'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Η…απογείωση των αποστράτων!!!!!

Ποιο είναι το αγαπημένο παιχνίδι των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων; Τα βελάκια! Και ποιους έχουν για στόχους; Σιγά την απορία: Βενιζέλος - Μπεγλίτης σε «φωτό», πρόσωπο en face και πάρε να ’χεις!

Δεν είναι μόνο τα 10 χρόνια περισσότερη υπηρεσία που τους φόρεσαν καπέλο, καταργώντας την 25ετία, δεν είναι ότι, εδώ που τα λέμε, τους έχουν μουρλάνει στην περικοπή – ούτε λάδια για τ’ άρματα μάχης δεν τους αγοράζουν –, την ίδια στιγμή, απλόχερα δίνουν βαθμούς σε απόστρατους ή ακόμη χειρότερα τους επαναφέρουν στην ενέργεια. Κι αν αυτό σήμαινε μόνο... «τσιγκάκια» και γαλόνια, θα λέγαμε «δεν βαριέσαι». Έλα όμως που τα «τσιγκάκια» που παίρνουν οι «δικαιωμένοι» απόστρατοι μεταφράζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ!

Φάμπρικα απόστρατων

Οι απόστρατοι που θεωρούσαν άδικη την αποστρατεία τους, προσέφευγαν στα δικαστήρια,αναδρομικά όλες τις διαφορές που προέκυπταν μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και επιπλέον ποσό στο εφάπαξ! Όταν είχαμε βρει τον μήνα που έθρεφε τους 11, όλα αυτά έμοιαζαν σχεδόν φυσιολογικά. Δεν μπορεί όμως σήμερα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για πόλεμο και προσπαθεί να βγάλει και από τη μύγα... ξύγκι, δεν μπορεί τη στιγμή που οι παραιτήσεις αξιωματικών πάνε βουρ για τις 3.000 (!!!), η ηγεσία του Πενταγώνου να έχει βρει και να επαναφέρει όλους τους «αδικημένους» αεροπόρους! δικαιώνονταν και είτε επέστρεφαν στην ενέργεια είτε έπαιρναν τους επιπλέον βαθμούς και φυσικά

Η αρχή έγινε με τον απόστρατο από τις 19 Μαΐου 2006 με τον βαθμό του σμηνάρχου Αθανάσιου Παπανικολάου. Ο σμήναρχος είχε υπάρξει υπασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος τον είχε στείλει να υπηρετήσει και στην πρεσβεία μας στην Ουάσιγκτον.

Ο Άκης τον «κληροδότησε» στον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος, όταν ανέλαβε το Πεντάγωνο, τον τοποθέτησε διευθυντή του στρατιωτικού του γραφείου. Μέχρι εδώ όλα καλά. Γιατί θα έπρεπε ο Αθανάσιος (Σάκης) Παπανικολάου να επανέλθει στην ενεργό υπηρεσία και από σμήναρχος να γίνει μ’ ένα χαρτί ταξίαρχος και να ετοιμάζεται οσονούπω να φορέσει και τις κλάρες του υποπτέραρχου;

Μπορεί να έγινε ένα σούσουρο στο Πεντάγωνο καθώς Σάκης Παπανικολάου δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με κάποιους συναδέλφους του, αλλά πάνω στην... παντοδυναμία της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το θέμα πέρασε έτσι. Και καλά ο Βενιζέλος έδειξε, ας υποθέσουμε, ένα ενδιαφέρον για τον άνθρωπο που θα του εμπιστευόταν το στρατιωτικό του γραφείο. Το έργο όμως δεν τελειώνει εδώ. Στο ίδιο ΦΕΚ, διαπιστώνουμε ότι ο σμήναρχος μηχανικός γίνεται υποπτέραρχος και εντάσσεται στην επετηρίδα τους! Αυτά δεν τα έκανε ούτε... ο Χουντίνι.

Σταθερές...αξίες

Υπάρχει όμως και συνέχεια, με απόστρατους αξιωματικούς οι οποίοι δεν επανήλθαν στην ενέργεια, πήραν όμως... κάμποσους βαθμούς με Προεδρικό Διάταγμα κατόπιν προτάσεως του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ανάμεσα σ’ αυτούς, βρίσκουμε σημερινό σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη αλλά και τον διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 260, τέσσερις απόστρατοι αεροπόροι «απογειώθηκαν» στον βαθμό του αντιπτέραρχου. Αξιωματικοί που είχαν αποστρατευθεί από το 2004 και μέχρι το 2008, επανακρίνονται,επιπλέον χρήματα, όπως προβλέπει ο νόμος! Κι επειδή μπορεί να έχουμε φτάσει στο σημείο να ειρωνευόμαστε το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», δεν μπορούμε να επικαλούμαστε το δίκιο και τον νόμο όποτε αυτός καλύπτει την εξουσία και να φτάνουμε στο «νόμος είναι το δίκιο του... πτέραρχου»! Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, η επαναφορά των πέντε τελευταίων πτεράρχων μάς κόστισε πάνω από 500.000, και κάποιοι λένε για πολύ πάνω. παίρνουν βαθμούς αλλά και

Τι σημαίνει ο κάθε... βαθμουλάκος που απλόχερα μοιράζουν οι υπουργοί; Οι ιπτάμενοι αξιωματικοί που είτε επανέρχονται στην ενέργεια είτε παίρνουν τους βαθμούς εισπράττουν:

*Αναδρομικά τη διαφορά του μισθού από τον βαθμό που αποστρατεύτηκαν, από τη χρονιά που έφυγαν.

*Αναδρομικά τις διαφορές στα επιδόματα (θέσεως, ευθύνης και κυρίως στα πτητικά) από την ημέρα αποστρατείας τους μέχρι την επαναφορά τους. Μόνο το πτητικό επίδομα υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε 15.000 ευρώ τον χρόνο. Συνεπώς, κάποιος που τον αποστρατεύθηκε το 2004 και τον επανέφερε τώρα το ΠΑΣΟΚ, μόνο για πτητικά εισπράττει, την εποχή του ΔΝΤ, κοντά στις 100.000 ευρώ!

*Εννοείται ότι αλλάζουν προς τα πάνω τα ποσά του εφάπαξ και της σύνταξης.

Με απλά λόγια, για να μην το κουράζουμε με προσθαφαιρέσεις, τα χρήματα που δίνονται στους «δικαιωθέντες» αξιωματικούς είναι πολλά και το κυριότερο αδικαιολόγητα, αυτήν την περίοδο που ο κόσμος – και μέσα σ’ αυτόν και οι εν ενεργεία αξιωματικοί – κυριολεκτικά στενάζουν. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ούτε για τους προηγούμενους – για τους οποίους λέγεται ότι επανέφεραν αξιωματικό που πήρε αναδρομικά κοντά 300.000 ευρώ! – ούτε όμως για τους σημερινούς κυβερνώντες, που από τη μια... κλαίνε με μαύρο δάκρυ για το κόψιμο μισθών και συντάξεων και από την άλλη επαναφέρουν κόσμο και κοσμάκη, λες και διαδέχτηκαν χουντική κυβέρνηση που είχε στείλει αξιωματικούς στην εξορία και έπρεπε να τους... αποκαταστήσει.

Το κλίμα είναι έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ βαρύ για τον Βενιζέλο αλλά και για τον Μπεγλίτη, ο οποίος κάνει και το λάθος να μη βάζει γλώσσα μέσα και μέρα πάρα μέρα βγαίνει σε κάποια τηλεόραση ή ραδιόφωνο για να μιλήσει. Η τελευταία του εμφάνιση στην κρατική τηλεόραση θεωρήθηκε από τους ένστολους άκρως προκλητική, κι έτσι μπήκε κι αυτός στον τοίχο... για βελάκια!

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου