'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

O πρώτος ιδιωτικός διαστημικός σταθμός!

Σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, ο πρώτος ιδιωτικός διαστημικός σταθμός θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Θα μοιάζει με φουσκωμένο αερόστατο και θα μπορούν να τον επισκέπτονται αστροναύτες από διάφορες χώρες, που θα πληρώνουν την ιδιοκτήτρια εταιρεία για να διενεργούν διαστημικά πειράματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τhe Νew Υork Τimes», ο διαστημικός σταθμός που ανήκει στην εταιρεία Βigelow Αerospace, θα είναι φτιαγμένος από ειδικό καουτσούκ και εξωτερικά θα φέρει επιστρώσεις από λεπτά μεταλλικά φύλλα και αφρό, ώστε να μπορεί να απορροφά τις καταπονήσεις από τα χτυπήματα των μικρών μετεωριτών.

Με βάση το σημερινό κοστολόγιο, η διαμονή στον σταθμό για 30 μέρες συμπεριλαμβανομένης και της μετάβασης σε αυτόν, στοιχίζει κάτι λιγότερο από 25 εκατ. δολάρια. Το ποσό αυτό είναι περίπου το μισό από εκείνο που δαπανά η ΝΑSΑ για να στέλνει τους αστροναύτες της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με διαστημόπλοια τύπου Σογιούζ.

Ο ιδιωτικός σταθμός θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη με διαστημόπλοιο και θα φουσκωθεί με αέρα στο Διάστημα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ιδιοκτήτριας εταιρείας, το 2016 θα τεθεί σε τροχιά ένας ακόμη παρεμφερής σταθμός. Και οι δύο θα μπορούν να φιλοξενούν 36 αστροναύτες.

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός φουσκωτού διαστημικού σταθμού είναι αρκετά παλιά και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960. Η ΝΑSΑ είχε αναθέσει σε μεγάλη εταιρεία κατασκευής ελαστικών να σχεδιάσει τέτοιους σταθμούς αλλά το πρόγραμμα εγκαταλείφθηκε εξαιτίας της αδυναμίας των σταθμών να αντέξουν στις επιθέσεις των μικρών μετεωριτών.


ΠΗΓΗ: www.tanea.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου