'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Η έκπληξη του Discovery Channel !!! (Photos)

Στα πλαίσια του εορτασμού της “Shark Week 2010″, η οποία ξεκινάει την 1η Αυγούστου, το Discovery Channel τοποθέτησε έναν τεράστιο καρχαρία στο κεντρικό κτήριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του σταθμού, στο Silver Spring, του Maryland. Ο τεράστιος αυτός καρχαρίας, που ονομάζεται “Chompie”, αποτελείται από το κεφάλι, την ουρά, τα δύο πλαϊνα πτερύγια και το κεντρικό πτερύγιο από πάνω με συνολικό βάρος 38.000 κιλά!

α χειρότερα επαγγέλματα για το καλοκαίρι ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ !!!!

Καλοκαιράκι είναι, το βραδάκι θες σαν άνθρωπος να βγεις έξω με την παρέα σου να πιεις ένα ποτάκι να δροσίσεις το φάρυγγά σου και να ξεσκάσεις και στο τέλος να γυρίσεις σπίτι σου χαλαρός και ξένοιαστος.

Έλα όμως που αν είσαι κάποιας ηλικίας (30+) και αποφασίζεις μετά από αιώνες να πατήσεις το πόδι σου σε night club, τραβάς τα πάνδεινα… Στριμωξίδι, αποπνικτική ζέστη, τσιγαρίλα (χαλασμένη η οροφή), σωματικές επαφές με άλλους ιδρωμένους…
Για φανταστείτε τι τραβούν κάποιοι τα καλοκαίρια, λόγω της δουλειάς τους… Πάμε λοιπόν να δούμε τα χειρότερα επαγγέλματα για το καλοκαίρι!

1. Ιερέας (Ορθόδοξος)

Μαύρη και μακριά ενδυμασία, μεγάλο καπέλο, πλούσια γενειάδα, πετραχήλια κτλ κτλ… Αν προσθέσετε και το γεγονός πως οι κληρικοί έχουν και μια α’ ηλικία… είναι απορίας άξιον πως αντέχουν αυτοί οι άνθρωποι. Το ωραίο είναι πως πριν αρκετές μέρες ο Άνθιμος, μέσω της εκπομπής των Οικονομέα – Καμπουράκη, προέτρεψε τις νέες κοπέλες να ντύνονται πιο σεμνά. Ένας εκ των παρουσιαστών επισήμανε στο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης πως το καλοκαίρι είναι απαραίτητος ο ελαφρύς ρουχισμός αλλά ο τελευταίος το αντέκρουσε, δίνοντας ως παράδειγμα… το ντύσιμο των κληρικών. Χαρακτηριστικά είπε: «Γιατί; Εμείς πως αντέχουμε;».

Προσωπικά είμαι πιστός, αλλά δε θα άντεχα την Κατερίνα Παπουτσάκη με μακριά φούστα και αξύριστα πόδια…

2. Στρατιωτικός ή έφεδρος στρατιώτης

Αγαπητές αναγνώστριες, φανταστείτε αυτό που θα σας περιγράψω: Στρατιωτική πεζοπορία στην καρδιά του καλοκαιριού κάτω από τον ήλιο, με κράνος, εξάρτηση, σακίδιο στην πλάτη, όπλο, εκείνες τις εκπληκτικές πράσινες στρατιωτικές κάλτσες και αρβύλες. Το άκρον άωτο της ευωδίας. Πεθαίνει μέχρι και ασβός με βουλωμένη μύτη. Αν η πορεία πραγματοποιείται σε τουριστική περιοχή, έχεις και την τύχη να βλέπεις στο δρόμο να σε προσπερνούν καμπριολέ με μπικινοφορούσες που οδεύουν προς τη θάλασσα…

3. Γυροπώλης, μάγειρας, φούρναρης κτλ.

Οι μυρωδιές και οι ατμοί των φαγητών, μετατρέπουν τους χώρους των άνω επαγγελμάτων σε χαμάμ. Φυσικό επακόλουθο ο ιδρώτας και οι μύγες να δημιουργούν μια πολύ άσχημη και αντιαισθητική κατάσταση. Συμβουλή: Πριν παραλάβετε το εκλεκτό έδεσμα, προσέξτε μην στάξει ιδρώτας από το κούτελο του μαγαζάτορα μέσα στο πιτόγυρό σας.

4. Διαδηλωτής ή νίντζα ή της αντιτρομοκρατικής

Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις: Ιδρωτήρια, ιλαρά, φλύκταινες, αλλεργία, θερμοπληξία. Ειδικά αν η κουκούλα είναι μάλλινη, επιδεινώνεται η κατάσταση. Υπάρχει κι ένα άλλο μειονέκτημα στην περίπτωση αυτών των επαγγελμάτων. Όταν θα κυκλοφορείς έξω χωρίς την κουκούλα, μπορούν να καταλάβουν αμέσως οι άλλοι τι… κουμάσι είσαι. Θα είναι όλο το πρόσωπο άσπρο, αλλά ένα κυκλικό κομμάτι περιφερειακά των ματιών και του στόματος θα έχουν μαυρίσει από τον ήλιο.

5. Μεγαλοκτηματομεσίτης ή πυροσβέστης

Άντε τρέχα κάθε καλοκαίρι στα δάση να ανάβεις φωτιές (στην πρώτη περίπτωση) ή να τις σβήνεις (στη δεύτερη). Εμ… δε γίνονται έτσι εύκολα τα σπίτια. Θέλει μεγάλη προεργασία…

6. Extra large πολιτικός

Το πρωτόκολλο επιβάλλει στους άντρες πολιτικούς να φορούν κοστούμι όλες τις εποχές του χρόνου. Όταν πιάσουν οι ζέστες, πολλοί από αυτούς έχουν σοβαρότατο πρόβλημα. Στη συγκεκριμένη εικόνα ο Πάγκαλος άρχισε ήδη να ιδρώνει. Έχω ακόμα στο μυαλό μου την εικόνα του αντιπροέδρου σε ένα παλιό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να είναι σα να βγήκε από πισίνα. Λούτσα…

7. Πόρνες

Στα κυριλέ μπουρδέλα επιβάλλεται στους πελάτες να κάνουν ένα ντουζάκι πριν τους παρασχεθούν οι υπηρεσίες των εκδιδομένων γυναικών. Στα πεζοδρόμια όμως, δεν υπάρχουν συνήθως τέτοιες πολυτέλειες. Άντε τώρα να βγάλεις μεροκάματο με μεθυσμένους, χοντροκοιλιάδες, τριχωτούς, ιδρωμένους που έφαγαν δύο πιάτα πατσά με σκόρδο πιο πριν…

Υπάρχουν πολλά ακόμα δύσκολα επαγγέλματα (γεωργοί, σερβιτόροι, καθαριστές του δήμου κτλ), αλλά απαιτείται περισσότερος χώρος και χρόνος. Έτσι, εντελώς υποκειμενικά, μάζεψα τα 7 χειρότερα κατ’εμέ...

ΠΗΓΗ: DrSeeng
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:
http://stakarfia.blogspot.com

Από την εκκλησία… στη φυλακή !!

Δεν κατάφερε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για το γάμο του γιου του και για το λόγο αυτό έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας.

Ο λόγος για έναν 54χρονο που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην Άνω Βιάννο για άσκοπους πυροβολισμούς, λίγο πριν ο γιός του ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, ο οποίος -σημειωτέον- είναι ειδικός φρουρός.

Στην έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν πάνω από 169 κάλυκες!



ΠΗΓΗ: «cretalive.gr»
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.zougla.gr

Απεργία διαρκείας απο τα μεσάνυχτα των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων - Ουρές στα βενζινάδικα

- Aπό τα μεσάνυχτα της Κυριακής σε απεργία διαρκείας ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων καυσίμων

- Μεγάλος ο κίνδυνος να στερέψει η αγορά στην μέση των καλοκαιρινών διακοπών - Ουρές στα βενζινάδικα - Καταγγελίες για αυθαίρετες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης

Την χαριστική βολή στην ήδη “πεθαμένη” αγορά της χώρας έρχονται να δώσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.


Στο άκουσμα της είδησης για την απεργία, οι ιδιοκτήτες ΙΧ, οι οποίοι είτε πρόκειται να αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είτε προσπαθούν να εξασφαλίσουν καύσιμα για τις μετακινήσεις τους, έσπευσαν στα βενζινάδικα για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές. Ήδη, υπάρχουν καταγγελίες για αυθαίρετες αυξήσεις στη βενζίνη από ορισμένους πρατηριούχους ενω πολλά πρατήρια ξέμειναν ήδη από καύσιμα. Παράγοντες της αγοράς καυσίμων ανέφεραν ότι αν δεν επιτραπεί η τροφοδοσία της αγοράς ούτε με τα ΙΧ βυτιοφόρα, ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων, τότε τα πρατήρια θα "στεγνώσουν" από καύσιμα πριν από τα μέσα της εβδομάδας.


Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους και κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό. Όπως λένε είχαν συμφωνήσει σε κάποια πράγματα με την κυβέρνηση και αυτή τώρα κάνει πίσω, λένε χαρακτηριστικά.


Ζητούν άμεσα να συναντηθούν με τον υπουργό και απειλούν ότι ...

δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Την ίδια ώρα οι παράγοντες της αγοράς και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η απεργία αυτή έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις τους, οι οποίες καταγράφουν πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι, στην καρδιά του καλοκαιριού και στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, απειλείται ακόμη και η ομαλή εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών δήλωσαν ότι δεν θα προμηθεύσουν με καύσιμα ούτε και τα καράβια.


Εκτός, όμως από το θέμα των καυσίμων, ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα αναμένεται να εμφανιστούν τις προσεχείς μέρες, καθώς θα σταματήσει η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις που θα δώσει αύριο το πρωί, ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Ρέππας, στη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης:


“Ο Κλάδος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας χρήσης με αίσθημα ευθύνης λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας την τουριστική χρονική περίοδο που επιβάλλει την ομαλή τροφοδοσία των τουριστικών περιοχών αν και γνώριζε τον ενταφιασμό του κλάδου από την κυβέρνηση αποφάσισε απεργία διαρκείας από τις 27/08/2010 και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση αιφνιδιασμού ο κλάδος θα πραγματοποιούσε άμεση κάθοδο σε απεργία.


Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν σκέφθηκε την ζημιά που θα προκληθεί στον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας και στην εθνική οικονομία και μας αιφνιδίασε αφού χωρίς καμία ενημέρωση του κλάδου προχώρησε στον ενταφιασμό του μηδενίζοντας τεχνηέντως την αξία της άδειας που μας πούλησε το κράτος στην τριπλάσια αξία από την σημερινή και την αποκτήσαμε πουλώντας άλλα περιουσιακά στοιχεία ακόμα και τα σπίτια μας.


Την άδεια που αγοράσαμε την ποτίσαμε με ιδρώτα και αίμα παρέχοντας τα φθηνότερα κόμιστρα στην Ευρώπη με όλες τις αντίξοες συνθήκες ημέρα και νύχτα, γι αυτό έχουμε ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας να τις υπερασπιστούμε και με τη ζωή μας ακόμα.


Δυστυχώς, η κυβέρνηση μας ενέπαιξε και προτίμησε την σύγκρουση από την συνεργασία και γι αυτό έχει αποκλειστικά την ευθύνη της απεργίας που αρχίζει στις 25/07/2010.”


newsit
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.enimerwsi.com

Κ.Παπούλιας – Η νέα γενιά,θα υποφέρει περισσότερο από όλους..!

Στην πολιτική τάξη αλλά και σε όσους εκφράζουν την διαμαρτυρία τους «με συντεχνιακό αυτισμό» απέδωσε την «κύρια ευθύνη για την ελληνική παρακμή» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην ομιλία του για την 36η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας κάλεσε το κράτος, «τον μεγαλύτερο παραβάτη» όπως είπε, να αποδείξει ότι «η ισονομία ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις για τους ισχυρούς».
«Η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαρύνει κυρίως την πολιτική τάξη που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελιξεις και η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι πολλές φορές ακατέργαστη μέσα στη γενίκευσή της, αλλά στον πυρήνα της δίκαιη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η διαμαρτυρία είναι δίκαιη και δικαιολογημένη, όχι όμως όταν εκφράζεται με συντεχνιακό αυτισμό και αδιαφορία για την κοινωνική πλειοψηφία».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε επίσης την ελληνική πολιτική τάξη «να κάνει τη δημοκρατία να λειτουργήσει, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, με αλλαγές που δεν έγιναν για δεκαετίες, στις οικονομικές και διοικητικές δομές, στη σκέψη και στις στάσεις ζωής».
Ο κ.Παπούλιας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση επισημαίνοντας ότι…..
«με το ξέσπασμά της έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος για την ελληνική δημοκρατία, αυτός που ξεκίνησε το 1974».

Τόνισε δε ότι παρά την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, «η διοίκηση δεν εκσυγχρονίστηκε, οι σχέσεις πολιτών και πολιτικού συστήματος παρέμειναν πελατειακές, το κράτος δικαίου δεν αναπτύχθηκε επαρκώς, στην ελληνική κοινωνία επικράτησαν νοοτροπίες κοντόθωρες και καταστροφικές».

Η νέα γενιά, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα υποφέρει περισσότερο από όλους, καθώς «της παραδίνουμε μια χώρα που έφθασε στα όρια της χρεοκοπίας» και υπογράμμισε ότι «το λιγότερο που της οφείλουμε είναι να της διασφαλίσουμε καλύτερη παιδεία, ένταξη στην παραγωγή, να της δώσουμε προοπτική και επομένως, να δώσουμε προοπτική στη χώρα».

ΠΗΓΗ: http://www.realpolitics.gr

Το υπουργείο Παιδείας αλλάζει τη φράση για τα Ίμια στο βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου..!

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την αναφορά του βιβλίου Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου, “Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία” στα Ίμια, οδήγησε το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να αλλάξει την επίμαχη φράση.

Οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς, αναφερόμενοι στην κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, γράφουν στη σελίδα 163 ότι “με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις”. Το συγκεκριμένο βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2007.

Μετά από εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και έγκριση της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου, θα υπάρξει ανατύπωση του βιβλίου, στη νέα έκδοση του οποίου, τον Ιανουάριο του 2011 θα υπάρξει διόρθωση στη σελ. 163 στιχ. 19-20: “με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια” αλλάζει στο ορθό “ με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια”.

Παράλληλα, το υπουργείο θα αποστείλει συμπληρωματική εγκύκλιο για την ενημέρωση των καθηγητών, ώστε αυτές να περιλαμβάνονται στην προφορική διδασκαλία των μαθητών, μέχρι την έκδοση του νέου βιβλίου.

ΠΗΓΗ: http://www.zoomnews.gr

Όργιο διαφθοράς από γιατρούς..!

Πάνω από 50 περιπτώσεις γιατρών που είχαν βγάλει χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία των ασφαλισμένων, εντόπισαν οι ελεγκτές δημόσιας υγείας. Ανύπαρκτοι ασθενείς, ακριβές θεραπείες με μπότοξ σε άνδρες και πλαστές συνταγές

Όργια σπατάλης δημοσίου χρήματος και αμέτρητες παρατυπίες εντόπισαν στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας, της δημόσιας διοίκησης αλλά και επιθεωρητές του ίδιου του ασφαλιστικού οργανισμού, καθώς σύμφωνα με τα πορίσματα διαπιστώθηκαν μέχρι και φαρμακοποιοί με πλαστές σφραγίδες γιατρών να εκτελούν συνταγές και να εισπράττουν χρήματα από τα κρατικά ταμεία. Άλλο φαρμακείο δηλώνει ετήσιο τζίρο 1 εκατ. ευρώ από ένα ταμείο, ενώ δεν είναι λίγοι οι στρατιωτικοί γιατροί που καταπολεμούν νοσήματα με αμέτρητα μπότοξ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας της Δήμητρας Ευθυμιάδου, μόνο τις τελευταίες 30 ημέρες προστέθηκαν κοντά στα 50 πορίσματα με ανάλογες υποθέσεις, πολλές από τις οποίες θα σταλούν στον εισαγγελέα.

Τα παραδείγματα που ακολουθούν δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί:

*Μέσα σε λίγους μήνες 2 γιατροί, οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται σε στρατιωτικό νοσοκομείο, συνταγογράφησαν για θεραπεία ασθενών, μπότοξ συνολικής αξίας 97.000 ευρώ. Δηλαδή περίπου 323 άρρωστοι βρήκαν... γιατριά με το συγκεκριμένο αντιρυτιδικό σκεύασμα, αν υπολογίσει κανείς ότι ο μέσος όρος της τιμής αγοράς του είναι 300 ευρώ. Κατά την έρευνα των ελεγκτών του ταμείου στους ασθενείς που φέρονταν να έχουν κάνει θεραπεία με μπότοξ, οι περισσότεροι αρνήθηκαν ότι έχουν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία.

*Επί σειρά ετών, 13 γιατροί από τον Πειραιά είχαν αποσπάσει μητρώα ασθενών και βιβλιάρια και υπέγραφαν πλαστές εντολές για φάρμακα αλλά και εξετάσεις. Σε καθέναν από αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ, διεκόπη η σύμβαση του ταμείου μαζί τους, ενώ αποκλείστηκαν και από κάθε μελλοντική συνεργασία με το ταμείο.

*Στον Πειραιά και πάλι, περίπου 15 γιατροί εξέδωσαν συνολικά 100.000 πλαστές εντολές πληρωμών για ιατρικές υπηρεσίες που παρείχαν σε... ανύπαρκτους ασθενείς. Εκτιμάται ότι με βάση έναν πρόχειρο έλεγχο και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμη η εξέταση και άλλων ετών κατά τα οποία πιθανώς παρανομούσαν με τον ίδιο τρόπο, το ταμείο επιβαρύνθηκε κατά 1,5 εκατ. ευρώ. Το 50% των παράτυπων εντολών αφορούσε υγειονομική περίθαλψη.

*Φαρμακοποιός στην Ηλεία εισέπραξε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα 140.000 ευρώ από τον ΟΠΑΔ αξιοποιώντας πλαστές συνταγές σε συνεργασία με γιατρό της περιοχής. Μάλιστα ο γιατρός έγραφε τα φαρμακευτικά σκευάσματα στις τελευταίες σελίδες του βιβλιαρίου των ασθενών προκειμένου εκείνοι να μην το διαπιστώσουν. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν τα στελέχη του ταμείου ο γιατρός απέδωσε την... πανάκριβη δραστηριότητα στην... ανόητη γραμματέα του.

Το σχετικό πόρισμα εστάλη στον εισαγγελέα

*Φαρμακοποιός στο Κουκάκι κατασκεύασε 7 πλαστές σφραγίδες με ονόματα γιατρών ώστε «να... εξυπηρετεί ασθενείς και να μην ταλαιπωρούνται». Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε στους υπεύθυνους του ΟΠΑΔ, οι οποίοι όχι μόνο δεν πείσθηκαν αλλά κατήγγειλαν αυτομάτως τη σύμβαση με τον συγκεκριμένο φαρμακοποιό.

*Στο κέντρο της Αθήνας φαρμακείο εμφάνισε τζίρο μόνο από τον ΟΠΑΔ ύψους 1 εκατ. ευρώ! Οι υπάλληλοι του ταμείου έτριβαν τα μάτια τους, καθ' ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν δικαιολογείται από τις πωλήσεις ενός και μόνου φαρμακείου ούτε από το σημείο όπου βρίσκεται.

Διεκόπησαν αμέσως οι πληρωμές προς το συγκεκριμένο φαρμακείο, ενώ εξετάζονται και οι λογαριασμοί του παρελθόντος.

Αλλεργικά τεστ

*Τεκνοποίηση γένους αρσενικού. Επί σειρά μηνών σε μεγάλη επαρχιακή πόλη εκπρόσωπος του «ισχυρού φύλου» έκανε συστηματικά ορμονοθεραπείες προκειμένου να αποκτήσει παιδί.

Όταν οι ελεγκτές εντόπισαν τον υπαίτιο της υπερχρέωσης, εκείνος έσπευσε να επιχειρηματολογήσει λέγοντας: «Από λάθος γράφτηκαν στο δικό μου και όχι στο βιβλιάριο της γυναίκας μου».

*Χρυσές δουλειές είχαν στήσει δύο γιατροί με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στην καρδιά της πρωτεύουσας, οι οποίοι συνταγογραφούσαν συστηματικά αλλεργικά τεστ μέσω βιβλιαρίων ασθενών που είχαν παρακρατήσει. Κάθε τεστ χρεωνόταν στο ταμείο με περίπου 500 ευρώ. Διεκόπη η σύμβαση τόσο με τους γιατρούς, στους οποίους επιβλήθηκαν και πρόστιμα, όσο και με το διαγνωστικό κέντρο.

*Δύο μεγαλοσχήμονες γιατροί του Περιστερίου, έχοντας κάνει συμφωνία με εργαστήριο της περιοχής, εξέδιδαν εντολές πληρωμών για εξετάσεις που δεν είχαν γίνει ποτέ, εν αγνοία των ασφαλισμένων. Ο ΟΠΑΔ διέκοψε άμεσα τη συνεργασία μαζί τους.

Επιβολή προστίμων

Σε ό,τι αφορά τα χρηματικά πρόστιμα που επιβάλλονται από τον ΟΠΑΔ σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, αυτά δεν ξεπερνούν συνήθως τα 10.000 ευρώ, ώστε να μπορούν να εισπραχθούν, καθ' ότι οι περισσότεροι παραβάτες καταφεύγουν στα δικαστήρια, ισχυρίζονται υψηλόβαθμα στελέχη. Με βάση τα στατιστικά δεδομένα, περίπου το 90% των προστίμων που επιβάλλονται πληρώνονται τελικά, καθ' ότι τα δικαστήρια δικαιώνουν το ταμείο.

Εως τον Σεπτέμβριο του 2009 είχαν επιβληθεί πρόστιμα 130.000 ευρώ, το 2008 κυμάνθηκαν στα 248.000 ευρώ, ενώ το 2007 κοντά στα 150.000 ευρώ.

Πάντως το επόμενο διάστημα αναμένεται το ταμείο να συνάψει νέες συμβάσεις με γιατρούς, φαρμακοποιούς και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, όπου μεταξύ άλλων θα υπάρχουν συγκεκριμένα οικονομικά όρια και δεσμεύσεις για την τεκμηριωμένη χρήση των πόρων.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΔ έχει συνολικά 1,6 εκατ. ασφαλισμένους και η ετήσια κατά κεφαλήν δαπάνη κυμαίνεται από 500 έως και 1.500 ευρώ, ενώ συνολικά απασχολούνται ή συνεργάζονται με τον οργανισμό 12.700 γιατροί.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

"Από Σεπτέμβριο να δεις τι έχει να γίνει..."

α) Γνωστός ηγούμενος του Αγίου Όρους φέρεται να είπε μετά από την καθημερινή τράπεζα ενώπιον 100 ανθρώπων ότι "μετά τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα πτωχεύσει και να κάνει ο καθένας το κουμάντο του."

Μάλιστα προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να το μεταφέρουν στους δικούς τους. Αυτό είναι κάτι που δεν συνηθίζεται για όσους γνωρίζουν τα του Αγίου Όρους...

β) Εάν η παραπάνω πληροφορία είναι αληθής έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη πληροφορία που είχα πριν από τρις μήνες αλλά δεν έβγαλα ότι η ανεκδιήγητη Τζάκρη σε ανύποπτο χρόνο ανέφερε σε κάποιον ότι "από Σεπτέμβριο να δεις τι έχει να γίνει..."

γ) Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - τρόπος του λέγειν... - λάβαμε την πληροφορία ότι ήδη έχει δοθεί εντολή σε κλειστό κύκλο υψηλόβαθμων αξιωματικών, ότι από τώρα και μετά εάν θα γίνει κάτι πολύ χοντρό ώστε να χαθεί ο έλεγχος να δώσουν προτεραιότητα στα σπίτια και τις οικογένειες και να αφήσουν τις επιχειρήσεις στο έλεος του Θεού - και των επιτήδειων φυσικά...

Ο σκοπός της αναφοράς δεν είναι να τρομοκρατήσει κανέναν αλλά να αφυπνίσει τους τελευταίους υπνοβατούντες που νομίζουν ότι δεν τρέχει τίποτα...

Οι πληροφορίες που συγκλίνουν ότι από Σεπτέμβριο και μετά μπαίνουμε σε σκοτεινό τούνελ είναι πάρα πολλές και από διαφορετικές πηγές. Θα δοθεί μάχη και μοναδικός μας σκοπός θα είναι να επιβιώσουμε ως μονάδες, οικογένειες και ως χώρα

Η ευθύνη της κυβέρνησης του Παπανδρέου είναι ιστορικά μέγιστη :

υποθήκευσε την χώρα ενώ ήξερε ότι απλά θα έπαιρνε μια μικρή παράταση χρόνου μέχρι την πτώχευση...

Κανείς δεν αναρωτιέται εάν άξιζε τον κόπο...

Από εδώ και πέρα τον λόγο θα τον έχει ο λαός κι αυτός θα είναι που θα πάρει τα δικά του μέτρα...


ΠΗΓΗ: 1453-2009

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…

Η Τουρκία την περίοδο των ετών 1950 – 1960, κυρίως από την άποψη των εξωτερικών της σχέσεων, ζούσε σε ένα ονειρεμένο κόσμο. Πιστεύαμε ότι όλοι μάς αγαπούν και ότι ήμασταν η πλέον σημαντική χώρα του κόσμου.Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις [ΤΕΔ] αποτελούσαν μια ισχυρή δύναμη,κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει μπροστά τους και χάρη σε αυτές είχαμε προστατευθεί από τη σοβιετική κατοχή της Ευρώπης.

Ξαφνικά, όμως, στις 20 Ιουλίου 1974…… οι ΤΕΔ με δύο απόπειρες έβαλαν στο χέρι τη μισή Κύπρο. Το αιτιολογικό ήταν σύμφωνο με τους διεθνείς όρους. Το πλέον σημαντικό όμως ήταν οι συγκυρίες, οι οποίες και αυτές ήταν υπέρ της Τουρκίας. Οι εθνικιστές Ε/κ πυρπολώντας τα τουρκικά χωριά δημιούργησαν και το κατάλληλο περιβάλλον. Επειδή συνέφερε την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα, για διαφορετικούς λόγους την κάθε μια, οι ΤΕΔ αποβιβάστηκαν στο νησί.

Βεβαίως, γνωρίζετε ότι η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ. Η κατοχή είναι εύκολο πράγμα. Το πλέον σημαντικό, όμως, είναι να κάνετε ειρήνη εξασφαλίζοντας και το ποθούμενο αποτέλεσμα. Όμως, την πλευρά αυτή δεν την καταφέραμε. Εμείς με την κατοχή νομίσαμε ότι θα μπορούσαμε να καθίσουμε πάνω στο μισό νησί. Οι Ελληνοκύπριοι πάλι νόμιζαν ότι, αν αντέξουν μακροπρόθεσμα, θα μπορέσουν να πάρουν πίσω όλο το νησί.

Και οι δύο πλευρές έπεσαν έξω. Εμείς μαζί με την επιχείρηση ανοίξαμε τα μάτια μας και στον πραγματικό κόσμο. Λόγω του ότι δεν μπορέσαμε να παίξουμε το παιχνίδι καλά, τιμωρηθήκαμε με οπλικό εμπάργκο από το μεγαλύτερό μας σύμμαχο, τις ΗΠΑ. Παράλληλα, μείναμε και υπό την πίεση σχεδόν κάθε διεθνούς οργανισμού. Μας χτύπησαν σαν το χταπόδι. Είδαμε ότι οι παλιοί φίλοι, όταν αλλάξουν οι όροι, μπορούν να ξεχάσουν τις παλιές υποσχέσεις τους.

Οι σχέσεις μας με την Ευρώπη φράκαραν. Ευκαιρίας δοθείσης, η αρμενική οργάνωση ΑΣΑΛΑ, δολοφονώντας τους διπλωμάτες μας, για πρώτη φορά με αιματηρό τρόπο πρόβαλε στον κόσμο το θέμα της γενοκτονίας. Όμως, και οι Ελληνοκύπριοι, παρ` όλες τις αντιστάσεις τους, αλλά και την επιμήκυνση του προβλήματος, δεν κατάφεραν να κάμψουν την Τουρκία. Έτσι, μια περίοδος 36 ετών, με ανόδους και καθόδους, έμεινε πίσω.

Ίσως, ορισμένοι να μην το έχουν αντιληφθεί. Όμως, οι θέσεις στο τραπέζι άρχισαν να αλλάζουν. Η Τουρκία είδε ότι έχασε. Τώρα η σειρά είναι στους Ελληνοκύπριοι. Στη σκακιέρα του παιχνιδιού της Κύπρου η πλευρά, η οποία είδε πρώτη τις πραγματικότητες, ήταν η Τουρκία. Είδε ότι με την πολιτική της μη λύσης, με τα ταμπού, αλλά και με τα αβάσιμα συνθήματα, δεν μπορούσε να έχει κανένα αποτέλεσμα. Στην πορεία της χώρας προς την Ε.Ε., λέγοντας «ναι» στο σχέδιο Ανάν, ο Ερντογάν κατεδάφισε και ένα σημαντικό ταμπού.

Όμως, αυτή τη φορά οι Ελληνοκύπριοι έπεσαν έξω στους λογαριασμούς τους. Άρχισαν να χρησιμοποιούν λανθασμένα «το καθεστώς του πλήρους μέλους», που τους παραχώρησε η Ευρώπη και μετά το μετάνιωσε.

Υπολόγιζαν ότι η Τουρκία, προκειμένου να καταστεί πλήρες μέλος της Ε.Ε., στο τέλος θα έκανε και τις αναγκαίες υποχωρήσεις στην Κύπρο. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να αντιστέκονται στις συνομιλίες. Όμως, υπάρχει και ένα σημείο, το οποίο δεν λογαριάζουν. Η Άγκυρα, όσο δεν μπορεί να αποκτήσει αυτό το οποίο αναμένει από την Ε.Ε., δεν πρόκειται να δώσει την έγκρισή της για μια λύση στην Κύπρο.

Εν περιλήψει, εδώ και 36 χρόνια οι Ελληνοκύπριοι είχαν δημιουργήσει μια υπόθεση η οποία έλεγε: «Εάν η Τουρκία θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη, πρέπει να συμφωνήσει με τους Ελληνοκύπριους». Η Ευρώπη υποστήριξε την προσέγγιση αυτή.

Σήμερα, όμως, η υπόθεση αυτή έχει αντιστραφεί. Η Τουρκία στέλνει το εξής μήνυμα: «Εάν οι Ελληνοκύπριοι επιθυμούν τη λύση, τότε να ανοίξει ο δρόμος της Τουρκίας προς την Ευρώπη». Όμως, κάτι τέτοιο δεν ενδιαφέρει καν την Ευρώπη.

Οι Ελληνοκύπριοι φίλοι μας ίσως να μην το έχουν αντιληφθεί, χάνουν όμως το τρένο. Ενώπιόν μας έχουμε τρία σενάρια:

• Όσο η Τουρκία μένει εκτός Ε.Ε., στην Κύπρο δεν θα υπάρξει λύση. Η Τουρκία στην περίπτωση αυτή θα αρχίσει τις εργασίες αναγνώρισης και ένα θεωρείται βέβαιο, ότι σε βάθος χρόνου θα αυξηθεί και ο αριθμός των χωρών, οι οποίες θα αναγνωρίσουν την “ΤΔΒΚ”.

• Σε περίπτωση κατά την οποία ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας, και μια λύση η οποία θα μείνει στο τελευταίο λεπτό δεν πρόκειται να καλύψει τις προσδοκίες ούτε των Ελληνοκύπριων, ούτε των “Τούρκων”.

• Το πλέον ευφυές είναι να βρεθεί μια λύση μέχρι το 2013. Το σχέδιο Ανάν έχει ετοιμάσει το ανάλογο υπόβαθρο. Αυτό, που πρέπει να γίνει από τούδε και στο εξής, είναι η εξεύρεση της κοινής συνιστώσας με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Το αποτέλεσμα: Η γενική τάση των Ελληνοκύπριων είναι να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την Κύπρο. Εάν αυτό δεν υλοποιηθεί, θα συνεχισθεί η υφισταμένη κατάσταση. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την πραγματικότητα αυτή.

Ακόμη είναι σαν να ακούω όσα μου είχε πει ένας Ελληνοκύπριος φίλος μου: «Εμείς δεν θέλουμε να ζήσουμε μαζί με τους Τούρκους και να μοιραστούμε την Κύπρο. Την ημέρα εμείς να πηγαίνουμε στο βορρά και αυτοί να περνούν στο νότο. Όμως, όταν βραδιάσει, όλοι να επιστρέφουν στα δικά τους σπίτια. Οι Τούρκοι ας ζήσουν στις δικές τους περιοχές. Όμως, να μην συμμετέχουν στη διοίκηση της χώρας».

Η κατάσταση, λοιπόν, είναι ξεκάθαρη. Οι Ελληνοκύπριοι θέλοντας ή μη διχοτομούν την Κύπρο. Παράλληλα, οδηγούνται στο να χάσουν για πάντα και το βορρά. Αυτός είναι ο απολογισμός των 36 ετών.

http://tvxs.gr/

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.realpolitics.gr

Πατέρας πνίγηκε ενώ έψαχνε τον αγνοούμενο γιο του....

Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε η εξαφάνιση ενός17χρονου στην περιοχή Ζαχάρω της Ηλείας.

Ο αλλοδαπός κολυμβητής εξαφανίστηκε και αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα.

Μετά από εντατικές έρευνες εντοπίστηκε νεκρός ο… πατέρας του νεαρού, ο οποίος συμμετείχε στην αναζήτηση του παιδιού του.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 17χρονου συνεχίζονται, ενώ συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από το δράμα της οικογένειας.


ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Ο γύρος του θανάτου...........

Έξω από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως δύο μηχανές της νέας ομάδας ΔΙΑΣ ξεκινούν για περιπολία στους γύρω δρόμους.

Ανά δύο οι αστυνομικοί νέα παιδιά.
Στην μια ανεβαίνει ο οδηγός ένας νεαρούλης που ζύγιζε δεν ζύγιζε 60 κιλά με τις μπότες.

Πίσω του ανεβαίνει η συνάδελφός του ένα νέο κορίτσι πανέμορφο
αδυνατούλη κι αυτό.

"Πού πάτε ρε παιδιά ανάμεσα στους αρκουδιαρέους στα γύρω στενά;
Αυτοί κοιτάζουν με μίσος τους περαστικούς που τυχαίνει
να περνούν ....πόσο μάλλον εσάς.

Είναι επίνδυνο να περνάς ανάμεσα από τους πειρατές
με την μηχανή.
Θα σε πετάξουν κάτω.....
Πεζές περιπολίες χρειάζονται από μεγάλες ομάδες συναδέλφων σας.
Αν σας την πέσουν... τον εαυτό σου θα φυλάξεις
ή αυτό το κορίτσι;
Γιατί δεν βγάζουν κηφήνες με πλαδαρές κοιλιές από τα γραφεία
έξω και αφήνουν αυτό το κοριτσάκι;
Ρε κοπέλα μου τι λέει η μανούλα σου;
Προσέχετε ρε παιδιά....."
Στην αρχή τα έχασαν...στην συνέχεια χαμογελάσανε με ευχαριστήσανε
για το ενδιαφέρον και ξεκίνησαν για τα 700 ευρώ τον μήνα
που παίρνουν "παίζοντας" με την μηχανή στον γύρο του θανάτου.


ΠΗΓΗ: http://anopetra-eleos.blogspot.com/

Άντε σε κανέναν ψυχίατρο τώρα!

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έριξε τη σελίδα με θέμα «Θάνατος στα αδέσποτα»!

Μετά από αστραπιαίες και συντονισμένες κινήσεις η Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έριξε το απαράδεκτο group στο Facebook με τίτλο «Θάνατος στα αδέσποτα»!

Το τραγικό είναι ότι μια τέτοια εμετική και απάνθρωπη κίνηση είχε βρει και αρκετούς υποστηριχτές καθώς μέχρι να πέσει η σελίδα υπήρχαν κάτι λιγότερο από 1.000 άτομα που είχαν γίνει fans των εγκλημάτων κατά των σκυλιών!!!

ΠΗΓΗ: http://kosmonaytis.blogspot.com

Εξωγήινοι μπηκαν στο... Facebook!!!

Κοινωνική δικτύωση μέσω facebook επιδιώκουν οι… εξωγήινοι. Δεν το πιστεύετε; Αμερικανοί επιστήμονες, εξειδικευμένοι σε θέματα τεχνολογίας ισχυρίζονται ότι το τελευταίο διάστημα είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Όπως υποστηρίζουν , τα ufoμας στέλνουν μικρά μηνύματα από το Διάστημα στο γνωστό site σε μια προσπάθεια να μας κάνουν να καταλάβουμε την ανάγκη τους να επικοινωνήσουν μαζί μας!!!

Τι άλλο θα ακούσουμε ακομα δηλαδη....και εχει και ζεστη ημαρτον!


ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com


Το καθισιό... σκοτώνει!

Όσοι πιστεύαμε πως μια ωρίτσα γυμναστικής την ημέρα αρκούσε για να ζήσουμε λίγο περισσότερο και λίγο πιο ποιοτικά, κάναμε τεράστιο λάθος. Και αυτό γιατί μια νέα έρευνα υποστηρίζει πως όταν ο άνθρωπος κάθεται πολλές ώρες στον ελεύθερο του χρόνο, αυξάνονται οι πιθανότητες να πεθάνει, ανεξάρτητα από τον ασκείται καθημερινά.

Οι ερευνητές του Αμερικανικού Κέντρου Καρκίνου, παρακολουθούσαν τα επίπεδα δραστηριότητας αλλά και τους θανάτους σε πάνω από 123.000 υγιείς άνδρες και γυναίκες για 13 χρόνια.

Ανακάλυψαν λοιπόν ότι οι γυναίκες που που κάθονταν πάνω από 6 ώρες κατά τη διάρκεια του ελεύθερου τους χρόνου, βλέποντας τηλεόραση, διαβάζοντας κτλ είχαν 40% αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν γρηγορότερα από αυτές που κάθονταν λιγότερες από 3 ώρες.

Το αντίστοιχο ποσοστό πάντως για τους άνδρες ανέρχεται στο 20%, αλλά το συμπέρασμα είναι δεδομένο: Όσοι κάθονται περισσότερο, κινδυνεύουν και να πεθάνουν γρηγορότερα!

Το γιατί είναι αυτονόητο: Όσο περισσότερο καθόμαστε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες κατάνωλωσης ανθυγιεινών σνακ και παχυντικών προϊόντων εν γένει.

Όμως υπάρχει και μια άλλη εξήγηση πολύ πιο πολύπλοκη και σοβαρή: Η παρατεταμένη περίοδος ανάπαυσης χαλώρνει το ανοσοποιητικό σύστημα, κι έτσι ο άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει ένα σωρό αρρώστιες.

Και επιπλέον, η κυκλοφορία του αίματος δεν είναι και η ιδανικότερη όταν καθόμαστε με τις ώρες στον καναπέ. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στο κυκλοφορικό, ενώ μπορεί να επηρεάσει και τον μεταβολισμό: η αρτηριακή πίεση πιάνει κόκκινο και η χοληστερίνη εκτοξεύεται στα ύψη.

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Epidemology.


ΠΗΓΗ: http://www.cosmo.gr

O πρώτος ιδιωτικός διαστημικός σταθμός!

Σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, ο πρώτος ιδιωτικός διαστημικός σταθμός θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Θα μοιάζει με φουσκωμένο αερόστατο και θα μπορούν να τον επισκέπτονται αστροναύτες από διάφορες χώρες, που θα πληρώνουν την ιδιοκτήτρια εταιρεία για να διενεργούν διαστημικά πειράματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τhe Νew Υork Τimes», ο διαστημικός σταθμός που ανήκει στην εταιρεία Βigelow Αerospace, θα είναι φτιαγμένος από ειδικό καουτσούκ και εξωτερικά θα φέρει επιστρώσεις από λεπτά μεταλλικά φύλλα και αφρό, ώστε να μπορεί να απορροφά τις καταπονήσεις από τα χτυπήματα των μικρών μετεωριτών.

Με βάση το σημερινό κοστολόγιο, η διαμονή στον σταθμό για 30 μέρες συμπεριλαμβανομένης και της μετάβασης σε αυτόν, στοιχίζει κάτι λιγότερο από 25 εκατ. δολάρια. Το ποσό αυτό είναι περίπου το μισό από εκείνο που δαπανά η ΝΑSΑ για να στέλνει τους αστροναύτες της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με διαστημόπλοια τύπου Σογιούζ.

Ο ιδιωτικός σταθμός θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη με διαστημόπλοιο και θα φουσκωθεί με αέρα στο Διάστημα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ιδιοκτήτριας εταιρείας, το 2016 θα τεθεί σε τροχιά ένας ακόμη παρεμφερής σταθμός. Και οι δύο θα μπορούν να φιλοξενούν 36 αστροναύτες.

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός φουσκωτού διαστημικού σταθμού είναι αρκετά παλιά και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960. Η ΝΑSΑ είχε αναθέσει σε μεγάλη εταιρεία κατασκευής ελαστικών να σχεδιάσει τέτοιους σταθμούς αλλά το πρόγραμμα εγκαταλείφθηκε εξαιτίας της αδυναμίας των σταθμών να αντέξουν στις επιθέσεις των μικρών μετεωριτών.


ΠΗΓΗ: www.tanea.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.pyles.tv

Το κλεμμένο κινητό αποκάλυψε 23 διαρρήξεις!

Με ένα κλεμμένο κινητό στα χέρια συνελήφθη ένας νεαρός διαρρήκτης στην Κόρινθο και ομολόγησε ότι το είχε κλέψει από μια ταβέρνα την οποία είχε διαρρήξει. Όμως, είχε αφήσει τα ίχνη του και σε άλλα… 23 σημεία διάρρηξης!

Ο 26χρονος κατάφερε να διαρρήξει την ταβέρνα και πήγε κατευθείαν στην ταμειακή μηχανή. Απογοητεύτηκε, όμως, καθώς ο ιδιοκτήτης είχε πάρει μαζί του τις εισπράξεις! Έτσι, για να μην θεωρηθεί… αποτυχημένη η διάρρηξη, έκλεψε ένα το κινητό τηλέφωνο που είχε ξεχάσει ο καταστηματάρχης.

Όμως, λίγα λεπτά αργότερα έπεσε στα χέρια αστυνομικών και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου εξακριβώθηκε ότι το κινητό ήταν προϊόν κλοπής, την οποία αναγκάστηκε να ομολογήσει. Μαζί, όμως, ομολόγησε ότι από τον Ιανουάριο του 2009είχε διαρρήξει συνολικά 23 σπίτια και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Κορινθίας, κλέβοντας κυρίως χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα!

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

Με «βάρδιες» στο Αιγαίο «Τσεσμέ» και «Πίρι Ρέις»

Αποχώρησε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα το τούρκικο σκάφος «Τσεσμέ»

Αποχώρησε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα το τούρκικο ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ», που εδώ και αρκετές ημέρες έπλεε στο βόρειο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα, επέστρεψε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το έτερο τούρκικο ερευνητικό «Πιρι Ρέις» και βρίσκεται 35 ναυτικά μιλιά νοτίως του Καστελόριζου

Υπενθυμίζεται οτι σε ναυτική αναγγελία οι τούρκικες αρχές ανέφεραν ότι το σκάφος θα κάνει σεισμολογικές έρευνες στην περιοχή έως τις 20 Αυγούστου.


ΠΗΓΗ: http://www.skai.gr

Περιμένοντας το τέλος του κόσμου!!

Στο υπόγειο των Χάρισον νομίζεις ότι ο χρόνος πάγωσε στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Στοιβάζουν τις ελπίδες τους σε ράφια με κονσέρβες και αποξηραμένες τροφές. Μαζεύουν προμήθειες με ζήλο που μπορεί να εκληφθεί ως εμμονή. Προετοιμάζονται λες και περιμένουν το τέλος του κόσμου.

Το Κάμινγκτον είναι ένα χωριό της Μασαχουσέτης που έχει ριζώσει σε μια ευλογημένη γη. Εδώ δεν υπάρχει ο κίνδυνος σεισμών ή τυφώνων. Η μόνη φυσική καταστροφή που θυμούνται οι κάτοικοι ήταν μια πλημμύρα στη δεκαετία του ΄30. Τα ξύλινα σπίτια του είναι χτισμένα σε μια εύφορη πεδιάδα και ένα ρυάκι προσφέρει πόσιμο νερό. Ξεχασμένο στο δυτικό άκρο της πολιτείας, δύο ώρες μακριά από τη Βοστώνη, το Κάμινγκτον δύσκολα θα βρίσκεται στις λίστες κάποιου επίδοξου τρομοκράτη. Παρά τους καλούς οιωνούς, η 58χρονη Κάθι Χάρισον παίρνει τα μέτρα της. Φυλάει μέσα σε ντουλάπες γάλα σε σκόνη, αποξηραμένες τροφές, καλαμπόκι, σιτάρι και σακιά με αλάτι και ζάχαρη. Προμήθειες που θα φτάσουν για έναν ολόκληρο χρόνο- αν αύριο γίνει η αποκάλυψη. «Το ότι ζούμε σε ένα ασφαλές μέρος δεν μας κάνει άτρωτους», μου λέει η Χάρισον. «Αν στερέψει το νερό στην Καλιφόρνια, αν τελειώσουν τα αποθέματα πετρελαίου, αν κάποιοι χάκερς κατεβάσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών, θα επηρεαστούμε και εμείς. Κάθε καταστροφή στον κόσμο μπορεί να φέρει τον εφιάλτη σπίτι μας».

Φιντέλ, κατάσκοποι και κρίση. Η Χάρισον δεν είναι η μόνη που οχυρώνεται απέναντι σε μια αόρατη απειλή. Εξήντα άνθρωποι από το Κάμινγκτον και γειτονικά χωριά συναντιούνται τακτικά στην τοπική εκκλησία και ανταλλάσσουν συμβουλές επιβίωσης. Αλλοι γεμίζουν τα κελάρια τους με προμήθειες. Ενώ, ένας γείτονάς τους έχει φράξει την αυλή του για να κρατήσει μακριά τις πεινασμένες ορδές όταν θα πλησιάζει η συντέλεια. Την ώρα που ο Φιντέλ Κάστρο προειδοποιεί για το ξέσπασμα πυρηνικού πολέμου στη Μέση Ανατολή, το Χόλιγουντ επιμένει σε σενάρια καταστροφολογίας και οι ΗΠΑ ανταλλάσσουν κατασκόπους με τη Ρωσία, όλο και περισσότεροι Αμερικανοί προετοιμάζονται για το αναπάντεχο κακό. Το κίνημα των «preppers» (όσοι βρίσκονται σε ετοιμότητα) επανεμφανίζεται σε μικρές κοινότητες της Αμερικής θυμίζοντας ψυχροπολεμικά σύνδρομα. Οικονομική κρίση, φυσικές καταστροφές και τρομοκρατικές απειλές τρέφουν την ανασφάλεια των οικογενειών. Η Κάθι Χάρισον σκέφτηκε για πρώτη φορά το ζήτημα της οικογενειακής ετοιμότητας 30 χρόνια πριν. Τότε ζούσε σε ένα μοναχικό σπίτι, χιλιόμετρα μακριά από τον πλησιέστερο γείτονα. Οι διακοπές ρεύματος ήταν ρουτίνα, ενώ ισχυρές καταιγίδες έφραζαν τον δρόμο με κορμούς γέρικων δέντρων. Τι θα γινόταν αν κάποιο παιδί της έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο; Πριν από επτά χρόνια η Χάρισον άρχισε να αποθηκεύει φαγητό. Αργότερα έγραψε ένα βιβλίο-οδηγό επιβίωσης με τίτλο «Just in case» (Εκδ. Storey). Την επηρέασαν, λέει, η 11η Σεπτεμβρίου και ο τυφώνας Κατρίνα. «Πρέπει να ξέρεις ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να έρθει πάντα καβάλα στο άσπρο άλογο για να σε σώσει. Πρέπει να είσαι έτοιμος». Πλέον η οικογένειά της σπάνια ψωνίζει από σούπερ μάρκετ. Εχουν φτιάξει ένα μίνι θερμοκήπιο στην αυλή τους. Καλλιεργούν λαχανικά, μεγαλώνουν γουρούνια με τη βοήθεια φίλων τους και δανείζονται αυγά από τον γείτονα. Το σπίτι τους θερμαίνεται με προπάνιο, ενώ φροντίζουν να έχουν στην άκρη 68 κιλά ζάχαρη και 50 κιλά αλάτι για περίπτωση ανάγκης. Συχνά, τρώνε το ίδιο φαγητό. Πρέπει να σκληραγωγηθούν για να είναι πειθαρχημένοι ότανκαι αν- έρθει το κακό. Οι τρεις κόρες της οικογένειας δυσανασχετούν με τη μονοτονία στο τραπέζι, ο Μπρους όμως, ο σύζυγος της Χάρισον, έχει συνηθίσει. «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με εννιά παιδιά.

Χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα. Εχω εξοικειωθεί με τις στερήσεις», λέει.


ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Αποστρατικοποίηση του Αιγαίου προτείνουν τώρα οι Γερμανοί...

Νέα γερμανική μελέτη για τις στρατιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα.

Το Διεθνές Κέντρο για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη στη Βόννη δημοσίευσε μελέτη για τις έλληνικές στρατιωτικές δαπάνες. Το καινούργιο στοιχείο: κάνει προτάσεις στους εταίρους της Ελλάδας, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τη Γερμανία.

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που το ύψος των εξοπλιστικών δαπανών της Ελλάδας γίνεται αντικείμενο κριτικής. Στις αρχές του χρόνου άσκησε κριτική το Διεθνές Κέντρο Μελετών για την Ειρήνη SIPRI, αργότερα το Ίδρυμα Κοινωνικών Επιστημών της Γαλλίας, αλλά και μεμονωμένοι αναλυτές και πολιτολόγοι.
Όμως οι ελληνικές στρατιωτικές δαπάνες δεν έμειναν ανέγγιχτες. Το πρόγραμμα εξυγίανσης ζήτησε και τη συνεισφορά του Υπουργείου Άμυνας. Έτσι στην αρχή του χρόνου η Ελλάδα έκανε περικοπές στις στρατιωτικές της δαπάνες της τάξεως του 6,6% σε σχέση με πέρυσι.

Παρ’ όλα αυτά το ποσό που δαπανάται ακόμη για εξοπλιστικά συστήματα και όπλα είναι υψηλό: αγγίζει το 2,8% του ΑΕΠ, ενώ ο μέσος όρος στα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ είναι 1,7%. Επιπλέον το Υπουργείο Άμυνας διαθέτει το πολυπληθέστερο προσωπικό σε σχέση με τα αντίστοιχα υπουργεία των χωρών - μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Οι εργαζόμενοι σε αυτό φθάνουν το 2,9% του ενεργού πληθυσμού, στις άλλες χώρες το ποσοστό αυτό αγγίζει το 1,1%.
Παρέμβαση ΕΕ και ΝΑΤΟ για τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών
Χθες το Διεθνές Κέντρο για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη (BICC) που εδρεύει στη Βόννη δημοσίευσε μελέτη του, η οποία συμπεριλαμβάνει πέραν της μέχρι στιγμής κριτικής έναντι της Ελλάδας για το κόστος των εξοπλιστικών της δαπανών και κάτι άλλο: Προτάσεις προς τους εταίρους της για να διευκολυνθεί η ποθητή και απαραίτητη μείωση των στρατιωτικών της δαπανών.
Ο Τζέρι Ζόμερ, πολιτολόγος και δημοσιογράφος, ένας από τους δύο συντάκτες της μελέτης είπε στο μικρόφωνο της Deutsche Welle ότι: «προσωπικά σαν Ευρωπαίος ή και σαν Γερμανός πολίτης δεν μπορώ να ανεχθώ από κοινωνική πλευρά να δίδονται πιστώσεις σε μια χώρα που κάνει δραστικές περικοπές στις κοινωνικές παροχές και στις συντάξεις, αλλά ταυτόχρονα αγοράζει καινούργια υποβρύχια, καινούργιες φρεγάτες, όπως σχεδιάζεται, για 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ».
Οι προτάσεις της μελέτης αφορούν κατ’ αρχήν την ΕΕ. Ο Γερμανός πολιτολόγος, προτείνει στις χώρες-μέλη της «να εξαρτήσουν την όποια οικονομική τους στήριξη προς την ελληνική κυβέρνηση από το πού θα πάνε οι πιστώσεις δηλαδή να μην δεχθούν να αγοράσει η Ελλάδα με τα χρήματα αυτά καινούργια εξοπλιστικά συστήματα ή να χρηματοδοτήσει διευρυμένα προγράμματα στρατιωτικού εκσυγχρονισμού».
Όσον αφορά την Βορειοατλαντική Συμμαχία η μελέτη ζητά από τους ιθύνοντες να προσπαθήσουν να πετύχουν τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων: «Να μελετήσουν τη δυνατότητα λήψης ‘μέτρων – εμπιστοσύνης’ στο στρατιωτικό επίπεδο, ώστε π.χ. η περιοχή του Αιγαίου να αποστρατικοποιηθεί, έστω και για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό το μέτρο θα οδηγούσε στην εκτόνωση της έντασης στο Αιγαίο με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου και τις αναχαιτήσεις τουρκικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών.»
Να παγώσει η Γερμανία την αγορά υποβρυχίων από την Ελλάδα
Τέλος ο κ. Ζόμερ επισημαίνει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα στη μείωση των στρατιωτικών της δαπανών: «Εάν χρησιμοποιήσει την επιρροή της προς τις γερμανικές εταιρείες έτσι ώστε η Ελλάδα να παγώσει την αγορά από την Thyssen-Kroup των δύο επιπλέον υποβρυχίων που σχεδιάζει. Να μην επιβαρυνθεί έτσι με το κόστος ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μια εποχή που πρέπει να κάνει τόσο δραστικές περικοπές και που εξαρτάται ακόμη από την οικονομική στήριξη και τις πιστώσεις της ΕΕ.»

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://elladasimera.blogspot.com

Η Κύπρος δεν αναγνωρίζει γάμους ομοφύλους.

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η προσπάθεια Ελληνοκυπρίου να αναγνωριστεί, έστω και εμμέσως, ο γάμος που τέλεσε με Καναδό υπήκοο.

Όταν ήρθε στην Κύπρο το ομόφυλο ζευγάρι υποβλήθηκε αίτημα στο τμήμα Μετανάστευσης από τον Κύπριο σύζυγο, ο οποίος ζητούσε να παραχωρηθεί στον Καναδό σύζυγό του μακρόχρονη άδεια παραμονής καθώς και άδεια εργασίας, αφού το καθεστώς του προσωρινού επισκέπτη δεν του επιτρέπει να εργαστεί.

Το αίτημα απορρίφθηκε και η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Το Ανώτατο Δικαστήριο, αν και έκρινε πως θα μπορούσε να απορριφθεί η προσφυγή και προδικαστικώς, εντούτοις, εξέτασε και την ουσία του όλου θέματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης»

ο δικαστής του Ανωτάτου κ. Στέλιος Ναθαναήλ, ο οποίος επιλήφθηκε της προσφυγής, παρέπεμψε στη σχετική Νομοθεσία περί Γάμου, υποδεικνύοντας ότι «δεν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για σύναψη γάμου μεταξύ ομόφυλων ατόμων. Ο νόμος προνοεί ότι γάμος σημαίνει τη συμφωνία για ένωση που συνάπτεται μεταξύ γυναικός και ανδρός από λειτουργό τέλεσης γάμου, εάν πρόκειται για πολιτικό γάμο, ή με βάση τους κανόνες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ή των δογμάτων των θρησκευτικών ομάδων που αναγνωρίζονται από το κυπριακό Σύνταγμα. Περαιτέρω, η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έχει σταδιακά δεχθεί την απόρροια δικαιωμάτων οικονομικής και περιουσιακής υφής από τη σχέση μεταξύ ομοφύλων που διαβιούν μαζί για σειρά ετών, έχοντας δεχθεί ότι η έννοια της οικογένειας και του γάμου δεν είναι στατικές».

Ωστόσο, ο δικαστής τόνισε στην απόφασή του ότι «το ΕΔΑΔ δεν έχει προχωρήσει μέχρι του σημείου να αναγνωρίζει ευθέως ότι παραβιάζεται οποιοδήποτε δικαίωμα, και ιδιαίτερα αυτό που αφορά στην οικογενειακή ζωή και την ιδιωτική ζωή, με τη μη αναγνώριση της νομιμότητας γάμου μεταξύ ομοφύλων. Αντίθετα, οι αποφάσεις έχουν αναγνωρίσει ότι το δικαίωμα σύναψης γάμου και η ρύθμιση της δυνατότητας γάμου μεταξύ ομοφύλων εμπίπτει στα όρια της διακριτικής ευχέρειας του κάθε κράτους μέλους, το οποίο δύναται να αποφασίζει, με βάση τις δικές του νομοθεσίες και κοινωνικές αντιλήψεις, την έννοια του γάμου».

Στην απόφασή του ο δικαστής κ. Στέλιος Ναθαναήλ σημείωσε επίσης ότι «εάν κράτη μέλη αποφασίζουν να επεκτείνουν το δικαίωμα σύναψης γάμου και μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, αυτό αντικατοπτρίζει τις δικές τους αντιλήψεις για το ρόλο του γάμου στις κοινωνίες τους και δεν εκπηγάζει εξ αυτής της επέκτασης οποιαδήποτε αρχή δικαίου ή τέτοια ερμηνεία της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που να επηρεάζει την παραδοσιακή έννοια του γάμου».

Κατάληξη του δικαστηρίου ήταν ότι «εφόσον και η νομολογία του ΕΔΑΔ επιτρέπει στα κράτη μέλη να μεταχειριστούν το θέμα του γάμου κατά το δικό τους δίκαιο, χωρίς ταυτόχρονα να έχει αναδυθεί μέχρι στιγμής οποιαδήποτε διαφορετική συγκλίνουσα αρχή δικαίου, το αίτημα των αιτητών είναι και επί της ουσίας αβάσιμο».

ΠΗΓΗ: http://www.apogevmatini.gr

Σπρώξε το...ποντίκι να μπει στη φάκα!

Αρκετοί αναρωτιούνται – με αφορμή το «μνημόνιο» - εαν το «σκηνικό» στήνεται για να εξυπηρετησει προ-ειλλημμένες αποφάσεις (προφανώς – εαν ισχύει κάτι τέτοιο - για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα).

Η «μέθοδος» μπορεί να είναι μια κρίση, εικονική, κατά κανόνα, για το τμήμα του δημοσίου που επιθυμία είναι να εκχωρηθεί ώστε να δημιουργηθεί κλίμα αποσύνδεσης του δημοσίου, από τον φορέα ή τη δημόσια επιχείρηση που είναι το «αντικείμενο του πόθου».
Πριν από λίγο διάστημα, οπως θυμόμαστε, ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρακράτησε, «εσκεμμένα», όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Δημήτρη Ρέππα, τις μισθολογικές καταστάσεις της ΕΘΕΛ, προκαλώντας στάση πληρωμών για λίγες ημέρες. Στόχος φέρεται να ήταν να τεθεί το θέμα και στη συνέχεια να εμφανιστεί ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορεί η ΕΘΕΛ να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Κάτι παρόμοιο είχε επιχειρήσει στο παρελθόν με τους «νοικοκυραίους» ο Κ.Μητσοτάκης.
Ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, «χρεώνεται» απο τους επικριτές του οτι λέει τη μισή αλήθεια. Όπως τη μισή αλήθεια λένε όσοι προωθούν την εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η ΕΘΕΛ είναι ελλειμματική και ότι το κράτος δεν μπορεί να ανεβάζει το δημόσιο χρέος για να σώζει τέτοιες επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια, πολύ σύντομα ξεχάστε τις δημόσιες συγκοινωνίες, εκτός κι αν δεχτείτε αντί για ένα ευρώ, να πληρώνετε δύο ή και περισσότερα ευρώ το εισιτήριο. Αυτό για να το πει κάποιος δεν χρειάζεται να έχει ούτε μάστερ, ούτε τίποτα στην οικονομία. Είναι η γνωστή λογική του μπακάλη, ο οποίος δεν ξόδεψε περιουσίες για να πει όσα λένε σήμερα «δήθεν επιστήμονες».
Αυτό, είπαμε, πάντως, είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή λέει ότι το δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΕΘΕΛ και πως αν είχε εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του, η επιχείρηση θα ήταν κερδοφόρα, αντί να είναι ζημιογόνα. Και είναι γνωστό ότι σε όλο τον κόσμο οι αστικές συγκοινωνίες είναι ελλειμματικές, λιγότερο ή περισσότερο, διότι οι κυβερνήσεις επιδοτούν τα εισιτήρια, εφαρμόζοντας κοινωνική πολιτική. Εκτός κι αν η σημερινή κυβέρνηση θέλει να βάλει τους πιο φτωχούς Έλληνες να πληρώνουν διπλάσια ή και παραπάνω τα εισιτήρια.
Η κυβέρνηση θέτει θέμα περικοπής της επιδότησης του εισιτηρίου της ΕΘΕΛ, όταν δεν θέτει κανένα θέμα περικοπής της επιδότησης στα εισιτήρια της ιδιωτικής εταιρίας αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Και την ίδια περίοδο η ΕΘΕΛ έχει τη χαμηλότερη επιδότηση από όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς, με μόλις 15%, όταν το Μετρό επιδοτείται με πάνω από 50%. Προς τι, λοιπόν, η επίθεση του κ. Παπακωνσταντίνου στην ΕΘΕΛ, αν δεν έχει κατά νου να την οδηγήσει σε πώληση;
Έτσι εξηγείται και η αντίδραση του Δημήτρη Ρέππα, που διαπίστωσε την ύπαρξη σχεδίων εκποίησης της ΕΘΕΛ και άλλων επιχειρήσεων αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τροπολογία για θέματα αποδοχών και μισθοδοσίας στο Δημόσιο

Τροπολογία που αφορά ζητήματα αποδοχών και μισθοδοσίας στο Δημόσιο, κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Η τροπολογία προβλέπει:

1) Τη συμπερίληψη στις αποδοχές των υπαλλήλων που αποσπώνται στα πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, των αντιπροέδρων, υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, καθώς και σε κείνα της γενικής γραμματείας της Κυβέρνησης, επιδομάτων και αποζημιώσεων, σχετικών με την ενεργό άσκηση των καθηκόντων της οργανικής τους θέσης, ή με την προσφορά υπηρεσιών σε προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές. Αντίστοιχη διάταξη ισχύει, ήδη, για τους αποσπασμένους σε πολιτικά γραφεία βουλευτών και ευρωβουλευτών.

2) Τη δυνατότητα υπέρβασης με υπουργική απόφαση, του ορίου των 80 εκτός έδρας ημερών μετακινήσεων κατ’ έτος, για τους δημοσίους υπαλλήλους, με βάση έκτακτες ανάγκες και εφόσον δεν επαρκεί το υφιστάμενο προσωπικό, που ασκεί τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά καθήκοντα.

3) Τη μισθολογική εξίσωση του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με τους προέδρους και αντιπροέδρους ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, όσον αφορά το ανώτατο όριο αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών.

4) Τη δυνατότητα καταβολής του εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσης, στο προσωπικό των Ολυμπιακών Αερογραμμών (όπως επίσης και σε κείνο της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας και της Ολυμπιακής Αεροπορίας-Υπηρεσίες), σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.naftemporiki.gr

H εμμονή του Χίτλερ με την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο.

Η ιστορία της Σινδόνης του Τορίνο, καλύπτεται από ένα μυστήριο και έχει κάποιες σκοτεινές πλευρές στις οποίες ο μοναχός Andrea Cardin, του τάγματος του Άγιου Βενεδίκτου, έρχεται να φωτίσει.

Τι αποκαλύπτει ο πατέρας Andrea Cardin

Ο διευθυντής της βιβλιοθήκης της μονής των Βενεδικτίνων, πατέρας Andrea Cardin αποκαλύπτει ότι το ιερό σάβανο με το οποίο τυλίχτηκε το σώμα του Ιησού φυλασσόταν σε ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Και ο λόγος; Διότι το Βατικανό φοβόταν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήθελε να το κλέψει. Το ιερό σάβανο μεταφέρθηκε για την ασφάλεια του στη μονή των Βενεδικτίνων στην περιοχή Montevergine στο Avellino, στη νότια πλευρά της περιοχής Campania της Ιταλίας το 1939 και φυλασσόταν εκεί μέχρι το 1946 όπου μεταφέρθηκε στο Τορίνο.

Όπως υποστηρίζει ο μοναχός, ο βαθύτερος λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση ήταν ότι ο Χίτλερ είχε εμμονή με το ιερό σάβανο και ήθελε να είναι η επόμενη κατάκτησή του.

Ο Χίτλερ ήθελε να κλέψει το Ιερό Σάβανο

Τόσο το Βατικανό όσο και ιταλική βασιλική οικογένεια, Savoys, που ήταν οι φύλακες και προστάτες του ιερού σαβάνου, είχαν έντονους φόβους ότι ο Γερμανός δικτάτορας που ήταν γνωστός για τα αποκρυφιστικά του ενδιαφέροντα , θα επιχειρούσε να κλέψει το λινό ύφασμα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό περιοδικό, Dive e Donna, ο πατέρας Cardin, είπε: «Το ιερό σάβανο μεταφέρθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στο ιερό της Campania, σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες της βασιλικής οικογένεια και του Βατικανού.

Η επίσημη απάντηση που δόθηκε για την κίνηση αυτή ήταν ότι αυτό έγινε για λόγους προστασίας του από πιθανή βομβιστική επίθεση στο Τορίνο. Όμως στην πραγματικότητα, μεταφέρθηκε εκεί για να προστατευθεί από το άγρυπνο βλέμμα του Χίτλερ και τις επεκτατικές του διαθέσεις, ο οποίος προφανώς είχε εμμονή με αυτό».

Πώς προστάτεψαν οι μοναχοί τη Σινδόνη


Ο πατέρας Cardin, είπε ότι μετά την είσοδο της Ιταλίας στον πόλεμο με σύμμαχο το Χίτλερ, και μετά την αποβίβαση των γερμανικών δυνάμεων στην Ιταλία, είχε αποκαλυφθεί πια το μυστικό κρησφύγετο στο οποίο φυλασσόταν το ιερό σάβανο.

Το 1943 όταν τα γερμανικά στρατεύματα μπήκαν στην εκκλησία Montevergine ψάχνοντας για αυτό, οι μοναχοί προσποιήθηκαν ότι προσεύχονταν μέσα στο βωμό και ήταν αμαρτία να διακόψουν την προσευχή τους. Αυτό ήταν μία πρόφαση για να κρατήσουν μακριά τα γερμανικά στρατεύματα από το ιερό σάβανο.

Η πτώση της μοναρχίας και η μεταφορά της Σινδόνης

Το σάβανο επέστρεψε στο Τορίνο το 1946 με διαταγή του τελευταίου βασιλιά Umberto II. Η μοναρχία πέφτει το 1946 με δημοψήφισμα των Ιταλών και η ιδιοκτησία της Σινδόνης περνάει στα «χέρια» της Αγίας Έδρας.

ΠΗΓΗ: http://www.pyles.tv/

Βρήκαν το αρχαιότερο δείγμα γραφής!

Μία σημαντική ιστορική ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στην Ιερουσαλήμ, καθώς βρήκαν ένα πολύ μικρό κομμάτι πήλινης πινακίδας που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα π.Χ. και περιέχει το αρχαιότερο γραπτό δείγμα που έχει βρεθεί ποτέ στην πόλη.

Το εύρημα που εντοπίστηκε έξω από τα τείχη της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ εκτιμάται πως είναι τμήμα πινακίδας από κάποιο βασιλικό αρχείο και επιβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο της πόλης στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού.

Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πως το δείγμα, με διαστάσεις 2 επί 2,8 εκατοστά, ανακαλύφθηκε πρόσφατα κάτω από έναν πύργο του 10ου αιώνα π.Χ. στο νότιο τοίχο της παλιάς πόλης. Περιέχει σύμβολα της σφηνοειδούς γραφής στην ακκαδική γλώσσα, που ήταν διαδεδομένη την εποχή εκείνη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γουέιν Χόροβιτς από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου, το κείμενο είναι υψηλού επιπέδου και μάλλον είναι έργο έμπειρου γραφέα. Οι γραφείς την εποχή εκείνη ετοίμαζαν τις πλάκες για τις ανάγκες των βασιλικών οικογενειών.

Η πινακίδα αυτή πιστεύεται ότι είναι σύγχρονη με άλλες 380 που βρέθηκαν τον 19ο αιώνα στην Αμάρνα της Αιγύπτου στα αρχεία του φαραώ Αμένχοτεπ, ο οποίος έζησε τον 14ο αιώνα π.Χ.. Τα αρχεία αυτά περιέχουν πινακίδες που έστειλαν στον φαραώ ηγέτες υποτελών στην Αίγυπτο βασιλείων, ανάμεσά τους και ο Αμπντι-Χέμπα που βασίλευε στην Ιερουσαλήμ, διευκρινίζει ο επικεφαλής των ανασκαφών.

Το παλαιότερο γραπτό δείγμα που είχε βρεθεί στην Ιερουσαλήμ είναι μια πλάκα που αναφέρει την ολοκλήρωση σήραγγας κάτω από την παλιά πόλη, χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.Χ. και σήμερα βρίσκεται σε μουσείο της Κωνσταντινούπολης.

Λεπτομέρειες για την ανακάλυψη αυτή αναφέρονται στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης Israel Exploration Journal.


Πηγή: zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kosmonaytis.blogspot.com/

Βερολίνο: “Θα σας δανείζουμε μόνο για τρία χρόνια και μετά τέλος”

Στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύεται συνέντευξη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην οποία αποκαλύπτει ότι «οι μηχανισμοί διάσωσης θα εκπνεύσουν- αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει».

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα διδάγματα από την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, στη φημολογία για αντιπαράθεση με τη γαλλική κυβέρνηση για το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης, καθώς επίσης και για στις προθέσεις του ιδίου αναφορικά με την παραμονή του στην πολιτική και στη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Σην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί η διάρκεια του μηχανισμού στήριξης στον οποίο υπάγεται η Ελλάδα απαντά με τον εξής κατηγορηματικό τρόπο:” Όσο η Άνγκελα Μέρκελ είναι Καγκελάριος κι εγώ Υπουργός Οικονομικών, σας βεβαιώνω ότι θα χάσετε το στοίχημα. Οι μηχανισμοί προστασίας θα εκπνεύσουν. Αυτό το συμφωνήσαμε ξεκάθαρα. Η Ελλάδα θα μπορεί συνολικά να κάνει χρήση των δανείων για τρία χρόνια. Και στη συνέχεια αυτά θα ισχύσουν για πέντε χρόνια. Μετά τελειώσαμε”. Μια ακόμη ερώτηση που δέχθηκε για την ελληνική οικονομία ήταν η ακόλουθη: “Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι περιορισμένη. Πώς θα μπορέσει να αποπληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της, όταν τα βάρη θα συνεχίζουν να αυξάνονται, από περίπου 110% σήμερα στο 150% σε τρία χρόνια, σε σχέση την οικονομική δύναμη της χώρας;” Και η απάντησή του: “Οι Έλληνες εργάζονται προς την κατεύθυνση της ξεκάθαρης μείωσης του ελλείμματός τους. Έχει επέλθει μια σχετική εκτόνωση. Εμμένω παρά ταύτα στην άποψή μου, ότι δηλαδή, μία λελογισμένη και μετρημένη μείωση του ελλείμματος δεν αντιστρατεύεται την ανάπτυξη, ίσα- ίσα το αντίθετο”.


ΠΗΓΗ: http://www.zoomnews.gr

Έγινε αφή Ολυμπιακής φλόγας και δεν πήραμε μυρωδιά;

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

Απουσία της κυβέρνησης από την τελετή αφής των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων!

Ηχηρή απουσία της κυβέρνησης από ένα μείζον αθλητικό και πολιτισμικό γεγονός που αφορά άμεσα την Ελλάδα καταγράφηκε την Παρασκευή κατά την τελετή αφής των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων που θα πραγματοποιηθούν στην Σιγκαπούρη.
Για πρώτη φορά στα χρονικά ούτε ένα κυβερνητικό στέλεχος δεν παρέστη στην τελετή κάτι που προκάλεσε την έντονη έκπληξη του πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρόγκ.
Σημειώνεται μάλιστα, ότι την Τετάρτη ο υπουργός Αθλητισμού της Σιγκαπούρης έφθασε στην Ελλάδα για να παραστεί στην τελετή της αφής και να παραλάβει τη φλόγα, και ουδείς εκπρόσωπος της κυβέρνησης τον περίμενε…

HeLLeNiCReVeNgE
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://papaioannou.wordpress.com/

ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Να παγώσει με νόμο όλες τις αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα που δόθηκαν ή θα δοθούν φέτος μέσω των κλαδικών συμβάσεων εργασίας- με επίκληση του μνημονίου και της Εθνικής Γενικής Σύμβασης Εργασίας- σχεδιάζει ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε χθες ότι.πρόκειται να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση αποφάσεων της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που δίνουν για φέτος μισθολογικές αυξήσεις 1,5% και 3%. Σημειώνεται ότι ανάλογο μέτρο είχε ληφθεί στη διετία 1985- 1987 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών που οδήγησε στη διάσπαση της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ). Μια τέτοια παρέμβαση πάντως εκτιμάται ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αφού θα σημαίνει κατάργηση των ελεύθερων διαπραγματεύσεων για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας.
Τη «γραμμή Λοβέρδου» για πάγωμα των αυξήσεων στους μισθούς το 2010 επικαλέστηκαν χθες οι εκπρόσωποι των τραπεζών στη συνάντηση που είχε με την ΟΤΟΕ, κατά τις διαπραγματεύσεις για τη νέα σύμβαση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων. Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους της ΟΤΟΕ, η πλευρά των τραπεζών στην αρχή της συνάντησης αντιμετώπισε με προκλητική διάθεση το πλαίσιο των αιτημάτων της ΟΤΟΕ επισημαίνοντας ότι στη σημερινή δύσκολη συγκυρία πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση στις διεκδικήσεις. Παράλληλα έθεσε θέματα ανατροπής των συλλογικών συμβάσεων τόσο για τις αμοιβές όσο και την απορρύθμιση ωραρίων και κανονισμών που αφορούν μετακινήσεις, τοποθετήσεις εργαζομένων και ζήτησε να συζητηθούν και άλλα θέματα που αφορούν δικές τους απόψεις. Επειτα από αντίδραση της ΟΤΟΕ, οι εκπρόσωποι των τραπεζών αναγνώρισαν τα πραγματικά χαρακτηριστικά του πλαισίου των διεκδικήσεων δεχόμενοι ότι αυτό αντιμετωπίζει με ρεαλισμό και σοβαρότητα τη δύσκολη συγκυρία.

Αυξήσεις σε ναυτεργάτες
Την ίδια ώρα που επιχειρείται νομοθετικό πάγωμα στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, συμφωνήθηκε χθες να αυξηθεί κατά 2% για το 2010 ο βασικός μισθός των ναυτεργατών, έπειτα από συμφωνία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Ο ΣΕΕΝ πρότεινε αύξηση κατά 1,7% και η ΠΝΟ ζητούσε αύξηση κατά 3%. Υστερα από διαπραγματεύσεις, κατέληξαν να δοθεί αύξηση 2%. Ωστόσο, λόγω διαφωνίας με αυτή τη συμφωνία για την αύξηση του βασικού μισθού κατά 2%, παραιτήθηκε από τη θέση του ο γενικός γραμματέας του ΣΕΕΝ και εκπρόσωπος της Αegean Speed Lines στον Σύνδεσμο Γιάννης Δεπάστας. Στην επιστολή παραίτησης προς τη ΣΕΕΝ ο κ. Δεπάστας εκφράζει τη διαφωνία του με την αύξηση και επισημαίνει ότι δεν τηρήθηκαν αυτά που είχαν συζητηθεί στο Δ.Σ. του συνδέσμου.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε χθες ότι πρόκειται να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση αποφάσεων της διαιτησίας που δίνουν μισθολογικές αυξήσεις 1,5% και 3% για το 2010. Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για αποφάσεις εκτός «ιστορικού χρόνου» και τόνισε ότι «αυτή η ιστορία θα τελειώσει».

«Θα παρέμβουμε όχι για να καταργήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις, ούτε για να καταργήσουμε τη διαιτησία, για την οποία κάναμε συγκεκριμένη αναφορά στον ασφαλιστικό νόμο και θα επεξεργαστούμε Προεδρικό Διάταγμα εντός των επομένων ημερών ώστε να είμαστε εμπρόθεσμοι», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Α. Ροντούλη αναφορικά με τα προγράμματα του ΟΕΚ, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να επιλεγούν λύσεις εκτός Συντάγματος, θα είναι μια παρέμβαση στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων». Σημείωσε ότι η νομολογία του ΣτΕ είναι γνωστή, είμαστε γνώστες αυτών των θεμάτων από το 1987, παρακολουθούμε τη νομολογία των δικαστηρίων.

Για την αναδρομική ισχύ
Αναφορικά με την αναδρομικότητα και τα όριά της, για την οποία, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, «κάποιοι προσπάθησαν να σχολιάσουν σε βάρος μας», τόνισε ότι είναι μια έννοια «την οποία γνωρίζουμε και σεβόμαστε». «Ολα θα πάνε στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων, θα πάνε σωστά», υπογράμμισε και σημείωσε ότι εκείνο που πάει λάθος είναι ότι ενώ «βάζουμε τα δυνατά μας, προσπαθούμε να εναρμονιστούμε κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι, ώστε στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο τα πράγματα να πάνε κατά το δυνατόν καλύτερα σε αυτή την τραγική περίσταση, κάποιοι επιμένουν να κάνουν τον πονηρό, να μην καταλαβαίνουν ποια είναι η συγκυρία και δρουν εκτός ιστορικού χρόνου». Καταλήγοντας ο κ. Λοβέρδος και αφού χαρακτήρισε τη «συμπεριφορά κάποιων που δεν στοιχίζονται στην εθνική προσπάθεια» ως «υπονόμευση» και «εμπαιγμό» επεσήμανε ότι «αυτή η ιστορία θα τελειώσει».

ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕΤΡΟ

είχε ληφθεί στη διετία 1985-1987 προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών που οδήγησε στη διάσπαση της ΠΑΣΚΕ


«Εχει συντονιστεί με τους εργοδότες»

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Ανδρέα Λοβέρδου για κατάργηση των αποφάσεων του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης-Διαιτησίας) καταγγέλλει η ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα επισημαίνει: «Η δήλωση του υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου περί νομοθετικής παρέμβασης για ακύρωση των αποφάσεων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στον θεσμό». Η θέση της ΓΣΕΕ είναι σαφής και αδιαπραγμάτευτη για την απαρέγκλιτη ισχύ των τριών σταδίων της διαβούλευσης, της μεσολάβησης και της διαιτησίας».

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλάξει το τρίπτυχο αυτό. Ο υπουργός Εργασίας αποδεικνύει ότι είναι εναντίον του θεσμού του ΟΜΕΔ, εκπέμποντας στο ίδιο μήκος κύματος με τους εργοδότες».

«Απροσχημάτιστη και αντισυνταγματική» χαρακτηρίζει τη νομοθετική κατάργηση, και αναδρομικά και για το μέλλον, τού συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμού της Διαιτησίας ο εργατολόγος Δημ. Περπατάρης. Χαρακτηρίζει μάλιστα ανοίκειους τους υπαινιγμούς του υπουργού Εργασίας για κάποιους «καθόλου έξυπνους αλλά ιδιαιτέρως πονηρούς», αφού σε πολλές των περιπτώσεων και οι μεσολαβητές και οι διαιτητές έχουν οριστεί με κοινή συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.


ΠΗΓΗ: http://elevengr.blogspot.com

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΛΙΑΤΣΟΥ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ

Ο Αιμίλιος Λιάτσος δεν χρειάζεται συστάσεις. Εδώ και πολλά χρόνια είναι πετυχημένος παρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών. Αυτό το ξέρετε. Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι έχει ένα πολύ ταλαντούχο γιό, τον Βασίλη, που κάνει τα πρώτα του βήματα στην τηλεόραση.

Από τον Σεπτέμβριο θα συμμετέχει στην εκπομπή του...

ALPHA "Μες την καλή χαρά". Τί λέει ο Αιμίλιος γι' αυτό; "Δεν έχω εμπλοκή στην ιστορία. Ο Βασίλης εργάζεται χρόνια στην εφημερίδα και το ραδιόφωνο, αλλά αυτή η εκπομπή θα είναι η πρώτη του επαφή με την τηλεόραση". Τί συμβουλές έδωσε στο γιό του; "Να είναι ο εαυτός του και να ακούει με προσοχή τους έμπειρους συντελεστές της εκπομπής. Χάρηκα που του έγινε η πρόταση. Από εκεί και πέρα του είπα "αν το θέλεις ας το κάνεις, είναι δική σου απόφαση. Εξάλλου είναι μια πολύ επιτυχημένη εκπομπή αυτή. Η Ναταλία Γερμανού και οι υπόλοιποι συνετελεστές είναι πολύ έμπειρη ομάδα". Οι δηλώσεις έγιναν στο TLIFE.


ΠΗΓΗ: http://veto300.blogspot.com

Το δίδυμο της καταστροφής...

Από το 1998 μέχρι το 2004 διοικητής στην Αγροτική Τράπεζα ήταν ο κ. Πέτρος Λάμπρου. Και από το 2004 μέχρι το 2009 ο κ. Δημήτρης Μηλιάκος. Και οι δυο κατά καιρούς διατυμπάνιζαν (με τη βοήθεια των εφημερίδων και των καναλιών που "μπούκωναν" με διαφημίσεις και δάνεια) ότι έχουν ...εξυγιάνει την Τράπεζα και ότι την...

έχουν θέσει σε τροχιά μεγάααλης ανάπτυξης και διάφορα τέτοια.
Τώρα τα stress tests
απέδειξαν ότι η ΑΤΕ είναι μία από τις επτά Τράπεζες στην Ευρώπη (και η μοναδική στην Ελλάδα) που "κόπηκαν". Δηλαδή, η Τράπεζα έχει τα μαύρα της τα χάλια.
Επομένως αυτοί οι δύο κύριοι, που είναι και φίλοι μεταξύ τους, επί 12 χρόνια ...έσωζαν την Τράπεζα ή την κατέστρεφαν; Και δεν πρέπει να κληθούν να δώσουν και οι δυο εξηγήσεις;

Από τον Χάρη Φλώρο
(press-gr)

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Η Ευρώπη απειλείται από ξηρασία και λειψυδρία...

Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις το 2009 στα κράτη του ευρωπαικού νότου, χρειάζεται να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την αναστολή και αντιστροφή της υπερεκμετάλλευσης των περιορισμένων υδάτινων πόρων της Eυρώπης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», εν λόγω επισήμανση αναφέρεται σε έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής,για την πρόοδο που σημειώνουν τα κράτη-μέλη όσον αφορά την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και των ξηρασιών.

Μια πιο αποτελεσματική πολιτική τιμολόγησης των υδάτων σε συνδυασμό με τη λήψη μέτρων για την αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση του νερού, είναι απαραίτητες προυποθέσεις για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού στην Ευρώπη.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καλυφθούν οι ανάγκες των χρηστών και να μπορεί να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, σύφμωνα με την έκθεση.

Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης η ισορροπία μεταξύ ζήτησης και διαθεσιμότητας νερού, έφθασε σε κρίσιμο σημείο.

Oπως αναφέρεται στην έκθεση, 33 λεκάνες ποταμών που επηρεάζονται από την έλλειψη νερού έχουν προσδιοριστεί μέχρι σήμερα. Aντιπροσωπεύουν μία συνολική έκταση 460.00082 εκατομμυρίων ανθρώπων (περίπου το 16,5% του συνολικού πληθυσμού της E.E.). τετραγωνικών χιλιομέτρων (περίπου το 10% της συνολικής έκτασης της ΕΕ) και φιλοξενούν έναν συνολικό πληθυσμό

Aπό το 2000 ως το 2006 κατά μέσο όρο το 15% της συνολικής έκτασης της ΕΕ και κατά μέσο όρο το 17% του συνολικού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης επηρεάστηκαν από τις ξηρασίες..

H γεωργία παραμένει ο σημαντικότερος χρήστης νερού (με 64%), ακολουθούμενη από την ενέργεια (20%), τη δημόσια παροχή νερού (12%) και τη βιομηχανία (4%).

Επίσης, ορισμένα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα μόνιμης λειψυδρίας σε ολόκληρη την επικράτεια τους.

H Tσεχική Δημοκρατία ανέφερε την ύπαρξη περιοχών με συχνή λειψυδρία, ενώ η Γαλλία και το Bέλγιο επισήμαναν την υπερεκμετάλλευση υδροφόρων οριζόντων.

Η Επιτροπή, επι σειρά ετών, πιέζει τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν επιλογές πολιτικής , όπως την τιμολόγηση του νερού, τη βελτίωση των μέσων διαχείρισης των υδάτων και τη λήψη μέτρων αύξησης της αποδοτικότητας του νερού και εξοικονόμησής του.

Στην έκθεση εκφράζονται ανησυχίες για την καθυστέρηση της οδηγίας-πλαίσιο για τα ύδατα στα κράτη μέλη, τα οποία έχουν πληγεί περισσότερο από τη λειψυδρία.

H προθεσμία υποβολής εκ μέρους των κρατών-μελών των σχεδίων διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών της Eυρώπης έληγε τον Mάρτιο, πλην όμως σε ορισμένα κράτη-μέλη οι διαβουλεύσεις για τα εν λόγω σχέδια έχουν μόλις αρχίσει.

Ο επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ, Τζάνεζ Ποτόνικ τόνισε ότι «H παρούσα έκθεση επισημαίνει τη σημασία της ενσωμάτωσης της υδατικής πολιτικής σε ευρύτερους στόχους πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο οι υδατικές πολιτικές μας πρέπει να είναι αειφόρες: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ‘δανειζόμαστε’ νερό από το μέλλον».

Newslink

ΠΗΓΗ: http://www.econews.gr/