'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Οπλικά συστήματα σε διάλυση...

Σοβαρά τεχνικά προβλήματα έχουν εμφανίσει τόσο τα 170 νέα άρματα μάχης τύπου Leopard όσο και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+.

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Real News η οποία επιβεβαιώθηκε πλήρως σήμερα με ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας τα άρματα μάχης Leopard, η προμήθεια των οποίων ανήλθε στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ εμφάνισαν ρωγμές στην οροφή των πύργων τους, διάβρωση στα πυροβόλα αλλά και προβλήματα με τις ερπύστριές τους!

Το ΓΕΣ συνεργάζεται ήδη με την κατασκευάστρια εταιρεία KMW για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Για το πρόβλημα με τους πυργίσκους έχει προταθεί η λύση της…σιλικόνης για να κλείσουν οι ρωγμές, για το πρόβλημα με τα πυροβόλα που «ξεφλουδίζουν» από την υγρασία αναζητείται λύση ενώ για τις ερπύστριες οι Γερμανοί έδωσαν 60.000 «πέδιλα» ερπυστριών έτσι ώστε τα άρματα να μπορούν τουλάχιστον να κινηθούν!

Την ίδια ώρα τα «υπερσύχρονα» F-16 είναι ουσιαστικά ανοχύρωτα και «τυφλά» αφού το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS ΙΙ εμφάνισε καίριες αδυναμίες κι έτσι οι πιλότοι μας δεν έχουν έγκαιρη προειδοποίηση της απειλής.

Επιπλέον στα 30 μαχητικά αεροσκάφη που πληρώθηκαν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες στη στεγανοποίηση και εισροή νερού σε κρίσιμα συστήματά τους!

Σημειώνεται ότι η προμήθεια των αρμάτων έγινε με υπουργό τον κ.Άκη Τσοχατζόπουλο και η προμήθεια των αεροσκαφών με υπουργό τον κ.Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο.

Με ανακοίνωσή του ο νυν υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχεται ότι το θέμα αποτελεί αντικείμενο διαρκούς ενασχόλησης, έρευνας και διαπραγμάτευσης των Γενικών Επιτελείων και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Εδώ και εννέα μήνες, προσπαθούμε να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτά και άλλα παρόμοια προβλήματα, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του δημοσίου και την επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε όσες δε περιπτώσεις διενεργείται δικαστική ή κοινοβουλευτική έρευνα, η πάγια εντολή μου είναι να παρέχονται αμέσως όλα τα αναγκαία στοιχεία αλλά και όλη η αναγκαία τεχνική βοήθεια.

Με τους νέους κανόνες και τις νέες πρακτικές που εφαρμόζουμε και μέσα από τη διαρκή ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, έχουμε διαμορφώσει ένα νέο διαφανές και λειτουργικό πλαίσιο, που χρειάζεται βεβαίως τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων» καταλήγει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου