'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

H ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΙΝΔΟΝΗ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ!!!

Η ιστορία της Σινδόνης του Τορίνο, καλύπτεται από ένα μυστήριο και έχει κάποιες σκοτεινές πλευρές στις οποίες ο μοναχός Andrea Cardin, του τάγματος του Άγιου Βενεδίκτου, έρχεται να φωτίσει...

Τι αποκαλύπτει ο πατέρας Andrea Cardin

Ο διευθυντής της βιβλιοθήκης της μονής των Βενεδικτίνων, πατέρας Andrea Cardin αποκαλύπτει ότι το ιερό σάβανο με το οποίο τυλίχτηκε το σώμα του Ιησού φυλασσόταν σε ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Και ο λόγος; Διότι το Βατικανό φοβόταν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήθελε να το κλέψει. Το ιερό σάβανο μεταφέρθηκε για την ασφάλεια του στη μονή των Βενεδικτίνων στην περιοχή Montevergine στο Avellino, στη νότια πλευρά της περιοχής Campania της Ιταλίας το 1939 και φυλασσόταν εκεί μέχρι το 1946 όπου μεταφέρθηκε στο Τορίνο.

Όπως υποστηρίζει ο μοναχός, ο βαθύτερος λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση ήταν ότι ο Χίτλερ είχε εμμονή με το ιερό σάβανο και ήθελε να είναι η επόμενη κατάκτησή του.

Ο Χίτλερ ήθελε να κλέψει το Ιερό Σάβανο

Τόσο το Βατικανό όσο και ιταλική βασιλική οικογένεια, Savoys, που ήταν οι φύλακες και προστάτες του ιερού σαβάνου, είχαν έντονους φόβους ότι ο Γερμανός δικτάτορας που ήταν γνωστός για τα αποκρυφιστικά του ενδιαφέροντα , θα επιχειρούσε να κλέψει το λινό ύφασμα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό περιοδικό, Dive e Donna, ο πατέρας Cardin, είπε: «Το ιερό σάβανο μεταφέρθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στο ιερό της Campania, σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες της βασιλικής οικογένεια και του Βατικανού.

Η επίσημη απάντηση που δόθηκε για την κίνηση αυτή ήταν ότι αυτό έγινε για λόγους προστασίας του από πιθανή βομβιστική επίθεση στο Τορίνο. Όμως στην πραγματικότητα, μεταφέρθηκε εκεί για να προστατευθεί από το άγρυπνο βλέμμα του Χίτλερ και τις επεκτατικές του διαθέσεις, ο οποίος προφανώς είχε εμμονή με αυτό».

Πώς προστάτεψαν οι μοναχοί τη Σινδόνη

Ο πατέρας Cardin, είπε ότι μετά την είσοδο της Ιταλίας στον πόλεμο με σύμμαχο το Χίτλερ, και μετά την αποβίβαση των γερμανικών δυνάμεων στην Ιταλία, είχε αποκαλυφθεί πια το μυστικό κρησφύγετο στο οποίο φυλασσόταν το ιερό σάβανο.

Το 1943 όταν τα γερμανικά στρατεύματα μπήκαν στην εκκλησία Montevergine ψάχνοντας για αυτό, οι μοναχοί προσποιήθηκαν ότι προσεύχονταν μέσα στο βωμό και ήταν αμαρτία να διακόψουν την προσευχή τους. Αυτό ήταν μία πρόφαση για να κρατήσουν μακριά τα γερμανικά στρατεύματα από το ιερό σάβανο.

Η πτώση της μοναρχίας και η μεταφορά της Σινδόνης

Το σάβανο επέστρεψε στο Τορίνο το 1946 με διαταγή του τελευταίου βασιλιά Umberto II. Η μοναρχία πέφτει το 1946 με δημοψήφισμα των Ιταλών και η ιδιοκτησία της Σινδόνης περνάει στα «χέρια» της Αγίας Έδρας.

Πηγή: pyles.tv
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://newsmme.blogspot.com

Σταμάτησε στο δρόμο για έλεγχο την Ελβετίδα πρέσβειρα η αστυνομία του Ιράν!!!

Η πρεσβευτής της Ελβετίας στην Τεχεράνη, Λίβια Λε Αγκοστί, υποβλήθηκε σε έλεγχο από την αστυνομία στη διάρκεια ενός ταξιδιού της στο βορειοανατολικό Ιράν.

Η Ελβετίδα διπλωμάτης υποβλήθηκε σε έλεγχο από την τοπική αστυνομία στη διάρκεια ενός ταξιδιού της στην επαρχία του Βορείου Χορασάν, αλλά δεν τέθηκε υπό κράτηση, διευκρίνισε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών.

Το ταξίδι της Αγκοστί σε χωριό του Βορείου Χορασάν είχε προετοιμαστεί σε συντονισμό και με την άδεια του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά οι τοπικές δυνάμεις ασφάλειας συνέλαβαν προσωρινά την ελβετίδα πρεσβευτή στις 14 Ιουλίου γιατί η ταυτότητά της δεν είχε εξακριβωθεί.

Η πρεσβευτής αφέθηκε ελεύθερη μερικές ώρες μετά τη σύλληψή της.

Η ελβετική διπλωματική αποστολή στην Τεχεράνη εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράν από τότε που οι ΗΠΑ και η Ισλαμική Δημοκρατία διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Πηγή: newsit.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.pamepreveza.gr

ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΑΠΟΤΟΜΩΣ : Άμεσα αναδασωτέα όλα τα "καμμένα"

Για την προστασία των εκτάσεων από τους καταπατητές ανακοινώνει το Υπουργείο - Περισσότερα από 2.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

Άμεσα αναδασωτέες κηρύσσονται οι εκτάσεις που καταστράφηκαν από τη πυρκαγιά του Σαββάτου που ξέσπασε στη Βορειανατολική Αττική, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, στο πλαίσιο της σύνταξης και κύρωσης δασικών χαρτών, έχει ήδη αποτυπωθεί το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής -περίπου το 80%-, ενώ το υπόλοιπο 20% βρίσκεται σε στάδιο ανάθεσης. Σύντομα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, παραδίδοντας κυρωμένους δασικούς χάρτες, που θα διασφαλίζουν την προστασία των καμένων εκτάσεων από κάθε αλλαγή χρήσης, όπως παράνομες καταπατήσεις και αυθαίρετες οικοδομές.

Στην επίσπευση της διαδικασίας κύρωσης των δασικών χαρτών όλης της χώρας, καταλυτικό ρόλο θα παίξει το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις», το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

ΤΕΛΙΚΟΣ EUROBASKET ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΓΑΛΛΙΑ LIVE!!!!!


!!!!!!!!!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ EUROBASKET ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

(Εάν κολλήσει η μετάδοση πατήστε F5)

Ο τελευταίος μισθός....

Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σήμερα στη δυτική Βαγδάτη εναντίον σουνιτικής πολιτοφυλακής, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, την ώρα που οι άνδρες της είχαν μαζευτεί για να πληρωθούν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 43 ανθρώπους και τραυματίζοντας 29, σύμφωνα με πηγές από τα ιρακινά υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη Ραντουανίγια, σουνιτική συνοικία της Βαγδάτης.

Σουνίτες αντάρτες που συνδέονται με την αλ Κάιντα προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το πολιτκό κενό που έχει δημιουργηθεί από την αποτυχία των σιιτών, των σουνιτών και των κούρδων να δημιουργήσουν κυβέρνηση συνασπισμού και έχουν εξαπολύσει μία σειρά επιθέσεων μετά τις εκλογές του Μαρτίου.

Στη σημερινή επίθεση ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε πάνω του ανάμεσα σε άνδρες της πολιτοφυλακής Sahwa. Η Sahwa αποτελείται από σουνίτες μαχητές που στο παρελθόν είχαν συμμαχήσει με την αλ Κάιντα, αλλά το 2006-7 στράφηκαν εναντίον της και βοήθησαν τις αμερικανικές δυνάμεις.

Όλοι οι νεκροί είναι άνδρες της πολιτοφυλακής, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο στρατιώτες, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Άμυνας.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί σε σουνιτικές περιοχές της Βαγδάτης μία σειρά επιθέσεων εναντίον ανδρών της Sahwa , οι περισσότερες από τις οποίες αποδίδονται σε αντίποινα.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Την ποιό διαφανή χώρα στον κόσμο.. θέλει την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός!!!

"Σε ομαλοποιημένο δρόμο η χώρα"

Την εκτίμηση ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα πολύ ομαλοποιημένο δρόμο, διατυπώνει ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian, που φέρει τον τίτλο "Η αναζωογόνηση της Ελλάδας είναι ένα ολύμπιο έργο για τον πρωθυπουργό Παπανδρέου".

"Διαχειριζόμαστε την κρίση μέρα με την ημέρα", δήλωσε ο πρωθυπουργός στη δημοσιογράφο Χελένα Σμιθ της βρετανικής εφημερίδας. "Γνωρίζαμε ότι είχαμε μεγάλο χρέος και υψηλό έλλειμμα με μεγάλες ανισότητες, υψηλή ανεργία και αρνητική ανάπτυξη (...) αλλά δεν είχαμε ιδέα για το βάθος και το εύρος των προβλημάτων ή για την έλλειψη καλής, διαφανούς, δημοκρατικής διακυβέρνησης. Οταν διαπιστώσαμε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ήταν τόσο υψηλό, θέλαμε να είμαστε απολύτως διαφανείς".

Αναφερόμενος στην οδυνηρή δημοσιονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση, σημειώνει ότι "στην πολιτική είσαι αναγκασμένος να παίρνεις σκληρές αποφάσεις..."

Και συνεχίζει: "Φυσικά αισθάνομαι πολύ άσχημα που αναγκαστήκαμε να λάβουμε αυτά τα μέτρα και που η δημοσιονομική μας αυτονομία βρίσκεται υπό την εποπτεία της λεγόμενης τρόικας. Δεν είναι μία ευχάριστη κατάσταση".

"Το πιο επώδυνο είναι ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα εναντίον ανθρώπων που δεν ευθύνονται για την κρίση (...). Μπορεί να σκέφτεσαι θεωρητικά για τις επιλογές που έχεις, όμως στην πραγματικότητα είναι συγκεκριμένες. Η επιλογή ήταν: "Χρεοκοπούμε ή παίρνουμε αυτά τα μέτρα; Χάνουμε τις συντάξεις ή διασώζουμε ό,τι μπορούμε;" (...) Ηταν ένα ερώτημα υπαρξιακό: ή θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους ή θα χάναμε αυτή τη δυνατότητα", υπογράμμισε.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει ως «μικρή επανάσταση» την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στο να καταστήσουν την Ελλάδα «την πιο διαφανή χώρα στον κόσμο», δημοσιεύοντας τα πάντα στο διαδίκτυο.

Τέλος, δηλώνει ότι η επανεκλογή δεν είναι ο στόχος του, ενώ υπογραμμίζει ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή "νοοτροπίας" της Ελλάδας προς το καλύτερο μέσω των πολιτικών του, οποιοδήποτε κι αν είναι το πολιτικό κόστος.

"Για όσο διάστημα αισθάνομαι ότι κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό και δίκαιο για τη χώρα μου, για τον ελληνικό λαό, αυτό είναι αρκετό για εμένα. Η διάσωση της Ελλάδας από την κρίση ήταν το πρώτο θέμα στην ατζέντα. Τώρα βρισκόμαστε σε έναν πολύ ομαλοποιημένο δρόμο", επισημαίνει ο πρωθυπουργός.


πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://gkatzios.blogspot.com

Πώς να καταλάβετε αν μία θάλασσα είναι καθαρή ή όχι"

"Το να κολυμπάτε σε μία καθαρή θάλασσα είναι ότι καλύτερο για την υγεία σας. Αντίθετα αν είναι βρώμικη τότε μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με μολύνσεις. Διαβάστε παρακάτω πως να ξεχωρίσετε μία καθαρή θάλασσα από μία βρώμικη...

- Αν έχει αχινούς ή φύκια με σκούρο πράσινο χρώμα τότε η παραλία είναι πεντακάθαρη και μπορείτε να κάνετε ελεύθερα μπάνιο χρησιμοποιώντας ειδικά παπούτσια για να μην πατήσετε τους αχινούς. Οι αχινοί δεν μπορούν να ζήσουν σε βρώμικα νερά, οπότε η παρουσία τους υποδηλώνει..
καθαρή θάλασσα.

- Αν υπάρχουν θαλάσσια ρεύματα, κολυμπήστε με προσοχή, αλλά μην ανησυχείτε καθώς το νερό ανανεώνεται συνέχεια οπότε οι πιθανότητες να είναι βρώμικο είναι ελάχιστες. Αν δείτε νερά να ιριδίζουν η φυσαλίδες τότε είναι βρώμικα από αποχετεύσεις. Μην μπείτε μέσα γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης.

- Αν υπάρχουν πολλά νεκρά φύκια στη παραλία ή μυρίζει άσχημα τότε μην μπείτε γιατί τα νερά είναι βρώμικα. Προτιμήστε μία άλλη παραλία."

endiaferonta.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://trelokouneli.blogspot.com

Φοιτητής με τρία κιλά χασίς και Ecstasy!!!!

Διακοπές στην Σκιάθο σκόπευε να κάνει ένας 22χρονος φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη και πήρε μαζί του τα… απολύτως απαραίτητα!

Οι άνδρες του Λιμενικού που υπέβαλαν σε έλεγχο τις αποσκευές του λίγο πριν επιβιβαστεί στο καράβι, βρήκαν μικροποσότητα κάνναβης… Όμως, η έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στην Λάρισα, όπου σπουδάζει, έφερε στο φως κάτι λιγότερο από… τρία κιλά χασίς σε 17 συσκευασίες των 170 γραμμαρίων η κάθε μία, καθώς και μικρό αριθμό χαπιών «Ecstasy» έκσταση και άλλων ναρκωτικών ουσιών άγνωστης προέλευσης!

Στην Ανατολή Ιωαννίνων αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας συνέλαβαν δύο νεαρούς Έλληνες, όταν βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 129,96 γραμμαρίων. Στα σπίτια των δύο νεαρών βρέθηκαν άλλα 56,60 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης.
Στην περιοχή Ηλιόλουστο του Κιλκίς, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 49χρονο και τον 24χρονο γιο του οι οποίοι καλλιεργούσαν μέσα στο σπίτι τους ολόκληρη… φυτεία ινδικής κάνναβης από 22 δενδρύλλια!


ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Έγγραφα συνομωσιών του '' Σχεδίου Βαριοπούλα ''

Τα σχέδια είχαν ως στόχο γνωστές προσωπικότητες του δημοσιογραφικού χώρου και επικεφαλείς μη μουσουλμανικών κοινοτήτων.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “TARAF”, έγινε γνωστό το κατηγορητήριο του Σχεδίου Βαριοπούλα, που συμπεριλαμβάνει την λίστα των συνομωσιών, που ετοιμάστηκε από την Περιφερειακή Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Κωνσταντινούπολης.

Τα σχέδια είχαν ως στόχο γνωστές προσωπικότητες του δημοσιογραφικού χώρου και επικεφαλείς μη μουσουλμανικών κοινοτήτων.Η λίστα περιλαμβάνει ξεχωριστές ενότητες, ανάλογα με την ομάδα που άνηκαν οι επιθυμητοί στόχοι.

Η Επιχείρηση Φτυάρι κατά των ακροαριστερών, η Επιχείρηση Πριόνι κατά τών φιλελευθέρων, η Επιχείρηση Γροθιά κατά των δεξιών δημοσιογράφων ,η Επιχείρηση Δρεπάνι κατά των Αρμένιων δημοσιογράφων και η Επιχείρηση Γενειάδα κατά των επικεφαλείς θρησκευτικών μειονοτήτων .

Στην Επιχείρηση Γενειάδα , συμπεριλαμβάνονται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Αρμένιος Πατριάρχης Μεσρώπ Μουταφιάν και ο τέως εκπρόσωπος του Βατικανού Morovic.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο «Βαριοπούλα», το οποίο καταρτίστηκε το 2003, προέβλεπε μεταξύ άλλων τον βομβαρδισμό δύο τζαμιών από τον στρατό, με στόχο να προκληθεί χάος και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για εκδήλωση πραξικοπήματος. Προέβλεπε επίσης την κρίση στο Αιγαίο με κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους καθώς και την κατάληψη τμήματος του ελληνικού Έβρου από τον τουρκικό στρατό.


Serkan Meriç

ΠΗΓΗ: http://www.turkishgreeknews.org/

Ερχονται αποδείξεις δύο ταχυτήτων

Ριζικές αλλαγές στο σύστημα των αποδείξεων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε οι πολίτες να συνεχίσουν να ζητούν τα «μαγικά χαρτάκια» για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και παράλληλα να κερδίσουν πρόσθετες φοροεκπτώσεις.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται το επόμενο διάστημα να ανακοινώσει τη μεταφορά στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ ορισμένων σημαντικών κατηγοριών προϊόντων και υπηρεσιών, προκειμένου να εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα 1 δισ. ευρώ, όπως έχει δεσμευθεί μέσω του μνημονίου.


Αλλωστε η εικόνα από τις εισπράξεις ΦΠΑ το πρώτο εξάμηνο του έτους ναι μεν κινείται σε θετικό έδαφος, ωστόσο υπολείπεται σημαντικά των στόχων που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό.

Το υπουργείο εξετάζει να εφαρμόσει από το 2011 σύστημα δύο ταχυτήτων για τις αποδείξεις. Αυτό θα λειτουργεί ως εξής:

* Στην πρώτη ταχύτητα θα είναι αποδείξεις που οι πολίτες θα εμφανίζουν σε μεγάλο ποσοστό στις φορολογικές δηλώσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι αποδείξεις των σουπερμάρκετ. Για αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Οικονομικών μελετάει να λαμβάνεται υπόψη για το χτίσιμο του αφορολογήτου ορίου το μισό του ποσού που αναφέρεται στην απόδειξη που αφορά δαπάνες από σουπερμάρκετ. Ετσι, αν για παράδειγμα κάποιος μαζέψει το 2011 αποδείξεις από σουπερμάρκετ αξίας 5.000 ευρώ, στη φορολογική δήλωση θα αναγράψει 2.500 ευρώ.

* Στη δεύτερη ταχύτητα θα ανήκουν αποδείξεις που αφορούν επαγγέλματα που εμφανίζουν σημαντική ροπή στη φοροδιαφυγή, όπως έχει προκύψει από στατιστικά στοιχεία του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Στα επαγγέλματα αυτά περιλαμβάνονται τα συνεργεία αυτοκινήτων, οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, οι γιατροί, οι δικηγόροι, τα συνεργεία καθαρισμών κτιρίων κτλ.

Για αυτές τις αποδείξεις το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει για κάθε απόδειξη που θα ζητεί ο φορολογούμενος να πολλαπλασιάζεται το ποσό που αναγράφεται σε αυτήν επί δύο και αυτό το τελικό ποσό να περιλαμβάνεται στη φορολογική δήλωση. Ετσι, αν για παράδειγμα κάποιος λάβει απόδειξη από γιατρό ύψους 100 ευρώ, ο φορολογούμενος για τη συγκεκριμένη απόδειξη θα αναγράψει στη φορολογική του δήλωση 200 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει ότι με μεγαλύτερη ευκολία θα «χτίσει» το αφορολόγητο όριο και παράλληλα θα έχει πρόσθετη φοροέκπτωση για το ποσό της αξίας των αποδείξεων που ξεπερνούν το αφορολόγητο όριο.

Σήμερα μπορεί κάποιος να συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικής αξίας ως 15.000 ευρώ, από τις οποίες τα 12.000 ευρώ θα καλύψουν το αφορολόγητο όριο και τα υπόλοιπα 3.000

ευρώ θα προσφέρουν πρόσθετη φοροέκπτωση 300 ευρώ (3.000 Χ 10%). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», μια σκέψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι το συνολικό ποσό των αποδείξεων που θα μπορεί να συγκεντρώσει κάποιος να ανέρχεται σε 18.000 ευρώ ή ακόμη και σε 20.000 ευρώ αντί για 15.000 ευρώ σήμερα. Ετσι, αν κάποιος συγκεντρώσει το σύνολο του νέου ανώτατου ορίου, δηλαδή 20.000 ευρώ, θα εξασφαλίσει πέραν του αφορολογήτου ορίου και πρόσθετη έκπτωση φόρου 800 ευρώ (8.000 Χ 10%). Πάντως για εφέτος θεωρείται απίθανο να αλλάξει το ισχύον σύστημα των αποδείξεων.

Οι όποιες αλλαγές εφαρμοστούν θα ισχύσουν από το 2011, που είναι άλλωστε έτος-«κλειδί» για την πορεία μείωσης του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού. Μάλιστα, από το επόμενο έτος οι Εφορίες, αφού συγκεντρώσουν όλους τους φακέλους των φορολογουμένων με τις αποδείξεις, θα προχωρούν στη συνέχεια σε δειγματοληπτικό έλεγχο του 1%-2% των φακέλων, και μάλιστα θα κρατούν στατιστικά στοιχεία για τι είδους αποδείξεις έχουν συγκεντρώσει οι φορολογούμενοι.

Το δείγμα θα είναι απολύτως αντιπροσωπευτικό, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, και με βάση τα στοιχεία που θα προκύπτουν θα γίνονται και διορθωτικές κινήσεις όσον αφορά το ποσοστό βαρύτητας για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών.


Πηγή:ΤΟ ΒΗΜΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com

Αμερικάνοι, Γάλλοι και Γερμανοί μας... θέλουν «τρελά»!!!

Αυτόκλητοι υπερασπιστές της «φτω­χής πλην τίμιας» Ελλάδας εμφανί­ζονται οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι!

Τι άλλο θ’ ακούσουμε. Μέσω του «Ευαγγελίου του Καπιταλισμού», της «Wall Street Journal», οι Αμερικάνοι, με πρόφαση την υποστήριξή μας, την «έπεσαν» κανονικά σε Γάλλους και Γερμανούς επειδή από τη μία μας τραβάνε το αυτί για τα οικονομικά μας χάλια και από την άλλη μας πιέζουν αφόρητα να αγοράσουμε τα όπλα τους. Στο δημοσίευμα αναφέρονται:

◆Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης όχι μόνο να παραλά­βει τα ελαττωματικά υποβρύχια τύπου «Παπανικολής», αλλά και να παραγγείλει άλλα δύο με κόστος πάνω από 1 δισ. ευρώ!

◆Το παζάρι της ελληνικής κυβέρνησης για αγορά έξι φρεγατών από τη Γαλλία. Κόστος έξι δισ.!

◆Η προμήθεια επίσης από τη Γαλλία 15 ελι­κοπτέρων Super Puma!

Ο Αμερικάνος συνάδελφος παρουσιάζει μια σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν ότι μία από τις θηλιές που πνίγουν την ελληνική οικονομία είναι τα όπλα. Πέμπτη χώρα στον κόσμο σε εξοπλιστικές δαπάνες είμαστε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και μάλιστα επικαλείται τις δηλώ­σεις του Μπαγίς, του υπουργού Προεδρίας της κυβέρνησης Ερντογάν, ο οποίος θα θυμάστε ότι μας καλεί να σταματήσουμε να αγοράζουμε όπλα και να κάνουμε love, not war. Βέβαια ο Μπαγίς δεν διευκρίνισε ότι η πρότασή του για πάγωμα των αγορών όπλων αφορά μόνο την Ελλάδα και ότι στον... έρωτα υπάρχει και το... οθωμανικό, το οποίο ως γνωστόν... πονάει.

«Ψωνίστε αμερικάνικα»

Μια εφημερίδα όπως η «Wall Street Journal» αλλά και οι συντάκτες της ασφαλώς και γνωρί­ζουν το όργιο εξοπλισμών στην Τουρκία. Κάνουν όμως... την κορόιδα, γιατί οι Τούρκοι ψωνίζουν σταθερά «προϊόντα» made in USA.

Το δημοσίευμα της «καπιταλιστικής ναυαρχί­δας» μ’ αυτό έχει να κάνει. Οι Αμερικάνοι θέλουν να υπενθυμίσουν στην Αθήνα ότι οι βιομηχανίες τους έχουν «στεγνώσει» και δεν μπορεί ο καλύ­τερος χορηγός τους, η Ελλάδα, να φλερτάρει – έστω εκβιαζόμενη λόγω της οικονομίας – μόνο με τους Ευρωπαίους. Καλά όλα αυτά και το μήνυμα εστάλη.

Η αμερικάνικη κυβέρνηση θέλει να είναι πάντα μέσα σ’ όλα τα προγράμματα των ελλη­νικών Ε.Δ. Δεν είναι τυχαίο ότι το δημοσίευμα βγαίνει τις ημέρες που οριστικοποιείται η «επανεπικαιροποίηση» του ελληνικού εξοπλιστι­κού προγράμματος, σύμφωνα με την οποία τα πρώτα εννέα προγράμματα έχουν να κάνουν με συντηρήσεις υπαρχόντων οπλικών συστημάτων, στο νούμερο 10 έχει πέσει το θέμα του νέου μαχητικού, και ο... εκσυγχρονισμός των παλαιών F-16... πάει για εξοπλιστικό πρόγραμμα με σφρα­γίδα ΔΝΤ.

Αν ο συνάδελφος εξ ΗΠΑ τα είχε γράψει όλα, θα μπορούσαμε πούμε «ν’ αγιάσει το χεράκι σου». Γιατί σωστό είναι ότι – και – τα υποβρύ­χια από Γερμανία μας βούλιαξαν. Δεν γράφει όμως για τις τσιμπη­μένες τιμές που μας... μοσχοπούλησαν διάφορα επί Καραμανλή και Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, το 2005. Ούτε λέει κουβέντα για τα όπλα που σήμερα προσπαθούν να μας πουλήσουν οι Αμερικάνοι. Ο «Πόντικας» εγκαίρως σας έχει ενη­μερώσει για τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τα μεταχειρισμένα Μπράντλεϋ.

Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους πάντως, εμείς οι ίδιοι έχουμε δώσει δικαιώ­ματα. Αφού κανείς δεν βγαίνει να πει καθαρά και ξάστερα ότι όπλα δεν αγοράζουμε για την επόμενη δεκαετία, αλλά, αντιθέτως, και συζη­τάμε και αγοράζουμε, λογικό είναι να μας την πέφτουν ακόμη και από τη «Wall Street»!

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr

Αίτημα για ψυχίατρο κατέθεσε από το κελί ο Ψωμόπουλος!!

Οι μήνες μέσα στην φυλακή περνάνε πολύ δύσκολα για τον Χρήστο Ψωμόπουλο ο οποίος κάνει ότι... μπορεί για να ανακαλέσει την ποινή του και να βγει.

Είναι γεγονός ότι θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε και θα συζητηθούν τα αιτήματα ανάκλησης! Για τον ίδιο τον επιχειρηματία ωστόσο, η πίεση και η απομόνωση είναι εφιάλτης! Πιέζεται πολύ. Και όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του Γιώργος Μιχαλόλιας, κατέθεσε αίτημα για να τον παρακολουθήσει ψυχίατρος!

Φαίνεται πως η απότομη αλλαγή ζωής τον επηρέασε ψυχολογικά αλλά και το γεγονός ότι ο καιρός περνάει και δεν βρίσκει λύση για μια επικείμενη αποφυλάκιση…


gossip-tv
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sarotiko.blogspot.com

Oι Ισραηλινοί ξανάρχονται..!!!!

Για δύο ημέρες "δανείζει" η Ελλάδα τον εναέριο χώρο της σε αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που προωθείται προσεκτικά από τις δυο κυβερνήσεις. Κοινή ελληνοισραηλινή άσκηση είχε διακοπεί τον περασμένο Μάιο, μετά την επίθεση στον "στολίσκο ελευθερίας"

Για δύο ημέρες "δανείζει" η Ελλάδα τον εναέριο χώρο της σε αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που προωθείται προσεκτικά από τις δυο κυβερνήσεις.Το φλερτ Ισραήλ-Ελλάδας τείνει να εξελιχθεί σε γάμο και μάλλον βρισκόμαστε στο στάδιο ενός… προγαμιαίου συμβολαίου.

Από τη μια πλευρά το Ισραήλ χάνει την Τουρκία, την επί χρόνια σύμμαχό της στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, από την άλλη η Ελλάδα διανύει ίσως την πιο δεινή οικονομικά περίοδο στη νεότερη ιστορία της.Aθήνα και Τελ Αβίβ διαβλέπουν πλέον μόνο οφέλη από μια στρατηγική συνεργασία η οποία περιλαμβάνει ένα πλέγμα κοινών δραστηριοτήτων διπλωματικών, οικονομικών-επιχειρηματικών και στρατιωτικών.

Η διακοπή της κοινής αεροπορικής ελληνοισραηλινής άσκησης Μίνωας 2010 τον περασμένο Μάιο με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης λόγω της επίθεσης των ισραηλινών κομάντο στον ανθρωπιστικό στολίσκο, αποτέλεσε μόνο ένα μικρό σύννεφο στις σχέσεις των δύο χωρών.Τώρα οι Ισραηλινοί… ξανάρχονται με τις ευλογίες του Υπουργείου Εξωτερικών και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Σήμερα και αύριο θα διεξαχθεί άσκηση με αμιγώς ισραηλινή σύνθεση, σε ολόκληρο σχεδόν το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου.Συγκεκριμένα ύστερα από έγκριση των αρμόδιων ελληνικών αρχών, 7 ισραηλινά ελικόπτερα CH-53 και 3 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 θα εκπαιδευτούν κατά μήκος ενός αεροδιαδρόμου που εκτείνεται από την Κάρπαθο και τη Ρόδο μέχρι το Άγιον Όρος!Το σενάριο των γυμνασίων προβλέπει εναέριο ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων από τα ειδικά διαμορφωμένα C-130. Ειδικοί και από τις δύο χώρες διατείνονται ότι ήδη βρισκόμαστε στην αρχή μιας συνεργασίας με βάθος και προοπτική.

"Η Ελλάδα θα ωφεληθεί από τη στήριξη μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που ελέγχονται από το ισραηλινό κεφάλαιο αλλά και το Ισραήλ ενδιαφέρεται για μια σύμμαχο-χώρα στην περιοχή με ισχυρό προφίλ όπως η Ελλάδα η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαικής Ένωσης" υποστηρίζουν.


http://news247.gr

Δωρεάν πλέον τα ΦΕΚ και on line!!!!

Δωρεάν θα είναι πλέον η πρόσβαση σε όλα τα φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.), στα πλαίσια του Ν.3861/2010, άρθρο 7 /τ.Α΄112 για την ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο.

Έτσι, λοιπόν, όλα τα Φ.Ε.Κ. σε ηλεκτρονική μορφή είναι διαθέσιμα δωρεάν από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου.

Πηγή: tvkosmos.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Πωλούνται o Σκορπιός και άλλα νησιά!!!

Πωλητήρια σε δεκάδες ιδιωτικά νησιά σε όλη τη χώρα έχουν βάλει οι ιδιοκτήτες τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής».

Το άρθρο αναφέρει ότι τουλάχιστον 27 νησιά, μεταξύ των οποίων και συμπλέγματα νησίδων, διατίθενται προς πώληση από τους ιδιοκτήτες τους.

Μάλιστα, στο επίκεντρο βρίσκονται τα νησιά της οικογένειας Ωνάση και κυρίως ο θρυλικός Σκορπιός αλλά και τα νησιά Καστρί, Στάρτη και Τσόκαρι.

Τα πωλητήρια έχουν μπει μήνες τώρα για τις περιουσίες ιδιοκτητών νησιών, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ωστόσο δεν βρίσκονται αγοραστές.

Bλέπετε, τα τελευταία χρόνια οι αγοραπωλησίες νησιών είναι ελάχιστες, όχι τόσο λόγω της κρίσης αλλά κυρίως εξαιτίας των πολλών πολεοδομικών κωλυμάτων που συνοδεύουν τέτοιου είδους ακίνητα.

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Παράνομα αυξημένο ΦΠΑ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τον Ιούλιο!!!

Παράλογη και απολύτως παράνομη είναι η χρέωση ΦΠΑ 11% της ΔΕΗ στους λογαριασμούς που εκδόθηκαν τον Ιούλιο! Απ’ τη στιγμή που η κατανάλωση έγινε σε περίοδο που ίσχυε ΦΠΑ 10%, η εταιρεία δεν νομιμοποιείται να υποχρεώνει αυθαίρετα τους πολίτες να πληρώσουν περισσότερα χρήματα απ’ ότι προβλέπεται. Γιατί πραγματοποιήθηκε αυτή η ενέργεια; Από τη ΔΕΗ επικαλούνται πρόβλημα στη μηχανοργάνωση και ασυμβατότητα του λογισμικού, που δεν έδινε τη δυνατότητα να διαχωριστούν δύο περίοδοι σε ένα λογαριασμό. Λειτουργεί άραγε τίποτα σωστά σε αυτή τη χώρα; Αν βρείτε κάτι, να μας το πείτε κι εμάς…

ΠΗΓΗ: http://www.tempo.gr

Λασίθι: Θείος και ανιψιός σακάτεψαν 85χρονη!

Τη χτύπησαν και τη λήστεψαν με πρωτοφανή αγριότητα - Διαβάστε πώς τους έπιασε η αστυνομία...

Οι δύο Βούλγαροι συγγενείς, ηλικίας 37 και 20 ετών, έθεσαν το σχέδιό τους σε εφαρμογή, τα ξημερώματα. Λίγο μετά τις 03.00 έφτασαν έξω από το σπίτι της, στον οικισμό Ανάληψης στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού και αφού βεβαιώθηκαν ότι η 85χρονη ήταν μέσα μόνη και ανυπεράσπιστη, αποφάσισαν να μπουν.

Θείος και ανιψιός μπήκαν από ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα και έπιασαν την υπερήλικη γυναίκα στον ύπνο. Από το θόρυβο ξύπνησε και τότε ήρθε αντιμέτωπη με τους ληστές. Τη χτύπησαν στο πρόσωπο και το σώμα και την άφησαν λιπόθυμη στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας.

Οι ληστές συνέχισαν απτόητοι. Έκαναν το σπίτι φύλλο και φτερό και βούτηξαν 3.450€, τρία βιβλιάρια καταθέσεων και την ταυτότητα της ηλικιωμένης. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ από το θόρυβο ξύπνησαν γείτονες που πρόλαβαν να δουν τους αδίστακτους ληστές.

Πολύ γρήγορα άρχισε να χτενίζει την ευρύτερη περιοχή η αστυνομία. Οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στις 09.00 το πρωί, όταν μέσα σε αυτοκίνητο είδαν δύο άτομα, που έμοιαζαν στους δράστες, σύμφωνα με τις περιγραφές των γειτόνων.
Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και η αλήθεια έλαμψε...

Οι δύο αλλοδαποί που ήταν μέσα ήταν οπι ληστές της 85χρονης. Αναγνωρίστηκαν από τους γείτονες και οι ίδιοι ομολόγησαν την πράξη τους. Πάνω τους βρέθηκαν 400€, τα τρία βιβλιάρια καταθέσεων και η αστυνομική ταυτότητα που είχαν κλέψει.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Λασιθίου, ενώ η 85χρονη προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που υπέστη...


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

«Γιατί ψηφίζεις κόμματα και όχι τους νταβάδες»;...

Αν για μια στιγμή αναλογιστείς ότι τουλάχιστον από το 1990 και εντεύθεν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα κινείται εντός του κύκλου της διαπλοκής, τότε ίσως αναρωτηθείς γιατί να ψηφίζεις κόμματα και όχι απευθείας τους νταβάδες. Την στιγμή κατά την οποία για να υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση μεταξύ πέντε-έξι οικογενειών, γιατί να διασκεδάζουμε την υπόθεση και να μην ερχόμαστε σε επαφή με τον πυρήνα των συμφερόντων που μορφοποιούν σήμερα το λεγόμενο εθνικό συμφέρον; Μου αρέσει που ο απίθανος πρωθυπουργός μας προσβλέπει στην διαφάνεια, εξαγγέλλοντας την...
ανάρτηση των αποφάσεων της διοίκησης στο διαδίκτυο! Είναι χωρατατζής ο Γιώργος μας, όπως και να το δεις. Την διαφάνεια θα εξυπηρετούσε αν γνωρίζαμε επακριβώς ποια οικογένεια, μέσω ποιων διαύλων, ποιών αχυρανθρώπων (πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων) επιδιώκει τι, κάθε φορά και τελικά ποιες θα είναι οι ανταλλαγές μεταξύ των οικογενειών της ντόπιας διαφθοράς, ώστε να συναινέσουν στο deal, το οποίο θα υπερασπιστεί πολιτικά η κυβέρνηση και ίσως και η αντιπολίτευση.
Μα, θα μου πεις, δεν γνωρίζεις ποιο είναι το συμφέρον κάθε φορά της κάθε οικογένειας και πώς αυτό έρχεται κάποιες φορές σε σύγκρουση (ή τεχνίτη σύγκρουση) με τα συμφέροντα άλλων οικογενειών από το club της πραγματικής εξουσίας στην Ελλάδα, για να δρομολογηθεί μια μορφή διαπραγμάτευσης μαφιόζικου χαρακτήρα και να καταλήξουμε στη συναίνεση (τους) που θα λάβει τη μορφή νομοθετήματος, εκφράζοντας δήθεν το δημόσιο συμφέρον; Έχει σημασία αν το γνωρίζω εγώ και κάμποσοι άλλοι; Η μάνα μου δεν το γνωρίζει και αυτό είναι το σημαντικότερο. Αλλά και που το γνωρίζω, σε τι θα μπορούσε αυτό πρακτικά να συνεισφέρει, τη στιγμή που το ξέρουν τόσοι άλλοι από το πολιτικό προσωπικό, οι ηγεσίες όλων των κομμάτων και όλοι ανεξαιρέτως οι μεγάλοι επιχειρηματίες στη χώρα και τα μεγαλόσχημα στελέχη των επιχειρήσεων και παριστάνουν ότι το αγνοούν, για να μπορέσουν να υπάρξουν;
Κάθε φορά, φίλε, που παρουσιάζεται ένα σκάνδαλο οποιασδήποτε μορφής, να ξέρεις ότι κάποια από αυτές τις οικογένειες έχει λόγο που εμφανίζεται ή κατασκευάζεται ως τέτοιο, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως μέσον απειλής, συμμόρφωσης, ή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών εναντίον άλλων οικογενειών ή αχυρανθρώπων άλλων οικογενειών, ή για να βγουν από την μέση πολιτικοί που δεν έπαιξαν «σωστά» τον ρόλο τους. Αν δεν έπραξαν δηλαδή αυτό που υπαγόρευε το συγκυριακό συμφέρον των προστατών τους να πράξουν, ή το έπραξαν άκομψα και τους εξέθεσαν. Ακόμη και σκάνδαλα στο επίπεδο του λεγόμενου lifestyle (με τη στενή έννοια) σαν αυτό στο Αβέρωφ, αυτήν τη στρατηγική και κουλτούρα της διαπλοκής εξυπηρετούν. Είναι χτυπήματα κάτω από την μέση μεταξύ συμφερόντων.
Θα μου πεις και εμείς τι να κάνουμε, να μην αναδεικνύουμε τα σκάνδαλα και να μην ασχολούμαστε με αυτά; Δεν λέω αυτό. Καλό όμως είναι όλοι μας να είμαστε πιο πονηρεμένοι. Η κρίση στην Ελλάδα σήμερα σκότωσε για πάντα την αθωότητα, άρα εκτός από τους κυβερνώντες και τους διαπλεκόμενους, κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να το…παίζει ανήξερος και χαζοχαρούμενος ή αγανακτισμένος πολίτης.
Το πράγμα ασφαλώς δυσκολεύει πολλές φορές, καθώς, όπως τώρα με το κυοφορούμενο τραπεζικό deal, βλέπεις κάποιες οικογένειες, αντί να στραφούν εναντίον του γαιδάρου ( παρομοίωση κάνω και δεν εννοώ κανέναν μεγαλομέτοχο της Πειραιώς - Βαρδινογιάννη ή κάποιον από τους λιγότερο σημαντικούς, Βασιλάκη και Αγγελόπουλο) χτυπάνε το σαμάρι. Και το σαμάρι ανταποδίδει μέχρι να τα βρουν οι γάιδαροι (συνεχίζω στο πνεύμα της παρομοίωσης: ούτε οι Αλαφούζοι είναι γάιδαροι), να υπάρξουν αντιπαροχές και ανταλλαγές και να βρεθεί ο κοινός τόπος συναίνεσης, ώστε να πάψουν και οι τριβές και παρεξηγήσεις μεταξύ των σαμαριών ή μεταξύ σαμαριών και γαιδάρων. Και τα σαμάρια (του δημοσιογραφικού και του πολιτικού χώρου) έχουν ψυχή… Αν έχουν και άλλες ανθρώπινες ιδιότητες δεν γνωρίζω! Αδένες πάντως δεν διαθέτουν. Πρώτα ευνουχίζεσαι και μετά γίνεσαι σαμάρι.
Έλεγα λοιπόν, ενόψει της διαφάνειας, να πάψουμε να υποστηρίζουμε κόμματα. Να γίνουμε αμέσως και όχι εμμέσως υποστηριχτές των πέντε οικογενειών. Αφού η συναίνεση δεν διαμορφώνεται σε πολιτικό επίπεδο, αλλά μεταξύ αυτών των οικογενειών, ας κατασκευάσουν μέλη των οικογενειών αυτών ή και επίσημα εμφανιζόμενοι εκπρόσωποί τους, πολιτικούς φορείς οι οποίοι θα διεκδικήσουν την ψήφο μας. Έτσι το βρώμικο παιχνίδι της εξουσίας θα καθαρίσει κάπως, παύοντας να μας ταλαιπωρεί με τον μαφιόζικο χαρακτήρα του. Θα γλυτώσουμε κι από τα τεράστια έξοδα της διαμεσολάβησης και από το υψηλό κόστος των αντιπαροχών που δίνει η μία οικογένεια στην άλλη με την βούλα των κυβερνήσεων. Εμείς τα πληρώνουμε κι αυτά με το έλλειμμα να αυξάνει και το χρέος να μεγεθύνεται.
Καλό θα ήταν, λοιπόν, τόσο οι φορείς του πολιτικού μας συστήματος, που υποκρίνονται ξεδιάντροπα, όσο και τα νομικά τμήματα των συγκεκριμένων οικογενειών, να εξετάσουν σοβαρά την πρότασή μου. Θα αποτελούσε την δική τους συνεισφορά για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση!
Είμαι βέβαιος ότι πολλοί πιστεύετε ότι αστειεύομαι. Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι σοβαρολογώ, όχι ασφαλώς υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να καταλήξουμε σε κόμματα των νταβάδων, αλλά στην προσπάθειά μου να δείξω ότι η μορφή της διαπλοκής στην χώρα δεν επιτρέπει καμία σοβαρή συζήτηση για την μετεξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος στην βάση του ευρωπαϊκού μοντέλου. Τι άλλο θα μπορούσε ανυπόκριτα να προτείνει κανείς, αυτήν την στιγμή κατά την οποία ολόκληρο το πολιτικό σύστημα δομείται στην βάση σχέσεων μαφιόζικου χαρακτήρα, που ο Μητσοτάκης όρισε ως διαπλοκή; Αν δεν ξέρει ο Μητσοτάκης, ποιος περιμένετε να ξέρει; Ο Ανδρέας μίλησε και έπαθε, ο Μητσοτάκης όρισε και προσπάθησε να μοιράσει παιχνίδι, ο Σημίτης ψιθύρισε και μετά έστειλε υπουργό του στον κ. Αλαφούζο για να τα βρουν, εκείνο το καλοκαίρι. Ο Κώστας Καραμανλής ήπιε ένα ποτηράκι παραπάνω και ένοιωσε στιγμιαία πολιτικός μιλώντας για νταβάδες. Όταν προηγουμένως … την έφεραν στον Έβερτ, έκανε κι αυτός το ίδιο! Ο Γιώργος δεν έχει σημασία τι κάνει! Δυστυχώς ο τελευταίος φρόντισε από νωρίς να μην τον παίρνει κανείς στα σοβαρά. Με λύπη το λέω, διότι δεν πίστευα ποτέ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα έφτανε σ’ αυτό το σημείο διασυρμού.
Άρα, μη έχοντας να περιμένουμε τίποτα από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα προς την κατεύθυνση ξεκαθαρίσματος της δημόσιας από την ιδιωτική σφαίρα και λαμβάνοντας υπόψη ότι σε έναν μάλλον σημαντικό βαθμό και τα κόμματα της αριστεράς είναι διαπλεκόμενα (χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει), ας εξετάσουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση στο επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουμε ότι αντικείμενο της κρίσης δεν είναι τα δημοσιονομικά, αλλά το πελατειακό κράτος, η διαπλοκή και η εμπλοκή ξένων συμφερόντων στην μορφή που λαμβάνει συγκυριακά η κρίση στον τόπο μας. Το δημοσιονομικό πρόβλημα είναι παράγωγο και πολιτικο-οικονομικός μηχανισμός που χρησιμοποιούν νταβάδες και ξένα συμφέροντα για να χειραγωγήσουν την ελληνική κοινωνία τις επόμενες δεκαετίες.

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

ΠΗΓΗ: http://press-gr.blogspot.com

Νεκρός στο αυτοκίνητο του αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής Γ.Τ.!

Κάτω από εξαιρετικά περίεργες συνθήκες, ένας άνθρωπος με πολύ σημαντικό έργο και θέσεις κλειδιά βρέθηκε νεκρός στην θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο του. Το οικογενειακό του περιβάλλον αρνείται κάθε εξήγηση περί "φυσιολογικού θανάτου" όπως είναι λογικότατο. Ιδιαίτερα οι αιτιάσεις για καρδιακό επεισόδιο δε μπορούν να δικαιολογήσουν την αλλαγή θέσης από αυτή του οδηγού.
Ο Γ.Τ. κατείχε μεγάλες ευθύνες και πρωταγωνιστούσε στις διώξεις (προσέξτε, έχει σημασία): Δουλεμπόριο, εμπόριο ναρκωτικών, παράνομη μετανάστευση και Υποθέσεις τρομοκρατίας. Είχε μάλιστα ενεργό συμμετοχή στο πρόγραμμα "Ιλάιρα" με διεθνή συμμετοχή.


http://olympia.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://eglimatikotita.blogspot.com

Θύματα εγκατάλειψης τροχαίου δύο αστυνομικοί...

Δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εγκαταλείφθηκαν στην άσφαλτο τα ξημερώματα της Κυριακής (18/7), στις 02:3, μετά από τροχαίο.

Ειδικότερα, οι δύο αστυνομικοί βρίσκονταν σε περιπολία και κατευθύνονταν προς την οδό Αγίου Μελετίου, όταν έπεσε επάνω τους ένα ΙΧ αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε ταχύτητα, αφήνοντας τους δύο άντρες στην οδό Παρακευοπούλου, στην Αθήνα. Ο ειδικός φρουρός που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα τραυματίστηκε ελαφρά από τη σύγκρουση και λίγο πιο σοβαρά ο αστυφύλακας. Οι δύο άνδρες διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και πλέον αναζητείται από την Τροχαία ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα
.

ΠΗΓΗ: http://www.cosmo.gr

Ξέραμε την κατάσταση,παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός.!

Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε την Παρασκευή συνέντευξη του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τίτλο:»Η αναζωογόνηση της Ελλάδας είναι ένα ολύμπιο έργο για τον πρωθυπουργό Παπανδρέου».

«Διαχειριζόμαστε την κρίση μέρα με την ημέρα», δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός στη δημοσιογράφο Χελένα Σμιθ της βρετανικής εφημερίδας. «Γνωρίζαμε ότι είχαμε μεγάλο χρέος και υψηλό έλλειμμα με μεγάλες ανισότητες, υψηλή ανεργία και αρνητική ανάπτυξη (…) αλλά δεν είχαμε ιδέα για το βάθος και το εύρος των προβλημάτων ή για την έλλειψη καλής, διαφανούς, δημοκρατικής διακυβέρνησης. Οταν διαπιστώσαμε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ήταν τόσο υψηλό, θέλαμε να είμαστε απολύτως διαφανείς», επεσήμανε ο κύριος Παπανδρέου.

Και συνεχίζει: «Φυσικά αισθάνομαι πολύ άσχημα που αναγκαστήκαμε να λάβουμε αυτά τα μέτρα και που η δημοσιονομική μας αυτονομία βρίσκεται υπό την εποπτεία της λεγόμενης τρόικας. Δεν είναι μία ευχάριστη κατάσταση».

«Το πιο επώδυνο είναι ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα εναντίον ανθρώπων που δεν ευθύνονται για την κρίση (…), όμως πρέπει να παίρνεις σκληρές αποφάσεις στην πολιτική. Μπορεί να σκέφτεσαι θεωρητικά για τις επιλογές που έχεις, όμως στην πραγματιότητα είναι συγκεκριμένες. Η επιλογή ήταν: «Χρεοκοπούμε ή παίρνουμε αυτά τα μέτρα; Χάνουμε τις συντάξεις ή διασώζουμε ό,τι μπορούμε;» (…) Ηταν ένα ερώτημα υπαρξιακό: ή θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους ή θα χάναμε αυτή τη δυνατότητα», υπογράμμισε ο κύριος Παπανδρέου.

«Η ελπίδα μου είναι ότι θα μετατρέψουμε την Ελλάδα ίσως στην πιο διαφανή χώρα του κόσμου, δημοσιεύοντας τα πάντα στο διαδίκτυο», αναφέρει ο έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κύριος Παπανδρέου δηλώνει επίσης στη συνέντευξή του στη Guardian ότι η επανεκλογή δεν είναι ο στόχος του, ενώ υπογραμμίζει ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή «νοοτροπίας» της Ελλάδας προς το καλύτερο μέσω των πολιτικών του, οποιοδήποτε κι αν είναι το πολιτικό κόστος.

«Για όσο διάστημα αισθάνομαι ότι κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό και δίκαιο για τη χώρα μου, για τον ελληνικό λαό, αυτό είναι αρκετό για εμένα. Η διάσωση της Ελλάδας από την κρίση ήταν το πρώτο θέμα στην ατζέντα. Τώρα βρισκόμαστε σε έναν πολύ ομαλοποιημένο δρόμο», επισημαίνει ο έλληνας πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: http://www.apogevmatini.gr

Η…απογείωση των αποστράτων!!!!!

Ποιο είναι το αγαπημένο παιχνίδι των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων; Τα βελάκια! Και ποιους έχουν για στόχους; Σιγά την απορία: Βενιζέλος - Μπεγλίτης σε «φωτό», πρόσωπο en face και πάρε να ’χεις!

Δεν είναι μόνο τα 10 χρόνια περισσότερη υπηρεσία που τους φόρεσαν καπέλο, καταργώντας την 25ετία, δεν είναι ότι, εδώ που τα λέμε, τους έχουν μουρλάνει στην περικοπή – ούτε λάδια για τ’ άρματα μάχης δεν τους αγοράζουν –, την ίδια στιγμή, απλόχερα δίνουν βαθμούς σε απόστρατους ή ακόμη χειρότερα τους επαναφέρουν στην ενέργεια. Κι αν αυτό σήμαινε μόνο... «τσιγκάκια» και γαλόνια, θα λέγαμε «δεν βαριέσαι». Έλα όμως που τα «τσιγκάκια» που παίρνουν οι «δικαιωμένοι» απόστρατοι μεταφράζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ!

Φάμπρικα απόστρατων

Οι απόστρατοι που θεωρούσαν άδικη την αποστρατεία τους, προσέφευγαν στα δικαστήρια,αναδρομικά όλες τις διαφορές που προέκυπταν μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και επιπλέον ποσό στο εφάπαξ! Όταν είχαμε βρει τον μήνα που έθρεφε τους 11, όλα αυτά έμοιαζαν σχεδόν φυσιολογικά. Δεν μπορεί όμως σήμερα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για πόλεμο και προσπαθεί να βγάλει και από τη μύγα... ξύγκι, δεν μπορεί τη στιγμή που οι παραιτήσεις αξιωματικών πάνε βουρ για τις 3.000 (!!!), η ηγεσία του Πενταγώνου να έχει βρει και να επαναφέρει όλους τους «αδικημένους» αεροπόρους! δικαιώνονταν και είτε επέστρεφαν στην ενέργεια είτε έπαιρναν τους επιπλέον βαθμούς και φυσικά

Η αρχή έγινε με τον απόστρατο από τις 19 Μαΐου 2006 με τον βαθμό του σμηνάρχου Αθανάσιου Παπανικολάου. Ο σμήναρχος είχε υπάρξει υπασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος τον είχε στείλει να υπηρετήσει και στην πρεσβεία μας στην Ουάσιγκτον.

Ο Άκης τον «κληροδότησε» στον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος, όταν ανέλαβε το Πεντάγωνο, τον τοποθέτησε διευθυντή του στρατιωτικού του γραφείου. Μέχρι εδώ όλα καλά. Γιατί θα έπρεπε ο Αθανάσιος (Σάκης) Παπανικολάου να επανέλθει στην ενεργό υπηρεσία και από σμήναρχος να γίνει μ’ ένα χαρτί ταξίαρχος και να ετοιμάζεται οσονούπω να φορέσει και τις κλάρες του υποπτέραρχου;

Μπορεί να έγινε ένα σούσουρο στο Πεντάγωνο καθώς Σάκης Παπανικολάου δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με κάποιους συναδέλφους του, αλλά πάνω στην... παντοδυναμία της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το θέμα πέρασε έτσι. Και καλά ο Βενιζέλος έδειξε, ας υποθέσουμε, ένα ενδιαφέρον για τον άνθρωπο που θα του εμπιστευόταν το στρατιωτικό του γραφείο. Το έργο όμως δεν τελειώνει εδώ. Στο ίδιο ΦΕΚ, διαπιστώνουμε ότι ο σμήναρχος μηχανικός γίνεται υποπτέραρχος και εντάσσεται στην επετηρίδα τους! Αυτά δεν τα έκανε ούτε... ο Χουντίνι.

Σταθερές...αξίες

Υπάρχει όμως και συνέχεια, με απόστρατους αξιωματικούς οι οποίοι δεν επανήλθαν στην ενέργεια, πήραν όμως... κάμποσους βαθμούς με Προεδρικό Διάταγμα κατόπιν προτάσεως του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ανάμεσα σ’ αυτούς, βρίσκουμε σημερινό σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη αλλά και τον διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 260, τέσσερις απόστρατοι αεροπόροι «απογειώθηκαν» στον βαθμό του αντιπτέραρχου. Αξιωματικοί που είχαν αποστρατευθεί από το 2004 και μέχρι το 2008, επανακρίνονται,επιπλέον χρήματα, όπως προβλέπει ο νόμος! Κι επειδή μπορεί να έχουμε φτάσει στο σημείο να ειρωνευόμαστε το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», δεν μπορούμε να επικαλούμαστε το δίκιο και τον νόμο όποτε αυτός καλύπτει την εξουσία και να φτάνουμε στο «νόμος είναι το δίκιο του... πτέραρχου»! Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, η επαναφορά των πέντε τελευταίων πτεράρχων μάς κόστισε πάνω από 500.000, και κάποιοι λένε για πολύ πάνω. παίρνουν βαθμούς αλλά και

Τι σημαίνει ο κάθε... βαθμουλάκος που απλόχερα μοιράζουν οι υπουργοί; Οι ιπτάμενοι αξιωματικοί που είτε επανέρχονται στην ενέργεια είτε παίρνουν τους βαθμούς εισπράττουν:

*Αναδρομικά τη διαφορά του μισθού από τον βαθμό που αποστρατεύτηκαν, από τη χρονιά που έφυγαν.

*Αναδρομικά τις διαφορές στα επιδόματα (θέσεως, ευθύνης και κυρίως στα πτητικά) από την ημέρα αποστρατείας τους μέχρι την επαναφορά τους. Μόνο το πτητικό επίδομα υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε 15.000 ευρώ τον χρόνο. Συνεπώς, κάποιος που τον αποστρατεύθηκε το 2004 και τον επανέφερε τώρα το ΠΑΣΟΚ, μόνο για πτητικά εισπράττει, την εποχή του ΔΝΤ, κοντά στις 100.000 ευρώ!

*Εννοείται ότι αλλάζουν προς τα πάνω τα ποσά του εφάπαξ και της σύνταξης.

Με απλά λόγια, για να μην το κουράζουμε με προσθαφαιρέσεις, τα χρήματα που δίνονται στους «δικαιωθέντες» αξιωματικούς είναι πολλά και το κυριότερο αδικαιολόγητα, αυτήν την περίοδο που ο κόσμος – και μέσα σ’ αυτόν και οι εν ενεργεία αξιωματικοί – κυριολεκτικά στενάζουν. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ούτε για τους προηγούμενους – για τους οποίους λέγεται ότι επανέφεραν αξιωματικό που πήρε αναδρομικά κοντά 300.000 ευρώ! – ούτε όμως για τους σημερινούς κυβερνώντες, που από τη μια... κλαίνε με μαύρο δάκρυ για το κόψιμο μισθών και συντάξεων και από την άλλη επαναφέρουν κόσμο και κοσμάκη, λες και διαδέχτηκαν χουντική κυβέρνηση που είχε στείλει αξιωματικούς στην εξορία και έπρεπε να τους... αποκαταστήσει.

Το κλίμα είναι έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ βαρύ για τον Βενιζέλο αλλά και για τον Μπεγλίτη, ο οποίος κάνει και το λάθος να μη βάζει γλώσσα μέσα και μέρα πάρα μέρα βγαίνει σε κάποια τηλεόραση ή ραδιόφωνο για να μιλήσει. Η τελευταία του εμφάνιση στην κρατική τηλεόραση θεωρήθηκε από τους ένστολους άκρως προκλητική, κι έτσι μπήκε κι αυτός στον τοίχο... για βελάκια!

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr/

Καταλύτης στην τραπεζική ένωση η «Δωδώνη»

Αν και πολλοί δεν εξεπλάγησαν από τη χθεσινή πρόταση της τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και των θυγατρικών της, άρα και της «Δωδώνης», για τα μέχρι τώρα δεδομένα στην Ήπειρο η είδηση ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Και αυτό, γιατί μόλις την περασμένη Δευτέρα οι ενώσεις συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας διαβεβαίωναν ότι «δεν αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς» και ότι οι ίδιες «είναι έτοιμες αν έρθουν τα πάνω-κάτω», ενώ μόλις την Τετάρτη το βράδυ οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ είχαν συνάντηση στη Βουλή με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας.

Βέβαια, μέχρι στιγμής ούτε η «Δωδώνη» έχει πουληθεί, αλλά ούτε υπάρχει και διαφορετική επίσημη πρόταση από αυτή που απέστειλε την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας. Η «παγωμάρα» πάντως ήταν εμφανής χθες στο εργοστάσιο, το οποίο κατέλαβαν οι κτηνοτρόφοι που βρέθηκαν εκεί για άλλο λόγο: για τις τιμές του αγελαδινού γάλακτος, καταγγέλλοντας τη διοίκηση ότι τους εκβιάζει ζητώντας να τις αποδεχθούν.

Η διοίκηση από την άλλη ήταν απούσα και το μόνο που κατάφερε, ήταν με μια σπασμωδική κίνηση να δημιουργήσει κάκιστες εντυπώσεις. Απαγόρεψε την είσοδο των δημοσιογράφων στο εργοστάσιο, άγνωστο με ποιο σκεπτικό, αφού τελικά όλα… μαθεύτηκαν. Οι υπάλληλοι στο θυρωρείο παρακαλούσαν τους δημοσιογράφους να μην μπουν στο εργοστάσιο, λέγοντας μάλιστα ότι… μετατέθηκαν από το πόστο τους τηλεφωνικά, επειδή «άφησαν τους κτηνοτρόφους να μπουν».

Στο θέμα της αγοραπωλησίας της επιχείρησης τώρα, φαίνεται ότι οι δίαυλοι της υπόθεσης είναι πάνω από ένας. Κατ’ αρχάς, υπάρχει η δεδηλωμένη διάθεση των ενώσεων, που φαίνεται ότι έχουν τη στήριξη του τοπικού πολιτικού κόσμου, να «αναλάβουν δράση» σε περίπτωση που τεθεί αμετάκλητα το ζήτημα της πώλησης της «Δωδώνης». Από την άλλη όμως δεν αποκλείστηκαν αυτόματα προτάσεις όπως αυτή της τράπεζας Πειραιώς, η οποία έρχεται ακριβώς τη στιγμή που συζητιέται το θέμα. Ακόμη, υπάρχει, δεδηλωμένα πλέον, η τάση να διαχωριστεί το μέλλον της «Δωδώνης» από αυτό της ΑΤΕ. Οι βουλευτές Ηπείρου του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν με τον κ. Παπακωνσταντίνου και του εξέθεσαν την άποψη, ως καθολική απαίτηση της ηπειρώτικης κοινωνίας, να συνεχίσει να λειτουργεί η «Δωδώνη» με τον οικονομικό και κοινωνικό της χαρακτήρα, ανεξάρτητα από τις όποιες ενδεχόμενες αλλαγές προκύψουν στο τραπεζικό σύστημα και ειδικότερα στην ΑΤΕ. Αυτή την παράμετρο, που αποτελεί και την ιδιαιτερότητα της «Δωδώνης» σε σχέση με τις υπόλοιπες θυγατρικές της ΑΤΕ (κερδοφόρα επιχείρηση, συνεταιριστικός χαρακτήρας, ίσως το τελευταίο στήριγμα της βιομηχανικής παραγωγής στην Ήπειρο) φαίνεται ότι η διοίκηση της Πειραιώς το γνώριζε, εξ ου και η παράμετρος στην πρότασή της: «Η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να τις παραχωρήσει (σ.σ. τις θυγατρικές), εάν το επιθυμούν, με μακρόχρονες συμβάσεις εκμετάλλευσης, σε εταιρείες συνεταιριστικών οργανώσεων που θα συσταθούν γι' αυτόν τον σκοπό, με μόνη υποχρέωσή τους τη διατήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμών τους σε καλή κατάσταση για τη ομαλή λειτουργία των παραγωγικών μονάδων, διασφαλίζοντας έτσι τη συνέχιση της λειτουργίας τους μέσα στις τοπικές κοινωνίες» αναφέρει η πρόταση επιγραμματικά. Τι θα γίνει τώρα όμως;

«Δεν αλλάζει ο χαρακτήρας»

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συναντήθηκαν με τον κ. Παπακωνσταντίνου (ήταν οι κ.κ. Αργύρης, Οικονόμου, Παντούλας από τα Γιάννενα, Κατσούρας από τη Θεσπρωτία, Παπαχρήστος από την Πρέβεζα, Στασινός και Τσιρώνης από την Άρτα), ο υπουργός δεσμεύτηκε ότιδεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας,χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των συνεταιριστικών οργανώσεων και των μετόχων της εταιρίας, των παραγωγών κτηνοτρόφων και της ευρύτερης κοινωνίας της Ηπείρου. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η «Δωδώνη» είναι μια εταιρία «άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγροτική οικονομία και την ανάπτυξη της Ηπείρου, αποτελεί δεπρότυπο αναπτυξιακό εργαλείο για τον αγροτοδιατροφικό τομέα της χώρας». Βέβαια, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπό την πίεση και της συνέντευξης Τύπου του κ. Σάλλα χθες το μεσημέρι, πρώτα μίλησε για την ΑΤΕ και μετά ακολούθησαν οι ανακοινώσεις περί «Δωδώνης». Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η πρόταση εξαγοράς της ΑΤΕ κατά 77,3% και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατά 33% «εξετάζεται στο πλαίσιο των προβλεπόμενων θεσμοθετημένων διαδικασιών με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την βιώσιμη πορεία των συγκεκριμένων τραπεζών, στις οποίες συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά».

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr


Το κλίμα αυτή τη στιγμή πάντως δεν αποκλείει καθόλου το διαχωρισμό «Δωδώνης» και ΑΤΕ, υπό την ακόλουθη έννοια. Εάν το κράτος προχωρήσει σε δημόσιο πλειστηριασμό για την τράπεζα, θα εξειδικευτούν και οι όροι εξαγοράς των περιουσιακών της στοιχείων, οπότε η γαλακτοβιομηχανία μπορεί να μείνει εκτός «πακέτου». Προαπαιτούμενο για ο,τιδήποτε σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι η αποτίμηση της γαλακτοβιομηχανίας και των περιουσιακών της στοιχείων, η εγρήγορση από τους συνεταιρισμούς και τους παραγωγούς και φυσικά το κυριότερο: η απάντηση από την κυβέρνηση με ξεκάθαρα στοιχεία, για το πώς θα αποδεσμευτεί το μέλλον της «Δωδώνης» από αυτό της ΑΤΕ.

Ο βιασμός είναι ένα δράμα που συνεχίζεται....

Η μέρα αρχίζει στο πατρικό της Σάμια. Ο μουλάς ρωτάει τη νεαρή γυναίκα και τον αγαπημένο της αν έχουν συνειδητοποιήσει τι πρόκειται να κάνουν...

Ακολουθεί το δύσκολο έργο της προετοιμασίας της νύφης. Οπως συμβαίνει σε όλους τους γάμους στη Δύση, στην όλη διαδικασία περιλαμβάνεται το χτένισμα, το μακιγιάζ, και η πρόβα του νυφικού. Στο Αφγανιστάν η ιστορία της Σάμια είναι συνηθισμένη, όχι όμως και το χάπι εντ.

Η Σάμια είναι θύμα βιασμού. Σήμερα όμως είναι η μέρα του γάμου της. Εως αργά το απόγευμα θα έχει παντρευτεί σε μια ιδιωτική τελετή στην Καμπούλ. Ανάμεσα στους 150 καλεσμένους σε αυτήν την ασυνήθιστη τελετή θα βρίσκεται και η ακτιβίστρια και βουλευτής της αφγανικής Βουλής Μαλαλάι Τζόια - ο μέλλων σύζυγος της Σάμια είναι ένας από τους σωματοφύλακές της για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Εάν δεν ήταν εκείνη και οι οπαδοί της, ο γάμος αυτός δεν θα γινόταν ποτέ. Πρόκειται για μια γλυκόπικρη ιστορία για πολλούς λόγους. Η Τζόια πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση για το μέλλον της: δεν πρόκειται να λάβει μέρος στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. «Τα πράγματα δεν πάνε καλά στη χώρα μου», λέει στην «Ιντιπέντεντ». «Ωστόσο, αυτός ο γάμος με έχει κάνει πολύ χαρούμενη. Ο Φαραμάρτζ είναι πολύ καλός άνθρωπος».

Προκατάληψη. Στο Αφγανιστάν υπάρχει μεγάλη προκατάληψη με τα θύματα βιασμού. Ο Φαραμάρτζ όμως βρίσκεται κοντά στην Τζόια για αρκετά μεγάλο διάστημα κι έτσι έχει γίνει πιο ανοιχτόμυαλος. Είναι ένας φιλικός νεαρός άνδρας π ου μοιάζει με σταρ του κινηματογράφου. Η ευτυχία του είναι μεταδοτική. «Οταν έμαθα πως η Σάμια θα με παντρευτεί, δεν ήξερα αν βρίσκομαι στη γη ή στον ουρανό», εξομολογείται.

Οι επιπτώσεις του βιασμού στη χώρα αυτή είναι πέραν πάσης φαντασίας: τα όνειρα εκμηδενίζονται και δημιουργούνται τραγωδίες επικών διαστάσεων. Τα θύματα βιάζονται δύο φορές: πρώτα από τους βιαστές τους κι έπειτα από την κοινωνία. Και ορισμένες φορές κοινωνία είναι οι φίλοι και οι στενοί συγγενείς. Τα κορίτσια συχνά κάνουν κακό στον εαυτό τους ή αυτοκτονούν. Οι κοπέλες των αγράμματων οικογενειών ορισμένες φορές θανατώνονται από το ίδιο το περιβάλλον τους, που θεωρεί πως η «ντροπή είναι διάχυτη» και δεν μπορεί να καλυφθεί.

Σπάνια σε αυτές τις περιπτώσεις και οι δύο οικογένειες δίνουν από την καρδιά τους την ευλογία τους για τον γάμο. «Θέλουμε με αυτόν τον γάμο να στείλουμε ένα μήνυμα», τονίζει η Τζόια. «Στα θύματα, ότι υπάρχει ελπίδα, στους άνδρες ότι θα πρέπει να αγαπούν και να προστατεύουν κορίτσια όπως η Σάμια, και όχι να τα αποφεύγουν». Είναι πιθανό, άμα περάσει ο ενθουσιασμός της μεγάλης μέρας, η νεόνυμφοι να μετανιώσουν που άφησαν να μάθει όλος ο κόσμος την ιστορία τους. Ομως κι εκείνοι και η Τζόια είναι ανυποχώρητοι. Πιστεύουν πως αυτός ο γάμος έπρεπε να ιδωθεί ως σύμβολο ελπίδας, δεδομένου πως γνωρίζουν οι πάντες τον βιασμό της Σάμια.

Την απήγαγαν και τη βίασαν οκτώ ένοπλοι την περίοδο του Ραμαζανιού. Η κοπέλα κατάφερε να δραπετεύσει και στη συνέχεια κατέρρευσε. «Με ατίμασαν. Δεν έχω πια κύρος ούτε στην οικογένειά μου ούτε στη φυλή ούτε στην πόλη μου», έλεγε κλαίγοντας. Πάνω στην αγανάκτησή της, ζήτησε να κρεμαστούν οι βιαστές της. Οι βιαστές της Σάμια ήταν γκάνγκστερ της περιοχής και παρ΄ όλο που ο πρόεδρος Καρζάι δεσμεύτηκε ότι η αστυνομία θα τους παράσχει προστασία, στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους. Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό τους και να μετακομίσουν στην Καμπούλ για να εξασφαλίσουν την ανωνυμία τους. Η Σάμια, όπως και άλλα κακοποιημένα κορίτσια, βρέθηκε υπό την προστασία της Μαλαλάι Τζόια. Σιγά σιγά οι πληγές της άρχισαν να επουλώνονται. Βρήκε ξανά το χαμόγελό της και την αγάπη.

Εκπρόσωπος της Επαναστατικής Ενωσης Γυναικών του Αφγανιστάν, μιας οργάνωσης που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε στην «Ιντιπέντεντ» πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία για τους βιασμούς στο Αφγανιστάν. «Οι περισσότεροι βιαστές είναι πολέμαρχοι και ισχυροί άνδρες. Λόγω του διεφθαρμένου συστήματος στο Αφγανιστάν, αυτοί οι άνθρωποι δεν οδηγούνται ποτέ στη Δικαιοσύνη», εξηγεί.

Η τελετή. Τα αυτοκίνητα έχουν στολιστεί με ροζ κορδέλες και χάρτινα λουλούδια. Οι καλεσμένοι στο σπίτι της νύφης είναι χωρισμένοι σε δύο δωμάτια, τα οποία μοιράζονται οι γονείς και τα δέκα παιδιά της οικογένειαςηλικίας 4 έως 20 ετών. Η Σάμια, σαν κινέζικη κούκλα, παραμένει ακίνητη όσο βγαίνουν φωτογραφίες και μοιράζονται τα γλυκά. Πάνω από το κεφάλι της νύφης κρατούν ένα αντίγραφο του Κορανίου, ενώ ο γαμπρός φοράει στεφάνι από κόκκινα χάρτινα λουλούδια. Καθώς η μεγάλη μέρα τελειώνει, άνδρες και γυναίκες απομακρύνονται, όμως δεν υπάρχουν πια σύνορα μεταξύ τους. Οι νεόνυμφοι αποχωρούν.


ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Τα Τούβλα...!!!

Οι μισοί Έλληνες μαθητές γράφουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις κάτω από 12. Γιατί πρέπει να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο; Για το κοτομπέικον.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό κοινωνιολόγο Τσαρλς Μάρεϊ, το 80% των Αμερικανών που πηγαίνουν στο κολέγιο είναι ανίκανοι να κατανοήσουν το περιεχόμενο των μαθημάτων. Αν και το νούμερο αμφισβητήθηκε, το σκεπτικό του ήταν βασισμένο σε κάτι απτό και πραγματικό: Τα μαθήματα σε κολέγια και πανεπιστήμια αποτελούνται από πληροφορίες τις οποίες δεν μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε. Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, ούτε το ίδιο έξυπνοι. Υπάρχουν κάποιοι, ας πούμε, που μπερδεύονται με την υπόθεση του «Η Ζωή της Άλλης». Ε, αυτοί δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη Βιοχημεία ΙΙ. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το πράγμα δεν το καταλαβαίνουμε εμείς οι άνθρωποι. Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε. Ειδικά στις δυτικές δημοκρατικές κοινωνίες όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και που «αν όλα τα παιδιά πιάναν σφιχτά τα χέρια» κ.λπ., είναι φαινόμενο πανανθρώπινο και καθολικό, δεν ισχύει μόνο στις ΗΠΑ όπου τον έκραξαν τον κύριο, ή στη Σοσιαλιστική Ουτοπία της Ελλάδος (ΣΟΕ) όπου μαθητές που γράφουν 6 στις Πανελλήνιες πάνε στο πανεπιστήμιο.

Απλά εδώ, όπως συνήθως, το τραβάμε λίγο το θέμα απ' τα μαλλιά.

Τα διάβασες προφανώς: 4 στους 10 μαθητές που έλαβαν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις έγραψαν κάτω από τη βάση, οι μισοί έγραψαν κάτω από 12. Δηλαδή είχαν από κακή ως μηδενική αντίληψη του περιεχομένου των μαθημάτων στα οποία εξετάζονταν. Και όμως: Ένα σωρό από δαύτους θα προχωρήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σ' αυτούς τους πυρήνες γνώσης και δημιουργίας που λέγονται ελληνικά πανεπιστήμια.

Πρώτα, ας δηλώσω ευθαρσώς το εξής: Αυτό είναι λάθος. Δεν πρέπει το παιδί που έγραψε έξι στα είκοσι, που δηλαδή δεν έχει ούτε τη βασική αντίληψη του τι περιείχε το μάθημα που έκανε, να πάει παρακάτω. Πού να πάει δηλαδή; Στο πανεπιστήμιο τα μαθήματα είναι πιο εξειδικευμένα και δύσκολα. Τι να πάει να κάνει στις Ιχθυοκαλλιέργειες Μεσολογγίου; Να κάνει το έξι τρία; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Πεταλωτής, ο οποίος είναι συμπαθέστατος και υποθέτω και ικανός, αμόλησε τη μνημειώδη κοτσάνα στην τηλεόραση: «Δεν μπορείς να αποκλείσεις αυτά τα παιδιά, γιατί μπορεί να πάνε στο πανεπιστήμιο και να δείξουν κάτι». Να δείξουν τι; Έξι πήραν. Πόσο παραπάνω να πάνε; Να το κάνουν εφτά; Να πάνε στο 9; Και τι έγινε; Η πανεπιστημιακή παιδεία είναι καλό πράγμα, χρήσιμο, σε βοηθάει να αποκτήσεις τρόπο σκέψης επιστημονικό και να επεκτείνεις το μυαλό σου, να βάλεις φρέσκα πράματα μέσα, αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι μπορεί να τα καταλάβεις.

Αυτό που δεν εξήγησε ο κύριος Πεταλωτής είναι πως οι μαθητές αυτοί, του έξι και του οκτώ, είναι χρήσιμοι γιατί στηρίζουν την Οικονομία του Κοτομπέικον. Η Ελλάδα βασίζεται παραδοσιακά στην Οικονομία του Κοτομπέικον, είναι κορυφαίο συστατικό της περίλαμπρης επιτυχίας μας στα φαϊνάνσιαλ πράγματα. Συνίσταται στη μετατόπιση μέρους του ελληνικού πληθυσμού περιοδικά σε πόλεις και κωμοπόλεις της επαρχίας, οι οποίες παράγουν λίγα ή τίποτα, ώστε να καταναλώνουν σουβλάκια, πίτσες και κοτομπέικον στα φαστφουντάδικα, να γεμίζουν τα Ίντερνετ καφέ και να αγοράζουν τσίχλες στα περίπτερα. Έτσι συντηρούνται οι συγκεκριμένες κωμοπόλεις της επαρχίας.

Η μετατόπιση του πληθυσμού γίνεται θεσμικά με δύο τρόπους: Το στρατό και το πανεπιστήμιο. Γι' αυτό έχει κάθε Άρτα και στρατόπεδο, κάθε Πύργος και πανεπιστημιακή σχολή. Για το κοτομπέικον.

Είναι στρεβλός τρόπος οικονομικής ανάπτυξης; Φυσικά. Θα μπορούσε το κράτος να κερδίσει πολύ περισσότερα αν όλοι αυτοί οι εκπατρισμένοι κοτομπεϊκονοφάγοι νέοι έμεναν στις εστίες τους και έμπαιναν στην πραγματική οικονομία παράγοντας αντί να «σπουδάζουν» στο Μεσολλόγι και να «φρουρούν» τη Σπάρτη; Οπωσδήποτε. Αλλά αυτή είναι η στρατηγική (ψηφοθηρική) επιλογή του κράτους, και μπορεί όπως όλες να είναι παταγωδώς αποτυχημένη, αλλά είναι πάγια, και χρειάζεται κόσμο. Χρειάζεται κορμιά. Χρειάζεται στρατιώτες και χρειάζεται φοιτητές. Κι όταν μόνο οι μισοί γράφουν πάνω από 12, ε, θα πάρουμε κι από τους άλλους μισούς.

Το πρόβλημα είναι ότι οι άλλοι μισοί δεν έχουν καμία δουλειά στο πανεπιστήμιο, κι αυτό επίτρεψέ μου να το γράφω χωρίς καθόλου ψόγο. Δεν είναι ντροπή ή κακό πράγμα να μην μπορείς να γράψεις 19 στη Βιολογία και 17 στα Μαθηματικά. Εδώ η παγιωμένη αντίληψη λέει πως αν δεν μπορείς να γράψεις πολύ καλούς βαθμούς, δεν σημαίνει ότι δεν είσαι έξυπνος, κι αυτό ισχύει μέχρι ένα επίπεδο: Μπορεί, πράγματι, να είσαι έξυπνος και να μη γράψεις καλά, αν είσαι, π.χ., τεμπέλης. Αλλά το σίγουρο είναι το εξής: Δεν είναι όλα τα παιδιά έξυπνα. Δεν έχουν όλοι την ίδια ευφυΐα. Δεν μπορεί, είχες στο σχολείο έναν ή μία που έγραφε καλούς βαθμούς χωρίς να ξεσκίζεται στο διάβασμα. Ε, ήταν πιο έξυπνος από σένα. Τα 'πιανε πιο εύκολα. Τα απομνημόνευε καλύτερα. Κι αυτό στη ΣΟΕ δεν μπορούμε να το χωνέψουμε, γιατί όλοι οι γονείς εδώ έχουν γεννήσει τον επόμενο Στίβεν Χόκινγκ. Όλα τα παιδιά είναι σαΐνια εδώ πέρα, περνάς από μια παιδική χαρά και τα βλέπεις, ένα λεφούσι επίδοξων θεραπευτών του καρκίνου. Κάθε ελληνικό νηπιαγωγείο είναι γεμάτο μελλοντικούς νομπελίστες. Ο γονιός που βλέπει το παιδί του να μπαίνει στο ΤΕΙ έχοντας γράψει 6 στις Πανελλήνιες δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που συμβαίνει είναι λάθος, εξακολουθεί να φαντάζεται το Νόμπελ στο μέλλον του, οπότε του δίνει την ευχή του και το στέλνει σε Μεσολόγγια και Τρίπολες, με λεφτά χαρτζιλίκι για κοτομπέικον. Κι αν δεν γράψει ούτε 6 το μονάκριβο; Κανένα πρόβλημα: Το στέλνει στη Βουλγαρία να γίνει γιατρός, ή στην Αγγλία για να σπουδάσει μπίζνες μάνατζμεντ. Ό,τι χρειάζεται για να φτάσει πιο κοντά στο λαμπρό του πεπρωμένο.

Βλέπεις, κανένα παιδί στην Ελλάδα δεν είναι φτιαγμένο για να φτιάχνει τραπέζια, ή να σερβίρει καφέδες. Γι' αυτό δεν βλέπεις εργαζόμενους 18 ετών — όλοι σπουδάζουν τρώγοντας κοτομπέικον, περιμένοντας το Νόμπελ. Και αν η ζωή τα φέρει έτσι (που συνήθως έτσι τα φέρνει) και γίνουν σερβιτόροι, οδοκαθαριστές ή τυλιχτές σουβλακιών σε φαστφουντάδικα χωρίς ούτε ένα Νόμπελ;

Φταίει το κράτος.

ΠΗΓΗ: http://www.yupi.gr/

Στα Ίμια κάποιοι πρόδωσαν την Πατρίδα....

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Τούρκου ανωτέρου αξιωματικού που συμμετείχε ως επικεφαλής των βατραχανρθώπων στην απόβαση στη Μικρή Ίμια, φέρνουν στην επιφάνεια μια σειρά από σκληρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.
Η απευθείας επικοινωνία του αρχηγού του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με τον επικεφαλής της ομάδας και η φορτική πίεση που ασκήθηκε στους βατραχανθρώπους να αποβιβαστούν στη Μικρή Ίμια, χωρίς καμία προετοιμασία, γεννά το πρώτο ερώτημα:
-Με ποιά λογική ο αρχηγός του ΤΠΝ έστειλε πάνω στη Μικρή Ίμια τους άνδρες του, από τη στιγμή που ήταν εντελώς ανέτοιμοι επιχειρησιακά;
Αυτό το ερώτημα με τη σειρά του γεννά ένα άλλα ερώτημα:
-Θα διακινδύνευε ποτέ ένας αρχηγός κλάδου των ενόπλων δυνάμεων να διατάξει απ' ευθείας, παρακάμπτοντας την ιεραρχία, μια τέτοια επιχείρηση, αν δεν γνώριζε εκ των προτέρων ότι αποκλείεται οποιαδήποτε αντίσταση;
Το ερώτημα αυτό γεννά κι αυτό με τη σειρά του ένα άλλο ερώτημα:
-Πώς ήταν σίγουροι οι Τούρκοι ότι ήταν αφύλακτη η Μικρή Ίμια;
Και προχωράμε στα ερωτήματα:
-Ποιοί και γιατί άφησαν αφύλακτη τη Μικρή Ίμια;
-Οι υπέυθυνοι για την εγκληματική αυτή παράλειψη τιμωρήθηκαν;
Και το τελικό ερώτημα:
-Πώς ήταν σίγουροι οι Τούρκοι ότι δεν θα ασκηθεί βία εναντίον των Τούρκων βατραχανθρώπων, που με μόνα τους εφόδια ψωμοτύρι από το μπακάλικο αποβιβάσθηκαν σε ελληνικό έδαφος;
ΜΗΠΩΣ ΚΆΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΦΥΛΑΚΤΗ ΜΙΚΡΗ ΙΜΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΙΜΙΑ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;
ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΠΕΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΥΚΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ;


infognomonpolitics
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://anaxfiles.blogspot.com

Ανακαλύφθηκε ουσία που κόβει τη λαιμαργία!!!!

Βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν μία ουσία που καταστέλλει την όρεξη, απενεργοποιώντας το αίσθημα ευχαρίστησης που αποκομίζουμε όταν τρώμε. Πειράματα έδειξαν πως η λήψη της μας κάνει να τρώμε μόνο μέχρι να χορτάσουμε και όχι περισσότερο, από λαιμαργία.

Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση Νευροεπιστήμης» (JN) ο δρ Γκάρον Ντοντ και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, η ουσία λέγεται αιμοπρεσίνη και δρα επηρεάζοντας τα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου. Τα κέντρα αυτά ενεργοποιούνται όταν κάποιος απολαμβάνει ένα σνακ ή ανάβει ένα τσιγάρο.

Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν πως η χορήγηση αιμοπρεσίνης, δεσμεύει αυτές τις περιοχές του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να ελαττώνει δραστικά το αίσθημα ικανοποίησης που αποκομίζουμε από το φαγητό – ένα αίσθημα που ωθεί πολλούς από εμάς να τρώνε από λαιμαργία ή για να αισθανθούν καλύτερα.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η ανακάλυψή τους ανοίγει τον δρόμο για να δημιουργηθούν νέα φάρμακα αδυνατίσματος, αλλά και μέθοδοι για να θεραπευτεί η χρήση αλκοόλ και ουσιών.

Τα πειράματα στο εργαστήριο έδειξαν πως η χορήγηση φυσικής αιμοπρεσίνης σε ποντίκια, οδηγούσε σε μείωση της κατανάλωσης φαγητού (τα ζώα σταματούσαν να τρώνε μόλις χόρταιναν), δίχως να αλλάξει κάτι άλλο στην συμπεριφορά τους.

Ωστόσο, μια συνθετική μορφή της ουσίας ναι μεν οδηγούσε σε μειωμένη πρόσληψη τροφής, αλλά έκανε τα ζώα να… καθαρίζονται νευρικά και να γρατζουνιούνται.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να καταλάβουν γιατί είχε αυτή την παρενέργεια η συνθετική αιμοπρεσίνη, ούτως ώστε να βρουν τρόπους βελτιώσεώς της. Προσπαθούν επίσης να βρουν τρόπους διέγερσης της παραγωγής αιμοπρεσίνης από τον ίδιο τον οργανισμό, ώστε να επιτυγχάνεται το αδυνάτισμα με πιο φυσικό τρόπο.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ online

Στον τελικό η Εθνική Νέων!

Η Εθνική Νέων προκρίθηκε πανηγυρικά στον σημερινό τελικό του Ευρωμπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, μέτα την επικράτηση σε βάρος της "οικοδέσποινας" Κροατίας, στον ημιτελικό με 71-56.

Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στα πρώτα λεπτά, αλλά στη συνέχεια και κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο, ανέβασαν ρυθμό και με εκπληκτική άμυνα, πήραν το προβάδισμα και άρχισαν να φτιάχνουν διαφορά ασφαλείας.

Οι διεθνείς μας διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, παρά την προσπάθεια που έκαναν οι Κροάτες για να αντεπιτεθούν, μειώνοντας σε 49-44. Όμως, το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για έναν...με την Εθνική μας να μην αφήνει περιθώρια στους αντιπάλους της και να "σφραγίζει" το εισιτήριο του τελικού.

Δεκάλεπτα: 16-19, 32-27, 53-44, 71-56

Οι σκόρερς της Εθνικής Ελλάδος: Γεωργάκης 2, Β. Μάντζαρης 11, Παπανικολάου 14, Σλούκας 7, Γιάνκοβιτς, Παππάς 23, Κασελάκης 5, Σαρικόπουλος 8.

Η αντίπαλος της Εθνικής μας στον σημερινό τελικό θα είναι η Γαλλία που νίκησε 86-83 την Ισπανία, στον άλλο ημιτελικό.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Νησιά σε τιμή ευκαιρίας; Ρε μπας και είμαι εγώ ο ανώμαλος;!!!!

Έβλεπα την σελίδα και δεν πίστευα στα μάτια μου.
Ελληνικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας.
Πόσο τα πουλάμε τα νησιά μας μωρέ? Είμαστε φθηνοί λένε, ένα ελληνικό νησάκι κοστίζει λιγότερο από ένα ski σαλέ στις Άλπεις.
Ξεκινάνε από 1.500.000 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από μια καλή μίζα για προμήθεια του δημόσιου. 11 νησάκια μας είναι στο σφυρί σ' αυτή εδώ τη σελίδα
Ποιανού είναι? Ποιος τα πουλάει μωρέ?
Άντε να πουλήσουν και εμάς για να ξεχρεώσουν το ΔΝΤ.
Και αυτό που με τρελαίνει περισσότερο είναι το αν αυτή είναι μόνο η αρχή. Μας σκίζουν στην εφορία, μετά μας παίρνουν ότι έμεινε με τον τζόγο, πουλάμε και 200 -300 από τα 2.000 νησιά που έχουμε και ξεχρεώσαμε το μπουγιουρντί που μας επέβαλαν με τα ταμεία τους και τις τρόικες.
Είναι normal αυτό ρε παιδιά και εγώ είμαι ο ανώμαλος που μου έκανε τόση εντύπωση?
Βοηθάτε γιατί θα χάσω και αυτό το λίγο που είχα.


Του Γιάννη Μυλωνά...
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://gianniotis.blogspot.com

Παπανδρέου: Στα 16 δούλεψα υλοτόμος σε βενζινάδικο και καθαριστής!!

Σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου ARTE συμμετείχε o Γιώργος Παπανδρέου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντά στις ερωτήσεις της 28χρονης δικηγόρου, Μαρίας Ναθαναήλ, που εκπροσωπεί τη γενιά των 700 ευρώ, και αποκαλύπτει ότι μικρός δούλεψε σκληρά..

Καθισμένος σε ένα παγκάκι του Εθνικού Κήπου και με σηκωμένα τα μανίκια, ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η κρίση και τα μέτρα εντείνουν την ανασφάλεια των νέων, ωστόσο τονίζει ότι δεν συμφωνεί με την κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

"Έχουμε προβλήματα που τα αντιμετωπίζουμε με προσωρινά μέτρα για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Δεν θα γίνουμε ανταγωνιστικοί αν δεν διαθέτουμε σύστημα κοινωνικής προστασίας. Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το σωστό μοντέλο..." αναφέρει.

Στο γαλλικό ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά στα επεισόδια που προκάλεσε ο θάνατος του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το όπλο αστυνομικού στα Εξάρχεια και στον εμπρησμό με μολότοφ, που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων στο υποκατάστημα της Μαρφίν στην οδό Σταδίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση κάνοντας τομές - έστω και επώδυνες.

"Είμαστε σε κρίση -σημειώνει- αλλά θα βγούμε. Και θα προχωρήσουμε στις τομές στο ασφαλιστικό, στο συνταξιοδοτικό, στην εκπαίδευση, στην υγεία...".

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι 8 στους 10 νέους αναζητούν δουλειά στο Δημόσιο, επειδή τα πτυχία τους δεν έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Ερωτηθείς, μάλιστα, για τους νέους ανθρώπους που αναγκάζονται ακόμη και να μεταναστεύσουν, σε αναζήτηση εργασίας, θυμήθηκε τα νεανικά του χρόνια, λέγοντας:

"Από τα 16 μου η μητέρα μου μου είπε πήγαινε δούλεψε. Και δούλεψα στις καλοκαιρινές διακοπές μου και τα Χριστούγεννα για το χαρτζιλίκι μου και ως φοιτητής. Έκανα τον υλοτόμο, τον βενζινά, τον καθαριστή... Με βοήθησε να καταλάβω τι σημαίνει σκληρή δουλειά και γιατί αξίζει να σπουδάσει κανείς για να ψάξει κάτι καλύτερο"

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr