'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Οι Σερβοβόσνιοι θα μπορούσαν «υποθετικά» να γίνουν ανεξάρτητοι, λέει ο πρωθυπουργός τους

Σεράγεβο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη.Οι Σέρβοι της Βοσνίας θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Κοσόβου και να ανακηρύξουν την ανεξαρτησία τους, δήλωσε o πρωθυπουργός Μίλοραντ Ντόντικ.

Ερωτηθείς σχετικά από την εφημερίδα Danas, ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί υποθετικά:«Μέχρι σήμερα, η πρακτική ήταν διαφορετική επειδή πάντα μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι.

» Η θέση της Χάγης, την οποία στηρίζουν οι πιο ισχυρές χώρες στον κόσμο, υποδηλώνει ότι είναι μία πιθανή πρακτική. Γιατί θα ήταν τότε πρόβλημα αν κάποιος -ας πούμε υποθετικά ακόμα και η Δημοκρατία της Σερβίας- έκανε το ίδιο στο μέλλον;» σχολίασε ο Ντόντικ, για να προσθέσει ότι η απόφαση «θα έχει επιπτώσεις στη Βοσνία».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι περίπου 1,5 εκατομμύριο Σερβοβόσνιοι θα συζητήσουν το θέμα μετά τις εκλογές της 3ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία του Ντέιτον για τον τερματισμό του εμφυλίου στη Βοσνία δημιούργησε τη Σερβική Δημοκρατία και την Ομοσπονδία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, στην οποία κατοικούν οι Βόσνιοι και οι Κροάτες.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που «πάλι ντρόπιασε τη Σερβία», ο Ντόντικ είπε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα ισχυρό μέτωπο κατά της Σερβίας και του σερβικού λαού.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου