'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΔΝΤ: «Ξεχάστε τις αυξήσεις ως το 2013»!!!!

«Φως στην άκρη του τούνελ από το 2013» εκτιμά ότι θα δούμε ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής του ΔΝΤ, που παραχώρησε συνέντευξη στο «Βήμα» μετά την ολοκλήρωση των επαφών και του τελευταίου ελέγχου της τρόικας. Παράλληλα, τονίζει ότι οι συντάξεις και οι μισθοί στο Δημόσιο «ασφαλώς και θα αυξηθούν» αλλά διευκρινίζει ότι αυτό θα γίνει... όταν η οικονομία επιστρέψει σε φάση διατηρήσιμης ανάπτυξης.


«Το πρόγραμμά μας διαρκεί τρία χρόνια. Τον δεύτερο και τον τρίτο χρόνο, το 2011 και το 2012, δεν προβλέπει νέα μείωση, προβλέπει πάγωμα των συντάξεων. Δεν εκτιμώ ότι αυτό θα αλλάξει, εκτιμώ όμως ότι το 2012 θα αρχίσει η ανάπτυξη, θα αρχίσετε να βλέπετε ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Οχι πια στο Δημόσιο αλλά στον ιδιωτικό τομέα, θα μπείτε σε φάση διατηρήσιμης ανάπτυξης και θα δείτε τα εισοδήματα να αυξάνονται. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την αύξηση και των συντάξεων και των μισθών στον δημόσιο τομέα», τονίζει ο κ. Τόμσεν.


Ο επικεφαλής του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι «η πολιτική μας στοχεύει στη μείωση του υπεράριθμου, κατά γενική ομολογία, προσωπικού στον δημόσιο τομέα», αλλά διευκρίνισε ότι αυτό δεν θα γίνει μέσω απολύσεων αλλά...

«μέσω της φυσιολογικής πορείας συνταξιοδοτήσεων».

Σε σχέση με το ποιες θεωρεί ότι είναι οι πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, τονίζει ότι «πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτές που θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο για την ανάπτυξη της οικονομίας».Και εξηγεί: «Σε τομείς όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η απορρύθμιση σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα στο καθεστώς που διέπει τα κρουαζιερόπλοια και σχετίζεται με τη δυναμική του τουρισμού. Πρέπει να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητες του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί το συγκριτικό σας πλεονέκτημα. Δίχως αμφιβολία, θα υπάρξουν κατεστημένα συμφέροντα που θα αντιδράσουν, αλλά χρειάζεται να σκεφθείτε έξυπνα για να επιλέξετε τις κατάλληλες μάχες. Να επικεντρωθείτε δηλαδή σε τομείς όπου οι μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν άμεσα οφέλη για την οικονομία».


Ο κ. Τόμσεν προαναγγέλλει ακόμα ότι σε περίπου ένα με ενάμισι μήνα το ΔΝΤ θα διαθέτει δικό του γραφείο στην Αθήνα.«Διατηρούμε γραφείο σε κάθε χώρα όπου υπάρχει πρόγραμμα του ΔΝΤ. Ο ρόλος του θα είναι να συλλέγει δεδομένα, να τα αναλύει και να τα συζητεί με την κυβέρνηση. Ωστόσο οι διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση της πολιτικής θα γίνονται από τις αποστολές όπως αυτή της οποίας ηγούμαι», εξηγεί.


Τέλος, σε σχέση με τα έσοδα ο κ. Τόμσεν τονίζει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την άντληση φορολογικών εσόδων από τα άτομα με υψηλά εισοδήματα που φοροδιαφεύγουν. Και διευκρινίζει: «Τα καλά νέα είναι ότι για να το πετύχετε αυτό δεν χρειάζεστε νέο φορολογικό μηχανισμό. Γιατί ξέρετε ήδη ποιοι έχουν τις μεγάλες βίλες, τις πισίνες και τις διασυνδέσεις. Αυτό που χρειάζεστε είναι πολιτική βούληση».


star
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://www.enimerwsi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου