'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Το φέσι έφτασε μέχρι τα… νεφρά.!!

Ένα τεράστιο χρυσό... φέσι έχουν φορέσει στο ελληνικό Δημόσιο 30 μετρ της φοροδιαφυγής. Πρόκειται για τα 30 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της... ατελείωτης λίστας του υπουργείου Οικονομικών με τους μεγαλοοφειλέτες της εφορίας.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των συγκεκριμένων φοροφυγάδων ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 6,26 δισ. ευρώ ή 2,5% του ΑΕΠ. Δηλαδή τα χρέη 30 προσώπων κατά βάση επιχειρηματιών και εταιρειών ξεπερνούν κατά ένα 1 δισ. ευρώ το κόστος των σκληρών μέτρων που ελήφθησαν τον Μάιο βάσει του Μνημονίου και στα οποία περιλαμβάνονταν το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης καθώς και οι αυξήσεις σε ΦΠΑ και Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.

Στην πρώτη θέση της λίστας με συνολική οφειλή 636,3 εκατ. ευρώ βρίσκεται επιχειρηματίας, λογιστής από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και ακολουθούν... προβληματικοί δημόσιοι οργανισμοί όπως οι Ολυμπιακές Αερογραμμές και ο ΟΣΕ, η... περιβόητη Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με συμμετοχή στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, δημοτική επιχείρηση των Άνω Λιοσίων με χρέος 262,3 εκατ. ευρώ, ασφαλιστική εταιρεία και παραδόξως εταιρείες φωτογραφικών ειδών μικρού βεληνεκούς. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι 30 αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Η τεράστια «μαύρη λίστα» που βρίσκεται στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει πάνω από 3.900 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που χρωστούν 1 εκατ. ευρώ και πάνω ανά περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολό τους οφείλουν ένα ποσό το οποίο προσεγγίζει τα 15 δισ. ευρώ, το ήμισυ περίπου των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία που φθάνουν τα 32 δισ. ευρώ. Από την 30ή θέση και κάτω βρίσκονται τράπεζες, ασφαλιστικές, αθλητικά σωματεία και εταιρείες από όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας όπως τρόφιμα, ένδυση, κατασκευές, τουρισμός διαφήμιση, αναψυχή κ.ά.

ΠΗΓΗ: http://ixnos1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου