'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Νιόπαντρη νεκρή απο μαχαιριές του θετού γιού της..

Μόνο δυστυχία της έφερε ο γάμος της 33χρονης Tracy Wyatt η οποία βρέθηκε νεκρή μετά από τις πολλαπλές μαχαιριές που της προξένησε ο θετός γιος της. Επίσης δεν γλύτωσε από την μανία του γιου της ούτε ο νέος 60χρονος σύζυγος της όπου τραυματίστηκε σοβαρά αλλά διέφυγε του κινδύνου. Ο 21χρονος θετός γιος επιτέθηκε στο νιόπαντρο ζευγάρι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και ενώ κοιμόντουσαν. Τόση ήταν η μανία και η τρέλα του νέου που προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τον λαιμό του λίγα δευτερόλεπτα πριν συλληφθεί. Η αστυνομία χρειάστηκε να τον πυροβολήσει τρείς φορές με ηλεκτροφόρο όπλο 50.000 βολτ μέχρις ότου ο νεαρός δράστης να πετάξει το μαχαίρι και να αφήσει τους νοσηλευτές να τον βοηθήσουν. Το περιστατικό συνέβη στην οικία του ζευγαριού στην Νεμπράσκα. Οι γείτονες που μίλησαν στην αστυνομία ανέφεραν πως ξύπνησαν από φωνές μόνο κα μόνο για να αντικρύσουν τον 60χρονο σύζυγο να σέρνει την τραυματισμένη γυναίκα του έξω από το σπίτι. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε : “ Δεν ψάχνουμε για υπόπτους αλλά ακόμα ρωτάμε ανθρώπους για να ανακαλύψουμε τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ . “ Ο δράστης βρίσκεται στο νοσοκομείο έχοντας σταθεροποιηθεί η υγεία του με παρουσία αστυνομικών εν αντιθέσει με την άτυχη γυναίκα η οποία υπέκυψε στα τραύματα της.

(Dailymail)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.mediasoup.gr

Βρέθηκε πτώμα τυλιγμένο με σακούλες στην παραλία

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε ένα ζευγάρι στον Ασπρόπυργο

Λίγο μετά τις 19:15 χθες το απόγευμα ένα ζευγάρι βγήκε για βόλτα στην παραλία του Ασπρόπυργου.

Όμως η βόλτα τους εξελίχθηκε σε θρίλερ. Ενώ περπατούσαν εντόπισαν κάτι ογκώδες τυλιγμένο σε σακούλες. Πλησιάζοντας κατάλαβαν ότι ήταν άνθρωπος.
Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία που έφτασε στο σημείο.

Διαπιστώθηκε οτι ήταν το πτώμα ενός άγνωστου άνδρα ηλικίας 30 έως 40 ετών, τυλιγμένο με σακούλες και δεμένο στα πόδια με σχοινί και πέτρα.

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Για το σκάνδαλο με το ντόπινγκ έφαγαν τον Γκιόλια;

Ελεος ρε παιδιά, επειδή ο άνθρωπος είχε ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ήξερε πέντε πράγματα για τον στίβο;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στην προκήρυξη κατηγορούν τον Σωκράτη Γκιόλια ότι είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο του ντόπινγκ στον στίβο.(ιστορία με Τζέκο, Κεντέρη κτλ).
Τον κατηγορούν επίσης ότι ήταν άνθρωπος του συστήματος και χρησιμοποιούσε τον αδελφό του(είχε σχέση με την γνωστή εταιρεία Prince Oliver), ως... μέσο εκβιασμού.
Και βέβαια για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν βαρύτατους χαρακτηρισμούς για δημοσιογράφους που τους καταγγέλουν για διαπλοκή με την εξουσία.


ΠΗΓΗ: http://sarotiko.blogspot.com

Η μεγαλύτερη κρατική Τράπεζα της Τουρκίας θέλει να αγοράσει την Αγροτική!..

Oπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμά της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ, πιθανό ενδιαφέρον για την εξαγορά πακέτου μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας υπάρχει από την τουρκική τράπεζα Ziraat Bankasi
που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και είναι η μεγαλύτερη κρατική τράπεζα της Τουρκίας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι γείτονες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διαδικασία των τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών, ιδιαίτερα της ATEBank, που είναι όμως και η μοναδική ελληνική τράπεζα που κόπηκε στα τεστ.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι...
συζητήσεις γίνονται και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!


ΠΗΓΗ: http://press-gr.blogspot.com/

4 στους 10 Έλληνες παίζουν κουλοχέρη!

Τέσσερα, περίπου, εκατομμύρια Έλληνες πολίτες παίζουν σε μηνιαία βάση χρήματα στον τζόγο το οποίο σε ποσοστά μεταφράζεται στο 42% του πληθυσμού.

Ο μηνιαίος τζίρος των τυχερών παιχνιδιών αγγίζει τα 348.287.334 ευρώ με το μέσο ατομικό κόστος δαπανών να ξεπερνά τα 94 ευρώ το μήνα.

Η έρευνα που διεξήγαγε η VPRC για την Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων έδειξε πως 3.710.711 πολίτες παίζουν μηνιαίως τυχερά παιχνίδια. Το 13% των ερωτηθέντων έχει εξάρτηση από το τζόγο και το 20% παραδέχεται πως έχει προβλήματα στην οικογένειά του από τα τυχερά παιχνίδια.

Παράλληλα, ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 77% διαφωνεί κάθετα με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εγκατασταθούν “κουλοχέρηδες” και “φρουτάκια” σε όλη την επικράτεια. Μάλιστα, το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι “κουλοχέρηδες” είναι σημαντική εξάρτηση, το 76% πως αυξάνουν την παραβατικότητα, το 92% πως ελαττώνουν δραματικά το εισόδημα της οικογένειας και το 58% πως ευνοούν στην εξοικείωση με τα τυχερά παιχνίδια.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, από την Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων, δήλωσε πως τα ποσοστά αυτά θα αυξηθούν με την επέκταση των τυχερών παιχνιδιών και την εγκατάσταση 50.000 ηλεκτρονικών κουλοχέρηδων στην επικράτεια.

Εντωμεταξύ, κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφτεί τις όποιες ευθύνες υπάρχουν απέναντι στην κοινωνία ζητώντας την επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων που αφορά την εγκατάσταση 50.00 κουλοχέρηδων στην Ελλάδα.

"Η Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων θα αντιταχθεί με κάθε νόμιμο μέσο στην "καζινοποίηση" της χώρας και στην επίσημη επιβολή του τζόγου ως τρόπου ζωής και οικονομικής επιτυχίας του Έλληνα πολίτη", είπε ο κ. Κωνσταντίνου.


ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Τροχάδην στα ΚΤΕΟ!!!!

Το 1/8 του προστίμου θα πληρώνουν οι παραβάτες του ΚΤΕΟ σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο για την Οδική ασφάλεια. Έτσι, αντί για 400 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, το πρόστιμο πέφτει στα 50 ευρώ με την προϋπόθεση ότι ο οδηγός θα προσέλθει μέσα σε 10 μέρες από την ημέρα που πήρε κλήση να προσκομίσει το δελτίο τεχνικού ελέγχου.

Επίσης, η ασφάλιση των Ι.Χ θα γίνεται πλέον μόνο με ΚΤΕΟ. Έτσι, όποιο όχημα δεν έχει κάρτα ελέγχου δεν θα του επιτρέπεται να ασφαλίζεται, ενώ τα ανασφάλιστα οχήματα δεν θα μπορούν να προσέρχονται στα ΚΤΕΟ για έλεγχο.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει έκδοση κάρτας ελέγχου θορύβου για δίκυκλα και τρίκυκλα, όπου ο πρώτος έλεγχος θα είναι δωρεάν. Ωστόσο, αν υπάρχουν υπερβάσεις θα προβλέπεται η καταβολή τέλους για τον επανέλεγχο.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας ανακοίνωσε ότι προωθείται φορέας που θα εποπτεύει τον έλεγχο των Ι.Χ οχημάτων από όλα τα ΚΤΕΟ και αυτό γιατί υπάρχουν ΚΤΕΟ που στο 90% των οχημάτων δεν βρίσκουν κάποιο πρόβλημα.

Τέλος, προβλέπεται επίσης η παροχή κινήτρων για τη δημιουργία συνεργείων και πρατηρίων αερίων καυσίμων, προκειμένου να διαδοθεί και στη χώρα μας η υγραεριοκίνηση.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Eurostat: Φτάσαμε τους 11.295.000 κατοίκους στην Ελλάδα!

Την 1η Ιανουαρίου 2010 ο πληθυσμός της Ελλάδας έφτασε 11.295.000 κατοίκους, , σημειώνοντας αύξηση κατά 35.000 κατοίκους σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.


Ειδικότερα, από τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας προκύπτει ότι η αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας οφείλεται κατά 77% στη μετανάστευση ( 62 % για τους «27»), η οποία έφτασε στη χώρα μας τις 27.000 και λιγότερο στη φυσική αύξηση του πληθυσμού , η οποία ήταν 8.000.

Οι γεννήσεις έφτασαν τις 118.000 και οι θάνατοι τους 110.000.

Στους «27» ο πληθυσμός έφτασε την 1η Ιανουαρίου 2010 τα 501 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 1,36 εκατ. σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου 2009.

Στους «27» η μετανάστευση έφτασε τις 857.000 και η φυσική αύξηση του πληθυσμού ήταν 509.000: Οι γεννήσεις έφτασαν τα 5,35 εκατ. και οι θάνατοι τα 4,84 εκατ.

Σύμφωνα με τη Eurostat, μείωση του πληθυσμού παρατηρήθηκε σε επτά κράτη μέλη: Τη Γερμανία -203.000, τη Βουλγαρία -43.000, τη Ρουμανία -36.000, τη Λιθουανία -21.000, την Ουγγαρία -18.000, τη Λετονία -13.000 και τη Μάλτα -1.000.

ΠΗΓΗ: zougla .gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Άνοιξε το νέο Τρωκτικό! Ας Γελάσω! 5 Λόγοι που προδίδουν το Μούφα Τρωκτικό!

Στ' αλήθεια το πιστεύετε; Πιστεύετε πως άνοιξε το νέο blog του Νο1 blog της Ελλάδας;
'Η χαμηλή νοημοσύνη πρέπει να έχετε ή σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου.
Δεν εξηγείται αλλιώς.

Ορίστε λοιπόν 5 λόγους που πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο ιστολόγιο, ΔΕΝ ανοίκει στους συντελεστές του αυθεντικού blog....

1) Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου blog μπορεί να είναι πολύ παρόμοιος με τον σχεδιασμό του αυθεντικού troktiko, αλλά οι διαχειριστές του troktiko, δεν ήταν ποτέ περίεργοι να μάθουν πόσα άτομα τους διαβάζουν αυτή την στιγμή. Πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με το tro-ma-ktiko.blogspot.com.

2)Το blog troktiko.blogspot.com δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με το πολιτικό blog Press-gr.blogspot.com, και ποτέ δεν είχε αναδημοσιεύσει μία από τις πάμπολλες αποκαλύψεις του. Ξαφνικά το tro-ma-ktiko.blogspot.com, αναδημοσιεύει την τελευταία αποκάλυψη του Press-gr!

3)Στην αρχή αναζητούσαν συντάκτες να γράφουν στο blog! Είχε ποτέ το troktiko.blogspot.com ανακοινώσει ποτέ για αναζήτηση συντακτών;!

4)Επίσης γιατί να δημιουργήσουν νέο blog, αφού έχουν την πρώτη ελληνική ιστοσελίδα της Ελλάδας!;

5)Και τέλος, συγκεκριμένα στην πρώτη τους ανάρτηση γράφουν: "Ας γίνουμε όλοι TROKTIKOI", πράγμα που σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι αυθεντικοί Τρωκτικοί!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Ο χρόνος θα δείξει εάν είναι ''αυθεντικό'' ή όχι το νέο τρωκτικό , χωρίς να προδικάζουμε και χωρίς να δηλώνουμε ευθαρσώς τίποτα.
Εάν είναι η συνέχειά του , καλοδεχούμενο , εάν όχι , επίσης καλοδεχούμενο! Οι αναγνώστες θα το κρίνουν και θα είναι αυτοί που θα χαράξουν την πορεία του....

axtarmas-blog.blogspot
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

ΤΑ ΙΜΙΑ, Η ΑΜΕΡΙΚΗ, Η κ. ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…

Με αφορμή τους …. Δραγωνισμούς στην υπόθεση του σχολικού βιβλίου της Γ΄ Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου αναφέρεται ότι ... τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία, παρουσιάζουμε εμπιστευτική έκθεση της υπηρεσίας τεκμηρίωσης προς το αμερικανικό κογκρέσο, σχετική με το επεισόδιο στα Ίμια. (ημερομηνία έκδοσης : 7 Μαρτίου 1996)
Παραθέτουμε σε μετάφραση την επισκόπηση της εκθέσεως, όπου διαπιστώνεται πλήρης ταύτιση απόψεων της κ. Δραγώνα με την εξωτερική πολιτική της Αμερικής. Ακολουθεί το κείμενο στην πρωτότυπη μορφή του και εμείς περιοριζόμαστε σε απλές επισημάνσεις, ώστε όσοι έχουν μάτια να το διαβάσουν και όσοι έχουν μυαλό να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ
Η διαμάχη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για την κυριαρχία επί των Ίμια/Kardak, κλιμακώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή η πρόοδος των διμερών σχέσεων εμποδίζεται από την χρόνια έλλειψη εμπιστοσύνης και τα ανεπίλυτα ζητήματα καθώς επίσης και την ύπαρξη αδυνάμων κυβερνήσεων στα δύο κράτη. Κάθε πλευρά παραθέτει νομικά επιχειρήματα τα οποία στηρίζουν τις θέσεις της. Οι ΗΠΑ ενήργησαν προς την κατεύθυνση της εκτονώσεως της κρίσεως και επαναφοράς των πραγμάτων στο status quo ante, αλλά ορισμένα σχόλια από το υπουργείο εξωτερικών (των ΗΠΑ) δυσχέραναν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Τούτο είχε ως συνέπεια, η πολιτικώς φθαρμένη Ελληνική κυβέρνηση να απομακρυνθεί προσωρινώς από τις ΗΠΑ και να ζητήσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κρίση δεν επηρέασε τις προσπάθειες για τον σχηματισμό ισχυρής κυβερνήσεως στην Τουρκία….

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Ε Δ Ω

ΠΗΓΗ: http://filotimia.blogspot.com

Παράνομο κύρηξε το Υπουργικό, τον ηλεκτρονικό τζόγο–εκκρεμεί η απάντηση της Ε.Ε.

Μαχαίρι βάζει η κυβέρνηση στον ηλεκτρονικό τζόγο. Μετά από παλινδρομήσεις και καθυστερήσεις αρκετών εβδομάδων γύρω από το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τον τζόγο, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τζόγου. Μετά από αυτή την εξέλιξη, το νομοσχέδιο παίρνει πλέον το δρόμο για τις Βρυξέλλες, όπου και θα εξεταστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως δήλωσε ύστερα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, αποφασίστηκε όπως δημιουργηθεί Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Θα ελέγχεται επίσης το διαδυκτιακό στοίχημα, ενώ το κράτος θα παίρνει μερίδιο από αυτό
Σε ότι αφορά στα οn line καζίνο, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι είναι παράνομα, ωστόσο εκκρεμεί η έγκριση από τις Βρυξέλλες. Εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αστυνομικές αρχές θα μπορούν να προχωρήσουν, σφραγίζοντας τα υποστατικά όσων παρανομούν, μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης.

----------------------------------------------------

Μετά από παλινδρομήσεις και καθυστερήσεις αρκετών εβδομάδων το νομοσχέδιο για τον τζόγο αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το Υπουργικό και στη συνέχεια να πάρει το δρόμο για τις Βρυξέλες όπου θα εξεταστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έστω και την τελευταία στιγμή συνεχίζονται οι συζητήσεις για το κατά πόσο θα ήταν προτιμότερη η νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου από την πλήρη απαγόρευσή του.


ΠΗΓΗ: http://www.sigmalive.com

Σύλληψη 10 ατόμων για για παράβαση της Νομοθεσίας για την άδεια καζίνων

Το Σάββατο και ώρα 20.20´ από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης συνελήφθη στην Κοζάνη 30χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του, το οποίο στερούνταν άδειας από την αρμόδια αρχή, να επιτρέπει σε εννέα (9) ημεδαπούς τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου πόκερ, μετατρέποντας το χώρο σε καζίνο.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.125) ευρώ, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 302 πλαστικές μάρκες διαφόρων χρωμάτων, οι οποίες είχαν αγοραστεί από τους δράστες έναντι συγκεκριμένου χρηματικού ποσού και μία (1) τράπουλα. Οι δράστες συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης.

από το ΧΡΟΝΟ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ai-vres.blogspot.com

Δολοφονία τεσσάρων αστυνομικών στην Τουρκία

Τέσσερις τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν έπειτα από επίθεση που δέχθηκε χθες από αγνώστους το αυτοκίνητό τους στη νότια Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Οι τρεις αστυνομικοί πέθαναν επί τόπου, ενώ ο τέταρτος που είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας άνοιξαν πυρ κατά του αυτοκινήτου των αστυνομικών στην περιοχή Ντορτιόλ της επαρχίας Χατάι και στη συνέχεια κατάφεραν να διαφύγουν.

Από την πλευρά τους οι τουρκικές αρχές υπέδειξαν σήμερα τους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ως τους δράστες του περιστατικού αυτού, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Ανατολή.

Σε ανακοίνωσή τους, την οποία επικαλείται το πρακτορείο, οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι αποδίδουν την επίθεση "σε μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης", φρασεολογία που χρησιμοποιείται από τις τουρκικές αρχές όταν αναφέρονται στους αντάρτες του PKK.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, από τη μεριά του, έκανε έκκληση, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη των τεσσάρων αστυνομικών, στις δυνάμεις ασφαλείας να "καθαρίσουν" την επαρχία Χατάι από τους αντάρτες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr

Τι συμβαίνει στην Κάλυμνο;

Όργιο φημών για παραιτηθέντα αξιωματικό-διοικητή και «εγκατάλειψη» της νήσου, δημιούργησε ένα περίεργο κλίμα στο νησί, το οποίο όμως μετά από έρευνά μας δεν ευσταθεί και η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Αρκετοί φίλοι από διάφορα σημεία της Δωδεκανήσου μας ενόχλησαν σχετικά με το σοβαρότατο – όπως μας υπερτόνιζαν – θέμα το οποίο φερόταν να έχει προκύψει στη στρατιωτική διοίκηση του Συντάγματος Εθνοφυλακής του νησιού. Συγκεκριμένα όπως μας κατήγγειλαν το σύνταγμα είναι ακέφαλο, ο συνταγματάρχης διοικητής είχε παραιτηθεί και καθήκοντα είχε αναλάβει ο υποδιοικητής, απόδειξη της πολιτικής αδιαφορίας του ΓΕΣ για το νησί και κατ’ επέκταση την άμυνα της Δωδεκανήσου.

Επειδή το θέμα φάνηκε αρκετά περίεργο όσο και ιδιαίτερα σοβαρό, προβήκαμε σε σχετική δημοσιογραφική έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας διαψεύδει όλους τους φόβους και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν. Ο διοικητής του νησιού με βαθμό συνταγματάρχη (ονόματα δεν αναφέρουμε για ευνόητους λόγους) έλαβε δίμηνη αναρρωτική άδεια προκειμένου να αντιμετωπίσει προσωπικό ζήτημα υγείας. Όπως προβλέπεται από τον κανονισμό ο υποδιοικητής (βαθμός αντισυνταγματάρχης) ασκεί στη θέση του χρέη διοικητού και μέχρι να επιστρέψει από την άδειά του ο διοικητής. Φυσικά και δεν υφίσταται κανένα θέμα παραίτησης του υφιστάμενου διοικητού, ή υποβάθμισης του επιπέδου διοικήσεως λόγω ανάληψης καθηκόντων από αντισυνταγματάρχη, διότι όπως όλοι γνωρίζουν αυτό θα συμβεί και σε περίπτωση πολέμου αν προκληθεί απώλεια του διοικητού.

Θεωρούμε ότι η εύλογη φιλοπατρία και αγωνία των Καλυμνίων ακριτών, έδωσε την αφορμή και τροφοδότησε κάποιες φήμες, οι οποίες αποδεικνύονται – ευτυχώς – ότι δεν αληθεύουν.


defencepoint.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://infognomonpolitics.blogspot.com

Εισβολή στο Αιγαίο!

Παρ' ολίγο να σκοτεινιάσει ο ουρανός χθες στο Αιγαίο όταν..

5 σχηματισμoί αποτελούμενοι από 24 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 7 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 10 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

ΠΗΓΗ: http://armyalert.blogspot.com

"ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ", ΛΕΕΙ Η Η MARFIN

Η MARFIN POPULAR BANK δηλώνει ότι δεν ξέρει τίποτα για το δημοσίευμα της Daily Mail, το οποίο κάνει λόγο για "φήμες" περί επικείμενης εξαγοράς της τράπεζας από την ολλανδική ING, έναντι τιμήματος 2,20 ευρώ ανά μετοχή.

Την πληροφορία είχε αναδημοσιεύσει η κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com, με αποτέλεσμα το χρηματιστήριο...
της Λευκωσίας να υποβάλει σχετικό ερώτημα στην τράπεζα. Διαβάστε την απάντησή της: "Σε απάντηση της από 27.7.2010 επιστολής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας sigmalive.com στο οποίο γίνεται αναφορά σε φήμες ότι ο Ολλανδικός Όμιλος ING βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της MARFIN POPULAR BANK, η Τράπεζα ανακοινώνει ότι δεν έχει γνώση ή ενημέρωση σχετικά με το αντικείμενο του δημοσιεύματος". Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι η τράπεζα πέρασε τα πρόσφατα πανευρωπαϊκά stress tests, σημειώνεται πως διαθέτει δίκτυο 478 υποκαταστημάτων σε Κύπρο και Ελλάδα και ότι το 2009 κατέγραψε καθαρά κέρδη 173,9 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://veto300.blogspot.com

Η τρόικα έκοψε στους Έλληνες και το... σεξ !

Δεν χάθηκαν μόνο τα δώρα, τα επιδόματα και οι συντάξεις με την έλευση της τρόικας. Όπως αποδεικνύει έρευνα, χάθηκε (ή για την ακρίβεια μειώθηκε δραματικά) και το... σεξ. Η οικονομική κρίση δημιούργησε κρίση και στο κρεβάτι, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά η ερωτική επιθυμία των Ελλήνων και των Ελληνίδων και συνακόλουθα να μειωθεί δραματικά η συχνότητα των ερωτικών επαφών τον τελευταίο μήνα. Και όλα αυτά, παρόλο που παραδοσιακά το καλοκαίρι η λίμπιντο ανεβαίνει στα ύψη!

Την έρευνα έκανε η Alco που μοίρασε ερωτηματολόγια σε 600 άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για λογαριασμό της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, η οποία επεξεργάστηκε και τα στοιχεία. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, η κρίση επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, κυρίως όμως τις τελευταίες όπου αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις στις τέσσερις παραδέχονται μειωμένη ερωτική επιθυμία λόγω ΔΝΤ!

Αναλυτικά, στο ερώτημα αν τα νέα μέτρα επηρέασαν αρνητικά την ερωτική επιθυμία, από πολύ ως αρκετά απαντά το 78% των γυναικών και το 56% των ανδρών. Αντιθέτως, από λίγο ως καθόλου επηρεάστηκε το 28% των γυναικών και το 44% των ανδρών. Είναι προφανές ότι η δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τις γυναίκες επηρεάζει και την ψυχική και συνακόλουθα ερωτική τους διάθεση.

Αίσθηση πάντως προκαλούν τα αποτελέσματα σε μια άλλη ερώτηση, αυτή για το αν μειώθηκε η συχνότητα των ερωτικών επαφών τον τελευταίο μήνα. Το 68% των γυναικών απαντά θετικά και μόλις το 32% αρνητικά. Την ίδια ώρα όμως, στους άνδρες ναι λέει το 43% και όχι το 57%.Ιδού η απορία... Πως γίνεται όμως να μειώνονται οι ερωτικές επαφές για τις γυναίκες και να αυξάνονται για τους άνδρες;!


ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Προσφυγή κατά του μνημονίου από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας

Το κείμενο της αιτήσεως ακυρώσεως κατά του Μνημονίου και όλων των εκτελεστικών του πράξεων έχει ήδη ολοκληρωθεί και πρόκειται να κατατεθεί την Πέμπτη 29/7/2010 ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας.

- Την ίδια ημέρα και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του ΔΣΑ (3ος όροφος) Συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιαστεί το κείμενο της αιτήσεως ακυρώσεως καθώς και οι βασικές μας αιτιάσεις κατά του Μνημονίου.
Για μια ακόμη φορά, τονίζουμε τη θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), ότι τα κοινωνικά δικαιώματα σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να

τίθεται εν αμφιβόλω εξαιτίας ή εξ αφορμής οικονομικών συγκυριών, όσο δυσχερείς και εάν είναι. Την στιγμή, που η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχει πλήρως εκχωρηθεί στον Υπουργό Οικονομικών και στους διεθνείς δανειστές της Τρόικας, ο μοναδικός πυλώνας της δημοκρατίας που απομένει, είναι η δικαιοσύνη, στην οποία και απευθυνόμαστε.


ΠΗΓΗ: http://news24gr.blogspot.com

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ....

Στην εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων προχωρά από το φθινόπωρο το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας ως στόχο την είσπραξη σημαντικών ποσών, τόσο από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όσο και από τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και την αναστροφή της αρνητικής εικόνας των εσόδων κατά το α΄ εξάμηνο εφέτος...

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της αλλαγής των δομών του φορολογικού συστήματος, αναμένεται να συγκροτηθούν από το φθινόπωρο πέντε «ομάδες κρούσης», οι οποίες θα συνδράμουν στο έργο του ΣΔΟΕ, των εφοριών και των υπηρεσιών του υπουργείου. Το έργο των «ομάδων κρούσης» θα επικεντρωθεί

·Στον έλεγχο της λεγόμενης «επώνυμης φοροδιαφυγής», με την αξιοποίηση στοιχείων από διάφορους φορείς, όπως είναι οι συμβολαιογράφοι, οι τράπεζες, το χρηματιστήριο, οι κτηματομεσίτες, ή οι φορολογικές αρχές άλλων κρατών.
·Στην είσπραξη του ΦΠΑ, του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και των άλλων παρακρατούμενων φόρων που δεν αποδίδονται στο Δημόσιο.
·Στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, που συνολικά υπερβαίνουν τα 30 δισ. ευρώ, αλλά από αυτά εισπράξιμα θεωρούνται 8 - 10 δισ. ευρώ. ·Στον έλεγχο της μεγάλης φοροδιαφυγής που διενεργείται μέσω offshore εταιριών και ενδο-ομιλικών συναλλαγών.
·Στον έλεγχο των φορολογούμενων με μεγάλα εισοδήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές και σε ποιο βαθμό δικαιολογούνται από τις νόμιμες δραστηριότητές τους. Παράλληλα, στο πλαίσιο των διασταυρώσεων που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, αρχίζουν νέοι έλεγχοι σχετικά με την επιχειρηματική αμοιβή.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των ποσών που δηλώνονται από τις εταιρίες ως τέτοιου είδους αμοιβές και από τα στελέχη τους που τις εισπράττουν. Σύμφωνα με τους ελέγχους προηγούμενων ετών, περίπου ένας στους δέκα από τη συγκεκριμένη ομάδα φορολογούμενων αποκρύπτει ολικώς ή μερικώς την επιχειρηματική αμοιβή που εισπράττει ως στέλεχος εταιρίας.

ΠΗΓΗ: http://fimotro.blogspot.com

Η φτώχεια μιλάει ελληνικά...

Η Κομισιόν, μίλησε: Μείωση - έως και 20% - το 2010, αναμένεται να έχουν στο εισόδημά τους 3.500.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στη χώρα μας και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ισχυρίζεται κάτι διαφορετικό. Κι όλα αυτά δίχως τη νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί 13ο και 14ο μισθό και χωρίς το πάγωμα των αποδοχών.


Το ερώτημα του Σαρτρ, ξεκινάει έναν συλλογισμό.
«Πες μου τον μισθό σου να σου πω ποιος είσαι». Η έκθεση της Κομισιόν δεν ψεύδεται. Βλέπει αύξηση της ανεργίας και μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό ή πάντα τα φέρναμε δύσκολα πέρα, ήμασταν εν δυνάμει φτωχοί, δηλαδή;

Το 2000, 2.150.000 Έλληνες, (21% του πληθυσμού), ζούσε με λιγότερες από 90.000 δραχμές τον μήνα, ενώ 1.000.000 συμπολιτών μας βρισκόταν κάτω από τα όρια της φτώχειας για τρία συνεχόμενα έτη.


Το 2001, με 600 δισ. δρχ. για την επόμενη τριετία μπαίνει στη μάχη κατά της φτώχειας η κυβέρνηση. Wow! Τα μέτρα για τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού περιλαμβάνουν, κυρίως, επιδόματα. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά, μια έκθεση της Ε.Ε. αποκάλυπτε ότι η σχετική φτώχεια στην Ελλάδα δεν αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της εξαετίας 1994-1999.


Το 2002, το 22% του πληθυσμού στην Ελλάδα είχε εισόδημα χαμηλότερο από το 60% του μέσου εθνικού, που αποτελεί το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε.


Ο κίνδυνος της φτώχειας «απείλησε» το 20% του πληθυσμού το 2006, σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών έτους 2007 της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. 838.910 νοικοκυριά, (2.190.933 άτομα) απειλούνταν από τον κίνδυνο της φτώχειας, δηλαδή με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 5.300 ευρώ ανά άτομο ή - ανά τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά - με λιγότερα από 11.130 ευρώ.


Το 2008, νέα στοιχεία-σοκ, από το Παρατηρητήριο Φτώχειας, Εισοδημάτων, Ανισοτήτων και Κοινωνικού Αποκλεισμού: Το ποσοστό μακροχρόνιας φτώχειας ανέρχεται στο 14% (δεύτερο μεγαλύτερο στην Ε.Ε. των «15»). Ένας στους 5 κατοίκους (20,1%) βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.


Το Μάρτιο του 2010, μαθαίναμε ότι το 20% του πληθυσμού της χώρας απειλείται από τη φτώχεια, σύμφωνα με την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 832.975 και τα μέλη τους σε 2.186.869.


Όπως παρατηρεί η Κομισιόν, στην Ελλάδα οι μισθοί μειώνονται, αλλά η ανταγωνιστικότητά της δεν ανακάμπτει. Φέτος, δύο στους 10 πολίτες στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας, βάσει της Eurostat.
Ξέρω τι σκέφτεστε και συμφωνώ: Ανίσχυρο είναι το κοινωνικό «δίχτυ» στην Ελλάδα. Και η ερώτηση είναι μία, πάντα ήταν η ίδια: Τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν (αν όχι αποφευχθούν) οι επιπτώσεις της φτώχειας; Μεταρρυθμίσεις - που πάντα τις ακούγαμε αλλά δεν τις βλέπαμε – κι ας χρήζουν χρόνου για να λειτουργήσουν.


Δεν έχω να γράψω περισσότερα, λόγω χώρου, βασικά.
«Πάρτε μέτρα», είναι το σύνθημα.
Και για να το κλείσω όπως το άρχισα, ο Σαρτρ είχε πει ότι «Κόλαση είναι οι άλλοι». Εν προκειμένω οι άλλοι είμαστε εμείς, ενώ, άλλωστε, όλα λειτουργούν εναντίον μας.
Ακόμα και τα πολλά λόγια, είναι φτώχεια...


ΠΗΓΗ: http://www.protagon.gr

Ρωσικό πυροσβεστικό ελικόπτερο αποκαλύπτει "μαύρη τρύπα" στην τουρκική αεράμυνα!

Aυτό που απαγορεύεται ρητά στους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, η παραβίαση του ΕΕΧ της Τουρκίας, το έκανε στις 23 Ιουλίου ο πιλότος ενός ρωσικού πυροσβεστικού ελικοπτέρου και όχι στιγμιαία ή για ένα λεπτό αλλά για δώδεκα (!) ολόκληρα λεπτά πέταξε εντός του εθνικού εναέριου χώρου της Τουρκίας, χωρίς να φοβηθεί τα τουρκικά μαχητικά, τα οποία έτσι ή αλλιώς δεν απογειώθηκαν!

«Είναι σαφές» αναφέρει αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ «ότι το τουρκικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αιφνιδιάστηκε προφανώς λόγω της πορείας που ακολούθησε το ελικόπτερο. Προφανώς ο πιλότος ήθελε να εξοικονομήσει καύσιμα και δεν δίστασε "να βάλει το κεφάλι του στο στόμα του λύκου"».

Το ρωσικό ελικόπτερο έφυγε από το Διδυμότειχο με κατεύθυνση την Μυτιλήνη όπου είχε πάρει εντολή να σπεύσει για την κατάσβεση πυρκαγιάς.

Ακολουθώντας πορεία νοτιοανατολική πέρασε από τα βόρεια του Τσανάκαλε (!), δηλαδή από την «καρδιά» της τουρκικής αεράμυνας αφού από εκεί ξεκινάει ο νοητός αεροδιάδρομος από τα δυτικά για την Κωνσταντινούπολη και πέταξε δώδεκα ολόκληρα λεπτά εντός της τουρκικής αεράμυνας, πριν φτάσει στην Μυτιλήνη και συμμετάσχει στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Για την ιστορία, η παρουσία του ελικόπτερου, είχε καθοριστικά αποτελέσματα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Φαίνεται ότι τυχαία αποκαλύφθηκε μια μαύρη τρύπα στην τουρκική αεράμυνα, αφού κανείς δεν περίμενε ότι από την περιοχή του Έβρου θα μπορούσε εναέριο μέσο να διατρήσει σχεδόν κάθετα την «ομπρέλα» προστασίας των Στενών», σημείωνε αξιωματικός της Αεροπορίας» στο defencenet.gr.

Για το θέμα ενημέρωθηκε από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ο πολύς ύπνος βλάπτει την υγεία!

Ο πάρα πολύς ή πολύ λίγος ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο να εκδηλώσουμε χρόνια νοσήματα, όπως παχυσαρκία, διαβήτη, υπέρταση και καρδιαγγειακές νόσοι προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.

«Επτά έως οκτώ ώρες ύπνος το βράδυ φαίνεται ότι είναι οι ιδεώδεις για να αποκομίσει κανείς τα μέγιστα οφέλη για την υγεία του και να περιορίσει στο ελάχιστο τους κινδύνους εκδήλωσης καρδιομεταβολικών νοσημάτων» λέει ο δρ Ορφό Μπάξτον, από το Τμήμα Μελέτης του Υπνου στο Νοσοκομείο Βrigham and Women΄s στη Βοστώνη.

Ο δρ Μπάξτον και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στοιχεία από 56.507 ενηλίκους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως- σε σύγκριση με όσους κοιμούνται 7 ή 8 ώρες το 24ωρο- όσοι κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες και όσοι κοιμούνται περισσότερο από 9 κινδύνευαν πολύ περισσότερο να εμφανίσουν τα προαναφερθέντα χρόνια προβλήματα υγείας.

«Η παχυσαρκία, ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν τις κύριες αιτίες θανάτου στη Δύση» λέει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ενρίκο Μαρτσέλι, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας και το Ιδρυμα Συμπεριφορικών & Κοινοτικών Μελετών Υγείας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο.

«Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο που έχει ο ύπνος στην υγεία και υποδηλώνουν ότι ο ρόλος του στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων νοσημάτων μπορεί να είναι τελικά εξίσου σημαντικός με αυτόν της διατροφής και της άσκησης».

Η μελέτη δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση της επιθεώρησης «Social Science & Μedicine».

Πηγή: Τα Νέα

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.otherside.gr

Έθαψε 140.000 λίρες για να γλιτώσει τη φορολογία!!

Στον τάφο του θείου του έθαψε 140.000 λίρες ένας επιχειρηματίας από τη Μεγάλη Βρετανία, ελπίζοντας ότι δε θα τα ανακάλυπτε κανείς για τα επόμενα 20 χρόνια, οπότε και θα έληγε η περίοδος των ερευνών για φοροδιαφυγή.

Από ό,τι φαίνεται όμως, δεν οργάνωσε και τόσο καλά το κόλπο του, με αποτέλεσμα οι επιθεωρητές, να πάρουν τη σχετική άδεια κατόπιν συνεννόησης με τον παπά της κοινότητας και να το “ξεσκεπάσουν”.

“Η φοροδιαφυγή δεν είναι ένα έγκλημα χωρίς θύμα. Όλοι πληρώνουμε επιπλέον χρήματα, για να ισοφαρίσουμε τα χρήματα που στερείται η χώρα από τους φοροφυγάδες”, δήλωσε στην εφημερίδα “The Sun” ο Μόνιμος Γραμματέας του αρμόδιου τμήματος για τη φορολογία, Dave Harnett.

“Όσοι φοροδιαφεύγουν, απλώνουν τα λαδωμένα χέρια τους στα χρήματα που αναλογούν στα σχολεία και τα νοσοκομεία, στην Αστυνομία ή το στρατό μας. Ωστόσο, η υπηρεσία μας έχει σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο στον τομέα της σύλληψης των φοροφυγάδων”, υπογράμμισε ο ίδιος.

Να υπογραμμίσουμε ότι μόνο τη χρονιά 2008 – 2009 στη Μεγάλη Βρετανία, η αρμόδια υπηρεσία, ανάκτησε περίπου 5 δισ. Ευρώ από την καταστολή της φοροδιαφυγής.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://tapantaedo1.blogspot.com

Βγείτε, σκοτώστε και ελάτε πάλι πίσω!

Σε μία ομάδα κρατουμένων από τα καρτέλ των ναρκωτικών, στους οποίους επιτρεπόταν από τους φύλακες να φεύγουν από τα κελιά τους για να διαπράττουν φόνους, αποδίδεται το μακελειό με τους 17 νεκρούς που έγινε πριν από λίγες ημέρες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μεξικού.

Το γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα δήλωσε σε μαγνητοσκοπημένο τηλεοπτικό μήνυμα ότι το προσωπικό των φυλακών, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή, εν γνώσει του, επέτρεπε σε κρατούμενους στο κέντρο κράτησης, στο Γκομέζ Παλάθιο της πολιτείας Δουράνγκο, να βγαίνουν από τη φυλακή.

«Τους επέτρεπαν να...

βγαίνουν από τη φυλακή, να χρησιμοποιούν τα όπλα των φυλάκων σε αυτές τις εκτελέσεις, όπου πήγαιναν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα», είπε ο εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα, Ρικάρντο Ναχέρα.

«Αυτοί οι εγκληματίες έφερναν σε πέρας τις εκτελέσεις ως μέρος ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντιπάλων συμμοριών και στη συνέχεια με τελείως ελεεινό τρόπο δολοφονούσαν αθώους πολίτες κατά την επιστροφή στα κελιά τους», είπε ο Ναχέρα.

Εκτελεστές των συμμοριών ναρκωτικών με πέντε αυτοκίνητα τύπου jeep έκαναν έφοδο σε ένα πάρτι γενεθλίων στην πόλη Τορεόν στις 18 Ιουλίου και σκότωσαν 17 παριστάμενους με αυτόματα όπλα. ?λλα 18 άτομα τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Ο Ναχέρα έκανε γνωστό ότι μέχρι στιγμής κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση.

Το Τορεόν είναι μία από τις πόλεις του βόρειου τμήματος της χώρας, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης ανάμεσα σε αντίπαλες ναρκοσυμμορίες για τον έλεγχο των διόδων προς τις ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 26000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια βίας που συνδέονται με ναρκωτικά από το τέλος του 2006 που ο πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλδερόν, ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση για την καταστολή των καρτέλ.

Η επιδείνωση της βίας έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο Μεξικό, όπου ο βιομηχανικός τομέας εξαρτάται κυρίως από την αύξηση των εξαγωγών και τις ξένες επενδύσεις.


tovima
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://fonaklas.blogspot.com

"Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;"

O Dr Mark Blagrove είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea και
μελετά τα "όνειρα" μέσα από επιστημονικά πειράματα και έρευνες. Μιλώντας στο pyles.tv και την Όλγα Τάντου, εξηγεί τι ακριβώς είναι τα όνειρα, πώς η προσωπικότητα μας επηρεάζει αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά αναφέρεται και στους λόγους που αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή, μας επισκέπτονται στα όνειρα μας!!

"Τι φανερώνουν τα όνειρά μας?"

Mark Blagrove : "Τα περισσότερα όνειρα σχετίζονται με το παρόν και τη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Είναι πιθανό επίσης να μπορούν να αποκαλύψουν στοιχεία για γεγονότα του παρελθόντος.Η μεγαλύτερη όμως πιθανότητα παραμένει τα όνειρα να μας πληροφορούν για τα γεγονότα του παρόντος τα οποία ίσως και να μην γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν.

Για παράραδειγμα ένα όνειρο μπορεί να μας αποκαλύψει τα αληθινά μας αισθήματά μας για κάποιο συγκεκριμένο άτομο τα οποία συνειδητά μπορεί να μην έχουμε αντιληφθει ή να μην θέλουμε να τα παραδεχτούμε."
"Πώς επηρεάζει τα όνειρα που βλέπουμε, ο χαρακτήρας μας"

"Η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου επίσης μπορεί να επηρεάσει τα όνειρα του. Άτομα με δημιουργικό χαρακτήρα συνηθίζουν να βλέπουν περίεργα όνειρα μεγαλύτερης διάρκειας με έντονη πλοκή και εναλλαγές συναισθημάτων. Σημαντικό επίσης είναι τα διάφορα επίπεδα ύπνου. Μερικές φορές βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο όπου δεν παρατηρείται κάποιο όνειρο, ενώ μερικές άλλες βρισκόμαστε σε στάδια ενεργού ύπνου, όπου παρατηρείται κίνηση ματιών και ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ενεργός. Στην περίπτωση αυτή τα όνειρα αυξάνονται!"
"Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας?"

"Επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί οποιαδήποτε δυνατότητα επικοινωνίας με νεκρούς
ενώ είμαστε ξύπνιοι. Η επιθυμία όμως να δούμε για μια ακόμη φορά το αγαπημένο μας πρόσωπο που έχει πεθάνει, είναι τόσο μεγάλη που είναι πιθανό να επηρεάζει τα όνειρα μας.

Πέρα από την επιθυμία όμως υπάρχει και η δύναμη της συνήθειας, η καθημερινότητα που βιώναμε με τα πρόσωπα αυτά και η οποια ίσως έρχεται στον ύπνο μας με την μορφή αναμνήσεων. Όταν ξυπνήσουμε από αυτό το όνειρο έχουμε ανάγκη να δεχτούμε οτι δεν ήταν δημιούργημα του μυαλού μας αλλά συνάντηση -έστω ονειρική- με τον δικό μας άνθρωπο."

"Πώς είναι δυνατόν ένας νεκρός να μας μεταφέρει μηνύματα από το μέλλον μέσω ενός ονείρου?"

"Αυτό βεβαίως προβληματίζει εμάς τους επιστήμονες. Δηλαδή ο ισχυρισμός πάρα πολλών ανθρώπων οτι ονειρεύονται κάποιον νεκρό κι εκείνος τους μεταφέρει μηνυματα για γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον.

Από τη πλευρά ενός επιστήμονα η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο ονειρευόμενος έχει ήδη μια ιδέα των εξελίξεων του μέλλοντος. Επομένως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στον εαυτό του μέσω του νεκρού, πληροφορίες που έχει κρυμμένες στο υποσυνείδητό του.

Λυπάμαι αλλά δεν έχω επιστημονικές αποδείξεις οτι πράγματι οι νεκροί έρχονται από τον άλλο κόσμο στα όνειρα των ζωντανών και μάλιστα τους αποκαλύπτουν τα μελλούμενα. Είμαι υποχρεωμένος να ερμηνεύσω τέτοια γεγονότα με βάση την ψυχολογία και όχι την μεταφυσική.

Αυτό που προτείνω είναι την επόμενη φορά που θα ονειρευτείται κάποιον δικό σας που είναι νεκρός, δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτα που θα σας πει: είναι πράγματα που δεν τολμάτε να πείτε στον εαυτό σας ενώ είστε ξύπνιοι και του τα αποκαλύπτετε την νύχτα μέσω ενός νεκρού προσώπου!!"


pyles
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://apolitistosteki.blogspot.com/

Εχασε τα πάντα στον ηλεκτρονικό τζόγο και αυτοκτόνησε!

Σπάει πέτρες η μαρτυρία του πεθερού νεαρού οικογενειάρχη που έθεσε τέρμα στη ζωή του, εξαιτίας του ηλεκτρονικού τζόγου.

Ο νεαρός πατέρας, έχασε ότι είχε και ότι δεν είχε και ακολούθως έκοψε το νήμα της ζωής του, αφήνωντας στο δρόμο γυναίκα και 6 ανήλικα παιδιά.Το κλάμα του παππού σπάει κόκκαλα. Οι χιλιάδες συμβουλές που έδωσε, πέταξαν και χάθηκαν στον αέρα.Τώρα, πρέπει να βρεί τη δύναμη να σηκώσει απο το πάτωμα τη χήρα κόρη του και μαζί να μαζέψουν τα κομμάτια της μαυροφορεμένης πλέον οικογένειάς τους.

Όπως δήλωσε συντετριμένος στο Σίγμα ο πεθερός του αυτόχειρα, τον συμβούλευαν να μην παίζει αλλά μάταια. Μέχρι που έφτασε στο σημείο να τα χάσει όλα και ακολούθως να θέσει τέρμα στη ζωή του.
Ο παππούς δεν έμαθε ποτέ του τι είναι τα φρουτάκια. Τη ρουλέτα ακουστά την είχε. Το καζίνο δεν υπήρχε στο λεξιλόγιό του.Ήξερε όμως πολύ καλά τι είναι το ψωμί και το γάλα, παρόλο που ο γαμπρός του σπάνια έφερνε στο σπίτι.Αυτοκίνητο 5.000 ευρώ πωλήθηκε 500, για να δωσει ακόμη λίγη τροφή σε αυτή την αρρώστια που έτρωγε σιγά σιγά την ψυχή μιας οικογένειας.
Ο αυτόχειράς έπαιζε ακόμα και τα χρήματα των παιδιών του και το Σάββατο έπαιξε τα τελευταία του 800 ευρώ. Στη συνέχεια αυτοκτόνησε αφήνοντας έξι ανήλικα παιδιά.
Λίγα λεπτά μετά το στερνό αντίο που έστειλε στο παιδί του, σκούπισε τα δάκρυά του και συνάντησε συνεργείο του Σίγμα θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο, να μην καταστραφούν κι άλλες οικογένειες απο τον τζόγο.
Ένα ηχηρό ράπισμα στους αρμοδίους αυτού του τόπου που θα κληθούν αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο να πάρουν αποφάσεις για τον ηλεκτρονικό τζόγο.
Αυτή η κοινωνία, με την αδυναμία της να αντιμετωπίσει αυτόν τον καρκίνο, άφησε ορφανά 6 παιδάκια, ηλικίας 4 με 12 ετών. Αλίμονο αν τα αφήσει και αβοήθητα...


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://crimesonair.blogspot.com

Η αληθινή ιστορία του εξορκισμού της "Emily Rose"! Αν δεν αντέχετε, μην δείτε το βίντεο με τον πραγματικό εξορκισμό της!

Η ταινία "Ο εξορκισμός της Εmily Rose" που προβλήθηκε πριν από λίγα χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες, ήταν βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Το κανονικό όνομα της "Emily Rose" ήταν Anneliese Michel (στη φωτογραφία). Γεννημένη τον Σεπτέμβριο του 1951, σε ένα χωριό της Βαβαρίας, από βαθιά θρησκευόμενους γονείς, η Anneliese μεγάλωσε σε ένα έντονα καθολικό θρησκευτικό περιβάλλον.

Η αρχή της τραγικής ιστορίας.

Όταν ξεκίνησε τις σπουδές της στο κολέγιο, η ζωή της έμοιαζε απολύτως φυσιολογική και τίποτα δεν μαρτυρούσε την φρίκη που την περίμενε. Ήταν μόλις 17 ετών όταν ένα βράδυ άρχισε εντελώς ξαφνικά και αναίτια να έχει σπασμούς σε όλο της το σώμα. Η διάγνωση των γιατρών ήταν "επιληψία".

Τις ημέρες που ακολούθησαν η κατάσταση της Anneliese έγινε εντελώς ανεξέλεγχτη και οι δικοί της αναγκάστηκαν να την μεταφέρουν σε ψυχιατρική κλινική. Αυτό όχι μόνο δεν την βοήθησε αλλά την οδήγησε και στην κατάθλιψη!
Επηρεασμένη προφανώς από το έντονα θρησκευτικό περιβάλλον που μεγάλωσε, η Anneliese έπεισε τον εαυτό της ότι έχει καταληφθεί από δαίμονες. Οι γιατροί της χορήγησαν φάρμακα για τις ψυχώσεις αλλά εκείνη επέμενε πως η λύση στο πρόβλημά της ήταν μία και μοναδική: εξορκισμός!
Κανείς δεν αναλάμβανε τον εξορκισμό της!
Είχαν περάσει 6 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησαν οι κρίσεις και η κατάσταση ήταν κάθε μέρα και χειρότερη. Κανένας ιερωμένος δεν δεχόταν να την αναλάβει και οι γονείς της ήταν σε απόγνωση. Τότε εμφανίστηκε ο ιερέας Ernst Alt.
Αφού έζησε για λίγες ημέρες την Anneliese από κοντά, πείστηκε πως επρόκειτο γαι περίπτωση "δαιμονισμού" και ζήτησε από τον αρχιερέα του Würzburg, να προχωρήσει σε εξορκισμό. Η πρότασή του όμως δεν έγινε δεκτή μετά πό έναν χρόνο, το 1975, όταν η Anneliese σταμάτησε να τρώει φαγητό γιατί -όπως έλεγε- οι δαίμονες δεν της το επέτρεπαν, και άρχισε να τρέφεται με αράχνες και μύγες και να πίνει τα ίδια της τα ούρα.
Τα ουρλιάχτά της αναστάτωναν νύχτα και μέρα την γειτονιά καθώς έσπαγε σταυρούς και κατάστρεφε εικόνες του Χριστού και άλλα ιερά σύμβολα. Τα κριτήρια του εξορκισμού για την καθολική εκκλησία, είχαν πλέον εμφανισθεί.
O εξορκισμός της Anneliese Michel .

Ο αρχιερέας του Würzburg, ανέθεσε στον πατέρα Arnold Renz και τον πάστορα Ernst Alt τον εξορκισμό της Anneliese Michel. Εκείνοι ακολουθώντας πιστά το τελετουργικό έκριναν πως η κοπέλα έπρεπε να σωθεί από την ύπαρξη πολλών δαιμόνων στο σώμα της, μεταξύ αυτών οι Lucifer, Judas Iscariot, Cain, Hitler και άλλων "καταδικασμένων ψυχών" που είχαν μπει μέσα της.

Έναν ολόκληρο χρόνο κράτησε ο εξορκισμός! Μία φορά την εβδομάδα οι δύο ιερείς επισκέπτονταν την Anneliese στο σπίτι της και πάλευαν με τους δαίμονές της. Οι αντιδράσεις της μερικές φορές ήταν τόσο δυνατές που έπρεπε να την αλυσοδένουν στο κρεββάτι της.

΄Τους πρώτους μήνες των εξορκισμών, υπήρξε ένα διάστημα αισθητής βελτίωσης. Η Anneliese άρχισε να πηγαίνει πάλι σχολείο, έδωσε εξετάσεις στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο του Würzburg και δειλά δειλά επισκεπτόταν την εκκλησία.

Το διάλειμα όμως κράτησε για λίγο. Οι "δαίμονες" επέστρεψαν ακόμη πιο ισχυροί και για εβδομάδες ολόκληρες η κοπέλα δεν δεχόταν τροφή. Οι δύο ιερείς αποφάσισαν τότε να ηχογραφούν τους εξορκισμούς και να τραβούν φωτογραφίες, μήπως έτσι μπορέσουν να εντοπίσουν κάποιες λεπτομέρειες που θα τους βοηθούσαν.

Από το υλικό αυτό, προέρχονται οι ήχοι και οι εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί:



Το τέλος!

Στις 30 Ιουνίου του 1976, έγινε ο τελευταίος εξορκισμός της Anneliese. Εξαντλημένη, αδύνατη με υψηλό πυρετό και πνευμονία το μόνο που κατάφερε να πει ήταν "μαμά, φοβαμαι!" Ξεψύχησε την επόμενη ημέρα, 1η Ιουλίου του 1976, ενώ κοιμόταν!


pyles.tv
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.ierosagon.org

Καταγγελία προς Ελληνική Αστυνομία Α/Τ Δραπετσώνας

Η παρούσα καταγγελία εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο τον κ.Επαμεινώνδα Λιβάνη και έχει κοινοποιειθεί επίσης:

Προς : Ελληνική Αστυνομία Α/Τ Δραπετσώνας

Koιν : ΣΚΑΙ, Kαθημερινή, Βήμα, Ελευθεροτυπία, Ριζοσπάστης, Πρώτο Θέμα, Ζούγκλα, Press-gr, Oλυμπία, Πρεζα-tv, Τειρεσίας, tvxs

Θέμα : «Δεν υπάρχει περιπολικό»


Ο πεθερός μου είναι 85 ετών, αγωνιστής Εθνικής Αντίστασης, με σοβαρά κινητικά προβλήματα καθώς και με διάφορα άλλα προβλήματα υγείας.

Κάθε μετακίνηση, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, τον καταπονεί αρκετά και τον εξαντλεί. Λόγω κάποιων αλλαγών στην πληρωμή της σύνταξης και μετατροπών που έγιναν στον λογαριασμό του, χρειάστηκε το γνήσιο της υπογραφής του.

Κατόπιν αυτού, αποφασίσαμε να καλέσουμε έναν αστυνομικό στο σπίτι του ώστε να προβεί στην άνω ενέργεια.

1η επικοινωνία με το Α/Τ Δραπετσώνας (Παρασκευή 23/7/10 πρωί):
Αυτοπροσώπως, μια και μετέβη η γυναίκα μου εκεί για να αιτηθεί τα άνω. Της είπαν να καλέσει το 100 διότι αυτοί (το 100) είναι αρμόδιοι (όλες οι υπόλοιπες επικοινωνίες, τόσο με το Α/Τ όσο και με το 100, έγιναν τηλεφωνικώς).

1η επικοινωνία με το 100 (Παρασκευή 23/7/10, πρωί, άμεσα μετά το Α/Τ) :

Της είπαν ότι για να πάνε αυτοί θα πρέπει να τους δώσει την οδηγία ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Α/Τ Δραπετσώνας.

2η επικοινωνία με το Α/Τ Δραπετσώνας (Παρασκευή 23/7 άμεσα μετά το τηλ. στο 100): Τους γνωστοποιεί την απάντηση του 100 οπότε της ζήτησαν τα στοιχεία ώστε να συνεννοηθούν αυτοί.

Θεωρήσαμε πως το θέμα θα λυθεί σύντομα αλλά πέρασαν οι ώρες και δεν φάνηκε κανείς.

3η επικοινωνία με το Α/Τ Δραπετσώνας (Παρασκευή 23/7 μεσημέρι) :
Tης είπαν ότι εάν δεν έχει πάει κάποιο περιπολικό μέχρι τις 9μιση το βράδυ, να ξανακαλέσει διότι όλο και κάποιο θα βρισκόταν εκείνη την ώρα.

4η επικοινωνία με το Α/Τ Δραπετσώνας (Παρασκευή 23/7, 7 το απόγευμα περίπου) : Της είπαν ότι δε βλέπουν να υπάρχει περιπολικό για το Σαββατοκύριακο (!) καθώς επίσης ότι υπάρχει πρόβλημα στη στελέχωση του Τμήματος λόγω αδειών. Κάτι που της είχαν επισημάνει και νωρίς το πρωί όταν πρωτοπήγε.

5η επικοινωνία με το Α/Τ Δραπετσώνας (Παρασκευή 23/7, 10 το βράδυ περίπου) :
Της είπαν να καλέσει το 100.

2η επικοινωνία με το 100 (Παρασκευή 23/7, άμεσα μετά το Α/Τ) :
Την ξαναπαρέπεμψαν στο Α/Τ Δραπετσώνας.

6η επικοινωνία με το Α/Τ Δραπετσώνας (Παρασκευή 23/7, 10:30 το βράδυ περίπου) : Κάλεσα ο ίδιος. Εξήγησα εκ νέου και εξ ολοκλήρου την κατάσταση, πως ο άνθρωπος δε μπορεί να μετακινηθεί μέσα στον καύσωνα, έχει προβλήματα υγείας, ότι η απόσταση απ’ το Α/Τ είναι μόλις 500 μέτρα .

Η απάντηση ήταν ότι δε θα υπάρχει ούτε το Σάββατο περιπολικό και θα πρέπει να πάμε τον άνθρωπο εμείς εκεί κι ότι τα γνήσια υπογραφής είναι 8 με 9 το πρωί! Τέλος υπομονής, όξυνση.

Τους κατηγόρησα ευθέως ως ανάλγητους και ζήτησα πάραυτα τα ονόματα των αστυνομικών υπηρεσίας εκείνης της ημέρας ώστε να κάνω καταγγελία σε κάθε υπεύθυνη Αστυνομική Αρχή καθώς και στα ΜΜΕ. Αρνήθηκαν να μου πουν και μου είπαν ότι θα έπρεπε να μεταβώ στο Α/Τ Δραπετσώνας, στον κύριο Πουλάκο να ζητήσω τα ονόματα.

Ενώ εγώ έδωσα το όνομα μου όταν εζητήθη απ’ το αστυνομικό όργανο με το οποίο συνομιλούσα, αυτός δεν έπραξε το ίδιο σε δικό μου παρόμοιο αίτημα και με παρέπεμψε πάλι στον κύριο Πουλάκο.

Τρίτη επικοινωνία με το 100 (Σάββατο 24/7/10 πρωί) : Mας παρέπεμψε εκ νέου στο Α/Τ Δραπετσώνας.

Συμπεράσματα :

- Μετά από 6 επικοινωνίες με το Α/Τ Δραπετσώνας και 3 με το 100, δεν καταφέραμε τίποτα. Ο Άννας κι ο Καϊάφας θα πανηγύριζαν για τους άξιους επίγονους.

- Δεν βρέθηκε ούτε ένας να μας μιλήσει ξεκάθαρα και να μας πει πότε, έστω και στο περίπου, θα εξυπηρετούμασταν.

- Δε βρέθηκε ούτε ένας να μας πει ότι δε χρειάζεται να γίνουμε επαίτες καλώντας εμείς κάθε τρεις και λίγο μια και ήδη είχαμε δώσει μία φορά τα στοιχεία μας.

- Δε βρέθηκε ούτε ένας να μας θυμίσει ότι έχουμε να κάνουμε με Αστυνομία και Άμεση Δράση και όχι μία οποιαδήποτε Δημόσια Υπηρεσία (με την κακή έννοια του όρου).

- Δε βρέθηκε ούτε ένας να σκεφτεί ότι η δική τους αξιολόγηση του προβλήματος μας ως δευτεροτριτεύον μπορεί να είχε τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τον άνθρωπο μας για τον οποίο ήτο (και είναι) πρωτεύον.

- Η αναλγησία, ο ωχαδερφισμός, η αδιαφορία για το συνάνθρωπο και η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, δεν έχουν όριο καθώς φαίνεται.

Αντί επίλογου :

Εν έτει 2010, η Ελληνική Αστυνομία δεν δύναται να στείλει αστυνομικό σε 500 μέτρα απόσταση για δέκα λεπτά, για να συνδράμει έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Δεν υπάρχει περιπολικό.

Επαμεινώνδας Λιβάνης
Σπάρτης 21Α Κερατσίνι
210461ΧΧΧΧ

ep_livanis@yahoo.com

ΥΓ
Δε χρειάζεται καμία απάντηση από τους υπεύθυνους, τα γεγονότα αρκούν. Ελπίζω δε, να έχουν καταγραφεί τα τηλεφωνήματα.

ΥΓ2
Στη συνομιλία με το Α/Τ Δραπετσώνας, μόλις προ ολίγου που πήρα να ζητήσω το φαξ τους, με ρώτησαν ποιος είμαι κι αν πρόκειται για προκήρυξη. Το χάσαμε το περιπολικό πατριώτη.


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Σας κατασκοπεύει;

Η ιστοσελίδα AskMen.com διενήργησε μία έρευνα σε περισσότερους απο 100.000 άντρες, υποβάλλοντας ερωτήσεις σχετικά με το εάν παρακολουθούν τα εισερχόμενα μηνύματα των συντρόφων τους.

Συγκεκριμένα απάντησαν:

* Ναι, αλλά μόνο εν γνώση της: 23.51%
* Ναι, αλλά επειδή ήταν ανοιχτός ο υπολογιστής: 13.32%
* Ναι, κατάφερα να μπω στο λογαριασμό email: 8.90%
* Όχι, αλλά θα το έκανα εάν υποπτευόμουν ότι κάτι ετοιμάζει: 21.54%
* Όχι, σέβομαι την προσωπική ζωή της συντρόφου μου: 32.73%
Αν και δεν ξεκαθαρίζεται τι είναι το “εν γνώση της”, το 32.73% είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό που δεν “ελέγχει” τα προσωπικά μηνύματα της συντρόφου του. Πάντως, το γυναικείο κοινό δεν πρέπει να ανησυχεί, καθώς στην ξεκάθαρη ερώτηση “Εάν είχατε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την κίνηση της συντρόφου σας (π.χ. μέσω GPS)“, μόλις το 3.56% απάντησε θετικά, ενώ το 79.28% απάντησε αρνητικά.
Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι...
άντρες χρησιμοποιούν κατά μεγάλο ποσοστό το Facebook (69.55% καθημερινά), το οποίο δεν προσδιορίζει τη τοποθεσία, όπως κάνει π.χ. το Foursquare, αλλά ίσως είναι θέμα χρόνου να στραφούν σε ένα τέτοιο social network για να ελέγχουν καλύτερα τις συντρόφους τους! (Μακριά από τέτοιες αρρωστημένες καταστάσεις…)
Τέλος, προέκυψαν και άλλα αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα σχετικά με την διατήρηση των προσωπικών δεδομένων στο Ίντερνετ, καθώς μόλις το 21.31% των αντρών πιστεύει ότι ασφάλεια των online προσωπικών δεδομένων είναι ικανοποιητική, με το 53.18% να απαντά θετικά, αλλά όχι online, και το 25.51% να πιστεύει ότι γενικότερα δεν υπάρχει ασφάλεια πουθενά!

(Πηγή: techgear.gr)

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.enimerwsi.com

Τι να κάνετε για να μην σας καεί ο υπολογιστής το καλοκαίρι!

Μέσα καλοκαιριού, το θερμόμετρο βαράει στο κόκκινο και ο υπολογιστής σας λιώνει πραγματικά. Δεν αρκούν 2-3 ανεμιστηράκια που συνήθως είναι της πλάκας και αγορασμένα ενσωματωμένα στο κουτί σας και ακούτε το Pc σας να μουγκρίζει λές και λειτουργούν ταυτόχρονα όλα...

... τα προγράμματα που έχετε στο σκληρό σας.

Ενα σύνηθες πρόβλημα της εποχής είναι το κάψιμο της κάρτας γραφικών όπου επιφέρει την κλασική σπαστική μαύρη οθόνη ή τα κολλήματα αυτής πρίν καεί αλλά και το απόλυτο μηδέν αφου καεί η κάρτα.

Ετσι λοιπόν πρέπει να προλαμβάνουμε γεγονότα που έχουν σαν συνέπεια την απώλεια χρημάτων απο την τζέπη μας αλλά και το χάσιμο χρόνου περιμένοντας να διορθωθεί το.. pc μας.

Κάποια tips λοιπόν για μια πρόληψη του ατυχήματος:
Καλό θα είναι το pc σας να βρίσκεται στο πιό δροσερό δωμάτιο του σπιτιού σας ,μακριά απο παράθυρα κατα τις μεσημεριανές ώρες και πηγές θερμότητας. Αν υπάρχει κάπου air-condition ας το μεταφέρουμε κάπου εκει κοντά ή σε κάποιο δροσερό δωμάτιο που έχει δροσιστει απο το aircondition.

Το κουτί σας μπορεί να διαθέτει απο ένα μέχρι πολλά ανεμιστηράκια, θα πρέπει να προσέξετε ώστε τα ανεμιστηράκια να ειναι τοποθετημένα έτσι ωστε ο έλικας του μπροστά ανεμιστήρα να ρουφά αέρα και ο έλικας του πίσω ανεμιστήρα να διώχνει τον αέρα. Επίσης ένα πλαινό ανεμιστηράκι θα πρέπει να χτυπάει με αέρα το hardware του υπολογιστή, δηλαδή την κάρτα γραφικών,τις μνήμες και λοιπά.

Στην φωτογραφία δίνεται πώς περίπου πρέπει να πραγματοποιείτε η ροή του αέρα
απο τα ανεμιστηράκια σας.

Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει αρκετός χώρος γυρω απο το pc σας ώστε η ροη του αέρα να γίνεται ομαλά και χωρίς να γίνεται προσρόφηση του ζεστού αέρα που βγάζει το πίσω ανεμιστηράκι.

Άλλο ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι η καθαριότητα του κουτιού σας, καθαρίστε καλά τις σκόνες που έχουνε μαζευτεί στο φιλτρακι του κουτιού μπροστά απο το ανεμιστηράκι σας ώστε να παρέχεται η μέγιστη ροή αέρα και χωρίς το εμποδιο της σκόνης. Καθαρίστε επίσης το hardware του υπολογιστή σας φυσώντας το και απομακρύνοντας τις σκόνες.

Μην αφήνετε πολλές ώρες τον υπολογιστή σας αναμμένο και μην παίζετε για ώρες βαριά παιχνίδια που θα καταπονίσουν την κάρτα γραφικών σας και τον υπολογιστή σας.


gamato.biz



ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sarotiko.blogspot.com

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα: "Ετοιμαστείτε, έρχονται πολύ δύσκολα..."

Ο γνωστός γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα και αγιορίτης μοναχός προτρέπει πλέον "ετοιμασία επειδή ΣΥΝΤΟΜΑ θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα". Η προτροπή αυτή έγινε σε ηγούμενο μονής του Αγίου Όρους, ο οποίος τον επισκέφθηκε πρόσφατα και τον ρώτησε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο γέροντας ήταν απολύτως σαφής: " Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες"... Και η μονή έχει φτιάξει ήδη την "ομάδα κρίσης", υπεύθυνη για να προετοιμάσει το μοναστήρι για πολύ δύσκολες ημέρες για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι ένα κακόγουστο αστείο. Αλλά δεν είναι... Δυστυχώς, τα επερχόμενα είναι πλέον ορατά και δια γυμνού οφθαλμού, αφού όλοι μας μπορούμε πλέον να δούμε αυτό που έρχεται, δηλαδή την δυστυχία και την πείνα...

"Δεν μπορώ να καταλάβω τον κόσμο. Όλοι ρωτάνε: "εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα;"!!! Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω πόσο πολύ έχει διαβρωθεί η σύγχρονη κοινωνία και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτή τη χώρα. Κανείς δε νοιάζεται για τον διπλανό του. Κανείς δε νοιάζεται για το πρόβλημα που έχει χτυπήσει την πόρτα του συμπολίτη του, του γείτονά του. Όλοι σκέφτονται αν "τα μέτρα" προσβάλουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα...! Ειλικρινά, πιστεύω πως ο Θεός θα δώσει την ευκαιρία για να συνέλθουμε. Η Ελληνική Ορθοδοξία ανέδειξε μεγάλες σύγχρονες μορφές, που πρόσφεραν στο έργο του Θεού, που αγωνίστηκαν για να σώσουν ανθρώπινες ψυχές. Ο Πορφύριος, ο Παΐσιος, ο Ιωσήφ... γέροντες που μάτωσαν στον αγώνα υπέρ των συνανθρώπων τους, στον αγώνα να διώξουν την δυστυχία και το κακό από τις καρδιές ανθρώπων που υπέφεραν...

Ποιά ηθική υπάρχει πλέον; Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία. Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου. Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους. Η κοινωνία που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Σήμερα κυριαρχεί ο ατομικισμός... Γιατί; Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Είναι αδιανόητο! Ο ατομικισμός ζει και βασιλεύει, ενώ η απάτη έγινε "χάρισμα".

Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πως να αρπάξουν. Και αυτό σε ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας... Μάλιστα, όσα πιό πολλά "αρπάζεις" τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την τιμωρία. Αυτό το βλέπει ο Θεός. Σήμερα επιτρέπει να δεχτούμε μερικές σφαλιάρες, ελπίζοντας πως θα συνέλθουμε, όπως συμβαίνει και στους μεθυσμένους..."

Αυτά τα συγκλονιστικά μου κατέθεσε σήμερα σε συζήτηση, αγιορίτης μοναχός. Και η φωνή του έτρεμε από συγκίνηση και αγωνία για όσα πρόκειται να συμβούν.

"Να προσέχεις", μου είπε. "Να πεις και σε άλλους να προσέχουν. Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε. Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέπτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει; Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς; Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι... Να προσέχετε"...

Τι να πω; Θυμήθηκα τα λόγια του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα: "Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Προσέξτε την ψυχή σας. Μαζευτείτε και δώστε τον αγώνα σας..." Αυτά έλεγε πριν μερικούς μήνες. Και σήμερα γίνεται πιό σαφής: "το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα...".

Οι προσευχές του γέροντα είναι πάντα μαζί μας. Όμως, αναρωτιέμαι: Εμείς τι κάνουμε για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας; Απλά ανησυχούμε για το αν τα μέτρα μας αγγίζουν;
"Κάποιος πρέπει να σας πει πως δεν ζείτε σε όνειρο, ούτε σε εφιάλτη. Ζείτε μία πολύ άσχημη πραγματικότητα, που θα χειροτερέψει..."

Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα; αγνοώντας (ηθελημένα) πως όταν θα μας "πιάσουν", θα είναι πολύ αργά...


kostaxan
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://apolitistosteki.blogspot.com/

Νόμιμα πλέον τα «σπασμένα» κινητά τηλέφωνα στις ΗΠΑ

Μετά από αίτηση που κατέθεσε στις αρμόδιες Αρχές το Electronic Frontier Foundation (EFF), ίδρυμα προάσπισης των ψηφιακών ελευθεριών των πολιτών στις ΗΠΑ, η τροποποίηση των κινητών τηλεφώνων για να δέχονται και μη εγκεκριμένες από τον κατασκευαστή εφαρμογές θα είναι πλέον νόμιμη.

Συγκεκριμένα, το EFF ζήτησε από το Γραφείο για ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας (Copyright Office) να ισχύσουν εξαιρέσεις στη σχετική νομοθεσία που είναι σε ισχύ από το 1998 (Digital Millennium Copyright Act, DMCA) και απαγορεύει, μεταξύ άλλων, ορισμένες μορφές τροποποίηση του λογισμικού και του υλικού.

Το EFF πέτυχε να λάβει τη διαβεβαίωση ότι το jailbreaking, όπως λέγεται η διαδικασία εγκατάστασης μη εγκεκριμένου λογισμικού, είναι συμβατή με το δικαίωμα της εύλογης χρήσης (fair use) και άρα νόμιμη. Είναι δημοφιλείς στα iPhone γιατί μεταξύ άλλων επιτρέπει τη χρήση των συγκεκριμένων κινητών και με άλλες εταιρείες πλην της AT&T.

Επιπλέον, οι Αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα του EFF για προστασία καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν σύντομα αποσπάσματα από DVD για να δημιουργήσουν νέο, μη-εμπορικό υλικό με σκοπό το σχολιασμό και την κριτική. Αυτή η θέση είναι αντίθετη με αυτή των στούντιο του Χόλιγουντ.

Τέλος το EFF ζήτησε και πέτυχε την ανανέωση απόφασης του 2006 για το νόμιμο «ξεκλείδωμα» κινητών τηλεφώνων ώστε να χρησιμοποιούνται και με άλλους παρόχους, όπως και άλλες εξαιρέσεις μικρότερης σημασίας.

Μέχρι σήμερα η παραβίαση αυτών των κανονισμών μπορούσε να επιφέρει μηνύσεις από τον κατασκευαστή για παραβίαση του DMCA όπως και σε ακύρωση της εγγύησης της συσκευής.