'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Από Δήμαρχος κλητήρας;

«Δεν μπορεί να κάνεις μετά διαφήμιση για πίτσα ή άλλα τέτοια αφού πρώτα σε έχουν κάνει αρχηγό κόμματος. Θα πρέπει να μπαίνει όρος. Για δέκα χρόνια μετά τι επιτρέπεται να κάνεις και τι όχι»...

Αυτά μου είπε χθες αργά το βράδυ και κατάλαβα ότι ήταν ακόμη αρκετά εκνευρισμένος ένας φίλος, που κατέχει σημαντική θέση στο κόμμα της πλατείας Κουμουνδούρου. Εκεί που για πολλά χρόνια μπαινόβγαινε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ως αρχηγός του Συνασπισμού.

Πιο νωρίς το απόγευμα είχαμε μείνει άφωνοι από την είδηση ότι πρόεδρος του Παναθηναϊκού ορίστηκε από την οικογένεια Βαρδινογιάννη ο άνθρωπος που για μια στιγμή το όνομά του έπαιξε μέχρι και για να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κάποιος, που πριν χρόνια άλλοι κομουνιστές αποκαλούσαν σύντροφο και τώρα τελευταία μας έκανε να χαρούμε διότι είχε αναλάβει μαζί με την κόρη του Ζωή να κοντράρει τον Αλέξη Κούγια, υπερασπιστή του δολοφόνου Κορκονέα στη δίκη για το θάνατο του μικρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος. Που η διοίκησή του να τη «σπάει» τόσο πολύ στους οπαδούς. Θα μπορούσαν να πουν οι Παναθηναϊκοί ότι ζωή είναι αυτό που τους συμβαίνει ενώ εκείνοι κάθε φορά άλλα σχεδιάζουν. Γιατί και αυτή τη φορά ενώ εκείνοι είχαν προτείνει για πρόεδρο το Νίκο, ένα νεαρό μέλος του «οίκου Βαρδινογιάννη», που η νοοτροπία του ταιριάζει αρκετά με τις δικές τους συμπεριφορές, ο μεγαλομέτοχος Τζίγκερ, εξάδελφος του Νίκου, και οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι (παρόλο που η Πράσινη, εφημερίδα του γιού του Παύλου κάνει λόγο στην πρώτη σελίδα για «Παγωμάρα» και ότι άλλα περίμεναν οι οπαδοί) έβγαλαν από το καπέλο Κωνσταντόπουλο και έπεσαν τέζα όλοι οι άλλοι.

Ο νέος πρόεδρος, κοντά στα 68, όπως κάνουν και οι περισσότεροι εκ μετεγγραφής παίκτες, δεν παρέλειψε να δηλώσει πως από μικρός, εκεί στα Κρέσταινα της Ηλείας, ήταν Παναθηναϊκός. Επίσης ότι σε κάποια επαφή με την μπάλα έχει έλθει, όταν νεαρός ακόμη την κλωτσούσε στην αλάνα μπροστά στην τότε Σχολή Ευελπίδων χωρίς να φαντάζεται ότι αργότερα θα περνούσε την πόρτα του συγκροτήματος των κτιρίων αυτών σαν ένας πολλά υποσχόμενος δικηγόρος. Που όλοι πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι στις δίκες των αγωνιστών ενάντια στη Δικτατορία ως υπερασπιστής τους αναδείχθηκε σε μεγάλη μορφή ενώ φυλακίστηκε και ο ίδιος από τους Συνταγματάρχες-πραξικοπηματίες.

Ο Τζίγκερ αυτή τη στιγμή σιχαίνεται ό,τι έχει σχέση με τον προηγούμενο πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Οι οπαδοί της ομάδας βέβαια λάτρεψαν και λατρεύουν ακόμη τον χειμαρρώδη Νικόλα που δεν κρύβει πλέον την αντιπάθειά του για τους Βαρδινογιάννηδες. Επιλέχθηκε λοιπόν κάποιος που πρέπει να είναι ό,τι πιο αντίθετο σε σχέση με τον εφοπλιστή Πατέρα, σε νοοτροπία, πολιτική, γλώσσα, ντύσιμο, τρόπο ζωής. Ο πρώην λοιπόν λέγεται Νικόλας ο νυν είναι Νίκος.
Το Φθινόπωρο που οι μάντεις κακών προβλέπουν ότι οι πολιτικοί θα κυκλοφορούν με περούκα και μουστάκι ψεύτικο για να γλιτώσουν από την οργή των πολιτών ο πρόεδρος Νίκος θα του αρκεί να φοράει ένα πράσινο μπλουζάκι με ένα τριφύλλι στο στήθος. Μετά το Φθινόπωρο όμως θα έλθουν τα δύσκολα και για εκείνον, όταν θα έχουν αρχίσει οι αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αχάριστο επάνω στη Γη από τη φυλή των οπαδών. Ας ρωτήσει όποιος αμφιβάλει τον (πρώην) πρόεδρο Σωκράτη. Και εκεί σηκώνουν τα χέρια ψηλά οι απέξω. Πώς θα μπορέσει να ανεχτεί διάφορα πράγματα ο στριφνός και χωρίς πολύ χιούμορ δοτός πρόεδρος; Ξέρει άραγε πού έμπλεξε;

Θα είναι στο ίδιο γήπεδο και θα απολαμβάνει αγώνα όταν γύρω του διάφοροι θα βρίζουν, θα πετούν φωτοβολίδες αλλά και δυναμιτάκια που τραυματίζουν υπαλλήλους του γηπέδου, όταν απέξω θα συγκρούονται οπαδοί της ομάδας με την Αστυνομία, όταν θα πέφτει ξύλο στην εξέδρα των επισήμων όταν δηλαδή η παραβατική συμπεριφορά θα είναι και πάλι στις δόξες της; Όταν θα κραυγάζουν οι οπαδοί «Βαρδινογιάννη πούλα» ή ακόμη χειρότερα «βάλε στον κ..ο τα λεφτά»; Ποια θέση θα πάρει στο θέμα του νέου γηπέδου; Αν και μερικοί πράσινοι οπαδοί στη βιασύνη τους κακώς τον ταύτισαν με όσους έχουν υπερασπιστεί τους «κορμοράνους» του Βοτανικού. Κι εδώ να θυμίσω ότι η κόρη του Ζωή είναι συνήγορος του Αλέξη Τσίπρα στη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Βρισκόμαστε μάλλον μπροστά στο σχηματισμό ενός νέου νεφελώματος όπου επιχειρηματίες συμπλέουν ανοικτά πλέον με λαίμαργους για διασημότητα πολιτικούς και αδιαφορούν για το αν βρίσκονται απέναντι σε αρνητικά διατεθειμένες μάζες;

Η ικανότητα για οβιδιακές μεταμορφώσεις του Κωνσταντόπουλου είναι πιστοποιημένη. Από Κεντρώος σε οπαδό του Ανδρέα Παπανδρέου, διαγραμμένος από τον Ανδρέα, στο Συνασπισμό, δικηγόρος της Ελευθεροτυπίας αλλά και του Αλαφούζου, εκλεκτός για ένα φεγγάρι στο μυαλό του Καραμανλή ανιψιού για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και λαγός μέσα από το ημίψηλο του Βαρδή. Τώρα θα κάνει άραγε και την πάπια αδιαφορώντας για όσα θα γίνονται γύρω του κολλώντας τα τελευταία ένσημα και δείχνοντας το δρόμο και σε άλλους ή άλλες πολιτικούς; Σε τι θέση θα παίζει άραγε; Ένας οπαδός πάντως έγραψε ήδη: «Λέγαμε από καιρό ότι στον Παναθηναϊκό είχαμε πρόβλημα στα αριστερά αλλά αυτή είναι η λύση;»


του Άλκη Γαλδαδά

ΠΗΓΗ: http://www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου