'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Συνελήφθη εκ νέου ο προστατευόμενος του Γ. Κεφαλογιάννη

Η είδηση δεν είναι ότι στην Ιεράπετρα Κρήτης εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης. Είδηση αποτελεί το γεγονός ότι ο άνθρωπος που συνελήφθη, ήταν ο προστατευόμενος του πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού. Είναι ο άνθρωπος για τον οποίο καταδικάστηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, διότι παρενέβη στο έργο της Αστυνομίας. Τότε τον συνέλαβαν για χασισοκαλλιέργεια, αλλά ο σύμβουλος του πρωθυπουργού τον υπερασπίστηκε, ζητώντας από τους αστυνομικούς να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τον άνθρωπο που έπιασαν. Σήμερα, ο προστατευόμενος, όπως αποδεικνύεται, συνεχίζει ακάθεκτος την αγροτική του ενασχόληση.

Ο Κωνσταντίνος Βασσάλος είναι 31 ετών. Συνελήφθη με την κατηγορία ότι κατέχει φυτεία 200 δενδρυλλίων, που εντοπίστηκε στην τοποθεσία Κεφάλα του Δήμου Ιεράπετρας. Στις αρχές της εβδομάδας, με μια μικτή συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν δίπλα σε θερμοκήπιο τη φυτεία κάνναβης και να συλλάβουν –εκτός από έναν 33χρονο Αλβανό, ο οποίος φρόντιζε τη φυτεία– κι έναν ακόμη άνδρα ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Βασσάλο, μόνιμο κάτοικο Ρεθύμνου, ο οποίος έχει, ήδη, βεβαρημένο παρελθόν και «λερωμένο» ποινικό μητρώο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές.

Το βεβαρημένο παρελθόν του ανθρώπου - κλειδί

Μια παρόμοια ιστορία είχε γραφτεί στα αστυνομικά δελτία το Σεπτέμβριο του 2003. Στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, μετά από παρακολούθηση δύο ημερών, είχαν καταφέρει να εντοπίσουν ένα νεαρό καλλιεργητή μιας ακόμη φυτείας κάνναβης. Ποιο είναι το κοινό σημείο; Ο χασισοκαλλιεργητής του 2003 και ο χασισοκαλλιεργητής του 2010 είναι το ίδιο πρόσωπο. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι για τις παρεμβάσεις του συμβούλου του Κώστα Καραμανλή και επί σειρά ετών υπουργού της ΝΔ. Στον ιδιοκτήτη της φυτείας είχαν τότε ασκηθεί κατηγορίες και η δικαιοσύνη τον είχε κρίνει ένοχο. Η υπόθεση θα έκλεινε εκεί, ως μια συνηθισμένη καταδίκη, αν, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, ένας συνδικαλιστής αστυνομικός δεν είχε καταγγείλει δημόσια πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Αστυνομίας. Η καταγγελία που έσκασε σαν βόμβα, τον Ιανουάριο του 2006, έκανε λόγο για δύο αστυνομικούς που δέχτηκαν πιέσεις από τον Γιάννη Κεφαλογιάννη να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις, που ήταν εις βάρος του κατηγορούμενου χασισοκαλλιεργητή και να καταθέσουν ευνοϊκά για εκείνον.

Ακολούθησαν επώνυμες καταθέσεις τριών αστυνομικών, οι οποίοι περιέγραψαν: «Δέχθηκα τηλεφώνημα στο κινητό μου από τον Αρκάδιο Σπανουδάκη και μου είπε να περάσω από το γραφείο του κυρίου Κεφαλογιάννη. Την άλλη ημέρα, 10 π.μ. περίπου, πήγα στο γραφείο του κ. Κεφαλογιάννη, όπως μου είχε ζητήσει. Πριν μπω στο γραφείο, από την τζαμένια πόρτα, είδα ότι μέσα βρισκόταν ο κατηγορούμενος Κωνσταντίνος Βασσάλος, ο αδελφός του και ο Αρκάδιος Σπανουδάκης. Εξέφρασα την απορία και τη δυσαρέσκειά μου, γιατί με έφεραν σε εκείνο τον χώρο με τον Κωνσταντίνο Βασσάλο, που αύριο θα πήγαινα στο Δικαστήριο σαν μάρτυρας κατηγορίας. Ο Σπανουδάκης μου απάντησε: «Δυο λεπτά να μας δεχθεί ο υπουργός». Στη συνέχεια, μπήκαμε στο γραφείο του κ. Κεφαλογιάννη. Εκείνος, απευθυνόμενος σε μένα, μου είπε: «Για την υπόθεση των Δαφνέδων είναι εδώ ο Κωνσταντίνος Βασσάλος και εσύ και ο συνάδελφός σου κάνατε λάθος και δεν είναι το πρόσωπο που διέφυγε από τη φυτεία». Εγώ απάντησα: «Μα υπουργέ μου, τον είδα καλά και είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Εκείνος μου ανταπάντησε ότι είναι μικρός ο κατηγορούμενος και να τον βοηθήσουμε, αν έχει κάνει λάθος. Εγώ αντέδρασα, έδειξα μια δυσφορία, αλλά δεν πρόλαβα να πω τίποτα, γιατί ο ίδιος συνέχισε, λέγοντάς μου να αφήσω μια αμφιβολία ενώπιον του ανακριτή και ότι δεν είμαι σίγουρος 100% και ας τον κρίνει το δικαστήριο.»

Και ερχόμαστε ξανά στο παρόν. Ο ίδιος άνθρωπος, ο χασισοκαλλιεργητής Κωνσταντίνος Βασσάλος για τον οποίο ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ζητούσε πιεστικά να αλλάξουν οι καταθέσεις των αστυνομικών, τάζοντας, μάλιστα, και διορισμούς συγγενών τους, ο άνθρωπος για τον οποίο εγγυόταν τη φερεγγυότητά του, σήμερα οδηγείται και πάλι στον εισαγγελέα με την ίδια ακριβώς κατηγορία.

Ο σύμβουλος πρωθυπουργού και η καταδίκη για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία

Πολλοί θα θυμούνται ότι τελικά, το 2008, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο άνθρωπος που κάποτε «έλυνε και έδενε» στο Ρέθυμνο και στο τότε πρωθυπουργικό γραφείο, δικάστηκε και καταδικάστηκε. Ο άλλοτε πανίσχυρος Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγορήθηκε για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία -του χασισοκαλλιεργητή- και προτροπή σε ψευδορκία αστυνομικών υπαλλήλων και παραιτήθηκε από τη θέση του συμβούλου πρωθυπουργού, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Τις πομπές του Γ. Κεφαλογιάννη είχε αποκαλύψει ο «Κίτρινος Τύπος»

Η απόπειρα συγκάλυψης δεν ήταν η πρώτη για τον πρώην σύμβουλο του Κ. Καραμανλή. Όπως είχε αποκαλύψει η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος», ο Σάββας Κεφαλογιάννης, ξάδελφος του Γιάννη Κεφαλογιάννη, νοίκιαζε το 2005 ένα χωράφι, όπου εντοπίστηκαν 800 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Στην υπόθεση χρησιμοποιήθηκε ως εξιλαστήριο θύμα ένας χρήστης ναρκωτικών, ενώ ο Σάββας Κεφαλογιάννης, όχι μόνο δεν κατηγορήθηκε, αλλά και η κατάθεσή του –μυστηριωδώς- εξαφανίστηκε από τη δικογραφία.

Στα βίντεο που ακολουθούν, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» μιλούν με τους δικηγόρους που χειρίστηκαν τότε την υπόθεση. Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής, είχαν δηλώσει ότι η κατάθεση του Σάββα Κεφαλογιάννη δε βρέθηκε στη δικογραφία, παρά το γεγονός ότι η ιδιοκτήτρια του αγροτεμαχίου είχε καταθέσει ότι ο Σ. Κεφαλογιάννης ήταν ο ενοικιαστής.




Ο «Κίτρινος Τύπος» είχε εντοπίσει και την ίδια την ιδιοκτήτρια του αγροτεμαχίου, όπου βρέθηκε η φυτεία. «Ο Σάββας Κεφαλογιάννης οπλοφορούσε, με απειλούσε και, παρά τις μηνύσεις μου, δεν αποδέσμευε το χωράφι. Πιστεύω ότι επιχειρείται συγκάλυψη, επειδή είναι ξάδελφος του πρώην υπουργού», ανέφερε.




ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου