'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Καταγγελία προς Ελληνική Αστυνομία Α/Τ Δραπετσώνας

Η παρούσα καταγγελία εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο τον κ.Επαμεινώνδα Λιβάνη και έχει κοινοποιειθεί επίσης:

Προς : Ελληνική Αστυνομία Α/Τ Δραπετσώνας

Koιν : ΣΚΑΙ, Kαθημερινή, Βήμα, Ελευθεροτυπία, Ριζοσπάστης, Πρώτο Θέμα, Ζούγκλα, Press-gr, Oλυμπία, Πρεζα-tv, Τειρεσίας, tvxs

Θέμα : «Δεν υπάρχει περιπολικό»


Ο πεθερός μου είναι 85 ετών, αγωνιστής Εθνικής Αντίστασης, με σοβαρά κινητικά προβλήματα καθώς και με διάφορα άλλα προβλήματα υγείας.

Κάθε μετακίνηση, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, τον καταπονεί αρκετά και τον εξαντλεί. Λόγω κάποιων αλλαγών στην πληρωμή της σύνταξης και μετατροπών που έγιναν στον λογαριασμό του, χρειάστηκε το γνήσιο της υπογραφής του.

Κατόπιν αυτού, αποφασίσαμε να καλέσουμε έναν αστυνομικό στο σπίτι του ώστε να προβεί στην άνω ενέργεια.

1η επικοινωνία με το Α/Τ Δραπετσώνας (Παρασκευή 23/7/10 πρωί):
Αυτοπροσώπως, μια και μετέβη η γυναίκα μου εκεί για να αιτηθεί τα άνω. Της είπαν να καλέσει το 100 διότι αυτοί (το 100) είναι αρμόδιοι (όλες οι υπόλοιπες επικοινωνίες, τόσο με το Α/Τ όσο και με το 100, έγιναν τηλεφωνικώς).

1η επικοινωνία με το 100 (Παρασκευή 23/7/10, πρωί, άμεσα μετά το Α/Τ) :

Της είπαν ότι για να πάνε αυτοί θα πρέπει να τους δώσει την οδηγία ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Α/Τ Δραπετσώνας.

2η επικοινωνία με το Α/Τ Δραπετσώνας (Παρασκευή 23/7 άμεσα μετά το τηλ. στο 100): Τους γνωστοποιεί την απάντηση του 100 οπότε της ζήτησαν τα στοιχεία ώστε να συνεννοηθούν αυτοί.

Θεωρήσαμε πως το θέμα θα λυθεί σύντομα αλλά πέρασαν οι ώρες και δεν φάνηκε κανείς.

3η επικοινωνία με το Α/Τ Δραπετσώνας (Παρασκευή 23/7 μεσημέρι) :
Tης είπαν ότι εάν δεν έχει πάει κάποιο περιπολικό μέχρι τις 9μιση το βράδυ, να ξανακαλέσει διότι όλο και κάποιο θα βρισκόταν εκείνη την ώρα.

4η επικοινωνία με το Α/Τ Δραπετσώνας (Παρασκευή 23/7, 7 το απόγευμα περίπου) : Της είπαν ότι δε βλέπουν να υπάρχει περιπολικό για το Σαββατοκύριακο (!) καθώς επίσης ότι υπάρχει πρόβλημα στη στελέχωση του Τμήματος λόγω αδειών. Κάτι που της είχαν επισημάνει και νωρίς το πρωί όταν πρωτοπήγε.

5η επικοινωνία με το Α/Τ Δραπετσώνας (Παρασκευή 23/7, 10 το βράδυ περίπου) :
Της είπαν να καλέσει το 100.

2η επικοινωνία με το 100 (Παρασκευή 23/7, άμεσα μετά το Α/Τ) :
Την ξαναπαρέπεμψαν στο Α/Τ Δραπετσώνας.

6η επικοινωνία με το Α/Τ Δραπετσώνας (Παρασκευή 23/7, 10:30 το βράδυ περίπου) : Κάλεσα ο ίδιος. Εξήγησα εκ νέου και εξ ολοκλήρου την κατάσταση, πως ο άνθρωπος δε μπορεί να μετακινηθεί μέσα στον καύσωνα, έχει προβλήματα υγείας, ότι η απόσταση απ’ το Α/Τ είναι μόλις 500 μέτρα .

Η απάντηση ήταν ότι δε θα υπάρχει ούτε το Σάββατο περιπολικό και θα πρέπει να πάμε τον άνθρωπο εμείς εκεί κι ότι τα γνήσια υπογραφής είναι 8 με 9 το πρωί! Τέλος υπομονής, όξυνση.

Τους κατηγόρησα ευθέως ως ανάλγητους και ζήτησα πάραυτα τα ονόματα των αστυνομικών υπηρεσίας εκείνης της ημέρας ώστε να κάνω καταγγελία σε κάθε υπεύθυνη Αστυνομική Αρχή καθώς και στα ΜΜΕ. Αρνήθηκαν να μου πουν και μου είπαν ότι θα έπρεπε να μεταβώ στο Α/Τ Δραπετσώνας, στον κύριο Πουλάκο να ζητήσω τα ονόματα.

Ενώ εγώ έδωσα το όνομα μου όταν εζητήθη απ’ το αστυνομικό όργανο με το οποίο συνομιλούσα, αυτός δεν έπραξε το ίδιο σε δικό μου παρόμοιο αίτημα και με παρέπεμψε πάλι στον κύριο Πουλάκο.

Τρίτη επικοινωνία με το 100 (Σάββατο 24/7/10 πρωί) : Mας παρέπεμψε εκ νέου στο Α/Τ Δραπετσώνας.

Συμπεράσματα :

- Μετά από 6 επικοινωνίες με το Α/Τ Δραπετσώνας και 3 με το 100, δεν καταφέραμε τίποτα. Ο Άννας κι ο Καϊάφας θα πανηγύριζαν για τους άξιους επίγονους.

- Δεν βρέθηκε ούτε ένας να μας μιλήσει ξεκάθαρα και να μας πει πότε, έστω και στο περίπου, θα εξυπηρετούμασταν.

- Δε βρέθηκε ούτε ένας να μας πει ότι δε χρειάζεται να γίνουμε επαίτες καλώντας εμείς κάθε τρεις και λίγο μια και ήδη είχαμε δώσει μία φορά τα στοιχεία μας.

- Δε βρέθηκε ούτε ένας να μας θυμίσει ότι έχουμε να κάνουμε με Αστυνομία και Άμεση Δράση και όχι μία οποιαδήποτε Δημόσια Υπηρεσία (με την κακή έννοια του όρου).

- Δε βρέθηκε ούτε ένας να σκεφτεί ότι η δική τους αξιολόγηση του προβλήματος μας ως δευτεροτριτεύον μπορεί να είχε τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τον άνθρωπο μας για τον οποίο ήτο (και είναι) πρωτεύον.

- Η αναλγησία, ο ωχαδερφισμός, η αδιαφορία για το συνάνθρωπο και η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, δεν έχουν όριο καθώς φαίνεται.

Αντί επίλογου :

Εν έτει 2010, η Ελληνική Αστυνομία δεν δύναται να στείλει αστυνομικό σε 500 μέτρα απόσταση για δέκα λεπτά, για να συνδράμει έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Δεν υπάρχει περιπολικό.

Επαμεινώνδας Λιβάνης
Σπάρτης 21Α Κερατσίνι
210461ΧΧΧΧ

ep_livanis@yahoo.com

ΥΓ
Δε χρειάζεται καμία απάντηση από τους υπεύθυνους, τα γεγονότα αρκούν. Ελπίζω δε, να έχουν καταγραφεί τα τηλεφωνήματα.

ΥΓ2
Στη συνομιλία με το Α/Τ Δραπετσώνας, μόλις προ ολίγου που πήρα να ζητήσω το φαξ τους, με ρώτησαν ποιος είμαι κι αν πρόκειται για προκήρυξη. Το χάσαμε το περιπολικό πατριώτη.


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. δεν αμφισβητω οτι συνεβησαν, αλλα τουλαχιστον η διαδικασια ειναι απλη κ γνωστη. Ακομα κ σε εναν αδαη να ετυχε (πχ δοκιμο) με τοσες επικοινωνιες καποιος θα επρεπε να ειχε βρεθει που ξερει. Η ελλειψη δυναμης ειναι τεραστια σε παρα πολλες υπηρεσιες. Κυριωσ αστ τμηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή