'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Έπεσε στην παγίδα

Πρόθυμος να καθυστερήσει τον έλεγχο πολυτελών αυτοκινήτων, φυσικά με το αζημίωτο, ήταν ο προιστάμενος του Δικαστικού Τμήματος του 6ου Τελωνείου Πειραιά. Συνελήφθη μετά από καταγγελία ιδιώτη, ο οποίος έκλεισε ραντεβού μαζί του και τον πλήρωσε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.


Υπόθεση διαφθοράς με πρωταγωνιστή τελωνειακό υπάλληλο αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία ιδιώτη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Πρόκειται για τον 62χρονο προϊστάμενο του Δικαστικού Τμήματος του 6ου Τελωνείο Πειραιά, ο οποίος απαιτούσε από επιχειρηματία 10.000 προκειμένου να ρυθμίσει με ευνοϊκούς όρους φορολογικές και τελωνειακές εκκρεμότητες.
Ο επίορκος τελωνειακός συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς χθες το απόγευμα, στα Ιλίσια. Κατηγορείται για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας και παθητική δωροδοκία, κατ’ εξακολούθηση.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 62χρονος εκβίαζε τον επιχειρηματία ζητώντας του 10.000 ευρώ προκειμένου να καθυστερήσει για δύο χρόνια τον έλεγχο τριακοσίων 300 περίπου πολυτελών αυτοκινήτων, που η εταιρεία του ιδιώτη - επιχειρηματία είχε εισάγει και πουλήσει στην Ελλάδα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Τελωνειακού Κώδικα, ο εισαγωγέας αυτοκινήτων όφειλε να έχει διεθνές ΑΦΜ κάτι που ωστόσο δεν συνέβαινε.
Ο 62χρονος τον εκβίαζε απειλώντας τον ότι σε περίπτωση που δεν υπέκυπτε στις πιέσεις του θα υποχρέωνε τον εισαγωγέα να πληρώσει τέλος τετραπλάσιο σε σύγκριση με εκείνο που είχε ή επρόκειτο να καταβάλλει.
Χθες, σε συνεννόηση με τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ, έγινε συνάντηση των δύο ανδρών προκειμένου δήθεν να «κλείσει» η συμφωνία. Παρόντες στο σημείο ήταν και άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του 62χρονου μόλις αυτός παρέλαβε τα 10.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς τελωνειακός υπάλληλος, στο παρελθόν, είχε απαιτήσει ανάλογα χρηματικά ποσά και από άλλους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία αυτοκινήτων.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου