'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Αυτοδιορίστηκε διευθυντής της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΕ ο Αλ. Κοντός!!

Στη θέση του γενικού διευθυντή της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΕ ΑΕ διόρισε τον εαυτό του ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός.
Η απόφαση διορισμού του λήφθηκε από ΔΣ της καπνοβιομηχανίας, το οποίο ουσιαστικά ελέγχεται από τον ίδιο, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΣΕΚΕ την περασμένη Παρασκευή [...]


Μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος», μέλη του ΔΣ δηλώνουν ότι η τοποθέτηση αυτή μπορεί να είναι νομότυπη, αρνούμενοι, όμως, να σχολιάσουν αν υπάρχει πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι ο ίδιος ο Αλ. Κοντός ήταν αυτός που ζήτησε να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή της ΣΕΚΕ, υποβάλλοντας και τυπικά το σχετικό αίτημα στο ΔΣ, στο οποίο ανέφερε ότι αυτή θα είναι αμισθί. Όπως όμως διευκρίνιζαν, η απόφαση που πήρε το ΔΣ να τον τοποθετήσει στη θέση του γενικού διευθυντή προβλέπει πλήρεις αποδοχές.

Ο ίδιος ο Αλ. Κοντός ήταν υπάλληλος στη ΣΕΚΕ και διετέλεσε διευθυντής του εργοστασίου της στην Ξάνθη το διάστημα 1989-2000.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ενέργεια του Αλ. Κοντού προκαλεί πολλά ερωτηματικά και συζητήσεις για τον χρόνο που έγινε. Από τη μία υπάρχει η γνωστή παραπομπή του στην Προανακριτική για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Την ίδια ώρα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στον χώρο των συνεταιριστικών βιομηχανιών. Η ΣΕΚΕ είναι μεγαλομέτοχος της ΣΕΚΑΠ, κατέχοντας το 34,18% των μετοχών της έναντι 44,2% της ΑΤΕ. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν κρίσιμες εξελίξεις γύρω από τη ΣΕΚΑΠ και στη γενική συνέλευση της 29ης Ιουλίου προβλέπεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με υποβάθμιση όμως συγχρόνως της τιμής της μετοχής στο 1/10.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι εξελίξεις αυτές ανοίγουν τον δρόμο για την πώληση της ΣΕΚΑΠ και την περασμένη Πέμπτη απέκλεισαν το υποκατάστημα της ΑΤΕ στην Ξάνθη.

Πρόεδρος του ΔΣ της ΣΕΚΕ είναι ένα γνωστό «γαλάζιο» στέλεχος στην Ξάνθη, ο Παναγιώτης Ταρενίδης, πρώην αντινομάρχης και άνθρωπος του Αλ. Κοντού, που έχει ανακοινώσει ότι θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ για την Αν. Μακεδονία-Θράκη Γ. Παυλίδη, αναφέρει το ρεπορτάζ του «Έθνους». Στη θέση του διευθυντή της ΣΕΚΕ παραμένει ο Αν. Καραπαπάζογλου, επίσης άνθρωπος του Αλ. Κοντού, που είναι και αντινομάρχης Ξάνθης και πρόεδρος του Συνεταιριστικού Πρακτορείου και ασκούσε τις αρμοδιότητες του αναπληρωτή γενικού διευθυντή.


Πηγή:tvxs.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου