'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Έγγραφα συνομωσιών του '' Σχεδίου Βαριοπούλα ''

Τα σχέδια είχαν ως στόχο γνωστές προσωπικότητες του δημοσιογραφικού χώρου και επικεφαλείς μη μουσουλμανικών κοινοτήτων.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “TARAF”, έγινε γνωστό το κατηγορητήριο του Σχεδίου Βαριοπούλα, που συμπεριλαμβάνει την λίστα των συνομωσιών, που ετοιμάστηκε από την Περιφερειακή Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Κωνσταντινούπολης.

Τα σχέδια είχαν ως στόχο γνωστές προσωπικότητες του δημοσιογραφικού χώρου και επικεφαλείς μη μουσουλμανικών κοινοτήτων.Η λίστα περιλαμβάνει ξεχωριστές ενότητες, ανάλογα με την ομάδα που άνηκαν οι επιθυμητοί στόχοι.

Η Επιχείρηση Φτυάρι κατά των ακροαριστερών, η Επιχείρηση Πριόνι κατά τών φιλελευθέρων, η Επιχείρηση Γροθιά κατά των δεξιών δημοσιογράφων ,η Επιχείρηση Δρεπάνι κατά των Αρμένιων δημοσιογράφων και η Επιχείρηση Γενειάδα κατά των επικεφαλείς θρησκευτικών μειονοτήτων .

Στην Επιχείρηση Γενειάδα , συμπεριλαμβάνονται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Αρμένιος Πατριάρχης Μεσρώπ Μουταφιάν και ο τέως εκπρόσωπος του Βατικανού Morovic.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο «Βαριοπούλα», το οποίο καταρτίστηκε το 2003, προέβλεπε μεταξύ άλλων τον βομβαρδισμό δύο τζαμιών από τον στρατό, με στόχο να προκληθεί χάος και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για εκδήλωση πραξικοπήματος. Προέβλεπε επίσης την κρίση στο Αιγαίο με κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους καθώς και την κατάληψη τμήματος του ελληνικού Έβρου από τον τουρκικό στρατό.


Serkan Meriç

ΠΗΓΗ: http://www.turkishgreeknews.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου