'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΜΩΡΟ: Ειδική προστασία για τον ήλιο !

Η φροντίδα της υγείας του δέρματος ξεκινάει νωρίς. Με το να προστατεύετε από τώρα το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας από τον ήλιο θα του προσφέρετε ένα υγιές δέρμα για μια ζωή.
Μωρά κάτω των έξι μηνών δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου στον ήλιο. Επειδή οι φυσικοί μηχανισμοί φωτοπροστασίας του μωρού σας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα, το δέρμα του μπορεί να καεί παρά τις προσπάθειες σας να το προστατεύσετε από τον ήλιο, και χρειάζονται μόνο 10 με 15 λεπτά για να πάθει κάποιο έγκαυμα! Οι περισσότεροι παιδίατροι συμβουλεύουν να μη χρησιμοποιείτε αντηλιακά σε μωρά κάτω των έξι μηνών, που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε άλλους τρόπους για να το προστατεύσετε. Όταν βγαίνετε με το μωρό σας, το καπέλο είναι απαραίτητο. Ελαφριά ρούχα μπορούν επίσης να προστατεύσουν το δέρμα του μωρού σας. Καθίστε στη σκιά ή δημιουργήστε μόνη σας σκιά με μια ομπρέλα ή ένα άσπρο μαντίλι. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τον ήλιο, συζητήστε με το γιατρό σας αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελάχιστο αντηλιακό.

Ακόμα και μεγαλύτερα μωρά (και παιδιά) πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο για μεγάλα διαστήματα.
Θα πρέπει να φοράνε πάντα προστατευτικά ρούχα και γυαλιά ηλίου. Ρωτήστε τον παιδίατρό σας αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο αντηλιακό με ευρύ φάσμα (με UVA και UVB προστασία και τουλάχιστον SPF 15) που είναι ειδικό για μωρά.
Μη σταματήσετε να προστατεύετε το δέρμα του μωρού σας όσο μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Η φροντίδα σας και οι καλές συνήθειες που του διδάσκετε θα το ακολουθούν για μια ζωή!

ΠΗΓΗ:   http://www.mybabysworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου