'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ποιους υπουργούς "κάρφωσε" ο Εφραίμ στην Εξεταστική!

"Τους «γαλάζιους» πρώην υπουργούς Ευ. Μπασιάκο, Σ. Τσιτουρίδη και Π. Δούκα «έριξε» στο πυρ το εξώτερον ο πρώην ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ με την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο οποίος έδωσε «άφεση αμαρτιών» στον σκληρό πυρήνα του συστήματος Καραμανλή, αν και επιβεβαίωσε τις προσωπικές επαφές που είχε με τον Θ. Ρουσόπουλο και τον Γ. Αγγέλου, αλλά και τις επισκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας ότι «πήγαινε προσκλήσεις» για τις εκδηλώσεις του μοναστηριού.



Αρνήθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο, ενώ, αποποιούμενος ότι πρόκειται για σύγχρονο «Ρασπούτιν», εμφάνισε τον εαυτό του ως ακτήμονα και «υπηρέτη του γένους», που έχει στην τσέπη του 1 ευρώ και σύρθηκε από τους υπουργούς της ΝΔ ως... κουταβάκι -όπως είπε- στις «ιερές» ανταλλαγές των ακινήτων με τη λίμνη Βιστωνίδα, ενώ προφήτευσε ότι «θα έρθει πείνα στην Ελλάδα».

Στη μαραθώνια κατάθεσή του, που διήρκεσε 6 ώρες, ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ εξήγησε ότι ζήτησε να καταθέσει «γιατί λέγονταν πολλά για εμάς, χωρίς εμάς».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Μονή ήθελε τη λίμνη Βιστωνίδα και ότι στις επαφές με την κυβέρνηση ζήτησε χρήματα ή κρατικά ομόλογα, αλλά οι υπουργοί ήταν εκείνοι που πρότειναν τις ανταλλαγές. «Το λέω, με στεντόρεια φωνή, η Μονή σύρθηκε στις ανταλλαγές. Με το ζόρι δεχτήκαμε τις ανταλλαγές. Εμείς πήγαμε σαν τα κουταβάκια». Αποκάλυψε ότι ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευ. Μπασιάκος, του είπε «θα σας δώσουμε στην Επικράτεια διάφορα κομμάτια», ενώ ο πρώτος που έθεσε το θέμα ήταν ο προκάτοχός του: «Η ανταλλαγή άρχισε να μας σφυρίζεται από τον κ. Τσιτουρίδη». Κατέθεσε ακόμη ότι ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας τον έστειλε στον Τσιτουρίδη και ότι δεχόταν πιέσεις από τους φορείς της περιοχής ότι «θα έρθουν με τα λεωφορεία να κλείσουν την είσοδο του υπουργείου του» προκειμένου να φύγει η Μονή από τη λίμνη. Επιχείρησε να δώσει ελαφρυντικά στον Θ. Ρουσόπουλο, λέγοντας ότι όταν πήγε στο μοναστήρι «δεν παρέστη ανάγκη να του το πει» και ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για τις ανταλλαγές με τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στη Μονή. Ακόμη, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του πρώην νομικού συμβούλου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χρ. Μπότσιου ότι θα πάρει τηλέφωνο τον Γ. Αγγέλλου για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Οσον αφορά το Ολυμπιακό Ακίνητο «έδωσε» τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΕΔ Κ. Γκράτσιο, λέγοντας ότι εκείνος του πρότεινε την ανταλλαγή. Επιβεβαίωσε, πάντως, τις επισκέψεις Ρουσόπουλου και Αγγέλου στη Μονή, καταθέτοντας ότι «έρχονταν κάθε Σάββατο του Λαζάρου για τρία χρόνια», όπως και τις επισκέψεις στο σπίτι του τότε υπουργού Επικρατείας, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ήθελε να τον καλεί προσωπικά» στις εκδηλώσεις της Μονής δικαιολογώντας με τον τρόπο και τις επισκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου"

Πηγές:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=11472981
http://papatzides.blogspot.com

Στις φυλακές Κορίνθου ο Ψωμόπουλος!!!

Καιρό είχαμε να ακούσουμε για τον… «ναύτη», Χρήστο Ψωμόπουλο. Είπαμε κι εμείς ξέμπλεξε από τη Τζούλια και ηρέμησε ο άνθρωπος, αλλά μάλλον βιαστήκαμε.
Οι παλιές αμαρτίες τον βασανίζουν ακόμα και τώρα, ενώ εκτίει τη θητεία του, καλείται να πληρώσει το τίμημα.Για να είμαστε όμως πιο ξεκάθαροι, ο Χρήστος Ψωμόπουλος είχε κάποιες δικαστικές περιπέτειες πριν πάει φαντάρος. Το δικαστήριο λοιπόν έβγαλε τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών!!!
Η απόφαση αυτή ήταν εξαγοράσιμη, όμως ο επιχειρηματίας επέλεξε... να μην πληρώσει το ποσό। Έτσι πριν από λίγο το ναυτικό τον παρέδωσε στους αστυνομικούς και αυτήν την ώρα μεταφέρεται στις φυλακές Κορίνθου! Άρχισαν οι… καμπάνες!

papatzides
http://alepounews.blogspot.com

Όλα τα είχε η "Μαριορή" το Τέμενος της έλειπε....

Η κυβέρνηση ανακοινώνει την άμεση οικοδόμηση του Τεμένους Αθηνών . Το τέμενος, με χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων, θα οικοδομηθεί σε τμήμα του οικοπέδου όπου βρίσκεται το Ναυτικό Οχυρό στον Βοτανικό, με τρόπο που θα ενταχθεί οργανικά σε ένα ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου.

Η κατασκευή του τεμένους θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις της μουσουλμανικής λατρείας με καλυμμένο χώρο, σύμμετρο προς τους συντελεστές.

Ως προς την διοικητική δομή, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας διορίζεται επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, δύο μέλη του οποίου προτείνονται από αναγνωρισμένα, έγκριτα μουσουλμανικά σωματεία, ενώ πέντε άτομα είναι Έλληνες κρατικοί λειτουργοί.
Το έργο θα εκτελεστεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη, δεν θα γίνουν δεκτές.
Ως προς την υλοποίηση του έργου, ο Πρωθυπουργός διορίζει Επιτροπή υπό τον Αντιπρόεδρο κ. Πάγκαλο με την συμμετοχή των Υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ΚΕΔ.

Θα γίνει άμεση οικοδόμηση του Τεμένους Αθηνών, θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις της μουσουλμανικής λατρείας και το έργο θα εκτελεστεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Τα σχόλια δικά σας।

ΠΗΓΗ: http://exomatiakaivlepo.blogspot.com

Τηλεφωνική εκστρατεία των τραπεζών προς τους οφειλέτες για επαναδιαπραγμάτευση χρεών

Σε τηλεφωνική εκστρατεία έχουν επιδοθεί οι Ελληνικές τράπεζες προς τους οφειλέτες τους για επαναδιαπραγμάτευση χρεών.

Σωρεία μηνυμάτων καταφθάνουν τις τελευταίες ημέρες στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ απο αναγνώστες που μας μαρτυρούν οτι, οι τράπεζες έχουν επιδοθεί σε κυνήγι επαναδιαπραγμάτευσης χρεών με τους οφειλέτες τους.

Τηλεφωνήτριες προσπαθούν να πείσουν με το καλό ή με απειλές τους οφειλέτες τους να...



...μεταβούν στα τοπικά τραπεζικά καταστήματα προκειμένου να επαναδιαπραγματευτούν τα χρέη τους με ευνοϊκότερο επιτόκιο.

Επειδή λοιπόν, το ληστρικό τραπεζικό σύστημα της χώρας εξακολουθεί να λειτουργεί υπο την προστασία όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων και της Ελληνικής Δικαιοσύνης που όποτε τους συμφέρει την επικαλούνται και όποτε δεν τους συμφέρει αδιαφορούν για τις αποφάσεις της.

Επειδή σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς της εξαφάνισης της μεσαίας κοινωνικής τάξης ανθρώπων συνεχίζουν να απαιτούν τοκογλυφικά επιτόκια ιδιαίτερα στις πιστωτικές κάρτες που εντέχνως προτείνονται απο τις τράπεζες έναντι απόρριψης αιτημάτων για δάνειο.

Επειδή όλοι αυτοί οι νόμιμοι τοκογλύφοι έχουν στείλει συνανθρώπους μας στο άλλο κόσμο και έχουν κλείσει σπίτια μέσω της οικονομικής αιχμαλωσίας (χωρισμοί, απόγνωση, αυτοκτονίες ξαφνικές αρρώστιες)

Επειδή όλοι αυτοί οι νόμιμοι νταβατζήδες (η λέξη έχει νομιμοποιηθεί απο τον προηγούμενο πρωθυπουργό της χώρας) έχουν υποχρεώσει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων να επιβιώνει ξεπληρώνοντας τα δάνεια και τις υποχρεώσεις του με ανάληψη μετρητών απο πιστωτικές κάρτες με επιτόκια που φθάνουν το 20% τα οποία νομίμως στη συνέχεια επιβαρύνουν με επιπλέον τόκους υπερημερίας 3% (αναλόγως την τράπεζα) και με κάτι εισφορές του τύπου Ν.128/75 και διάφορα άλλα έξοδα ακόμη 2% (τουλάχιστον)

Φθάνοντας στο τέλος , ο δύσμοιρος οφειλέτης να πληρώνει συνεχώς χωρίς βέβαια να ξεχρεώνει ποτέ, αφού οι περισσότεροι δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως αν αθροίσεις όλα αυτά μαζί το τελικό επιτόκιο φθάνει στο 25% (και σε κάποιες περιπτώσεις παραπάνω)

Όταν λοιπόν η Ελληνική κυβέρνηση μιλά για κερδοσκόπους , απειλές και κουμπούρια στο τραπέζι για ένα επιτόκιο δανεισμού της τάξεως του 7% .

Πώς είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς πως θα ανακάμψει η οικονομία της Ελλάδος όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών της είναι "αιχμάλωτοι" σε επιτόκια 25%

Γιατί λοιπόν οι Ελληνικές τράπεζες αγάπησαν τους πελάτες τους έτσι ξαφνικά και τους καλούν για επαναδιαπραγμάτευση χρεών ;;;

1) Oι τράπεζες μετά απο πληθώρα παγωμένων οφειλών συνειδητοποιούν πλέον οτι η αγορά έχει φρακάρει αφού διογκώνετε καθημερινά το ποσοστό εκείνων που δεν μπορούν πια να καταβάλουν ούτε την ελάχιστη δόση.

2) Οι τράπεζες προβλέποντας το μέλλον και την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας - αφού κατέχουν το 25% περίπου του δημοσίου χρέους - ετοιμάζουν συγχωνεύσεις και συμμαχίες για να ισχυροποιηθούν που σημαίνει οτι κάποιες θα εξαγοραστούν απο άλλες.

Ποιός όμως αγοράζει παλιές παγωμένες συμβάσεις χρεών, οι οποίες έτσι κι αλλιώς, έχουν "παγώσει" ....

Kαλούν λοιπόν τους οφειλέτες τους για νέες υπογραφές ακόμη και με ευνοϊκότερους όρους για να διασφαλίσουν τα κεφάλαια και κέρδη τους.

Μην ξεχνάτε ποτέ πως οι τράπεζες σας δάνεισαν χρήματα τα οποία στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ δικά τους

3) Σε περίπτωση που ανακοινωθεί πτώχευση του κράτους, αυτομάτως τα χρέη των πολιτών παραγράφονται λόγο της εκ των πραγμάτων αδυναμίας αποπληρωμής τους. Έτσι οι νέοι αγοραστές δεν μπορούν να διεκδικήσουν από τους οφειλέτες χρέη από παλαιές συμβάσεις τραπεζών που δεν υπάρχουν πια.

Συμβουλές δεν δίνουμε ... αλλά...


O Νοών... Νοείτω !!!

ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Κυκλοφορεί πολύ τώρα τελευταία. Δεν ξέρουμε αν αληθεύουν όλα αυτά, αλλά εαν όχι ας βγεί κάποιος "υπεύθυνος" να τα διαψεύσει.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο μαύρο της οικονομικό χάλι η Ελλάδα και στα πρόθυρα πτωχεύσεως, δέχτηκε προ καιρού προτάσεις:

1. Από την Κίνα η οποία λέγοντας ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μας προτείνει
-α. Να μας ξεπληρώσει όλο το δημόσιο χρέος, χωρίς αντάλλαγμα (τι είναι το χρέος της Ελλάδας για τις οικονομικές δυνατότητες της. Κίνας;)
-β. Να μας δανείσει ότι ποσό αναγκαιο για την λειτουργία της χώρας μέχρι το καλοκαίρι, με 1% (έναντι 6,7% των Γερμανών.)
-γ. Να μας στείλει όσους τουρίστες θέλουμε ή έστω όσους έχουμε την υποδομή να φιλοξενήσουμε.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Ο Χ Ι, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

2. Από την Ρωσία για οιαδήποτε βοήθεια, οικονομική και μη με προυπόθεση να ενεργοποιηθεί η συμφωνία του περίφημου αγωγού και να της δοθεί η δυνατότης επισκευής πολεμικών της πλοίων στην Σύρο (όπως ήταν και παλαιότερα με τα «εμπορικά» της πλοία).
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Ο Χ Ι, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ

3. Από τα Εμιράτα
-α.
Να τους δοθεί το ανενεργό αεροδρόμιο του Ελληνικού, το οποίο αφού το εκσυγχρονίσουν πλήρως, να το χρησιμοποιούν για τα lear jet των Εμίρηδων (εννοείται με ενοίκιο).
-β. Να τους δοθεί μέρος της παραλίας κάτω από το αεροδρόμιο, για να κατασκευάσουν μαρίνα, όπου να ελιμενίζονται θαλαμηγοί των Εμίρηδων (δηλαδή να μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο και περνώντας απέναντι, να φεύγουν με την θαλαμηγό τους για κρουαζιέρες στο Αιγαίο).
-γ. Να τους παραχωρηθεί η Ν/Ε περιοχή του Περάματος (η οποία είναι ανενεργή και όσοι εργάζονταν εκεί είναι σήμερα άνεργοι), προκειμένου να κατασκευάσουν σύγχρονο ναυπηγείο, όπου θα κατασκευάζουν δικές τους θαλαμηγούς.
-δ. Να τους παραχωρηθεί μέρος στο Φάληρο, όπου να προσδέσει μεγάλη υπερπολυτελής θαλαμηγός - Casino (πλωτό casino). Εννοείται ότι εκτός των άλλων καταβάλουν στο Ελληνικό κράτος ποσοστά από τα κέρδη.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Κ Α Μ Ι Α. Εδώ και καιρό, βρίσκεται κλειδωμένο στα συρτάρια της Κατσέλη (σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε με μισόλογα του τύπου ότι δεν πρόκειται για κάτι ενδιαφέρον!!!!!).

Και σαν επίλογος όλων αυτών, προφανώς συνεχίζει να υφίσταται το γνωστό προ 10ετιών θέμα του τεράστιου ορυκτού πλούτου της χώρας μας, για τον οποίο όποιος τολμούσε να μιλήσει, χαρακτηριζόταν από γραφικός έως ψυχοπαθής (τώρα τελευταία άρχισαν επιτέλους τα ΜΜΕ να ασχολούνται με το θέμα).
Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ, ΟΥΡΑΝΙΟ, ΟΣΜΙΟ, ΒΩΞΙΤΗ..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: ΣΕ ΟΛΑ Ο Χ Ι

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ...... κατά την κρίση σας

ΠΗΓΗ http://epirus-ellas.blogspot.com/

Στέλνουν πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας να κάνουν παρέλαση στην εθνική επέτειο της Τουρκίας


Δώρο στον Ερντογάν: Έλληνες πιλότοι , υπάλληλοι σε Τουρκική παρέλαση !!!

Εκρηκτικές αντιδράσεις στη Πολεμική Αεροπορία φέρνουν οι απίστευτες εντολές ταπείνωσης του εθνικού φρονήματος των Ελλήνων πιλότων που τους αναγκάζουν να "γιορτάζουν" τις Τουρκικές εθνικές επετείους!

Έκοψαν τις παρελάσεις στην Ελλάδα και τους στέλνουν τώρα να κάνουν "παρέλαση" στην Τουρκία , ενώ τους έδωσαν εντολή να μην απογειώσουν τα Ελληνικά μαχητικά επειδή γιόρταζαν οι Τούρκοι !!!



Στόχος ο εξευτελισμός του πατριωτικού φρονήματος.

Απόλυτη σιωπή τηρεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την καινοφανή κατάσταση που εξελίχθηκε την περασμένη Παρασκευή όταν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, κλήθηκαν να μην απογειώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη που επιχειρούν για την προστασία των Εθνικών συνόρων της χώρας στο Ανατολικό Αιγαίο.

Aπαγόρευσαν δηλαδή στους πιλότους της Π.Α. να προστατεύσουν τα σύνορα της χώρας επειδή γιόρταζαν οι Τούρκοι !!!

Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε στους πιλότους των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών να επιχειρήσουν ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, λόγω εορτής στην Τουρκία! Αφήνοντας επιχειρησιακά εντελώς ακάλυπτο ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα!

Κλίμα απόλυτης δυσαρέσκειας επικρατεί στις τάξεις των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, από τις εθνικά σκανδαλώδεις εντολές που δίνονται να μην αναχαιτίζονται τα τουρκικά αεροσκάφη μεταξύ 6 και 10 μιλίων!


_________ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ_________

Με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών οι Έλληνες πιλότοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν στον εθνικό εορτασμό της ίδρυσης της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης από τον Κεμάλ Ατατούρκ που καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου του 1921, όταν τα ελληνικά στρατεύματα έδιναν τον υπέρ πάντων αγώνα για την διατήρηση των εστιών των Ελλήνων στην Μικρά Ασία!

Η δεύτερη εορτή είναι η «γιορτή του παιδιού» (Cocuk Bayrami) η οποία είναι αφιερωμένη «στο μέλλον του τουρκικού Έθνους»!

Πως είναι δυνατόν οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών που επιδίδονται σε σχεδόν καθημερινές αερομαχίες στο Αιγαίο με τους Τούρκους ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Τουρκικής εθνικής επετείου !!!

Η σκανδαλώδης αυτή εντολή αγγίζει τα όρια της Εθνικής προδοσίας !

Μετά απο τα απίστευτα αυτά νέα δεδομένα , δώδεκα αξιωματικοί, πιλότοι έχουν ήδη συμπληρώσει τις παραιτήσεις τους προκειμένου να τις καταθέσουν τις επόμενες ημέρες , αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε την απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Θα παραιτηθούμε αφού δεν μπορούμε να προβούμε σε παραβίαση των εντολών, αλλά δεν θα αφήσουμε τους Τούρκους να κάνουν ότι θέλουν στο ελληνικό Αιγαίο».


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Αρμαγεδδών!!!

Γράφει ο Καφενόβιος



Μια μικρή φρασούλα, ενδεικτική για το τι μας περιμένει.«Με 720 ευρώ τον μήνα ο συνταξιούχος δεν περνάει και άσχημα στην Ελλάδα». Την διατύπωσε στέλεχος του κλιμακίου που ήλθε να βάλει τάξη.

Tα μέτρα της τρόικας των δυναστών είναι τόσο βάρβαρα, τόσο ακραία και τόσο πολλά που μόλις τά άκουσαν οι εκπροσώποι των κοινωνικών εταίρων από τον πρωθυπουργό, έπαθαν αφωνία.

Θα ξεχάσουμε τι σημαίνει «περνάω καλά» ή «ζω αξιοπρεπώς». Εκείνος που παίρνει σύνταξη ύψους 820 ευρώ θα νιώθει τυχερός και αυτός που λαμβάνει 920 θα νομίζει ότι είναι ζάπλουτος!...

Σύμφωνα με πληροφορίες που .........
διέρρευσαν στο Δημόσιο τομέα προωθείται η πλήρης κατάργηση του 13ου (δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας) και του 14ου μισθού (δώρο Χριστουγέννων). Σημειώνεται πως τα ανωτέρω ήδη έχουν περικοπεί κατά 30% βάσει των αποφάσεων που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση στις 3 Μαρτίου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για αντίστοιχες περικοπές στον ιδιωτικό τομέα. Αντί της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού η ελληνική πλευρά φέρεται να προτείνει τριετές πάγωμα όλων των αυξήσεων και να αποδέχεται περικοπές εργασιακών δικαιωμάτων στις αποζημιώσεις απολύσεων και στο ανώτερο επιτρεπόμενο όριο για τις περικοπές θέσεων εργασίας. Σήμερα, υπάρχει πλαφόν 2% για τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 υπαλλήλους και το ποσοστό αυτό αναμένεται να προσδιοριστεί σε 4-5%.
Περικοπές προωθούνται και για τους συνταξιούχους, για τους οποίους γίνεται λόγος για κατάργηση των συντάξεων που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και στο επίδομα αδείας. Για το θέμα γίνονται διαπραγματεύσεις προκειμένου η περικοπή να μην ισχύσει για το σύνολο των συντάξεων αλλά μόνο για εκείνες που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο όριο.
Προωθείται αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ. Για το βασικό συντελεστή γίνεται λόγος για αναπροσαρμογή στο 23-24% (έναντι 21% που είναι σήμερα) και για το χαμηλό συντελεστή, από 10,5% που είναι σήμερα στο 12%.
Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στα καύσιμα, τα ποτά και τα προϊόντα καπνού, οι οποίες όμως τελούν ακόμα υπό συζήτηση.
Προβλέπεται επίσης η άμεση εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο με τα αντίστοιχα των ανδρών.
Η ανακοίνωση των οριστικών μέτρων, υπάρχει η περίπτωση να γίνει είτε σήμερα το βράδυ είτε εντός του Σαββατοκύριακου।

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Κατάργηση ορίου απολύσεων και 13ου-14ου μισθού, μεταξύ των μέτρων-σοκ για την οικονομία

Πολύ σκληρά με πρωτοφανείς κοινωνικές επιπτώσεις είναι τα μέτρα που θα επιβληθούν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών τάξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα, ο πρωθυπουργός τούς ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα που θα αναγκαστεί να λάβει σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια που θα λάβει η ελληνική οικονομία από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Η βοήθεια θα είναι της τάξης των 140 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο πακέτο που έχει πάρει ποτέ χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες τα κυριότερα μέτρα του πακέτου θα είναι:
Αύξηση του ΦΠΑ μέχρι το 25%, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και στις υψηλές συντάξεις και κατάργηση του ορίου των απολύσεων.
Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι τα φώτα της δημοσιότητας φεύγουν από την κυβέρνηση και πέφτουν πλέον στους κοινωνικούς φορείς για το αν αποδεκτούν ή όχι τα μέτρα


ΤΑ ΝΕΑ
http://kapistri.blogspot.com

Επιχείρηση “σκούπα” από την Δημοτική Αστυνομία στην Άρτα.

Επιχείρηση “σκούπα” έχει ξεκινήσει και εφαρμόζει τον τελευταίο μήνα η Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αρταίων για την δίωξη του παραεμπορίου που το τελευταίο διάστημα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην περιοχή και σε κάθε λογής εμπόρευμα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Άρτας Γιώργο Αθανασούλα, η κατάσχεση των εμπορευμάτων όσων χωρίς άδειες απλώνουν πάγκους και πωλούν διάφορα είδη θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και εκτός του κέντρου της πόλης, όπου έχουν επεκταθεί οι παράνομοι έμποροι.
Στις έξι έφτασαν οι σχετικές και κατασχέσεις εμπορευμάτων προχθές και αυτό στάθηκε αφορμή για να γίνει το θέμα γνωστό, όμως ο κ. Αθανασούλας διευκρίνισε ότι με μεγαλύτερη ένταση η Δημοτική Αστυνομία έχει...

προχωρήσει σε σχετικούς ελέγχους τον τελευταίο μήνα όταν και έγινε πιο μαζική και συχνότερη από ποτέ στην Άρτα η εξάπλωση παράνομου εμπορίου. «Άρχισαν να πληθαίνουν τα παράπονα -και δικαίως- των τοπικών εμπόρων, οι οποίοι ασφαλώς και υφίστανται έναν αθέμιτο ανταγωνισμό από την έξαρση του παραεμπορίου», είπε ο κ. Αθανασούλας και πρόσθεσε: «Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Οι επαγγελματίες της πόλης μας διαμαρτύρονται για το παραεμπόριο που αναπτύσσεται στην πόλη μας από διάφορους μικροπωλητές οι οποίοι βέβαια δεν έχουν την κατά νόμιμη άδεια και δεν πρόκειται να τους δοθεί η σχετική άδεια διότι η πόλη μας έχει χαρακτηριστεί τουριστική και δεν δίνονται άδειες μικροπωλητών στα όρια της πόλης μας. Γι’ αυτό δεν βλέπετε και καμία καντίνα στα όρια τις πόλεις διότι απαγορεύονται να δοθούν τέτοιες άδεις για καντίνες κ.λ.π. Έτσι λοιπόν, με το να τοποθετούν τους πάγκους τους άλλος με αυτοκίνητα, άλλος με φρούτα κ.λ.π. και να πωλούν προϊόντα σε διάφορα σημεία είναι παράνομοι. Όπως και πολλοί κινέζοι που έχουν εξαπλώσει πάγκους σε συγκεκριμένες θέσεις το τελευταίο διάστημα».

Το βαθμό εξάπλωσης των μικροπωλητών καταδεικνύει και το γεγονός ότι μόνο σε μια ημέρα συνελήφθησαν 6 μικροπωλητές παντός είδους και κατασχέθηκαν τα εμπορεύματά τους. Μεταξύ αυτών 120 κιλά φράουλες και όπως διευκρίνισε ο κ. Αθανασούλας τα αναλώσιμα (φρούτα, λαχανικά), κατάσχονται και οδηγούνται στο γηροκομείο Άρτας, ενώ τα υπόλοιπα είδη, (ψιλικά, ομπρέλες κ.λ.π.) κατάσχονται και φυλάσσονται σε αποθήκη του Δήμου, που παρεμπίπτοντος έχει γεμίσει τις τελευταίες ημέρες. Καθώς όπως αναφέρθηκε το παραεμπόριο είναι παντός είδους από είδη ρουχισμού (μπλούζες, κάλτσες) μέχρι γυαλικά, είδη οικιακής χρήσης, ομπρέλες κ.λ.π.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος ανέφερε: «Φυσικά κατάσχονται τα εμπορεύματα, οι ζυγαριές και ότι άλλο έχουνε και παρά το γεγονός ότι πολλοί έρχονται στο Δημαρχείο και ζητάνε να τα πάρουν πίσω να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τα αναλώσιμα όπως τα μήλα που κατά καιρούς έχουν κατασχεθεί 50κιλά, 100 κιλά κλπ, και οι φράουλες που κατασχέθηκαν χθες γύρω στα 120 κιλά, αυτά μετά από απόφαση που έχουμε πάρει διατίθενται στο Γηροκομείο της Άρτας. Οπότε κατά αυτό τον τρόπο έχουμε περιορίσει το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες και θα συνεχίσουμε με εντατικούς ελέγχους ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό στην πόλη μας. Διότι είναι δεδομένο ότι βλάπτουν τους επιχειρηματίες της περιοχής μας.

Είτε τους επαγγελματίες που έχουν μανάβικα νόμιμα, είτε όσους πουλάνε με άδειες μέσα στη λαϊκή, είτε τους εμπόρους με καταστήματα ψιλικών και αντικείμενα που πουλάνε οι πλανόδιοι Κινέζοι. Δεν λέμε γι’ αυτούς που έχουν τα Κινέζικα καταστήματα αλλά για τους κινέζους που τελευταία με πάγκους πωλούν στους δρόμους συστηματικά όπως συνέβαινε τελευταία στην Ελ. Βενιζέλου μπροστά από το κρεοπωλείο «Γιολδάση» και σε άλλα σημεία. Τώρα τελευταία απ’ ότι πληροφορούμαστε επεκτάθηκαν και έχουν πολλοί συγκεντρωθεί στην περιοχή Τριγώνου, επειδή εκδιώχθηκαν από το κέντρο της πόλης. Όμως και εκεί θα γίνει εντατικός έλεγχος στο εξής. Θα ξεκινήσει διαδικασία δηλαδή και προς την περιοχή του Τριγώνου» Αναφορικά με το αν σχετίζονται αυτοί οι έλεγχοι με την οικονομική κρίση, όπως και η αύξηση των παραπόνων των καταστηματαρχών αναφορικά με την οικονομική αιμορραγία που προσδίδει στην περιοχή η εξάπλωση του παραεμπορίου ο ίδιος δήλωσε: «Εμείς εκείνο το οποίο έχουμε να κάνουμε είναι κατά πρώτον να εφαρμόσουμε τη νομιμότητα και κατά δεύτερον να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της περιοχής μας. Επίσης στο παρελθόν δεν ήταν τόσο διαδεδομένο στην περιοχή μας το φαινόμενο του παραεμπορίου το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί υπέρμετρα. Και δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση.

Εγώ το θεωρώ αδιανόητο οποιοσδήποτε να παίρνει έναν μπάγκο και να τον στήνει οπουδήποτε, είτε στην κεντρική πλατεία, είτε στην παλιά ψαραγορά, είτε στην πλατεία Κιλκίς, είτε έξω από τη Λαϊκή και να αρχίζει να πουλάει. Και ο άλλος που στην προκειμένη περίπτωση είναι ας πούμε μέσα στη Λαϊκή, μισθώνει τον πάγκο και πληρώνει φόρους, ή το μανάβικο που πληρώνει ενοίκιο και πληρώνει εφορία και προσωπικό, να υφίστανται αυτόν τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Είναι σοβαρό το θέμα και το πρόβλημα και για τους καταστηματάρχες της περιοχής μας». Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Αθανασούλας, με σκοπό να εκλείψει πλέον το παραεμπόριο στην περιοχή από το Δήμο θα ζητηθεί στην κατεύθυνση αυτή και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή Ηχώ Άρτας
http://epirus-ellas.blogspot.com

Μίκης Θεοδωράκης: Προμήνυμα Μεγάλων Συμφορών

Επιστολή παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη

Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.

Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση....


Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας.

Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος.

Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;

Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν.

Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.

Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.

Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή.

Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.

Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.

Μακάρι να έχω άδικο.

Αθήνα, 27.4.2010
Μίκης Θεοδωράκης

http://tiresias-press.blogspot.com