'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Με το "troktiko" συνδέουν την υπόθεση ξένα ΜΜΕ

Την είδηση του τραγικού θανάτου του Σωκράτη Γκιόλια μετέδωσαν όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ενημερωτικές ιστοσελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια από τις πρώτες αναρτήσεις ήταν αυτή του Γαλλικού Πρακτορείου και στη συνέχεια εκείνη του Associated Press, το οποίο σημείωσε ότι ο 37χρονος δημοσιογράφος ήταν συνεργάτης του "δημοφιλούς ειδησεογραφικού blog 'Τρωκτικό' το οποίο συχνά ασχολείται με σκάνδαλα".

Το CNN επανέλαβε την ίδια πληροφορία, όπως και οι περισσότερες πηγές, συμπληρώνοντας ότι ο Γκιόλιας υπήρξε στενός συνεργάτης του "Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ενός έλληνα δημοσιογράφου, διάσημου για τις δημοσιογραφικές του έρευνες".

Το Associated Press, παρακολουθεί το θέμα με συχνές ανανεώσεις και είναι το μόνο μέχρι στιγμής που έχει αναφέρει το γεγονός ότι "οι κάλυκες που περισυλλέχτηκαν επί τόπου ταιριάζουν με τα δύο πιστόλια 9 χιλιοστών τα οποία έχει χρησιμοποιήσει η ελληνική τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών".

Η ίδια πηγή ανατρέχει στο ιστορικό της «Σέχτας Επαναστατών» λέγοντας ότι "εμφανίστηκε στη συνέχεια του εκτεταμένων εξεγέρσεων στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2008, οι οποίες προξενήθηκαν από τον μοιραίο πυροβολισμό ενός εφήβου από την αστυνομία. Η οργάνωση έχει υποσχεθεί να πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και ειδησεογραφικών μέσων, τα οποία κατηγορεί ότι υποβοηθούν διεφθαρμένα επιχειρηματικά συμφέροντα παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη".

Όπως παρατηρεί το πρακτορείο Reuters, "η δολοφονία του ήταν ο πρώτος θάνατος δημοσιογράφου στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν η αριστερίστικη επαναστατική οργάνωση 17 Νοέμβρη είχε δολοφονήσει εκδότη συντηρητικής εφημερίδας", αναφερόμενο στον εκδότη της "Απογευματινής", Νίκο Μομφεράτο, που έπεσε νεκρός μαζί με τον οδηγό του έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι στις 19 Οκτωβρίου του 1985.

"Ωστόσο", συνεχίζει η ίδια πηγή: "ελληνικές εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν υπάρξει στόχοι αρκετών βίαιων επιθέσεων. Τον περασμένο χρόνο, μια εξτρεμιστική οργάνωση άνοιξε πυρ εναντίον των κεντρικού κτηρίου του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Alter, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς".

To BBC μετέδωσε την είδηση με σχετική καθυστέρηση, αναφέροντας ότι ο Γκιόλιας "σύμφωνα με συναδέλφους, ήταν έτοιμος να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας έρευνας σχετική με τη διαφθορά".

Ο ανταποκριτής του βρετανικού ειδησεογραφικού κολοσσού στην Αθήνα, Μάλκομ Μπράμπαντ, αναφέρει επίσης ότι "ενώ οι φόνοι ανάμεσα σε συμμορίες είναι συχνοί στην Ελλάδα, οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους είναι σπάνιες", καταλήγοντας ότι ο "Γκιόλιας προφανώς πυροβολήθηκε από ομάδα επαγγελματιών δολοφόνων".


πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://pliatsikonews.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ο φονος του Γκιολια ειναι αποτροπαιος ως τρομοκρατικη πραξη και φιμωση οποιουδηποτε ανθρωπου.
    Η προσπαθεια ομως να στοιχηθουν πισω του ολοι οι εμμισθοι προπαγανδιστες των ΜΜΕ προκειμενου να αγνοησουμε τις εργολαβιες παραπληροφορησης που αναλαμβανουν και να τους αντιμετωπισουμε ως θυματα-ηρωες-ανεξαρτητους και αδεκαστους δημοσιογραφους(ενω ειναι μισθοφοροι προπαγανδιστες,πλασιε προιοντων αμεσα εξαρτημενοι απο χορηγους και διαφημιστικες εταιρειες,εκπροσωποι γραφειων τυπου και δημοσιων σχεσεων εταιρειων)ειναι για γελια.
    Ο Γκιολιας ηταν μισθοδοτουμενος δημοσιογραφος (εξυπηρετωντας την γραμμη των ΜΜΕ στα οποια εργαζοταν)-διευθυντης σε ραδιοφωνικο σταθμο (σκηνοθετωντας την ατζεντα της καθημερινοτητας προς εξυπηρετηση των αφεντικων του)- συμβουλος επικοινωνιας του Δημητρη Κοντομηνα (κλασικος γκεμπελικος ρολος χειραγωγησης και εξωραισμου της εικονας των μεγαλοκαρχαριων) και τελος blogger (οπου στην καλυτερη των περιπτωσεων καρφωνε ολα τα προηγουμενα αφεντικα του).
    Και ρωτω:
    -Για ποια απο ολες τις πιθανα αντικρουομενες ιδιοτητες του τον δολοφονησαν;
    -Δεν ειναι παραλογο να στοιβαζονται ολα κατω απο τον ορο δημοσιογραφος-ακεραιοτητας ανιδιοτελειας και ανεξαρτησιας μαλιστα ενος blogger;
    Η αντιληψη σημερα οτι ενας εμμισθος υπαλληλος των ΜΜΕ μπορει να ειναι ανεξαρτητος και αντικειμενικος ειναι τοσο μεσαιωνικα σκοταδιστικη οσο και η πιστη στις διαβεβαιωσεις του ιερεα οτι οταν μιλαει εκπροσωπει το θεο.
    Βεβαια ο πληρωμενος δημοσιογραφος οπως κι ο παπας μπορει να υποστηριζει οτι θελει, το προβλημα ειναι σε ολους εκεινους που τους πιστευουν. Ο αγωνας εναντια σε σκοταδιστικες αντιληψεις που προσβαλλουν τη λογικη μας ειναι μονοδρομος εξοδου απο τον μεσαιωνα της παραπληροφορησης των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή