'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Μέρα κρίσης με σύσκεψη και αστυνομία...

Η αστυνομία ανεβαίνει στο Ελληνικό. Όχι με… εκστρατευτικό σώμα όπως έγινε πριν από 2,5 χρόνια, με 300 περίπου άνδρες των ΜΑΤ που πήγαν να καταλάβουν το Ελληνικό, αλλά με περιπολικά και αστυνομικούς που θα ζητήσουν από τους κατοίκους να ανοίξουν το δρόμο προς το έργο, εκτελώντας ουσιαστικά την απόφαση του εισαγγελέα.

Την Κυριακή το απόγευμα στη συνέλευσή τους, η οποία δεν ήταν και από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει, κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αποκλεισμό παρότι ο εισαγγελέας τους έδωσε περιθώριο μέχρι τέλους της προηγούμενης βδομάδας για να ανοίξουν το δρόμο. Παράλληλα όμως, οι κάτοικοι θα συναντήσουν σήμερα την περιφερειάρχη Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, οπότε ανοίγει και ένα μικρό «παραθυράκι» στην υπόθεση. Εάν αυτό ανοίξει διάπλατα, τότε θα αποτραπεί και η αστυνομική επέμβαση. Εάν αυτό κλείσει, τότε οι αστυνομικοί θα ανέβουν προς το Ελληνικό.

Αυτά συμβαίνουν και υπό την πίεση του ενδεχομένου να κλείσει ξανά η χωματερή της Δουρούτης. Χθες αργά το βράδυ αναμενόταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μπιζανίου για το θέμα. Ο δήμαρχος Μπιζανίου Αχιλλέας Σίντος, Δευτέρα μεσημέρι πριν το δημοτικό συμβούλιο έλεγε ότι η απόφαση, όπως τουλάχιστον καταλάβαινε από τις συζητήσεις του με συμβούλους και κατοίκους της περιοχής, ήταν ειλημμένη για το νέο κλείσιμο της χωματερής. Έτσι και αλλιώς το συμβούλιο είχε προειδοποιήσει ότι, εάν δεν ανοίξει ο δρόμος στο Ελληνικό και δεν συνεχιστεί το έργο, τότε θα ξαναμπλοκάρει ο δρόμος προς τη χωματερή. «Θα επέμβει ο εισαγγελέας σε εμάς που κλείνουμε μια παράνομη χωματερή και δεν θα επέμβει στο Ελληνικό όπου κλείνει ένα νόμιμο έργο; Μην ξεχνάμε ότι το έργο είναι νόμιμο, ανεξάρτητα βέβαια από τη χωροθέτησή του» τόνισε ο δήμαρχος Μπιζανίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες τα απορριμματοφόρα του δήμου Ιωαννιτών μάζευαν σκουπίδια Δευτέρα πρωί, πράγμα που δεν είναι… συνηθισμένο. Τις Δευτέρες, λόγω της έλλειψης προσωπικού που έχει ο Δήμος στην καθαριότητα (και το έχει προκαλέσει εν πολλοίς μόνος του), δεν δουλεύουν όλες οι βάρδιες. Χθες πάντως οι αποκομιδές έγιναν μέρα μεσημέρι, προκειμένου να προλάβουν τουλάχιστον τα ήδη συσσωρευμένα σκουπίδια του σαββατοκύριακου.

Υπό τη συνθήκη όμως της σημερινής επέμβασης στο Ελληνικό, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο δήμος Μπιζανίου θα πήγαινε σε άμεσο κλείσιμο της χωματερής από σήμερα. «Εγώ θα προτείνω, όπως έκανα και την προηγούμενη φορά, να περιμένουμε 2-3 μέρες. Υπάρχει όμως και κόσμος που με το δίκιο του είναι κάθετος και θέλει να κλείσουμε άμεσα το δρόμο» έλεγε χθες ο κ. Σίντος.

Επίσης, ένα άλλο γεγονός που επισπεύδει την αστυνομική επέμβαση είναι τα επερχόμενα πρόστιμα για τη διατήρηση της χωματερής της Δουρούτης, αλλά και η στάση του εργολάβου του έργου που έχει προχωρήσει αρκετά. «Εάν ήσασταν ο εργολάβος δεν θα ζητάγατε τα λεφτά σας;» τόνισε ο κ. Σίντος, ο οποίος άφησε αιχμές και για τους χειρισμούς της πολιτείας στο θέμα, λέγοντας ότι είναι ελλιπείς.

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου