'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Επιχείρηση “σκούπα” από την Δημοτική Αστυνομία στην Άρτα.

Επιχείρηση “σκούπα” έχει ξεκινήσει και εφαρμόζει τον τελευταίο μήνα η Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αρταίων για την δίωξη του παραεμπορίου που το τελευταίο διάστημα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην περιοχή και σε κάθε λογής εμπόρευμα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Άρτας Γιώργο Αθανασούλα, η κατάσχεση των εμπορευμάτων όσων χωρίς άδειες απλώνουν πάγκους και πωλούν διάφορα είδη θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και εκτός του κέντρου της πόλης, όπου έχουν επεκταθεί οι παράνομοι έμποροι.
Στις έξι έφτασαν οι σχετικές και κατασχέσεις εμπορευμάτων προχθές και αυτό στάθηκε αφορμή για να γίνει το θέμα γνωστό, όμως ο κ. Αθανασούλας διευκρίνισε ότι με μεγαλύτερη ένταση η Δημοτική Αστυνομία έχει...

προχωρήσει σε σχετικούς ελέγχους τον τελευταίο μήνα όταν και έγινε πιο μαζική και συχνότερη από ποτέ στην Άρτα η εξάπλωση παράνομου εμπορίου. «Άρχισαν να πληθαίνουν τα παράπονα -και δικαίως- των τοπικών εμπόρων, οι οποίοι ασφαλώς και υφίστανται έναν αθέμιτο ανταγωνισμό από την έξαρση του παραεμπορίου», είπε ο κ. Αθανασούλας και πρόσθεσε: «Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Οι επαγγελματίες της πόλης μας διαμαρτύρονται για το παραεμπόριο που αναπτύσσεται στην πόλη μας από διάφορους μικροπωλητές οι οποίοι βέβαια δεν έχουν την κατά νόμιμη άδεια και δεν πρόκειται να τους δοθεί η σχετική άδεια διότι η πόλη μας έχει χαρακτηριστεί τουριστική και δεν δίνονται άδειες μικροπωλητών στα όρια της πόλης μας. Γι’ αυτό δεν βλέπετε και καμία καντίνα στα όρια τις πόλεις διότι απαγορεύονται να δοθούν τέτοιες άδεις για καντίνες κ.λ.π. Έτσι λοιπόν, με το να τοποθετούν τους πάγκους τους άλλος με αυτοκίνητα, άλλος με φρούτα κ.λ.π. και να πωλούν προϊόντα σε διάφορα σημεία είναι παράνομοι. Όπως και πολλοί κινέζοι που έχουν εξαπλώσει πάγκους σε συγκεκριμένες θέσεις το τελευταίο διάστημα».

Το βαθμό εξάπλωσης των μικροπωλητών καταδεικνύει και το γεγονός ότι μόνο σε μια ημέρα συνελήφθησαν 6 μικροπωλητές παντός είδους και κατασχέθηκαν τα εμπορεύματά τους. Μεταξύ αυτών 120 κιλά φράουλες και όπως διευκρίνισε ο κ. Αθανασούλας τα αναλώσιμα (φρούτα, λαχανικά), κατάσχονται και οδηγούνται στο γηροκομείο Άρτας, ενώ τα υπόλοιπα είδη, (ψιλικά, ομπρέλες κ.λ.π.) κατάσχονται και φυλάσσονται σε αποθήκη του Δήμου, που παρεμπίπτοντος έχει γεμίσει τις τελευταίες ημέρες. Καθώς όπως αναφέρθηκε το παραεμπόριο είναι παντός είδους από είδη ρουχισμού (μπλούζες, κάλτσες) μέχρι γυαλικά, είδη οικιακής χρήσης, ομπρέλες κ.λ.π.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος ανέφερε: «Φυσικά κατάσχονται τα εμπορεύματα, οι ζυγαριές και ότι άλλο έχουνε και παρά το γεγονός ότι πολλοί έρχονται στο Δημαρχείο και ζητάνε να τα πάρουν πίσω να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τα αναλώσιμα όπως τα μήλα που κατά καιρούς έχουν κατασχεθεί 50κιλά, 100 κιλά κλπ, και οι φράουλες που κατασχέθηκαν χθες γύρω στα 120 κιλά, αυτά μετά από απόφαση που έχουμε πάρει διατίθενται στο Γηροκομείο της Άρτας. Οπότε κατά αυτό τον τρόπο έχουμε περιορίσει το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες και θα συνεχίσουμε με εντατικούς ελέγχους ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό στην πόλη μας. Διότι είναι δεδομένο ότι βλάπτουν τους επιχειρηματίες της περιοχής μας.

Είτε τους επαγγελματίες που έχουν μανάβικα νόμιμα, είτε όσους πουλάνε με άδειες μέσα στη λαϊκή, είτε τους εμπόρους με καταστήματα ψιλικών και αντικείμενα που πουλάνε οι πλανόδιοι Κινέζοι. Δεν λέμε γι’ αυτούς που έχουν τα Κινέζικα καταστήματα αλλά για τους κινέζους που τελευταία με πάγκους πωλούν στους δρόμους συστηματικά όπως συνέβαινε τελευταία στην Ελ. Βενιζέλου μπροστά από το κρεοπωλείο «Γιολδάση» και σε άλλα σημεία. Τώρα τελευταία απ’ ότι πληροφορούμαστε επεκτάθηκαν και έχουν πολλοί συγκεντρωθεί στην περιοχή Τριγώνου, επειδή εκδιώχθηκαν από το κέντρο της πόλης. Όμως και εκεί θα γίνει εντατικός έλεγχος στο εξής. Θα ξεκινήσει διαδικασία δηλαδή και προς την περιοχή του Τριγώνου» Αναφορικά με το αν σχετίζονται αυτοί οι έλεγχοι με την οικονομική κρίση, όπως και η αύξηση των παραπόνων των καταστηματαρχών αναφορικά με την οικονομική αιμορραγία που προσδίδει στην περιοχή η εξάπλωση του παραεμπορίου ο ίδιος δήλωσε: «Εμείς εκείνο το οποίο έχουμε να κάνουμε είναι κατά πρώτον να εφαρμόσουμε τη νομιμότητα και κατά δεύτερον να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της περιοχής μας. Επίσης στο παρελθόν δεν ήταν τόσο διαδεδομένο στην περιοχή μας το φαινόμενο του παραεμπορίου το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί υπέρμετρα. Και δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση.

Εγώ το θεωρώ αδιανόητο οποιοσδήποτε να παίρνει έναν μπάγκο και να τον στήνει οπουδήποτε, είτε στην κεντρική πλατεία, είτε στην παλιά ψαραγορά, είτε στην πλατεία Κιλκίς, είτε έξω από τη Λαϊκή και να αρχίζει να πουλάει. Και ο άλλος που στην προκειμένη περίπτωση είναι ας πούμε μέσα στη Λαϊκή, μισθώνει τον πάγκο και πληρώνει φόρους, ή το μανάβικο που πληρώνει ενοίκιο και πληρώνει εφορία και προσωπικό, να υφίστανται αυτόν τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Είναι σοβαρό το θέμα και το πρόβλημα και για τους καταστηματάρχες της περιοχής μας». Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Αθανασούλας, με σκοπό να εκλείψει πλέον το παραεμπόριο στην περιοχή από το Δήμο θα ζητηθεί στην κατεύθυνση αυτή και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή Ηχώ Άρτας
http://epirus-ellas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου