'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

"Τι θέλει να πεί ο ποιητής;" (Απάντηση της Έλλης Στάη στο διαδικτυακό "κράξιμο")

Τι απάντησε η Έλλη Στάη;
"Οι καιροί είναι πονηροί και οι προθέσεις όχι πάντα αγαθές. Γι αυτό και μια φράση μου σε εκπομπή αυτής της εβδομάδας προκάλεσε ορισμένα σχόλια από διαδικτυακούς μου «φίλους».
Επειδή όμως ζούμε σε μια εποχή που ακόμα και τα αυτονόητα πρέπει να επαναλαμβάνονται για να μη δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις: φυσικά και δεν μίλησα ποτέ για αλλαγή στον γεωπολιτικό χάρτη και τα σύνορα της χώρας αλλά για αλλαγή στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας, λόγω της κρίσης.
Φαίνεται ότι δυστυχώς οι συνθήκες μας οδηγούν σε μια περίοδο συνομωσιολογίας και ανθρωποφαγίας. Ωστόσο αν φαγωθούμε μεταξύ μας και αναλωθούμε σε κυνήγι μαγισσών ή ανύπαρκτων τοποθετήσεων κινδυνεύουμε απλώς να εγκλωβιστούμε ευκολότερα στη δίνη της κρίσης.

Αρχικά προσπαθεί να βγάλει παλαβούς ή στην καλύτερη περίπτωση ακροατές μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας όλους εκείνους που την άκουσαν να λέει στο τέλος της ραδιοφωνικής της εκπομπής στον flash ότι πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι "...αλλάζει ο χάρτης του μυαλού μας , Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .. "κλπ.
Θα ήταν ανθρώπινο και θα το δεχόμασταν ευχαρίστως να μας πεί η κ. Στάη π.χ ότι "εξ αιτίας μιας ατυχούς φράσης μου έδωσα το δικαίωμα σε ιστολόγια και αλλού να σχολιάσουν αρνητικά τα όσα είπα.Φυσικά πρόκειται για μια παρεξήγηση αφού δεν εννοούσα κλπ".
Βλέποντας όμως να σχηματοποιεί το τηλεοπτικά εμφανές και το ραδιοφωνικά πρόδηλο αλαζονικό της ύφος μιλώντας για "αυτονόητα", μας αναγκάζει να της υπενθυμίσουμε ότι στον χώρο της μισθωμένης δημοσιογραφίας και ειδικώτερα στο κλειστό club των "μεγαλοδημοσιογράφων" του είδους της , τίποτε δεν είναι αυτονόητο και σχεδόν τίποτε δεν συγγενεύει με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.
Από πότε κ. Στάη η φράση "ο χάρτης της χώρας μας" αυτονοήτως μας οδηγεί στην ερμηνεία ενός "πολιτικού χάρτη" και όχι στον "γεωπολιτικό" , ειδικά όταν δεν υπάρχει τίποτε στις πλησιέστερες προτάσεις σας που να μας βοηθάει έστω να φανταστούμε τι "κρύβεται" ως νόημα πίσω απο αυτά που λέτε.
Είναι θλιβερό θέαμα να βλέπεις καποιον να προσπαθεί να καλύψει τα περιτώματα σκεπάζοντάς τα με ένα μεγαλύτερο σωρό άλλων περιτωμάτων.Ότι και να να κάνει η οσμή του ψεύδους θα μαρτυρά τις προθέσεις και το ήθος του ...υπαίτιου.
Ο Έλληνας πολίτης βαρέθηκε πλέον τις επαγγελματικές δημοσιογραφικές κολοτούμπες και σιχάθηκε τα "ευκόλως εννοούμενα" ή τα "αυτονόητα" των επικοινωνιακών και πολιτικών επιτελείων της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".Δεν είναι "κανιβαλισμός" ή "ανθρωποφαγία" η κριτική στάση του Έλληνα ακροατή , τηλεθεατή και αναγνώστη στην συνειδητή ή ασυνείδητη "μπαρουφολογία" των δημοσιογραφικών "αυθεντιών".
Αγαπητή κ. Στάη μπορεί να έχετε κάμποσα χρονάκια πάνω σας, τα οποία με αυταρέσκεια και πολλά τρυκ προσπαθείτε να κρύψετε, όμως πιστέψτε μας δεν σας είδαμε ως "μάγισσα" την οποία όπως λέτε πρέπει να κυνηγήσουμε,αλλά ως εκείνη τη δημοσιογράφο που είτε εξ απροσεξίας είτε εκ προθέσεως έκλεισε τον κύκλο της "βαθυστόχαστης" πολιτικής ραδιοφωνικής της "ανάλυσης" προτείνοντας στους ακροατές να συμβιβασθούν μεταξύ των άλλων και με την "αλλαγή του χάρτη της χώρας".
Μπορεί κάποιοι αναγνώστες της απάντησής της να μην άκουσαν την περιβόητη εκείνη αποφώνηση της εκπομπής στον Flash ,όμως υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που ανατρίχιασαν όταν άκουσαν να ξεστομίζει αυτή την "κοτσάνα" (;) και πιστέψτε μας κυρία Στάη ούτε είχαν ούτε έχουν τη διάθεση να "φάνε" κάποιον συνάνθρωπό τους ,άντε το πολύ πολύ να θέλουν να φτύσουν μερικούς που τους θεωρούν "πλέμπα" και ηλίθιους.
Το απόσπασμα της απάντησης που έδωσε η κ.Στάη στο facebook το πήραμε απο το ιστολόγιο του φίλου μας Κωνσταντίνου -http://kostasxan.blogspot.com/ - ο οποίος ως είς εκ των πρώτων που κατήγγειλαν το "ατόπημά" της ,είχε κάθε δικαίωμα να προηγηθεί ημών απαντώντας στους ισχυρισμούς της με τον δικό του ευγενή τρόπο.


Ιδού λοιπόν τι έγραψε μεταξύ άλλων ο φίλος Κωνσταντίνος:...

ΠΗΓΗ: http://klassikoperiptosi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου