'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Οι κομήτες έφεραν τη ζωή στη Γη!!!!!

Η ζωή στη Γη μπορεί και να έχει δημιουργηθεί από κομήτες που έπεσαν στον πλανήτη μας πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, οι οποία παρήγαγαν αμινοξέα – τη βάση δηλαδή για να δημιουργηθεί ένας ζωντανός οργανισμός.

Στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Nature Chemistry, επιστήμονες από το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore γράφουν ότι ανακάλυψαν ότι τα απλά μόρια που βρίσκονται μέσα στους κομήτες (όπως νερό, αμμωνία, μεθυλένη και διοξείδιο του άνθρακα), πολύ πιθανόν να είναι οι “υπεύθυνοι” για τη δημιουργία ζωής στη Γη.

Η ομάδα, που διευθύνθηκε από τον Νιρ Γκόλντμαν ανακάλυψαν ότι η ξαφνική συμπίεση και θέρμανση πάγων των κομητών, την ώρα της πρόσκρουσης στη Γη μπορεί να παράγει συγκροτήματα που μοιάζουν με το αμινοξύ γλυκίνη.

Η έρευνα για την προέλευση της ζωής στη Γη, αρχικά είχε εστιαστεί στην παραγωγή  από οργανικά υλικά που βρίσκονταν στη Γη. Όμως, περαιτέρω έρευνα απέδειξε πως η ατμόσφαιρα της Γης είχε κυρίως διοξείδιο του άνθρακα, νάτριο και νερό, συνθήκες που είναι απαγορευτικές για την παραγωγή αμινοξέων.

“Ίσως η παραγωγή και η σύνθεση προβιοτικών μορίων να ήρθε από εξωγενείς πηγές”, αναφέρει στο άρθρο του ο Γκόλντμαν. “Στα πρώτα χρόνια της ζωής της Γης, γνωρίζουμε πως δέχθηκε έναν βομβαρδισμό από κομήτες και αστεροειδή αναπτύσσοντας σε μεγαλύτερο βαθμό τις μάζες των οργανικών στοιχείων που βρίσκονταν στον πλανήτη”.

Οι κομήτες έχουν μέγεθος περίπου από 1,6 χιλιόμετρα μέχρι 56. Κομήτες αυτού του μεγέθους όταν διαπερνούν την ατμόσφαιρα θερμαίνονται εξωτερικά αλλά παραμένουν κρύοι στο εσωτερικό τους. Με την πρόσκρουση στην επιφάνεια προφανώς και ενεργοποίησε ένα μεγάλο ωστικό κύμα.

Τα ωστικά κύματα μπορεί να δημιουργήσουν ξαφνικές και έντονες πιέσεις και θερμοκρασίες, προκαλώντας αλλαγές στις χημικές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κομήτη, πριν “εναρμονιστεί” με το περιβάλλον του πλανήτη. 

“Σε αυτήν την κατάσταση, τα οργανικά υλικά ,μπορούν πιθανόν να έχουν συντεθεί μέσα στο εσωτερικό του κομήτη κατά τη διάρκεια της συμπίεσης και να έχουν επιβιώσει από τη θερμοκρασία. Όταν το συμπιεσμένο υλικό εξαπλώνεται, τα σταθερά αμινοξέα επιβιώνουν κατά την προσαρμογή με την ατμόσφαιρα της γης και τον ωκεανό της. Αυτές οι διαδικασίας λοιπόν, μπορεί να έχουν συντελέσει σε συγκεντρώσεις προβιοτικών οργανισμών που έχουν αναμειχθεί με υλικά από τη Γη” καταλήγει η επιστημονική ομάδα. 



http://cosmo.gr/

Βρέθηκε η λύση του μυστηρίου στην Ηλεία.... Εσπασαν το φράγμα του ήχου!!!!!

Χ
ιλιάδες ευφάνταστα σενάρια διατυπώθηκαν σήμερα το πρωί στον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή έως τα Λεχαινά, όπου έγινε αντιληπτός ο ισχυρός κρότος που συνοδεύτηκε με το φαινόμενο του συντονισμού.
Όλες οι ενδείξεις καταλήγουν στο ότι κάποιο μαχητικό αεροσκάφος, έσπασε το φράγμα του ήχου, με τις παραπάνω συνέπειες και τον πανικό στους κατοίκους του νομού.
Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν καθώς δέχθηκαν δεκάδες κλήσεις κυρίως απορίας απο πολίτες, που είχαν πανικοβληθεί. Το σενάριο της έκρηξης σε καφετέρια στην κεντρική πλατεία ή την περιοχή της Παλιάς Αγοράς, ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, ενώ οι περισσότερο υποψιασμένοι υποστήριζαν πως αν ο ισχυρός κρότος που ακούστηκε έως τον Ηλειακό κάμπο, οφειλόταν σε έκρηξη στον Πύργο, τότε θα έπρεπε να έχει διαλυθεί η μισή πόλη τουλάχιστον. Τόσο απο την Αστυνομία όσο και από την Πυροσβεστική έγινε έρευνα μέσω των κατά τόπους υπηρεσιών και πουθενά στο νομό δεν καταγράφησαν συνέπειες μιας πιθανής έκρηξης. Αν και από την πλευρά της 117 Πτέρυγας Μάχης δεν επιβεβαιώνεται ένα τέτοιο γεγονός, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως κάποιο μαχητικό αεροσκάφος με την ταχύτητά του, έσπασε το φράγμα του ήχου. Φαινόμενο που και στο παρελθόν έχει επαναληφθεί. 

http://dete.gr

Πέθανε πριν τον ραντεβού με το Ι.Κ.Α......

Η 37χρονη Πολυξένη Ρούλια, που πέθανε από ανακοπή καρδιάς ενώ χόρευε κατά την διάρκεια ενός γαμήλιου γλεντιού τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, ενδεχομένως και να ζούσε, αν το Ι.Κ.Α. της Πάτρας την είχε δεχτεί εγκαίρως.

Η άτυχη κοπέλα, κάτοικος της Πάτρας και υπάλληλος στο καζίνο Λουτρακίου, το τελευταίο διάστημα υπέφερε από λιποθυμικά επεισόδια. Την Παρασκευή η καρδιολόγος της την διαβεβαίωσε ότι προφανώς δεν έχει τίποτα το σοβαρό και θα ήταν καλό να φάει αλάτι…


Η Πολυξένη είχε προσπαθήσει να κλείσει ραντεβού στο Ι.Κ.Α. Πάτρας, προκειμένου να υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων, καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να επισκεφθεί ιδιωτικό νοσηλευτικό κέντρο.


Το ραντεβού με την καρδιολόγο είχε οριστεί για σήμερα… όμως ήταν πλέον ανεπανόρθωτα αργά για τη νέα αυτή η γυναίκα. Ξεψύχησε στα χέρια των φίλων της. Σήμερα στην κηδεία της όλοι μονολογούσαν… «όπου φτωχός και η μοίρα του».


Με πληροφορίες από: thebest.gr
http://www.zougla.gr

Το φουσκωμένο ποτάμι της επαιτείας...

Δεν είναι μόνο οι αριθμοί που τρομάζουν.  

Η αύξηση της επαιτείας κατά 52% μέσα σε ένα χρόνο (2008 - 2009) μπορεί να αποτελεί επαρκές στατιστικό στοιχείο για να ενσπείρει ανησυχία. Και ακόμη δεν έχει καταμετρηθεί το 2010... Δεν είναι μόνο η Αθήνα που δύσκολα σηκώνει το βάρος δεκάδων ζητιάνων. Το φαινόμενο συναντάται και σε άλλες ελληνικές πόλεις και το νέο άτυπο σύμφωνο συμβίωσης έχει πολλές αποχρώσεις.
Η συνύπαρξη με τον ολοένα εμπλουτιζόμενο πληθυσμό επαιτών φέρνει στην επιφάνεια ποικιλία συναισθημάτων και απενεργοποιημένων ανακλαστικών: αμηχανία, ενοχή, ενόχληση, θυμό, θλίψη. Σαν να πρόκειται για μια....
ξεχωριστή κοινωνία που ζει με τους δικούς της κανόνες, συνθήκες, ωράρια. Ακόμη και τη δική της επετηρίδα. Σε δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού καναλιού ο ρεπόρτερ εξοπλίζεται με απορρυπαντικό και πανί και αναλαμβάνει να καθαρίσει σε φανάρια τζάμια αυτοκινήτων. Καθόλου εύκολο. Δεν είναι οι Πακιστανοί οι ανταγωνιστές του, αλλά διάφοροι άλλοι «επαγγελματίες» που ξεφυτρώνουν από τις γωνίες για τον πιέσουν να «πάει αλλού», να τον απειλήσουν όταν εκείνος αρνείται να μετακινηθεί. Λίγη ώρα μετά, αρχίζουν να πυκνώνουν γύρω του οι εποχούμενοι και οι πεζοί... Κάπου εκεί, το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται και τα πρώτα συμπεράσματα επιβεβαιώνουν το παγκοίνως γνωστό: υπάρχουν κυκλώματα, νονοί, στημένες επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται την υπερχειλίζουσα δυστυχία.
Λαθρομετανάστες που φτάνουν στη χώρα μας πληρώνοντας αδρά, για να καταλήξουν επαίτες. Μικρά παιδιά που εξωθούνται στην επαιτεία και από τους ίδιους τους γονείς τους. Tοξικομανείς που προσπαθούν να μηχανευθούν τρόπους για να αποσπάσουν 50 λεπτά. Μετανάστες που μένουν χωρίς δουλειά και χωρίς στέγη. Ηλικιωμένοι, απόκληροι, ψυχοπαθείς, ανάπηροι, παράλυτοι, κωφάλαλοι, πάσχοντες από καθ’ υπερβολήν δεινά, που αφηγούνται στους επιβάτες των τρένων. Και οι άλλοι, οι σιωπηλοί, με σκυμμένο κεφάλι, βλέμμα αδειανό και δυο - τρεις ανορθόγραφες σειρές σε ένα χαρτόνι, που συνοψίζουν δυστυχία και κακοτυχία. Ελληνες και αλλοδαποί, ανθρώπινα ράκη, «λύματα» της αφθονίας και της κρίσης, της συσσώρευσης πλούτου και της κοινωνικής ασυμμετρίας, αλλά και θύματα στυγνής εκμετάλλευσης, εισαγόμενα ληγμένα προϊόντα για κάθε χρήση.
Το ξέφραγο ελληνικό αμπέλι αποδεικνύεται ο «ιδανικός» τόπος υποδοχής. Και ύστερα αρχίζει η δυσφορία, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτός ο ανεπιθύμητος πληθυσμός αυξήθηκε κατακόρυφα και πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας. Πώς θα φύγουν οι επαίτες από την Αθήνα; Ή, έστω, πώς θα περιοριστούν; Πώς θα τεθούν εκτός της σφαίρας επικοινωνίας μας... Που σημαίνει: να μην τους βλέπουμε κι ας υπάρχουν ή να μην τους βλέπουμε, αλλά και να μην υπάρχουν. Η δεύτερη εκδοχή θα απαιτούσε ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό κράτος, προγράμματα πρόνοιας, απασχόλησης, κρατική πολιτική και κεφάλαια. Διαθεσιμότητα σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε χρήματα. Λύση δεν είναι ούτε τα κρατητήρια ούτε οι επιχειρήσεις-σκούπα. Το ποτάμι επιστρέφει πάντα ενισχυμένο.
Η αυξανόμενη επαιτεία είναι μια αντινομία, το πιο εμφανές έλλειμμα της ορθολογικής οργάνωσης των κοινωνιών. Μια διαρκής παλινδρόμηση στο παρελθόν, διόλου νοσταλγική ή λυτρωτική. Μας προκαλεί αμφιθυμία και δοκιμάζει τα ανθρωπιστικά ανακλαστικά μας. Επ’ αυτών δε, οργιάζει η επιχειρηματικότητα. Εκείνοι προσπαθούν να γίνουν συμπαθείς, να πείσουν για το μέγεθος του προβλήματος, για την ειλικρίνεια της απελπισίας τους. Δοκιμάζουν τρόπους να είναι πειστικοί. Ορισμένοι εκπαιδεύονται κιόλας. Κι εμείς κοιτάμε και αξιολογούμε. Κάποτε υποκύπτουμε και ενισχύουμε με τον οβολό μας τον πιο συμπαθή ή τον πιο αναγκεμένο, συχνότερα προσπερνάμε επιταχύνοντας, με μια παροδική σύσπαση στα χαρακτηριστικά, δυσθυμία ή απέραντη θλίψη, κυρίως, όταν ο επαίτης είναι μικρό παιδί. Προσπερνώντας, νιώθουμε καμιά φορά στην πλάτη να μας ακολουθεί ένα βλέμμα γεμάτο θυμό και παράπονο, που καταντάει αφύσικο και βασανιστικό.
Ο επαίτης μάς φέρνει αντιμέτωπους με την ανεπάρκειά μας, υπονομεύει τις όποιες κανονικότητες, αποτελεί μια ζωντανή υπόμνηση της αποτυχίας μας. Δεν μας αρέσει σαν κάτι μιαρό και πρωτόγονο, που βάλλει ευθέως εναντίον της όποιας κοινωνικής συνοχής. Και, κυρίως, επιδεινώνει την εικόνα της ανέχειας σε μια εποχή που τα οικονομικά προβλήματα περισσεύουν.
Αυτό το εκρηκτικό ανθρώπινο φορτίο κυριαρχείται από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Γι’ αυτό και αναπροσαρμόζεται, γίνεται όλο και πιο ευρηματικό και, ταυτόχρονα, όλο και πιο πιεστικό. Παράλληλα ανθεί ο ετήσιος τζίρος, σε αντίστροφη αναλογία με τα φιλάνθρωπα αισθήματά μας. Η χώρα μας (σύμφωνα με έρευνα βρετανικού ιδρύματος, «Κ» 9/9) καταλαμβάνει την πέμπτη θέση από το τέλος, σε σύνολο 153 κρατών, σε ποσοστά φιλανθρωπίας.
Η επαιτεία είναι ασθένεια και χρειάζεται θεραπεία. Βλέποντας αυτούς τους παρίες της κοινωνίας, αισθάνεσαι ότι θα περάσει πολύς καιρός ακόμη (ίσως και να εξαντλήσουν τη ζωή τους) χωρίς να εκπληρωθεί η ελάχιστη επιθυμία τους, πέρα από την υποτυπώδη επιβίωση.
Ο Τζαμάλ Μαλίκ, ο Σαλίμ και η Λατίκα των παραγκουπόλεων του «Slumdog Millionaire», διασχίζουν χιλιόμετρα από λασπόνερα, ανεβαίνουν λόφους σκουπιδιών, ζουν εκτεθειμένα στη βία, περνούν δοκιμασίες ασύλληπτες, με μια μόνη προσδοκία: την επόμενη μέρα. Η ταινία των οκτώ Οσκαρ δεν είναι παρά μια ειρωνική υπόμνηση.



Μαρια Kατσουνακη – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Πηγή:  http://news.kathimerini.gr 
http://hassapis-peter.blogspot.com

Σκότωσε το παιδί της για να μην το κοροϊδεύουν!!!!

Σοκάρει η είδηση ότι μία μητέρα στραγγάλισε με μία ζώνη το γιο της, που ήταν αυτιστικός στο ξενοδοχείο αεροδρομίου στην Ουαλία. 


Μάλιστα όπως δήλωσε η 48χρονη Yvonne Freaney, τον σκότωσε .....
...........«επειδή κανένας άλλος δεν θα τον φρόντιζε»!

Η μητέρα τριών παιδιών, χωρίς δισταγμό παραδέχθηκε ότι το έκανε χωρίς να εμφανίζει ίχνος μετάνοιας. 



«Έπρεπε να το κάνω για να μην τον κοροϊδεύουν. Το μόνο που μετάνιωσα ήταν που δεν κατάφερα να τερματίσω και τη δική μου ζωή».


Οι αρχές συνέλαβαν τη μητέρα που την βρήκαν δίπλα στο νεκρό γιο της να του κρατά το χέρι. Μάλιστα εκτιμάται ότι παρέμεινε δίπλα στο πτώμα του 11χρονου για τουλάχιστον δύο ημέρες!


Η δίκη θα συνεχιστεί το Νοέμβριο όπου και το δικαστήριο θα αποφανθεί για την ποινή της.


ΠΗΓΗ: newscit
http://tapantaedo1.blogspot.com/

Οι έφηβοι εξελίσσονται σε… γερά ποτήρια!!!!

Το 23% των ανηλίκων έχει μεθύσει τουλάχιστον 1 φορά

Ένας στους επτά εφήβους, ηλικίας από 11 έως 16 χρόνων, έχει αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του μια κατάσταση απόγνωσης από συνομήλικους φίλους του που έχουν προβλήματα με το αλκοόλ. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Ερυθρός Σταυρός της Βρετανίας, που έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά του αλκοολισμού στους νέους.

Το 10% των 2.500 ερωτηθέντων νέων ανέφερε ότι στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών υπήρξε μάρτυρας συμπτωμάτων ασθένειας ή κατάπτωσης ή κατάστασης αφασίας που σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ από συνομήλικο φιλικό του πρόσωπο. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι είδαν φίλους τους να λιποθυμούν και οι άλλοι κατήγγειλαν ότι είδαν φίλους τους να πέφτουν και να τραυματίζονται σοβαρά επειδή ήταν μεθυσμένοι.

Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι οι νεαροί Βρετανοί εξελίσσονται σε γερά ποτήρια και ότι το 23% των εφήβων ηλικίας από 11 έως 16 χρόνων έχει μεθύσει δύο-τρεις φορές στη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών.

Ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης των νέων με στόχο να μάθει κάθε παιδί -είτε πίνει είτε όχι- πως να μπορεί να αντιμετωπίσει μια κρίση από το αλκοόλ. 


http://www.newsbeast.gr 

Προσοχή στους περίεργους πλασιέ... !!

Έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών τηλεφωνημάτων και παραπόνων, τις τελευταίες ημέρες, για τους περίεργους μελαψούς πλασιέ, που μπαίνουν αυθαίρετα σε πολυκατοικίες και σε μονοκατοικίες, με το πρόσχημα να πουλήσουν την πραμάτεια τους, ενώ στην ουσία έχουν άλλους σκοπούς...

Συνήθως είναι παρέες 2 ή 3 ατόμων. Κάποιος κάθεται στην είσοδο και ο άλλος ή οι άλλοι ανεβαίνουν στα διαμερίσματα, χτυπούν τα κουδούνια για να διαπιστώσουν αν λείπουν οι ιδιοκτήτες και όταν βρίσκουν ευκαιρία κάνουν διαρρήξεις.

Για παραπλάνηση πουλάνε χαρτομάντιλα, σφουγγάρια, πετσέτες, σεντόνια και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε...

Όταν κάποιος ένοικος πολυκατοικίας στο κέντρο, και συγκεκριμένα στην οδό Διάκου, είδε κάποιον από αυτούς να προσπαθεί να διαρρήξει μια πόρτα, τον ρώτησε
"τι κάνεις εκεί, θα φωνάξω την αστυνομία", αυτός με περίσσιο θράσος του απάντησε : 'φώναξε όποιον θέλεις, εγώ πουλάω χαρτομάντιλα"...

'Αλλοι πάλι με τη μέθοδο της απασχόλησης σε μονοκατοικίες και καταστήματα έχουν διαπράξει πολλές κλοπές. Τις περισσότερες φορές τα θύματα δεν το καταγγέλλουν στην αστυνομία, γιατί δεν περιμένουν κανένα αποτέλεσμα.

Γεγονός είναι ότι τα κρούσματα των κλοπών και των διαρρήξεων τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί, τόσο τη νύχτα, όσο και τη μέρα, με τον τρόπο που σας περιγράψαμε και γι' αυτό καλό θα είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι, γιατί όπως πάνε τα πράγματα θα είναι κάθε μέρα και χειρότερα.


ΠΗΓΗ:   http://www.lamiareport.gr/ 

Ένοπλη ληστεία σε..σουβλατζίδικο !!!!

Σε λίγο θα κλέβουν και τα σουβλάκια

3 ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα ψητοπωλείου στις 12 μιση ξημερώματα στο Ολυμπιακό Χωριό στις Αχαρνές και αφού πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα αφαίρεσαν .

2.500 ευρώ και εξαφανίστηκαν 



http://news24gr.blogspot.com

Εξοργιστικότατο το: ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Πληροφορούμενη για την νέα εκπομπή της Ερτ, την επονομοναζόμενη "Φυλές της Αθήνας" πραγματικά έχω εξοργιστεί!
 
Ποιές φυλές της Αθήνας; Όχι βέβαια "Φυλές της Αθήνας" οι άνθρωποι οι οποίοι παράνομα εισχωρούν στην πατρίδα μας, πράγμα για το οποίο είναι και υπεύθυνος ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ και θεωρώ ότι δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Είναι απαραδέκτο. Και θεωρώ σημαντικότερο την τελεία φύλαξη των συνόρων ώστε να μην συνεχιστεί αυτό και παράλληλα την επιστροφή των παρανόμων στις πατρίδες τους.Δηλώνω απαράδεκτο το: φυλές Αθήνας. θα το πω:


ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! Και σίγουρα απαραίτητο την μη υλοποίηση αυτής της εκπομπής!

ΠΗΓΗ:    http://hellasxg.blogspot.com/

Δικαστικά έγγραφα... πεταμένα στο διάδρομο!!

Α
νάμεσα σε όλα τα άλλα... «κακώς κείμενα» του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας, εντοπίσαμε και την πληθώρα των δικαστικών εγγράφων που είναι πεταμένα στη γωνία ενός διαδρόμου σαν να πρόκειται για... σκουπίδια. 

 Και μάλιστα, μάθαμε ότι βρίσκονται εκεί επί τουλάχιστον 1,5 χρόνο! Κοιτάζοντας λίγο πιο προσεκτικά είδαμε ότι επρόκειτο για βιβλία που αφορούν σε δικαστικές αποφάσεις της δεκαετίας του '80 και σε πρακτικά διαφόρων υποθέσεων. 

Με λίγα λόγια δηλαδή, μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει στο χώρο των δικαστηρίων, να περπατήσει στον διάδρομο και να διαβάσει, να κλέψει ή να καταστρέψει τα συγκεκριμένα έγγραφα της ελληνικής δικαιοσύνης.

Όχι ότι είναι κάτι το πρωτόγνωρο στην Ελλάδα που ζούμε. Δυστυχώς πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα της... καθημερινής πραγματικότητας.

http://dete.gr 

Οι ιερόδουλες της Ρώμης έχουν τις τύχες τις καλές Πηγή : TNSite: Οι ιερόδουλες της Ρώμης έχουν τις τύχες τις καλές !!!

Σε ό,τι αφορά τα μηνιαία κέρδη, οι εκδιδόμενες γυναίκες απάντησαν στις ψυχολόγους ότι αυτά κυμαίνονται μεταξύ 5.000 και 7.000 ευρώ. 

 Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε έρευνα της ιταλικής αστυνομίας σχετικά με την ψυχολογική και οικονομική κατάσταση των ιεροδούλων, που ζουν και εργάζονται στη Ρώμη. Στην πλειοψηφία τους οι συμμετέχουσες (περίπου ογδόντα στις εκατό) δήλωσαν ότι «είναι σαφώς ικανοποιημένες από τη ζωή και τις απολαβές τους».


Οι «πεταλούδες της νύχτας» -σχεδόν όλες ρουμάνικης εθνικότητας- κλήθηκαν από δύο ψυχολόγους της αστυνομίας της Ρώμης να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να συμπληρώσουν, οικειοθελώς, ένα ερωτηματολόγιο.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύονται στον ιταλικό Τύπο, «οι συγγενείς των νεαρών αυτών γυναικών, συχνότατα γνωρίζουν καλά με ποιον τρόπο συντηρούνται οι κοπέλες στην Ιταλία, αλλά κάνουν τα ...στραβά μάτια και επιδεικνύουν ανοχή, δεδομένης της οικονομικής παραμέτρου».


Είκοσι δύο στις εκατό ερωτηθείσες δήλωσαν ότι έχουν παιδιά, τα οποία ζουν με συγγενείς -συχνά παππούδες- στην πατρίδα τους. Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι από το λεξιλόγιο των νεαρών αυτών γυναικών, έχει εξαφανισθεί εντελώς η λέξη «προαγωγός». Κάνουν λόγο για «αρραβωνιαστικούς», που τις συνοδεύουν στον «χώρο εργασίας» και είναι αυτοί που τις βοήθησαν να έρθουν στην Ιταλία.


Δεν λείπουν και ιερόδουλες που αποκαλύπτουν ότι αρνήθηκαν να εργασθούν ως οικιακές βοηθοί, με απολαβές που θα ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ το μήνα, διότι προτιμούν μία «σαφώς πιο αποδοτική απασχόληση».


Οι σχολιαστές σημειώνουν ότι όσο και αν η έρευνα αποτελεί μία σχετικά πιστή απεικόνιση της πραγματικότητας, δεν είναι δυνατό να εκτιμηθούν επακριβώς ο φόβος και οι διάφοροι άλλοι ψυχολογικοί και οικονομικοί εκβιασμοί, διότι «ο προαγωγός έχει αλλάξει όνομα, αλλά δύσκολα πιστεύει κανείς ότι ο ρόλος του έχει χάσει τα χαρακτηριστικά του».

Πηγη : newsit.gr
TNSitem

Έπαιζαν με τη φωτιά..!!

Παρ’ ολίγον τραγωδία στο Πεντάγωνο το πρωί από  επικίνδυνο παιχνίδι μεταξύ δυο στρατιωτών.

Το περιστατικό  συνέβη στους θαλάμους του τάγματος ΓΕΣ. Οι δυο οπλίτες άρχισαν να παίζουν "βενζινοπόλεμο" και περιέλουζαν ο ένας τον άλλον με βενζίνη από ένα μπουκάλι.
Σα να μην  έφτανε αυτό, ο ένας αποφάσισε να ανάψει τσιγάρο ενώ ήταν λουσμένοι  στο εύφλεκτο υλικό. Όπως ήταν φυσικό, με την πρώτη σπίθα του αναπτήρα, το σώμα του άρπαξε φωτιά και υπέστη –ευτυχώς- ελαφρά εγκαύματα στο χέρι, στο πόδι, το θώρακα και το πρόσωπο.
Αμέσως διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους, κυρίως για το ενδεχόμενο να παρουσιάσει κάποια επιπλοκή στο αναπνευστικό.
Οι δύο στρατιώτες, αναμένεται να πληρώσουν την επιπολαιότητά  τους με πειθαρχικές ποινές.

http://news247.gr/

Στο αυτόφωρο για τη μη τήρηση του πλαφόν στη βενζίνη

Μπορεί το θέμα να ξεκίνησε με την απεργία των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων, όμως το πεδίο μάχης μετατοπίστηκε την Δευτέρα (13/9) στους πρατηριούχους και την επιβολή προσωρινού πλαφόν διάρκειας μιας εβδομάδας στην τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή στους κατά τόπους εισαγγελείς ανά την Ελλάδα να προχωρούν σε συλλήψεις των πρατηριούχων που δεν τηρούν το πλαφόν.

Στο έγγραφο του, ο κ. Τέντες αποσαφηνίζει πως οι πρατηριούχοι θα διώκονται αυτεπάγγελτα, και με ενδέχομενο να οδηγούνται στο αυτόφωρο εάν δεν τηρούν πιστά την εφαρμογή των αρμόδιων υπουργείων.

Από την άλλη, οι πρατηριούχοι ισχυρίζονται πως η επιβολή πλαφόν είναι παράνομη, καθώς , ο νόμος 3054/2002 δίνει τη δυνατότητα καθορισμού ανώτατων περιθωρίων κέρδους τόσο για τις εταιρείες, όσο και για τους πρατηριούχους.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρυρίας έξω από το Υπουργείου Περιφεριακής Ανάπτυξης στην Κάνιγγος την Τρίτη (14/09) στις 10 το πρωί.

Εκτός από αυτό, οι βενζινοπώλες ζητούν να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα στάδια της αγοράς προκειμένου να υπάρξει δίκαιη κατανομή των κερδών.

Πόσο έχει οριστεί το πλαφόν

- 1,473 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη 95 οκτανίων,
- 1,701 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη 100 οκτανίων,
- 1,561 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη super LRP,
- 1,282 ευρώ το λίτρο για το diesel.



http://cosmo.gr/

Βαράει άσχημα η Ηπειρώτικη γκλίτσα!!!

Το παρακάτω κείμενο, το έστειλε ο φίλος  Λεωνίδας και το αναδημοσιεύω χωρίς καμιά παρέμβαση, γιατί συμφωνώ απόλυτα μαζί του:

Δωδώνη: Το πολύτιμο κόσμημα της Ηπείρου σε διαδικασίες εκποίησης – η εναλλακτική λύση. 
 
 
Η «Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα του «Κρατικο-Συνεταιριστικού» αγροτικού τομέα το οποίο όχι μόνο πέτυχε αλλά αποτελεί και λαμπρό «παράδειγμα για μίμηση».

Είναι γνωστό πως ανάλογες «Κρατικο-Συνεταιριστικές» προσπάθειες που έγιναν την δεκαετία του 1960 (με την «σύμπραξη» ΑΤΕ και Συνεταιρισμών) έχουν καταλήξει όλες σε παταγώδη αποτυχία με τεράστια οικονομικά ανοίγματα αλλά και αθέμιτο πλουτισμό διαφόρων επιτηδείων οι οποίοι με τον μανδύα του «Συνεταιριστή» ή του «προοδευτικού» που (δήθεν) κόπτεται για το κοινωνικό σύνολο, φρόντισαν να οικειοποιηθούν πλούτο με διάφορους τρόπους (αμοιβές, προμήθειες και πολλά άλλα).

Στον κανόνα αυτό, η εξαίρεση της «Δωδώνης» δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη - ιδίως τώρα που εντείνονται οι συζητήσεις για την εκποίησή της σε εγχώριους ή ξένους επενδυτές.
Η θαυμαστή ιστορία της «Δωδώνης» ξεκίνησε το 1963 όταν η Αγροτική Τράπεζα (σήμερα ελέγχει το 67,77% του μετοχικού κεφαλαίου) και 6 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ Ιωναννίνων η οποία ελέγχει το 24,8% του μετοχικού κεφαλαίου και οι ΕΑΣ Πωγωνίου (2,9%), Πρέβεζας (2,4%), Θεσπρωτίας (1,6%) και Άρτας-Φιλιππιάδας (0,55%), δημιούργησαν την «Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» με στόχο την αξιοποίηση του πολύτιμου Ηπειρώτικου γάλακτος των παραγωγών – μελών των Ενώσεων της περιοχής. Στο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της «Δωδώνη» ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τουλάχιστον 2 ακόμα μέλη ορίζονται από την Αγροτική Τράπεζα και τα υπόλοιπα από τις Ενώσεις – μετόχους.
Η πορεία της «Δωδώνης», με αποκλειστική δραστηριότητα την αγορά και την επεξεργασία γάλακτος για την παραγωγή και την εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων, τα 47 (μέχρι σήμερα) χρόνια λειτουργίας της, ξεπέρασε κάθε προσδοκία που θα μπορούσαν να έχουν οι δημιουργοί της:

Σήμερα, οι εγκαταστάσεις της εταιρίας μαζί με τους σταθμούς συγκέντρωσης και πρόψυξης γάλακτος καλύπτουν εκτάσεις 151.080 τ.μ., με μια ιδιόκτητη κτιριακή εγκατάσταση 31.460 περίπου τετραγωνικών μέτρων και με ετήσια επεξεργασία 80.000 τόνων γάλακτος (2009). Από την ποσότητα αυτή, το 60% κατευθύνεται στην παραγωγή Φέτας σε πολλές συσκευασίες, το 25% για την παραγωγή νωπών προϊόντων (εμφιαλωμένο φρέσκο γάλα, γιαούρτι, ανθότυρο, μυζήθρα, κρέμα και βούτυρο), και το 15% για παραγωγή σκληρών τυριών (κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα πρόβεια και αγελάδος, κεφαλοτύρι και γίδινο).
Η «Δωδώνη» εφαρμόζει το σύστημα ελέγχου διαδικασιών HACCP και είναι πιστοποιημένη για όλα τα στάδια της παραγωγικής της διαδικασίας σύμφωνα με το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO 9001/2000 και τα συστήματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων BRC και IFS. Το 2009 επεκτάθηκε και στον κλάδο των ζωοτροφών ιδρύοντας την θυγατρική «Ζωοτροφές ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» (διακριτικός τίτλος ΖΩ.ΔΩ), αλλά φέτος έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες εξεύρεσης επενδυτή ο οποίος θα αναλάβει τη διοίκησή της.
Η «Δωδώνη», με κύκλο εργασιών 102, 4 εκ. Ευρώ το 2009 (κέρδη προ φόρων 1,9 εκ Ευρώ), με εξαγωγές σε 30 χώρες του κόσμου που ανέρχονται στο 20% της παραγωγής της, θεωρείται από τις μεγαλύτερες Ελληνικές γαλακτοκομικές μονάδες (σίγουρα η μεγαλύτερη εξαγωγική τυροκομικών) με μια εξαιρετική εικόνα (image) σε επίπεδο καταναλωτή από την συνεπή, σταθερή και αδιάκοπη προσήλωση της στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.
Είναι σίγουρα αξιοσημείωτο ότι η «Δωδώνη» είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια συνεχώς, διατηρώντας στο ακέραιο το κοινωνικό της πρόσωπο και στηρίζοντας, μέσα στα πλαίσια της αγοράς, με καλές τιμές το εισόδημα των κτηνοτρόφων ολόκληρης της Ηπείρου, χωρίς «επιχορηγήσεις» και χωρίς καμιά απολύτως «βοήθεια» που βγαίνει τελικά από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου.
Αυτό ακριβώς το πολύτιμο κόσμημα της Ηπείρου βρίσκεται σε διαδικασία εκποίησης με πολλούς (όπως είναι φυσικό) ενδιαφερόμενους μνηστήρες – Έλληνες και ξένους!
Μέχρι σήμερα, στην «διαχείριση» της εταιρίας η διείσδυση του κομματικού κράτους, των πελατειακών σχέσεων και των παρεμβάσεων των πολιτικών πρέπει να θεωρείται περιορισμένη, αφού αυτό «κρίνεται εκ του αποτελέσματος».
Τώρα όμως παρουσιάζεται μια «αιτία» που βάζει επιτακτικά το θέμα εκποίησης της εταιρίας: Ο μεγαλύτερος μέτοχος της «Δωδώνη», η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης (χρηματοδοτείται με 10 δις ευρώ για την στήριξη των ελληνικών τραπεζών από το συνολικό «πακέτο» των 110 δις ευρώ της τρόικας, κάτι όμως που θα θέσει την ΑΤΕ υπό την ασφυκτική κηδεμονία του ΔΝΤ).
Η ένταξη αυτή, σύμφωνα με τις αρχές του ΔΝΤ, συνεπάγεται υποχρέωση της ΑΤΕ να απαλλαγεί από όλες τις εταιρίες του χαρτοφυλακίου της που δεν ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, είτε είναι ζημιογόνες, είτε είναι κερδοφόρες (ακόμα καλύτερα για τους «κυρίους» του ΔΝΤ). Σε μια τέτοια περίπτωση η «Δωδώνη» πρέπει να εκποιηθεί!
Φυσικά, υπάρχει πάντα η περίπτωση να εξαγοραστεί η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος από κάποιο άλλο τραπεζικό οργανισμό, χωρίς να προκύψει ανάγκη εκποίησης της «Δωδώνη». Αν όμως χρειαστεί να πωληθεί, πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες ισχύουν ακόμα και αν δεν πουληθεί τώρα η ΑΤΕ:
Μία από τις λύσεις θα ήταν να δημιουργηθεί μια Εταιρία Λαϊκής Βάσης η οποία θα εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της «Δωδώνη» που κατέχει σήμερα η ΑΤΕ.
Στην εταιρία αυτή πρέπει να δοθεί το δικαίωμα αγοράς μετοχών προνομιακά στις παρακάτω (κατά σειρά) κατηγορίες, μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό που απαιτείται για την εξαγορά του ποσοστού (67,7%) που κατέχει η ΑΤΕ:
(α) Στους 9.000 περίπου συνεργάτες της «Δωδώνη» (7.000 παραγωγούς - κτηνοτρόφους, 350 προμηθευτές, 1200 πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, 150 μόνιμους εργαζομένους, 250 εποχιακούς και 130 παραλήπτες γάλακτος).
(β) Στις Ενώσεις – μετόχους της «Δωδώνη».
(γ) Σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης της Ηπείρου και τέλος
(δ) Σε ιδιώτες Ηπειρώτες
Σε μια τέτοια περίπτωση η Διοίκηση της «Δωδώνη» πρέπει (κατά την γνώμη μας) να παραμείνει, με εύλογη αμοιβή, ως έχει τουλάχιστον για μια διετία μετά την αγορά του ποσοστού της ΑΤΕ από την εταιρία λαϊκής βάσης, ώστε να μην διαταραχτεί η θαυμαστή της πορεία. Στο μέλλον, τις σχετικές αποφάσεις θα λαμβάνει η εταιρία λαϊκής βάσης με τους εκπροσώπους της που θα έχουν καταβάλλει χρήματα και θα έχουν αυξημένη ευαισθησία (και προσοχή) για τα διοικητικά και την οικονομική πορεία της «Δωδώνη».
Μια τέτοια λύση πρέπει να αποτελεί την λογική διέξοδο από το ενδεχόμενο «υποχρεωτικής» πώλησης της «Δωδώνη», μακριά από εύκολες (αριστερές) λύσεις «δωρεάν κοινωνικοποίησης», που θα παραδώσουν εκ του ασφαλούς το πολύτιμο κόσμημα της Ηπείρου μας στο αδιόρθωτο (τουλάχιστον μέχρι τώρα) πελατειακό κράτος, την κομματική εκμετάλλευση και τους επαγγελματίες συνδικαλιστές ή τις επίσης εύκολες (φιλελεύθερες) λύσεις της εκποίησης σε Έλληνες ή ξένους επενδυτές, όπως διατάζουν οι «σύνδικοι των πιστωτών μας» δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


ΚΕΝΤΡΙ: Ξέρω πολύ καλά ότι κινδυνεύω να βρεθεί κανένας και να μου πει ότι κάνω "δια της πλαγίας οδού" διαφήμιση στη ΔΩΔΩΝΗ και στα προϊόντα της...
Λοιπόν, μην ανησυχείτε δεν κάνω πλάγια, κάνω ΟΛΟΪΣΙΑ διαφήμιση και τιμή μου και καμάρι μου!!!
Μεγάλωσα πίνοντας γάλα τρώγοντας γιαούρτια και τυριά από τη ΔΩΔΩΝΗ κι όπως ΟΛΟΙ οι Ηπειρώτες, την αγαπάω, την βλέπω όχι σαν μια ψυχρή βιομηχανία, αλλά σαν ένα οργανισμό που πάνω της στηρίζεται ολόκληρος ο κτηνοτροφικός κόσμος της Ηπείρου.
Αν πάθαινε κάτι η ΔΩΔΩΝΗ, θα κλονίζονταν συθέμελα ολόκληρη η τοπική οικονομία και τα χωριά θα ερήμωναν.
Χρησιμοποιώντας πάντα ντόπιο γάλα, από Ηπειρώτικα κοπάδια, έχει αξεπέραστη ποιότητα και γιαυτό είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία τυροκομικών της Ελλάδας, με ένα brandname αναγνωρίσιμο και συνώνυμο του παραδοσιακού Ελληνικού προϊόντος.

Δεν ξέρω τι φαντάζονται κάποιοι στην Αθήνα, αλλά αν τυχόν έχουν έχουν άσχημα σχέδια για την ΔΩΔΩΝΗ, θα ανακαλύψουν ότι κι οι Ηπειρώτες έχουν άσχημα σχέδια γι' αυτούς...
Και να ξέρουν ότι είναι βαριά η Ηπειρώτικη γκλίτσα και λιανίζει παΐδια!!!
 
 

Μιζέρια, φτώχεια και αφιλότιμο...

Ότι είμαστε σε κρίση, αυτό είναι γνωστό. Ότι έχουμε εισέλθει σε έναν φαύλο κύκλο μιζέριας και απαισιοδοξίας, είναι ορατό στην καθημερινότητά μας δια του γυμνού οφθαλμού.  

Αυτό που δεν περιμέναμε είναι ότι σε...
αυτή τη δύσκολη περίοδο οι Έλληνες δεν θα έβρισκαν έναν κοινό τόπο για να μονοιάσουν και να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί την λαίλαπα. Δυστυχώς οι δύσκολες αυτές ώρες δεν ξύπνησαν το φιλότιμο του Έλληνα. Δίχως τιμή, δίχως λόγο, ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος...

Πάρτε το παράδειγμα της Ιρλανδίας. Εκεί τα νούμερα είναι τραγικότερα από τα δικά μας, αλλά οι αγορές δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Οικονομία τους. Ποιος είναι ο λόγος; Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στην Ιρλανδία
υπήρξε μία ομόνοια μεταξύ των πολιτικών και των κοινωνικών ομάδων, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση. Αυτό και μόνο το γεγονός ήταν αρκετό για να κερδίσει η Ιρλανδία πολύτιμο χρόνο από τις αγορές. Σήμερα τα ιρλανδικά ομόλογα έχουν καλύτερη τιμολόγηση από τα ελληνικά.

Στην Ελλάδα γίνεται συζήτηση μεταξύ των...
μεγάλων κομμάτων αν ήταν καλό πράγμα ή όχι το μνημόνιο. Ασφαλώς και δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Αλίμονο στο λαό εκείνο που αναγκάζεται να εφαρμόσει τόσο σκληρές πολιτικές. Ωστόσο, οι πολέμιοι του μνημονίου δεν μπορούν να απαντήσουν σε ένα απλό ερώτημα: Ας πούμε ότι η κυβέρνηση δεν κατέφευγε σε αυτή τη λύση. Υπήρχε, άραγε, κάποια άλλη πρόταση στο τραπέζι και την αγνόησε;

Είναι αστείο να βλέπει κανείς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να είναι λάβροι κατά του μνημονίου. Λες και αυτοί οι βουλευτές δεν συμμετείχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία και είναι σε έναν μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τη σημερινή μας κατάσταση. Πιστεύουν άραγε ότι θα κερδίσουν κάτι από την πολιτική τους αυτή επιλογή; Πιστεύουν ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη;

Θα ήταν πιο χρήσιμοι στην κοινωνία αν προσπαθούσαν να κάνουν ως αντιπολίτευση όλα εκείνα που δεν έκαναν τόσα χρόνια ως κυβέρνηση. Να ελέγχουν σκληρά την κυβέρνηση, αν αυτή δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Να προτείνουν λύσεις και όχι να πουλάνε φθηνό λαϊκισμό.

Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα κερδίσουν από την χρεοκοπία της χώρας. Έχουν ποντάρει σε λάθος άλογο όσοι ελπίζουν να εισπράξουν τη λαϊκή αγανάκτηση. Ο λαός δεν έχει κοντή μνήμη και θυμάται καλά ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών είναι όλες συνυπεύθυνες για την κατάντια της χώρας. Μην υποτιμούν τους Έλληνες πολίτες και μην παίζουν με την υπομονή τους...



 

Θανάσης Μαυρίδης στο capital
http://apneagr.blogspot.com
http://dinatos.blogspot.com

Η βιβλιοθήκη του Βατικανού ανοίγει ξανά τις πύλες της!!!!

Ήταν κλειστή 3 χρόνια λόγω εργασιών ασφαλείας

Μία από τις διασημότερες βιβλιοθήκες του κόσμου, αυτή του Βατικανού, θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της για τους μελετητές στις 20 Σεπτεμβρίου, αφού παρέμεινε κλειστή επί τρία χρόνια προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες και να αποκτήσει μέτρα ασφαλείας της πιο σύγχρονης τεχνολογίας.

Όπως εξήγησε ο καρδινάλιος Ραφαέλε Φαρίνα τα έργα ήταν απαραίτητα επειδή παρουσιάστηκαν προβλήματα ακόμη και στον σκελετό του κτιρίου που χρονολογείται από το 15ο αιώνα και φιλοξενεί περίπου 1,5 εκατομμύριο βιβλία, τα παλαιότερα από αυτά ανάγονται στους πρώτους αιώνες μ.Χ.

Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει εξάλλου σχεδόν 150.000 χειρόγραφα. Μεταξύ αυτών και την ακριβότερη Βίβλο του κόσμου για τη διακόσμηση της οποίας χρησιμοποιήθηκε 1,5 κιλό χρυσάφι, όπως αποκάλυψε ο συντηρητής των ελληνικών χειρογράφων, Σεβέρ Βόικου.

Η Βιβλιοθήκη του Βατικανού θα διαθέτει στο εξής ένα σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της κυκλοφορίας των βιβλίων που θα επιτρέπει να εντοπίζεται κάθε έργο και θα μπλοκάρει την έξοδό του από το κτίριο.

Το κόστος των εργασιών άγγιξε τα 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν από την ίδια τη Βιβλιοθήκη και από Ιταλούς και ξένους σπόνσορες.


http://www.newsbeast.gr 

Πώς ζουν οι πλούσιοι;!!!

Τι πρέπει να έχετε…

Πόσο κοστίζει ένα ιδιωτικό αεροπλάνο; Ποια θήκη του iPhone κάνει τους βαθύπλουτους κατόχους του να ξεχωρίζουν από τους κοινούς θνητούς που το αγόρασαν με δόσεις; Υπάρχει χρηματοκιβώτιο που, εκτός του να παρέχει ύψιστη ασφάλεια, αποτελεί και status symbol;

Πώς βρίσκεις τραπέζι στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, όταν όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να κλείσουν τραπέζι έξι μήνες πριν; Πώς ζουν, επιτέλους, οι πλούσιοι αυτού του κόσμου;

Συγκεντρώσαμε οκτώ status symbols, από ρολόι μέχρι ιδιωτικό αεροπλάνο, που αντικατοπτρίζουν μεν την πολυτελή ζωή της πλειοψηφίας των bon viveurs, δεν κοστίζουν δισεκατομμύρια δε. Αν, ας πούμε, κερδίζατε αύριο το Τζόκερ θα μπορούσατε εύκολα κι εσείς να τα αποκτήσετε.

Μεταφορικό μέσο: Icon A5 Personal Aircraft
Τιμή: Περί τα 110.000 ευρώ




Προ λίγων μηνών, ο DJ – super star David Guetta ανακοίνωσε πως αναβάλλει την αθηναϊκή του εμφάνιση, λόγω βλάβης στο ιδιωτικό jet του. Προφανώς, δεν ετίθετο θέμα να ταξιδέψει με οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος. Το όμορφο διθέσιο αεροπλανάκι της φωτογραφίας θα ήταν αντάξιο των απαιτήσεων κάθε πλούσιου ή super star που σέβεται τον εαυτό του. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται δυνατότητα προσγείωσης στην ξηρά και το νερό, μηχανή Rotax 912 ULS που αποδίδει 100 ίππους και φτάνει την τελική ταχύτητα των 193 χιλιόμετρα την ώρα, αναδιπλούμενα φτερά που επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά του με trailer και τεράστιο ενσωματωμένο αλεξίπτωτο, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Μεταφορικό μέσο για μικρότερες αποστάσεις: Venturi Fetish Sports Electric Vehicle
Τιμή: Περί τα 520.000 ευρώ




Ποιος είπε ότι οι πλούσιοι δεν έχουν οικολογικές ανησυχίες; Χάρη στο trend της βιωσιμότητας του πλανήτη και της εξοικονόμησης ενέργειας, το πρώτο σπορ διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ήρθε για να μείνει. Με ιπποδύναμη που αγγίζει τα 250 άλογα, τελική ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα και επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα, το Venturi Fetish δεν έχει πολλά να ζηλέψει από τα παραδοσιακά μεγαθήρια που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί. Με μία πλήρη φόρτιση –η οποία διαρκεί μόλις μία ώρα– μπορεί να διανύσει έως και 250 χιλιόμετρα.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Θήκη ρεζέρβας Damien Hirst
Τιμή: Περίπου 1.100 ευρώ




Ας πούμε ότι γυρίσατε την πλάτη στο κορυφαίο οικολογικό αυτοκίνητο του κόσμου, κι εξακολουθείτε να κυκλοφορείτε με το αστραφτερό Jeep σας. Η θήκη της ρεζέρβας που θα κάνει τη διαφορά είναι μια λεπτομέρεια που δεν μπορείτε να παραμελήσετε. Και φυσικά, σας έχουμε την καλύτερη –και ακριβότερη– του κόσμου: η πολύχρωμη θήκη που φέρει την υπογραφή του διάσημου καλλιτέχνη Damien Hirst, είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και πλαστικό, ενώ τα εντυπωσιακά χρώματά της προστατεύονται με ειδικά φίλτρα από τις UV ακτίνες του ήλιου. Διατίθεται online από την Other Criteria.

Χρηματοκιβώτιο: Narcissus της εταιρείας Döttling
Τιμή: 250.000 ευρώ




Σχεδιασμένο από τον Karl Lagerfeld, το Narcissus είναι το ακριβότερο χρηματοκιβώτιο του κόσμου. Το χειροποίητο κομψοτέχνημα υψίστης ασφαλείας ζυγίζει 800 κιλά, έχει ύψος 1,80 μέτρα και πλάτος ένα μέτρο. Αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του με μια απλή χειρονομία, απαλλάσσοντάς τον από την απομνημόνευση κωδικών. Στο εντυπωσιακό εσωτερικό του, που θυμίζει φουτουριστικό δωμάτιο, κυριαρχούν βιτρίνες, συρτάρια και αναρίθμητα αποσπώμενα τμήματα σχεδιασμένα κατά παραγγελία για να φιλοξενούν τα τιμαλφή. Το Narcissus πωλείται κατ’ αποκλειστικότητα από το LA Closet Design.

Θήκη για το iPhone: Softbank BB Samurai
Τιμή: Περίπου 800 ευρώ




Η παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη του λουστραρίσματος παντρεύεται με την υψηλή τεχνολογία, σε αυτές τις εντυπωσιακές θήκες για το iPhone, οι οποίες εμπνέονται από πέντε διάσημους samurai –από αριστερά προς τα δεξιά: τον κατακτητή Oda Nobunaga, τον μονόφθαλμο οπλαρχηγό Date Masamune, τον Δράκο του Echigo Uesagi Kenshin, τον διάσημο εραστή Naoe Kanetsugu και τον θριαμβευτή Yukimura Sanada. Για τον σχεδιασμό των θηκών, η Softbank συνεργάστηκε με την ιαπωνική εταιρεία Zohiko, η οποία κατασκευάζει λουστραρισμένα κομψοτεχνήματα εδώ και 350 χρόνια.

Ρολόι: Breitling Montbrilliant Legende Chronograph
Τιμή: 7.800 ευρώ




Εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά, χάρη στο μέγεθος της κάσας του που αγγίζει τα 47 mm. Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι σε συνδυασμό με λεπτομέρειες κόκκινου χρυσού 18 καρατίων, έχει κρύσταλλο ζαφείρι αχάρακτο και λειτουργεί με αυτόματο μηχανισμό που –φυσικά– είναι πιστοποιημένος για την ακρίβεια του. Στο πίσω μέρος της κάσας είναι χαραγμένη μία… εξαιρετικά χρήσιμη κλίμακα μέτρησης των κύριων μέτρων πλοήγησης της αεροναυτιλίας.

Τιρμπουσόν: «Most Expensive» του Frank Sveid
Τιμή: 50.000 ευρώ




Ο βέλγος σχεδιαστής Frank Sveid δημιούργησε ένα μοναδικό εργαλείο για τους πλούσιους που παίρνουν την κάβα τους πολύ στα σοβαρά. Το τιρμπουσόν του φτιάχνεται στο χέρι από τιτάνιο και χρυσό κάθε φορά που θα βρεθεί κάποιος να το παραγγείλει. Για την ακρίβεια, κατασκευάζεται από 52 διαφορετικά κομμάτια τιτανίου, υλικού που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική, συμπεριλαμβανομένων ενός κόπτη για πώματα από μόλυβδο και του ίδιου του κοχλία. Διατίθεται, δε, σε ένα εντυπωσιακό κουτί σε σχήμα πούρου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site του Frank Sveid.

Για όλα όσα «δε γίνονται»: Οι εταιρείες lifestyle management
Τιμή: Από 1.000 ευρώ τον χρόνο




Θέλετε, ας πούμε, εισιτήρια για μια sold out συναυλία, ειδική μεταχείριση στο καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου, πρόσβαση σε prive πάρτι, τραπέζι στο El Bulli για σήμερα το βράδυ. Ή θέλετε τις γόβες που φορά η Lady Gaga στο τελευταίο της βιντεοκλίπ για να τις κάνετε δώρο στην ανιψιά σας. Όλα γίνονται. Αν δεν είστε τόσο πλούσιοι ώστε το όνομά σας να αρκεί για να ανοίξουν πόρτες, ένα ποσό ετήσιας συνδρομής της τάξης των χιλίων ευρώ αφήνει τις εταιρείες lifestyle management να τα κανονίζουν όλα για εσάς. Μία τέτοια εταιρεία στην Ελλάδα είναι το The Genie, για το οποίο έχουμε μιλήσει στο παρελθόν.

Πηγή: euro2day.gr

http://www.newsbeast.gr/ 

Βενεζουέλα: 23 επιζώντες από συντριβή αεροσκάφους

Τουλάχιστον 23 από τους 47 συνολικά επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας της Βενεζουέλας Conviasa το οποίο συνετρίβη έχουν διασωθεί και μεταφέρονται σε νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο Πουέρτο Ορντάζ, στα νοτιοανατολικά της χώρας και συγκεκριμένα σε ιδιοκτησία της κρατικής χαλυβουργίας Σιδόρ.


"Το αεροσκάφος τύπου ATR-42 το οποίο συνδέει το Πουέρτο Ορντάζ με το τουριστικό νησί Μαργκαρίτα με 47 επιβαίνοντες συνετρίβη", δήλωσε ο υπουργός μέσω τηλεφώνου στην δημόσια τηλεόραση της Βενεζουέλας VTV, χωρίς να διευκρινίσει αν υπάρχουν θύματα.


"Αυτό συνέβη την στιγμή της απογείωσης του αεροσκάφους το οποίο συνετρίβη στα 6 μίλια από το Πουέρτο Ορντάζ. Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών ή των τραυματιών", πρόσθεσε ο υπουργός. Από τους 47 επιβαίνοντες, οι 43 είναι επιβάτες και οι τέσσερις μέλη του πληρώματος.



http://www.nooz.gr/ 

ΦΩΣ στη δολοφονική επίθεση κατά της Κούνεβα..Αλβανός ο δράστης...

Νονοί της νύχτας ίσως κρύβονται, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., πίσω από την επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα.
 
Το κύκλωμα που τιμωρεί με βιτριόλι 
ΦΩΣ στη δολοφονική επίθεση κατά της συνδικαλίστριας κυρίας Κωνσταντίνας Κούνεβα τονΝοέμβριο του 2008- πέφτει από απόρρητη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για τις επιθέσειςμε βιτριόλι που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 
χρόνια στην Αθήνα! Οι αστυνομικοί έπειτα από πολύμηνη έρευνα και συγκέντρωση δεκάδων καταθέσεων πιθανολογούν ότι οργανωτής των επιθέσεων ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο και φυσικός αυτουργόςκαταζητούμενος Αλβανός που εμφανίζεται στα έγγραφα της Αστυνομίας με... 
23 ψευδώνυμα. Η ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε στα ίχνη τους με βάση εξομολογήσεις επιχειρηματιών της νύχτας, στο περιθώριο της έρευνας για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ εξετάστηκε η εμπλοκή επίορκων αστυνομικών που σχετίζονταν με κυκλώματα σωματεμπορίας. 

Η «άκρη του νήματος» στην υπόθεση Κούνεβα βρέθηκε από την ανάλυση στοιχείων και μαρτυριών ύστερα από την επίθεση, πάλι με καυστικό υγρό, εναντίον του δικηγόρου κ. 
Παύλου Σαράκη στον Ν. Κόσμο τον Δεκέμβριο του 2007. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνδύασαν επίσης στοιχεία με ένα παλαιότερο, όσο και άγνωστο περιστατικό επίθεσης με καυστικό υγρό, το 2002 εναντίον ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Εχουν καταλήξει δε στο συμπέρασμα ότι «όλες οι επιθέσεις με καυστικό υγρό φαίνεται ότι έχουν γίνει από τα ίδια άτομα που αναλαμβάνουν ύστερα από εντολές άλλων να “σημαδεύουν” επιδεικτικά τα θύματά τους. Φαίνεταιόμως πως αυτή τη φορά “καίει” και τους ίδιους το βιτριόλι και αυτός ο σπάνιος τρόπος δράσης τους».Επίθεση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο 
Τα σημαντικότερα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής από την επίθεση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχε σημειωθεί έναν χρόνο νωρίτερα από αυτήν στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, τα μεσάνυχτα της 21ης Δεκεμβρίου 2007, στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχείας στον Νέο Κόσμο, με θύμα τον δικηγόρο κ. Σαράκη που ασχολείται με σημαντικές ποινικές υποθέσεις. 

Σε κατάθεση που έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. λίγη ώρα μετά την επίθεση, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Αντιλήφθηκα έναν άνδραπου δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια αν είναι Ελληνας ή αλλοδαπός, να με πλησιάζει από την αριστερή πλευρά κρατώντας στο χέρι του ένα πλαστικό κύπελλο μεγάλου μεγέθους το οποίο περιείχε οξύ.Το εκσφενδόνισε στο πρόσωπό μου με μανία λέγοντάς μου “πάρ΄ τα”, αλλά και κάτι άλλο που δεν μπόρεσα να συγκρατήσω. Το οξύ με έκαψε,φούσκωσε αμέσως το πρόσωπό μου. Σίγουρα ο δράστης δεν ήταν μόνος του, διότι κάποιος τον ειδοποίησε ότι κατέφθανα.Πιστεύω ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο, ίσως και συμβόλαιο από άγνωστο σε εμένα άτομο που το ανέθεσε σε ομάδα μπράβων». Αρχικώς το ενδιαφέρον εστιάσθηκε σε νονούς της νύχτας που είχαν σχέση με κυκλώματα μαστροπείας καθώς ο δικηγόρος ανελάμβανε πολλές φορές εμπλεκομένους σε υποθέσεις σωματεμπορίας. Η περαιτέρω έρευνα όμως δεν επέφερε σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. 

Σε κατάθεση που έδωσε τον Οκτώβριο του 2008 ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε πιθανή εμπλοκή στην επίθεση πολυμελούς ομάδας αστυνομικών - ανάμεσά τους και ο διοικητής αστυνομικής υπηρεσίας της Ασφάλειας Αττικής-, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε «ροζ» κύκλωμα. Σύμφωνα με καταγγελίες οι αστυνομικοί οργάνωσαν αυτή την επίθεση κατά του δικηγόρου διότι τον θεώρησαν τον συντάκτη ανώνυμης επιστολής που στάλθηκε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και κατήγγειλε τη δράση τους. Και πάλι όμως δεν συγκεντρώθηκαν αποδεικτικά στοιχεία. 
Η κατάθεση Τρομπούκη 
Η έρευνα για τους «τιμωρούς με το βιτριόλι» έδειχνε στάσιμη ως τον Οκτώβριο του 2009. Ο δικηγόρος ανέλαβε την υπεράσπιση κατηγορουμένων για την υπόθεση της «συμμορίας Βλαστού» και της απαγωγής του εφοπλιστή κ. 
Περικλή Παναγόπουλου. Σε επισκεπτήριο του δικηγόρου στα κρατητήρια της Σχολής Ευελπίδων ο επιχειρηματίας Γιώργος Τρομπούκης που κατηγορείται ότι παρέλαβε τα λύτρα της απαγωγής τού ανέφερε ότι «ξέρω ποιοι σού έριξαν το βιτριόλι. Είχα ακούσει τον 36χρονο επιχειρηματία Γ. Α. (σ.σ.: είχε εμπλακεί και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες) να μιλάει το καλοκαίρι του 2008 σε συνεργάτη του για επίθεση με καυστικό υγρό». Ο Τρομπούκης κλήθηκε αμέσως για νέα κατάθεση στις 16 Οκτωβρίου 2009 στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, όπου σημείωσε ότι «ο Γ.Α. είναι κουμπάρος μου και έκανε τέτοιου τύπου δουλειές με βιτριόλι. Μάλιστα μού είχε πει ότι παλαιότερα είχε ρίξει βιτριόλι και σε έναν 70χρονοιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων στη Γλυφάδα που ονομάζεται Ελευθέριος Θεοδωρής». Επιπλέον, αιγύπτιος συνεργάτης του Τρομπούκη κατέθεσε ότι γνώριζε για τον σχεδιασμό των επιθέσεων από τον επιχειρηματία Γ.Α. Μάλιστα φέρεται να του είχε αναφέρει ότι θα στείλω να ρίξει το βιτριόλι «ο Γιάννης ο Αλβανός». Η τρίτη παρόμοια επίθεση 
Προκειμένου να διασταυρωθούν αυτές οι μαρτυρίες η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε σε δύο ενέργειες. Πρώτον, επέδειξε φωτογραφία του «Γιάννη του Αλβανού» στον Παύλο Σαράκη, ο οποίος κατέθεσε ότι «τα χαρακτηριστικά του προσομοιάζουν με του δράστη της επίθεσης εναντίον μου». Δεύτερον, αναζήτησε στοιχεία για την αναφερόμενη άγνωστη επίθεση με βιτριόλι που είχε δεχθεί ο επιχειρηματίας στη Γλυφάδα. Ο Ελευθέριος Θεοδωρήςκλήθηκε για κατάθεση στην Ασφάλεια τον Δεκέμβριο του 2009 και επιβεβαίωσε ότι στις 5 Ιουλίου 2002 δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τού έριξαν οξύ στο πρόσωπο. Απέδωσε δε αυτήν την επίθεση σε οικονομικές διαφορές που είχε με δύο επιχειρηματίες για τη διαχείριση νυχτερινών κέντρων. Οι επιχειρηματίες αυτοί- σύμφωνα με την κατάθεση του Θεοδωρή- χρησιμοποιούσαν μπράβους από την ομάδα του προαναφερόμενου επιχειρηματία Γ. Α. Σημειώνεται ότι ο 70χρονος επιχειρηματίας απεβίωσε προ μερικών εβδομάδων. 

Ωστόσο, κατά τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής οι συγκρίσεις και οι συνδυασμοί στις επιθέσεις με καυστικά υγρά είναι δεδομένοι. Και πλέον θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν επιχειρηματίας, που εμπλέκεται σε εταιρεία καθαρισμού και είχε επαφές με το ίδιο σύστημα νονών, να τους ανέθεσε την εξόντωση και την «επιδεικτική τιμωρία» της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Ηδη για τις επιθέσεις με βιτριόλι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις κατά του καταζητούμενου Αλβανού και κατά ενός 36χρονου έλληνα επιχειρηματία που συνεργαζόταν με τον δολοφονηθέντα Γ.Α. 
Η επίθεση στην Κούνεβα 
Η επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίουστα Ανω Πετράλωνα όταν ένας ή δύο άγνωστοι έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο και στο σώμα της μαχητικής συνδικαλίστριας, με συνέπεια να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και βαριές σωματικές βλάβες. Η κυρία Κούνεβα είναι γραμματέας της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) και εργαζόταν σε εταιρεία καθαρισμού με έδρα τον Πειραιά, η οποία αναλάμβανε έργα καθαρισμού δημοσίων υπηρεσιών και εταιρειών. Είχεπροχωρήσει σε σειρά καταγγελιών για εργασιακό μεσαίωνα στις εταιρείες καθαρισμού.Μέχρι προ μερικών εβδομάδων δεν είχε ανακύψει κανένα σημαντικό στοιχείο για τους δράστες της επίθεσης και η έρευνα ουσιαστικά είχε αρχειοθετηθεί. Και αυτό παρ΄ ότι οι δράστες είχαν επικηρυχθεί με 1.000.000 ευρώ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. O AΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ... 23 ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙΑ 
Από την εξονυχιστική έρευνα της Ασφάλειας Αττικής και από τη διαδικασία αναγνώρισης του αρχείου σεσημασμένων της ΕΛ.ΑΣ.ανέκυψε ότι ο επονομαζόμενος «Γιάννης ο Αλβανός» είναι ένας 26χρονος από τη γειτονική χώρα που είχε κατηγορηθεί για δολοφονίες στην Αλβανία και ληστείες στην Ελλάδα,και ο οποίος είχε αποφυλακισθεί- άγνωστο με ποιο σκεπτικό- τον Ιούλιο του 2006 από τις φυλακές Ναυπλίου.Το εντυπωσιακό είναι ότι,όπως αναφέρεται σε έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ.,ο «Γιάννης ο Αλβανός» που φαίνεται να σχετίζεται με τις επιθέσεις για βιτριόλι έφερε 23 διαφορετικά ονόματα,γεγονός-ρεκόρ ίσως στα παγκόσμια εγκληματολογικά χρονικά.Ανάμεσα σε αυτά είναι: Ντεμίρι,Παπά,Εκίμι,Πράπα,Λάλα,Νό- τι,Αρμπεν,Ορκες,Γιόργκο,Εριον, Μάριον κ.τλ.ενώ στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ.υπάρχουν εννέα διαφορετικά ονόματα του πατέρα και της μητέρας του! 

 
ΠΗΓΗ

http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών live

Ένα ζευγάρι νεαρών παρουσίασαν στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στο YouTube, βίντεο, στο οποίο εμφανίζονταν να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών από κοινού.

Το βίντεο εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργούν στο διαδίκτυο, για την πρόληψη της εγκληματικότητας.


Μετά από έρευνα και ψηφιακές αναλύσεις εξακριβώθηκε ότι δράστες είναι 20χρονος και η 18χρονη φίλη του σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση και πρόκληση στην τέλεση κακουργήματος, ή πλημμελήματος, και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.


Το ζευγάρι δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, και η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 


http://www.zougla.gr/ 

Τα δίνουν όλα στα Σκόπια !!!

Εγκαταλείπει ο πρωθυπουργός την πάγια εθνική θέση για μία ονομασία έναντι όλων

Σε σοβαρή, οδυνηρή υποχώρηση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας"Παρόν της Κυριακής".

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει ήδη συμφωνήσει στην πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΓΓ του ΟΗΕ, του Μ. Νίμιτς, στα εξής σημεία:

• Ονομασία
«Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».

• Αυτή η ονομασία δεν θα εφαρμόζεται υποχρεωτικά «erga omnes», δηλαδή έναντι όλων, όπως μέχρι τώρα είναι η πάγια ελληνική θέση. Θα βρεθεί μια φόρμουλα (ίσως έχει κατατεθεί ήδη...) με την οποία το «erga omnes» θα παρακάμπτεται!


Αυτό ήταν μια απαίτηση της σκοπιανής πλευράς, που την έθετε ως προαπαιτούμενο για την οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος.


Είναι άγνωστο αυτήν τη στιγμή με ποια φόρμουλα θα πλασαριστεί εδώ στην Ελλάδα αυτή η σοβαρότατη υπαναχώρηση από μια θέση που ήταν έως σήμερα πάγια θέση όλων των.....

ελληνικών κυβερνήσεων, ώστε να περάσει.

Ωστόσο θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να περάσει. Και ασφαλώς η κυβέρνηση θα ρισκάρει να επωμιστεί τεράστιο πολιτικό κόστος. Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας:


• Ενώ αυτή η πρόταση του Μ. Νίμιτς σαφώς και ικανοποιεί μια πάγια θέση των Σκοπίων, είναι η ελληνική πλευρά που έχει απαντήσει θετικά σε αυτήν την πρόταση, ήδη από τον Ιούλιο, ενώ η FYROM δεν έχει ακόμα απαντήσει!


Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πρόσφατα. Ότι δηλαδή υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση του Νίμιτς, στην οποία έχει απαντήσει θετικά η Ελλάδα, ενώ αναμένεται και η απάντηση από την πλευρά των Σκοπίων!


Προφανώς η αναμενόμενη επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, για τις εργασίες της ΓΣ του ΟΗΕ, θα αξιοποιηθεί και για το επίμαχο ζήτημα, την τελική δηλαδή φόρμουλα του επώδυνου συμβιβασμού σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα.


Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές και ιστορικές ενστάσεις για τη συγκεκριμένη ονομασία, που έχει αποκαλυφτεί εδώ και καιρό, προφανώς για να αρχίσει να εθίζεται ο ελληνικός λαός...


Ενστάσεις προερχόμενες και από πολιτικούς και από ιστορικούς. Και εκεί που διατυπώνονται αυτές οι ενστάσεις, έρχεται και η εγκατάλειψη του «erga omnes» για να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.


Είναι δε χαρακτηριστικό τού υπό διαμόρφωση κλίματος αποδοχής αυτού του επονείδιστου συμβιβασμού και το γεγονός ότι και ο πρόεδρος της ΕΕ Μπαρόζο πιέζει για «λύση» στο θέμα αυτό, και μάλιστα γρήγορα, αλλά και το ΝΑΤΟ.


Είναι προφανές ότι το ΝΑΤΟ και ειδικότερα η Ουάσινγκτον, επείγεται για «λύση» μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβρη. Υπενθυμίζουμε ότι από την περασμένη Κυριακή «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» είχε επισημάνει ότι βρισκόμαστε κοντά σε «λύση» και προειδοποιούσε για τα όρια τα οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει η Ελλάδα, τις «κόκκινες γραμμές». Αλλά φαίνεται ότι όλα στο εργώδες παρασκήνιο έχουν «κανονιστεί». Οι σύμβουλοι του Γ. Παπανδρέου (εμφανείς και αφανείς...) όλα δείχνουν ότι έχουν κάνει «καλά» τη δουλειά τους! Και απομένει να δούμε τα όρια της αντίδρασης της ΝΔ, του Αντ. Σαμαρά, των άλλων κομμάτων και κυρίως του ελληνικού λαού! 


http://citypress-gr.blogspot.com