'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Οι αυτοκτονίες ανθρώπων που πιέζονται λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι συνεχείς...

Οι ειδήσεις αυτές περνάνε στα ψιλά. Και αυτό γίνεται σε μια κοινωνία που, κάποτε τουλάχιστον, φημιζόταν για την ανθρωπιά της, για τη συνοχή της, για την αλληλεγγύη της, για το φιλότιμό της.
Αλήθεια, γιατί όλοι αποστρέφουν το βλέμμα τους, γιατί κάνουν ότι δεν ακούν; Γιατί δειλιάζουν; Γιατί περί αυτού πρόκειται…
Είναι όντως δύσκολο, πολύ δύσκολο και για κάποιους αφόρητο, να....

διαπιστώνουν ξαφνικά ότι μέσα σε λίγους μήνες, έστω και λόγω της κρίσης που αγγίζει λίγο-πολύ τους πάντες, οι κόποι δεκαετιών πήγαν στράφι.

Ότι έφτασαν σε αδιέξοδο. Είναι επίσης πολύ φυσικό, κάποιοι να το ερμηνεύουν αυτό ως αποτυχία. Προσωπική αποτυχία. Ο καθένας έχει την περηφάνια του στο κάτω-κάτω. Δεν είναι λίγο κανείς να «τσαλακώνεται» επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά, να βλέπει την οικογένειά του, ανήμπορος να τη βοηθήσει…
Οφείλει η Πολιτεία να καταγράψει το φαινόμενο και να αντιδράσει. Να δημιουργήσει υποδομές προστασίας και περίθαλψης όσων χρειάζονται ψυχολογική στήριξη, να συμπαρασταθεί σε όσους προσφύγουν στην προστασία της, να δημιουργήσει γραμμές ψυχολογικής στήριξης για άτομα που χρήζουν βοήθειας και συμπαράστασης, σε μια εποχή που οι διαταγές πληρωμής έχουν πλημμυρίσει την πιάτσα και όταν χτυπά το κουδούνι σου, δεν ξέρεις να είναι φίλος, συγγενής ή δικαστικός κλητήρας.

Κατά τοκογλύφων ΤΩΡΑ!
Επίσης, η Πολιτεία οφείλει να «αυστηροποιήσει» τη νομοθεσία όσον αφορά στην τοκογλυφία. Εδώ και δεκαετίες, οι τοκογλύφοι έχουν ωθήσει σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας, εκποιώντας ατιμώρητοι περιουσίες. Αυτοί οι τρισκατάρατοι τύποι πρέπει να «μπλοκάρονται» όταν επισημαίνονται. Το γιατί, το γνωρίζομε όλοι…

«Με την τοκογλυφία κανείς δεν έχει σπίτι πέτρινο
με κάθε πέτρα να σμιλεύεται σωστά και τέλεια να δένει
έτσι ώστε ένα σχέδιο να είναι δυνατό να περαστεί πάνω στην πρόσοψή του,
με την τοκογλυφία
κανείς δεν έχει έναν παράδεισο ζωγραφιστό
στους τοίχους του ναού του…
Σκοτώνει το παιδί στη μήτρα η τοκογλυφία
Του νέου το φλερτάρισμα το σταματά
Έφερε την παραλυσία στο κρεβάτι, ξαπλώνει
ανάμεσα στη νεαρή τη νύφη και τον άντρα της
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
Φέρανε πόρνες για την Ελευσίνα
Πτώματα στήθηκαν στο δείπνο
κατ’ εντολήν της τοκογλυφίας».
Μια στροφή από το ποίημα του Έζρα Πάουντ «Usura», σε μετάφραση του Χρίστου Γούδη, τα λέει όλα… Και μπορεί να ζούμε εγκλωβισμένοι σε ένα στην ουσία του τοκογλυφικό καπιταλιστικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα που διέπει την παγκόσμια οικονομία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιες «διορθώσεις»…
Να κάνουμε αυτό που πρέπει
Προέχει όμως η προστασία όλων όσων αυτή τη στιγμή πλήττονται. Από εξώδικα, διαταγές πληρωμής, «πιέσεις» τηλεφωνικές… Είναι εύκολο η ζωή του ανθρώπου να μεταβληθεί σε κόλαση από τη μια στιγμή στην άλλη.

Και αυτό, μπορεί να συμβεί σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν προσφύγει σε δανεισμό. Αυτό που οφείλουμε όλοι να κάνουμε είναι να διαφυλάξουμε την ανθρωπιά μας, την αγάπη μας προς τον πλησίον, την αλληλεγγύη μας, τη διάθεσή μας για προσφορά. Και να είμαστε εκεί, όταν κάποιος κοντά μας δοκιμάζεται. Να πολεμήσουμε δίπλα του αν πλήττεται από το σύστημα.
Ας μην αφήσουμε λοιπόν όλους όσους απεργάζονται με «μνημόνια» τη διάλυση της κοινωνίας μας. Ας τους δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες. Όχι άλλοι θάνατοι λοιπόν στο βωμό της μετάλλαξης της χώρας μας σε αποικία του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου.
Νίκος Χιδίρογλου
elora
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου