'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ο τελευταίος μισθός....

Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σήμερα στη δυτική Βαγδάτη εναντίον σουνιτικής πολιτοφυλακής, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, την ώρα που οι άνδρες της είχαν μαζευτεί για να πληρωθούν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 43 ανθρώπους και τραυματίζοντας 29, σύμφωνα με πηγές από τα ιρακινά υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη Ραντουανίγια, σουνιτική συνοικία της Βαγδάτης.

Σουνίτες αντάρτες που συνδέονται με την αλ Κάιντα προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το πολιτκό κενό που έχει δημιουργηθεί από την αποτυχία των σιιτών, των σουνιτών και των κούρδων να δημιουργήσουν κυβέρνηση συνασπισμού και έχουν εξαπολύσει μία σειρά επιθέσεων μετά τις εκλογές του Μαρτίου.

Στη σημερινή επίθεση ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε πάνω του ανάμεσα σε άνδρες της πολιτοφυλακής Sahwa. Η Sahwa αποτελείται από σουνίτες μαχητές που στο παρελθόν είχαν συμμαχήσει με την αλ Κάιντα, αλλά το 2006-7 στράφηκαν εναντίον της και βοήθησαν τις αμερικανικές δυνάμεις.

Όλοι οι νεκροί είναι άνδρες της πολιτοφυλακής, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο στρατιώτες, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Άμυνας.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί σε σουνιτικές περιοχές της Βαγδάτης μία σειρά επιθέσεων εναντίον ανδρών της Sahwa , οι περισσότερες από τις οποίες αποδίδονται σε αντίποινα.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου