'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Βουλή

Υπερψηφίστηκαν την Παρασκευή (16/07), με ευρεία συναίνεση οι αλλαγές στον κανονισμό του Κοινοβουλίου που εισηγήθηκε ο πρόεδρος Φ. Πετσάλνικος.
Όπως ανακοινώθηκε για την ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στη στελέχωση του Κοινοβουλίου, οι προσλήψεις θα γίνονται μόνον μέσω ΑΣΕΠ και θα απαγορευτούν η μονιμοποίηση μετακλητών υπαλλήλων και η μετάταξη στη Βουλή των αποσπασμένων σ' αυτή δημοσίων υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων, αναμορφώνεται ο θεσμός της βουλευτικής ασυλίας, με τον περιορισμό της ισχύος της μόνο σε ζητήματα που άπτονται της πολιτικής δράσης.

Ο βουλευτής, όπως σημειώνει ο κ. Πετσάλνικος, πρέπει να προστατεύεται κατά την άσκηση των καθηκόντων και του λειτουργήματός του, ωστόσο δεν θα πρέπει να καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με τη βουλευτική του δραστηριότητα.

Επίσης, από εφέτος τα πόθεν έσχες όλων των βουλευτών να δημοσιοποιούνται στο Διαδίκτυο.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση των σχεδίων νόμου στη Βουλή, θα προηγείται υποχρεωτικό στάδιο δημόσιας διαβούλευσης, θα υπάρχει υποχρεωτική σύνταξη έκθεσης αξιολόγησης των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων της εφαρμογής του, καθιέρωση διπλής ανάγνωσής του στις επιτροπές της Βουλής, αλλά και απαγόρευση κατάθεσης τροπολογιών μετά τις 14.00, τις Παρασκευές.

Αλλαγές προβλέπονται και στη διαδικασία της "Ώρας του Πρωθυπουργού", όπου ο ερωτών θα αναπτύσσει ο ίδιος την επίκαιρη ερώτησή του -αντί της ανάγνωσης από τον περοεδρεύοντα- και να έχει το δικαίωμα μιας επιπλέον τοποθέτησης. Στόχος, να ενισχυθεί η αμεσότητα και η ζωντάνια του διαλόγου στον κοινοβουλευτικό έλεγχο

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου