'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Στο αυτόφωρο για τη μη τήρηση του πλαφόν στη βενζίνη

Μπορεί το θέμα να ξεκίνησε με την απεργία των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων, όμως το πεδίο μάχης μετατοπίστηκε την Δευτέρα (13/9) στους πρατηριούχους και την επιβολή προσωρινού πλαφόν διάρκειας μιας εβδομάδας στην τιμή του πετρελαίου κίνησης.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή στους κατά τόπους εισαγγελείς ανά την Ελλάδα να προχωρούν σε συλλήψεις των πρατηριούχων που δεν τηρούν το πλαφόν.

Στο έγγραφο του, ο κ. Τέντες αποσαφηνίζει πως οι πρατηριούχοι θα διώκονται αυτεπάγγελτα, και με ενδέχομενο να οδηγούνται στο αυτόφωρο εάν δεν τηρούν πιστά την εφαρμογή των αρμόδιων υπουργείων.

Από την άλλη, οι πρατηριούχοι ισχυρίζονται πως η επιβολή πλαφόν είναι παράνομη, καθώς , ο νόμος 3054/2002 δίνει τη δυνατότητα καθορισμού ανώτατων περιθωρίων κέρδους τόσο για τις εταιρείες, όσο και για τους πρατηριούχους.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρυρίας έξω από το Υπουργείου Περιφεριακής Ανάπτυξης στην Κάνιγγος την Τρίτη (14/09) στις 10 το πρωί.

Εκτός από αυτό, οι βενζινοπώλες ζητούν να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα στάδια της αγοράς προκειμένου να υπάρξει δίκαιη κατανομή των κερδών.

Πόσο έχει οριστεί το πλαφόν

- 1,473 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη 95 οκτανίων,
- 1,701 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη 100 οκτανίων,
- 1,561 ευρώ το λίτρο για τη βενζίνη super LRP,
- 1,282 ευρώ το λίτρο για το diesel.



http://cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου