'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Τον πέταξε έξω από το γραφείο!

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού, αφού ο Δημήτρης Καπλάνης απαίτησε και τελικά επέτυχε την αποβολή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Λευτέρη Κεραμιδάκη, από το γραφείο του Δημάρχου.
Αιτία του επεισοδίου, η επιμονή του γενικού γραμματέα να προχωρήσει ο Δήμος σε προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων με τη μέθοδο του leasing,απειλώντας μάλιστα τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι θα τους καταγγείλει δημόσια για παρεμπόδιση της ομαλής καθαριότητας του Δήμου.
Στην πρόταση για χρονομίσθωση διαφώνησε αρχικά ο κ. Γιάννης Κοκόζης, με το εύλογο επιχείρημα ότι .... δεν πρέπει να αναλάβει σήμερα τέτοιου είδους οικονομικές δεσμεύσεις ο Δήμος καθώς σε τρεις μόλις μήνες θα γίνει η ενοποίηση των τριών όμορων Δήμων και θα έπρεπε τότε να γίνει η αξιολόγηση των αναγκών με βάση το νέο σχεδιασμό που θα προκύψει. Με τη θέση αυτή συμφώνησε και ο κ. Καπλάνης για να δεχτούν τις απειλές του κ. Κεραμιδάκη περί καταγγελίας.
Αυτή η συμπεριφορά έκανε έξαλλο τον κ. Καπλάνη, υπενθυμίζοντας στον Γραμματέα ότι αυτός ήταν που τους υπέδειξε τον τρόπο να νοικιάσουν τα απορριμματοφόρα που σήμερα κινούνται στους δρόμους του Δήμου και βελτίωσαν την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας καθαριότητας. Συνεχίζοντας σε έντονο ύφος, τόνισε ότι δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να βρίσκεται στην αίθουσα, διότι «στην συνεδρίαση της επιτροπής συμμετέχουν οι εκλεγμένοι με σταυρό και όχι οι διορισμένοι με μισθό», απαιτώντας σε έντονο ύφος και πετυχαίνοντας την απομάκρυνση του κ. Κεραμιδάκη από το γραφείο του Δημάρχου.
Η εισήγηση έγινε τελικά δεκτή κατά πλειοψηφία και για να γνωρίζετε το είδος των αποφάσεων που λαμβάνονται, αφορά σε δαπάνη 580.000 ευρώ για μίσθωση απορριμματοφόρων για 7 χρόνια, οχήματα τα οποία δεν θα έχει παραλάβει ο Δήμος Θερμαϊκού μέχρι το Νοέμβριο, έτσι ώστε να μπορούσε έστω και προσχηματικά η διοίκηση να αντιμετωπίσει τα επιχειρήματα των συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Όσον αφορά τον κ. Κεραμιδάκη, ο οποίος εμφανίστηκε να επιθυμεί διακαώς τη συγκεκριμένη σύμβαση, φαίνεται ότι υιοθετεί μια σκληρή γραμμή αντιπαράθεσης με τα πρόσωπα που ορίζει ως πολιτικούς του αντιπάλους, προχωρώντας όλο και συχνότερα σε απειλές. Πιθανότατα, ο συνταξιοδοτημένος υπάλληλος του Δήμου, γνωρίζοντας ότι μετρά τις τελευταίες του ημέρες παντοδυναμίας, επιχειρεί να βάλει τις ύστατες «πινελιές» στο πλούσιο έργο του.
 
 
Από  e-peraia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου