'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Λιγότερα γαλακτοκομικά στο Ηπειρωτικό καλάθι!

Στο πρώτο εξάμηνο του 2010

 

Πρωταγωνιστεί η «Δωδώνη» στη μάχη των τιμών...

• Λιγότερα γαλακτοκομικά προϊόντα μπαίνουν στο Ηπειρώτικο καλάθι φέτος, εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης που πλήττει τα βαλάντια της συντριπτικής πλειοψηφίας των οικογενειών.
Όπως αποδεικνύουν στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την εταιρία SymphonyIRI Group, οι πωλήσεις στο γάλα και στο γιαούρτι υποχωρούν περίπου 5% στο πρώτο εξάμηνο του έτους.  Η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών έχει μειωθεί σημαντικά εξαιτίας των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και πολλοί είναι εκείνοι που, πλέον, κάνουν περικοπές και ιεραρχούν τα… απολύτως απαραίτητα.
Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις στο γάλα μειώθηκαν κατά 5,5% σε αξία και διαμορφώθηκαν περίπου σε 177,5 εκατομμύρια ευρώ από 187,53 εκατομμύρια το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Στο γιαούρτι οι πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο υποχωρούν σε αξία επίσης κατά 5% περίπου και διαμορφώνονται σε 112,7 εκατομμύρια ευρώ από 118,65 εκατομμύρια το αντίστοιχο διάστημα το 2009.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΙΜΩΝ
• Οικονομολόγοι τονίζουν, ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται πόλεμος τιμών από τις εταιρίες. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν αυτή τη… μάχη στις τιμές με την ενδεχόμενη αποκρατικοποίηση της «Δωδώνης».
Η Ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία είναι εκείνη που εν πολλοίς διαμορφώνει τις τιμές και στις υπόλοιπες συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες.
Μετά την πρόθεση της ΑΤΕ να απεμπλακεί από αυτήν και τα σενάρια για ιδιωτικοποίησή της, φαίνεται, ότι η «Δωδώνη» έχει μπει για τα καλά στον ανταγωνισμό με τις άλλες ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των γαλακτοκομικών.


ΠΗΓΗ:   http://www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου