'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

4 στους 10 Έλληνες παίζουν κουλοχέρη!

Τέσσερα, περίπου, εκατομμύρια Έλληνες πολίτες παίζουν σε μηνιαία βάση χρήματα στον τζόγο το οποίο σε ποσοστά μεταφράζεται στο 42% του πληθυσμού.

Ο μηνιαίος τζίρος των τυχερών παιχνιδιών αγγίζει τα 348.287.334 ευρώ με το μέσο ατομικό κόστος δαπανών να ξεπερνά τα 94 ευρώ το μήνα.

Η έρευνα που διεξήγαγε η VPRC για την Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων έδειξε πως 3.710.711 πολίτες παίζουν μηνιαίως τυχερά παιχνίδια. Το 13% των ερωτηθέντων έχει εξάρτηση από το τζόγο και το 20% παραδέχεται πως έχει προβλήματα στην οικογένειά του από τα τυχερά παιχνίδια.

Παράλληλα, ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 77% διαφωνεί κάθετα με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εγκατασταθούν “κουλοχέρηδες” και “φρουτάκια” σε όλη την επικράτεια. Μάλιστα, το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι “κουλοχέρηδες” είναι σημαντική εξάρτηση, το 76% πως αυξάνουν την παραβατικότητα, το 92% πως ελαττώνουν δραματικά το εισόδημα της οικογένειας και το 58% πως ευνοούν στην εξοικείωση με τα τυχερά παιχνίδια.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, από την Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων, δήλωσε πως τα ποσοστά αυτά θα αυξηθούν με την επέκταση των τυχερών παιχνιδιών και την εγκατάσταση 50.000 ηλεκτρονικών κουλοχέρηδων στην επικράτεια.

Εντωμεταξύ, κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφτεί τις όποιες ευθύνες υπάρχουν απέναντι στην κοινωνία ζητώντας την επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων που αφορά την εγκατάσταση 50.00 κουλοχέρηδων στην Ελλάδα.

"Η Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων θα αντιταχθεί με κάθε νόμιμο μέσο στην "καζινοποίηση" της χώρας και στην επίσημη επιβολή του τζόγου ως τρόπου ζωής και οικονομικής επιτυχίας του Έλληνα πολίτη", είπε ο κ. Κωνσταντίνου.


ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου