'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Σκότωσε τα μωρά της και τα έκρυψε σε βαλίτσες!!!

Μία 25χρονη συνέλαβαν οι αρχές της Ολλανδίας που κατηγορείται ότι σκότωσε τα τρία της μωρά και τα έκρυψε μέσα σε βαλίτσες στη σοφίτα του σπιτιού της.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Νιγ Μπιτς, στην επαρχία Φριζλαντ, της βόρειας Ολλανδίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μωρά πιστεύεται ότι γεννήθηκαν μεταξύ του 2002 και του 2010.

Η έρευνα των αστυνομικών ξεκίνησε καθώς μάρτυρες ανέφεραν ότι αν και η γυναίκα είχε μείνει πολλές φορές έγκυος δεν είχε παιδιά. Η ίδια υποστήριξε ότι έδωσε για υιοθεσία τα μωρά της, χωρίς όμως να παρουσιάσει έγγραφα που να το αποδεικνύουν. Αργότερα παραδέχτηκε ότι τα έκρυβε στη σοφίτα και συνελήφθη.

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις έδειξαν ότι σε κάθε βαλίτσα υπήρχαν τα οστά ενός μωρού. 


ΠΗΓΗ:   http://newscity1.blogspot.com

Η επέτειος της Χιροσίμα...

Η Ιαπωνία τίμησε την 65η επέτειο του βομβαρδισμού της Χιροσίμα, παρουσία για πρώτη φορά Αμερικανού αξιωματούχου, του Αμερικανού πρεσβευτή στη χώρα Τζον Ρους.
Η καμπάνα της ειρήνης κτύπησε στις 8.15 το πρωί, την ίδια ώρα που...
 το βομβαρδιστικό Β-29 Enola Gay έριξε τη βόμβα στις 6 Αυγούστου 1945.
Δεκάδες χιλιάδες επιζώντες, παιδιά και αξιωματούχοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.
«Αυτό που διαπερνά τη συνείδηση της παγκόσμιας γνώμης είναι η επείγουσα ανάγκη να καταργηθούν τα πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο δήμαρχος της Χιροσίμα Ταντατόσι Ακίμπα.
Ο βομβαρδισμός άφησε πίσω του 140.000 νεκροούς, έναντι συνολικού πληθυσμού 350.000 κατοίκων της πόλης. Αρκετές χιλιάδες πέθαναν αργότερα από διάφορες αρρώστιες και τραύματα. Σήμερα, ο επίσημος απολογισμός έχει φτάσει τους 269.446 νεκρούς.
Τρεις ημέρες μετά την επίθεση στη Χιροσίμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν και δεύτερη ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι. Εξι ημέρες αργότερα, η Ιαπωνία παραδόθηκε.
Στην τελετή παραβρέθηκε ακόμα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://press-gr.blogspot.com

Έβρισε και δικαιώθηκε!!!!!!!!!!!1

Ένας νεαρός που διασκέδαζε σε κλαμπ της Αυστραλίας έγινε έξαλλος όταν μια αστυνομικός έχυσε το ποτό της πάνω στην κοπέλα του. Αφού λογομάχησαν για ώρα, τον συνέλαβε, αλλά ο δικαστής είχε άλλη γνώμη!

O 28χρονος Μπάρτον Καρίντα είναι ο πρώτος πολίτης που βρίζει αστυνομικό και αθωώνεται. Ο Μπάρτον ενώ διασκέδαζε με τη φίλη του σε κλάμπ της Αυστραλίας μια αστυνομικός απρόσεκτα έχυσε το ποτό της πάνω στην κοπέλα του.
Ο 28χρονος εμφανώς τσαντισμένος την έβρισε λέγοντας της "Άντε γ…". Η Κονστάνς Μπέλιντα Γιόυνγκ λογομάχησε μαζί του για αρκετή ώρα πριν τον συλλάβει.
"Δεν είσαστε υπερήρωες εσείς οι μπάτσοι. Δεν μπορείτε να κάνετε ότι γουστάρετε" είπε πάνω στο θυμό του ο Μπάρτον.
Η αστυνομικός δεν είχε άλλη επιλογή, σύμφωνα με το νόμο, ή έπρεπε να του βάλει πρόστιμο ή να τον συλλάβει.
Ο Μπάρτον δεν υπολόγιζε τίποτα. Προτίμησε να πάει αλυσοδεμένος στο αστυνομικό τμήμα από το να πληρώσει. Όταν έφτασε εκεί έκανε μήνυση στην αστυνομικό.
Σήμερα ο δικαστής Πέτερ Σμίτ αθώωσε τον 28χρονο πολίτη όχι μόνο για το "άντε γ…" αλλά και για την οργή του απέναντι στην αστυνομικό.
Φεύγοντας από το δικαστήριο δήλωσε ευχαριστημένος από την απόφαση τονίζοντας "Οι περισσότεροι πολίτες δεν θέλουν να μπλέξουν με την αστυνομία. Πληρώνουν το πρόστιμο και φεύγουν. Εγώ ήθελα να παλέψω μέχρι τέλους. Και δικαιώθηκα"
Τώρα η αστυνομική υπηρεσία καλείται να  καλύψει τα δικαστικά έξοδα του 28χρονου.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

2010 με πληθωρισμό '97.........

Στο 5,5% αυξήθηκε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (πληθωρισμός) τον Ιούλιο φέτος, από 5,2% τον Ιούνιο 2010 και 0,6% τον Ιούλιο 2009.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε προειδοποιήσει για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, λόγω των εξελίξεων των τελευταίων μηνών, ενώ οι ελεγκτές της τρόικας προβλέπουν πληθωρισμό 4,75% σε μέσα επίπεδα για το 2010, ωθούμενο, κυρίως, από την αύξηση των έμμεσων φόρων.


Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΓΔΤΚ) του Ιουλίου 2010, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουλίου 2009, προκύπτει αύξηση 5,5% έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του 2009 προς το 2008. Ο Γενικός Δείκτης τον Ιούλιο 2010, σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2010, παρουσίασε μείωση 0,5% έναντι μείωσης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009.


Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ,
η αύξηση κατά 5,5% προήλθε από τις αυξήσεις των εξής δεικτών, που αφορούν σχεδόν στο συνολικό φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών:

α) Κατά 19,2% της ομάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιριζόμενων ποτών, καθώς και των τιμών των τσιγάρων.


β) Κατά 1,6% της ομάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.


γ) Κατά 8,1% της ομάδας «Στέγαση», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης-αποχέτευσης, του ηλεκτρισμού και των υπηρεσιών κοινοχρήστων.


δ) Κατά 1,2% της ομάδας «Διαρκή αγαθά- Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα υαλικά, στα επιτραπέζια σκεύη και σκεύη οικιακής χρήσης, στα είδη καθαρισμού και στις οικιακές υπηρεσίες.


ε) Κατά 1% της ομάδας «Υγεία», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ιατρικών, οδοντιατρικών υπηρεσιών και της νοσοκομειακής περίθαλψης. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των φαρμάκων.


στ) Κατά 18,4% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη: αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας- διόδια, καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), ανταλλακτικά αυτοκινήτου, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου- μοτοσικλέτας, υπηρεσίες μεταφορών.


ζ) Κατά 5,4% της ομάδας «Επικοινωνίες», λόγω αύξησης των τιμών της κινητής τηλεφωνίας.


η) Κατά 0,9% της ομάδας «Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη: μικρά είδη αναψυχής- άνθη-κατοικίδια ζώα, βιβλία- εφημερίδες- περιοδικά- γραφική ύλη- σχολικά είδη, υπηρεσίες αναψυχής. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ειδών οπτικοακουστικού εξοπλισμού και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.


θ) Κατά 3% της ομάδας «Εκπαίδευση», λόγω αύξησης των τιμών στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, των εκπαιδευτηρίων ξένων γλωσσών, των φροντιστηρίων και των ΙΕΚ.


ι) Κατά 3,5% της ομάδας «Ξενοδοχεία- Καφέ- Εστιατόρια», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ειδών: φαγητό εκτός οικίας, αναψυκτικά- γλυκά- καφές- ποτά (σερβιριζόμενα), κυλικεία και των τιμών των ξενοδοχείων.


ια) Κατά 4,4% της ομάδας «Άλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των κουρείων- κομμωτηρίων, των ειδών ατομικής φροντίδας, των κοσμημάτων- ρολογιών, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των τιμών των άλλων υπηρεσιών.


Εξάλλου,
ο Εναρμονισμένoς Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (Εν. ΔΤΚ) παρουσίασε τον Ιούλιο εφέτος αύξηση 5,5%, από 5,2% τον Ιούνιο 2010 και 0,7% τον Ιούλιο 2009. Ο Εν. ΔΤΚ τον Ιούλιο 2010, σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2010, παρουσίασε μείωση 0,4% έναντι μείωσης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

ΠΗΓΗ:    http://www.skai.gr

Τον ρήμαξαν και του άφησαν μόνο τις σοκολάτες!!!!!!!!!

Του πήραν το επαγγελματικό φορτηγό, του άδειασαν τα ταμεία και έφυγαν με μεγάλες ποσότητες τσιγάρων.

Ο λόγος για ληστεια στον οικισμό Κόσμιο Κομοτηνής, την οποία διέπραξαν τέσσερις άγνωστοι...
Το βράδυ της Πέμπτης, μπήκαν σε αποθήκη τσιγάρων και ζαχαρωδών προϊόντων και με την απειλή όπλων πήραν από τον ιδιοκτήτη μεγάλο ποσό.

Αφού άρπαξαν και πολλές κούτες με τσιγάρα, τα φόρτωσαν στο φορτηγό του ιδιοκτήτη και έφυγαν σε άγνωστη κατέυθυνση.


Σιγά τα ...αίματα.!!!!!

"Θα ματώσουμε", δήλωσε ο ηλεκτρισμένος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ στη ΔΕΗ ακούγοντας τα ηλεκτροφόρα μαντάτα από την τρόικα και το ΔΝΤ. Οτι δηλαδή θα πρέπει σύντομα η ΔΕΗ ημών να πουλήσει τα χρυσά και ασημικά της εργοστάσια (μουντζούρικα ελαφρώς απ’ το λιγνίτη) και τα γάργαρα υδροηλεκτρικά της στο ξένο κεφάλαιο, στα ξένα χέρια που είναι μαχαίρια, στα μαύρα μάτια που με έκαναν κομμάτια (άσχετο αλλά κάνει ρίμα).
"Θα ματώσουμε κι άλλο", σιγοψιθυρίσαμε οι υπόλοιποι, εδώ και καιρό σε ηλεκτρική καρέκλα στερεωμένοι και με το χέρι στην πρίζα. Φαντάζομαι σε λίγους μήνες το σκηνικό:
Στο σπίτι με τα καντήλια και τα κεριά σε μόνιμη λιτανεία και μνημόσυνο, τον παππού με τον αναπνευστήρα συνδεδεμένο στην μπαταρία του αυτοκινήτου, που έτσι κι αλλιώς δεν κινείται (το αυτοκίνητο) λόγω βενζίνης, τη φουφού και στο πετρογκάζ να σιγοβράζει η φασουλάδα, πασατέμπο το βράδυ και ψυγείο με την κολώνα του πάγου.
Εκδρομείς του '60 ακόμη μια φορά, μα τώρα επιστρέφοντας και όχι αναχωρώντας για τα ξένα, χωρίς ρεύμα, χωρίς λεφτά, χωρίς τουρίστες (θα 'χει μπει ο χειμώνας), χωρίς νερό (θα 'χει ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ), χωρίς νοσοκομεία (θα 'χει σώσει το ΕΣΥ η Μαριλίζα), χωρίς πρωινάδικα στην τηλεόραση (θα έχουν απολυθεί όλες οι ξανθιές), χωρίς τιμόνι (θα έχει φύγει ο Γιώργος σε συνέδριο σοσιαλιστών).
"Θα ματώσουμε", το σκέφτομαι και δεν ακούγεται άσχημα, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από εμάς έχουν ακόμα κάτι χειρότερο να περιμένουν, αυτό σημαίνει ότι έχουμε ακόμη κάτι να μας πάρουν, αυτό σημαίνει ότι η λεηλασία δεν έχει ολοκληρωθεί, ότι έστω και μία τσιμινιέρα στην Κοζάνη κάτι αξίζει, πέρα από το βήχα...
"Θα ματώσουμε". Μόνη μου διαφωνία είναι στο "θα", ακούγεται σαν προεκλογική υπόσχεση, σαν ρουσφέτι ίσως.
"Θα" δούμε.


ΧΡΗΣΤΟΣ Γ. ΚΤΕΝΑΣ
ΠΗΓΗ:   http://gianniotis.blogspot.com

Η ζωή από το µηδέν......

Ενα παιδί στέκεται ανάµεσα στα υπάρχοντα που απόµειναν στην οικογένειά του µετά τις καταστροφικές πληµµύρες στο Πακιστάν, από τις οποίες την τελευταία µόνο εβδοµάδα βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι. 


Οι περισσότεροι θάνατοι σηµειώθηκαν στα βορειοδυτικά, στην περιοχή του Πεσαβάρ, απ? όπου και η φωτογραφία. Πάνω από 4 εκατοµµύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πληµµύρες, τις χειρότερες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Ελικόπτερα του αµερικανικού στρατού άρχισαν χθες να στέλνουν βοήθεια στις πληγείσες περιοχές και να µεταφέρουν τους πολίτες που κινδυνεύουν σε ασφαλέστερα σηµεία.


http://www.tanea.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://papatzides.blogspot.com

Εκσφενδόνισε την παντόφλα σε .... δικαστή!!!!

Για τα δικά μας δεδομένα μπορεί να ακούγεται κομματάκι περίεργο αλλά στην Ινδία έχει ξανασυμβεί, πιστέψτε με είναι αλήθεια. Είναι η τρίτη φορά μέσα σ΄ αυτόν τον μήνα που κατηγορούμενος εξοργισμένος πετά παντόφλα σε δικαστή!

Το συμβάν έγινε στην πόλη Rajasthan της περιοχής Ajmer. Ο κατηγορούμενος μπαίνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου και ενώ λίγα μέτρα μπροστά του περπατούσε ο δικαστής Bhagwan Sharda, πήρε τη μεγάλη απόφαση. Εκσφενδόνισε την πρώτη παντόφλα η οποία όμως αστόχησε.

Προτού προλάβουν οι αστυνομικοί να τον σταματήσουν εκσφενδονίζει και τη δεύτερη παντόφλα. Εκείνη τη στιγμή ο δικαστής γυρνάει να δει τι συμβαίνει και η ιπτάμενη παντόφλα τον πέτυχε στο δόξα πατρί! Αμέσως τον αρπάξανε οι άνθρωποι της ασφάλειας και τον οδήγησαν στο κρατητήριο.

Φυσικά, όχι μόνο δεν πέτυχε τίποτα με την ενέργειά του, αλλά επιπλέον τον αντιπάθησε ο δικαστής και προστέθηκε στο κατηγορητήριό του και απόπειρα επίθεσης εναντίον οργάνου της δικαιοσύνης. Αυτό είναι που λέμε πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος...

ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!!!!!!!

Δεν απομένει παρά να αποδεχτούμε την Τουρκική εκδοχή!



ΠΗΓΗ: http://armyalert.blogspot.com

Δικαστής στο Περού άφησε ελεύθερο ύποπτο για εμπόριο ναρκωτικών και «έπινε μπύρες» μαζί του!!!!!!!!!

Δικαστής στο Περού θεάθηκε να απολαμβάνει μια μπίρα με έναν κατηγορούμενο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών τον οποίο άφησε ελεύθερο – μια απόφαση που προκάλεσε σάλο.
Ο τηλεοπτικός σταθμός Panamericana μετέδωσε βιντεοσκοπημένο υλικό που δείχνει τον δικαστή Έντγκαρ Γκόμες Κίσπε και τον ύποπτο Τεόφιλο Πορτοκαρέρο Φερνάντες σε ένα μπαρ στην πόλη Τσατσαπόγιας, στην επαρχία Αμασόνας. Στο τραπέζι κάθονταν επίσης δύο αστυνομικοί και ο επικεφαλής της ασφάλειας στη φυλακή όπου κρατείτο ο ύποπτος.
Ο Γκόμες Κίσπε είχε μόλις αφήσει προσωρινά ελεύθερο τον Πορτοκαρέρο Φερνάντες, παρά την ύπαρξη σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος του.
«Είναι μεγάλη η απογοήτευση», σχολίασε ο Ενρίκε Μεντόσα, επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου του δικαστικού σώματος.
Ο Μεντόσα πρόσθεσε ότι ο Γκόμες Κίσπε τέθηκε σε διαθεσιμότητα και εκκρεμεί έρευνα για την υπόθεση.

ΠΗΓΗ:    http://www.slap.gr

Θα πέσουν σε απάθεια οι Έλληνες;;;

Μετά την οργή και τις κινητοποιήσεις ενδέχεται να επέλθει απάθεια και στασιμότητα; Η απροθυμία συμμετοχής σε κινητοποιήσεις, η μη προσέλευση στις κάλπες εκτιμάται από γερμανική εφημερίδα σαν κακός οιωνός. 

«Τα Πάθη των Ελλήνων», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ για την Ελλάδα της κρίσης και την πορεία των μέτρων εξυγίανσης στη γερμανική έκδοση των Financial Times: «Κανείς δεν πρέπει να κάνει τόσο δραστικές περικοπές στην Ευρώπη, όσο οι Έλληνες. Οι συνέπειες για τους πολίτες είναι:....
μείωση του εισοδήματός τους και ακρίβεια. Ταυτόχρονα συρρικνώνονται οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις.»

Θα έρθει όντως ένα καυτό φθινόπωρο;

«Το πρόγραμμα εξυγίανσης, το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τις υποδείξεις της τρόικας και απαιτεί την εφαρμογή του από τους Έλληνες πολίτες, πλήττει καίρια τα φτωχότερα στρώματα. Εδώ και καιρό όμως έχει αγγίξει και τα μεσαία στρώματα.Κατά μέσον όρο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα πρέπει να αποδεχθούν τη μείωση του πραγματικού τους εισοδήματος κατά 20% σε σχέση με πέρσι. Τα στοιχεία αυτά δεν τα δίνουν τα συνδικάτα, αλλά η Κομισιόν. 

Και προκύπτουν από τις περικοπές στους μισθούς ύψους 12% με 15% και από τον πληθωρισμό που έχει φθάσει το 5,2%. Σαν να μην έφθαναν η ύφεση και οι περικοπές οι Έλληνες πρέπει τώρα να αντέξουν και την ακρίβεια. Οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς. Και αυτό εν μέσω των θερινών διακοπών.»

«Ο υψηλός πληθωρισμός δεν είναι καθόλου περίεργο φαινόμενο, διότι το πρόγραμμα εξυγίανσης αυξάνει τους έμμεσους φόρους, οι οποίοι αγγίζουν το 4% του συνόλου των αυξήσεων στον τιμάριθμο. Η μεγαλύτερη αύξηση τιμής έγινε στη βενζίνη, η οποία αυξήθηκε κατά 41%. Ποσοστό που δεν αυξάνει μόνον το κόστος των καυσίμων στα μέσα συγκοινωνίας, αλλά και τις διακοπές όσων τόλμησαν να πάρουν μαζί τους αυτοκίνητο.»

Το ρεπορτάζ αναφέρεται αναλυτικά στην πρόσφατη απεργία των φορτηγατζήδων και στις επιπτώσεις της στον τουρισμό και καταλήγει: «Η φετινή θερινή σεζόν φαίνεται ότι χάθηκε για τον τουριστικό κλάδο. Οι εκπρόσωποί του υπολογίζουν με 10% μείωση του τζίρου και γύρω στο 15% ανεργία στον κλάδο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τέτοιοι αριθμοί τροφοδοτούν τους φόβους ότι μετά τις θερινές διακοπές η Ελλάδα θα περάσει ένα καυτό φθινόπωρο. Και όμως ούτε αυτό είναι σίγουρο: διότι το πρόγραμμα εξυγίανσης εκτιμάται από την πλειονότητα των Ελλήνων ως άδικο, αλλά ταυτόχρονα και ως αναπότρεπτο. Έτσι πολλοί Έλληνες είναι επικριτικοί σε κινητοποιήσεις όπως η απεργία των ιδιοκτητών και οδηγών βυτιοφόρων καυσίμων τονίζοντας ότι πρόκειται απλώς για μια μικρή συντεχνία που είναι συνυπεύθυνη και για τη σημερινή οικονομική αθλιότητα της χώρας.
Όμως αυτή τη στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταλάβει τους Έλληνες απάθεια, που είναι το ίδιο επικίνδυνη με τις μαζικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις. Αυτό θα ήταν μοιραίο, διότι η τομή, η νέα αρχή, η ανάκαμψη που θέλουν να προκαλέσουν οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι δυνατόν να δρομολογηθεί με απαθείς πολίτες.
Επομένως δεν είναι καθόλου καλό σημάδι που μειώνεται συνεχώς ο αριθμός εκείνων που προσέρχονται στις κάλπες ή που ψηφίζουν άκυρο. Από τις τελευταίες εκλογές, τον Οκτώβριο του 2009, αυξήθηκε το ποσοστό των Ελλήνων που δεν ψηφίζουν από 8% σε πάνω από 30%.»
Επιμέλεια: Βιβή Παπαναγιώτου
Επιμέλεια Σύνταξης Ειρήνη Αναστασοπούλου
http://www.dw-world.de
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://hassapis-peter.blogspot.com

Οι 10 καλύτερες Web Εφαρμογές!!!

Οι Web εφαρμογές είναι σε θέση να αντικαταστήσουν επάξια τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε στον υπολογιστή μας. Δεν χρειάζονται εγκατάσταση, οι περισσότερες είναι δωρεάν και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε. Σας παρουσιάζουμε τις 10 καλύτερες από αυτές.

Οι 10 καλύτερες Web Εφαρμογές:
 

1Photoshop.com - Χρησιμοποιείστε το Photoshop online χωρίς να χρεαστεί να το κατεβάσετε ή να το πληρώσετε. Αυτή η εφαρμογή σας παρέχει και 2GB αποθηκευτικό χώρο για τις επεξεργασμένες εικόνες σας.


2Skydrive.com - Σας δίνει αποθηκευτικό χώρο 25GB για να αποθηκεύσετε ότι τύπο αρχείου θέλετε για πάντα. Στα αρχεία σας έχετε πρόσβαση από οποιοδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο. Το Skydrive ανήκει στη Microsoft και η χρήση του είναι δωρεάν.


3Screen Toaster - Καταγράψτε κάθε κίνηση στην οθόνη σας, αποθηκεύστε τη ή μοιραστείτε τη με τους φίλους σας. Είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά συστήματα, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας και όλα γίνονται με ένα και μόνο κλίκ.


4Truveo - Βρείτε και παρακολουθείστε βίντεο από όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες βίντεο όπως το Youtube, με τη δύναμη της μηχανής αναζήτησης της AOL.


5Iterasi - Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να αποθηκεύσετε μια ιστοσελίδα όπως ακριβώς είναι για να τη διαβάσετε στο μέλλον. Με ένα μόνο κλίκ μπορείτε να δείτε όλες τις αποθηκεύσεις σας, οι οποίες μπορεί να μην υπάρχουν καν στο διαδίκτυο.


6Ping.fm - Μπορείτε να ενημερώσετε όλους τους λογαριασμούς σας στα social networks, τα emails σας, τα blogs σας και τα IM ταυτόχρονα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να στείλετε το μήνυμά σας στο Ping.fm και αυτό θα φροντίσει τα υπόλοιπα.


7Animoto - Μετατρέψτε τις εικόνες σας σε ταινία με διάφορα οπτικά εφέ, φυσικά δωρεάν.


8RescueTime - Αυτή η εφαρμογή καταγράφει πόσο χρόνο περνάτε μπροστά στον υπολογιστή σας online. Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε το παραμικρό, η καταγραφή του χρόνου γίνεται αυτόματα.


9Sumo Paint - Δημιουργήστε τις δικές σας εικόνες από την αρχή ή επεξεργαστείτε φωτογραφίες με το Sumo Paint. Υποστηρίζει ακόμη και layers. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες online ή στον υπολογιστή σας.


10Zamzar - Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να μετατρέψετε έγραφα, εικόνες ή βίντεο σε διάφορες μορφές χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσετε καμία εφαρμογή στον υπολογιστή σας.


blogotsarka

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://crazygreekblogger.blogspot.com

Ελεύθερος υπό όρους 37χρονος παιδόφιλος

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο 37χρονος που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε μαθητές 13 ως 17 ετών επί δέκα ολόκληρα χρόνια. 

Ο 37χρονος κατά την απολογία του υποστήριξε πως αντιμετωπίζει πολλά ψυχολογικά προβλήματα και παραδέχθηκε ότι ασέλγησε σε ανήλικα παιδιά.

Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του μετά από καταγγελία 39χρονης γυναίκας - μητέρας ενός εκ των παθόντων - η οποία ισχυριζόταν ότι τον Ιανουάριου του 2009 ο 14χρονος - σήμερα - γιος της είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 37χρονο.

Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο, η 39χρονη εντόπισε ηλεκτρονική και τηλεφωνική επικοινωνία του γιου της με τον 37χρονο.

Οι έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Τούμπας, όπου, το απόγευμα της Δευτέρας, ο δράστης επιχείρησε εκ νέου να έρθει σε επαφή με τον ανήλικο. Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο υπήρχαν αποθηκευμένες φωτογραφίες με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Προανακριτικά ο 37χρονος ομολόγησε ότι τα ανήλικά θύματά του ανέρχονταν σε τουλάχιστον δέκα πέντε, τα όποια, όπως παραδέχθηκε, "ψάρευε" είτε μέσα από το Διαδίκτυο, είτε συχνάζοντας σε νεανικά στέκια.



ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Λιγότερα γαλακτοκομικά στο Ηπειρωτικό καλάθι!

Στο πρώτο εξάμηνο του 2010

 

Πρωταγωνιστεί η «Δωδώνη» στη μάχη των τιμών...

• Λιγότερα γαλακτοκομικά προϊόντα μπαίνουν στο Ηπειρώτικο καλάθι φέτος, εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης που πλήττει τα βαλάντια της συντριπτικής πλειοψηφίας των οικογενειών.
Όπως αποδεικνύουν στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την εταιρία SymphonyIRI Group, οι πωλήσεις στο γάλα και στο γιαούρτι υποχωρούν περίπου 5% στο πρώτο εξάμηνο του έτους.  Η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών έχει μειωθεί σημαντικά εξαιτίας των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και πολλοί είναι εκείνοι που, πλέον, κάνουν περικοπές και ιεραρχούν τα… απολύτως απαραίτητα.
Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις στο γάλα μειώθηκαν κατά 5,5% σε αξία και διαμορφώθηκαν περίπου σε 177,5 εκατομμύρια ευρώ από 187,53 εκατομμύρια το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Στο γιαούρτι οι πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο υποχωρούν σε αξία επίσης κατά 5% περίπου και διαμορφώνονται σε 112,7 εκατομμύρια ευρώ από 118,65 εκατομμύρια το αντίστοιχο διάστημα το 2009.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΙΜΩΝ
• Οικονομολόγοι τονίζουν, ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται πόλεμος τιμών από τις εταιρίες. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν αυτή τη… μάχη στις τιμές με την ενδεχόμενη αποκρατικοποίηση της «Δωδώνης».
Η Ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία είναι εκείνη που εν πολλοίς διαμορφώνει τις τιμές και στις υπόλοιπες συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες.
Μετά την πρόθεση της ΑΤΕ να απεμπλακεί από αυτήν και τα σενάρια για ιδιωτικοποίησή της, φαίνεται, ότι η «Δωδώνη» έχει μπει για τα καλά στον ανταγωνισμό με τις άλλες ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των γαλακτοκομικών.


ΠΗΓΗ:   http://www.proinoslogos.gr

Άρθρο δίχως τίτλο..No comments..........







Χλιδάτη ζωή,αυτοκίνητα,υπηρέτες και λεφτά,πολλά λεφτά..στα Αραβικά Εμιράτα.
Αντίθετα κάποιοι γεννήθηκαν μόνο και μόνο για να πεθάνουν αμέσως υποφέροντας.






Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο..







Ελευθερία Λόγου

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://eglimatikotita.blogspot.com

Απορία: Γιατί δεν ρίχνετε τα 25 δις στην αγορά;

Για να είναι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα  ασφαλές πρέπει( λέει η τρόικα) να δωθούν ακόμη 25 δις ευρώ.

Όμως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν έχει τοξικά δάνεια και αν απειλείται από κάτι αυτό είναι  τα δάνεια που δεν μπορούν να αποπληρώσουν οι έλληνες εργαζόμενοι. Αυτοί που χάνουν τις δουλειές τους  αλλά και οι έλληνες επιχειρηματίες  έχουν υποστεί στάση πληρωμών από το κράτος όπως και  οι υπάλληλοι τους κόβετε ο μισθός.
Και η ερωτηση προβάλει αβίαστα.  Γιατί η κυβέρνηση δεν ρίχνει αυτά τα λεφτά σε  ένα πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων που θα δώσει δουλειές ή ως επιστροφή φόρουή οφειλόμενων σε επιχειρηματίες ως μισθούς και συντάξεις. Γιατι δεν ρίχνει αυτά τα 25 δις στην αγορά να την ζεστάνει;
Και με αυτό τον τρόπο όλοι  αυτοί που αναφέρθηκαν  να πληρώσουν τα δάνεια τους στις τράπεζες και να είμαστε όλοι λίγο καλυτέρα;
Γιατί η κυβέρνηση δεν επιλέγει να αυξήσει την κατανάλωση και να δώσει ζωή στην αγορά που σβήνει. Μια  αγορά η όποια  με αυτό τον τρόπο θα αποδώσει ΦΠΑ και τελικά θα πληρώσει τα χρέη της στις τράπεζες που είναι εξαρχής το ζητούμενο.


ΔΝΤ: «Ξεχάστε τις αυξήσεις ως το 2013»!!!!

«Φως στην άκρη του τούνελ από το 2013» εκτιμά ότι θα δούμε ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής του ΔΝΤ, που παραχώρησε συνέντευξη στο «Βήμα» μετά την ολοκλήρωση των επαφών και του τελευταίου ελέγχου της τρόικας. Παράλληλα, τονίζει ότι οι συντάξεις και οι μισθοί στο Δημόσιο «ασφαλώς και θα αυξηθούν» αλλά διευκρινίζει ότι αυτό θα γίνει... όταν η οικονομία επιστρέψει σε φάση διατηρήσιμης ανάπτυξης.


«Το πρόγραμμά μας διαρκεί τρία χρόνια. Τον δεύτερο και τον τρίτο χρόνο, το 2011 και το 2012, δεν προβλέπει νέα μείωση, προβλέπει πάγωμα των συντάξεων. Δεν εκτιμώ ότι αυτό θα αλλάξει, εκτιμώ όμως ότι το 2012 θα αρχίσει η ανάπτυξη, θα αρχίσετε να βλέπετε ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Οχι πια στο Δημόσιο αλλά στον ιδιωτικό τομέα, θα μπείτε σε φάση διατηρήσιμης ανάπτυξης και θα δείτε τα εισοδήματα να αυξάνονται. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την αύξηση και των συντάξεων και των μισθών στον δημόσιο τομέα», τονίζει ο κ. Τόμσεν.


Ο επικεφαλής του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι «η πολιτική μας στοχεύει στη μείωση του υπεράριθμου, κατά γενική ομολογία, προσωπικού στον δημόσιο τομέα», αλλά διευκρίνισε ότι αυτό δεν θα γίνει μέσω απολύσεων αλλά...

«μέσω της φυσιολογικής πορείας συνταξιοδοτήσεων».

Σε σχέση με το ποιες θεωρεί ότι είναι οι πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, τονίζει ότι «πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτές που θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο για την ανάπτυξη της οικονομίας».Και εξηγεί: «Σε τομείς όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η απορρύθμιση σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα στο καθεστώς που διέπει τα κρουαζιερόπλοια και σχετίζεται με τη δυναμική του τουρισμού. Πρέπει να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητες του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί το συγκριτικό σας πλεονέκτημα. Δίχως αμφιβολία, θα υπάρξουν κατεστημένα συμφέροντα που θα αντιδράσουν, αλλά χρειάζεται να σκεφθείτε έξυπνα για να επιλέξετε τις κατάλληλες μάχες. Να επικεντρωθείτε δηλαδή σε τομείς όπου οι μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν άμεσα οφέλη για την οικονομία».


Ο κ. Τόμσεν προαναγγέλλει ακόμα ότι σε περίπου ένα με ενάμισι μήνα το ΔΝΤ θα διαθέτει δικό του γραφείο στην Αθήνα.«Διατηρούμε γραφείο σε κάθε χώρα όπου υπάρχει πρόγραμμα του ΔΝΤ. Ο ρόλος του θα είναι να συλλέγει δεδομένα, να τα αναλύει και να τα συζητεί με την κυβέρνηση. Ωστόσο οι διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση της πολιτικής θα γίνονται από τις αποστολές όπως αυτή της οποίας ηγούμαι», εξηγεί.


Τέλος, σε σχέση με τα έσοδα ο κ. Τόμσεν τονίζει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την άντληση φορολογικών εσόδων από τα άτομα με υψηλά εισοδήματα που φοροδιαφεύγουν. Και διευκρινίζει: «Τα καλά νέα είναι ότι για να το πετύχετε αυτό δεν χρειάζεστε νέο φορολογικό μηχανισμό. Γιατί ξέρετε ήδη ποιοι έχουν τις μεγάλες βίλες, τις πισίνες και τις διασυνδέσεις. Αυτό που χρειάζεστε είναι πολιτική βούληση».


star
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://www.enimerwsi.com

Σύγκρουση σχολικών λεωφορείων στο Missouri!

School Bus Crash in Missouri

Ένας νεκρός μαθητής και δεκάδες τραυματίες είναι το τραγικό αποτέλεσμα της σύγκρουσης δύο σχολικών λεωφορείων στο Missouriτων ΗΠΑ.Το τραγικό δυστύχημα έγινε όταν ένα σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε νταλίκα και στην συνέχεια ένα δεύτερο λεωφορείο, που ακολουθούσε, κυριολεκτικά «καρφώθηκε» πάνω σε αυτό.Οι αρχές έχουν στήσει ένα κέντρο πρώτων βοηθειών κοντά στο σημείο της τραγωδίας για να βοηθήσουν όσο γίνεται πιο άμεσα τους δεκάδες τραυματίες.Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα λεωφορεία είναι του St James High School και ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί πλήρως ο αριθμός των τραυματιών.


ΠΗΓΗ:   http://my-gr.blogspot.com

Στην τροχιά μίας σφαίρας. Εντυπωσιακές φωτογραφίες!!!!!!!!!!

Εντυπωσιακές φωτογραφίες συνέλαβε ο φακός του Αμερικανού καλλιτέχνη Άλαν Σάιλερ. Με ειδική φωτογραφική μηχανή και φλας, ο Άλαν Σάιλερ κατάφερε να αιχμαλωτίσει τη στιγμή που μία σφαίρα προσκρούει σε διάφορα αντικείμενα και τα καταστρέφει. Δείτε όλες τις φωτογραφίες...


Ο 54χρονος καλιφορνέζος με ειδική επεξεργασία κατάφερε  να  αιχμαλωτίσει μια σειρά  από  αντικείμενα κατά τη διάρκεια επαφής τους με μια σφαίρα.

Τα  αποτελέσματα είναι χαρακτηριστικά.  Λουλούδια, φρούτα, ένα μπουκάλι βότκας αλλά ακόμα και καλαμάκια γίνονται «σουρωτήρι».

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και με απαραίτητη βοήθεια τη φωτογραφική μηχανή του καλλιτέχνη.

Την έστησε σε απόσταση μόλις 20 εκατοστών και κατάφερε να μας παρουσιάσει αυτές τις καταπληκτικές εικόνες. Το φλας είναι περίπου 0,5 μικροδευτερόλεπτο σε διάρκεια και τρέχει σε 17.000 βολτ!

news247.gr
http://www.enimerwsi.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ  ΣΤΟ:     http://exypno.blogspot.com

ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!!

Η τρομοκρατία αλώνει την Ελλάδα και στέλνει το μηνύματα της προς πάσα κατεύθυνση, δίνοντας το στίγμα της στη φίμωση και τον εκφοβισμό των ελεύθερων φωνών. Εξελίσσετε σε Λερναία Ύδρα που μόλις της κόψουν ένα κεφάλι, βγαίνουν αμέσως δύο ή τρία για να το αντικαταστήσουν. Δε μας έφταναν οι εγχώριοι δολοφόνοι – τρομοκράτες, αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη και τη παγκόσμια διακυβέρνηση, κάνοντας εισαγωγή διεθνών εγκληματιών για να περάσουμε και στο επόμενο στάδιο κατρακύλας.

Μαζί με αυτούς εξελίσσετε και μία παγκόσμια πρώτη, όπου κάθε τρομοκρατική οργάνωση, εκτός από τις γιάφκες, τις προκηρύξεις, τα όπλα και τα ειδεχθή εγκλήματα της, έχει και τους δικούς της δικηγόρους, για εσωτερική κατανάλωση, τα δικά της ΜΜΕ για προώθηση και τους δικούς της δημοσιογράφους για επαφή με το ευρύ κοινό. Όλοι αυτοί φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο για τα «ανθρώπινα» δικαιώματα των ανθρωπόμορφων τεράτων, που στέρησαν όμως σε κάποιους άλλους τα δικά τους ανθρώπινα δικαιώματα. Τα απλά καθημερινά δικαιώματα, του να αγκαλιάσουν τη γυναίκα τους, να φιλήσουν το παιδί τους και να κρατήσουν το χέρι του άρρωστου γονιού τους. Στο όνομα της δημοκρατίας αυτοί απαιτούν, αυτά που στέρησαν!!!

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και ο Σάββας Ξηρός, γράφουν βιβλία και δίνουν συνεντεύξεις επί παντός επιστητού. Φροντίζουν ώστε κανένας να μη ξεχάσει τη δράση τους και να υπάρξουν συνεχιστές στο έργο τους. Μεγάλος υποστηρικτής των δικαιωμάτων των τρομοκρατών, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος φιλοξενεί πολύ συχνά τα γραφόμενα του Ξηρού!!! Η Αγγελική Σωτηροπούλου αθωώθηκε γιατί είχε και ένα παιδί, λες και όλοι όσοι σκοτώθηκαν δεν είχαν παιδιά ή δεν ήταν κάποιων τα παιδιά. Τι κι αν δε σκότωσε η ίδια, σκότωνε η σιωπή της και η παροχή ασύλου προς το σύντροφο της.

Που πήγαν τα περί συνεργίας γιατί και η σιωπή όταν γνωρίζεις είναι συνεργία. Που πήγαν τα περί συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση, γιατί όταν ξέρεις πότε, που και ποιόν πάνε να δολοφονήσουν και δε μιλάς είναι συνεργία!! Η Αλίσια Ρομέρο Κορτές, μας παρέδιδε μαθήματα δημοκρατίας για το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί η ελληνική κοινωνία και η δικαιοσύνη στους τρομοκράτες-δολοφόνους. Κανείς δε σκέφτηκε να τη στείλει από εκεί που ήρθε και να τη καταστήσει persona non grata για την Ελλάδα...

Ο Νίκος Μαζιώτης πέτυχε να συμμετάσχει στον τοκετό της συντρόφου του Πόλας Ρούπα, καθώς και να την επισκέπτεται στον Κορυδαλλό για να βλέπει το παιδί τους. Αλήθεια όλοι αυτοί που σκότωσαν, μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους; Τι πολιτεία είναι αυτή και τι δικαιοσύνη που επιτρέπει σε δύο τέρατα να μεγαλώνουν ένα παιδί και δε τους αφαιρεί τη γονική μέριμνα και κηδεμονία. Τι κράτος είναι αυτό που αφήνει ένα παιδί στα χέρια τεράτων για να αναπαράγουν τις σαθρές και δολοφονικές τους ιδεολογίες; Όλοι τους έχουν το θράσος να μιλάνε για δικαιοσύνη, για δημοκρατία, για ανθρώπινα δικαιώματα, για ανθρώπινη διαβίωση και εμείς απλά τους ακούμε, απλά τους παραχωρούμε, απλά χαμογελάμε, απλά τους δικαιολογούμε, απλά ανεχόμαστε, απλά ανοσιουργούμε πάνω από τους τάφους των δολοφονημένων.

Δε φτάνει που σκοτώνουνε, που λοιδορούν το πολίτευμα, που εκμεταλλεύονται τη δημοκρατία, που βιάζουνε την ελευθερία, που εκμαυλίζουν τον πολιτισμό, που χρησιμοποιούν τη δημοσιότητα, παρά δημαγωγούν με τις προκηρύξεις τους και κατασυκοφαντούν τα θύματα, μετατρέποντας τις δαιδαλώδεις σκέψεις τους σε ιδεολογία που δικαιολογεί τα εγκλήματα τους και ωραιοποιεί τις πράξεις τους. Θύματα της τρομοκρατίας σήμερα είναι ο Σωκράτης Γκιόλιας, ο Νεκτάριος Σάββας, ο Γιώργος Βασιλάκης και οι τραυματίες Διαμαντής Μαντζούνης, Σοφία Ψυχογιού και Γεώργιος Τζουμάνης.

Εχθές ήταν ο Βασίλης Μπούρας, ο Ν. Γεωργακόπουλος, Ν. Λουρίδας, ο Παναγιώτης Ταρασουλέας, ο Μ. Μαράτος, ο Σταύρος Γκούμας, η Χρυσή Παραπαγγίδου, ο Παντελής Πέτρου και ο οδηγός του Σωτήρης Σταμούλης, ο Ευάγγελος Μάλλιος, οι χωροφύλακες Αργυρόπουλος και Τατζημπίρος, ο Νίκος Βελούτσος, ο αστυφύλακας Χρήστος Μάττης, ο εκδότης της εφημερίδας Απογευματινή Νίκος Μομφεράτος και ο οδηγός του Παναγιώτης Ρουσσέτης, ο εκδότης της εφημερίδας Βραδυνή Τζώρτζης Αθανασιάδης, ο αρχιφύλακας Νίκος Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Χαλυβουργικής Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο νευροχειρούργος Ζαχαρίας Καψαλάκης, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αθανασιάδης-Μποδοσάκης, ο Κωνσταντίνος Ανδρουλιδάκης, ο Π. Ταρασουλέας, ο Γιώργος Πέτσος, ο βουλευτής της Νέας δημοκρατίας Παύλος Μπακογιάννης, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο αστυφύλακας Γιάννης Βαρής, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Παλαιοκρασσάς, ο Θάνος Αξαρλιάν, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Παπαδημητρίου, ο διοικητής της «Εθνικής Τράπεζας» Μιχάλης Βρανόπουλος, ο εφοπλιστής Κώστας Περρατικός. Ατελείωτος ο μακάβριος κατάλογος των δολοφόνων.

Εμείς στη λήθη μας και η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, να μοιράζει σπίτια σε δήθεν βιασμένες αλλοδαπές, στην Κούνεβα και σε όποιον βρει μπροστά της, φτάνει να είναι αλλοδαπός. Οι οικογένειες των θυμάτων διαβιώνουν με δανεικά, πληρώνουν τα ιατρικά έξοδα των τραυματιών επιζώντων. Οι πληγές των κορμιών επουλώνονται, οι τάφοι σφραγίζονται αλλά οι εφιάλτες και οι ουλές της ψυχής μένουν σταθερά και γίνονται πιο βαθιές με τη δική μας αδιαφορία. Εμείς είμαστε αυτοί που βοηθάμε στην αποθράσυνση των υπευθύνων, στην αδιαφορία των ιθυνόντων, στην παραμέληση των καθηκόντων των λειτουργών. Εμείς είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί!!!

Το ρολόι της Ελλάδας χτύπησε μεσάνυχτα, αλλά το σκοτάδι είναι πιο βαρύ όταν δε περιμένεις να ξημερώσει!!!



Από τη Χριστίνα Σιδέρη
πηγή 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://egersis2.blogspot.com

Σαν Σήμερα......

1844: Το πρώτο τηλεγράφημα στην ιστορία του βρετανικού τύπου αποστέλλεται στη σύνταξη των «TIMES» του Λονδίνου, αναγγέλλοντας τη γέννηση του πρίγκιπα Άλφρεντ.

1923: Η Ιταλία προσαρτά και επισήμως τα Δωδεκάνησα.

1945: Το αμερικανικό βομβαρδιστικό «Enola Gay» ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σκοτώνοντας περίπου 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών.

1991: Εγκαινιάζεται ο πρώτος δικτυακός τόπος στην ιστορία του Διαδικτύου. Δημιουργός του ο άγγλος Τίμοθι Μπέρνερς Λι, που ανακάλυψε το WWW. Η διεύθυνσή του: http://info.cern.ch (Ινστιτούτο Μοριακής Φυσικής της Ελβετίας).

1992: Η Βούλα Πατουλίδου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο δρόμο των 100 μέτρων με εμπόδια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, και αναφωνεί «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο». Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο στίβου που κατακτά η Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1912 και την επιτυχία του Κώστα Τσικλητήρα στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς.

1996: 60.000 κόσμος υποδέχεται του Ολυμπιονίκες της Ατλάντα στο Ολυμπιακό Στάδιο, που φέρνουν μαζί τους 4 χρυσά και 4 αργυρά μετάλλια.

1998: Η Μόνικα Λιουίνσκι καταθέτει ενώπιον δικαστηρίου ότι είχε ερωτική σχέση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. 


ΠΗΓΗ:   http://politikarioi.blogspot.com

Μια τρυπα στο νερο!!

Είναι γνωστή η τύχη όσων αρπάζουν δημόσιο χρήμα στην Ελλάδα. Τρώνε, πίνουν, χτίζουν, επενδύουν κι αν γίνουν τσακωτοί, ανοίγουν μια μικρή παρένθεση στη ζωή τους. Πάνε λίγο φυλακή και όταν με το καλό ξαναβγούν, ξοδεύουν όσα έμειναν. Τα κλεμμένα δεν επιστρέφονται. Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει βάσιμες υποψίες για δήμους, για νοσοκομεία, για ΤΕΙ. Θα κάνει, λέει, εξονυχιστικούς ελέγχους, θα βρει τα εικονικά τιμολόγια, θα ανοίξει λογαριασμούς, θα..
ξετρυπώσει απατεώνες. Εδωσε εντολή λοιπόν να γίνουν δέκα διαχειριστικοί έλεγχοι.

Τυμπανοκρουσίες, παιάνες, χειροκρότημα από τους θαυμαστές του υπουργού Οικονομικών και συγκρατημένα χαμόγελα από τους αλλόγλωσσους επιθεωρητές.
Στις εντολές του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ορατά τα αποτελέσματα της όσμωσης από τους ευρωπαϊκούς διαλύτες. Ολοι μαζί θέλουν να μαζέψουν λεφτά. Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά. Οι δανειστές πιέζουν για συμμάζεμα, με μοναδικό στόχο να ασφαλίσουν την επιστροφή των χρημάτων τους. Ο υπουργός πιέζεται να τους ικανοποιήσει αλλά, τουλάχιστον στις αποφάσεις του Αυγούστου, χάνει το όλον.
Κάνοντας μερικούς ελέγχους και εντοπίζοντας επιλεκτικά απατεώνες, δεν αλλάζει το τοπίο. Δεν μιλάμε για τη δυσκολία να αλλάξει η νεοελληνική νοοτροπία, αλλά για τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου που δεν θα επιτρέπει τις πονηρές διευθετήσεις. Ανακαλύπτονται καθημερινά έξοδα για έργα που δεν έγιναν, δαπάνες χωρίς αιτία, διαδρομές κεφαλαίων που καταλήγουν σε τσέπες. Οι εντολές για ελέγχους του κ. Παπακωνσταντίνου δεν περιορίζουν μελλοντικά τις μίζες, δεν αποτρέπουν τα σχέδια κλοπής, δεν καταργούν τις απευθείας αναθέσεις ούτε τις τακτικές που ροκανίζουν τον προϋπολογισμό. Με τις εντολές του θα εντοπιστούν ορισμένοι επιτήδειοι και θα απομακρυνθούν, για να αφήσουν τη θέση τους στους επόμενους.
Είναι προφανής η τακτική του υπουργείου Οικονομικών. Από τη μια προσπαθεί να ικανοποιήσει τους δανειστές επιδεικνύοντας νέες πηγές εσόδων κι από την άλλη ρίχνει στην αρένα των εντυπώσεων παρανομήσαντες ώστε να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα. Υπάρχει κάτι κοινό στις δύο στρατηγικές. Υποπίπτουν στην περιπτωσιολογία. Ερευνούν τις ρεμούλες στο ΤΕΙ Χαλκίδας ή στον «Ευαγγελισμό», δηλώνοντας αυτάρεσκα ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για έκνομες μεθοδεύσεις. Από την άλλη στρέφουν τα φώτα στη ζηλευτή Ψαρού, κομπορρημονώντας για τον έλεγχο στο ρεστοράν Νammos, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο 4 εκατ. ευρώ για φορολογικές παραβάσεις. Για όσους παρακολουθούν αντίστοιχες υποθέσεις της νεότατης Ιστορίας, η εξέλιξη είναι γνωστή. Οι έρευνες στον δημόσιο τομέα θα χρονίσουν και αν ορισμένοι καταδικαστούν, θα βρουν τον τρόπο τους να περάσουν γεράματα στην καλοπέραση. Ο επιχειρηματίας θα τη βρει κι αυτός την άκρη του, όπως τόσοι και τόσοι.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, συνεπικουρούμενος από τηλεστάρ στελέχη του υπουργείου του, έχει μεγάλη ανάγκη να παρουσιάσει αποτελέσματα. Δεν ξέρουμε αν φταίει η ζέστη του καλοκαιριού, η κόπωση από τα πάρε- δώσε με τους ξένους, η ανάγκη για προσωπική προβολή, πάντως κάνει σαματά άνευ λόγου. Το να δώσει κάποιος υπουργός εντολή για έρευνα, το να εντοπιστούν παραβάτες στην αγορά, είναι το εύκολο κομμάτι της δουλειάς. Το δύσκολο είναι να υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Και πώς θα το πετύχει αυτό όταν δεν υπάρχει ανανέωση του προσωπικού στις υπηρεσίες του; Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι αδιάφθοροι ελεγκτές που θα σώσουν τη χώρα από τους απατεώνες και πού βρίσκονταν τόσο καιρό; Οι υπάλληλοι του υπουργείου που τώρα γίνονται μπροστάρηδες της κάθαρσης είναι παλιές καραβάνες που επί έτη πολλά ήταν θεατές στο έγκλημα. Γνώριζαν και σιωπούσαν.
Εν ολίγοις αντιμετωπίζουμε με συμπάθεια και κατανόηση την πρόθεση για σαρωτικούς ελέγχους. Αν γίνουν μερικές εκατοντάδες μετατάξεις, αν υπάρξει αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, η Ελλάδα θα γίνει μια άλλη χώρα. Ολα τα υπόλοιπα δίνουν τροφή στις κουβέντες του καφενέ με λίγο κοσμικό αλατοπίπερο.

ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ βημα
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.realpolitics.gr

ΜΩΡΟ: Ειδική προστασία για τον ήλιο !

Η φροντίδα της υγείας του δέρματος ξεκινάει νωρίς. Με το να προστατεύετε από τώρα το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας από τον ήλιο θα του προσφέρετε ένα υγιές δέρμα για μια ζωή.
Μωρά κάτω των έξι μηνών δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου στον ήλιο. Επειδή οι φυσικοί μηχανισμοί φωτοπροστασίας του μωρού σας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα, το δέρμα του μπορεί να καεί παρά τις προσπάθειες σας να το προστατεύσετε από τον ήλιο, και χρειάζονται μόνο 10 με 15 λεπτά για να πάθει κάποιο έγκαυμα! Οι περισσότεροι παιδίατροι συμβουλεύουν να μη χρησιμοποιείτε αντηλιακά σε μωρά κάτω των έξι μηνών, που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε άλλους τρόπους για να το προστατεύσετε. Όταν βγαίνετε με το μωρό σας, το καπέλο είναι απαραίτητο. Ελαφριά ρούχα μπορούν επίσης να προστατεύσουν το δέρμα του μωρού σας. Καθίστε στη σκιά ή δημιουργήστε μόνη σας σκιά με μια ομπρέλα ή ένα άσπρο μαντίλι. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τον ήλιο, συζητήστε με το γιατρό σας αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελάχιστο αντηλιακό.

Ακόμα και μεγαλύτερα μωρά (και παιδιά) πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο για μεγάλα διαστήματα.
Θα πρέπει να φοράνε πάντα προστατευτικά ρούχα και γυαλιά ηλίου. Ρωτήστε τον παιδίατρό σας αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο αντηλιακό με ευρύ φάσμα (με UVA και UVB προστασία και τουλάχιστον SPF 15) που είναι ειδικό για μωρά.
Μη σταματήσετε να προστατεύετε το δέρμα του μωρού σας όσο μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Η φροντίδα σας και οι καλές συνήθειες που του διδάσκετε θα το ακολουθούν για μια ζωή!

ΠΗΓΗ:   http://www.mybabysworld.gr

Ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Σε εφαρμογή τίθεται από το ΥΠΕΚΑ για το 2011 το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ  που αφορά τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.
Η ένταξη στο ΚΟΤ γίνεται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων, για ένα ημερολογιακό έτος και απευθύνεται σε:
• Άτομα με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου
• Μακροχρόνια Άνεργους
• Γονείς με τρία παιδιά
• Άτομα με αναπηρία
Προϋπόθεση για την ένταξη στο ΚΟΤ αποτελούν α) κατανάλωση κάτω από 1000 kWh ανά τετράμηνο (το μέρος της κατανάλωσης που ωφελείται από την έκπτωση είναι από 0-800) και β) κατανάλωση για πρώτη κατοικία.
Η ένταξη ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενο έτος, εκτός αν παύσουν να ισχύουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις.
Το ΚΟΤ προκύπτει μετά από έκπτωση 10% επί του αντίστοιχου ισχύοντος τιμολογίου για καταναλώσεις 0-800 κιλοβατώρες (kWh). Η έκπτωση αυτή για τις ειδικές ευπαθείς ομάδες είναι 20%.
Για την ένταξη στο ΚΟΤ για το 2011, πρώτο έτος εφαρμογής του, οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απευθείας ή μέσω των προμηθευτών στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή Διαχειριστή Μη Συνδεδεμένων Νησιών στο χρονικό διάστημα από 01/10/2010 έως 15/12/2010.
Η Υπουργική Απόφαση του ΚΟΤ υπογράφηκε σήμερα και είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ: www.ypeka.gr


ΠΗΓΗ:   http://mediacopy.blogspot.com 

Φύτεψαν χασισόδεντρο σε προστατευόμενο δρυμό!!!

Οι καταγγελίες ανέφεραν ότι εδώ και ημέρες κάποιοι έχουν κατασκηνώσει στο φαράγγι που προστατεύεται από το δίκτυο NATURΑ 2000 και προκαλούν βλάβες στο περιβάλλον... Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, βρήκαν στημένα αρκετά αντίσκηνα και παντού υπολείμματα από φωτιές που άναβαν οι κατασκηνωτές για μαγείρεμα και ζεστασιά. Εγκαταστάσεις υγιεινής δεν υπηρχαν και η περιοχή ολόγυρα ήταν γεμάτη περιττώματα!

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν συνολικά 22 άτομα για καταστροφή του χώρου ενώ σε τέσχσερα από αυτά κατέσχεσαν και μικροποσότητες ναρκωτικών. Το απίστευτο, όμως, ήταν ότι ένας από αυτούς είχε φυτέψει δίπλα στη σκηνή του και ένα... χασισόδεντρο για να έχει πρόχειρη δική του παραγωγή!


"http://newscity1.blogspot.com
ΠΗΓΗ:   http://stakarfia.blogspot.com

Μυστηριώδες πλάσμα!!!!

Δείτε το μυστήριο να ξετυλίγεται καρέ καρέ στις παρακάτω φωτογραφίες…













Πρόκειται για αράχνη του είδους Cyclocosmia ricketti!!!!

 

ΠΗΓΗ:    http://anexigitakaiparaxena.blogspot.com

To "Πϊρι Ρέϊς" 40 μίλια έξω από τις κυπριακές ακτές με 48 ισραηλινά μαχητικά από πάνω του!

Στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης το "Πϊρι Ρέϊς", αλλά από την αρχή σχεδόν του πλού του απέκτησε μία ισχυρή συντροφιά: Τέσσερα ισραηλινά "πακέτα" COMAO των 12 μαχητικών έκαστο, τα οποία σκούντο επί δύο ημέρες στην ίδιαακριβώς περιοχή που εκινείτο το "Πίρι ΡέΙς"! 
Αυτή την στιγμή το τουρκικό ερευνηιτκό σκάφος βρίσκεται δυτικά της Πάφου σε απόσταση μόλις 40 μιλίων από τις ακτές της Κύπρου (εντός της ακτίνας δράσης των κυπριακών επάκτιων πυροβολαρχιών ΜΜ-40 Εxocet Βlock ΙΙ) πραγματοποιώντα και πάλι έρευνες για πετρέλαιο. Xθες άλλα δύο ισραηλινά μαχητικά κατευθυνόμενα στην Ουγγαρία ανεφοδιάστηκαν από αεροσκάφη-τάνκερ μεταξύ του ελληνικού κια του κυπριακού FIR.
Η ύπαρξη τόσο μεγάλης δύναμης ισραηλινών αεροσκαφών στην Α.Μεσόγειο μετά από έγκριση της κυπριακής κυβέρνησης για την άσκηση εντός του FIR της Λευκωσίας (και σε τμήμα του FIR της Αθήνας) μόνο τυχαία δεν είναι: Κύπρος και Ισραήλ "τα έχουν βρει" σε ότι αφορά τις ΑΟΖ και το Τελ Αβίβ έχει συνταχθεί πλήρως με τις θέσεις της Λευκωσίας στο θέμα αυτό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Oρκωτοί θάβουν το σκάνδαλο της Γερμανός!

Επιβεβαιώνεται και επίσημα, μέσω της οικονομικής κατάστασης πρώτου εξαμήνου του ΟΤΕ, η προκλητική μεθόδευση κουκουλώματος ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της περιόδου 2004-2009: ορκωτοί ελεγκτές ορισμένοι από τον ανακριτή που διερευνά το σκάνδαλο εξαγοράς της Γερμανός από την Cosmote έψαξαν, μελέτησαν, υπολόγισαν και βρήκαν ότι δικαιολογείται το τίμημα του 1,5 δις. ευρώ για την εξαγορά ενός εμπορικού δικτύου ΜΗ ιδιόκτητων καταστημάτων!

Όπως σημειώνεται σε σχετικά εκτενές υποκεφάλαιο των οικονομικών καταστάσεων με τον τίτλο «Ποινικές υποθέσεις», στις 17 Μαρτίου παραδόθηκε στον τακτικό ανακριτή έκθεση που εκπονήθηκε από δύο ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες και συμπέρανε ότι το τίμημα που καταβλήθηκε από την COSMOTE για την εξαγορά της Γερμανός ήταν εύλογο και ότι η COSMOTE δεν υπέστη ζημία ως αποτέλεσμα της εξαγοράς (εν αντιθέσει, η εξαγορά ήταν υπέρ του εταιρικού οφέλους της COSMOTE).
Με αυτή την αμφίβολης αξιοπιστίας έκθεση εμπειρογνωμόνων μεθοδεύεται από την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, που φαίνεται ότι μια αδυναμία στον εντοπισμό επίμεμπτων πράξεων της περιόδου διακυβέρνησης της Ν.Δ., το… στεγνό καθάρισμα των κατηγορουμένων για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την εξαγορά της Γερμανός. Κατά τραγική ειρωνεία, μάλιστα, αυτό γίνεται σήμερα, που τα «οφέλη» από την εξαγορά γίνονται περισσότερο από ποτέ αντιληπτά, καθώς:
Ο ΟΤΕ δυσκολεύεται να αποπληρώσει δάνειο 1,5 δις. ευρώ και έχει προσφύγει στην Deutsche Telekom ως ικέτης, ζητώντας να τον χρηματοδοτήσει. Κατά σατανική σύμπτωση, αυτό ήταν το ύψος του δανείου που έλαβε ο Οργανισμός για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Γερμανός…
Η νομιμότητα λειτουργίας του δικτύου της Γερμανός αμφισβητείται ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού με σοβαρές καταγγελίες συνεργατών της Γερμανός, για πλήθος καταχρηστικών πρακτικών, που μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή υψηλού προστίμου στη θυγατρική του ΟΤΕ (αν, βεβαίως, η διορισμένη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού καταφέρει να ολοκληρώσει τη σχετική έρευνα…).
Όμως, η ίδια η αξιοπιστία της έκθεσης εμπειρογνωμόνων έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα πολύ πριν αυτή υποβληθεί στον τακτικό ανακριτή. Όπως έχει αποκαλυφθεί, χωρίς να διαψευσθεί, η έκθεση συντάχθηκε από δύο μικρές εταιρείες ορκωτών. Στη μία εξ αυτών, την FRS Global, ο ένας εκ των δύο βασικών εταίρων είναι ο ορκωτός ελεγκτής κ. Αστέριος Ι. Κουφός. Ο κ. Κουφός εργάσθηκε επί σειρά ετών μέχρι και το 2007 στην εταιρεία BKR, η οποία για χρόνια ελάμβανε αμοιβές από την Γερμανός για τον έλεγχο των ισολογισμών της.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης πριν από μερικούς μήνες είχαν ρωτήσει, χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να λάβουν πειστική απάντηση, αν «είναι αληθές, ότι ο ίδιος ελεγκτής έχει ασκήσει κατά το παρελθόν το λειτούργημά του σε οίκο (BKR Πρότυπος Ελεγκτική) που είχε ελέγξει, λαμβάνοντας αμοιβές, ισολογισμούς της Γερμανός; Πώς είναι δυνατόν να έχουν παραιτηθεί από την πραγματογνωμοσύνη άλλοι ορκωτοί που έλαβαν αμοιβές στο παρελθόν από την Γερμανός, αλλά ο συγκεκριμένος ορκωτός να συνεχίζει κανονικά το έργο του, παραβλέποντας το προφανές ασυμβίβαστο»; Περαιτέρω, οι βουλευτές ρωτούσαν τους υπουργούς: «Θεωρείτε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου ορκωτού ελεγκτή ως πραγματογνώμονα διασφαλίζει επαρκώς το αδιάβλητο της πραγματογνωμοσύνης»;
Με αυτά τα ερωτήματα να μένουν αναπάντητα, η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της εξαγοράς της Γερμανός φαίνεται ότι οδηγείται στη λήθη, με την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο, πριν καν φθάσει στο ακροατήριο. Για να αποδειχθεί άλλη μια φορά, ότι στην Ελλάδα «χύνεται άπλετο φως» στα σκάνδαλα και «οι υπεύθυνοι τιμωρούνται, όσο ψηλά και αν βρίσκονται»…


Αναζητούνται οι συγγενείς της αρχαιότερης μούμιας του κόσμου!!!

Οι επιστήμονες μπορούν πλέον να εντοπίσουν τους απογόνους του παγωμένου προϊστορικού κυνηγού των Αλπεων!
 Είκοσι χρόνια μετά τον εντοπισμό σε παγετώνα των Αλπεων του μουμιοποιημένου προϊστορικού κυνηγού που έλαβε το προσωνύμιο «Οτζι», ιταλοί επιστήμονες διαβεβαιώνουν ότι είναι σε θέση να αναζητήσουν, με εξετάσεις DΝΑ, σημερινούς απογόνους του ανθρώπου που «καταψύχθηκε»
5.300 χρόνια.
 Από την ημέρα που ένα ζευγάρι γερμανών ορειβατών ανακάλυψε τυχαία τον παγωμένο Οτζι κοντά στα σύνορα Ιταλίας Αυστρίας, οι επιστήμονες μελετούν τον γενετικό χάρτη της αρχαιότερης μούμιας που έχει ανακαλυφθεί - εκείνες της αρχαίας Αιγύπτου είναι τουλάχιστον κατά 1.000 έτη νεότερες.
 Ο Οτζι φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Νότιου Τιρόλου, κοντά στο Μπολζάνο της Ιταλίας. «Εχοντας αποκωδικοποιήσει το DΝΑ του Οτζι, υπάρχουν πλέον πολλές πιθανότητες να βρούμε κάποιους μακρινούς απογόνους του στην ευρύτερη περιοχή. Νομίζω ότι είμαστε ακόμη στην αρχή μιας μεγάλης και συναρπαστικής μελέτης. Ο Οτζι θα συνεχίσει να μας παρέχει πολλές και σημαντικές πληροφορίες» λέει γεμάτος αισιοδοξία ο δρ Αλμπερτ Ζινκ, διευθυντής της επιστημονικής ομάδας που μελετά τον δολοφονημένο από κυνηγούς αντίπαλης φυλής, σύμφωνα με μία από τις πιο πιθανές θεωρίες, 45χρονο Οτζι.
με φυσικό τρόπο πριν από...
Θα συμβάλει στην "αποκρυπτογράφηση" ασθενειών!
 «Πιστεύουμε επίσης ότι μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές κληρονομικών ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και κάποιες μορφές καρκίνου. Υπάρχουν βασικές μεταλλαγές γονιδίων που ξέρουμε ότι συνδέονται με αυτές τις ασθένειες. Θέλουμε λοιπόν να μάθουμε αν ο Οτζι τις εμφάνιζε ή αν προέκυψαν σε επόμενες γενιές, ως τους σημερινούς απογόνους του» πρόσθεσε ο κ. Ζινκ.
 Ο Οτζι, ύψους περίπου 1,60 μ. και βάρους 59 κιλών, φέρει τρία σπασμένα κόκαλα στα πλευρά, ένα βαθύ τραύμα στο χέρι, το εντερικό παράσιτο whipworm και... ψύλλους.
 Οι επιστήμονες μπόρεσαν να συναρμολογήσουν την ενδυμασία του- περικνημίδες (στη φωτογραφία), ένα «σορτς» και ένα πανωφόρι, όλα από δέρμα κατσίκας. Επίσης έφερε έναν μανδύα από χόρτο πλεγμένο με ζωικούς τένοντες. Φορούσε καπέλο από δέρμα αρκούδας και τα δερμάτινα παπούτσια του ήταν γεμάτα με χόρτα για να ζεσταίνουν τα πόδια του.


ΠΗΓΗ:   http://anexigitakaiparaxena.blogspot.com

Στα χέρια του Πούτιν

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη λήψη εκτάκτων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο πύρινος όλεθρος, που σαρώνει τη χώρα την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως σκοπεύει μέχρι τη Δευτέρα να υποβάλει σχέδιο αναβάθμισης του πυροσβεστικού εξοπλισμού, καθώς και προτάσεις για την καλύτερη πρόληψη εναντίον των πυρκαγιών, όπως η αύξηση του αριθμού των πυροσβεστικών αεροσκαφών.


Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της Μόσχας ξύπνησαν σήμερα ακόμα μια φορά σε μια πόλη πνιγμένη στους καπνούς από τις φωτιές στις γύρω περιοχές. Δεκάδες νέα μέτωπα πυρκαγιάς ξέσπασαν λόγω της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών, που αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.


Μέχρι τώρα, 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.


Εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών


Με το ένα πέμπτο περίπου των σιτοβολώνων της Ρωσίας να έχουν γίνει στάχτη από τις φωτιές, ο κλάδος των σιτηρών στη χώρα έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι, εξαιτίας των πυρκαγιών και του καύσωνα, που έχουν προκαλέσει μείωση της σοδειάς (υπολογίζεται ότι φέτος θα είναι περίπου 70 τόνοι από τους 90 που είναι συνήθως), είναι «απαραίτητη» η επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές σιταριού και των παραγώγων του.


Όπως είναι γνωστό, η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα σιτηρών στον κόσμο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τιμή του σιταριού διεθνώς, και ειδικά στις ΗΠΑ, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και ίσως να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.


ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr 

Αύξηση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα "βλέπουν" οι Αμερικανοί!!!

Επισημαίνεται και η διόγκωση της παράνομης μετανάστευσης.

Σημαντική άνοδο του αριθμού περιστατικών τρομοκρατίας στην Ελλάδα μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 καταγράφει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία το 2009 ενώ επισημαίνεται και η διόγκωση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης.
Μέσα στη χρονιά, αναφέρει η έκθεση, σημειώθηκαν πάνω από 430 περιστατικά, κυρίως εμπρησμοί και εκρήξεις με στόχους επιχειρήσεις και μέλη των σωμάτων ασφαλείας, τα περισσότερα των τελευταίων 20 ετών. Επισημαίνει η έκθεση ότι πολλές από τις επιθέσεις γίνονται από αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς κατά «ιμπεριαλιστικών στόχων», μεταξύ τους και πολλοί αμερικανικών συμφερόντων.
Για την μετανάστευση: «η Ελλάδα όλο και περισσότερο γίνεται πύλη εισόδου στην ΕΕ για παράνομους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία». Ο αριθμός τους «αυξήθηκε δραματικά» το 2008 και το 2009, επισημαίνει η έκθεση, αλλά σημειώνεται και η συνεργασία των ελληνικών Αρχών με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του ζητήματος.