'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Αποκάλυψη: Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ!…

Την παραίτησή του υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο εκπρόσωπός της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ρουμελιώτης επικαλέστηκε “προσωπικούς λόγους”. Φέρεται όμως να εξομολογείται ότι παραιτήθηκε γιατί δεν ήθελε να ταυτίζεται με τις παρενέργειες που έχει για τη χώρα μας η εξάρτησή της από το ΔΝΤ…
Στη θέση αυτή, είχε τοποθετηθεί τον Φεβρουάριο αντικαθιστώντας τη Μιράντα Ξαφά.
Ο Π. Ρουμελιώτης, που είχε αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή του ΔΝΤ, είχε διατελέσει υπουργός Εμπορίου το 1987, υπουργός Εθνικής Οικονομίας το 1987-1989 και ευρωβουλευτής το 1989-1994. Το 1997 έγινε ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια.
Ήδη στο παρασκήνιο σημειώνονται έντονες διεργασίες μεταξύ των ενδιαφερομένων να τον αντικαταστήσουν..


Πηγή:press-gr.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ioanninablog.wordpress.com

Κατασκοπεία και πορνό!!

Σε ταινία πορνό, πρότειναν να πρωταγωνιστήσει, στην Ρωσίδα κατάσκοπο Άννα Τσάπμαν που απελάθηκε πρόσφατα από τις ΗΠΑ. Η εταιρία ζήτησε από τη φλογερή κοκκινομάλλα συμβόλαιο!

Ένας από τους πιο γνωστούς παραγωγούς ταινιών πορνό πλησίασε την Άννα Τσάπμαν, τη γοητευτική Ρωσίδα κατάσκοπο με σκοπό να την κάνει πρωταγωνίστρια σε μια από τις παραγωγές του.

Η Vivid Entertainment, η οποία κρύβεται πίσω από ακατάλληλες ταινίες με "high profile celebrities" εποφθαλμιά την καυτή κοκκινομάλλα καθώς τη θεωρεί ως τη πιο σέξι γυναίκα κατάσκοπο όλων των εποχών.

Η 28χρονη καλλονή, η οποία είναι παντρεμένη και ζει στο Λονδίνο για αρκετά χρόνια, απελάθηκε από τις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα στη μεγαλύτερη ανταλλαγή κατασκόπων μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Η εταιρεία έστειλε επιστολή, η οποία έφτασε στα χέρια του δικηγόρου της νεαρής, εκφράζοντας την επιθυμία να κάνει την Τσάπμαν πρωταγωνίστρια σε ροζ ταινία. Όπως αναφέρεται στην επιστολή "όπως φάνηκε η Τσάπμαν δεν ήταν καλή κατάσκοπος. ίσως λοιπόν να είναι μια καταπληκτική ηθοποιός πρωταγωνιστώντας σε μια επερχόμενη ταινία μας".

"Είμαστε πρόθυμοι", συνεχίζει η εταιρεία, "να στείλουμε τον σκηνοθέτη μας για να συνεργαστεί μαζί της".

Ωστόσο, ο δικηγόρος της Τσάπμαν δεν σχολίασε το γεγονός. Η εν λόγω εταιρεία ανέφερε ότι έχει κάνει πολλές επιτυχημένες ταινίες πορνό με αρκετές διασημότητες όπως είναι η Πάμελα Άντερσον και η Κιμ Καντάρσιαν.

Φήμες λένε πως η Τσάπμαν προσπαθεί να κλείσει συμφωνία με τα ΜΜΕ με σκοπό να πουλήσει την ιστορία της για 164.000 δολάρια , ενώ σκέφτεται να κάνει και γυμνή φωτογράφιση στο Playboy.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Υπό όρους ελεύθερος

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 400.000 ευρώ εγγύηση επέβαλαν ανακρίτρια και εισαγγελέας στον Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή μετά την επί 11 ώρες κατάθεσή του για ηθική αυτουργία στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου

Αποχώρησε λίγο μετά τις 8:45 το βράδυ από το κτίριο του Εφετείου και το γραφείο της Ανακρίτριας ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου, που κατηγορείται για άμεση ανάμιξη στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Μετά από απολογία που κράτησε σχεδόν 11 ώρες και κάτω από άκρα μυστικότητα, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να μην προφυλακιστεί ο Γιάννης Αγγέλου, αλλά του επέβαλλαν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και 400.000 ευρώ εγγύηση, καθώς κατηγορείται για κακουργηματική ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

Εντύπωση προκαλούν οι όροι κάτω από τους οποίους παρουσιάστηκε ο Γιάννης Αγγέλου για να καταθέσει, καθώς τηρήθηκε άκρα μυστικότητα από το ανακριτικό γραφείο και επελέγη διαδρομή για την είσοδο και την έξοδό του από το κτίριο, έτσι ώστε να μην γίνει αντιληπτός από τους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες.

Εναντίον του Γιάννη Αγγέλου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος καθώς πέντε πρόσωπα -ανάμεσά τους η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Γεωργίας Σταματίνα Μαντέλη και ο πρώην υπουργός Πέτρος Δούκας- είχαν καταθέσει για άμεση ανάμιξή του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και για παρεμβάσεις υπέρ των μοναχών σε πολιτικά πρόσωπα.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Στα σχολικά βιβλία της Γ' Γυμνασίου τα Ίμια έπαψαν κιόλας να είναι Ελληνικά !!!

Η μειωμένη εθνική κυριαρχία πέρασε κιόλας στα σχολικά βιβλία !!!

Διέγραψαν κιόλας απο την ιστορία τα ονόματα των τριών Ελλήνων, αξιωματικών που σκοτώθηκαν προασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας τους.

Τεράστιο πολιτικό και Εθνικό θέμα δημιουργείται με τα όσα αναφέρει για την κρίση των Ιμίων το βιβλίο της Γ' Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου ...


...αναφέρεται ότι τα Ίμια δεν ανήκουν πλέον στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία!

Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την Τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της Ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!

Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ίμια, που δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς.

Αυτά που γράφτηκαν μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά το ζήτημα αφορά προσωπικά την υπουργό Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου και το υπουργείο Εξωτερικών.

Εκτός από τους συγγραφεί ευθύνονται άμεσα και οι κριτές αξιολόγησης, οι Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης.

Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να περιμένει η Τουρκία; Έχει πλέον κι ένα σχολικό Ελληνικό βιβλίο για να το επικαλείται στα διεθνή φόρουμ, ότι και η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ίμια, αλλά τη... διεκδικεί!

Απορίες προκαλεί πώς έδωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την έγκρισή του σ'αυτήν την πλαστογράφηση της αλήθειας, της ιστορικής πραγματικότητας.

Κι όπως σημειώνει σε άρθρο του ο καθηγητής-φιλόλογος κ. Χρίστος Δάλκος, που εντόπισε τη νέα εθνική διαστροφή, πέραν του ότι δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην Αμερικανική παρέμβαση που ομολογήθηκε από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη μέσα στη Βουλή, μ' εκείνο το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς».

Τα σχολικά βιβλία παρέλειψαν διακριτικά να κάνουν οποιαδήποτε αναφορά ούτε και στους τρείς Ελλήνες αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που βρήκαν τραγικό θάνατο στο μοιραίο ελικόπτερο (που γαζώθηκε απο Τουρκικές σφαίρες) υπερασπιζόμενοι τα Εθνικά συμφέροντα της πατρίδας τους.

Η γενισταροποίηση των παιδιών σας πέρασε στα Ελληνικά σχολεία πολύ πιο γρήγορα απο όσο πιστεύατε...

Πάνε και τα Ίμια, 14 χρόνια μετά ξεχάστηκαν στα γρήγορα απο την Ελληνική ιστορία, μαζί με τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα...


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Aποφάσισαν μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια να φακελώσουν τα blogs!!!

Η πλέον αποτυχημένη κυβέρνηση της Ελλάδας, τα ανδρείκελα της κατοχής του ΔΝΤ αποφάσισαν μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια να φακελώσουν τα blogs!!!

Αντί το καταρρέον σύστημα να τα βάλει με τους "τρομοκράτες" που αποτελούν το μακρύ χέρι της εξουσίας, πάει να τα βάλει με τις ανώνυμες φωνές του Διαδικτύου που καταγγέλουν τα κακώς ....

κείμενα στην πολιτική ζωή Ελλάδας και Κύπρου.
Ο, σαν κύμβαλο αλλαλάζον, "Έλληνας" πρωθυπουργός ηγείται μιας προσπάθειας περιορισμού των πολιτικών μας ελευθεριών.
"Ο Καστανίδης φέρνει νόμο (μέσα στον Αύγουστο) για τα Blogs
Μετά την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δρομολογήθηκαν άμεσα οι διαδικασίας για την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου όσον αφορά τα blogs. Η απόφαση έχει ληφθεί από τον ίδιο τον Παπανδρέου. Το απόγευμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, είχε μακρά συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη. Ο τελευταίος αναμένεται μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο να προωθήσει στην Βουλή τροπολογία όπου θα αλλάζει τα δεδομένα στα Blogs. Η υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εισηγηθεί εδώ και αρκετό καιρό να υπάρξει νόμος που θα επιβάλλει την ταυτότητα στα blogs. Το σχετικό αίτημα λέγεται ότι έχει γίνει δεκτό από τον Καστανίδη."
πηγή parapolitika.gr
Απότι φαίνεται όμως η "επιχείρηση-δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια" είχε προβλεφθεί.. Από ποιον; Συνδέστε την πρόθεση Καστανίδη, κατ'εντολήν Γιωργάκη, με κείμενο που αναρτήθηκε σε blog πριν από μερικές μέρες..


Greekalert

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Αιγαίο: Παραδίδεται άνευ όρων μαζί με ότι απέμεινε

-Σσσσσσσσσ… η πατρίδα κοιμάται!!!

-Και στο νότο και στον βορρά οι Τούρκοι, κατά το …και από μπρος και από πίσω!

-Το Αιγαίο μετά τον 25ο μεσημβρινό έχει χαθεί πλέον και με την ανοχή της κυβέρνησης.

-Δεν υπάρχει χρόνος να ασχολείται η Νέα Τάξη με έναν “ τζαναμπέτη” λαό.

-Η Ελλάδα όπως την ξέραμε έχει ήδη χαθεί

Στο νότιο Αιγαίο αλωνίζει το “ Πίρι Ρέις” στο βόρειο υποδεχόμαστε πάλι το “ Τσεσμέ” στο γνώριμο δρομολόγιό του μεταξύ Θράκης και Σαμοθράκης. Ο Παπανδρέου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (με το ψεύτικο βιογραφικό) Δρούτσας αδιαφορούν παντελώς για την χώρα. Πειθήνια όργανα συμφερόντων δεν νοιώθουν την ανάγκη να κρατήσουν τα προσχήματα. Μηδενική αντίδραση προς την πλευρά των Τούρκων που όσο βρίσκουν χώρο …σπρώχνουν, κατά το οθωμανικό δίκαιο.

Το Αιγαίο μετά τον 25ο μεσημβρινό έχει χαθεί πλέον και με την ανοχή της κυβέρνησης. Κι είμαστε ακόμα στην αρχή. Οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν αν δεν βρουν αντίσταση και οι κοιμισμένοι (τον ύπνο του δικαίου εννοώ) πολιτικοί μας αδιαφορούν. Νέοι Νέρωνες που κάθονται και ηδονίζονται βλέποντας την Ελλάδα να συρρικνώνεται, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να εκχωρούνται, τα πλούσια σπλάχνα της ελληνικής θάλασσας να χαρίζονται σε συμφέροντα ξένα (ούτε καν τουρκικά).

Η πολιτική Παπανδρέου βασίστηκε σε 2 κύριους πυλώνες. Πρώτος, η οικονομική καταστροφή των νοικοκυριών για να ασχοληθούν οι πολίτες αποκλειστικά με θέματα επιβίωσης και να μην αντιδράσουν και το κυρίως πιάτο, τον πυλώνα Νο 2. Τα εθνικά θέματα. Βλέπετε οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να περάσουν τέτοια πράγματα παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που κάποιοι έκαναν. Οπότε χρειάστηκε στην Ελλάδα το “ βαρύ πυροβολικό” που ονομάζεται Γιώργος Παπανδρέου. Πλήρως αποξενωμένος από την ελληνική πραγματικότητα, χωρίς καμία αξία και εθνική ταυτότητα, που προσδιορίζει τον εαυτό του “ πολίτη του κόσμου”. Μία φιγούρα πολιτικού που θυμίζει περισσότερο κακομαθημένο νεαρό που κληρονόμησε την επιχείρηση του μπαμπά για την οποία δεν ίδρωσε και δεν την πόνεσε ποτέ, γι’ αυτό αδιαφορεί κι αν την χάσει. Μην μου πει κανείς ότι πιστεύει πως θα στενοχωρηθεί αν χαθούν Θράκη, Αιγαίο, Μακεδονία και Ήπειρος κατά την διάρκεια της θητείας του…

Τεράστιο μερίδιο ευθύνης φέρουν τα μέσα ενημέρωσης τα οποία σιγοντάρουν και καθοδηγούν την σκέψη των πολιτών εκεί που θέλουν, είτε υποβαθμίζοντας τα επιβλαβή θέματα για την κυβέρνηση, είτε τα προβάλλουν όπως θέλουν για να εξάρουν την κυβερνητική πολιτική. Σκεφτείτε να έκανε το 1% όλων αυτών η Νέα Δημοκρατία. Φανταστείτε να έβαζαν βόμβα σε νεοδημοκράτη Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.. Αν καίγονταν η Αττική (ότι έχει απομείνει), θα έλεγαν ποτέ οι ρεπόρτερ για τον άψογο συντονισμό της Πυροσβεστικής, ή θα είχαν πέσει πάνω τους να τους κατασπαράξουν; Αυτή την ασυλία παρέχουν τα μέσα που έχουν μετατραπεί στα κύρια όργανα της Νέας Τάξης που προωθείται. Αν σηκώνονταν ο Γκαίμπελς απ’τον τάφο κι έβλεπε την σημερινή κατάσταση θα τρόμαζε!

Παράλληλα με το οικονομικό σοκ και την ισοπέδωση της ήδη προβληματικής ελληνικής ανάπτυξης έχουμε το δεύτερο σκέλος της πολιτικής της κυβέρνησης. Ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο στις μεγάλες πολυεθνικές χωρίς κανένα κόστος για τις ίδιες, κυπριοποίηση της Θράκης, ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας και δημιουργία ενός κράτους “ πάτημα” των Αμερικανών στα Βαλκάνια, και χάρισμα της Ηπείρου στην Αλβανία με μία τεχνητή κατάσταση τύπου Κόσοβο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η εμφάνιση του UCC (Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς) στα πρότυπα του γνωστού UCK.

Στόχος της πολιτικής πλέον είναι ξεκάθαρος. Να εξυπηρετηθοὐν τα συμφέροντα μιας ομάδας ανθρώπων που έχουν ως σκοπό να κινούν τα νήματα της ανθρωπότητας. Άλλωστε ο ίδος ο Παπανδρέου το δήλωσε εξ αρχής. “ Δεν με νοιάζει να επανεκλεγώ, αλλά να κάνω αυτά που πρέπει”. Ίσως τότε κάποιοι πίστεψαν ότι εννοούσε κάποια σκληρά μέτρα για τη εξυγείανση της οικονομίας. Τώρα όμως φαίνεται η πραγματική διάσταση των δηλώσεων αυτών. Πρέπει να κάνει αυτά που δεν έκαναν οι προηγούμενοι και μάλιστα όλα μαζί γιατί δεν υπάρχει χρόνος να ασχολείται η Νέα Τάξη με έναν “ τζαναμπέτη” λαό. “ Καταστρέψτε τους να τελειώνουμε” φαίνεται πως είναι το σχέδιό τους.

Να μην τρέφουμε αυταπάτες. Τα μέλη του σκληρού πυρήνα της κυβέρνησης αδιαφορούν πλήρως για το αν υπάρχει Ελλάδα αύριο, και φυσικά (οι πασοκοι άρχισαν να το καταλαβαίνουν και τρέμουν) αδιαφορούν για το αν υπάρχει ΠΑΣΟΚ, κεντροαριστερά ή σοσιαλισμός, είτε στην Ελλάδα, είτε σε διεθνές επίπεδο. Δεν έχουν αξίες, δεν έχουν φραγμούς κι αυτό τους κάνει επικίνδυνους όχι μόνο για την χώρα αλλά και για την πορεία της ανθρωπότητας.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι όταν φύγει, γιατί σίγουρα θα φύγει κυνηγημένη, να έχει φέρει τα πράγματα σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. Πιστεύουν όπως και ο Σημίτης κάποτε, ότι τα νέα αφεντικά δεν θα ξεχάσουν τις υπηρεσίες τους και στην Νἐα Παγκόσμια κατάσταση αυτοί θα είναι βολεμένοι.

ΔΕΝ πρέπει να προλάβουν να φτάσουν σ’ αυτό το σημείο!

ΔΕΝ πρέπει να το επιτρέψει ο λαός.

Αντισταθείτε Έλληνες!

Η Ελλάδα όπως την ξέραμε έχει ήδη χαθεί, πρέπει να την πάρουμε πίσω το συντομότερο δυνατό

ΠΗΓΗ: http://filologos10.wordpress.com

Βόμβα μεγατόννων από τον Θέμο: Η Σέχτα στην υπηρεσία τού ΔΝΤ!!!

Σήμερα (20.7.2010) ο Θέμος Αναστασιάδης έκανε καταγγελία-βόμβα, η οποία έχει διπλή αξία με δεδομένη την φιλοπασοκική στάση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου:
"Είμαστε σε ένα ψιλοκατοχικό καθεστώς, είπε, με ΔΝΤ-ΕΕ.

Από Σεπτέμβρη θα χρειαστεί να περάσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και γι αυτό απαιτείται αυξημένη καταστολή σε όλα τα επίπεδα.
Απέναντι τους βρίσκονται 3-4 μέσα ενημέρωσης .Όλα τα υπόλοιπα είναι ελεγχόμενα με γνωστούς και άγνωστους τρόπους.
Ένα από αυτά τα μη υπάκουα μέσα , με τεράστια απήχηση, το ήλεγχε ο Σωκράτης Γκιόλιας.
O ίδιος όμως ο Γκιόλιας δεν ήταν ελεγχόμενος, παρότι προσπαθησαν με διάφορους τρόπους να τον προσεγγίσουν και να τον ελέγξουν.
Δολοφονώντας τον Γκιόλια πέτυχαν ένα βασικό στόχο τους : να σιγήσει το απρόβλεπτο Τρωκτικό, το πιο δημοφιλες από αυτά τα 3-4 ΜΜΕ, και να δοθεί το μήνυμα τού φόβου στα υπόλοιπα".
Η καταγγελία - δήλωση του γνωστού Θέμου Αναστασιάδη, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που το μεγάλο πλήθος των ιστολογίων καταγγέλει εδώ και μήνες. "Ζούμε σε κατοχή". Δυστυχώς ή ευτυχώς, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν το μέγεθος του κυβερνητικού φασισμού, κατανοώντας ταυτόχρονα τις "ανάγκες" του για επιβίωση και για εκπλήρωση των στόχων που έθεσαν τα "μεγάλα αφεντικά". Η επιχείρηση "κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ" καταφέρνει να υπάρχει, κυρίως, λόγω της παράλογης υποστήριξης των ΜΜΕ και των μεγαλοδημοσιογράφων.
Ναι, κύριε Αναστασιάδη, ζούμε σε καθεστώς κατοχής και όχι "ψιλοκατοχής". Και το καθεστώς αυτό, ενώ οδηγείται στην αγχόνη, το βέβαιο είναι πως θα θελήσει να πάρει αρκετούς μαζί του, όταν οι Έλληνες θα συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και θα στείλουν στον "αγύριστο" (στην καλύτερη περίπτωση) όλους εκείνους που δουλικά συνεργάστηκαν με τους μισανθρώπους του ΔΝΤ, τους "δανειστές", τους τοκογλύφους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και όλο το θλίβερό συνάφι που επιθυμεί διακαώς να επικαρπωθεί τον πλούτο της Ελλάδας. Μία ματιά στην σελίδα 33 του μνημονίου αρκεί για να διαπιστώσει κανείς των γραφομένων το αληθές. Η χώρα έχει μπει σε υποθήκη σε ολόκληρη την έκτασή της, σε θάλασσα και σε ηπειρωτικές περιοχές, χωρίς να προσδιορίζονται οι χώροι υποθήκευσης... Ταυτόχρονα έχει υποθηκευθεί ο ορυκτός πλούτος... και όλα αυτά σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών που δημιούργησε η κακοδιαχείριση των πολιτικών ή οι "χορηγείες" των επιχειρηματιών - πολυεθνικών προς τους εκάστοτε κυβερνώντες...
Η χώρα δεν μας ανήκει πλέον και έχουμε απωλέσει την περιβόητη εθνική κυριαρχία. Αυτό όμως είναι δυνατόν να αλλάξει και θα αλλάξει, όχι επειδή το γράφουμε εμείς, αλλά επειδή θα το απαιτήσει ο Ελληνικός λαός. Και δεδομένης της γνώσης που έχουμε όλοι μας για την οργή του ελληνικού λαού και τι συμβαίνει όταν "τα πάρει στο κρανίο", νομίζω πως η εξέγερση στην Αργεντινή θα μοιάζει με κανονικό παράδεισο σε σύγκριση με την Ελλάδα...


Κωνσταντίνος
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://peripatris.blogspot.com

Σκιαγραφώντας την εικόνα και την κατανομή του πληθυσμού

Την πληθυσμιακή εξέλιξη στον ελλαδικό χώρο, στο ρου της ιστορίας, μελέτησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σκιαγραφώντας την εικόνα και την κατανομή του πληθυσμού, από το 1828 έως τις μέρες μας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εργασία των Β. Κοτζαμάνη και Ε. Ανδρουλάκη του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αν και η πρώτη καταγραφή του πληθυσµού στον ελλαδικό χώρο διεξήχθη επί Καποδίστρια (1828), η πρώτη πραγµατική απογραφή έγινε σχεδόν 70 χρόνια αργότερα (1889).

Ακολούθησαν άλλες πέντε µέχρι τον Μεγάλο Πόλεµο (1896, 1907, 1920, 1928 και 1940) και εν συνεχεία µια ανά δεκαετία, την τελευταία πεντηκονταετία (1951-2001).

Φυσικά, εξηγούν οι δύο ερευνητές, η έκταση και ο πλούτος των δηµοσιευµάτων των προπολεµικών απογραφών ποικίλει σηµαντικά. Η πληρέστερη κάλυψη έγινε στις απογραφές του 1920 και του 1928, ενώ, αντιθέτως, η επεξεργασία των συλλεχθέντων στοιχείων δεν ολοκληρώθηκε στις απογραφές του 1889, 1896 και 1940, µε αποτέλεσµα τα δηµοσιευµένα στοιχεία να είναι ιδιαίτερα φτωχά (νόµιµος και πραγµατικός πληθυσµός στις υφιστάµενες διοικητικές ενότητες).

Σχετικά µε την εξέλιξη των δηµογραφικών στατιστικών και ειδικότερα της φυσικής κίνησης (καταγραφή γεννήσεων, γάµων και θανάτων), αν και από το 1836 θεσπίστηκε διάταγµα "Περί ληξιαρχικών βιβλίων" για την τήρηση των σχετικών στοιχείων από τους δήµους, η εφαρµογή του υπήρξε ελλιπέστατη (τηρήθηκε µόνον σε περιορισµένο αριθµό δήµων).

Μια εικοσαετία αργότερα (1856) έρχεται για ψήφισµα ένα νέο διάταγµα, που αναθέτει στους δηµάρχους την ευθύνη της συλλογής των ληξιαρχικών στοιχείων και της αποστολής περιληπτικών πινάκων στους επάρχους (µ' αυτό δινόταν παράλληλα και η δυνατότητα πρόσληψης ληξιάρχων στις περιπτώσεις που ο δήµαρχος δεν ήταν πρόθυµος να εκτελέσει τέτοια καθήκοντα).

Λίγο αργότερα (1864), χωρίς να έχει θεσπιστεί η σχετική νοµική υποχρέωση, η ευθύνη της καταγραφής των ληξιαρχικών δεδοµένων µεταβιβάζεται στους ιερείς, οι οποίοι υποχρεούνται να συµπληρώνουν ειδικά έντυπα για κάθε γέννηση, θάνατο και γάµο, τα οποία οφείλουν να παραδώσουν στο ληξίαρχο εντός δεκαπέντε ηµερών. Η υποχρέωση αυτή θεσµοθετείται στις αρχές της επόµενης δεκαετίας (µαζί µε την αµοιβή που εισπράττουν από τους άµεσα ενδιαφεροµένους -γονείς, γαµβρούς και κληρονόµους- οι οποίοι υποχρεούνται να δηλώσουν παράλληλα το γεγονός και στο ληξίαρχο).

Με τη διαδικασία αυτή καταρτίστηκαν κατάλογοι και δηµοσιεύθηκαν ετήσια στοιχεία για τη περίοδο 1860-1885 (µε εξαίρεση τα έτη 1862 και 1863).

Από το 1886 και µετά, το σύστηµα συλλογής των ληξιαρχικών δεδοµένων κατέρρευσε (αν και η καταγραφή τους συνεχίσθηκε κατά περιοχές).

Το 1921, αρχίζει εκ νέου ανά τρίµηνο, σύμφωνα με τους δύο ερευνητές, η συλλογή στοιχείων και οι ληξίαρχοι υποχρεούνται να συµπληρώσουν και να υποβάλλουν τους σχετικούς πίνακες στη Διεύθυνση Στατιστικής.

Το 1925, ο τρόπος συλλογής αλλάζει και πάλι: για κάθε γεγονός, εκτός από τη ληξιαρχική πράξη, πρέπει να συµπληρωθεί και να αποσταλεί στη Γενική Στατιστική Υπηρεσία και ατοµικό ονοµαστικό στατιστικό δελτίο µε συµπληρωµατικές πληροφορίες.

Το σύστηµα, προοδευτικά, γενικεύεται στο σύνολο των υφιστάµενων διοικητικών ενοτήτων, επιτρέποντας τη δηµοσίευση σχετικά φερέγγυων στοιχείων φυσικής κίνησης για την περίοδο 1928-1939 (οι δήµοι και οι κοινότητες αρχίζουν να συγκεντρώνουν πλήρη δεδοµένα µόνο µετά το 1928).

Το 1940, µε την έναρξη του Β' Παγκοσµίου Πολέµου, η συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων διακόπτεται για µια ακόµη δεκαπενταετία, για να ξαναρχίσει και να συνεχιστεί απρόσκοπτα από το 1955 και µετά, µε την ίδια µέθοδο συγκέντρωσης.

Αν και η κάλυψη του πεδίου και η αξιοπιστία των δεδοµένων στις δύο πρώτες µεταπολεµικές δεκαετίες διαφέρουν απ' αυτές των τελευταίων ετών, εν τούτοις, το γεγονός αυτό δεν θέτει ανυπέρβλητα εµπόδια στη µελέτη της δηµογραφικής µας ιστορίας, στο δεύτερο µισό του 20ου αιώνα.

Στη διάρκεια της πρώτης περιόδου (1830-1947), η χώρα μεγεθύνεται ενσωµατώνοντας, αφενός µεν εδάφη και πληθυσµούς, αφετέρου δε υποδεχόµενη τµήµατα του ελληνισµού που επανέρχονται στη µητέρα-πατρίδα. Η Ελλάδα, όµως, των "τριών ηπείρων και πέντε θαλασσών", την επαύριο του δευτέρου παγκοσµίου πόλεµου είναι µια µικρή χώρα της Ν.Α Ευρώπης που στα 132.000 Κm2 συγκεντρώνει µόλις 7,5 εκατοµµύρια ψυχές. Κάνοντας µια αναδροµή στην πρώτη αυτή περίοδο, οι δύο επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι στην ίδρυσή του (1828) το Ελληνικό κράτος, περιορίζεται στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τις Κυκλάδες (47.000 Κm2, 753 χιλ κάτοικοι, 15,9 κατ/ Κm2), ενώ µια εικοσιπενταετία αργότερα (1864), µε την ενσωµάτωση των Ιονίων Νήσων, ο πληθυσµός της χώρας µας θα ανέλθει σε 1,365 εκ. (27,19 κατ/Κm2).

Με την ενσωµάτωση της Άρτας και της Θεσσαλίας (1881), ο πληθυσµός της Ελλάδας αυξάνεται ακόµη περισσότερο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 2 εκατοµµύρια. Η χώρα µας βγαίνει από τους Βαλκανικούς Πολέµους σηµαντικά ενισχυµένη εδαφικά και δηµογραφικά: έχει διπλασιάσει την έκτασή της (121 Κm2) και υπερδιπλασιάσει τον πληθυσµό της (4,775 εκ.).

Την προσωρινή προσάρτηση του συνόλου της Θράκης και των νήσων Ίµβρου και Τενέδου (1919-1920) θα ακολουθήσει η συνθήκη της Λωζάννης, η οποία θα επιτρέψει µεν την οριστική ενσωµάτωση της Δυτικής Θράκης, αλλά θα οδηγήσει στη µαζική ανταλλαγή των πληθυσµών ως επακόλουθο της Μικρασιατικής καταστροφής και στη σηµαντική αύξηση του πληθυσµού µας ανάµεσα στο 1920 και το 1928 (από 5,5 σε 6,2 εκ. -44,8 κατ/ Κm2).

Την παραµονή της σύγκρουσης (1940), ο πληθυσµός της Ελλάδας ανέρχεται πλέον σε 7,34 εκατοµµύρια, ενώ οι απώλειες του πολέµου που θα ακολουθήσει8 θα υπερκαλυφθούν µε την προσάρτηση των Δωδεκανήσων, µε αποτέλεσµα, το 1947, λίγο πριν από την εµφύλια σύγκρουση, η χώρα µας στα οριστικά πλέον σύνορά της -132.000 Κm2- να συγκεντρώνει 7,563 εκατοµ. Κατοίκους (57,3 κατ/ Κm2).

Έκτοτε, οι όποιες µεταβολές στο µέγεθος του πληθυσµού οφείλονται αποκλειστικά στη διαφορά ανάµεσα στα φυσικά ισοζύγια (γεννήσεις-θάνατοι) και τα µεταναστευτικά ισοζύγια (έξοδοι- είσοδοι).

Ο πληθυσµός της Ελλάδας συνεχίζει να αυξάνεται απρόσκοπτα το δεύτερο ήµισυ του 20ου αιώνα, αν και µε σαφώς διαφοροποιηµένους ρυθµούς, οι οποίοι αποτυπώνουν το διαφοροποιηµένο "παίγνιο" ανάµεσα στο φυσικό και το µεταναστευτικό ισοζύγιο.

Έτσι, στις δύο πρώτες µεταπολεµικές δεκαετίες, που χαρακτηρίζονται από σχετικά υψηλά θετικά φυσικά ισοζύγια (σηµαντικό πλεόνασµα των γεννήσεων έναντι των θανάτων κατ' έτος, αντιστοίχων του µεσοπολέµου), η έντονη εξωτερική µετανάστευση, προς τις υπερωκεάνιες χώρες αρχικά και εν συνεχεία -µέχρι και το 1973- προς τη Δυτική Ευρώπη, παίζει αρνητικό ρόλο, προκαλώντας την πτώση των µέσων ετήσιων ρυθµών µεταβολής.

Στη µεταβατική περίοδο 1971-1981, το φυσικό ισοζύγιο συρρικνώνεται µεν, αλλά ταυτόχρονα έχουµε, αφενός μεν ένα σηµαντικό κύµα παλιννόστησης µεταναστών της προηγούµενης περιόδου, αφετέρου δε την ανακοπή των µεταναστευτικών εξόδων, µε αποτέλεσµα, στο βαθµό που τα δύο ισοζυγία έχουν θετικό πρόσηµο, τη σηµαντική αύξηση του πληθυσµού της χώρας µας (+970.000).

Ο µέσος ετήσιος ρυθµός µεταβολής ανάµεσα στο 1971 και το 1981 "αγγίζει" το 10‰, και πιθανότατα να είναι και η τελευταία φορά που η χώρα µας θα καταγράψει µια τέτοια θετική πληθυσµιακή µεταβολή.

Μετά το 1981, το φυσικό ισοζύγιο τείνει να µηδενισθεί (πτώση της γεννητικότητας και αύξηση της θνησιµότητας εξαιτίας της γήρανσης, µε αποτέλεσµα η όποια αύξηση του πληθυσµού της χώρας µας µετά το 2000 να οφείλεται πλέον στα θετικά µεταναστευτικά ισοζύγια).

Τα ισοζύγια αυτά θα παραµείνουν πιθανότατα θετικά τις επόµενες δεκαετίες, στο βαθµό που η χώρα µας προοδευτικά, από τα µέσα του 1980, από χώρα εξόδου µετατρέπεται σε χώρα εισόδου µεταναστών.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Κείμενο: Α. Ζώης
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.nooz.gr

Noμοθετικό μαχαίρι σε "μεγάλες" αυξήσεις μισθών

Νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα καταργούνται αποφάσεις διαιτησίας που δίνουν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα πέραν των προβλεπόμενων στο Μνημόνιο, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος από τη Βουλή.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι αυτό τον καιρό υπάρχουν αποφάσεις της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που δίνουν αυξήσεις μετά τις 5 και 6 Μαϊου - οπότε ψηφίστηκε ο νόμoς για το Μνημόνιο - 1,5% και μάλιστα σε μία περίπτωση, «η οποία αποτελεί και το κραυγαλέο παράδειγμα», δεύτερη αύξηση για το 2010 στο 3%.

«Εμείς ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει» τόνισε ο υπουργός Εργασίας και προανήγγειλε για την επόμενη εβδομάδα νομοθετική παρέμβαση, με την οποία «αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε».

Υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι σε αυτό το πλαίσιο «των μεγάλων δυσκολιών και του αγώνα που δίνουμε με αυταπάρνηση για να φύγει η Ελλάδα από αυτή την περιπέτεια» δεν μπορεί κάποιοι καθόλου έξυπνοι αλλά ιδιαιτέρως πονηροί να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους τον ρόλο του καλού και να δείχνουν τους κάποιους υπόλοιπους σαν τους κακούς της ιστορίας. «Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» κατέληξε.

Ο υπουργός Εργασίας συνεχάρη τους κοινωνικούς εταίρους οι οποίοι - όπως είπε - συνδιαμόρφωσαν με την νέα Γενική Εθνική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψαν μισθολογικούς όρους εργασίας για την επόμενη τριετία που «και μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου είναι και έχουν σπέρματα κοινωνικής δικαιοσύνης.


ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr

Προσφυγή εφέτη κατά των μέτρων

Εφέτης των Διοικητικών Δικαστηρίων κατέθεσε αίτηση στο Μισθοδικείο, με την οποία στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου και ζητά να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι νομοθετικές διατάξεις για την περικοπή των επιδομάτων των δικαστικών λειτουργών.

Σύμφωνα με την προσφυγή αντίθετες με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση είναι και οι διατάξεις που προβλέπουν την περικοπή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και της αδείας διακοπών των δικαστικών.

Ο Εφέτης αναφέρει ότι είχε ετήσιες μικτές αποδοχές 71.764 ευρώ, ενώ μετά τις περικοπές αυτές μειώθηκαν κατά 15.432 ευρώ.

Ο δικαστικός λειτουργός αναφέρει επίσης ότι οι περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών έχουν ως βάση τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη δανειακή αφερεγγυότητα και δεν έγιναν για το γενικό δημόσιο ή εθνικό συμφέρον.

Ο διοικητικός Εφέτης τονίζει τέλος ότι με το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει τις περικοπές παραβιάζεται το άρθρο 22 του Συντάγματος για την προστασία της εργασίας και του μισθού, αλλά και η συνταγματική αρχή «της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη προς την Πολιτεία»


ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Από Δήμαρχος κλητήρας;

«Δεν μπορεί να κάνεις μετά διαφήμιση για πίτσα ή άλλα τέτοια αφού πρώτα σε έχουν κάνει αρχηγό κόμματος. Θα πρέπει να μπαίνει όρος. Για δέκα χρόνια μετά τι επιτρέπεται να κάνεις και τι όχι»...

Αυτά μου είπε χθες αργά το βράδυ και κατάλαβα ότι ήταν ακόμη αρκετά εκνευρισμένος ένας φίλος, που κατέχει σημαντική θέση στο κόμμα της πλατείας Κουμουνδούρου. Εκεί που για πολλά χρόνια μπαινόβγαινε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ως αρχηγός του Συνασπισμού.

Πιο νωρίς το απόγευμα είχαμε μείνει άφωνοι από την είδηση ότι πρόεδρος του Παναθηναϊκού ορίστηκε από την οικογένεια Βαρδινογιάννη ο άνθρωπος που για μια στιγμή το όνομά του έπαιξε μέχρι και για να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κάποιος, που πριν χρόνια άλλοι κομουνιστές αποκαλούσαν σύντροφο και τώρα τελευταία μας έκανε να χαρούμε διότι είχε αναλάβει μαζί με την κόρη του Ζωή να κοντράρει τον Αλέξη Κούγια, υπερασπιστή του δολοφόνου Κορκονέα στη δίκη για το θάνατο του μικρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος. Που η διοίκησή του να τη «σπάει» τόσο πολύ στους οπαδούς. Θα μπορούσαν να πουν οι Παναθηναϊκοί ότι ζωή είναι αυτό που τους συμβαίνει ενώ εκείνοι κάθε φορά άλλα σχεδιάζουν. Γιατί και αυτή τη φορά ενώ εκείνοι είχαν προτείνει για πρόεδρο το Νίκο, ένα νεαρό μέλος του «οίκου Βαρδινογιάννη», που η νοοτροπία του ταιριάζει αρκετά με τις δικές τους συμπεριφορές, ο μεγαλομέτοχος Τζίγκερ, εξάδελφος του Νίκου, και οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι (παρόλο που η Πράσινη, εφημερίδα του γιού του Παύλου κάνει λόγο στην πρώτη σελίδα για «Παγωμάρα» και ότι άλλα περίμεναν οι οπαδοί) έβγαλαν από το καπέλο Κωνσταντόπουλο και έπεσαν τέζα όλοι οι άλλοι.

Ο νέος πρόεδρος, κοντά στα 68, όπως κάνουν και οι περισσότεροι εκ μετεγγραφής παίκτες, δεν παρέλειψε να δηλώσει πως από μικρός, εκεί στα Κρέσταινα της Ηλείας, ήταν Παναθηναϊκός. Επίσης ότι σε κάποια επαφή με την μπάλα έχει έλθει, όταν νεαρός ακόμη την κλωτσούσε στην αλάνα μπροστά στην τότε Σχολή Ευελπίδων χωρίς να φαντάζεται ότι αργότερα θα περνούσε την πόρτα του συγκροτήματος των κτιρίων αυτών σαν ένας πολλά υποσχόμενος δικηγόρος. Που όλοι πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι στις δίκες των αγωνιστών ενάντια στη Δικτατορία ως υπερασπιστής τους αναδείχθηκε σε μεγάλη μορφή ενώ φυλακίστηκε και ο ίδιος από τους Συνταγματάρχες-πραξικοπηματίες.

Ο Τζίγκερ αυτή τη στιγμή σιχαίνεται ό,τι έχει σχέση με τον προηγούμενο πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Οι οπαδοί της ομάδας βέβαια λάτρεψαν και λατρεύουν ακόμη τον χειμαρρώδη Νικόλα που δεν κρύβει πλέον την αντιπάθειά του για τους Βαρδινογιάννηδες. Επιλέχθηκε λοιπόν κάποιος που πρέπει να είναι ό,τι πιο αντίθετο σε σχέση με τον εφοπλιστή Πατέρα, σε νοοτροπία, πολιτική, γλώσσα, ντύσιμο, τρόπο ζωής. Ο πρώην λοιπόν λέγεται Νικόλας ο νυν είναι Νίκος.
Το Φθινόπωρο που οι μάντεις κακών προβλέπουν ότι οι πολιτικοί θα κυκλοφορούν με περούκα και μουστάκι ψεύτικο για να γλιτώσουν από την οργή των πολιτών ο πρόεδρος Νίκος θα του αρκεί να φοράει ένα πράσινο μπλουζάκι με ένα τριφύλλι στο στήθος. Μετά το Φθινόπωρο όμως θα έλθουν τα δύσκολα και για εκείνον, όταν θα έχουν αρχίσει οι αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αχάριστο επάνω στη Γη από τη φυλή των οπαδών. Ας ρωτήσει όποιος αμφιβάλει τον (πρώην) πρόεδρο Σωκράτη. Και εκεί σηκώνουν τα χέρια ψηλά οι απέξω. Πώς θα μπορέσει να ανεχτεί διάφορα πράγματα ο στριφνός και χωρίς πολύ χιούμορ δοτός πρόεδρος; Ξέρει άραγε πού έμπλεξε;

Θα είναι στο ίδιο γήπεδο και θα απολαμβάνει αγώνα όταν γύρω του διάφοροι θα βρίζουν, θα πετούν φωτοβολίδες αλλά και δυναμιτάκια που τραυματίζουν υπαλλήλους του γηπέδου, όταν απέξω θα συγκρούονται οπαδοί της ομάδας με την Αστυνομία, όταν θα πέφτει ξύλο στην εξέδρα των επισήμων όταν δηλαδή η παραβατική συμπεριφορά θα είναι και πάλι στις δόξες της; Όταν θα κραυγάζουν οι οπαδοί «Βαρδινογιάννη πούλα» ή ακόμη χειρότερα «βάλε στον κ..ο τα λεφτά»; Ποια θέση θα πάρει στο θέμα του νέου γηπέδου; Αν και μερικοί πράσινοι οπαδοί στη βιασύνη τους κακώς τον ταύτισαν με όσους έχουν υπερασπιστεί τους «κορμοράνους» του Βοτανικού. Κι εδώ να θυμίσω ότι η κόρη του Ζωή είναι συνήγορος του Αλέξη Τσίπρα στη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Βρισκόμαστε μάλλον μπροστά στο σχηματισμό ενός νέου νεφελώματος όπου επιχειρηματίες συμπλέουν ανοικτά πλέον με λαίμαργους για διασημότητα πολιτικούς και αδιαφορούν για το αν βρίσκονται απέναντι σε αρνητικά διατεθειμένες μάζες;

Η ικανότητα για οβιδιακές μεταμορφώσεις του Κωνσταντόπουλου είναι πιστοποιημένη. Από Κεντρώος σε οπαδό του Ανδρέα Παπανδρέου, διαγραμμένος από τον Ανδρέα, στο Συνασπισμό, δικηγόρος της Ελευθεροτυπίας αλλά και του Αλαφούζου, εκλεκτός για ένα φεγγάρι στο μυαλό του Καραμανλή ανιψιού για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και λαγός μέσα από το ημίψηλο του Βαρδή. Τώρα θα κάνει άραγε και την πάπια αδιαφορώντας για όσα θα γίνονται γύρω του κολλώντας τα τελευταία ένσημα και δείχνοντας το δρόμο και σε άλλους ή άλλες πολιτικούς; Σε τι θέση θα παίζει άραγε; Ένας οπαδός πάντως έγραψε ήδη: «Λέγαμε από καιρό ότι στον Παναθηναϊκό είχαμε πρόβλημα στα αριστερά αλλά αυτή είναι η λύση;»


του Άλκη Γαλδαδά

ΠΗΓΗ: http://www.protagon.gr

ΠΙΣΤΟΛΙΔΙ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

"ΦΑΡ -ΟΥΕΣΤ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Σκηνές ταινίας δράσης εκτυλίχθηκαν πριν από λίγη ώρα στην Πάτρα. Άνδρες της Αστυνομίας εντόπισαν, μετά από πληροφορίες, έναν αλλοδαπό από τη Ρουμανία, που, πριν λίγες ημέρες, είχε ληστέψει κατάστημα στην Πάτρα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Ρουμάνο σε ένα καρτοτηλέφωνο και προσπάθησαν να τον συλλάβουν.Όταν ο δράστης το αντιλήφθηκε, έβγαλε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Οι αστυνομικοί απάντησαν στους πυροβολισμούς, αλλά ο δράστης το έβαλε στα πόδια. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με την απειλή του όπλου και, κρατώντας όμηρο την οδηγό, ζήτησε να τον μεταφέρει στο διαμέρισμά του. Την ίδια ώρα, ο αστυνομικός που είδε τις κινήσεις του δράστη, σταμάτησε ένα μοτοσικλετιστή, πήρε τη μηχανή και καταδίωξε το αυτοκίνητο με τον Ρουμάνο. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι, καθώς και μία γυναίκα που βρισκόταν στο σημείο. Ο Ρουμάνος μέχρι και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο διαμέρισμά του. Έξω από την πολυκατοικία έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://greekspy.blogspot.com

Πρωτοφανές περιστατικό αγριότητας στην Πρέβεζα

Ένα πρωτοφανές περιστατικό αγριότητας έγινε στην Πρέβεζα… Ένας Πακιστανός δέχθηκε μαφιόζικη επίθεση την ώρα που κοιμόταν για 500 ευρώ…

Όλα έγιναν όταν ενώ ο άτυχος Πακιστανός κοιμόταν, δύο συμπατριώτες του κατάφεραν να μπουν στο σπίτι του από την ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα. Τότε πήγαν στο δωμάτιο που κοιμόταν και άρχισαν να τον μαχαιρώνουν δίχως έλεος…

Οι ληστές αφού έκαναν άνω κάτω το σπίτι, προκειμένου να βρουν χρήματα ή κάποιο αντικείμενο που θα είχε κάποια αξία, βρήκαν 500 ευρώ, τα πήραν και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Πακιστανός γεμάτος αίματα καθώς ήταν, ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία και έσπευσε στο σημείο.

Ενώ οι αρχές ερευνούσαν την περιοχή εντόπισαν δύο ύποπτους και όταν τους είπαν να σταματήσουν για να τους ελέγξουν, εκείνοι το έβαλαν στα πόδια… Μετά όμως από καταδίωξη, οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν.

Μάλιστα πάνω τους βρέθηκαν τα 500 ευρώ που είχαν κλέψει ενώ θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρέβεζας.


ΠΗΓΗ: zougla.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

...θέλουν «υπεύθυνο» για να μπορούν να τον εκφοβίζουν με αγωγές, αφού το νομικό σύστημα στην Ελλάδα ελέγχεται από εκείνους

Για την ανωνυμία στα blogs...

Από χτες ακούω και βλέπω
σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, κάποιους να ζητάνε «νόμιμο υπεύθυνο» για τα «ενημερωτικά» ιστολόγια. Λες και θα άλλαζε κάτι, αν ο Γκιόλιας έβαζε το ονοματεπώνυμό του στο «Τρωκτικό».
Το επιχείρημά τους, ισχύει μόνο αντίθετα: θέλουν «υπεύθυνο» για να μπορούν να τον εκφοβίζουν με αγωγές, αφού το νομικό σύστημα στην Ελλάδα ελέγχεται από εκείνους.
Σε κάθε περίπτωση, προσπαθούν να αποκρύψουν πως ο ανώνυμος ή ψευδώνυμος ιστολόγος, έχει αποδεχτεί το...
νομικό πλαίσιο του φορέα πο φιλοξενεί το ιστολόγιό του.
Επειδή πολλοί έχουν ονειρώξεις για το διαδίκτυο, ας μάθουν πως οι «Times» έχασαν
μέσα σε τρεις (3) εβδομάδες το 90% της αναγνωσιμότητάς τους, από τότε που έβαλαν πρόσβαση στο σύνολο του περιεχομένου της πύλης τους, με πληρωμή. Διαβάστε σχετικά εδώ:
http://www.guardian.co.uk/media/2010/jul/20/times-paywall-readership

Από το press-gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Το φαγοπότι συνεχίζεται . Η ξεφτίλα, σε όλο της το μεγαλείο !!

Αυτά που μαθαίνουμε είναι τόσο εξοργιστικά που θα πηδηχτούμε από το παράθυρο. Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Όπως σας είπαμε , σύμφωνα με Κυριακάτικη εφημερίδα απέλυσαν το μεγαλοστέλεχος Απόστολο Ριζάκο από τα ΕΛΠΕ, για να μην το προλάβει το ασφαλιστικό με αποζημίωση, άκουσον-άκουσον 1.200.00 ευρώ και τον ξαναπροσέλαβαν αμέσως με μισθό 250.000 ευρώ.
Μιλάμε για την ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο.
Και δεν έμειναν μόνο εκεί, αλλά την ίδια μέρα.......
..απέλυσαν 40 άτομα, συμβασιούχους των 500 και 600 ευρώ.


Μιλάμε για πράγματα που πολλές φορές λες δε μπορεί να συμβαίνουν. Για πες μας ρε Γιαννίτση πως γίνονται αυτά. Όχι πες μας γιατί θα τρελαθούμε.


Πηγή : http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://news24gr.blogspot.com

Αυτοδιορίστηκε διευθυντής της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΕ ο Αλ. Κοντός!!

Στη θέση του γενικού διευθυντή της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΕ ΑΕ διόρισε τον εαυτό του ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός.
Η απόφαση διορισμού του λήφθηκε από ΔΣ της καπνοβιομηχανίας, το οποίο ουσιαστικά ελέγχεται από τον ίδιο, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΣΕΚΕ την περασμένη Παρασκευή [...]


Μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος», μέλη του ΔΣ δηλώνουν ότι η τοποθέτηση αυτή μπορεί να είναι νομότυπη, αρνούμενοι, όμως, να σχολιάσουν αν υπάρχει πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι ο ίδιος ο Αλ. Κοντός ήταν αυτός που ζήτησε να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή της ΣΕΚΕ, υποβάλλοντας και τυπικά το σχετικό αίτημα στο ΔΣ, στο οποίο ανέφερε ότι αυτή θα είναι αμισθί. Όπως όμως διευκρίνιζαν, η απόφαση που πήρε το ΔΣ να τον τοποθετήσει στη θέση του γενικού διευθυντή προβλέπει πλήρεις αποδοχές.

Ο ίδιος ο Αλ. Κοντός ήταν υπάλληλος στη ΣΕΚΕ και διετέλεσε διευθυντής του εργοστασίου της στην Ξάνθη το διάστημα 1989-2000.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ενέργεια του Αλ. Κοντού προκαλεί πολλά ερωτηματικά και συζητήσεις για τον χρόνο που έγινε. Από τη μία υπάρχει η γνωστή παραπομπή του στην Προανακριτική για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Την ίδια ώρα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στον χώρο των συνεταιριστικών βιομηχανιών. Η ΣΕΚΕ είναι μεγαλομέτοχος της ΣΕΚΑΠ, κατέχοντας το 34,18% των μετοχών της έναντι 44,2% της ΑΤΕ. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν κρίσιμες εξελίξεις γύρω από τη ΣΕΚΑΠ και στη γενική συνέλευση της 29ης Ιουλίου προβλέπεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με υποβάθμιση όμως συγχρόνως της τιμής της μετοχής στο 1/10.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι εξελίξεις αυτές ανοίγουν τον δρόμο για την πώληση της ΣΕΚΑΠ και την περασμένη Πέμπτη απέκλεισαν το υποκατάστημα της ΑΤΕ στην Ξάνθη.

Πρόεδρος του ΔΣ της ΣΕΚΕ είναι ένα γνωστό «γαλάζιο» στέλεχος στην Ξάνθη, ο Παναγιώτης Ταρενίδης, πρώην αντινομάρχης και άνθρωπος του Αλ. Κοντού, που έχει ανακοινώσει ότι θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ για την Αν. Μακεδονία-Θράκη Γ. Παυλίδη, αναφέρει το ρεπορτάζ του «Έθνους». Στη θέση του διευθυντή της ΣΕΚΕ παραμένει ο Αν. Καραπαπάζογλου, επίσης άνθρωπος του Αλ. Κοντού, που είναι και αντινομάρχης Ξάνθης και πρόεδρος του Συνεταιριστικού Πρακτορείου και ασκούσε τις αρμοδιότητες του αναπληρωτή γενικού διευθυντή.


Πηγή:tvxs.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com

Θανατηφόρα η παχυσαρκία στα 20 !

Τα άτομα που είναι παχύσαρκα στην ηλικία των 20 ετών έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν νέοι, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο για την Παχυσαρκία στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

«Η έναρξη της ενήλικης ζωής ως παχύσαρκοι οδηγεί σε διπλασιασμό του κινδύνου πρόωρου θανάτου», σημείωσε η Esther Zimmermann,

«Η καλύτερη συμβουλή είναι να αποφεύγεται η παχυσαρκία στην αρχή της ζωής των ενηλίκων γιατί αν ξεκινήσετε την ενήλικη ζωή σας ως παχύσαρκοι κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνετε παχύσαρκοι ως ενήλικες», πρόσθεσε.
ερευνήτρια του Ινστιτούτου Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, στη Δανία.

Η Zimmerman και οι συνεργάτες της παρακολούθησαν περίπου 5.500 Σουηδούς από την ηλικία των 20 έως την ηλικία των 80 και διαπίστωσαν ότι οι 1.930 άνδρες, που ήταν παχύσαρκοι όταν ήταν 20, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από ό, τι οι συνομήλικοί τους, που δεν ήταν παχύσαρκοι στην ηλικία των 20.

Ξεκινώντας από την ηλικία των 55 ετών, οι άνδρες που ήταν παχύσαρκοι στα 20 απεβίωσαν κατά μέσο όρο 8 χρόνια νωρίτερα από ό, τι οι συνομήλικοί τους που δεν ήταν παχύσαρκοι στην ηλικία των 20.

Επιπλέον οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου αυξήθηκαν κατά 10%για κάθε Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) πάνω από 25. Ο ΔΜΣ λαμβάνει υπόψη το ύψος και το βάρος για τη μέτρηση του σωματικού λίπους. Αν ο ΔΜΣ ενός ανθρώπου είναι μεγαλύτερος από 25, θεωρείται υπέρβαρος. Αν είναι πάνω από 30, θεωρείται παχύσαρκος.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη τέθηκαν υπό παρακολούθηση στην ηλικία των 35 και των 46 ετών. Πάνω από το 70% των ανδρών που ήταν παχύσαρκοι στην ηλικία των 20 ετών παρέμειναν έτσι κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης. Αντιθέτως μόλις το 4% των ανδρών, που δεν ήταν παχύσαρκοι στην ηλικία των 20 ετών, εξελίχθηκαν σε παχύσαρκα άτομα σύμφωνα με τη μελέτη. Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες, που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τη θνησιμότητα, όπως το κάπνισμα.

«Η παχυσαρκία στην έναρξη της ενήλικης ζωής είχε ισόβια επίδραση στη θνησιμότητα», ανέφερε η ερευνητική ομάδα. «Το επόμενο βήμα είναι να μελετηθεί γιατί τα άτομα που ήταν παχύσαρκα στην ηλικία των 20 ετών απεβίωσαν νωρίτερα».

Η γνώμη των ειδικών

«Είναι πράγματι μια πολύτιμη μελέτη και νομίζω ότι τα αποτελέσματά της εγείρουν πολλά ερωτήματα, όπως γιατί οι άνθρωποι που είναι παχύσαρκοι στην ηλικία των 20 ετών πεθαίνουν νωρίτερα», σχολίασε ο Randall Urban, καθηγητής παθολογίας στο πανεπιστήμιο του Τέξας Ιατρικού Κλάδου στο Galveston.

«Πρέπει να δούμε πόσοι από τους παχύσαρκους αναπτύσσουν διαβήτη ή καρδιοπάθεια. Η παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.Είναι ένα σημαντικό βήμα και πρέπει πραγματικά να διερευνήσουμε περαιτέρω αυτή την ομάδα για να καταλάβουμε πού οφείλονται οι πρόωροι θάνατοι», πρόσθεσε.

Οι πληροφορίες αυτές θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση πιο αποτελεσματικών στρατηγικών πρόληψης. «Η παχυσαρκία είναι ένας δείκτης ότι θα υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον», υπογράμμισε. «Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι αν οι παχύσαρκοι άνθρωποι αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, θα είναι καλύτερο για τους ίδιους, αλλά το θέμα χρήζει περαιτέρω ανάλυσης».

Ο George L. Blackburn, αναπληρωτής Καθηγητής Διατροφής στο Harvard Medical School στη Βοστόνη αξιολόγησε αυτή τη νέα πληροφορία ως χρήσιμη πληροφορία που μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τις συνέπειες της παχυσαρκίας.

«Στην εποχή μας ο καθένας θέλει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο», ανέφερε. «Η μελέτη αυτή είναι άλλο ένα καμπανάκι. Πάνω από όλα τα προβλήματα που έχουν οι παχύσαρκοι, η παχυσαρκία διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου, όταν κάνει την εμφάνισή της στην ηλικία των 20», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το σημαντικότερο μήνυμα όμως είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες», κατέληξε ο Blackburn.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Μακάρι να τα καταφέρουν τα παιδιά αλλά δε νομίζω πως χωρίς το Σωκράτη......

Μακάρι να τα καταφέρουν τα παιδιά αλλά δε νομίζω πως χωρίς το Σωκράτη θα τα καταφέρουν, τουλάχιστον με την επιτυχία που είχε μέχρι τώρα το troktiko".

Το.....είπε στον Θέμα FM και στον Μπάμπη Κούτρα, ο αρχισυντάκτης του Πρώτου Θέματος Χρήστος Ράπτης. Και πρόσθεσε πως "Ο Σωκράτης ανήκε σε μια σπάνια ράτσα δημοσιογράφων και θα μας λείψει"..

ΠΗΓΗ: http://nonews-news.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://laikoyra.blogspot.com

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ "ΞΟΔΙ" ΤΟΥ ΓΚΙΟΛΙΑ...

Κηδεύτηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες από τους τομοκράτες της "Σέχτας".

Εκατοντάδες φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι παρέστησαν στη νεκρώσιμο ακολουθία στον Ναό των Αγίων Αναργύρων, την οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στην ίδια εκκλησία...
η οικογένειά του έζησε στο παρελθόν χαρούμενες στιγμές και σήμερα ζεί την πιο τραγική στιγμή της. Εκεί ο Σωκράτης Γκιόλιας ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την γυναίκα του Αδαμαντία -μάρτυρα της στυγερής δολοφονίας του - και βάφτισε τον γιό του Ευθύμη.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης η σορός του μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο της Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης όπου και ετάφει...


http://veto300.blogspot.com

Η Κερύνεια 36 χρόνια μετά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ protothema.gr ΣΤΗΝ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ


Βλέπουν τους τουρίστες με τα … κιάλια, οι Τούρκοι στην κατεχόμενη Κύπρο, παρά τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια.

Οι ξένοι τουρίστες φαίνεται να μην δελεάζονται στα «φτηνά» πακέτα που προσφέρουν ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, για «χαλαρές και ξένοιαστες διακοπές στην «TRNC» το τουρκοκυπριακό δηλαδή ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, υπάρχει μεν αύξηση στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών, ύψους 8% σε σχέση με το 2000, αλλά η πλειοψηφία τους είναι Τούρκοι.

Το protothema.gr βρέθηκε στην κατεχόμενη Κερύνεια, 35 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στη μεγαλόνησο και την παράνομη κατάληψη της γραφικής πόλης, που το 1974 αριθμούσε 3.500 κατοίκους, από τους οποίους μόνο οι 700 ήταν Τουρκοκύπριοι.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Σήμερα η πόλη, που έχει μετονομασθεί σε … Girne, έχει τουρκοποιηθεί πλήρως. Παντού τουρκικές επιγραφές, σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και βέβαια το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην κεντρική πλατεία, κοντά στο γραφικό λιμανάκι με το μεσαιωνικό κάστρο, που πριν την εισβολή κυμάτιζαν η ελληνική και η κυπριακή σημαία.



Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.


Ουδείς Ελληνοκύπριος πλέον κατοικεί στην πόλη. Ο μητροπολιτικός ναός των Ταξιαρχών έχει γίνει … μουσείο εκκλησιαστικών εικόνων, ενώ το ελληνικό νεκροταφείο έχει σχεδόν λεηλατηθεί.

ι Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

«Η Girne είναι και θα παραμείνει τουρκική. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Έλληνες και οι ξένοι και να μας αφήσουν επιτέλους να ζήσουμε μόνοι μας στη γη μας. Θέλουμε ειρήνη, χωρίς εμπάργκο και αποκλεισμούς για τους Τούρκους της Κύπρου» λέει ο 29χρονος Μεσούτ, που εργάζεται ως σερβιτόρος σε καφετέρια που λειτουργεί δίπλα στο κύμα και φέρει την ελληνική ονομασία, στα λατινικά όμως, «to limanaki».

Στην ερώτηση, που οφείλεται η ελληνική ονομασία του καταστήματος ο 29χρονος απάντησε πως έτσι ήταν γνωστό το μαγαζί πριν από την εισβολή, αφού ήταν ελληνικής ιδιοκτησίας.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Οι νόμιμοι κάτοικοι της πόλης, φαίνεται πως δεν ξεχνούν σε πείσμα των καιρών και αγωνίζονται για επιστροφή και δικαίωση στις πατρογονικές τους εστίες.

«Επειδή πέρασαν 36 χρόνια από το 1974, όλοι θεωρούν ότι ξεχάσαμε, ότι κουραστήκαμε και ότι είμαστε έτοιμοι να ξεπουλήσουμε την πατρίδα στους Τούρκους κατακτητές και τα ξένα συμφέροντα. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την πλήρη αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας, με την επιστροφή και επανεγκατάστασή μας στα σπίτια, τις περιουσίες, στα χωριά μας» δήλωσε στο ΘΕΜΑonline ο Γραμματέας του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» κ.Γιαννάκης Σιεκέρσαββας, που ζήτησε πανεθνική κινητοποίηση για δικαίωση και επιστροφή.



Απαράδεκτη η κατοχή, λέει ο Γ. Παπανδρέου, ενώ ο Ερόγλου προκαλεί

Μήνυμα προς την Τουρκία να επιδείξει πολιτική βούληση, ώστε να υπάρξει δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τη συμπλήρωση 36 ετών από την εισβολή του Αττίλα στη μεγαλόνησο στις 20 Ιουλίου 1974.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι χωρίς τη λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Η 20ή Ιουλίου 1974 σηματοδοτεί την απαρχή της παράνομης κατοχής από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μεγάλου τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μίας χώρας ανεξάρτητης, μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ημέρα αυτή η διεθνής έννομη τάξη καταπατήθηκε βάναυσα και συνεχίζει μέχρι τώρα να παραβιάζεται» σημειώνει ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο είναι απαράδεκτη και πρέπει να τερματισθεί.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τις προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, για την επίτευξη συμφωνίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα προκλητικός εμφανίζεται ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, που σε μήνυμα του για την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, αναφέρει : «Στις 20 Ιουλίου 1974 οι Τουρκοκύπριοι ξαναγεννήθηκαν».



Ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολο τον καταμερισμό των εξουσιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων, «εφόσον η ελληνοκυπριακή πλευρά αντιμετωπίζεται ως Κυπριακή Δημοκρατία», παράλληλα, εκτίμησε ότι μια συμφωνία στο Κυπριακό εξαρτάται περισσότερο από το διεθνή παράγοντα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, παρά την τουρκοκυπριακή.

«Στις 20 Ιουλίου του 1974 οι Τουρκοκύπριοι ξαναγεννήθηκαν και εάν η Τουρκία δεν εισέβαλε στην Κύπρο με τα δικαιώματα που της έδιναν οι εγγυητικές συμφωνίας και οι ιστορικοί της δεσμοί με το νησί, δεν θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων».

Μίλησε δε για συμφωνίες ανταλλαγής πληθυσμών το 1975 που καθόρισαν μια νέα κοινωνική διάταξη στις δύο πλευρές του νησιού, κατά την έκφρασή του!

Επανέλαβε ότι μια συμφωνία μέχρι το τέλος του 2010 είναι εφικτή και πρόσθεσε ότι πληροφορίες για την πορεία των συνομιλιών θα δώσει κατά την αυριανή του ομιλία στους «εορτασμούς» για την εισβολή.


ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

Κράτος εν κράτει οι μυστικές υπηρεσίες

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου δημιούργησαν «αναποτελεσματικές» και «δυσκίνητες» μυστικές υπηρεσίες, λόγω του τεράστιου αριθμού των στελεχών τους, με αποτέλεσμα οι επικεφαλής τους «να μην είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσοι συνολικά εμπλέκονται και τι ακριβώς κοστίζουν στον Αμερικανό φορολογούμενο», αποκάλυψε σχετική έρευνα της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ».

Η έρευνα της εφημερίδας, με τίτλο «Α Top Secret America», διήρκεσε δύο χρόνια και συμπεραίνει ότι -ύστερα από 9 χρόνια- υπάρχει σοβαρή «έλλειψη εποπτείας» της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών. Παράλληλα, η έρευνα αποκάλυψε τον έντονο προβληματισμό που έχει δημιουργήσει η συγκέντρωση τεράστιου όγκου πληροφοριών από ιδιωτικές εταιρείες που συνεργάζονται μαζί τους, κυρίως σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

3.000 υπηρεσίες-εταιρείες

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπολογίζεται ότι 1.931 ιδιωτικές εταιρείες και 1.271 κυβερνητικές υπηρεσίες εμπλέκονται στο έργο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και έχουν επεκταθεί σε πάνω από 10.000 σημεία μέσα στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα, αλλά και «άσκοπες και επαναλαμβανόμενες επιχειρήσεις» που στοιχίζουν δισεκατομμύρια δολάρια. Συνολικά 854.000 άτομα -περίπου μιάμιση φορά περισσότεροι από τον πληθυσμό της Ουάσιγκτον- διαθέτουν ειδική άδεια για πρόσβαση σε άκρως απόρρητες πληροφορίες. Επίσης, «33 κτηριακά οικοδομήματα βρίσκονται υπό κατασκευή ή έχουν κτιστεί από το 2001 με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών».

Καταγράφεται ότι 51 ομοσπονδιακές και στρατιωτικές διοικήσεις που εδρεύουν σε 15 πόλεις των ΗΠΑ έχουν λάβει σήμερα εντολή να ελέγχουν τη ροή χρημάτων από και προς τρομοκρατικές οργανώσεις. Μια σειρά άλλων υπηρεσιών είναι εντεταλμένες να παράγουν περισσότερες από 50.000 απόρρητες πληροφορίες ετησίως, που, όπως αναφέρει η «Ποστ», «είναι τόσο πολλές, που πολλές από αυτές δεν τσεκάρονται και αγνοούνται».

Γραφειοκρατία

Ο υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς παραδέχθηκε εν μέρει τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει από το μέγεθος των υπηρεσιών και τη διαχείριση των πληροφοριών. Σε δηλώσεις του, που φιλοξενεί η εφημερίδα σχετικά με την έρευνα, είπε «ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου οι μυστικές υπηρεσίες αναπτύχθηκαν τόσο πολύ, που είναι δύσκολο κανείς να το κατανοήσει». Υπεραμύνθηκε ότι η γραφειοκρατία δεν είναι σε τέτοια επίπεδα που να μην μπορεί να υπάρχει εποπτεία, ωστόσο παραδέχθηκε ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να λάβει κανείς συγκεκριμένες πληροφορίες. «Εννέα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου είναι λογικό να το βλέπουμε αυτό και να λέμε: "Εντάξει, φτιάξαμε ένα σύστημα με τεράστιες δυνατότητες, αλλά μήπως έχουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε;"», αναρωτήθηκε.

Η έρευνα της «Ουάσιγκτον Ποστ» βασίστηκε σε κυβερνητικά έγγραφα και συμβόλαια εταιρειών, εκατοντάδες συνεντεύξεις με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών και του Πενταγώνου, ιδιώτες και πρώην στελέχη του υπουργείου Αμυνας. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι σημερινοί αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δεν ανησυχούσαν τόσο για το περιεχόμενο της έρευνας της «Ουάσιγκτον Ποστ», που θα δημοσιευθεί σε συνέχειες, αλλά για το γεγονός ότι η έρευνα γνωστοποιεί -μέσω ενός χάρτη- τοποθεσίες, που η CIA, η NSA και άλλες μυστικές υπηρεσίες διαθέτουν βάσεις για να εκτελούν τις επιχειρήσεις τους, η πλειονότητα των οποίων είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό.


Βιβλίο Ιστορίας Γ' Γυμνασίου: "Ελλάδα και Τουρκία διεκδικούν τα Ίμια"!

Τεράστιο πολιτικό και εθνικό θέμα δημιουργείται με τα όσα αναφέρει για την κρίση των Ιμίων το βιβλίο της Γ' Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου αναφέρεται ότι ... τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία! Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:.....

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!


Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ίμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς. Αυτά που γράφτηκαν μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά το ζήτημα αφορά προσωπικά την υπουργό Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου και το υπουργείο Εξωτερικών.

Εκτός από τους συγγραφεί ευθύνονται άμεσα και οι κριτές αξιολόγησης, οι Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης.

Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να περιμένει η Τουρκία; Έχει πλέον κι ένα σχολικό ελληνικό βιβλίο για να το επικαλείται στα διεθνή φόρουμ, ότι και η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ίμια, αλλά τη... διεκδικεί!

Απορίες προκαλεί πώς έδωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την έγκρισή του σ'αυτήν την πλαστογράφηση της αλήθειας, της ιστορικής πραγματικότητας.

Κι όπως σημειώνει σε άρθρο του ο καθηγητής-φιλόλογος κ. Χρίστος Δάλκος, που εντόπισε τη νέα εθνική διαστροφή, πέραν του ότι δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην αμερικανική παρέμβαση (που ομολογήθηκε από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη μέσα στη Βουλή, μ' εκείνο το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς»), ούτε στον σκοτωμό τριών Ελλήνων, ηρωικών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσε το ελικόπτερό τους (υπάρχει πάντα η «υποψία» ότι καταρρίφθηκε από τους τούρκους κομάντος) στη θαλάσσια περιοχή των βραχονησίδων, υπάρχει αναφορά.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://wwwaristofanis.blogspot.com

Καθηγήτρια μήνυσε μαθήτριά της επειδή ζωγράφισε λαγό...!

Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε τη μήνυση που είχε καταθέσει μια καθηγήτρια σε βάρος μαθήτριάς της επειδή ζωγράφισε έναν λαγό στον πίνακα.

Η καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας έχει παθολογικό φόβο με τους λαγούς, κάτι το οποίο δεν άργησαν να αντιληφθούν οι μαθητές της οι οποίοι και θέλησαν να την πειράξουν.

Μπαίνοντας στην τάξη η καθηγήτρια έντρομη αντίκρισε στον πίνακα το λαγουδάκι που είχε ζωγραφίσει μια εκ των μαθητριών της.

Το περιστατικό δεν έμεινε εντός της σχολικής κοινότητας αλλά μεταφέρθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων καθώς η διδάσκουσα κατέθεσε μήνυση στο δικαστήριο της πόλης Βέχτα της Κάτω Σαξονίας σε βάρος της μαθήτριας που το 2009 ζωγράφισε στον πίνακα τον λαγό.

Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη μήνυση της καθηγήτριας σε βάρος μαθητή της καθώς και την προηγούμενη χρονιά, η καθηγήτρια που τότε εργαζόταν σε άλλο σχολείο, είχε υποβάλει και πάλι μήνυση εναντίον άλλης μαθήτριας για τον ίδιο λόγο.

Το δικαστήριο της Βέχτα δεν ανακοίνωσε τους λόγους για τους οποίους απέρριψε τη μήνυση της καθηγήτριας.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

Με το "troktiko" συνδέουν την υπόθεση ξένα ΜΜΕ

Την είδηση του τραγικού θανάτου του Σωκράτη Γκιόλια μετέδωσαν όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ενημερωτικές ιστοσελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια από τις πρώτες αναρτήσεις ήταν αυτή του Γαλλικού Πρακτορείου και στη συνέχεια εκείνη του Associated Press, το οποίο σημείωσε ότι ο 37χρονος δημοσιογράφος ήταν συνεργάτης του "δημοφιλούς ειδησεογραφικού blog 'Τρωκτικό' το οποίο συχνά ασχολείται με σκάνδαλα".

Το CNN επανέλαβε την ίδια πληροφορία, όπως και οι περισσότερες πηγές, συμπληρώνοντας ότι ο Γκιόλιας υπήρξε στενός συνεργάτης του "Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ενός έλληνα δημοσιογράφου, διάσημου για τις δημοσιογραφικές του έρευνες".

Το Associated Press, παρακολουθεί το θέμα με συχνές ανανεώσεις και είναι το μόνο μέχρι στιγμής που έχει αναφέρει το γεγονός ότι "οι κάλυκες που περισυλλέχτηκαν επί τόπου ταιριάζουν με τα δύο πιστόλια 9 χιλιοστών τα οποία έχει χρησιμοποιήσει η ελληνική τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών".

Η ίδια πηγή ανατρέχει στο ιστορικό της «Σέχτας Επαναστατών» λέγοντας ότι "εμφανίστηκε στη συνέχεια του εκτεταμένων εξεγέρσεων στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2008, οι οποίες προξενήθηκαν από τον μοιραίο πυροβολισμό ενός εφήβου από την αστυνομία. Η οργάνωση έχει υποσχεθεί να πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και ειδησεογραφικών μέσων, τα οποία κατηγορεί ότι υποβοηθούν διεφθαρμένα επιχειρηματικά συμφέροντα παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη".

Όπως παρατηρεί το πρακτορείο Reuters, "η δολοφονία του ήταν ο πρώτος θάνατος δημοσιογράφου στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν η αριστερίστικη επαναστατική οργάνωση 17 Νοέμβρη είχε δολοφονήσει εκδότη συντηρητικής εφημερίδας", αναφερόμενο στον εκδότη της "Απογευματινής", Νίκο Μομφεράτο, που έπεσε νεκρός μαζί με τον οδηγό του έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι στις 19 Οκτωβρίου του 1985.

"Ωστόσο", συνεχίζει η ίδια πηγή: "ελληνικές εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν υπάρξει στόχοι αρκετών βίαιων επιθέσεων. Τον περασμένο χρόνο, μια εξτρεμιστική οργάνωση άνοιξε πυρ εναντίον των κεντρικού κτηρίου του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Alter, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς".

To BBC μετέδωσε την είδηση με σχετική καθυστέρηση, αναφέροντας ότι ο Γκιόλιας "σύμφωνα με συναδέλφους, ήταν έτοιμος να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας έρευνας σχετική με τη διαφθορά".

Ο ανταποκριτής του βρετανικού ειδησεογραφικού κολοσσού στην Αθήνα, Μάλκομ Μπράμπαντ, αναφέρει επίσης ότι "ενώ οι φόνοι ανάμεσα σε συμμορίες είναι συχνοί στην Ελλάδα, οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους είναι σπάνιες", καταλήγοντας ότι ο "Γκιόλιας προφανώς πυροβολήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δολοφόνων".


πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://pliatsikonews.blogspot.com

Οι τρομοκράτες δεν σκοτώνουν τρομοκράτες

Ο Σωκράτης ήταν τρομοκράτης και ανεξέλεγκτος για κάποιους. Η δολοφονία του δεν στέκει. Αν κάποιοι λένε ότι ο Σωκράτης εξυπηρετούσε συμφέροντα συγκεκριμένων ανθρώπων π.χ Κοντομηνά, Αναστασιάδη κλπ, τότε και οι δολοφόνοι του εξυπηρετούν αντίθετα συμφέροντα.

Οπότε δεν μιλάμε για τρομοκράτες! Αυτοί οι άνθρωποι σκοτώνουν κομπάρσους (βλέπε απλούς μπάτσους), απλό κόσμο ή άτομα που γράφουν πράγματα που ενοχλούν (βλέπε Σωκράτη)

Πάλι ξεφύγαμε από την επικαιρότητα. Οχι με άδικες πυρκαγιές αλλά με άδικες κηδείες.

Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα εκτός από περίεργη δημοκρατία έχουμε και περίεργη τρομοκρατία


ΠΗΓΗ: http://zizanio21.blogspot.com

TROKTIKO: ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η 'ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ' ΤΟΥ ....

Πριν από τρία χρόνια, όταν η ελληνική μπλογκόσφαιρα άρχισε να κάνει τα πρώτα της βήματα, έκανε την εμφάνισή του ένα πολλά υποσχόμενο μπλογκ: το troktiko. Ηταν η εποχή όπου «μεσουρανούσε» το press-gr, το οποίο κυνήγησε και μετέφερε τη σκανδαλοθηρική δημοσιογραφία στο Διαδίκτυο, αποτελώντας ουσιαστικά το μοντέλο για μια σειρά από ανάλογα σάιτ και μπλογκ που λειτουργούν σήμερα...

Τότε, και σε ανύποπτη στιγμή, το troktiko ξεκίνησε να δημοσιεύει ειδήσεις από την καθημερινότητα, αλλά και σχόλια αναγνωστών, ωστόσο λίγοι ήταν ακόμη εκείνοι που το ακολουθούσαν. Σε αντίθεση ωστόσο με την κυρίαρχη αντίληψη των γνωστών- για την εποχή- ιστοσελίδων, το troktiko ανοίχτηκε στους αναγνώστες, δημοσιεύοντας καταγγελίες τους και διευρύνοντας τη θεματολογική γκάμα του.

Σύντομα, και έπειτα και από τις νομικές περιπέτειες του press-gr, το troktiko άρχισε να συγκεντρώνει όλο και περισσότερα μάτια και γρήγορα κατέστη το πλέον δυναμικό ιστολόγιο του ελληνικού Διαδικτύου. «Ψυχή» του διαδικτυακού εγχειρήματος δεν ήταν άλλος από τον Σωκράτη Γκιόλια. Αποτελεί ειρωνεία το γεγονός ότι, ενώ σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κλάδος αναγνώριζε στον δολοφονημένο δημοσιογράφο την πατρότητα του troktiko, εν τούτοις ο ίδιος ποτέ δεν την αποδέχθηκε.

Χρειάστηκε να φύγει από τη ζωή, ούτως ώστε η ομάδα που διαχειρίζεται το ιστολόγιο να παραδεχθεί και επισήμως τη σύνδεση. «Επίσημα ως μπλογκ σάς αναφέρουμε ότι το όραμα και η ιδέα του troktiko ήταν του Σωκράτη Γκιόλια! Και όλοι εμείς πορευτήκαμε με τούτη την ιδέα,ενός ανεξάρτητου μπλογκ που θα μπορούσε να είναι η φωνή όλων σας. Αυτό που ήθελε ο Σωκράτης είναι να υπάρχει ένα ανεξάρτητο μέσο στο οποίο όποιος αισθάνεται αδικημένοςνα μπορεί να εκφράσει το παράπονό του, την καταγγελία του, χωρίς δόλο και σκοπιμότητες!» ανέφεραν χθες οι συνεργάτες του.

Στη διαδρομή του το troktiko έχει «μπλοκαριστεί» από την Google- που διαχειρίζεται την πλατφόρμα blogspot - λόγω καταγγελιών, όμως γρήγορα επανήλθε σε δράση. Εμφάνιζε και άλλη μια παραδοξότητα: όσοι πίστευαν ότι θίγονται από τις δημοσιεύσεις του, στρέφονταν νομικά εξαρχής κατά του Γκιόλια. Ενδεικτικά, θα γραφτεί στην ιστορία του ελληνικού Διαδικτύου η μόνιμη σύγκρουση μεταξύ του Γκιόλια και του κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλου .

Αντιστοίχως, και πάντοτε στην τριγωνική σχέση Γκιόλιαςtroktiko- θιγόμενος, έχουν σημειωθεί έντονες συγκρούσεις και με άλλους δημοσιογράφους και εκδότες, όπως οι κκ. Γ. Κουρής και Ν. Χατζηνικολάου . Αυτές οι διενέξεις φαίνεται ότι βοήθησαν στην ενίσχυση της απήχησης του troktiko. Ωστόσο το μέλλον θα δείξει αν θα μπορέσει να εξελιχθεί χωρίς τον ιδρυτή του.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ
«Οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι δικαστικοί είναι οι επόμενοι στόχοι των τρομοκρατών, είτε είναι αληθινή η προκήρυξη είτε όχι.Είναι δεδομένο ότι οι τρομοκράτες θα ανοίξουν τα μέτωπα καθώς δεν είναι δυνατόν όσο διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τις επαγγελματικές ομάδες να είναι όλοι φυλασσόμενοι!». Τα παραπάνω λόγια δημοσιεύτηκαν στο troktiko μόλις την προηγούμενη Κυριακή 11 Ιουλίου με αφορμή την προκήρυξη που εστάλη για το δολοφονικό χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Γιώργου Βασιλάκη. Αυτή η μακάβρια πρόβλεψη που είχε διατυπωθεί στο ιστολόγιο του δολοφονημένου δημοσιογράφου έμελλε να πραγματοποιηθεί στον ίδιο του τον εμπνευστή. Το troktiko, όπως και όλος ο Τύπος άλλωστε, είχε επικρίνει αρκετές φορές με σκληρό τρόπο τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στις 24 Ιουνίου 2010 μετά το χτύπημα στο υπουργείο αναρτήθηκε το εξής κείμενο: «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ήθελαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη νεκρό και γι΄ αυτόν τον λόγο έστειλαν δέμα στον όροφο και μάλιστα στο γραφείο ακριβώς δίπλα του. Δεν υπήρχε ούτε καν προειδοποίηση.Μιλάμε για δολοφονική επίθεση που μόνο Σέχτα μπορεί να θυμίσει βάσει των άλλων επιθέσεων που έκανε και ήθελε νεκρούς»

Ρεπορτάζ: Αχιλλέας Χεκίμογλου
(απο ΤΟ ΒΗΜΑ)

ΠΗΓΗ:
http://fimotro.blogspot.com

Γνώριζε μήπως το indymedia πριν την αστυνομία;

Σύμφωνα με την βαλλιστική έρευνα και τα αποτελέσματα που βγήκαν εδώ και λίγες ώρες στην δημοσιότητα, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ήταν τα ίδια με αυτά της αναρχικής «Σέχτας Επαναστατών».

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είχε γίνει συνώνυμο με το blog «
τρωκτικό» (που λειτουργεί ακόμα κανονικά) το οποίο είχε εναντιωθεί ανοιχτά στις δολοφονικές επιθέσεις τόσο της......
«Σέχτας», όσο και των «Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και για την δολοφονική επίθεση του Μαΐου στην Marfin. Το τρομερό πάντως της υπόθεσης είναι το παρακάτω:
Στο παρακρατικό indymedia, παρότι έως τώρα έμπαινε στις αναρτήσεις του κάθε ανάλογη είδηση αλλά και μικρότερης σημασίας θέματα, από το πρωί που το κάθε ρεμάλι αναρχικός αναρτά κείμενα, είτε απλής αναφοράς στο γεγονός, είτε θρασύδειλα τύπου «το τρωκτικό το έφαγε η γάτα», οι διαχειριστές του ρουφιανοσάιτ τις διαγράφουν, ακόμα και 15 σχεδόν ώρες μετά το γεγονός, παραμένοντας οι μόνοι πανελληνίως που έχουν «θάψει» την είδηση.
Όλοι έως τώρα είχαν άγνοια στα αίτια του γεγονότος αλλά το indymedia είχε και έχει συγκεκριμένη γραμμή. Μήπως οι «σύντροφοι» γνώριζαν εξαρχής τις προθέσεις των τρομοκρατών συνοδοιπόρων τους;


hellraiser
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Οι ρουκέτες... άλλαξαν το πρόγραμμα

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή νύχτα για τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, και τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών, Καρλ Μπιλτ, οι οποίοι ταξίδευαν στο Αφγανιστάν για τη Διεθνή Διάσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη, στην Καμπούλ.

Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες δεν κατάφερε να προσγειωθεί στην αφγανική πρωτεύουσα χθες τη νύχτα, εξαιτίας ρίψης ρουκετών κοντά στο αεροδρόμιο, όπως γράφει ο επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας στο ιστολόγιό του.

Οι δύο αξιωματούχοι και οι συνεργάτες τους αναγκάστηκαν να μεταβούν τελικά στην αμερικανική βάση του Μπαγκράμ, απ' όπου μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα στην Καμπούλ κατά τις 4:00 π.μ., λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης για το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τα Μέσα ενημέρωσης της Δανίας, το ίδιο συνέβη και με το αεροσκάφος που μετέφερε την υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Λένε Έσπερσεν, το οποίο αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο γειτονικό Καζακστάν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν η Έσπερσεν θα καταφέρει να παραστεί έστω στο τελευταίο μέρος της Διάσκεψης, όπου επρόκειτο να μιλήσει για τα δικαιώματα των γυναικών.

Σύμφωνα με τον Αφγανό υπουργό Εσωτερικών, οι ρουκέτες ερρίφθησαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Η Περιοχή 9, στην οποία υπάγεται το αεροδρόμιο, απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τον τόπο διεξαγωγής της Διεθνούς Διάσκεψης για το Αφγανιστάν, στην οποία συμμετέχουν Αφγανοί αξιωματούχοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι 60 χωρών.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr