'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Στο 1,473 ευρώ το "προσωρινό" πλαφόν της αμόλυβδης

Την επιβολή ανώτατης τιμής 1,473 ευρώ πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (13/09) με κοινή υπουργική απόφαση τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος.  

Εν τω μεταξύ, ουρές σχηματίζονται στα πρατήρια, που παραμένουν ανοιχτά, από τους οδηγούς που ευελπιστούν να προμηθευτούν καύσιμα, εν όψει της νέας κινητοποίησης των βυτιοφορέων, που δηλώνουν πως δεν απεργούν. 

Η ανώτατη τιμή θα ισχύσει για 7 ημέρες, οπότε θα επενεξεταστεί η σκοπιμότητα παράτασης των ανώτατων τιμών.

Για τα λοιπά καύσιμα οι ανώτατες τιμές είναι: βενζίνη LRP 1,561, σούπερ αμόλυβδη 1,701, πετρέλαιο κίνησης 1,282 ευρώ το λίτρο.

Όπως ανακοινώθηκε, στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφευχθούν και να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν την Κυριακή (12/09) στα πρατήρια πώλησης καυσίμων, καθώς "παρουσιάστηκε αύξηση των τιμών λιανικής, που δε δικαιολογείται από τις τιμές διυλιστηρίου".

Εκ μέρους των συναρμοδίων υπουργείων, δόθηκαν οι δεσμεύσεις ότι οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου“θα είναι εντατικοί, σε καθημερινή βάση και σε όλη τη χώρα”, ενώ οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με κυρώσεις και πρόστιμα.
Απεργούν... δεν απεργούν... απεργούν... δεν απεργούν...

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο  αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών, Νίκος Παπασταματόπουλος, αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν θα υπάρχει επαρκής εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα και προϊόντα, ενώ οι ίδιοι οι μεταφορείς, δηλώνουν πως δεν απεργούν, δεδομένου του ότι από τον περασμένο Ιούλιο, παραμένουν σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης.
Ήδη πάντως, οι μεταφορείς που "δεν απεργούν", έχουν παρατάξει τουλάχιστον 53 φορτηγά στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης, ακόμη 26 στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Χαϊδαρίου, 12 στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, καθώς και 15 στον παράδρομο της παραλιακής στο ύψος του ΣΕΦ, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση και πολύωρη αναμονή για τους οδηγούς.
Σημειώνεται τέλος, ότι εκφράζονται φόβοι, πως τα πρατήρια βενζίνης θα κλείσουν λόγω "έλλειψης" καυσίμων, δεδομένου του ότι το μέτρο του πλαφόν είναι προσωρινό και αναμένεται να εφαρμοστεί για όσο διάστημα διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις.
Ειδικότερα, εκφράζονται φόβοι ότι οι ιδιοκτήτες θα βάλουν λουκέτα στα πρατήριά τους, χωρίς να έχουν εξαντληθεί τα καύσιμα, ώστε αφού αποσυρθεί το μέτρο του πλαφόν, να πουλήσουν στις τιμές, που τα διέθεταν πριν και που σε πολλες περιπτώσεις ξεπερνούσαν την τιμή του 1,473 ευρώ.
ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου