'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ανάσα απο το Ταχυδρομικο Ταμιευτήριο


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Ανάσα εν μέσω κρίσης από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τους δανειολήπτες του, αφού θα μπορούν να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους του δανείου τους σε περίπτωση...

...που ο δανειολήπτης, ή και άλλος δικαιούχος, χάσει τη δουλειά του.
Μεγάλη ανάσα σίγουρα, εν μέσω κρίσης.


ΠΗΓΗ: http://krmns.blogspot.com

Νεο κοσσοβο στην θρακη θελουν οι τουρκοι!!!

Ποιοι πιέζουν τον Ερντογάν να πάει ως «ελευθερωτής» Το προξενείο έχει σήμερα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων (υπολογίζονται σε 20-25), 15 έως 20 εκατ. ευρώ ετήσιο προϋπολογισμό και 3.500 έμμισθους συνεργάτες. Γιατί;

Έντονες πιέσεις, σκοτεινά παιχνίδια, εφαρμογή στρατηγικών... Ομάδες «Γκρίζων Λύκων», πράκτορες, «θρησκευτικοί ηγέτες», ΜΜΕ, πολιτικοί, αλλά και κακοποιά στοιχεία καταστρώνουν και εφαρμόζουν σκοτεινά σχέδια στη Θράκη. Με σκοπό να δημιουργήσουν ένα νέο Κόσοβο, οι Τούρκοι προκαλούν. Ποιος είναι ο υποκινητής; Ποιο το σχέδιο και ποιος ο τελικός στόχος; Τι ρόλο παίζει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή;
Περιέργως όλα συνδέονται μεταξύ τους. Κάθε προκλητική δήλωση στην Τουρκία περί «Τούρκων στη Θράκη», με το προξενείο, τις εκεί εκδηλώσεις, τους μειονοτικούς, όλα συνδέονται με την Άγκυρα. Από τα βάθη της Ανατολής δίνονται οι εντολές και στα βάθη της Ανατολής μεταφέρονται οι αναφορές και τα «αιτήματα».

Να ανακληθεί η λειτουργία
Κατά πληροφορίες, και το τελευταίο αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν στην ελληνική κυβέρνηση να επισκεφθεί τη Θράκη δεν ήταν τυχαίο. Είχαν προηγηθεί εντονότατες πιέσεις του προξενείου ώστε να συνδεθεί η επίσκεψή του με την περιοχή. Γιατί;

Για το προξενείο και τους «δορυφόρους» του, για τους οποίους θα μιλήσουμε παρακάτω, είναι η ιδανική ευκαιρία να προκαλέσουν «ξεσηκωμό» - όπως κάνουν σε κάθε επίσκεψη Τούρκου επισήμου. Μιλούν για «μητέρα πατρίδα» και καλούν τους μουσουλμάνους της περιοχής να κρεμάσουν τουρκικές σημαίες, αλλά και πανό με συνθήματα στα μπαλκόνια τους. Η επίσκεψη Ερντογάν λοιπόν θα αποτελέσει την τέλεια ευκαιρία να γίνουν διαδηλώσεις από «Τούρκους» και να ενταθεί ο χορός των προκλήσεων που τώρα πάει... χαμένος λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Πώς οργανώνονται λοιπόν οι προκλήσεις;
Την κεντρική καθοδήγηση την έχει (υπογείως, φυσικά) η Άγκυρα. Το στρατιωτικό βαθύ κράτος της Τουρκίας δίνει εντολές στο προξενείο του στην Κομοτηνή, με το οποίο βρίσκεται φυσικά σε απευθείας επαφή. Το προξενείο, με τη σειρά του, δίνει εντολή για διάχυση της προπαγάνδας στους ντόπιους, στους πράκτορες που δρουν στην περιοχή, αλλά και σε «στρατιώτες» του που έχουν ενταχθεί στην τοπική κοινωνία.
Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το προξενείο και τη δράση του, όμως και πάλι λίγα είναι... Χωρίς κανένα σεβασμό στα προξενικά πρωτόκολλα και τη φιλοξενία, λειτουργεί ως κυβέρνηση στην περιοχή! Και δεν είναι μόνο η δράση παρακρατικών που υποθάλπεται από αυτό, αλλά και το γεγονός ότι είναι... κράτος σε ξένο κράτος! Το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν οργανωθεί και κινήματα που ζητούν από την ελληνική Πολιτεία να διώξει το προξενείο δεν είναι τυχαία. Ας δούμε γιατί.
Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής λοιπόν λειτουργεί καθ' όλα παράτυπα. Κι αυτό γιατί ενώ χρέος του είναι η ανάπτυξη τέτοιων σχέσεων ώστε να προωθούνται τα συμφέροντα της χώρας την οποία αντιπροσωπεύει και η αλληλοκατανόηση, αυτό υπονομεύει την εθνική κυριαρχία του κράτους στο οποίο εδρεύει. Και δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις (εκτός δικαιοδοσίας) και οι προκλήσεις του. Είναι και η αδιαφορία στο διεθνές τυπικό για τα διπλωματικά σώματα.
Το γενικό προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή έχει σήμερα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων (υπολογίζονται σε 20-25), 15 έως 20 εκατ. ευρώ ετήσιο προϋπολογισμό και 3.500 έμμισθους συνεργάτες. Κι όμως, αυτοί οι αριθμοί δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από πουθενά. Το προξενείο απευθύνεται στους Τούρκους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι είναι μόνο μερικοί δεκάδες. Άρα, ο αριθμός των υπαλλήλων του δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τους δύο!
Όπως εξηγεί ο λέκτορας του ΔΠΘ Θεοφάνης Μαλκίδης: «Δεν υφίσταται ούτε μια αντικειμενική αιτία για τη συνέχιση της παρουσίας του». Ούτε η έκδοση βίζας (έχει καταργηθεί) ούτε οι διοικητικές και άλλες πράξεις (καθώς υπάρχει το γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη) ούτε η προστασία και εγγύηση της μουσουλμανικής μειονότητας από το διπλωματικό σώμα μιας χώρας που στο θέμα της προστασίας των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως. Όσο για τη Συνθήκη της Λοζάνης, την εφαρμογή της οποίας υποτίθεται ότι επιβλέπει; Αυτή την καταπατά συστηματικά η Τουρκία στην Ίμβρο και την Τένεδο, όπως και τα δικαιώματα της μειονότητας στη γείτονα (περιουσίες, θρησκευτικές ελευθερίες κ.ά.).
Όμως, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να υφίσταται γιατί διαταράσσει την κοινωνική γαλήνη, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και είναι ένας διαρκής κίνδυνος για οποιαδήποτε προβοκάτσια. Το προξενείο της Κομοτηνής ακολουθεί σταθερά ανθελληνική πολιτική, η οποία είναι ανυπόστατη σε μια περίοδο κατά την οποία διαπιστώνεται πως τα προβλήματα στην περιοχή έχουν εξομαλυνθεί.
Πώς νοείται να κάνει πολιτικές παρεμβάσεις σε προεκλογικές περιόδους διοχετεύοντας «γραμμή» μέσα από τη Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας, την οποία ελέγχει; Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απροκάλυπτη εντολή του προξενείου για «λευκό» στις ευρωεκλογές του 2009. Το προξενείο και οι άνθρωποί του έχουν αναπτύξει και δράση σε βάρος των μη τουρκογενών μουσουλμάνων της περιοχής, όπως των Πομάκων και των Ρομά, που διαφοροποιούνται από τη γραμμή «μουσουλμάνος = Τούρκος» και οι οποίοι βρίσκουν μπροστά τους μηχανισμούς.
Ο μηχανισμός του προξενείου υποστηρίζει πρόσωπα που εξυπηρετούν τα σκοτεινά τουρκικά συμφέροντα (ψευτομουφτήδες, παράνομες ενώσεις και σωματεία, διχαστικά κηρύγματα στα τεμένη κ.ά.), στηρίζει ακόμα και οικονομικά την ανθελληνική προπαγάνδα στο εξωτερικό (μέσω ΜΚΟ και του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικής Θράκης), ενώ παρεμποδίζει (συχνά εκβιάζοντας και απειλώντας) τους μουσουλμάνους που θέλουν να φοιτήσουν στη δημόσια εκπαίδευση. Ακόμα και αυτοί όμως που αποφοιτούν από ελληνικό σχολείο και εισάγονται σε ελληνικά πανεπιστήμια ελέγχονται από τον ελεγχόμενο από το προξενείο Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας.
Όσο για τους πράκτορες και τα διχαστικά κινήματα; Αρκεί μόνο να αναρωτηθεί κανείς ποιος είναι ο λόγος που το προξενείο της Κομοτηνής στηρίζει ημερίδες στις οποίες δεσπόζει η σημαία που προωθούν πράκτορες της Τουρκίας ως αυτή της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης; Αυτό δεν είναι επικίνδυνο;



Τα όργανα της Άγκυρας

Λίγοι έχουν τολμήσει να μιλήσουν με ονόματα γι' αυτούς που προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσπαθούν να προκαλέσουν κλίμα διχασμού στη Θράκη - συνήθως ως όργανα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιους από τους σπουδαιότερους, οι οποίοι ηγούνται ενώσεων και συλλόγων με ύποπτο ρόλο, και κυρίως παράνομη ύπαρξη και ονομασία.
-Τον σημαντικότερο ρόλο παίζει ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο οποίος δεν εμφανίζεται μόνο ως πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης (το όνομα τα λέει όλα), αλλά και ως υποστηρικτής των Τούρκων εθνικιστών. Για τον κ. Μέτε αρκεί μόνο να πούμε ότι, επευφημούμενος από τους «Γκρίζους Λύκους», μετέφερε στην κατεχόμενη Κύπρο «μήνυμα φιλίας» της Δυτικής Θράκης λες και εκπροσωπεί αυτόνομο κράτος!
-Ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ πρωτοστατεί με τη σειρά του στον εκτουρκισμό του πληθυσμού της περιοχής, παίρνοντας άδειες για επισκευή χώρων, στους οποίους χτίζει παρανόμως τζαμιά.
-Ισχυρό ρόλο έχει και ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Μεχμέτ Χατζηχαλήλ. Ο κ. Χατζηχαλήλ ηγείται εξτρεμιστικών προσπαθειών, όπως διακινώντας δελτία Τύπου με απειλές περί εξέγερσης των μουσουλμάνων («εδώ θα γίνει νέο Κόσοβο»), αλλά και προκαλώντας (όπως λέγοντας ότι η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου δεν έσπασε το χέρι της από ξυλοδαρμό επειδή δίδασκε ελληνικά στην περιοχή αλλά επειδή... έπεσε από τις σκάλες).
-Ο κ. Σαμί Τοραμάν, πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Θράκης έχει άλλο ρόλο: τη λειτουργία παράνομων νηπιαγωγείων που λειτουργούν σε Ροδόπη και Ξάνθη (και για να... περιοδεύει με τον πρόξενο), ενώ θα θεωρηθεί τραβηγμένο αν πούμε ότι ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Αντνάν Σελίμ είναι... νεολαίος 50 ετών!
- Ο κ. Σελίμ είναι σημαντικός και ένθερμος υποστηρικτής των τουρκικών επιδιώξεων στην περιοχή, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι είναι αυτός που υποδέχεται όλους τους Τούρκους επισήμους στην Κομοτηνή, με τους οποίους συσκέπτεται κεκλεισμένων των θυρών.
-Ο κ. Χαλίτ Χαμπίπογλου είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης. Σε αυτόν έχει ανατεθεί ο ρόλος να «ενημερώνει» διεθνώς τα περί δήθεν καταπίεσης της μειονότητας και να δημιουργεί κλίμα εκτός συνόρων.
-Ο κ. Φερούχ Οζκάν είναι πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης. Συνδέεται πολιτικά με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ στην Τουρκία Σουάτ Κιλίτς και τον κ. Αχμετ Νταβούτογλου. Από εκεί παίρνει «γραμμή».
-Ίσως ο πλέον επικίνδυνος όλων είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη. Ο κ. Μάντατζη συχνά μιλά για «τουρκική μειονότητα», καλεί σε ξεσηκωμό, αλλά και την Τουρκία να παρέμβει στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας. «Το μήνυμά μου προς την Τουρκία είναι να έρθει εδώ να μας διεκδικήσει», «η δική μου πρόταση είναι πως πρέπει να ξεσηκωθούμε» και «εμείς δεν είμαστε εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας», είναι κάποια από τα λόγια του.


ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ...;
«Γιώργο, πήγαινε μαζί του»

Μόνο προβληματισμό δεν θα έπρεπε να προκαλέσει η παράκληση του Ταγίπ Ερντογάν να του επιτραπεί να επισκεφθεί την Ξάνθη. Καθώς μάλιστα η κυβέρνηση πρέπει να φανεί ότι έχει το «τακτ» να μην απαγορεύσει στον ηγέτη της γείτονος να επισκεφθεί όποια περιοχή θέλει, θα πρέπει επίσης να έχει το ίδιο «τακτ» να μην αφήσει μόνο του τον καλεσμένο της.
Είναι χρέος σας λοιπόν, κ. Παπανδρέου, να συνοδεύσετε τον κ. Ερντογάν στην «περιοδεία» του στη Θράκη. Γιατί με αυτό τον τρόπο και θα δείξετε ότι είστε δίπλα σε όλους τους Έλληνες πολίτες και δεν θα του επιτρέψετε να φανεί, όπως θέλουν οι πράκτορες του αλυτρωτισμού της Τουρκίας, ως «ελευθερωτής». Συν τοις άλλοις, οι κανόνες του savoir vivre επιβάλλουν να συνοδεύεις τον καλεσμένο σου όταν αυτός ζητά να ξεναγηθεί στο σπίτι σου ή να δει ένα δωμάτιο του σπιτιού σου. Δεν του λες ποτέ «πήγαινε μόνος σου». Με αυτό τον τρόπο, κ. Παπανδρέου, θα βγείτε εσείς από την όποια δύσκολη θέση και θα βάλετε άλλους, ενώ κανείς δεν θα μπορεί να σας προσάψει έλλειψη ενδιαφέροντος για τη μειονότητα, την οποία θα καρπωθεί ο Ερντογάν.
Και δεν είναι μόνο αυτά. Μη συνοδεύοντας τον Τούρκο πρωθυπουργό αφήνετε τους δύο πόλους ελεύθερους να καταστρέψουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών στην περιοχή: από τη μία τους επικίνδυνους για την ακεραιότητα της χώρας τουρκόφιλους και από την άλλη αυτούς που υποθάλπουν την αντιισλαμική υστερία στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ανεκτικότητα.


Ο ρόλος των ΜΜΕ

Την προπαγάνδα ενισχύουν και τα ΜΜΕ της Τουρκίας (ή τα ελεγχόμενα απ' αυτή), τα οποία εκπέμπουν ή εκδίδονται στη Θράκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τουρκικό δίκτυο TRT, το οποίο κάνει, προ της επισκέψεως Ερντογάν, μάλλον «υποδείξεις» (με τον γνωστό προκλητικό τρόπο) στην ελληνική κυβέρνηση. Με τίτλο «Πακέτο μέτρων για τους Τούρκους της Δ. Θράκης», το τουρκικό κανάλι μας ενημερώνει στην ιστοσελίδα του ότι η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει πακέτο μέτρων για την περιοχή τον Μάιο, τονίζει ότι «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πιστεύουν ότι το άνοιγμα πρέπει να συμπεριλάβει τα δικαιώματά τους που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λοζάνης», καθώς και ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν τη μειονότητα είναι αυτά της παιδείας και της εκλογής μουφτή. Ξεχνά βέβαια το «ρεπορτάζ» να επισημάνει ότι στη Συνθήκη της Λοζάνης δεν αναφέρονται πουθενά «Τούρκοι» στη Δυτική Θράκη αλλά μουσουλμάνοι.

roufianos.com

Νέα ομάδα δικύκλων "Ήφαιστος" απο την πυροσβεστική

Σύσταση νέας ομάδας δικυκλιστών για την περιπολία των δασών εν όψει καλοκαιριού ανακοινώθηκε απο την Πυροσβεστική.
Η νέα αυτή ομάδα και το συνολικό πρόγραμμα θα ονομαστεί «Ήφαιστος»,και ως κύριο σκοπό και στόχο της θα είναι η προληπτική περιπολία στα δάση της Αττικής και η επέμβαση τους στην φωτιά τα πρώτα λεπτά που είναι και τα κυριότερα για την εξέλιξή της.Ακολουθώντας τις οδηγίες και τον τόπο τις πυρκαγιάς θα ενημερώνουν το Συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής ώστε να σταλθούν οι δυνάμεις που χρειάζονται.
Ήδη έχει επανδρωθεί η νέα αυτή ομάδα απο πυροσβέστες και εντός ημερών θα είναι έτοιμη να βγεί στα δάση για περιπολία. Την βοήθεια του θα συνδράμει ο στρατός και η αγροφυλακή.

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ : http://ksipnistere.blogspot.com

ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΑΤΕΡΑ;;;;....


Πατέρα… άκουσες πατέρα;
Έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται εδώ κάτω; Σε έχουν ενημερώσει;
Είμαι πρωθυπουργός πατέρα, όπως ήσουν εσύ κάποτε, θυμάσαι; Είμαι πια ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. Όμως πατέρα… πατέρα μ΄ακούς, μ΄ακούς; Δε φταίω εγώ πατέρα…δε φταίω… οι Δεξιοί φταίνε, οι Νεοδημοκράτες. Άλλωστε τό ‘λεγες κι εσύ: «Ο Λαός -δεν ξεχνά- τι σημαίνει Δεξιά», το θυμάμαι αυτό το σύνθημα, πολύ αμυδρά… αλλά το θυμάμαι.
Τα έκαναν σκατά οι Δεξιοί και ο έλληνας έπεσε πάνω μου να τον σώσω… αυτός με ψήφισε, εγώ φταίω;
Ξέρεις… του είπα πως θα του δώσω λεφτά, πως θα είναι ελεύθερος, πως θα γίνουμε Δανία… μη φωνάζεις ρε πατέρα μέσ’ στο αυτί μου… τι είπες;… ούτε εσύ δεν έλεγες τέτοιες παπαριές;… απορείς πως με πιστέψανε;… ε καλά, γιός σου είμαι, τι σκατά, αν μη τι άλλο ξέρω να λέω ωραία ψέματα. Μην νομίζεις όμως… δεν τα κατάφερνα από την αρχή… όχι ότι δεν ήθελα να πω… απλά δεν μου έβγαιναν ωραία… φαινόμουνα και δε με πίστευε κανείς.
Έκανα ιδιαίτερα όμως… με ρώτησες με ποιόν;… με τον Θοδωρή πατέρα… τι ποιόν Θοδωρή, τον παλιό σου σύντροφο, τον Πάγκαλο μωρέ. Τι σπουδαίος άνθρωπος ρε πατέρα, τώρα τον εκτίμησα πραγματικά, ή που θα λέει ψέματα ή που θα τρώει… πολύ καλός σύντροφος.

Οι Δεξιοί φταίνε πατέρα, εκείνος ο Καραμανλής… όχι, όχι ο Μεγάλος, ο ανιψιός του, ο χοντρός, τον θυμάσαι καθόλου; Τι είπες;… ναι εντάξει εντάξει, μπαίνω στο προκείμενο.
Όλοι λένε πως τα έχω κάνει σκατά, πως κορόιδεψα τον κόσμο, πως είμαι ψεύτης, πως δεν είμαι αριστερός τώρα πια… τώρα γιατί γελάς, με το αριστερός γελάς;;… δηλαδή εσύ ήσουν αριστερός;… τελοσπάντων… λένε πως είμαι σκληρός και αδίστακτος, πως… εσύ όμως ξέρεις πατέρα πως δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.
Η πατρίδα κινδυνεύει και εμείς είμαστε το κόμμα… ναι εντάξει, το κίνημα ήθελα να πω, που νοιαζόμαστε για τον απλό άνθρωπο, τον μεροκαματιάρη…. ναι εντάξει, πέφτει πολύ ξύλο στους δρόμους από τους αστυνομικούς, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι οι σύγχρονες δημοκρατίες. Τώρα θα μου κάνεις κι εσύ μάθημα;… εσύ μωρέ πατέρα δεν ίδρυσες τα ΜΕΑ, εσύ δεν έκανες τόσες και τόσες σκούπες στα Εξάρχεια;… να το βουλώσω, δεν είναι έτσι τα πράγματα;… και πως είναι πατέρα; Κοίτα εγώ δεν πήρα για να τσακωθούμε, πήρα για να με συμβουλέψεις... όχι, όχι, δε θέλω να μου διαβάσεις την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη… κι εσύ μια φορά πρέπει να τη διάβασες στη ζωή σου… τότε μπροστά σε όλους… άσε με να σου πω χωρίς να διακόπτεις…
Ξέρεις τι με πειράζει περισσότερο; Ότι σε ξεπατίκωσα και δεν μου βγήκε ρε γαμώτο. Έχω το επίθετό σου, είπα τα ίδια που έλεγες, έβρισα τη Δεξιά, προσπάθησα να κλέψω την Αριστερά, μέχρι και για Εθνική Κυριαρχία μίλησα και… τίποτα. Γιατί ρε γαμώτο, γιατί; Τι είπες;…άλλες εποχές οι δικές σου είπες; Μα εγώ δεν είπα ότι είναι οι ίδιες, άλλαξα κι εγώ κάποια πράγματα, με την εποχή προσπάθησα να πάω.
Τους είπα "πάμε" και οι μαλάκες δεν με ρώτησαν "που". Τους μίλησα για "Σοσιαλισμό ή Βαρβαρότητα", και συμφώνησαν. Έχω αλλάξει κάποια πράγματα, αλλά… τι είπες;… ότι τότε είχαμε βγει από τη Χούντα και ψάρωνε ο κόσμος… σε νόμιζε για αριστερό, ε; Ε, σε αυτό έχεις δίκιο… τι να πω;
Και εγώ τους είχα πείσει, αλλά τώρα ξέρεις τι λένε; Ότι εγώ είμαι η Χούντα… έλα ντε, πώς το λένε αυτό, πώς; Η αλήθεια είναι πως έχω βγάλει την αστυνομία στους δρόμους, καιρό τώρα…τι να έκανα; Ναι, ναι… τους στέλνω κι εγώ στα Εξάρχεια, πιάνουν κόσμο και κοσμάκη… έτσι δεν έκανες κι εσύ;… τι όχι μου λες, μεταξύ μας μιλάμε… μη λέμε ψέματα και μεταξύ μας… έπρεπε να το κάνω πιο χαλαρά λες, ε;… ε, σε αυτό μάλλον έχεις δίκιο… Σοσιαλισμός και στο καπάκι Ξύλο δεν πολυκολλάει… αλλά τι να έκανα;… αυτοί οι αριστεροί δεν ησυχάζουν με τίποτα, όλο παράπονα είναι.
Εγώ μέχρι και να συνεργαστούμε τους πρότεινα… ναι ρε πατέρα, για τα μάτια του κόσμου το είπα, δεν το εννοούσα… μα καμία εμπιστοσύνη δε μου έχεις;
Και στους υπουργούς μου είπα ότι θέλω να είναι αντιεξουσιαστές στην Εξουσία και… τι είπες, το παρατράβηξα λες;… ε τι να κάνουμε, άλλαξαν οι εποχές, τι να τους έλεγα δηλαδή «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ»;… στο 2010 είμαστε, θα μου πέταγαν πέτρες… όχι εντάξει, δεν είμαι εντελώς μόνος μου.. υπάρχει ένα κόμμα… τον θυμάσαι τον Καρατζαφέρη… όχι, όχι δεν είναι πια Δεξιός, ανήκει στη Δημοκρατική Παράταξη, έχει γίνει δημοκράτης… είναι και στη βουλή, έχει δικό του κόμμα… ναι, ναι ο Καρατζαφέρης… με υποστηρίζει ο άνθρωπος… ναι ρε πατέρα, γιατί σου κάνει εντύπωση;… κάτσε να σου πω λίγο… μόνο αυτός με καταλαβαίνει… τώρα θα με αφήσεις να μιλήσω;… έχω λοιπόν κι αυτόν… με υποστηρίζει ο άνθρωπος αλλά… δε φτάνει ένας κούκος να φέρει την Άνοιξη… είναι και ο μαλάκας ο έλληνας που τώρα του 'ρθε να νιώσει απατημένος και δεν μπορώ να το καταλάβω, γιατί έτυχε σε μένα αυτό;… τόσα χρόνια τον κοροϊδεύατε, σε μένα βρήκε να την πει;… ααααα, ξέχασα να σου πω… με υποστηρίζουν και ο Μητσοτάκης με την κόρη του τη Ντόρα… ο παλιός σου φίλος ρε πατέρα, ο Κώστας… ΠΑΤΕΡΑ, ΠΑΤΕΡΑ, τι είναι αυτός ο γδούπος που άκουσα;,,,
ΠΑΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

Μπορεί ένας...άγγελος να σας σώσει τη ζωή;;;Η τροχαία της Ελβετίας ελπίζει πως μπορεί!!!


Η αστυνομία του κρατιδίου του Fribourg προσέλαβε έναν άντρα τον οποίο μεταμφίεσε σε φτερωτό άγγελο ντυμένο στα άσπρα του παραδείσου...
Τι δουλειά έχει θα σκεφτείτε στην αστυνομία ένας άγγελος;;;
Η τροχαία λοιπόν είχε την ιδέα να τον τοποθετήσει στην άκρη του δρόμου να χαιρετά και να προτρέπει τους πιο...άτακτους οδηγούς που τρέχουν πάνω από το όριο να ελαττώσουν ταχύτητα!!!
Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μεγάλης κρατικής εκστρατείας κατά της οδήγησης με μεγάλη ταχύτητα, που έχει αρχίσει από τα μέσα Απριλίου και προωθείται επίσης με πολλά και διάφορα μπάνερ,αυτοκόλλητα αυτοκινήτων,διαφημιστικά σποτάκια στην τηλεόραση καθώς και μια "πιασάρικη" μελωδία με τίτλο "Πήγαινε πιο σιγά.Χαλάρωσε"("Slow Down. Take It Easy.").
"Η ιδέα είναι να προσφέρουμε ένα είδος συμπαγούς προστασίας,με το να έχουμε έναν 'αληθινό άγγελο' να υπενθυμίζει στους οδηγούς να είναι πιο υπεύθυνοι. To να έχεις μια φυσική παρουσία κάνει το μήνυμα πιο ορατό, και είναι κάτι έξω από τα συνηθισμένα." τόνισε ο Benoît Dumas, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας και συνέχισε:
"Η εκστρατεία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τέλος Οκτωβρίου και ίσως παραταθεί.Άλλωστε όπως όλοι ξέρουμε οι άγγελοι είναι αιώνιοι" είπε αστειευόμενος.Η ταυτότητα του αγγέλου του Fribourg-ενός επαγγελματία ηθοποιού-δεν αποκαλύφθηκε για λόγους προσωπικών δεδομένων.Πάντως στο συμβόλαιο που υπέγραψε προβλέπεται να δουλεύει 20 ώρες την εβδομάδα και θα πρέπει με τις "εμφανίσεις" του σε διάφορα σημεία να καλύπτει περιοχή 1080τ.χλμ.(670 square miles)
Καθώς ο αριθμός των κλήσεων για υπερβολική ταχύτητα είχε αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του κρατιδίου του Fribourg, η τοπική αστυνομία αποφάσισε να προσλάβει τον άγγελο και να χρηματοδοτήσει την διαφημιστική εκστρατεία.
Μάλιστα οι οδηγοί ενθαρρύνονται να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην αστυνομία και να δηλώσουν που έχουν εντοπίσει τον άγγελο!!!,ιδιαίτερα δε οι μοτοσυκλετιστές , στέλνοντας αναλυτικότερες λεπτομέρειες για τα σημεία εμφάνισής του, μπαίνουν σε κλήρωση για δωρεάν μαθήματα οδήγησης αυτοκινήτου.
πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://thenewsbus.blogspot.com/

Ακυρώνεται ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη με απόφαση της Ρωσίας

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Sergei Shmatko, ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία, "εξετάζεται η συγχώνευση των δύο ανταγωνιστικών αγωγών Μπακού-Τσεϊχάν και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη καθώς ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά έχει σταματήσει να εξελίσσεται ως πρόγραμμα με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας". Πρακτικά δηλαδή ματαιώνεται ο δεύτερος! Ανέφερε πως, αφού η τελευταία ξεκαθαρίσει την στάση της όσον αφορά τις απαιτήσεις της για καλύτερα οικονομικά ωφέλη και περιβαλλοντική προστασία, θα εξεταστεί η συγχώνευση του προγράμματος κατασκευής του αγωγού με αυτό του Μπακού-Τσεϊχάν, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται. Αν και δεν είναι σαφές από τα λεγόμενα του S.Shmatko τι εννοεί λέγοντας "συγχώνευση", είναι πιθανό να έβαλε την ταφόπλακα στο πρόγραμμα που θα συνεισέφερε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της χώρας μας. Πρόκειται για μία "προαναγγελθείσα" από την Ρωσία απόφαση.

Η Μόσχα θεωρεί Βουλγαρία και Ελλάδα "αδύναμους κρίκους" οι οποίοι εξαρτώνται πλέον ολοκληρωτικά από το "ατλαντικό μπλοκ". Το χειρότερο είναι ότι η Τουρκία αποκτά το ρόλο που ήθελε να διαδραματίσει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας ως διακομιστικός κόμβος μεταφοράς πετρελαίου προς τι αγορές τις δύσης. Παράλληλα, ο Μπακού-Τσεϊχάν που ως πρόγραμμα δεν κρίνονταν βιώσιμος, με την μεταφορά και Ρωσικού πετρελαίου αναβαθμίζεται.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 20.00) Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Igor Sechin δήλωσε ότι η χώρα του πρόκειται να επενδύσει συνολικά 3 δις δολάρια για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Samsun-Ceyhan. Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο υπό κατασκευή 700 χλμ αγωγός (κατασκευάζεται από ιταλοτουρκική κοινοπραξία) με μεταφορική ικανότητα 1,2 εκατ. δολαρίων την ημέρα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της χώρας του και της Τουρκίας. Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι δύο χώρες συζήτησαν την κατασκευή ενός διυλιστηρίου στην περιοχή του Ceyhan συμπληρώνοντας ότι οι δύο πλευρές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν την από κοινού πώληση των προϊόντων του διυλιστηρίου. Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι η χώρα του σχεδιάζει να αγοράσει το 70% των αναγκών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Ρωσία.

defencenet

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://greeknation.blogspot.com

Η Άγκυρα ακύρωσε την Aegean Shield μέχρι τις ... 18/05!

Mε μία διπλωματική κίνηση που στόχο έχει να προλειάνει το έδαφος για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα σε τρεις ημέρες, η Τουρκία χθες εξέδωσε μία NAVTEX την 359/10 με την οποία ακυρώνει την προκλητική 101/10 NAVTEX, μόνο όμως, από τις 7/5/2010 μέχρι και τις 18/5 - όταν θα έχει ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα Ρ.Τ.Ερντογάν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες του με τον Έλληνα ομόλογό του Γ.Παπανδρέου. Δηλαδή στην πράξη ακυρώνει μόνο για ένδεκα ημέρες, την επιχείρηση Aegean Shield!

Βάσει της νέας NAVTEX, όπως προαναφέραμε, ακυρώνεται η NAVTEX 101/10 και «περιορίζεται» για ένδεκα ημέρες τουλάχιστον η Aegean Shield με την οποία Η Αγκυρα έχει εξαγγείλει διεθνώς και μονομερώς από τις αρχές του χρόνου ότι αναλαμβάνει τον έλεγχο ασφαλείας των θαλάσσιων μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης και της διακίνησης πετρελαίου στην περιοχή του Αιγαίου μέχρι το λιμάνι του Πειραιά! και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, εναντίον της τρομοκρατίας.

Με τη ναυτική αναγγελία NAVTEX101/10 η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελεί σε μόνιμη βάση την επιχειρησιακή αποστολή με τίτλο «Ασπίδα του Αιγαίου και της Μεσογείου» (Agean - Mediteranian Shield), κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή αυτή.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία ανέλαβε στρατιωτικές και ναυτικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή του FIR Αθηνών και Λευκωσίας, εναντίον της τρομοκρατίας. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει διεθνώς και επισήμως στην προσπάθεια αυτή της Αγκυρας, αν και έχει ήδη πάρει «πρόγευση» των διαθέσεων της Τουρκίας, με τις πρόσφατες «κρουαζιέρες» των τουρκικών πολεμικών πλοίων σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.


Ιδού η νέα NAVTEX

TURNHOS - NAVIGATIONAL WARNING NUMBER : 359

NAVTEX - NAVIGATIONAL WARNING NUMBER : 359/10

MEDITERRANEAN

1) TURKISH UNITS ARE CONDUCTING OPERATION MEDITERRANEAN SHIELD IN THE EASTERN MEDITERRANEAN AND NATO UNITS ARE CONDUCTING OPERATION ACTIVE ENDEAVOUR IN THE MEDITERRANEAN TO PROVIDE FOR THE SAFE AND SECURE MOVEMENT OF VESSELS AT SEA AND TO DETER TERRORISM. IF CONTACTED BY TURKISH OR NATO UNITS YOUR COOPERATION AND ASSISTANCE IN ANSWERING QUESTIONS WOULD BE GREATLY APPRECIATED. PLEASE REPORT ANY SUSPICIOUS ACTIVITY OR INFORMATION TO TURKISH OR NATO WARSHIPS, TO THE NATO MARITIME COMMANDER’S FREE CALL NUMBER 00 39 081 1970 6533 OR TO THE TURKISH NAVAL FORCES COMMAND OPERATION CENTRE

00 90 312 4032222 OR TO THE NATO SHIPPING CENTRE FREE CALL NUMBER 00 44 1923 843574 OR EMAIL TO DKHM(AT)DZKK(DOT)TSK(DOT)TR AND OAENOW(AT)LIVE(DOT)COM. THANK YOU.

2) CANCEL 101/10.

WIDE BERTH ADVISED.

Σε σύνοδο για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, που έγινε τον Φεβρουάριο στην Ιταλία, ο εκπρόσωπος της Τουρκίας, πλοίαρχος Κενάνογλου, δήλωσε ότι με βάση σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, την 1η Απριλίου 2006, η Τουρκία έχει αναλάβει επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας για την προστασία των θαλάσσιων μεταφορών στην περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου με την επωνυμία «Ασπίδα της Μεσογείου».

Ανέφερε επιπλέον ότι πρέπει -και παρακαλούνται- όλα τα πλοία, εμπορικά και πολεμικά, να δίνουν πληροφορίες στα τούρκικα πολεμικά πλοία που εκτελούν επιχειρήσεις «Ασπίδα της Μεσογείου», προκειμένου να διευκολύνονται οι προσπάθειες της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας.

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υψηλά ιστάμενη πηγή, συνδύασε την εν λόγω NAVTEX με την επίσκεψη Ερντογάν: «Θέλουν να δείξουν καλό πρόσωπο. Μετά την επίσκεψη και από τις 18/05 θα δούμε τις πραγματικές τους προθέσεις. Κατ’αρχήν «μυρίζει» το γνωστό ανατολίτικο παιχνίδι».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr