'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΤΑ ΙΜΙΑ, Η ΑΜΕΡΙΚΗ, Η κ. ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…

Με αφορμή τους …. Δραγωνισμούς στην υπόθεση του σχολικού βιβλίου της Γ΄ Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου αναφέρεται ότι ... τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία, παρουσιάζουμε εμπιστευτική έκθεση της υπηρεσίας τεκμηρίωσης προς το αμερικανικό κογκρέσο, σχετική με το επεισόδιο στα Ίμια. (ημερομηνία έκδοσης : 7 Μαρτίου 1996)
Παραθέτουμε σε μετάφραση την επισκόπηση της εκθέσεως, όπου διαπιστώνεται πλήρης ταύτιση απόψεων της κ. Δραγώνα με την εξωτερική πολιτική της Αμερικής. Ακολουθεί το κείμενο στην πρωτότυπη μορφή του και εμείς περιοριζόμαστε σε απλές επισημάνσεις, ώστε όσοι έχουν μάτια να το διαβάσουν και όσοι έχουν μυαλό να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ
Η διαμάχη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για την κυριαρχία επί των Ίμια/Kardak, κλιμακώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή η πρόοδος των διμερών σχέσεων εμποδίζεται από την χρόνια έλλειψη εμπιστοσύνης και τα ανεπίλυτα ζητήματα καθώς επίσης και την ύπαρξη αδυνάμων κυβερνήσεων στα δύο κράτη. Κάθε πλευρά παραθέτει νομικά επιχειρήματα τα οποία στηρίζουν τις θέσεις της. Οι ΗΠΑ ενήργησαν προς την κατεύθυνση της εκτονώσεως της κρίσεως και επαναφοράς των πραγμάτων στο status quo ante, αλλά ορισμένα σχόλια από το υπουργείο εξωτερικών (των ΗΠΑ) δυσχέραναν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Τούτο είχε ως συνέπεια, η πολιτικώς φθαρμένη Ελληνική κυβέρνηση να απομακρυνθεί προσωρινώς από τις ΗΠΑ και να ζητήσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κρίση δεν επηρέασε τις προσπάθειες για τον σχηματισμό ισχυρής κυβερνήσεως στην Τουρκία….

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Ε Δ Ω

ΠΗΓΗ: http://filotimia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου