'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Στην Τουρκία θα εκπαιδευτούν 15.000 Αφγανοί Αστυνομικοί

Ενισχύοντας το ρόλο της ως μία περιφερειακή δύναμη που παράγει ασφάλεια η Τουρκία ανέλαβε κατόπιν συμφωνίας που υπέγραψε σήμερα 15 Ιουλίου το ΝΑΤΟ με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν την εκπαίδευση 15.000 Αφγανών Αστυνομικών σε τουρκικές εγκαταστάσεις.

Πέρα από το καθαρά οικονομικό όφελος η Τουρκία με κινήσεις σαν και αυτές επιβεβαιώνει στη Διεθνή Κοινότητα και στο ΝΑΤΟ τη δυνατότητα της να συμβάλει στην διασφάλισης της παγκόσμιας ασφάλειας. Η εκπαίδευση των Αφγανών αστυνομικών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών στο Αφγανιστάν, ώστε ο βασανισμένος αυτός λαός να μπορέσει στο μέλλον να κτίσει μία σταθερή ασφαλή ευνομούμενη κοινωνία.

Η τουρκική επιτυχία αποδεικνύει για άλλη μία φορά την φαντασία των γειτόνων μας, οι οποίοι με χαμηλό κόστος και με μικρή σχετική προσπάθεια, καταφέρνουν να αποδεικνύουν πόσο χρήσιμοι είναι στη Διεθνή Κοινότητα. Οποιαδήποτε σύγκριση με την ελληνική εξωτερική πολιτική μόνο λύπη μπορεί να φέρει ακόμα και για θέματα που βρίσκονται εντός των δυνατοτήτων της χώρας.

Δυστυχώς με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνή συνέδρια με θέματα όπως το μέλλον του Πλανήτη στα επόμενα 20-30 χρόνια και με συνεχόμενα ταξίδια ανα την υφήλιο, χωρίς ξεκάθαρο όφελος για τη χώρα, δεν κερδίζουμε την υποστήριξη της Διεθνούς Κοινότητας.

Για το ΝΑΤΟ και για τις χώρες που διατηρούν μια στοιχειώδη σοβαρότητα όσον αφορά τα ζητήματα ασφάλειας και άμυνας, τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα όπως και οι λύσεις. Αφού η χώρα μας δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις γενικά στα πλαίσια των Διεθνών αποστολών, θα μπορούσε τουλάχιστον να εξετάσει κινήσεις όπως αυτοί που πράττουν οι γείτονες μας.

Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται η διπλωματία μας ασχολείται με άλλα πιο ουσιαστικά θέματα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου