'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

"Σημαντικό βήμα προς την Ευρώπη" το δημοψήφισμα στην Τουρκία

"Σημαντικό βήμα προς την Ευρώπη" το δημοψήφισμα στην Τουρκία, σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών.

Ο υπουργός ...
Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβέλε χαρακτήρισε χθες το δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Τουρκία "σημαντικό βήμα προς την Ευρώπη".

"Χαιρετίζω την επιτυχία του δημοψηφίσματος αυτού. Η συνταγματική μεταρρύθμιση αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τη νύκτα.

Το περιεχόμενο αυτού του σχεδίου μεταρρύθμισης συζητήθηκε έντονα στην Τουρκία. Αυτός ο διάλογος στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών- και επί των συγκεκριμένων τρόπων εξισορρόπησης των λειτουργιών του Κράτους- αξίζει ιδιαίτερης μνείας. Και αναμφίβολα δεν έχει τελειώσει, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών εκφράζει την πεποίθηση ότι η διαδικασία της συνταγματικής μεταρρύθμισης η οποία περιορίζει τις εξουσίες της δικαστικής και της στρατιωτικής ιεραρχίας, των δύο προπυργίων του κοσμικού κράτους που είναι αντίθετες με την ισλαμική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Κόμματός Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Το δημοψήφισμα, το οποίο διεξήχθη 30 χρόνια μετά το πραξικόπημα του 1980, αφορούσε 26 διαφορετικά ερωτήματα, ανάμεσά τους και την αναδιοργάνωση των ανώτατων δικαστικών θεσμών.

Η Γερμανία είναι η χώρα της Ευρώπης που φιλοξενεί την μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα. 


http://sarotiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου