'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Γυρίζουν την πλάτη στη ΣΒΕΚΗ

Με εξαίρεση ορισμένους από τους Βουλευτές των Ιωαννίνων κανείς φορέας και κανένας Υπουργός δεν απάντησε στο υπόμνημα των εργαζομένων για τη σωτηρία της επιχείρησης


Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι και οι φορείς της ΣΒΕΚΗ ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωσταντίνου, την Υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και τον πρόεδρο της ΑΤΕ κ. Παντελάκη.
Οι εργαζόμενοι στη ΣΒΕΚΗ και οι φορείς της βιομηχανίας βλέποντας πως κανείς από τους προαναφερόμενους Υπουργούς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους για συνάντηση, με αποτέλεσμα η κατάσταση στη ΣΒΕΚΗ να επιδεινώνεται, ζητούν για δεύτερη φορά να συναντηθούν προκειμένου να διευθετηθεί το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία.
Το δεύτερο συνεχόμενο υπόμνημα υπογράφουν και πάλι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, οι Κτηνοτροφικοί Συνεταιρισμοί, ο Χοιροτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων, ο Χοιροτροφικός Σύλλογος Ηπείρου και φυσικά το Σωματείο Εργαζομένων ΣΒΕΚΗ.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο υπόμνημα κοινοποιείται τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όσο και προς τους βουλευτές της Ηπείρου, την Περιφερειάρχη, τους τέσσερις Νομάρχες και πολλούς ακόμη φορείς και εκπροσώπους κομμάτων.
Στο υπόμνημά τους οι εργαζόμενοι στη ΣΒΕΚΗ τονίζουν αρχικά πως μέχρι σήμερα δε δόθηκε λύση στο πρόβλημά τους, παρά το ότι έχουν εδώ και καιρό αποστείλει υπόμνημα προς όλους τους φορείς, ενώ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και για το ότι – με εξαίρεση ελάχιστους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων – κανείς δεν απάντησε στο υπόμνημά τους .
Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στη ΣΒΕΚΗ τονίζουν και τα εξής: «Το πρόβλημα με τη μη λειτουργία της βιομηχανίας επιτάθηκε ιδιαίτερα την περίοδο του Πάσχα με τα αδιάθετα αμνοερίφια των κτηνοτρόφων και παράλληλα με τη σημαντική μείωση του εισοδήματος τους, αφού οι τιμές που αγόρασαν οι ιδιώτες έμποροι ήταν κατά πολύ μικρότερες των άλλων περιοχών, λαμβανομένου υπόψη και της ποιότητας των ντόπιων αμνοεριφίων.
Οι κτηνοτρόφοι (χοιροτρόφοι-προβατοτρόφοι- αγελαδοτρόφοι) της Ηπείρου καθώς και οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας παραμένουν απλήρωτοι.
Μαζί με την καταναλωτική κοινωνία της περιοχής για τα εγγυημένα και άριστης ποιότητας προϊόντα που προμηθευόταν είναι ανάστατοι με την στάση αυτή των αρμόδιων φορέων και έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα.
Σας ζητάμε να λάβετε σοβαρά υπόψη το υπόμνημα μας και ζητάμε την άμεση συνάντηση μαζί σας για την διευθέτηση του προβλήματος (όπως έγινε και σε ανάλογες περιπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας)».


ΠΗΓΗ: http://www.anex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου