'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Τρίζουν τα κόκκαλα του Οδυσσέα Ανδρούτσου!!

Γκρεμίστηκε το σπίτι που γεννήθηκε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος παρά τις προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» που ζητούσε από τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει σε δράσεις...



για την σωτηρία, ανάδειξη και αξιοποίηση της ιστορικής αυτής πτυχής της πόλης μας:
«Το σπίτι που ανήκε σε συμπολίτισσές μας και δεν είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο, πρόκειται, να κατεδαφισθεί και στη θέση του, να ανεγερθεί τριώροφη οικοδομή!
Για το εν λόγω σπίτι που είναι φορέας μνήμης μιας ηρωικής μορφής, ο σύλλογος μας έκανε στο παρελθόν προς τις εκάστοτε δημοτικές αρχές συγκεκριμένη πρόταση που έβλεπαν θετικά και οι ιδιοκτήτριές του ο Δήμος να αναλάβει την ανέγερση ενός διώροφου σπιτιού που το αρχιτεκτονικό του (σχέδιο) μας πληροφορεί για την ιστορικότητα του χώρου και ο μεν όροφος να αποδίδονταν στις ιδιοκτήτριες το δε ισόγειο να περιερχόταν στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου μας και να διαμορφώνονταν σε ένα χώρο αφιερωμένο στον Οδυσσέα Ανδρούτσο και την οικογένειά του.
Η πρότασή μας, υπογραμμίσει ο σύλλογος, ποτέ δεν απασχόλησε τις δημοτικές αρχές, αλλά ούτε και τις προβλημάτισε, για την σωτηρία, ανάδειξη και αξιοποίηση μιας ακόμη ιστορικής πτυχής της πόλης μας, από τις ελάχιστες που έχουν μείνει ανέπαφες σ΄ αυτήν.»

Η κατεδάφιση της παλιάς κατοικίας έγινε την Κυριακή ενώ στην θέση της θα ανεγερθεί νέα τριώροφη οικοδομή.

sardelas.blogspot.com

Η αλαζονική πολιτική του Δήμου βούλιαξε στην Γαριβάλδη….

Έντεκα ιδιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην οδό Γαριβάλδη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ύστερα από την επιχείρηση σκούπα που διενήργησε από το πρωί η Αστυνομία. Η κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες από τον Δήμο και η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πέραν του προβλεπόμενου αριθμού, περιέχονται τις παρανομίες που εντοπίστηκαν.
Η επιχείρηση έγινε ύστερα από εντολή του Εισαγγελέα Ιωαννίνων και αξίζει να σημειωθεί ότι Εισαγγελία και Αστυνομία είναι η πρώτη φορά που κινούνται ταχύτατα και αποτελεσματικότατα.
Στην Γαριβάλδη, είχε δημιουργηθεί ένα καθεστώς πλήρους αναρχίας, με αποτέλεσμα να πλήττονται ακόμη και οι επιχειρηματίες που δούλευαν με νόμιμες άδειες. Η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων προς κάθε κατεύθυνση, μετά από διαβεβαιώσεις που μοίραζε η Δημοτική Αρχή, ότι όλα τα τακτοποιηθούν, έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι υπάρχουν ακόμη και καταστήματα που δεν έχουν άδεια λειτουργίας, αλλά άνοιξαν με την ίδια ακριβώς διαβεβαίωση: «Ξεκινήστε και θα τακτοποιηθεί...». Μόνο που τίποτα δεν τακτοποιήθηκε και εκτίθενται οι ίδιοι οι επιχειρηματίες.
Είναι δηλαδή η ίδια αλαζονική πολιτική της Δημοτικής Αρχής που τους εκθέτει.
Είναι γεγονός ότι και στην Γαριβάλδη, όπως και σε άλλες περιπτώσεις όλα θα μπορούσαν να λειτουργούν νόμιμα.
Τα καταστήματα να έχουν τις απαραίτητες άδειες, ο Δήμος να οριοθετήσει τα σημεία για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την διάθεση κοινόχρηστων χώρων....
Ήταν πάρα πολύ απλό να συμβεί αυτό...
Όμως, για λόγους άγνωστους δεν ακολουθήθηκε η εύκολη οδός. Είτε γιατί κάποιοι ήθελαν να έχουν τους επιχειρηματίες όμηρους, είτε γιατί έπρεπε να εξυπηρετηθούν συμφέροντα, είτε ακόμη γιατί ακολούθησαν την πολιτική του «κάνουμε ότι θέλουμε»!
Μόνο που αυτή την πολιτική την χρεώνονται και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, οι οποίοι όφειλαν από την πλευρά τους να πιέσουν την Δημοτική Αρχή να τους διασφαλίσει τις αδειοδοτήσεις.
Η Δημοτική Αρχή, μετά και την ανακοίνωση που είχε δώσει στην δημοσιότητα την προηγούμενη βδομάδα, περί πλήρους νομιμότητας στην Γαριβάλδη και της μεγάλης αναπτυξιακής πρωτοβουλίας, είναι διπλά εκτεθειμένη. Και απέναντι στους καταστηματάρχες της περιοχής και απέναντι στην κοινή γνώμη.
Αυτό όμως δεν εκπλήσσει κανέναν....
Η ευχάριστη έκπληξη ήταν η άμεση ενεργοποίηση του Εισαγγελέα και η αποτελεσματική κινητοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος। Είναι από τις φορές που το αυτονόητο γίνεται άξιο συγχαρητηρίων....

http://www.epiruspost.gr

Τουρκία μαζί με τις ΗΠΑ αποφάσισαν να συνεργαστούν για να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση


Κάτι ''πονηρό'' φαίνεται να ετοιμάζει κατά πάσα πιθανότητα η Άγκυρα σε σχέση με την Ελλάδα. Αυτή τη φορά δεν είναι με στρατιωτικό τρόπο (παραβιάσεις στο Αιγαίο, γκρίζες ζώνες κλπ) αλλά με ....οικονομικό! Και αν είμαστε - δικαιολογημένα βέβαια - καχύποπτοι, και τους ...παρεξηγήσαμε, τότε ο,τι ετοιμάζουν το κάνουν για να προβάλουν τον εαυτό τους. Διαβάστε όμως αυτό που ακολουθεί και σίγουρα θα μπουν ...ψύλλοι και στα δικά σας αυτιά. Πρόκειται για την επισκόπηση του τουρκικού τύπου:
«Η Milliyet στις εσωτερικές της σελίδες και σε μονόστηλο με τον τίτλο «Η Τουρκία θα παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα για την κρίση» δημοσιεύει είδηση «της τελευταίας στιγμής», στην οποία αναφέρεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε (τις προάλλες) με την Αμερικανίδα ομόλογό του κα. Κλίντον.
''Αρμόδιος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, που προέβη στη συνέχεια σε δήλωση, είπε:
«Η Τουρκία και οι ΗΠΑ συζήτησαν και το πώς θα μπορέσει να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση. Ο Υπουργός Νταβούτογλου είπε πως η Τουρκία επιθυμεί να βοηθήσει την Ελλάδα».
''Σε είδηση, που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου NTV, αναφέρεται ότι ο Τουρκος ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε για τρίτη φορά με την ομόλογό του κα. Κλίντον. Οι αμερικανικές πηγές μετέφεραν μια λεπτομέρεια - έκπληξη αναφορικά με τη συνάντηση Κλίντον – Νταβούτογλου και είπαν πως η Τουρκία θα βοηθήσει την ευρισκόμενη σε κρίση Ελλάδα.
''Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ τόνισε πως οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα, όπως η Αρμενία, η Βοσνία, το Ιράν, η Κύπρος και το Ιράκ και πρόσθεσε:
«Η Τουρκία και οι ΗΠΑ συζήτησαν για το πώς θα μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Ο Υπουργός Νταβούτογλου είπε πως η Τουρκία επιθυμεί να βοηθήσει την Ελλάδα. Για τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει αυτό, θα γίνουν δηλώσεις από τον ίδιο».

Σούλι, μια από τις πιο ιστορικές περιοχές

Βρίσκεται στο νομό Θεσπρωτίας στις δυτικές πλαγιές των ομώνυμων βουνών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας δίνει ο Χριστόφορος Περραιβός, το Σούλι και τα χωριά του κατοικήθηκαν μεταξύ του 16ου και 17ου αιώνα από αλβανόφωνους Έλληνες κατοίκους των γύρω χριστιανικών χωριών της Θεσπρωτίας, που θέλησαν ν' αποφύγουν τις καταπιέσεις των Οθωμανών. Οι φυγάδες αυτοί έχτισαν τέσσερα κυρίως χωριά: το Σούλι, την Κιάφα, τη Σαμονίβα και το Αβαρίνο.

Οι κάτοικοι ήταν χωρισμένοι σε φάρες, από τις οποίες σπουδαιότερες ήταν αυτές που δοξάστηκαν στους αγώνες κατά του Αλή (Τζαβελαίοι, Μποτσαραίοι κ.ά.).Επειδή το φτωχό, βραχώδες έδαφος των χωριών δεν μπορούσε να θρέψει τους κατοίκους, αυτοί γρήγορα άφησαν την ειρηνική ζωή και ζούσαν από τις επιδρομές στα γειτονικά χωριά, μουσουλμανικά, χριστιανικά, αλβανικά χωρίς διάκριση.

Έτσι κατάφεραν να εισπράττουν από τους κατοίκους των χωριών αυτών ένα είδος φόρου είτε σε χρήματα είτε σε είδος. Αλλά και οι Σουλιώτες στις ειρηνικές τουλάχιστον περιόδους πλήρωναν ένα μικρό φόρο στις τουρκικές αρχές. H κατάσταση αυτή έγινε χρόνια. Έτσι τα χωριά του Σουλίου οργανώθηκαν σε μια στρατιωτική συνομοσπονδία το "Τετραχώρι". Αυτοί αναλάμβαναν την τέχνη του πολέμου και οι κάτοικοι των γύρω χωριών τον επισιτισμό τους. Με το πέρασμα του χρόνου οι κάτοικοι αυξάνονταν: γιατί έρχονταν φυγάδες από γειτονικές περιοχές, όπου οι εξισλαμισμοί είχαν κάνει δύσκολη τη ζωή των υπόλοιπων χριστιανών. Από το 18ο αιώνα η στάση των Σουλιωτών από αμυντική έγινε επιθετική, εξαιτίας των επισιτιστικών προβλημάτων που είχαν ξαναδημιουργηθεί με την αύξηση του πληθυσμού.

Το 1741 οι Σουλιώτες κατέλυσαν την τουρκική εξουσία σε πολλά γειτονικά χωριά και το 1746-1760 πολλά χωριά της πεδιάδας του Φαναρίου πλήρωναν φόρους στους Σουλιώτες. Ολόκληρη η νοτιοανατολική Ήπειρος ονομαζόταν Παρασούλι και εκεί υπήρχαν 12.000 σύμμαχοι των Σουλιωτών, οι Παρασουλιώτες. Η κατάσταση αυτή ήταν ωφέλιμη τόσο για τους Τούρκους, αφού οι Παρασουλιώτες ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όσο και για τους Βενετούς για τους οποίους το Σούλι και το Παρασούλι ήταν ένα είδος ασπίδας ανάμεσα στις Βενετικές κτήσεις (Πάργα, Πρέβεζα) και τις οθωμανικές. Για τον ίδιο λόγο οι Γάλλοι που διαδέχθηκαν του Βενετούς στις κτήσεις αυτές βοήθησαν τους Σουλιώτες.

Οι φιλικές όμως σχέσεις μεταξύ των Σουλιωτών και των Δυτικών εχθρών της Πύλης προκάλεσαν ανησυχία στους Τούρκους, που, τελικά, δεν αντέδρασαν στην προσπάθεια του Αλή να υποτάξει το Σούλι. Εξάλλου σ' αυτό συντέλεσε και η απόλυτη, περήφανη στάση των Σουλιωτών, που είχε οδηγήσει πολλές φορές σε σύγκρουση με τους τοπικούς Τούρκους ηγέτες και ιδιαίτερα με τους πασάδες των Ιωαννίνων. Από όλους όμως αυτούς τους αγώνες οι Σουλιώτες είχαν βγει νικητές: εκτός από τους πολέμους τους εναντίον του Αλή Πασά του Τεπελενλή (1788-1803). Η πρώτη μεγάλη εκστρατεία του Αλή εναντίον των Σουλιωτών έγινε το 1791, έληξε όμως άδοξα. Την ίδια τύχη βρήκε και η δεύτερη επιχείρηση το 1792.

Ο τουρκικός στρατός ήταν μαθημένος σε κατά μέτωπο αναμέτρηση σε ανοικτή περιοχή κι όχι στον κλεφτοπόλεμο που έκαναν οι Σουλιώτες στα δύσβατα βουνά τους. Η τρίτη εκστρατεία όμως, το 1802, ήταν συστηματικά οργανωμένη. Επειδή όμως ο Αλής δεν πέτυχε να καταλάβει το Σούλι με έφοδο, μετέβαλε την πολιορκία σε αποκλεισμό, κατασκευάζοντας οχυρωμένους πύργους σε διάφορα επίκαιρα σημεία. Ο άνισος αγώνας κράτησε τρία χρόνια στα οποία οι Σουλιώτες έδειξαν απαράμιλλη ανδρεία. Αναγκάστηκαν όμως να υποχωρήσουν στο Κούγκι, όπου και συνθηκολόγησαν ύστερα από στενή πολιορκία εξαιτίας της έλλειψης τροφών νερού και πολεμοφοδίων. Στις 15 Δεκέμβρη του 1803 οι Σουλιώτες εγκατέλειψαν τα χωριά τους. Μόνο ο Σαμουήλ έμεινε για να ανατιναχθεί με την πυριτιδαποθήκη του μοναστηριού του στο Κούγκι παρασέρνοντας ωστόσο στο θάνατο και πολλούς Τούρκους.

Οι φυγάδες κατευθύνθηκαν άλλοι στη ρωσοκρατούμενη Πάργα, άλλοι προς το Λούρο κι άλλοι προς τα Τζουμέρκα. Αυτοί που πήγαν προς το Λούρο αναγκάστηκαν ν' αντιμετωπίσουν τους παρασπονδήσαντες Τουρκαλβανούς και ν' αγωνιστούν στο θρυλικό Ζάλογγο. Αλλά και αυτοί που είχαν στραφεί προς τα Τζουμέρκα δεν είχαν καλύτερη τύχη. Πήγαν προς τη μονή του Σέλτσου, όπου επαναλήφτηκε το δράμα του Ζαλόγγου και, τελικά, κατέληξαν, όσοι σώθηκαν, στο Αγρίνιο, στη Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι και στα Επτάνησα. Την εποχή της διαμάχης του Αλή Πασά με την Πύλη, οι Σουλιώτες έπαιρναν το μέρος πότε του ενός και πότε του άλλου με σκοπό να ξανακερδίσουν την πατρίδα τους. Έτσι, ύστερα από αγώνες. κατάφεραν στις 12 Δεκέμβρη του 1820 να ξανακατοικήσουν το Τετραχώρι.

Οι Τούρκοι όμως τώρα ήθελαν την ολοκληρωτική διάλυση των Σουλιωτών, γιατί τώρα είχαν γίνει οι πιστοί σύμμαχοι του Αλή. Το έργο αυτό ανέλαβε ο Χουρσίτ και μετά την αποτυχία του ο Ομέρ Βρυώνης. Στο μεταξύ ξεσπά η ελληνική επανάσταση και οι Έλληνες με τον Κυριακούλη Μαυρομιχάλη και το Μαυροκορδάτο σπεύδουν να βοηθήσουν τους πολιορκημένους Σουλιώτες। Μετά την αποτυχία της επιχείρησης και ιδίως μετά την ήττα στο Πέτα, οι Σουλιώτες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Συνθηκολόγησαν με τον Ομέρ Βρυώνη και εγκατέλειψαν, αυτή τη φορά οριστικά, οι πιο πολλοί τα χωριά τους (28 Ιουλίου 1822). Από αυτούς άλλοι πήγαν προς τα Επτάνησα και ένα μεγάλο μέρος από τις σπουδαιότερες φάρες ήρθε στο Μεσολόγγι, όπου μαζί με τους Έλληνες πολέμησαν.

http://www.ipiros.gr

"Κουστούμι" 3ετίας δια χειρός ΔΝΤ


«Η ζωή προ και μετά ΔΝΤ». Η φράση οικονομικού παράγοντα αποτυπώνει σε έξι λέξεις το τι μας περιμένει μετά την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, η ενεργοποίηση του οποίου είναι πλέον απλώς θέμα χρόνου.
Επειδή ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ξέρουν πολύ καλά τι μας περιμένει, πρωτίστως ο υπουργός Οικονομικών και κατά δεύτερο λόγο ο πρωθυπουργός επιχείρησαν μέχρι την ύστατη ώρα να αποφύγουν αυτή την κίνηση, αφού ξέρουν ότι ουσιαστικά τελειώνουν τα περιθώρια άσκησης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση, της οποίας ο ρόλος πλέον ώς τη λήξη της θητείας της θα περιοριστεί στο να εφαρμόζει τις αποφάσεις που θα ληφθούν όταν καθήσει στο τραπέζι με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και θα προσπαθεί να διαχειριστεί τις τεράστιες κοινωνικές συνέπειες των νέων μέτρων που έρχονται, υφιστάμενη μεγάλο κόστος και με απροσδιόριστες πολιτικές συνέπειες.
Πολλά κυβερνητικά στελέχη ωστόσο πιστεύουν ότι αφού η προσφυγή είναι βέβαιη, όσο νωρίτερα το κάνουμε, τόσο κερδίζουμε χρόνο και γλιτώνουμε ταλαιπωρία. Για την ενεργοποίηση του μηχανισμού θα υπάρξουν δυο χωριστές διαδικασίες: Θα υποβληθεί αίτημα στην Ε.Ε. και χωριστό αίτημα (με τη μορφή του «Letter of Intent») στο ΔΝΤ. Στην Ουάσιγκτον θα βρίσκεται στις 27 Απριλίου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου και θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν (μέχρι τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουμε προσφύγει στο μηχανισμό). Παρ' ότι από την κυβέρνηση λένε ότι «δεν πρόκειται να ζητηθούν πρόσθετα μέτρα», ομολογούν ότι στο πλαίσιο της εξειδίκευσης του τριετούς προγράμματος που θα μπει στο τραπέζι αύριο που θα βρίσκονται στην Αθήνα εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ θα κουβεντιαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι ακόμη πιο επώδυνα απ' αυτά που έχουν αποφασιστεί και θα αφορούν όχι μόνο το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Τι θα περιλάβουν οι συζητήσεις για το πρόγραμμα για τα επόμενα τρία χρόνια (κυρίως το 2011 και το 2012);
1 Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Τα πρώτα θύματα θα είναι οι συμβασιούχοι, οι οποίοι θα βρεθούν στο δρόμο. Επίσης στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο απόλυσης υπαλλήλων εκεί που θα καταργηθούν δημόσιοι οργανισμοί, αντί της τακτικής των μετατάξεων που ίσχυε μέχρι σήμερα. Επίσης θα ξαναρχίσει η συζήτηση για να κοπεί τελείως ο 14ος και να ισχύσει και η μείωση στον 13ο μισθό.
2 Τα μέτρα λιτότητας ζητείται να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της «εσωτερικής υποτίμησης», όπως δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες προτάσεις μιλούν για μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 10%. Σε ερώτηση σε κυβερνητικό παράγοντα, αν η κυβέρνηση το συζητάει, η απάντηση είναι ότι «η κουβέντα δεν έχει αρχίσει, αλλά όταν κάθεσαι στο τραπέζι δεν μπορείς να πεις αυτό δεν το συζητάω Μπορούμε να τους πείσουμε όμως ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι χαμηλοί και η μείωσή τους θα είναι επιβλαβής για την οικονομία», προσθέτει. Στο πώς μπορεί να γίνει μείωση αφού αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, η απάντηση είναι ότι μπορεί να γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως είχε γίνει και στη δεκαετία του '80. Στις κουβέντες θα τεθεί και το ζήτημα της επέκτασης των περικοπών στον 14ο μισθό και στον ιδιωτικό τομέα.
3 Πρόσθετα διαρθρωτικά μέτρα (εκτός ασφαλιστικού, φορολογικού και απελευθέρωσης επαγγελμάτων) θα περιλαμβάνουν και την αλλαγή του 2% για τις απολύσεις. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαχείριση της προσφυγής (αν θα γίνει διάγγελμα από τον πρωθυπουργό, αν θα προηγηθεί διαβούλευση με τους πολιτικούς αρχηγούς), δεν έχει ακόμη κουβεντιαστεί.
Κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν να «χρυσώσουν το χάπι», λέγοντας ότι στο ΔΝΤ έχουν πάρει μαθήματα από το παρελθόν κι ότι ο Ντ. Στρος Καν θέλει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ως εκ τούτου θα είναι πολύ προσεκτικός. Μάλλον μοιάζουν με παρηγοριά στον άρρωστο...
http://fimotro.blogspot.com

Ο ΚΑΙΡΟΣ ''ΖΩΝΤΑΝΑ'' ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ

http://www.sat24.com/gr

Κλειστά αύριο τα περίπτερα


Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προκήρυξε για αύριο Τρίτη 20 Απριλίου 2010 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων - Αναπηρικών Κυλικείων και Καπνοπωλών αντιδρώντας στην αύξηση της φορολογίας των καπνικών προϊόντων και η οποία εκτιμά ότι έχει πλήξει σημαντικά τον κλάδο।Τα νέα περιθώρια κέρδους δεν επαρκούν πλέον για τη συντήρηση όλου του δικτύου λιανικής πώλησης προϊόντων καπνού και η επιβίωση των 40.000 σημείων πώλησης καπνικών προϊόντων, που απασχολούν πάνω από 100.000 οικογένειες, κρίνεται αβέβαιη.Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας, προκύπτει αύξηση των φόρων που από το 73,5% οδηγείται στο 81,4% ή κατά 0,74% ανά πακέτο. Μειώνεται το περιθώριο της εταιρείας από 0,51% σε 0,43%, δηλαδή υπάρχει μείωση κατά 0,08% ανά πακέτο. Μειώνεται το περιθώριο κέρδους του εμπορίου από 0,34% σε 0,281%, δηλαδή υπάρχει μείωση κατά 0,06% ανά πακέτο και η ομοσπονδία ζητάει την επαναδιαπραγμάτευση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τη φορολογία των καπνικών προϊόντων, έτσι ώστε να παράγονται περιθώρια κέρδους που να εγγυώνται την επιβίωση του δικτύου.

ΠΗΓΗ: http://epirusgate.blogspot.com/

Στην Αθήνα για 15 μέρες μέ "φουσκωμένες" βαλίτσες το ΔΝΤ

Καταφθάνει την Τετάρτη -ηφαιστειακού νέφους επιτρέποντος- για αποτίμηση και συμφωνία

Τον πρώτο μεγάλο ρόλο ετοιμάζεται να αναλάβει η Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα από την Τετάρτη, στο δικό της «ριάλιτι σόου», αφού το μάτι του Μεγάλου Αδερφού θα βρεθεί στην Αθήνα για να τα περάσει όλα από «κόσκινο».Το κλιμάκιο του ΔΝΤ προσπαθεί να είναι συνεπές στην προγραμματισμένη άφιξή του στην Αθήνα, όμως έρχεται αντιμέτωπο με την παράλυση που έχει επιφέρει το νέφος στις αερομεταφορές. Το επιτελείο του ΔΝΤ επρόκειτο να αφιχθεί στην Αθήνα σήμερα, αλλά αναβλήθηκε η άφιξη εξ αιτίας του ηφαιστειακού νέφους, που "παρέλυσε" τα ευρωπαίκά αεροδρόμια.Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ θα έρθουν στην Αθήνα την Τετάρτη, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος, χωρίς αμφιβολία πάντως, ξεκινά για τη χώρα, καθώς το κλιμάκιο των στελεχών της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ προτίθεται να εγκατασταθεί αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για 15 μέρες, προκειμένου να ξεκινήσει την αποτίμηση της κατάστασης και να διαπραγματευτεί τα μέτρα και τους όρους της συμφωνίας προσφυγής της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

''Θεού θέλοντος'' και… ηφαιστειακού νέφους επιτρέποντος, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Ολλανδό Μπομπ Τράα, ο οποίος είναι γνωστός στους Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους για τη σκληρότητα και τη δυσπιστία του απέναντι στην ελληνική πραγματικότητα,θα έρθουν στην Αθήνα την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, και θα ξεκινήσουν τον έλεγχο με εντολή αρχικά να αποτιμήσουν την κατάσταση, να μετρήσουν τις ανάγκες σε ρευστότητα που θα έχει εφέτος και τα επόμενα δύο χρόνια το Ελληνικό Δημόσιο και να συμφωνήσουν με την κυβέρνηση στα μέτρα οικονομικής πολιτικής και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, δηλαδή τον κίνδυνο της «στάσης πληρωμών». Μόνο έτσι θα δώσουν τη βοήθεια, δηλαδή τα λεφτά.Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις σκληρές διαπραγματεύσεις του επόμενου δεκαπενθημέρου, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αφαιρέσει από τη συμφωνία την επιβολή νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, προκειμένου να διασώσει το επιχείρημα ότι «τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως σήμερα είναι ίδια με αυτά που θα ζητούσε το ΔΝΤ».

Εντούτοις, κύκλοι του ΔΝΤ εκτιμούν ότι, επειδή η Ελλάδα «έχει σπάσει το φράγμα του δημόσιου χρέους», πρέπει να συμβιβαστεί σύντομα με περίπου τα μισά από τα 50-60 δισ. ευρώ ετησίως που σήμερα χρειάζεται και ταυτόχρονα να εξαγάγει περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες, με δεδομένο ότι δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μιαν υποτίμηση του νομίσματος.

Ωστόσο, δεδομένο θεωρείται ότι η σταδιακή μείωση κατά 20%-30% τιμών και μισθών, σε συνδυασμό με την αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, είναι η μέθοδος την οποία θα επιμείνει το ΔΝΤ να ενσωματώσει στη συμφωνία।

http://www.news21.gr

Εκοιμήθη ο "Άγιος των φυλακισμένων"

"Εφυγε" το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε ηλικία 73 ετών ο αρχιμανδρίτης Μάρκος Μανώλης, γνωστός και ως ο "Αγιος των φυλακισμένων".
Επί είκοσι χρόνια ο παπα-Μάρκος περνούσε την πύλη των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα και ερχόταν σε επαφή με νεαρούς κρατουμένους ηλικίας από 14 έως 21 ετών, που η ζωή τούς είχε βγάλει από τον ίσιο δρόμο, οι οποίοι έβρισκαν σ’ αυτόν τη συμπόνια και την αγάπη του πραγματικού πατέρα. Ανάμεσα στους διαβόητους κακοποιούς που είχαν ανοίξει την καρδιά τους στον πατέρα Μάρκο ήταν ο Κώστας Πάσσαρης και τα μέλη των σατανιστών της Παλλήνης Ασημάκης Κατσούλας και Μανώλης Δημητροκάλης. Μάλιστα στο πρόσωπο του ιερέα το ..."θεριό των Βαλκανίων", ο σκληρός Κώστας Πάσσαρης, είχε δει τον άνθρωπο στον οποίο θα μπορούσε να εξομολογηθεί τα πάντα και να ζητήσει άφεση αμαρτιών!
Ο πατέρας Μάρκος είχε μεταφερθεί την Κυριακή των Βαΐων στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς λίγο πριν από το πέρας της Θείας Λειτουργίας είχε νιώσει αδιαθεσία και κατέρρευσε. Εκεί παρέμεινε όλες αυτές τις μέρες, μέχρι την περασμένη Παρασκευή, οπότε παρέδωσε το πνεύμα του.
"...Δεν υπήρχε βδομάδα που δεν ήταν κοντά στα παιδιά αυτά. Δεν κουραζόταν ποτέ. Η μεγάλη του δύναμη ήταν η πραότητά του..." είπε ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών Αυλώνα Πέτρος Δαμιανός, ο οποίος δεν έκρυψε τη βαθιά του θλίψη για τον ξαφνικό θάνατό του:
"...Πριν από μία βδομάδα συνάντησα τυχαία στον δρόμο έναν πρώην κρατούμενο. Οταν λοιπόν τον ρώτησα πού πήγαινε, μου είπε: “Πάω να βρω τον πατέρα Μάρκο. Εκείνος όταν ήμουν στη φυλακή, ήρθε και με είδε και με βοήθησε. Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να του το πω στο νοσοκομείο”..." τόνισε καταλήγοντας ο κ। Δαμιανός.
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Το ηφαιστειακό νέφος κοντά στα ελληνικά σύνορα

Αισιόδοξοι οι επιστήμονες, εκτιμούν οτι θα υποχωρήσει- Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: μιλά για προβλήματα στην υγεία που όμως δεν είναι σοβαρά- Τρίτη και Τετάρτη αναμένεται πύκνωση του νέφους- Παραλύουν ευρωπαϊκές συσκέψεις και ποδοσφαιρικοί αγώνες- Καταρρέουν οι αερομεταφορές- Δείτε χάρτη του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου
Οι πτήσεις που ματαιώνονται:Η Olympic Air ενημερώνει πως δεν αναχωρούν 20 πτήσεις από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Αμστερνταμ, Βιέννη, Βρυξέλλες, Σόφια, Βουκουρέστι.:
-ΟΑ259 Αθήνα-Λονδίνο 09:15
-ΟΑ260 Λονδίνο-Αθήνα 12:15
-ΟΑ145 Αθήνα-Στρασβούργο-Βρυξέλλες 09:05
-ΟΑ146 Βρυξέλλες-Στρασβούργο-Αθήνα 12:25
-OA159 Αθήνα-Βιέννη 10:15
-OA160 Βιέννη-Αθήνα 12:10
-OA151 Αθήνα-Αμστερνταμ 10:20
-OA152 Αμστερνταμ-Αθήνα 1345
-OA201 Αθήνα-Παρίσι 08:00
-OA202 Παρίσι-Αθήνα 11:30
-OA203 Αθήνα-Παρίσι 09:35
-OA204 Παρίσι-Αθήνα 13:05
-OA243 Αθήνα-Μιλάνο 09:10
-ΟΑ244 Μιλάνο-Αθήνα 11:25
-ΟΑ381 Αθήνα-Βουκουρέστι 07:30
-ΟΑ382 Βουκουρέστι-Αθήνα 10:10
-ΟΑ269 Αθηνά-Λονδίνο 13:30
-ΟΑ270 Λονδίνο-Αθήνα 16:35
-ΟΑ265 Αθήνα-Λονδίνο 19:15
-ΟΑ266 Λονδίνο-Αθήνα 22:15
Η AEGEAN ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται σήμερα 20 πτήσεις:
A3 606/607 A-321 Αθήνα - Λονδίνο - Αθήνα
A3 610-611 A-321 Αθήνα - Παρίσι - Αθήνα
A3 832/531 A-320 Αθήνα - Φρανκφούρτη - Θεσσαλονίκη
A3 662/663 A-320 Αθήνα - Μιλάνο - Αθήνα
A3 802/803 A-320 Αθήνα - Μόναχο - Αθήνα
A3 806/807 A-320 Αθήνα - Μόναχο - Αθήνα
A3 540/541 A-320 Θεσσαλονίκη - Ντίσελντορφ - Θεσσαλονίκη
A3 502/503 A-320 Θεσσαλονίκη - Μόναχο - Θεσσαλονίκη
A3 510/511 A-320 Θεσσαλονίκη - Στουτγάρδη - Θεσσαλονίκη
A3 530/833 A-320 Θεσσαλονίκη - Φρανκφούρτη - Αθήνα
A3 500/501 A-320 Θεσσαλονίκη - Μόναχο - Θεσσαλονίκη
A3 852/853 A-320 Αθήνα - Βερολίνο - Αθήνα
A3 616/617 A-320 Αθήνα - Παρίσι - Αθήνα
A3 840/841 A-320 Αθήνα - Ντίσελντορφ - Αθήνα
A3 602/603 A-320 Αθήνα - Λονδίνο - Αθήνα
A3 620/621 A-320 Αθήνα - Βρυξέλλες - Αθήνα
A3 880/881 A-320 Αθήνα - Βιέννη - Αθήνα
A3 660/661 A-320 Αθήνα - Μιλάνο - Αθήνα
A3 972/973 RJ-100 Αθήνα - Βελιγράδι - Αθήνα
A3 670/671 RJ-100 Αθήνα - Βενετία - Αθήνα

ΠΗΓΗ: http://kapistri.blogspot.com

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ....







































































ΠΗΓΗ:
alekosdigital.blogspot.com

ΠΗΓΗ: ioannina.gr

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


http://www.greektvlive.net

Τα παιδιά της Ηγουμενίτσας μαθαίνουν για το Κομμένο...

"Τη μαρτυρική σελίδα του Κομμένου παρουσίασε στους καθηγητές και τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 16 Απριλίου ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, καλεσμένος από τη διευθύντρια και το σύλλογο του σχολείου. Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση έλαβε η συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Ανθίβολα Λόγου», την οποία εκδίδουν οι μαθητές του σχολείου.

Οι καθηγητές και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το γεγονός της σφαγής του Κομμένου μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο για μάθημα τοπικής ιστορίας οπτικοακουστικό (DVD) ντοκουμέντο, το οποίο επιμελήθηκε ο εκ Κομμένου Ηλίας Λάμπρης.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν στους μαθητές οι δραματικές μαρτυρίες ανθρώπων του Κομμένου, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το θάνατο και είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τα σπίτια τους να γίνονται στάχτη και αγαπημένα τους πρόσωπα να καίγονται μέσα σ’ αυτά ζωντανά ή να εκτελούνται με αγριότητα στις αυλές και στους δρόμους.

Η συγκίνησή τους κορυφώθηκε, όταν αντίκρισαν τις εικόνες φρίκης που εκατομμύρια συνάνθρωποί μας ζουν σήμερα στις χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου και σ’ αυτές που η βία του πολέμου και της σφαγής δεν έχει τελειωμό. Ο Ηλίας Λάμπρης φρόντισε να συνδέσει τη σφαγή του Κομμένου με τη σφαγή των αμάχων και τα εγκλήματα πολέμου που σημειώνονται σήμερα σε βάρος χιλιάδων δυστυχισμένων και αθώων παιδιών.

Το ολοκαύτωμα του Κομμένου, υπογράμμισε στην ομιλία του ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, αποτελεί ένα έγκλημα πολέμου, το οποίο πλήρωσαν ακριβά και οι ίδιοι οι Γερμανοί στρατιώτες που υπήρξαν οι εκτελεστές άμαχων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων।"

ΠΗΓΗ: http://aletri.blogspot.com/

Γυρίζουν την πλάτη στη ΣΒΕΚΗ

Με εξαίρεση ορισμένους από τους Βουλευτές των Ιωαννίνων κανείς φορέας και κανένας Υπουργός δεν απάντησε στο υπόμνημα των εργαζομένων για τη σωτηρία της επιχείρησης


Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι και οι φορείς της ΣΒΕΚΗ ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωσταντίνου, την Υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και τον πρόεδρο της ΑΤΕ κ. Παντελάκη.
Οι εργαζόμενοι στη ΣΒΕΚΗ και οι φορείς της βιομηχανίας βλέποντας πως κανείς από τους προαναφερόμενους Υπουργούς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους για συνάντηση, με αποτέλεσμα η κατάσταση στη ΣΒΕΚΗ να επιδεινώνεται, ζητούν για δεύτερη φορά να συναντηθούν προκειμένου να διευθετηθεί το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία.
Το δεύτερο συνεχόμενο υπόμνημα υπογράφουν και πάλι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί, ο Χοιροτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων, ο Χοιροτροφικός Σύλλογος Ηπείρου και φυσικά το Σωματείο Εργαζομένων ΣΒΕΚΗ.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο υπόμνημα κοινοποιείται τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όσο και προς τους βουλευτές της Ηπείρου, την Περιφερειάρχη, τους τέσσερις Νομάρχες και πολλούς ακόμη φορείς και εκπροσώπους κομμάτων.
Στο υπόμνημά τους οι εργαζόμενοι στη ΣΒΕΚΗ τονίζουν αρχικά πως μέχρι σήμερα δε δόθηκε λύση στο πρόβλημά τους, παρά το ότι έχουν εδώ και καιρό αποστείλει υπόμνημα προς όλους τους φορείς, ενώ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και για το ότι – με εξαίρεση ελάχιστους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων – κανείς δεν απάντησε στο υπόμνημά τους .
Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στη ΣΒΕΚΗ τονίζουν και τα εξής: «Το πρόβλημα με τη μη λειτουργία της βιομηχανίας επιτάθηκε ιδιαίτερα την περίοδο του Πάσχα με τα αδιάθετα αμνοερίφια των κτηνοτρόφων και παράλληλα με τη σημαντική μείωση του εισοδήματος τους, αφού οι τιμές που αγόρασαν οι ιδιώτες έμποροι ήταν κατά πολύ μικρότερες των άλλων περιοχών, λαμβανομένου υπόψη και της ποιότητας των ντόπιων αμνοεριφίων.
Οι κτηνοτρόφοι (χοιροτρόφοι-προβατοτρόφοι- αγελαδοτρόφοι) της Ηπείρου καθώς και οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας παραμένουν απλήρωτοι.
Μαζί με την καταναλωτική κοινωνία της περιοχής για τα εγγυημένα και άριστης ποιότητας προϊόντα που προμηθευόταν είναι ανάστατοι με την στάση αυτή των αρμόδιων φορέων και έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα.
Σας ζητάμε να λάβετε σοβαρά υπόψη το υπόμνημα μας και ζητάμε την άμεση συνάντηση μαζί σας για την διευθέτηση του προβλήματος (όπως έγινε και σε ανάλογες περιπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας)».


ΠΗΓΗ: http://www.anex.gr

Η ηφαιστειακή τέφρα έρχεται και στην Ελλάδα

Μία «ανάσα» πριν από την χώρα μας είναι η τέφρα από το ηφαίστειο Eyjafjoll της Ισλανδίας, που συνεχίζει να ξερνά λάβα και στάχτη. Στο μεταξύ, το χάος στις αερομεταφορές συνεχίζεται, ενώ οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της στάχτης στην υγεία μας και το κλίμα.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής η στάχτη έφτασε στην Αλβανία, ενώ μετεωρολόγοι λένε ότι η κατεύθυνση των ανέμων δείχνει ότι το σύννεφο δεν θα απομακρυνθεί έως τα μέσα της εβδομάδας τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κρίσιμη ημέρα είναι η Τρίτη, οπότε και ενδέχεται ο ελληνικός εναέριος χώρος ενδέχεται να κατακλυστεί από την ηφαιστειακή στάχτη.

Ο γκρίζος εφιάλτης που πλανάται πάνω από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης χρειάστηκε μόλις μερικές ώρες να εξαπλωθεί. Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές είναι σε επιφυλακή και δηλώνουν έτοιμες να πάρουν μέτρα αν χρειαστεί.

Το χάος στις πτήσεις παραμένει και από την Πέμπτη έχουν ματαιωθεί συνολικά 63.000 ταξίδια στην Ευρώπη. Την Κυριακή, ακυρώθηκαν 174 πτήσεις από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 26 από το «Μακεδονία». Πάντως, δοκιμαστικές πτήσεις που έγιναν σε Ολλανδία και Γερμανία χωρίς να υπάρξουν προβλήματα ή βλάβες δημιούργησαν ελπίδες για εξομάλυνση.

Στο μεταξύ, το Eyjafjoll συνεχίζει να βρυχάται, αλλά -ακόμα και αν σταματήσει άμεσα- η τέφρα θα παραμείνει για αρκετό χρονικό διάστημα. Πάντως, οι μικροσεισμοί που γίνονται στην περιοχή δεν δείχνουν ότι η δραστηριότητα του ηφαιστείου μειώνεται.

Οι επιπτώσεις της τέφρας στην υγεία δεν είναι καλά γνωστές. Ωστόσο, άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, καθώς η στάχτη προκαλεί προβλήματα στο αναπνευστικό και ερεθισμούς στα μάτια. Επιπτώσεις υπάρχουν και στο ζωικό και το φυτικό κεφάλαι

Λόγω της τέφρας, ο ουρανός θα αλλάξει χρώμα και η θερμοκρασία του πλανήτη θα πέσει από 0,5 μέχρι 1 βαθμό Κελσίου. Ήδη, μάλιστα, σε κάποιες χώρες το μπλε φως της ανατολής εξαφανίστηκε, δίνοντας την θέση του σε ένα απόκοσμο πορτοκαλί.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα ηφαίστειο «μπλοκάρει» την Υφήλιο: το 1883 η έκρηξη του Κρακατόα στην Ινδονησία άλλαξε όχι μόνο το χρώμα του ουρανού αλλά και... την ώρα της δύσης του ηλίου, ενώ το 1816 έμεινε στην ιστορία ως η χρονιά χωρίς καλοκαίρι αφού η έκρηξη του Ταμπόρα είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

ΠΗΓΗ: http://www.madata.gr

Αυλαία στη Σούπερ Λίγκα


Η τρίτη ομάδα που θα ακολουθήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανθρακικό στην Β` εθνική, είναι η μοναδική εκκρεμότητα, όσον αφορά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, που ολοκληρώνεται την Κυριακή με την διεξαγωγή των αναμετρήσεων για την 30η αγωνιστική।Η Ξάνθη που έχει πλεονέκτημα ενός βαθμούς σε σχέση με τον Λεβαδειακό, φιλοξενείται από τον βαθμολογικά αδιάφορο Ηρακλή και -λόγω κινήτρου- είναι το φαβορί για την νίκη. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους Βοιωτούς που ταξιδεύουν στην Λάρισα για να αντιμετωπίσουν στο «Αλκαζάρ» την τοπική ομάδα που επίσης εξασφάλισε την παραμονή της στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.Παράλληλα, ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα παίξει στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ, με στόχο να κλείσει νικηφόρα το πρωτάθλημα, ενώ τους τρεις βαθμούς θέλουν ο Ολυμπιακός που φιλοξενεί τον Αρη, ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται τον Εργοτέλη και η ΑΕΚ που θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης για να βελτιώσουν την συγκομιδή τους, ενόψει της ειδικής βαθμολογίας με την οποία θα αρχίσουν τα πλέι οφ.Τέλος, η Καβάλα θέλει την νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο για να κλείσει την χρονιά ως η καλύτερη επαρχιακή ομάδα, ενώ ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό σε έναν αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ: http://epirusgate.blogspot.com/