'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Οι ρουκέτες... άλλαξαν το πρόγραμμα

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή νύχτα για τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, και τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών, Καρλ Μπιλτ, οι οποίοι ταξίδευαν στο Αφγανιστάν για τη Διεθνή Διάσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη, στην Καμπούλ.

Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες δεν κατάφερε να προσγειωθεί στην αφγανική πρωτεύουσα χθες τη νύχτα, εξαιτίας ρίψης ρουκετών κοντά στο αεροδρόμιο, όπως γράφει ο επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας στο ιστολόγιό του.

Οι δύο αξιωματούχοι και οι συνεργάτες τους αναγκάστηκαν να μεταβούν τελικά στην αμερικανική βάση του Μπαγκράμ, απ' όπου μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα στην Καμπούλ κατά τις 4:00 π.μ., λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης για το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τα Μέσα ενημέρωσης της Δανίας, το ίδιο συνέβη και με το αεροσκάφος που μετέφερε την υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Λένε Έσπερσεν, το οποίο αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο γειτονικό Καζακστάν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν η Έσπερσεν θα καταφέρει να παραστεί έστω στο τελευταίο μέρος της Διάσκεψης, όπου επρόκειτο να μιλήσει για τα δικαιώματα των γυναικών.

Σύμφωνα με τον Αφγανό υπουργό Εσωτερικών, οι ρουκέτες ερρίφθησαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Η Περιοχή 9, στην οποία υπάγεται το αεροδρόμιο, απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τον τόπο διεξαγωγής της Διεθνούς Διάσκεψης για το Αφγανιστάν, στην οποία συμμετέχουν Αφγανοί αξιωματούχοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι 60 χωρών.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου