'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Απεργία διαρκείας απο τα μεσάνυχτα των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων - Ουρές στα βενζινάδικα

- Aπό τα μεσάνυχτα της Κυριακής σε απεργία διαρκείας ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων καυσίμων

- Μεγάλος ο κίνδυνος να στερέψει η αγορά στην μέση των καλοκαιρινών διακοπών - Ουρές στα βενζινάδικα - Καταγγελίες για αυθαίρετες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης

Την χαριστική βολή στην ήδη “πεθαμένη” αγορά της χώρας έρχονται να δώσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.


Στο άκουσμα της είδησης για την απεργία, οι ιδιοκτήτες ΙΧ, οι οποίοι είτε πρόκειται να αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είτε προσπαθούν να εξασφαλίσουν καύσιμα για τις μετακινήσεις τους, έσπευσαν στα βενζινάδικα για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές. Ήδη, υπάρχουν καταγγελίες για αυθαίρετες αυξήσεις στη βενζίνη από ορισμένους πρατηριούχους ενω πολλά πρατήρια ξέμειναν ήδη από καύσιμα. Παράγοντες της αγοράς καυσίμων ανέφεραν ότι αν δεν επιτραπεί η τροφοδοσία της αγοράς ούτε με τα ΙΧ βυτιοφόρα, ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων, τότε τα πρατήρια θα "στεγνώσουν" από καύσιμα πριν από τα μέσα της εβδομάδας.


Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους και κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό. Όπως λένε είχαν συμφωνήσει σε κάποια πράγματα με την κυβέρνηση και αυτή τώρα κάνει πίσω, λένε χαρακτηριστικά.


Ζητούν άμεσα να συναντηθούν με τον υπουργό και απειλούν ότι ...

δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Την ίδια ώρα οι παράγοντες της αγοράς και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η απεργία αυτή έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις τους, οι οποίες καταγράφουν πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι, στην καρδιά του καλοκαιριού και στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, απειλείται ακόμη και η ομαλή εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών δήλωσαν ότι δεν θα προμηθεύσουν με καύσιμα ούτε και τα καράβια.


Εκτός, όμως από το θέμα των καυσίμων, ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα αναμένεται να εμφανιστούν τις προσεχείς μέρες, καθώς θα σταματήσει η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις που θα δώσει αύριο το πρωί, ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Ρέππας, στη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης:


“Ο Κλάδος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας χρήσης με αίσθημα ευθύνης λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας την τουριστική χρονική περίοδο που επιβάλλει την ομαλή τροφοδοσία των τουριστικών περιοχών αν και γνώριζε τον ενταφιασμό του κλάδου από την κυβέρνηση αποφάσισε απεργία διαρκείας από τις 27/08/2010 και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση αιφνιδιασμού ο κλάδος θα πραγματοποιούσε άμεση κάθοδο σε απεργία.


Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν σκέφθηκε την ζημιά που θα προκληθεί στον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας και στην εθνική οικονομία και μας αιφνιδίασε αφού χωρίς καμία ενημέρωση του κλάδου προχώρησε στον ενταφιασμό του μηδενίζοντας τεχνηέντως την αξία της άδειας που μας πούλησε το κράτος στην τριπλάσια αξία από την σημερινή και την αποκτήσαμε πουλώντας άλλα περιουσιακά στοιχεία ακόμα και τα σπίτια μας.


Την άδεια που αγοράσαμε την ποτίσαμε με ιδρώτα και αίμα παρέχοντας τα φθηνότερα κόμιστρα στην Ευρώπη με όλες τις αντίξοες συνθήκες ημέρα και νύχτα, γι αυτό έχουμε ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας να τις υπερασπιστούμε και με τη ζωή μας ακόμα.


Δυστυχώς, η κυβέρνηση μας ενέπαιξε και προτίμησε την σύγκρουση από την συνεργασία και γι αυτό έχει αποκλειστικά την ευθύνη της απεργίας που αρχίζει στις 25/07/2010.”


newsit
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.enimerwsi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου