'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Τι συμβαίνει στην Κάλυμνο;

Όργιο φημών για παραιτηθέντα αξιωματικό-διοικητή και «εγκατάλειψη» της νήσου, δημιούργησε ένα περίεργο κλίμα στο νησί, το οποίο όμως μετά από έρευνά μας δεν ευσταθεί και η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Αρκετοί φίλοι από διάφορα σημεία της Δωδεκανήσου μας ενόχλησαν σχετικά με το σοβαρότατο – όπως μας υπερτόνιζαν – θέμα το οποίο φερόταν να έχει προκύψει στη στρατιωτική διοίκηση του Συντάγματος Εθνοφυλακής του νησιού. Συγκεκριμένα όπως μας κατήγγειλαν το σύνταγμα είναι ακέφαλο, ο συνταγματάρχης διοικητής είχε παραιτηθεί και καθήκοντα είχε αναλάβει ο υποδιοικητής, απόδειξη της πολιτικής αδιαφορίας του ΓΕΣ για το νησί και κατ’ επέκταση την άμυνα της Δωδεκανήσου.

Επειδή το θέμα φάνηκε αρκετά περίεργο όσο και ιδιαίτερα σοβαρό, προβήκαμε σε σχετική δημοσιογραφική έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας διαψεύδει όλους τους φόβους και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν. Ο διοικητής του νησιού με βαθμό συνταγματάρχη (ονόματα δεν αναφέρουμε για ευνόητους λόγους) έλαβε δίμηνη αναρρωτική άδεια προκειμένου να αντιμετωπίσει προσωπικό ζήτημα υγείας. Όπως προβλέπεται από τον κανονισμό ο υποδιοικητής (βαθμός αντισυνταγματάρχης) ασκεί στη θέση του χρέη διοικητού και μέχρι να επιστρέψει από την άδειά του ο διοικητής. Φυσικά και δεν υφίσταται κανένα θέμα παραίτησης του υφιστάμενου διοικητού, ή υποβάθμισης του επιπέδου διοικήσεως λόγω ανάληψης καθηκόντων από αντισυνταγματάρχη, διότι όπως όλοι γνωρίζουν αυτό θα συμβεί και σε περίπτωση πολέμου αν προκληθεί απώλεια του διοικητού.

Θεωρούμε ότι η εύλογη φιλοπατρία και αγωνία των Καλυμνίων ακριτών, έδωσε την αφορμή και τροφοδότησε κάποιες φήμες, οι οποίες αποδεικνύονται – ευτυχώς – ότι δεν αληθεύουν.


defencepoint.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου