'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Παπανδρέου: Στα 16 δούλεψα υλοτόμος σε βενζινάδικο και καθαριστής!!

Σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου ARTE συμμετείχε o Γιώργος Παπανδρέου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντά στις ερωτήσεις της 28χρονης δικηγόρου, Μαρίας Ναθαναήλ, που εκπροσωπεί τη γενιά των 700 ευρώ, και αποκαλύπτει ότι μικρός δούλεψε σκληρά..

Καθισμένος σε ένα παγκάκι του Εθνικού Κήπου και με σηκωμένα τα μανίκια, ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η κρίση και τα μέτρα εντείνουν την ανασφάλεια των νέων, ωστόσο τονίζει ότι δεν συμφωνεί με την κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

"Έχουμε προβλήματα που τα αντιμετωπίζουμε με προσωρινά μέτρα για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Δεν θα γίνουμε ανταγωνιστικοί αν δεν διαθέτουμε σύστημα κοινωνικής προστασίας. Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το σωστό μοντέλο..." αναφέρει.

Στο γαλλικό ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά στα επεισόδια που προκάλεσε ο θάνατος του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το όπλο αστυνομικού στα Εξάρχεια και στον εμπρησμό με μολότοφ, που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων στο υποκατάστημα της Μαρφίν στην οδό Σταδίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση κάνοντας τομές - έστω και επώδυνες.

"Είμαστε σε κρίση -σημειώνει- αλλά θα βγούμε. Και θα προχωρήσουμε στις τομές στο ασφαλιστικό, στο συνταξιοδοτικό, στην εκπαίδευση, στην υγεία...".

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι 8 στους 10 νέους αναζητούν δουλειά στο Δημόσιο, επειδή τα πτυχία τους δεν έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Ερωτηθείς, μάλιστα, για τους νέους ανθρώπους που αναγκάζονται ακόμη και να μεταναστεύσουν, σε αναζήτηση εργασίας, θυμήθηκε τα νεανικά του χρόνια, λέγοντας:

"Από τα 16 μου η μητέρα μου μου είπε πήγαινε δούλεψε. Και δούλεψα στις καλοκαιρινές διακοπές μου και τα Χριστούγεννα για το χαρτζιλίκι μου και ως φοιτητής. Έκανα τον υλοτόμο, τον βενζινά, τον καθαριστή... Με βοήθησε να καταλάβω τι σημαίνει σκληρή δουλειά και γιατί αξίζει να σπουδάσει κανείς για να ψάξει κάτι καλύτερο"

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου