'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Βερολίνο: “Θα σας δανείζουμε μόνο για τρία χρόνια και μετά τέλος”

Στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύεται συνέντευξη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην οποία αποκαλύπτει ότι «οι μηχανισμοί διάσωσης θα εκπνεύσουν- αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει».

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα διδάγματα από την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, στη φημολογία για αντιπαράθεση με τη γαλλική κυβέρνηση για το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης, καθώς επίσης και για στις προθέσεις του ιδίου αναφορικά με την παραμονή του στην πολιτική και στη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Σην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί η διάρκεια του μηχανισμού στήριξης στον οποίο υπάγεται η Ελλάδα απαντά με τον εξής κατηγορηματικό τρόπο:” Όσο η Άνγκελα Μέρκελ είναι Καγκελάριος κι εγώ Υπουργός Οικονομικών, σας βεβαιώνω ότι θα χάσετε το στοίχημα. Οι μηχανισμοί προστασίας θα εκπνεύσουν. Αυτό το συμφωνήσαμε ξεκάθαρα. Η Ελλάδα θα μπορεί συνολικά να κάνει χρήση των δανείων για τρία χρόνια. Και στη συνέχεια αυτά θα ισχύσουν για πέντε χρόνια. Μετά τελειώσαμε”. Μια ακόμη ερώτηση που δέχθηκε για την ελληνική οικονομία ήταν η ακόλουθη: “Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι περιορισμένη. Πώς θα μπορέσει να αποπληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της, όταν τα βάρη θα συνεχίζουν να αυξάνονται, από περίπου 110% σήμερα στο 150% σε τρία χρόνια, σε σχέση την οικονομική δύναμη της χώρας;” Και η απάντησή του: “Οι Έλληνες εργάζονται προς την κατεύθυνση της ξεκάθαρης μείωσης του ελλείμματός τους. Έχει επέλθει μια σχετική εκτόνωση. Εμμένω παρά ταύτα στην άποψή μου, ότι δηλαδή, μία λελογισμένη και μετρημένη μείωση του ελλείμματος δεν αντιστρατεύεται την ανάπτυξη, ίσα- ίσα το αντίθετο”.


ΠΗΓΗ: http://www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου