεωρούνται παγκοσμίως ειδήμονες σε θαλάσσιες έρευνες για εξεύρεση πετρελαίου.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2009 η Τουρκία ανακοίνωσε πως προγραμματίζει να πραγματοποιήσει και νέες έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι στο βάσιμο ερώτημα τι θα πράξει η Αθήνα αν η Αγκυρα προχωρήσει σε έρευνες εντός της ελληνικής Ζώνης Οικονομικής Εκμετάλλευσης, η κυβέρνηση δεν έχει απάντηση ούτε ένα επεξεργασμένο σχέδιο αντίδρασης.

Δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι παράλληλα με τις ενέργειες αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή του Καστελόριζου οι τουρκικές κινήσεις συνοδεύονται, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία και από την συστηματική κλιμάκωση των υπερπτήσεων μαχητικών επάνω ακόμη και από κατοικημένα ελληνικά νησιά, ενισχύοντας την εικόνα, περί γκρίζων ζωνών που κατάφερε να δημιουργήσει με την κρίση των Ιμίων.

Με τον τρόπο αυτό η Αγκυρα υλοποιεί την γεωπολιτική της αντίληψη, όπως μάλιστα την έχει συνοψίσει σε ακαδημαϊκά του κείμενα ο σημερινός υπουργός εξωτερικών Α. Νταβούτογλου:

Πρόκειται για τη θεωρία που υποστηρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν τη φυσική προέκταση της Ανατολίας. Με αυτήν τη θεωρία η Άγκυρα , αιτιολογεί τις διεκδικήσεις της επί των πετρελαϊκών κοιτασμάτων που, όπως όλα δείχνουν, είναι πλούσια στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από το Καστελόριζο μέχρι την Κύπρο.

Το παιχνίδι με τις Ζώνες Αποκλειστικής Οικονομικής Εκμετάλλευσης στην Ανατολική Μεσόγειο έχει ξεκινήσει έντονα εδώ και μια εξαετία. Με βάση όσα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο η Λευκωσία (Τάσσος Παπαδόπουλος) όχι μόνο προχώρησε σε συμφωνία με την Αίγυπτο προκειμένου να «μοιράσει» την τεράστια θαλάσσια περιοχή που είναι μεταξύ τους, αλλά προχώρησε στη σύναψη συμφωνιών με αμερικανικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς για έρευνες και εκμετάλλευση εντός της κυπριακής Ζώνης, νότια του νησιού.

Η αντίδραση της Αγκυρας υπήρξε έντονη και άμεση. Κατ αρχήν επιχείρησε να υπονομεύσει την συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου, σημειώνοντας ότι στην κυπριακή Ζώνη αποκλειστικής εκμετάλλευσης έχει δικαιώματα και το τουρκοκυπριακό κράτος του βορά. Το ίδιο υποστηρίζει η Αγκυρα και για την θαλάσσια ζώνη βόρεια της Κύπρου. Προφανής στόχος της Αγκυρας είναι να επιβάλλει την άποψή της σύμφωνα με την οποία το Καστελόριζο– λόγω ειδικών συνθηκών– δεν έχει υφαλοκρηπίδα…

Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά και ειδικότερα η ύπαρξη κερδοφόρων (για τις εταιρείες) πετρελαικών κοιτασμάτων σε μια «αδιευκρίνιστη» περιοχή μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου; Σύμφωνα με την εκτίμηση αρμόδιου κυβερνητικού παράγοντα, μια τέτοια παράμετρος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε «επεισόδιο» με την Τουρκία, προκειμένου στη συνέχεια να διευκρινιστούν οι ασάφειες περί κυριαρχίας. Κατά μια παραλλαγή αυτής της άποψης, η ενδεχόμενη πίεση για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων με την εμπλοκή μάλιστα αμερικανικών πετρελαϊκών εταιριών, μπορεί να λειτουργήσει ως επιταχυντής των εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές συνομιλίες για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας που προωθούν Παπανδρέου και Ερντογάν.

Του Δημήτρη Μ.

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr

Κύπρος: Πα-τέρας βίαζε για 11 χρόνια τις δυο του κόρες

Πα-τέρας βίαζε τις δύο του κόρες για σειρά ετών χωρίς να έχει αντιληφτεί οτιδήποτε κάποιο μέλος της οικογένειας.
Πάνω από τρεις ώρες χρειάστηκε ο πρόεδρος του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα, για να αναγνώσει την 200σελιδη απόφαση, η οποία έκρινε ένοχο τον 47χρονο πατέρα από χωριό της επαρχίας Λάρνακας για την πρωτοφανή υπόθεση αιμομιξίας και βιασμού των δύο θυγατέρων του.
Σύμφωνα με την ενοχοποιητική απόφαση του Κακουργιοδικείου, ο 47χρονος για περίπου 11 συνεχή χρόνια βίαζε επανειλημμένα τις δύο θυγατέρες του, χωρίς να υποψιαστεί οτιδήποτε η σύζυγος ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειάς του. Ούτε οι αδελφές γνώριζαν, μέχρι που βγήκε η υπόθεση στην επιφάνεια, ότι ο πατέρας τους εκμεταλλευόταν σεξουαλικά και τις δύο. Ο κατηγορούμενος βρέθηκε ένοχος κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας, που...
διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας των παραπονούμενων, και η οποία έλαβε χώρα τους τελευταίους 9-10 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την ακροαματική διαδικασία, μόνο μία εκ των θυγατέρων του είχε το κουράγιο να βρεθεί στο εδώλιο του μάρτυρα, πρόσωπο με πρόσωπο με τον πατέρα της, και να καταθέσει εναντίον του, για τα όσα φρικτά και αποτρόπαια είχε ζήσει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των αρρωστημένων και ανώμαλων ορέξεών του. Η πρωτάκουστη αυτή υπόθεση, η οποία προκάλεσε σοκ στο παγκύπριο, καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στις 25 Ιουνίου 2009.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν κατά τα έτη 1996 - 2007, τις πλείστες περιπτώσεις στην κατοικία της οικογένειας, όταν η σύζυγος και τα υπόλοιπα μέλη απουσίαζαν από το σπίτι.
Ο κατηγορούμενος δέχθηκε ψύχραιμα την απόφαση του Κακουργιοδικείου και αποχώρησε ανέκφραστος από την αίθουσα του δικαστηρίου με τη συνοδεία αστυνομικών, χωρίς να πει οτιδήποτε. Στο δικαστήριο δεν υπήρχαν φίλοι ή συγγενείς του. Η υπόθεση ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, 21 Ιουλίου, στις 9 π.μ., οπόταν το Κακουργιοδικείο θα επιβάλει ποινή στον 47χρονο. Πάντως, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης. Μέχρι τότε, ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση

http://filoksenos.blogspot.com

Υ.Γ. Καλά εκεί στην Κύπρο όλο πατεράδες βιάζουν τις κόρες τους; Αν αναλογιστείτε πόσες φορές έχουμε διαβάσει παρόμοια είδηση στο filoksenos τότε αυτό αρχίζει να μας ανησυχεί...

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ : http://www.enimerwsi.com

Κυρώσεις κατά των παιδεραστών ανακοίνωσε το Βατικανό

Μετά τη διεθνή κατακραυγή από τα πολλαπλά κρούσματα παιδεραστίας το Βατικανό ανακοίνωσε την Πέμπτη (15/07), αυστηρά μέτρα με απώτερο σκοπό να επιταχυνθεί η έρευνα στις καταγγελίες και να αποβάλλονται άμεσα οι αμαρτωλοί κληρικοί. Αυστηρότερους κανόνες για την καταπολέμηση της παιδεραστίας στους κόλπους της .

Το Βατικανό αύξησε κατά 10 χρόνια (στα 20 από τα 10 που ήταν μέχρι σήμερα) την περίοδο παραγραφής του εγκλήματος και εξομοίωσε τη σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος νοητικά ανάπηρων με την παιδεραστία.

Αυτοί οι νέοι κανόνες προβλέπουν «γρήγορες διαδικασίες για τη διευθέτηση των πιο επειγουσών ή σοβαρών περιπτώσεων, επιτρέποντας το διορισμό λαϊκών στα εκκλησιαστικά δικαστήρια», διευκρίνισε το Βατικανό σε ένα κείμενο που ονόμασε «κανόνες για τα πιο σοβαρά αδικήματα», το οποίο παρουσίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι.

Σύμφωνα με τους κανόνες αυτούς, η παραγραφή για την παιδεραστία αυξάνεται από τα 10 στα 20 χρόνια μετά την ενηλικίωση του θύματος, δίνοντας τη δυνατότητα στα θύματα να καταγγείλουν την κακοποίησή τους μέχρι την ηλικία των 38 ετών, ενώ «εξομοιώνεται η σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος νοητικά ανάπηρων με την παιδεραστία και εισάγεται το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας».

Σε μία άλλη εξέλιξη, ορίζεται ως «σοβαρό αμάρτημα» κατά των εκκλησιαστικών κανόνων η «χειροτονία γυναικών».

Τονίζεται, ωστόσο, ότι τα δύο θέματα δεν εξισώνονται σε καμία περίπτωση. Στόχος του Βατικανού να αντιμετωπίσει το διευρυνόμενο κίνημα υπέρ της χειροτόνησης γυναικών.

Η αμερικανική οργάνωση θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς (SNAP) χαρακτήρισε ανεπαρκή τα νέα μέτρα που έλαβε το Βατικανό που ενισχύουν τους κανόνες κατά της παιδεραστίας στους κόλπους των ιερωμένων.

"Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές του Βατικανού σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση μπορούν να ανακεφαλαιωθούν με λίγες λέξεις: εκτός θέματος", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μπάρμπαρα Ντόρις, μία από τους υπεύθυνους της SNAP.

"Οι κατευθυντήριες γραμμές προσπαθούν να πυροβολήσουν έναν ελέφαντα με ένα νεροπίστολο, την ώρα που ο ελέφαντας δεν είναι καν σε απόσταση βολής", πρόσθεσε.

"Σε όλο τον κόσμο οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας πιστεύουν τους κατηγορούμενους και όχι τους κατήγορους, αρνούνται να μιλήσουν στους ενορίτες τους και (...) αγνοούν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ακόμα κι αν αυτές μοιάζουν αξιόπιστες", υπογραμμίζει η Ντόρις.

"Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να αλλάξει αυτή η συμπεριφορά, όχι οι εσωτερικές κατευθυντήριες γραμμές της εκκλησίας", κατέληξε.


ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Ο ΣΔΟΕ εντόπισε 6.000 άφραγκους με λιμουζίνες!!!

6.000 «άφραγκους» με… λίμο εντόπισε το ΣΔΟΕ σε ελέγχους που πραγματοποίησε το δίμηνο Απρίλιο – Μάιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατά την διάρκεια των ερευνών για φοροδιαφυγή σε κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σημείωναν τον αριθμό των πινακίδων των πολυτελών αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα απέξω και στην συνέχεια προχώρησαν σε διασταυρώσεις των αριθμών κυκλοφορίας με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους τα τελωνεία και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η διαπίστωση; Οι ιδιοκτήτες 6.000 πολυτελών αυτοκινήτων δήλωναν στην Εφορία εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ και εκατοντάδες από αυτούς φαίνεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο εισαγωγής 435 Ι.Χ. μεγάλης αξίας με υποτιμολογημένα παραστατικά προκειμένου να γλιτώσουν δασμούς και φόρους!

ΠΗΓΗ: star.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Απίστευτο: Τους ζητούν πίσω τα απολυτήρια Λυκείου!!!

Τελικά όλα μπορούν να συμβούν σε αυτήν την χώρα…Προ ημερών όσοι αποφοίτησαν από τα λύκεια της χώρας έλαβαν τα απολυτήρια και πριν φύγουν για τις διακοπές του καλοκαιριού, όσοι υποψήφιοι έπιασαν βαθμολογίες που τους δίνουν εισιτήριο για τις σχολές της αρεσκείας τους κατέθεσαν τα μηχανογραφικά.Τώρα, όμως καλούνται να επιστρέψουν τα απολυτήρια και να λάβουν νέα – διορθωμένα...
Κι αυτό γιατί δεν είχε προβλεφθεί να αλλάξει στα απολυτήρια το λογότυπο του Υπουργείου, στο οποίο προστέθηκε το «Δια βίου μάθησης».

Star.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kafeneio-gr.blogspot.com

Οι αυτοκτονίες ανθρώπων που πιέζονται λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι συνεχείς...

Οι ειδήσεις αυτές περνάνε στα ψιλά. Και αυτό γίνεται σε μια κοινωνία που, κάποτε τουλάχιστον, φημιζόταν για την ανθρωπιά της, για τη συνοχή της, για την αλληλεγγύη της, για το φιλότιμό της.
Αλήθεια, γιατί όλοι αποστρέφουν το βλέμμα τους, γιατί κάνουν ότι δεν ακούν; Γιατί δειλιάζουν; Γιατί περί αυτού πρόκειται…
Είναι όντως δύσκολο, πολύ δύσκολο και για κάποιους αφόρητο, να....

διαπιστώνουν ξαφνικά ότι μέσα σε λίγους μήνες, έστω και λόγω της κρίσης που αγγίζει λίγο-πολύ τους πάντες, οι κόποι δεκαετιών πήγαν στράφι.

Ότι έφτασαν σε αδιέξοδο. Είναι επίσης πολύ φυσικό, κάποιοι να το ερμηνεύουν αυτό ως αποτυχία. Προσωπική αποτυχία. Ο καθένας έχει την περηφάνια του στο κάτω-κάτω. Δεν είναι λίγο κανείς να «τσαλακώνεται» επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά, να βλέπει την οικογένειά του, ανήμπορος να τη βοηθήσει…
Οφείλει η Πολιτεία να καταγράψει το φαινόμενο και να αντιδράσει. Να δημιουργήσει υποδομές προστασίας και περίθαλψης όσων χρειάζονται ψυχολογική στήριξη, να συμπαρασταθεί σε όσους προσφύγουν στην προστασία της, να δημιουργήσει γραμμές ψυχολογικής στήριξης για άτομα που χρήζουν βοήθειας και συμπαράστασης, σε μια εποχή που οι διαταγές πληρωμής έχουν πλημμυρίσει την πιάτσα και όταν χτυπά το κουδούνι σου, δεν ξέρεις να είναι φίλος, συγγενής ή δικαστικός κλητήρας.

Κατά τοκογλύφων ΤΩΡΑ!
Επίσης, η Πολιτεία οφείλει να «αυστηροποιήσει» τη νομοθεσία όσον αφορά στην τοκογλυφία. Εδώ και δεκαετίες, οι τοκογλύφοι έχουν ωθήσει σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας, εκποιώντας ατιμώρητοι περιουσίες. Αυτοί οι τρισκατάρατοι τύποι πρέπει να «μπλοκάρονται» όταν επισημαίνονται. Το γιατί, το γνωρίζομε όλοι…

«Με την τοκογλυφία κανείς δεν έχει σπίτι πέτρινο
με κάθε πέτρα να σμιλεύεται σωστά και τέλεια να δένει
έτσι ώστε ένα σχέδιο να είναι δυνατό να περαστεί πάνω στην πρόσοψή του,
με την τοκογλυφία
κανείς δεν έχει έναν παράδεισο ζωγραφιστό
στους τοίχους του ναού του…
Σκοτώνει το παιδί στη μήτρα η τοκογλυφία
Του νέου το φλερτάρισμα το σταματά
Έφερε την παραλυσία στο κρεβάτι, ξαπλώνει
ανάμεσα στη νεαρή τη νύφη και τον άντρα της
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
Φέρανε πόρνες για την Ελευσίνα
Πτώματα στήθηκαν στο δείπνο
κατ’ εντολήν της τοκογλυφίας».
Μια στροφή από το ποίημα του Έζρα Πάουντ «Usura», σε μετάφραση του Χρίστου Γούδη, τα λέει όλα… Και μπορεί να ζούμε εγκλωβισμένοι σε ένα στην ουσία του τοκογλυφικό καπιταλιστικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα που διέπει την παγκόσμια οικονομία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιες «διορθώσεις»…
Να κάνουμε αυτό που πρέπει
Προέχει όμως η προστασία όλων όσων αυτή τη στιγμή πλήττονται. Από εξώδικα, διαταγές πληρωμής, «πιέσεις» τηλεφωνικές… Είναι εύκολο η ζωή του ανθρώπου να μεταβληθεί σε κόλαση από τη μια στιγμή στην άλλη.

Και αυτό, μπορεί να συμβεί σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν προσφύγει σε δανεισμό. Αυτό που οφείλουμε όλοι να κάνουμε είναι να διαφυλάξουμε την ανθρωπιά μας, την αγάπη μας προς τον πλησίον, την αλληλεγγύη μας, τη διάθεσή μας για προσφορά. Και να είμαστε εκεί, όταν κάποιος κοντά μας δοκιμάζεται. Να πολεμήσουμε δίπλα του αν πλήττεται από το σύστημα.
Ας μην αφήσουμε λοιπόν όλους όσους απεργάζονται με «μνημόνια» τη διάλυση της κοινωνίας μας. Ας τους δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες. Όχι άλλοι θάνατοι λοιπόν στο βωμό της μετάλλαξης της χώρας μας σε αποικία του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου.
Νίκος Χιδίρογλου
elora
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Δεν πληρώνουν!!!

Ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές κερδίζει το κίνημα κατά των διοδίων «Δεν πληρώνουμε», το οποίο θεωρεί άδικη την καταβολή κομίστρου στους σταθμούς των διοδίων όλης της χώρας.


Δείτε τι επικράτησε χθες στα διόδια των Αφιδνών, επί της Νέας Οδού, όταν οι οδηγοί αρνήθηκαν να πληρώσουν το κόμιστρο.





ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

Ύποπτα κρούσματα μεταδοτικής ασθένειας σε κρουαζιερόπλοιο!

Κινητοποίηση παρατηρείται στον Πειραιά μετά από ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής για την εμφάνιση τριών πιθανών κρουσμάτων ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας σε κρουαζιερόπλοιο, το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στις 06.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης προερχόμενο από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η πρόκειται για το Ε/Γ - Κ/Ζ «NAVIGATION OF THE SEAS» με σημαία από τις Μπαχάμες, το οποίο έχει 3.500 επιβάτες και πλήρωμα 1.196 άτομα. Μεταξύ των επιβατών, έχουν αναφερθεί τρία πιθανά κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας.

Άμεσα ενημερώθηκαν κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά, οι οποίες ήδη διαχειρίζονται το περιστατικό, αναμένοντας την κατάπλευση του κρουαζιερόπλοιου.

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Μια λεπτομέρεια που δεν παρατήρησε κανείς για τον Πολ το χταπόδι!!!

ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΧΘΕΣ!!!!!!!



Λογικό συμπέρασμα: στο χταπόδι αρέσει το κίτρινο χρώμα!

Χαζό συμπέρασμα: το χταπόδι είναι μέντιουμ!



ΠΗΓΗ: http://www.blogotsarka.gr

Ο γυμνός Μίκι και ...η σβάστικα ..προκαλούν σάλο!

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στην Πολωνία αφίσα που εμφανίζει τον Μίκι Μάους στο σώμα μιας γυμνής γυναίκας, να ποζάρει μπροστά στη σβάστικα του Γ' Ράιχ.

Περισσότερο απ' όλα ενοχλεί ότι το συγκεκριμένο πόστερ αναρτήθηκε μερικά μέτρα μακριά από την εβραϊκή συναγωγή της πόλης Πόζναν. Αναρτήθηκε τον Ιούνιο και αποτελεί έργο ενός Ιταλού καλλιτέχνη που με τον τρόπο αυτό θέλησε να αποδώσει τη “φρίκη” του αμερικανικού τρόπου ζωής! Το έργο του Ιταλού, Μαξ Παπέσκι εντάσσεται σε μια σειρά εκθεμάτων που συνδυάζουν φιγούρες αμερικανικών καρτούν με εικόνες πολέμου και καταστροφής.

Αλλά οι Πολωνοί δεν έχουν διάθεση για βλέπουν ναζιστικά σύμβολα να χρησιμοποιούνται για σατυρικούς ή καλλιτεχνικούς σκοπούς. Η εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων το 1939 στην Πολωνία, τα γκέτο και οι θάνατοι εκατομμυρίων Εβραίων και μη σε στρατόπεδα συγκεντρώσεων έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη των Πολωνών.

«Αυτή η πρόκληση μέσω της τέχνης είναι μια μορφή βίας κατά της ευαισθησίας πολλών ανθρώπων», δήλωσε ο Νόρμπερτ Ναπιεράι, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Πόζναν. Ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι το πόστερ είναι μια καλλιτεχνική έκφραση και δεν παραβιάζει τους νόμους της χώρας.

Ήδη, το πόστερ έχει γίνει στόχος βανδαλισμού δυο φορές, αλλά η διευθύντρια της γκαλερί Μαρία Τζαρνέκα προτίθεται να το επαναφέρει στη θέση του. «Το κεφάλι του Μίκι Μάους και η σβάστικα είναι στο ίδιο επίπεδο, δεν σημαίνουν τίποτα και ανήκουν και τα δύο στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης. Τα σύμβολα και ο τρόπος που λειτουργούν είναι το θέμα εδώ», δήλωσε στο Associated Press.

Οι Εβραίοι ηγέτες της περιοχής, πάλι, έχουν άλλη άποψη. Στην Πολωνία υπήρχε πριν από τη γερμανική εισβολή του 1939 μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εβραϊκές κοινότητες, που αριθμούσε περίπου 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους. «Είναι σοκ για τους ανθρώπους που φέρουν ακόμη τα σημάδια της κόλασης του Ολοκαυτώματος», δηλώνει η 64χρονη Αλίσια Κόμπους, επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας του Πόζναν.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Στη Βουλή η «Δωδώνη»

Στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος, Νίκο Μωραΐτη.

Ο βουλευτής και τα μέλη του κλιμακίου της νομαρχιακής επιτροπής Ιωαννίνων συζήτησαν με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και το θέμα δεν ήταν άλλο από τις εξελίξεις οι οποίες έχουν ανακινήσει το ενδεχόμενος πώλησης της εταιρίας. «Είναι αποτέλεσμα της συνειδητής αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζουν χρόνια τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο κ. Μωραΐτης, ο οποίος κατηγόρησε μεταξύ άλλων την Αγροτική Τράπεζα και το μνημόνιο δανεισμού, αναφέροντας ότι η τράπεζα προσπαθεί «να αποσπάσει ζεστό χρήμα από το λεγόμενο μηχανισμό στήριξης» με την απαλλαγή της από της θυγατρικές μη χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα όπως είναι η «Δωδώνη».Ο κ. Μωραΐτης κατηγόρησε και τους συνδικαλιστές των συνεταιριστικών ενώσεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι πούλησαν μετοχές στην ΑΤΕ και τώρα η τράπεζα ελέγχει το 67,7% των μετοχών της επιχείρησης, αλλά και όσους προβάλλουν το επιχείρημα «να περάσει στους φυσικούς φορείς». Στις δηλώσεις του ο κ. Μωραΐτης υπογράμμισε ότι «η πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ‘Δωδώνης’ χρειάζεται να δένει με τον αγώνα ενάντια στη γενικευμένη πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, την κυρίαρχη πολιτική ανάπτυξης που στηρίζει τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων, των πολυεθνικών και στην αγροτική παραγωγή». Η πρόταση του κόμματος για τη διαχείριση της βιομηχανίας είναι οι «κοινωνικοποιημένες καθετοποιημένες μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, που θα στηρίζονται σε σύγχρονους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, προστατεύοντας το εισόδημα των παραγωγών, καλύπτοντας τις λαϊκές διατροφικές ανάγκες, την πρόσβαση σε φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα». Αύριο, θα συζητηθεί στη Βουλή η ερώτηση που έχουν καταθέσει προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, οι βουλευτές του ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr

Αφήνουν άδεια τα ρεζερβουάρ...

Την στιγμή που πάνω από 500 πρατήρια καυσίμων έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου, και άλλα 1000 υπολειτουργούν, οι καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις όπως το υγραέριο ενώ όσοι μένουν σε παραμεθόριες περιοχές, προμηθεύονται βενζίνη από τη Βουλγαρία ή τα Σκόπια σε τιμές 40 - 50 λεπτά χαμηλότερες από τις ελληνικές.

Η υγραεριοκίνηση είναι μια λύση για τους καταναλωτές καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο υγραέριο διαμορφώνεται στα 42 λεπτά το λίτρο, 37 % χαμηλότερος σε σχέση με τη βενζίνη. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα "ραντεβού" στα συνεργεία που κάνουν τις μετατροπές κλείνονται πλέον μετά από 3 - 4 μήνες ενώ πολλοί σπεύδουν να κάνουν τις μετατροπές αυτές σε γειτονικές χώρες.

Μάλιστα, η αύξηση των φόρων έχει γονατίσει τους πολίτες οδηγώντας σε κατακόρυφη πτώση τη κατανάλωση κατά 30 % με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρατήρια να απειλούνται με λουκέτο, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να αγοράσουν καύσιμα από τις εταιρίες. Έτσι, λειτουργούν ορισμένες μόνο ημέρες της εβδομάδας ή διαθέτουν π.χ. μόνο βενζίνη ή ντίζελ ή ανοίγουν μόνο για να παρέχουν υπηρεσίες πλυντηρίου, λίπανσης, κλπ. Όλα αυτά τα πρατήρια αναζητούν αγοραστή αλλά το ενδιαφέρον, κυρίως από την πλευρά των εταιριών, εντοπίζεται μόνο σε όσα βρίσκονται σε καλά σημεία. Τα υπόλοιπα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΟΒΕ οδηγούνται σε κλείσιμο.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μ. Κιούσης.

Ο Κιούσης κάλεσε κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα γιατί όπως είπε "παρά τις αυξήσεις οι εισπράξεις για το Δημόσιο Ταμείο είναι μειωμένες λόγω της πτώσης της κατανάλωσης".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΒΕ από την αρχή του 2010 μέχρι την 1η Ιουλίου η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στην αμόλυβδη από τις αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και το ΦΠΑ είναι 41 λεπτά.

"Χωρίς την αύξηση αυτή η λιανική τιμή θα ήταν γύρω στο 1,1 ευρώ δηλαδή χαμηλότερη από πέρυσι" δήλωσε ο Κιούσης προσθέτοντας ότι αν υιοθετηθεί η πρόταση για νέα αύξηση του ΕΦΚ κατά 20 - 30 λεπτά προκειμένου να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, πάντα σύμφωνα με την ΟΒΕ, οι οδηγοί θα ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους καθώς η αμόλυβδη θα φθάσει στο 1,8 ευρώ το λίτρο.

Παράλληλα, η ΟΒΕ κατήγγειλε και "λαθρεμπόριο" καυσίμων στις παραμεθόριες περιοχές καθώς οι καταναλωτές προμηθεύονται καύσιμα σε χαμηλότερες τιμές από γειτονικές χώρες και ζήτησε να ληφθούν μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών. Ενδεικτικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι σε ένα Σαββατοκύριακο, μόνο από μία μεθοριακή διάβαση (Ορμενίου) Έλληνες οδηγοί αγόρασαν 150.000 λίτρα βενζίνης. Το κέρδος για τον καταναλωτή είναι 40 - 50 λεπτά το λίτρο, όσο είναι η διαφορά τιμής αλλά η απώλεια για το Δημόσιο είναι πολλαπλάσια, 1 ευρώ το λίτρο, αφού χάνει το σύνολο των φόρων που θα εισέπραττε αν η πώληση γινόταν στην Ελλάδα, συν το φόρο εισοδήματος εταιριών και πρατηρίων.

Τέλος, η ΟΒΕ ζήτησε να αρχίσει άμεσα διάλογος για το καθεστώς διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από την προσεχή χειμερινή περίοδο (από 15 Οκτωβρίου) καθώς ο κλάδος δεν μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζει το ισχύον σύστημα με το οποίο οι βενζινοπώλες αγοράζουν το πετρέλαιο φορολογημένο με τον υψηλό συντελεστή του πετρελαίου κίνησης, το πουλάνε με το χαμηλότερο συντελεστή που ισχύει για τη θέρμανση και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι επιστροφές έως πέρυσι γίνονταν σε τρεις ημέρες, τελευταία υπάρχουν καθυστερήσεις που ξεπερνούν και τις 15 ημέρες αλλά οι βενζινοπώλες δηλώνουν ότι δεν έχουν την δυνατότητα πλέον να διευκολύνουν το Δημόσιο ούτε για τρεις ημέρες.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Επίσκεψη στον Αρη με ένα κλικ!

Η ΝΑSΑ ένωσε τις δυνάμεις της με την εταιρεία Μicrosoft προκειμένου να προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να εξερευνήσει για πρώτη φορά τον Αρη από τον υπολογιστή του, με τη μεγαλύτερη δυνατή λεπτομέρεια.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ένας διαδραστικός χάρτης τον οποίο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να «κατεβάσει» στον υπολογιστή του, έχοντας τη δυνατότητα να δει τρισδιάστατα τα όρη και τις κοιλάδες στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.

Ειδικοί της Μicrosoft δούλεψαν...
τρία ολόκληρα χρόνια συλλέγοντας στοιχεία από εικόνες υψηλής ανάλυσης του πλανήτη, που είχαν παραχθεί από τα διαστημικά όργανα της ΝΑSΑ.

Οπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, η σκληρή δουλειά απέδωσε καρπούς και τώρα οι χρήστες του WorldWide Τelescope μπορούν πλέον να ζουμάρουν και με ένα κλικ να βρίσκονται ξαφνικά στην επιφάνεια του πλανήτη.

Οσοι θελήσουν να «ταξιδέψουν» εικονικά στον Αρη, μπορούν να θαυμάσουν τους κρατήρες του και το βάθος των φαραγγιών του. Μπορούν, για παράδειγμα, να κάνουν μια... βόλτα στον Κρατήρα Βικτόρια ή στον Ολυμπο, που αποτελεί το πιο ψηλό όρος στο ηλιακό μας σύστημα.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://anexigitakaiparaxena.blogspot.com

Gay ο αστυνομικός:Απεφάνθη το δικαστήριο!!!

… Οι ισχυρισμοί τουαστυνομικού που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση έπεσαν στο κενό, καθώς δεν έπεισε το δικαστήριο, όταν στην απολογία του είπε πως έψαχνε για ναρκωτικά και αυτός ήταν ο λόγος που έγδυσε τον κρατούμενο.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε για την σεξουαλική ταυτότητα του κατηγορουμένου αστυνομικού, τον ανεκήρυξε ομοφυλόφιλο και τον κατεδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκιση αφού ετέθη σε διαθεσιμότητα.

Οι “άσεμνες” πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε, συνέβησαν μέσα στο....

Αστυνομικό τμήμα Πολύχνης.


Μια μέσα στο Πολεμικό Μουσείο,μιά μέσα στο Αστυνομικό τμήμα…

Φαίνεται πως οι χώροι όπου εκτελείται κρατική υπηρεσία ερεθίζουν!

Άντε,και σε ανώτερα!!


zoomnews
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://fonaklas.blogspot.com

Μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα λουκέτα και εκτινάσσεται η ανεργία - Γιατί τα επίσημα στοιχεία της ανεργίας στην Ελλάδα είναι πλασματικά.

Πάνω από 20.000 εμπορικές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου ενώ χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Η κατάσταση στην αγορά είναι απελπιστική, λένε οι έμποροι, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2011 είναι απογοητευτικές. Σύμφωνα με έρευνες των μικρομεσαίων, έως το τέλος του χρόνου θα έχουν κλείσει περίπου 60.000 επιχειρήσεις ενώ περισσότεροι από 110.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, εκτός από την οικονομική κρίση, τη μείωση των πωλήσεων αλλά και την αδυναμία χρηματοδότησης από τις τράπεζες, προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων δημιουργεί και η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης...


Οπως προκύπτει από στοιχεία έρευνας, μία στις 4 επιχειρήσεις- μέλη του ΕΒΕΑ δηλώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της σε άλλη χώρα με χαμηλότερο φορολογικό συντέλεση, ενώ μία στις 2 επιχειρήσεις προβλέπει ότι θα βάλει λουκέτο αν δεν αλλάξει η οικονομική κατάσταση το επόμενο 12μηνο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Μελετών του ΕΒΕΑ με ερωτηματολόγιο μέσω Διαδικτύου, στο οποίο απάντησαν 1.592 επιχειρήσεις όλων των μορφών (Α.Ε., ΕΠΕ, Ο.Ε., Ε.Ε., ατομικές επιχειρήσεις).

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, περισσότερο από το 90% των επιχειρήσεων θεωρεί ότι η η ασκούμενη φορολογική πολιτική επιβαρύνει τις οικονομικές τους επιδόσεις επηρεάζοντας σημαντικά τα κέρδη και τις πωλήσεις τους ενώ περισσότερες από 8 στις 10 αντιμετωπίζουν πτώση τζίρου.

Η ύφεση στην οποία έχει μπει η Ελληνική οικονομία την τελευταία διετία έχει προκαλέσει αιμορραγία στην αγορά. Η κάμψη των πωλήσεων αλλά και η έλλειψη ρευστότητας έχει οδηγήσει περισσότερες από 60.000 επιχειρήσεις σε απόγνωση καθώς ζουν καθημερινά με τον φόβο του... λουκέτου αφού αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους καθυστερώντας εκτός από τα δάνεια και επιταγές ακόμα και τις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορία.

Έκρηξη σημείωσαν και οι καθυστερήσεις στην πληρωμή υποχρεώσεων.

"Μαγειρεύουν" τα πραγματικά ποσοστά της ανεργίας !

Αξίζει να σημειωθεί οτι τα επίσημα στοιχεία της ανεργίας στη χώρα μας είναι εντελώς πλασματικά αφού ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες χιλιάδες άνεργοι αυτοασφαλίζονται στο ΙΚΑ ως δήθεν εργαζόμενοι προκειμένου να αποκτήσουν την πολυπόθητη ανεργία το χειμώνα.

Αυτή η "απάτη" βέβαια βολεύει τόσο το κράτος, που καταφέρνει έτσι να αποκρύπτει τα πραγματικά ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα , όσο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι έχοντας εκμεταλλευτεί προγράμματα του ΕΣΠΑ εμφανίζουν στις λίστες απασχόλησης πλασματικό εργατικό δυναμικό το οποίο στην πραγματικότητα οχι μόνον δεν εργάζεται (ενώ εμφανίζεται στις λίστες εργαζομένων της επιχείρησης) αλλά πληρώνει και την ασφάλιση του απο την τσέπη του χωρίς βέβαια να αμοίβεται , προκειμένου να εξασφαλίσει έτσι μια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και το πολυπόθητο επίδομα ανεργίας το χειμώνα.


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com/

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ "ΣΑΛΤΑΡΙΣΕ" ΟΠΩΣ Η...ΕΦΗ ΘΩΔΗ.!!!

ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ...ΝΟΜΠΕΛ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.!
 
Μας το επιβεβαίωσε και "παριστάμενος" στη συζήτηση Βουλευτής...
Ο "κονφερανσιέ" και "σαλτιπάγκος" πρόεδρος του τηλεκόμματος ΛΑΟΣ, τη περασμένη Παρασκευή στη βουλη προξένησε νέα γέλια και θυμηδία στο σώμα...
Βέβαια είχαν προηγηθεί δηλώσεις τους ως απάντηση στά οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Σαμαράς με το αμίμητο:
"Xαίρομαι που ο κ.Σαμαράς μελέτησε σε βάθος τις προτάσεις που... είχα κάνει."!
Τώρα τι προτάσεις γιά την οικονομία να κάνει ένας, ο οποίος στερείται ακόμη και του στοιχειώδους απολυτηρίου του παλιού εξατάξιου Γυμνασίου, μόνο ο Αυτιάς με τον Χατζηνικολάου είναι σε "θέση" να το... κατανοήσουν .!
Καί ας γελάει κάθε πικραμένος στην ομήγυρι της πλατείας Κολωνακίου αποκαλώντας τον Καρατζαφέρη απόφοιτο του "LONDON SCHOOL OF.. TRIXES"
Τη Παρασκευή λοιπόν ο "κλόουν" της πολιτικής απο το βήμα της Βουλής ζήτησε να προταθεί για το βραβείο... Νόμπελ οικονομίας επειδή είχε προβλέψει --προφανώς ως απόφοιτος "LONDON SCHOOL OF.. TRIXES" -- , ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν θα πιάσουν τόπο χωρίς ανάπτυξη...
Εμείς έχουμε ξαναγράψει ότι ακολουθεί βήμα- βήμα την πορεία της συμπαθέστατης δημοτικής αοιδού μας, Εφης Θώδη και από τα βάθη της ψυχής μας , ευχόμαστε να μην έχει και την ίδια κατάληξη...

Διαβάστε εδώ:

http://politikosafari.blogspot.com/2010/02/blog-post_4791.html

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://politikosafari.blogspot.com

Η Τουρκία αναπτύσσεται , η Ελλάδα.... κοιμάται...

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία, ASELSAN, εξακολουθεί να αναπτύσσεται και συμμετέχει στην παγκόσμια λίστα ανταγωνιστικότητας των 100 μεγαλύτερων αμυντικών βιομηχανιών στον κόσμο, σύμφωνα με την αξιολόγηση του κορυφαίου αμερικανικού αμυντικού περιοδικού «Defense News».
Φέτος αξιολογήθηκε στην 86η θέση της παγκόσμιας λίστας, ενώ πέρσι βρισκόταν στην 93η θέση.
Στην πρώτη θέση της λίστας αξιολόγησης είναι η αμερικανική αμυντική κοινοπραξία Λόκχιντ Μάρτιν (Lockheed Martin Cooperation), ενώ στη δεύτερη θέση αξιολογήθηκε η βρετανική BA Systems. Στην αναφερόμενη λίστα συμμετέχουν επίσης, τέσσερις αμυντικές κοινοπραξίες από το Ισραήλ.
Η ASELSAN δραστηριοποιείται από το 1975, στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων τηλεπικοινωνιών για στρατιωτικές και βιομηχανικές χρήσεις, τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό.
Η εταιρία απασχολεί 3.550 εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και 1.900 μηχανικοί, ενώ διαθέτει ποσοστό 7% των ετήσιων κερδών της στην έρευνα, αλλά και την ανάπτυξη νέων συστημάτων.
Το βασικό παραγωγικό της έργο.......... αναλύεται στη συμμετοχή σε προγράμματα συμπαραγωγής ή υλοποίησης αντισταθμιστικών ωφελημάτων, για την τουρκική αμυντική βιομηχανία.


ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com

Διψάνε για... πετρέλαιο οι Λύκοι της Άγκυρας

Τι απάντηση θα έχει η Αθήνα σε μία ενδεχόμενη επιθετική στάση της Άγκυρας; Πιθανότατα καμία... ενώ δεν αποκλείονται και οι «σπασμωδικές κινήσεις» που μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα φέρουν
  • Έβαλαν στο «μάτι» 1.100 τετραγωνικά χλμ. στη Μεσόγειο, για πετρελαϊκές έρευνες...
  • Τι προτίθεται να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε μία τέτοια περίπτωση;
  • Αυξάνουν οι πιθανότητες θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο;
  • Ποιοι κερδίζουν και γιατί από μία «θερμή» περίοδο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;

Δημοσιεύτηκε στο υπ' αριθμόν 27.639 σημερινό φύλλο της εφημερίδας της τουρκικής κυβερνήσεως η...
προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για «τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες», στο πλαίσιο των ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε θαλάσσια έκταση 1.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη Μεσόγειο.

Το διαγωνισμό προκήρυξε η τουρκική ανώνυμος εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ). Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι προτάσεις για το διαγωνισμό πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις δύο το μεσημέρι στις 10 Αυγούστου 2010.

Η διάρκεια του έργου ορίζεται ως ένα έτος. Στην προκήρυξη, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα, δεν διευκρινίζονται τα ακριβή σημεία της θαλάσσιας περιοχής.

Γιατί όλο αυτό το αδιευκρίνιστο πλαίσιο ερευνών μας κάνει να ανησυχούμε; Γιατί νιώθουμε πως η «μυστικότητα» αφορά πιθανότατα το βόρειο Αιγαίο, την ευρύτερη περιοχή των Ιμίων και την θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου; Είναι γνωστό πως η Άγκυρα θα θελήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το κενό εξουσίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και πιθανότατα θα θελήσει να έλθει σε μία συμφωνία(από τις γνωστές που γίνονται κάτω από το τραπέζι των μυστικών διπλωματικών διαβουλεύσεων) με την Αθήνα, το ΔΝΤ ή την τρόικα.

Είτε θέλουμε να το καταλάβουμε και να το αποδεχτούμε είτε όχι, αυτή τη χρονική περίοδο η χώρα κυβερνάται από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ε.Ε., που αποφασίζουν και διατάσσουν. Ο εκτελεστής των εντολών είναι ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που δίχως δεύτερη σκέψη, χωρίς καμία πολιτική ή ηθική αναστολή, εκτελεί (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τις εντολές αλλά ταυτόχρονα και τον ελληνικό λαό και το ίδιο το μέλλον της χώρας.

Η Άγκυρα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον συνομιλητή της και πιθανότατα να γνωρίζει και την «διάρκεια» της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Ταγπτ Ερντογάν αφού μπορεί κάλλιστα την οποιαδήποτε στιγμή να «στείλει αδιάβαστο» τον έλληνα ομόλογο του, μέσω μίας μικρής κρίσης στο Αιγαίο. Μία τέτοια ενέργεια είναι δυνατόν να δώσει στην Τουρκία τον απαραίτητο χρόνο ώστε να «επεκταθεί» σε ζώνες και περιοχές που θα τεθούν στη συνέχεια υπό συζήτηση (βλ. Κυπριακό), αλλά θα τελούν υπό την «κηδεμονία» της Άγκυρας μέχρι την λήψη της οποιασδήποτε τελικής απόφασης. Ένα τέτοιο «σκηνικό» ουσιαστικά θα «παγώσει» την Αθήνα, η οποία έχει αποδείξει πως δεν διαθέτει την ικανότητα σοβαρών πολιτικών εθνικών αποφάσεων. Σε μία τέτοια χρονική στιγμή η Άγκυρα μπορεί να κερδίσει χωρίς καν να πολεμήσει και η Ελλάδα να χάσει πολλά περισσότερα από το γόητρο της και ταυτόχρονα να πέσει σε μία περίοδο μεγάλης εσωτερικής οικονομικής δυσπραγίας με ολέθρια αποτελέσματα στα χαμηλά κοινωνικά και οικονομικά στρώματα. Το ζητούμενο δεν είναι εάν η Άγκυρα αποφασίσει να κάνει ένα τέτοιο «άλμα». Το ζητούμενο είναι το πότε ο Ερντογάν θα αποφασίσει να τολμήσει να κερδίσει από το πολιτικό κενό που υπάρχει στην Αθήνα. Και δεν πρέπει, φυσικά, να ξεχνάμε πως το Αιγαίο και μία μικρής διάρκειας «ρήξη» με την Ελλάδα, αποτελεί σημαντική πολιτική διέξοδο για τον Ερντογάν που ψάχνει να βρει σημείο συσπείρωσης υπέρ του τη στιγμή που οι Κούρδοι δείχνουν να σαρώνουν στην τουρκική επαρχία..

Τι απάντηση θα έχει η Αθήνα σε μία ενδεχόμενη επιθετική στάση της Άγκυρας; Πιθανότατα καμία... ενώ δεν αποκλείονται και οι «σπασμωδικές κινήσεις» που μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα φέρουν. Εξ άλλου, μία τέτοια «συγκρουσιακή κατάσταση» ίσως να συμφέρει και το ΔΝΤ, που θα βρει «κενό χρόνο» να περάσει πολλά σκληρά μέτρα σε περίοδο που οι έλληνες πολίτες θα ανησυχούν για το Αιγαίο.

Η πολιτική δεινότητα δεν είναι το δυνατό σημείο του Γιώργου Παπανδρέου που πρέπει να σκέφτεται πλέον πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο «επεισοδίου» με την Τουρκία στα μέσα Σεπτεμβρίου (οι κακές γλώσσες λένε πως ίσως και να το επιθυμεί προκειμένου να συσπειρώσει τον ελληνικό λαό γύρω από το όνομα του και να κερδίσει μερικούς πόντους από το πολύ χαμένο έδαφος εξαιτίας της μέχρι Τώρα πολιτικής του στάσης)...

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ)

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είπε χθές (14-07-2010) το πρωί η βουλευτής του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη για την άντληση του πετρελαίου στο Αιγαίο:




ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.com

Για βενζίνη, τσιγάρα και ποτά στη Βουλγαρία και στα Σκόπια!

Εκτός των συνόρων, στη γειτονική Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, μεταβαίνουν καθημερινά εκατοντάδες Έλληνες για να προμηθευτούν σε χαμηλότερες τιμές βενζίνη, τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά και πλήθος άλλων προϊόντων.
Οι διαδοχικές αυξήσεις στους ειδικούς φόρους αλλά και στο ΦΠΑ στην Ελλάδα άνοιξαν την ψαλίδα τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα, με αποτέλεσμα καταναλωτές αλλά και πολλοί επαγγελματίες από παραμεθόριους νομούς (Έβρο, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς κ.α.) να έχουν στραφεί στις αγορές της Βουλγαρίας και των Σκοπίων, όχι μόνο για να προμηθευτούν βενζίνη και είδη σούπερ μάρκετ, αλλά ακόμη και για να αγοράσουν τσιγάρα και ποτά.

Η διαφορά στην απλή αμόλυβδη μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρία φθάνει τα 40 λεπτά το λίτρο, δηλαδή έως και 20 ευρώ για το φουλάρισμα του ρεζερβουάρ. Στα τσιγάρα, οι τιμές για τις ίδιες μάρκες στα Σκόπια είναι κατά 50% χαμηλότερες με την κούτα να κοστίζει 16 ευρώ, έναντι 38 στη χώρα μας. Στα αλκοολούχα ποτά οι διαφορές είναι μικρότερες και δεν ξεπερνούν τα 5-6 ευρώ το μπουκάλι, είναι όμως αρκετές για να οδηγήσουν ακόμη και επαγγελματίες στην άλλη πλευρά των συνόρων, για να αγοράσουν ουίσκι, βότκα κλπ.

Οι απώλειες για το ελληνικό κράτος είναι τεράστιες, καθώς, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, μόνο σε τρία πρατήρια στο Σβίλεγκραντ, 5 χλμ. από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σχηματίζονταν ουρές αυτοκινήτων από την Ελλάδα και διατέθηκαν 150.000 λίτρα αμόλυβδης, με απώλειες για τα ταμεία του ελληνικού κράτους που ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ.
«Η κίνηση στα πρατήρια του Έβρου έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 60% και για όσα βρίσκονται κοντά στα σύνορα ξεπερνάει το 80%, αφού έμειναν μόνον όσοι παίρνουν με βερεσέ. Το να γεμίσει κάποιος το ρεζερβουάρ του δεν μπορεί να το απαγορεύσει κανείς, όμως δε γίνεται να γεμίζουν και να μεταφέρουν μπιτόνια με βενζίνη», σημείωσε η Βασιλική Καλαϊτζή, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπολών Έβρου...»

«Ελπίζουμε να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι, όπως μας διαβεβαίωσε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών για τη μεταφορά μπιτονιών με βενζίνη. Στα δικά μας πρατήρια η κίνηση έχει μειωθεί από 30% έως 40% και πλέον οι οδηγοί βάζουν βενζίνη κάθε 1η και 15 του μήνα, δηλαδή όταν πληρώνονται. Τις άλλες μέρες βάζουν 5-10 ευρώ για να περάσουν», συμπλήρωσε ο Ιωάννης Μαγλουσίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και πρόεδρος των Πρατηριούχων Κιλκίς.

Ποτά μόνο για το σπίτι
Η αύξηση της τιμής των ποτών, μέσα σε έξι μήνες κατά 50% (από 12,5 στα 18,5 ευρώ τα απλά ουίσκι) έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η κίνηση στις κάβες και τα άλλα σημεία πώλησης τουλάχιστον κατά 60%.

«Πλέον ο κόσμος δεν αγοράζει ούτε εμφιαλωμένα νερά. Τα αλκοολούχα έφτασαν να πωλούνται πάνω από 18 ευρώ, η μπίρα 1 ευρώ, ενώ ακόμη και τα εμφιαλωμένα ούζα και τσίπουρα έχουν σημαντική επιβάρυνση, με αποτέλεσμα να ενισχύονται τα χύμα που κυκλοφορούν σε ανεξέλεγκτες ποσότητες, με συνέπεια τεράστιες απώλειες εσόδων για το κράτος. Στη χονδρική έχουν μειωθεί οι πωλήσεις σε μπαρ, ταβέρνες κ.λπ., ενώ παρουσιάζει αύξηση η κίνηση σε σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικα κ.λπ. αφού ο κόσμος έχει στραφεί στη διασκέδαση στο σπίτι. Εκτός από τη μείωση του τζίρου κατά 60%, αντιμετωπίζουμε και τη φορολόγηση επί του τζίρου, δηλαδή πληρώνουμε φόρο στο φόρο. Ζητάμε να διαχωριστεί ο φόρος από τα φορολογικά έσοδα», δήλωσε ο Σταύρος Μακρίδης, πρόεδρος της Ενωσης Διακινητών Εμπόρων Οίνων και Ποτών Θεσσαλονίκης.

«Το Γενάρη οι τιμές στα ποτά αυξήθηκαν κατά 20%, το ίδιο και το Μάρτιο και το Μάιο αυξήθηκαν κατά 30%. Συνολικά, 70% αύξηση σε τρεις μήνες, χώρια οι αυξήσεις του ΦΠΑ», τονίζει ο Στέλιος Προκοπίου, εργαζόμενος σε κάβα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ. Προκοπίου, «ένα μπουκάλι ουίσκι που κόστιζε 11 ευρώ, τώρα κοστίζει 18 ευρώ». Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και η βότκα, με την τιμή του μπουκαλιού, από τα 10 ευρώ που κόστιζε προ αυξήσεων, σήμερα να κοστίζει 17 ευρώ. «Οι αυξήσεις είναι πιο αισθητές σ' αυτά που λέμε “βαριά ποτά”, όπως ουίσκι, βότκα, τεκίλα. Εμείς πλέον πουλάμε το ουίσκι και τη βότκα κοντά στα 20 ευρώ», αναφέρει η Αναστασία Χατζημελετίου, εργαζόμενη σε κάβα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://alexpolisonline.blogspot.com

Συνελήφθη εκ νέου ο προστατευόμενος του Γ. Κεφαλογιάννη

Η είδηση δεν είναι ότι στην Ιεράπετρα Κρήτης εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης. Είδηση αποτελεί το γεγονός ότι ο άνθρωπος που συνελήφθη, ήταν ο προστατευόμενος του πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού. Είναι ο άνθρωπος για τον οποίο καταδικάστηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, διότι παρενέβη στο έργο της Αστυνομίας. Τότε τον συνέλαβαν για χασισοκαλλιέργεια, αλλά ο σύμβουλος του πρωθυπουργού τον υπερασπίστηκε, ζητώντας από τους αστυνομικούς να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τον άνθρωπο που έπιασαν. Σήμερα, ο προστατευόμενος, όπως αποδεικνύεται, συνεχίζει ακάθεκτος την αγροτική του ενασχόληση.

Ο Κωνσταντίνος Βασσάλος είναι 31 ετών. Συνελήφθη με την κατηγορία ότι κατέχει φυτεία 200 δενδρυλλίων, που εντοπίστηκε στην τοποθεσία Κεφάλα του Δήμου Ιεράπετρας. Στις αρχές της εβδομάδας, με μια μικτή συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν δίπλα σε θερμοκήπιο τη φυτεία κάνναβης και να συλλάβουν –εκτός από έναν 33χρονο Αλβανό, ο οποίος φρόντιζε τη φυτεία– κι έναν ακόμη άνδρα ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Βασσάλο, μόνιμο κάτοικο Ρεθύμνου, ο οποίος έχει, ήδη, βεβαρημένο παρελθόν και «λερωμένο» ποινικό μητρώο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές.

Το βεβαρημένο παρελθόν του ανθρώπου - κλειδί

Μια παρόμοια ιστορία είχε γραφτεί στα αστυνομικά δελτία το Σεπτέμβριο του 2003. Στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, μετά από παρακολούθηση δύο ημερών, είχαν καταφέρει να εντοπίσουν ένα νεαρό καλλιεργητή μιας ακόμη φυτείας κάνναβης. Ποιο είναι το κοινό σημείο; Ο χασισοκαλλιεργητής του 2003 και ο χασισοκαλλιεργητής του 2010 είναι το ίδιο πρόσωπο. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι για τις παρεμβάσεις του συμβούλου του Κώστα Καραμανλή και επί σειρά ετών υπουργού της ΝΔ. Στον ιδιοκτήτη της φυτείας είχαν τότε ασκηθεί κατηγορίες και η δικαιοσύνη τον είχε κρίνει ένοχο. Η υπόθεση θα έκλεινε εκεί, ως μια συνηθισμένη καταδίκη, αν, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, ένας συνδικαλιστής αστυνομικός δεν είχε καταγγείλει δημόσια πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Αστυνομίας. Η καταγγελία που έσκασε σαν βόμβα, τον Ιανουάριο του 2006, έκανε λόγο για δύο αστυνομικούς που δέχτηκαν πιέσεις από τον Γιάννη Κεφαλογιάννη να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις, που ήταν εις βάρος του κατηγορούμενου χασισοκαλλιεργητή και να καταθέσουν ευνοϊκά για εκείνον.

Ακολούθησαν επώνυμες καταθέσεις τριών αστυνομικών, οι οποίοι περιέγραψαν: «Δέχθηκα τηλεφώνημα στο κινητό μου από τον Αρκάδιο Σπανουδάκη και μου είπε να περάσω από το γραφείο του κυρίου Κεφαλογιάννη. Την άλλη ημέρα, 10 π.μ. περίπου, πήγα στο γραφείο του κ. Κεφαλογιάννη, όπως μου είχε ζητήσει. Πριν μπω στο γραφείο, από την τζαμένια πόρτα, είδα ότι μέσα βρισκόταν ο κατηγορούμενος Κωνσταντίνος Βασσάλος, ο αδελφός του και ο Αρκάδιος Σπανουδάκης. Εξέφρασα την απορία και τη δυσαρέσκειά μου, γιατί με έφεραν σε εκείνο τον χώρο με τον Κωνσταντίνο Βασσάλο, που αύριο θα πήγαινα στο Δικαστήριο σαν μάρτυρας κατηγορίας. Ο Σπανουδάκης μου απάντησε: «Δυο λεπτά να μας δεχθεί ο υπουργός». Στη συνέχεια, μπήκαμε στο γραφείο του κ. Κεφαλογιάννη. Εκείνος, απευθυνόμενος σε μένα, μου είπε: «Για την υπόθεση των Δαφνέδων είναι εδώ ο Κωνσταντίνος Βασσάλος και εσύ και ο συνάδελφός σου κάνατε λάθος και δεν είναι το πρόσωπο που διέφυγε από τη φυτεία». Εγώ απάντησα: «Μα υπουργέ μου, τον είδα καλά και είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Εκείνος μου ανταπάντησε ότι είναι μικρός ο κατηγορούμενος και να τον βοηθήσουμε, αν έχει κάνει λάθος. Εγώ αντέδρασα, έδειξα μια δυσφορία, αλλά δεν πρόλαβα να πω τίποτα, γιατί ο ίδιος συνέχισε, λέγοντάς μου να αφήσω μια αμφιβολία ενώπιον του ανακριτή και ότι δεν είμαι σίγουρος 100% και ας τον κρίνει το δικαστήριο.»

Και ερχόμαστε ξανά στο παρόν. Ο ίδιος άνθρωπος, ο χασισοκαλλιεργητής Κωνσταντίνος Βασσάλος για τον οποίο ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ζητούσε πιεστικά να αλλάξουν οι καταθέσεις των αστυνομικών, τάζοντας, μάλιστα, και διορισμούς συγγενών τους, ο άνθρωπος για τον οποίο εγγυόταν τη φερεγγυότητά του, σήμερα οδηγείται και πάλι στον εισαγγελέα με την ίδια ακριβώς κατηγορία.

Ο σύμβουλος πρωθυπουργού και η καταδίκη για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία

Πολλοί θα θυμούνται ότι τελικά, το 2008, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο άνθρωπος που κάποτε «έλυνε και έδενε» στο Ρέθυμνο και στο τότε πρωθυπουργικό γραφείο, δικάστηκε και καταδικάστηκε. Ο άλλοτε πανίσχυρος Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγορήθηκε για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία -του χασισοκαλλιεργητή- και προτροπή σε ψευδορκία αστυνομικών υπαλλήλων και παραιτήθηκε από τη θέση του συμβούλου πρωθυπουργού, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Τις πομπές του Γ. Κεφαλογιάννη είχε αποκαλύψει ο «Κίτρινος Τύπος»

Η απόπειρα συγκάλυψης δεν ήταν η πρώτη για τον πρώην σύμβουλο του Κ. Καραμανλή. Όπως είχε αποκαλύψει η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος», ο Σάββας Κεφαλογιάννης, ξάδελφος του Γιάννη Κεφαλογιάννη, νοίκιαζε το 2005 ένα χωράφι, όπου εντοπίστηκαν 800 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Στην υπόθεση χρησιμοποιήθηκε ως εξιλαστήριο θύμα ένας χρήστης ναρκωτικών, ενώ ο Σάββας Κεφαλογιάννης, όχι μόνο δεν κατηγορήθηκε, αλλά και η κατάθεσή του –μυστηριωδώς- εξαφανίστηκε από τη δικογραφία.

Στα βίντεο που ακολουθούν, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» μιλούν με τους δικηγόρους που χειρίστηκαν τότε την υπόθεση. Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής, είχαν δηλώσει ότι η κατάθεση του Σάββα Κεφαλογιάννη δε βρέθηκε στη δικογραφία, παρά το γεγονός ότι η ιδιοκτήτρια του αγροτεμαχίου είχε καταθέσει ότι ο Σ. Κεφαλογιάννης ήταν ο ενοικιαστής.




Ο «Κίτρινος Τύπος» είχε εντοπίσει και την ίδια την ιδιοκτήτρια του αγροτεμαχίου, όπου βρέθηκε η φυτεία. «Ο Σάββας Κεφαλογιάννης οπλοφορούσε, με απειλούσε και, παρά τις μηνύσεις μου, δεν αποδέσμευε το χωράφι. Πιστεύω ότι επιχειρείται συγκάλυψη, επειδή είναι ξάδελφος του πρώην υπουργού», ανέφερε.




ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/