'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ο θάνατος-μυστήριο και ο Γενικός Γραμματέας...

Ανεξιχνίαστος παραμένει ο θάνατος του 44χρονου ψαρά, που βρέθηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή, ανοιχτά της Μυτιλήνης. Την ίδια ώρα έχουν προκληθεί πολλές αντιδράσεις για το γεγονός ότι στο εμπλεκόμενο στο δυστύχημα σκάφος του Λιμενικού επέβαινε ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το ιστορικό και η παραπληροφόρηση

Στις 4 Ιουλίου, το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το οποίο σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ακυβέρνητη βάρκα, ανοιχτά της Μυτιλήνης, και, μάλιστα, διευκρίνιζε ότι παρά λίγο να υπάρξει σύγκρουση. Αργότερα, εντοπίζεται νεκρός ο ερασιτέχνης ψαράς, Αριστείδης Μπούκας, αλλά, παράλληλα, αποκαλύπτονται και δύο άλλες, πολύ σοβαρές πτυχές του θέματος. Ότι, δηλαδή, είχε προηγηθεί σύγκρουση των δύο σκαφών, αλλά και ότι στο σκάφος του Λιμενικού επέβαινε ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης. Μετά από πολλά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ο κ. Χαλκιώτης αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα, μέσω συνέντευξης Τύπου.

Το θέμα της μεταφοράς του από σκάφος του Λιμενικού βρέθηκε στο επίκεντρο επίθεσης και από τον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, που θέτει το ερώτημα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το αν, όντως, υπήρχε προγραμματισμένη αποστολή.

Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, το αν μπορεί να θεωρηθεί προγραμματισμένη αποστολή η μεταφορά πολιτικού προσώπου για τη συμμετοχή του σε εκδήλωση, όπως αυτή της «Πανελλήνιας Ένωσης Σκαφών», στην οποία παρευρέθη ο γενικός γραμματέας σε μια περίοδο που περικόπτονται ακόμα και οι ελάχιστες δαπάνες του Δημοσίου. Ο Δημήτρης Χαλκιώτης, από τη δική του πλευρά, λέει ότι το σκάφος του Λιμενικού, του παραχωρήθηκε μετά από εισήγηση της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα μετακίνησης. Με λίγα λόγια, ο γενικός γραμματέας είπε ότι, αν επέλεγε να μετακινηθεί με το πλοίο της γραμμής, το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο, μια και θα χρειαζόταν να μείνει και σε ξενοδοχείο της Χίου.

Σε σχέση με το μοιραίο βράδυ, το «κουβάρι» δε δείχνει να ξετυλίγεται. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς είναι δυνατό ένα επιχειρησιακό σκάφος του Λιμενικού να μην μπορεί να εντοπίσει από το ραντάρ του ένα σκάφος, τη στιγμή που η συνήθης αποστολή τέτοιων σκαφών είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό δουλεμπορικών που, ως γνωστό, κινούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Είναι προφανές ότι, αν η μεταχείριση του θέματος ήταν διαφορετική, θα είχαν λυθεί πολλές απορίες σε εκείνους που έσπευσαν να θεωρήσουν υπαίτιους του θανάτου τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Φως στην ιστορία αναμένεται να ρίξει η ανάκριση που διενεργείται.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Γάτες έφαγαν το νεκρό ιδιοκτήτη τους!!!

Μια πραγματικά σοκαριστική είδηση μας έρχεται από την Αμερική. Ο 74χρονος Herbert Walden ζούσε μαζί με την 94χρονη κατάκοιτη και ανήμπορη μητέρα του. Δυστυχώς, ο Herbert πέθανε απο καρδιακή προσβολή και η ηλικιωμένη γυναίκα δε μπορούσε να κάνει τίποτα. Η μητέρα πέθανε λίγες μέρες μετά απο αφυδάτωση αφού δεν ήταν σε θέση να εξυπηρετηθεί.

Στο σπίτι ζούσαν μαζί τους 16 γάτες και ένας σκύλος. Η αστυνομία βρήκε τους 2 νεκρούς μαζί με 4 γάτες και ένα σκύλο που είχαν χάσει και αυτά τη ζωή τους. Οι υπόλοιπες γάτες που λιμοκτονούσαν είχαν αρχίσει να τρώνε το πόδι του Herbert.!

ΠΗΓΗ: http://www.stifora.gr

Η φτώχεια εξουθενώνει τους Σκοπιανούς…

«Πίεση προς τη Φτώχεια» τιτλοφορεί το μακροσκελές άρθρο του ο Αλεξαντάρ Πέσεφ, στο ‘ράδιο σλόμπονταν εβρόπα’ που αποκαλύπτει την οδυνηρή πραγματικότητα μιας χώρας στην οποία η ηγεσία της προσπαθεί να καλύψει με πάσα επιμέλεια.

{ παρέκβαση: Σήμερα, μάλιστα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πληρωμές προς τους εργολάβους των δημοσίων έργων επ’ αόριστον}.

«Τα δεδομένα», αρχίζει ο συντάκτης , «αποδεικνύουν ότι είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία και οι πολίτες πιέζονται ολοένα και περισσότερο προς τη φτώχεια. Οικονομικοί εμπειρογνώμονες βλέπουν ως μόνη λύση για τη χώρα την ένταξή της στις ευρωατλαντικές δομές»

Ο αρθρογράφος μιλώντας με τους εξουθενωμένους κατοίκους των Σκοπίων δεν θα παραλείψει να σημειώσει και τις στατιστικές της ευρωπαϊκής ένωσης, όπου τα Σκόπια έχουν το μικρότερο αριθμό αμειβόμενων εργαζομένων, συγκριτικά με το πληθυσμό τους.

«Δεν έχω εισόδημα» θα πει ένας πολίτης, « και έχω 35 χρόνια στο επάγγελμα, σύνταξη δεν μου δίνουν γιατί δεν έχω συμπληρώσει τα 60 χρόνια, δεν έχω να πληρώσω την τηλεόραση, το νερό, το τηλέφωνο και με το ζόρι τρώω κάτι».

Η πλειονότητα του κόσμου πιστεύει ότι αν, η πΓΔΜ, ενταχθεί στην ευρωπαϊκή ένωση, ως δια μαγείας, θα πάψουν να υπάρχει φτώχεια και δυστυχία. Αυτή η σκέψη είναι μια πολιτική που καλλιεργούν τα δύο μεγάλα κόμματα για να καλύψουν τις αδυναμίες τους.

Ο Δρ Γκεόργκε Τονόφσκι θα σημειώσει ότι η χώρα από την ημέρα της ανεξαρτησίας της, πριν από είκοσι χρόνια, κυβερνιέται από δημαγωγούς, οι οποίοι σε κάθε προεκλογική περίοδο αναφέρονται στην καταπολέμηση της φτώχειας. Θα συνεχίσει όμως και θα τονίσει ότι τίθεται υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να βρει ένα καλύτερο μέλλον η νέα γενιά.

«Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και πιστεύω ότι αν θέλουμε να διατηρηθεί η χώρα μας, ως οντότητα, και να βρουν τα παιδιά μας την ειρήνη και τη σιγουριά, πρέπει να ενταχθούμε το συντομότερο στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η είσοδος στην ευρωπαϊκή οικογένεια θα αυξήσει εκ των πραγμάτων την απασχόληση και θα μειώσει την ανεργία».

Αν και η κρατική στατιστική υπηρεσία ανακοινώνει στοιχεία τα οποία δείχνουν αύξηση της απασχόλησης, εντούτοις, πως είναι δυνατό να γίνεται αυτό, όταν παρουσιάζεται μείωση του φόρου στο εισόδημα φυσικών προσώπων κατά 4%;, διερωτάται ο συντάκτης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, το 25% των νοικοκυριών στην πΓΔΜ αδυνατεί να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα, 23% υποσιτίζεται, 38% δεν έχει θέρμανση στις οικίες του, 60% δεν έχει απασχόληση, και 43% είναι κάτω από το μέσο όρο. Σύμφωνα με την έρευνα σε χειρότερη θέση από το σλαβικό πληθυσμό βρίσκεται ο αλβανικός και ακόμη χειρότερη οι Ρόμα (τσιγγάνοι).

ΠΗΓΗ: http://echedoros-a.blogspot.com

Της γύρισαν τα πόδια… ανάποδα !!!

Σε μία δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα επέμβαση υποβλήθηκε μία νεαρή Κινέζα, τα πόδια της οποίας είχαν γυρίσει ανάποδα, μετά από ένα φριχτό τροχαίο.


Η Xiao Fang ήταν μόλις επτά χρόνων, όταν ενεπλάκη στο αυτοκινητικό ατύχημα που της προκάλεσε αυτήν την τρομερή
δυσμορφία.

Οι χειρουργοί τότε κατάφεραν να αποκλείσουν ως επιλογή τον ακρωτηριασμό, αλλά τα άκρα της άρχισαν να αναπτύσσονται ανάποδα.
Η 22χρονη από την περιοχή Harbin της
βόρειας Κίνας ζει με αυτό το πρόβλημα εδώ και 15 χρόνια. Η διορθωτική επέμβαση έγινε στις 21 Ιουνίου. Τα πόδια της έκτοτε είναι σε γύψο και σύμφωνα με τους γιατρούς, όταν τον βγάλει, η νεαρή θα μπορεί να περπατά κανονικά

Από τον Γκρινιάρη
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kalyterotera.blogspot.com

Διστακτικός ο Ομπάμα για Super Cobra και Predator προς την Τουρκία

O τούρκος πρωθυπουργός στην κατά ιδίαν συζήτηση που είχε στην τελευταία του επίσκεψη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ζήτησε για την Τουρκία στον αγώνα της κατά του κινήματος του ΡΚΚ, έξι συνολικά ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα τύπου Predator, μια και σύμφωνα με την αντίληψη της Άγκυρας τα ισραηλινά UAV Heron δεν είναι αρκετά.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε "θα δούμε. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια αντίδραση εναντίον της Τουρκίας αυτή τη στιγμή. Γι 'αυτό και δεν πιστεύω ότι η πώληση θα εγκριθεί σε αυτό το περιβάλλον".

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μilliyet, σε ένα αντίστοιχο αίτημα για την άμεση πώληση αμερικανικών επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Super Cobra προς την Τουρκία, το οποίο πρέπει να λάβει επίσης την έγκριση του Κογκρέσου, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν ήταν αντίθετος επί της αρχής για την πώληση των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, αλλά επισημάνθηκε ότι η ανάγκη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν στον συγκεκριμένο τομέα αντανακλάται στη διαθεσιμότητα του πλεονάζοντος αμερικανικού υλικού στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται εκ μέρους μας πως σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιεύσεις, έχει εγκριθεί η άμεση πώληση δύο Super Cobra προς την Τουρκία. Προ μηνών και σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα κοινοποίησε την πώληση πέντε ελικοπτέρων του τύπου Super Cobra προς την Τουρκία, χωρίς όμως να προχωρήσει περαιτέρω το θέμα μέχρι σήμερα.

http://fox2e-mag.blogspot.com/2010/07/super-cobra-predator.html

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://infognomonpolitics.blogspot.com

Νόμος στην Πολωνία: ευνουχισμός σε παιδεραστές και βιαστές.

Νόμος που προβλέπει τον υποχρεωτικό χημικό ευνουχισμό σε παιδεραστές που έχουν καταδικαστεί για βιασμό ή αιμομιξία, τέθηκε σήμερα σε ισχύ στην Πολωνία.

Ο σχετικός νόμος είχε εγκριθεί από το πολωνικό κοινοβούλιο τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με το νέο νόμο, όποιος έχει καταδικαστεί για βιασμό ανηλίκου κάτω των 15 ετών ή βίασε μέλη της οικογένειάς του, θα υποβάλλεται, από σήμερα, σε αναγκαστική ψυχολογική και φαρμακευτική θεραπεία για τη μείωση της σεξουαλικής του ορμής καθώς θα εκτίει το υπόλοιπο της φυλάκισής του.

Η ‘θεραπεία’ θα είναι ενέσιμη και θα εξουδετερώσει τη λειτουργία των όρχεων, ώστε το άτομο να καταστεί ανίκανο σεξουαλικά. Επιπρόσθετα με το νέο νόμο η καταδίκη για βιασμό ανηλίκων από τρία χρόνια αυξήθηκε στα δεκαπέντε. Ο νόμος προβλέπει ποινές φυλάκισης έως και τριών ετών για όσους έχουν καταδικαστεί για απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκων κάτω...

των 15 ετών στο Διαδίκτυο.
Για την ψήφιση του νέου νόμου ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τούσκ, έθεσε το αμφιλεγόμενο ζήτημα του χημικού ευνουχισμού σε καταδικασθέντα για παιδεραστία, ενός 45χρονου, που κατηγορήθηκε για συνεχή βιασμό και απομόνωση της κόρης της 21χρονης κόρης του επί πέντε χρόνια.
Η νεαρή πολωνή έμεινε δύο φορές έγκυος και τα δύο παιδιά της, ήταν αποτέλεσμα του βιασμού από τον πατέρα της.
Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
Από το Σκεφτόμαστε Ελληνικά
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://epirus-ellas.blogspot.com

Ο Καρατζαφέρης και η Τζένιφερ Λόπεζ

Την απόφαση της Τζένιφερ Λόπεζ να ματαιώσει την εμφάνισή της σε κοσμική εκδήλωση στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου σχολίασε ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του.

«Η απόφαση της κ. Τζένιφερ Λόπεζ να ματαιώσει την εμφάνισή της στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, οδηγεί σε ένα καλό και ένα κακό συμπέρασμα:

Το καλό είναι το ότι ο Ελληνισμός, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει την αμείωτη δύναμη, την ισχυρή θέληση και δυναμική του στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Το κακό είναι ότι τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, όσο και τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, με την παντελή απουσία και σιωπή τους, επιβεβαιώνουν, δυστυχώς για πολλοστή φορά, την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για την αποτροπή κάθε προσπάθειας «de facto» αναγνώρισης του καθεστώτος

Έρογλου στα κατεχόμενα.

Ας συνεχίσουν ήσυχοι τον μακάριο ύπνο τους.

Ο ΛΑ.Ο.Σ αγρυπνά.»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μάλιστα, αλλά και βουλευτές του κόμματος είχαν καταθέσει ερωτήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και τα άλλα Ευρωπαϊκά Όργανα για τη συγκεκριμένη συναυλία και σήμερα νιώθουν ικανοποιημένοι από την απόφαση της διάσημης τραγουδίστριας.

zougla.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Συνταγή Ιταλίας στην άρση του καμποτάζ

Εχοντας στο μυαλό κυρίως την τουριστική περίοδο του 2011

Αναφορικά με την απασχόληση των Ελλήνων ναυτικών στα πλοία που έχουν σημαία χώρας εκτός Ε.Ε. (ήδη δεν υπάρχει περιορισμός για τα κοινοτικά πλοία), το υπουργείο φέρεται να επιλέγει ένα μοντέλο παροχής οικονομικών κινήτρων στις εταιρείες, ακολουθώντας σε γενικές γραμμές την πολιτική που ακολούθησε κατά την άρση του καμποτάζ η Ιταλία. Σημειώνεται πως η γειτονική χώρα εμφανίζεται να απολαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο από τα έσοδα της κρουαζιέρας, ελέγχοντας το 2008 το 30% της συνολικής «πίτας». Το αντίστοιχο ποσοστό της χώρας μας για την ίδια χρονιά δεν ξεπέρασε το 3,3%, αφού μόλις το 6,5% των επιβατών αποβιβάστηκε στη διάρκεια του ταξιδιού του σε ελληνικό λιμάνι.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι τα κρουαζιερόπλοια θα πρέπει να μεταφέρουν τουλάχιστον 49 επιβάτες και να παραμένουν στο ελληνικό λιμάνι από το οποίο ξεκινούν το ταξίδι τους τουλάχιστον 12 ώρες. Κάθε ταξίδι θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 48 ώρες και όλα αυτά αναμένεται να περιλαμβάνονται και στις συμβάσεις που θα κληθούν να υπογράψουν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες με το Ελληνικό Δημόσιο.Στις συμβάσεις, που θα ισχύουν για 3 χρόνια από την υπογραφή τους, θα αναφέρονται επίσης οι επενδύσεις που ενδεχομένως επιθυμούν να πραγματοποιήσουν οι εταιρείες στην Ελλάδα, καθώς και η διαδικασία απόδοσης ειδικής εισφοράς στο Κεφάλαιο Ανεργίας και Ασθενείας Ναυτικών.

Σε μεγάλο βαθμό οι διατάξεις του νόμου θα εξειδικευθούν με υπουργικές αποφάσεις, η έκδοση των οποίων αναμένεται για το μέλλον. Ωστόσο, δίνεται στις ενδιαφερόμενες εταιρείες να λάβουν προσωρινή άδεια που θα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.Διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή συμβούλου που θα συνεργαστεί με το Δημόσιο για την είσοδο ιδιωτών στη διαχείριση λιμένων αναμένεται να προκηρύξει σύντομα η Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο θα δημιουργηθούν εταιρείες συμμετοχών, οι οποίες θα λειτουργούν σαν «ομπρέλα» του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και περιφερειακών λιμανιών. Στόχος είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων στις συγκεκριμένες εταιρικές οντότητες.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης να αρθεί το καμποτάζ, υποστηρίζοντας ότι θα αυξήσει την ανεργία, θα επιδεινώσει τις εργασιακές συνθήκες και θα πλήξει τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες στον τουρισμό. «Οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι μεγαλοεφοπλιστές και οι μεγαλοξενοδόχοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Την σκότωσε και την πέταξε στα σκουπίδια


Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στα Πετράλωνα
Μία 35χρονη γυναίκα από τη Γεωργία είναι η δράστης του φρικιαστικού εγκλήματος στα Πετράλωνα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από δύο μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη σκότωσε την ομοεθνή της και στη συνέχεια την έδεσε χειροπόδαρα, έβαλε το πτώμα σε σακούλα σκουπιδιών και το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, σε κοινή θέα.

Όπως ομολόγησε, κίνητρο του στυγερού εγκλήματος ήταν οι...
οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα.
Για την υπόθεση θα γίνει σχετική παρουσίαση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σε λίγη ώρα.

Ήθελε τον αδερφό του νεκρό!!!

Παγίδα θανάτου είχε στήσει στον αδερφό του ένας 29χρονος, ο οποίος διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την κουνιάδα του. Έδωσε χρήματα σε έναν 34χρονο για να τον εκτελέσει, ωστόσο ο τελευταίος λύγισε και τα είπε όλα στην αστυνομία

Στη σύλληψη ενός 34χρονου, ενός 29χρονου και μιας 29χρονης, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση "συμβολαίου θανάτου" προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας ο 34χρονος ο οποίος αποκάλυψει ότι είχε δεχθεί 2000 ευρώ προκειμένου να σκοτώσει έναν 35χρονο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, τα χρήματα του τα είχε δώσει ο 29χρονος αδερφός του υποψήφιου θύματος, ο οποίος διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τη γυναίκα του αδερφού του.

Ο 34χρονος είπε στους αστυνομικούς, ότι πήρε τα χρήματα όχι για να προχωρήσει στην εκτέλεση, αλλά για να την αποτρέψει, καθώς γνώριζε ότι υπήρχαν άλλοι που δεν θα είχαν ενδοιασμούς.

Μετά την κατάθεσή του, η αστυνομία συνέλαβε τον ίδιο, τον 29χρονο εντολέα και τη σύζυγο του αδερφού του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Λαμίας.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Η Lady Gaga και τα απόρρητα έγγραφα του Αμερικανικου στρατού!!!

ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ

Πριν λίγο καιρό ο στρατιωτικός αναλυτής Bradley Manning κατάφερε να αποσπάσει απόρρητα έγγραφα και ντοκουμέντα απο τον Αμερικανικό Στρατό και να τα στείλει στη γνωστή ιστοσελίδα Wikileaks. Video με επίθεση στο Αφγανιστάν κατα την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες άμαχοι έκανε αίσθηση σε όλο τον πλανήτη και μέχρι τότε είχε χαρακτηριστεί απόρρητο. Που κολλάει όμως η Lady Gaga; H τραγουδίστρια ήταν...


το άλλοθι του Manning. Πήγαινε cd που έγραφαν πάνω Lady Gaga και έκανε πως άκουγε τραγούδια της ενώ στην ουσία μετέφερε στα cd αυτά τα απόρρητα ντοκουμέντα


ΠΗΓΗ: http://troktiko.blogspot.com

Ετοιμάζουν ηλεκτρονική ταυτοποίηση στοιχείων για όλους τους πολίτες

Πάει καιρός που ο κόσμος κατέβαινε στους δρόμους για τις νέες ταυτότητες....

Ένας αριθμός κι ένα τσιπάκι θα δίνουν σύντομα όλες τις πληροφορίες του κάθε ατόμου.

Πολύ σύντομα, η ταυτότητά σας θα μοιάζει με την πιστωτική σας κάρτα καθώς σ’ ένα «έξυπνο» τσιπ που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στη χώρα μας θα ενσωματώνει όλα τα στοιχεία σας, όπως αριθμό δημοτολογίου, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κ.ά. σε μια "μαγική" κάρτα...


Η επονομαζόμενη "Κάρτα του Πολίτη" , η νέα «ηλεκτρονική ταυτότητα» αναμένεται να μπει στη ζωή μας το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τα προσεχή χρόνια να αντικαταστήσει εντελώς ακόμη και την κλασική αστυνομική ταυτότητα που όλοι έχουμε.

Η νέα «ταυτότητα» θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ που θα ενσωματώνει τον αριθμό δημοτολογίου σου, το ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου), τον αριθμό ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), ενώ θα έχει φυσικά φωτογραφία, αλλά και το δακτυλικό σου αποτύπωμα.

Επιπλέον, θα αποτελεί ένα «διαβατήριο» που θα σε βάλει σε μία νέα εποχή ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς, εισάγοντας τον αριθμό της και έναν κωδικό πρόσβασης, θα μπορείς μέσω Διαδικτύου να έχεις πρόσβαση στον ιατρικό σου φάκελο και σε πολλά ακόμη στοιχεία.

Έτσι, πολύ σύντομα, με μία μόνο κάρτα, θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας την ως κάρτα δημότη, ασφαλισμένου, ασθενούς, νέου κ.ο.κ.

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της πριν λίγες μέρες , τη χαρακτήρισε ως «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να μην προβληματίζεται από τη γραφειοκρατία».

Ήδη, στις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες ώστε, μέχρι τα τέλη του έτους, να έχουν μπει οι προϋποθέσεις, για να μπει η κάρτα πολίτη στη ζωή μας μέσα στο 2011, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τους Έλληνες πολίτες άνω των 18 ετών, θα εκδοθεί αντίστοιχη κάρτα Πολίτη τόσο για άτομα ηλικίας 12 έως 18 ετών, όσο και για τους μετανάστες (σύμφωνα με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία).

ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

Νέα σενάρια πτώχευσης – 2οι στον κόσμο σε δημόσιο χρέος

Νέα σενάρια πιθανής πτώχευσης της Ελλάδας, κυκλοφόρησαν και πάλι στο εξωτερικό. Σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας «CMA Data Vision», η πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας εξαιτίας του υψηλού δημοσίου χρέους της τα επόμενα πέντε χρόνια είναι μεγαλύτερη από 50%.
Όπως αναφέρεται, το δημόσιο χρέος της χώρας έγινε το τελευταίο τρίμηνο, το δεύτερο στον κόσμο από πλευράς επικινδυνότητας, μετά τη Βενεζουέλα ενώ τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους κατείχε την ένατη θέση.
Σύμφωνα με τον ίδιο πίνακα η Αργεντινή έχει περάσει πλέον στην... τρίτη θέση και ακολουθούν Πακιστάν, Ουκρανία, Ντουμπάι, Ιράκ, Ρουμανία, Λετονία και Βουλγαρία.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η Ελλάδα εμφανίζεται πρωταθλήτρια-πρώτη στον σχετικό πίνακα- για το κόστος ασφάλισης του δημόσιου χρέους της.
Έτσι τα ελληνικά Cds (συμβόλαια ασφάλισης έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας και αδυναμίας εξαργύρωσης - πληρωμής των ομολόγων του στους αγοραστές τους) πέρασαν από τις 346 μονάδες βάσης την 1η Απριλίου στις 1003,4 μονάδες βάσης στις 29 Ιουνίου, σημείωσαν δηλαδή μια αύξηση-παγκόσμιο ρεκόρ της τάξης του 190% .
Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://alepounews.blogspot.com

Διάσωση στην Μόσχα με επέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ

Διάσωση στην Μόσχα μέσω Αθήνας, μιας 23χρονη Ρωσίδας, η οποία κατά τη διάρκεια συνομιλίας της σε chat room, εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει, λόγω ερωτικής απογοήτευσης, εντόπισαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ!
Οι αστυνομικοί μελέτησαν τα μηνύματα που έστελνε η 23χρονη, σύμφωνα με τα οποία ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή της, επειδή βίωνε μια ερωτική απογοήτευση.

Πεπεισμένοι ότι η κοπέλα είχε πρόθεση να κάνει πράξη τις απειλές της, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά της ίχνη, τα οποία οδηγούσαν στη Μόσχα.

Αμέσως το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας τις αστυνομικές αρχές της Ρωσίας, προκειμένου να προλάβουν την 23χρονη.

Πραγματικά, η άμεση επέμβαση των αστυνομικών αρχών των δύο χωρών, είχε αίσια έκβαση και η αυτοκτονία της νεαρής Ρωσίδας απετράπη.

http://www.defencenet.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://periergaa.blogspot.com

Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων

Ξεσκονίζουν τις καταθέσεις 500.000 οφειλετών του Δημοσίου, το ΣΔΟΕ, οι ΔΟΥ και τα τελωνεία για να προχωρήσουν σε κατασχέσεις.

Καθημερινά οι τράπεζες δέχονται εκατοντάδες αιτήματα από τις οικονομικές Αρχές για οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς το οικονομικό επιτελείο ζητά πλέον και τη συνδρομή των πιστωτικών ιδρυμάτων για άρση του τραπεζικού απορρήτου, ώστε να εισπράξει τμήμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με τους τραπεζίτες, η άρση του απορρήτου των καταθέσεων αποτελεί μέσο πίεσης για τους οφειλέτες που δεν προσήλθαν για να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέχρι τις 30 Ιουνίου και τώρα βρίσκονται υπό την απειλή της κατάσχεσης των καταθέσεών τους.

Αλλωστε, με τον φορολογικό νόμο καθιερώθηκαν νέες διαδικασίες κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων και παράλληλα θεσμοθετήθηκε η επίσπευση των προγραμμάτων πλειστηριασμών ακινήτων για όσους χρωστούν.

Τα αιτήματα που διαβιβάζονται με την ένδειξη του «επείγοντος» προς τις τράπεζες (με ταυτόχρονη κοινοποίηση και στο υπουργείο Οικονομικών) από το ΣΔΟΕ, τις Εφορίες, αλλά και από τα τελωνεία της χώρας, έχουν θέμα «τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου». Και το κάθε αίτημα συνήθως αφορά περισσότερους του ενός οφειλέτες.

Οι φορολογικές αρχές ζητούν να πληροφορηθούν αν οι οφειλέτες διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως και το ύψος των υπολοίπων τους.

Θα πρέπει να τονιστεί πως για εφέτος ο στόχος του υπουργείου είναι να εισπραχθούν 1,5 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη, που συνολικά υπερβαίνουν τα 30 δισ. ευρώ. Μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους έχουν εισπραχθεί 520 εκατ. ευρώ. Εκατοντάδες είναι εκείνοι που εντοπίζονται καθημερινά από τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις των ΔΟΥ.

Οπως σημειώνουν τα τραπεζικά στελέχη, το τελευταίο δίμηνο τα αιτήματα για άρση του τραπεζικού απορρήτου έχουν πολλαπλασιαστεί και οι οφειλές μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε αιτία -ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος κλπ.-, ενώ κανένα ρόλο δεν παίζει και το ύψος τους, καθώς η άρση του απορρήτου αφορά τόσο μικροοφειλέτες όσο και μεγαλοοφειλέτες.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Τον καταπλάκωσε τανκ..

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΕΠΕΖΗΣΕ..

Τύχη βουβό είχε αγρότης απο την Αγία Παρασκευή Μυτιλήνης. Ο Σταύρος Δουκάκης στο δρόμο προς την Κρεμμαστή συνάντησε ένα κομβόι με τανκ, τα οποία ρυμουλκούσε το ένα το άλλο, το οποίο είχε δεμένο με συρματόσχοινο.

Ακολούθησε το κομβόι υπομονετικά αλλά σε κάποια ανηφόρα συνέβη το κακό. Το συρματόσχοινο που ρυμουλκούσε το τανκς δεν άντεξε και έσπασε με αποτέλεσμα το βαρύ στρατιωτικό όχημα να.. κατευθυνθεί προς το αγροτικό που ακολουθούσε το κομβόι.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι ο αγρότης δεν πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητό του, στάθηκε τυχερός στην ατυχία του αφού το τανκς ισοπέδωσε, στην κυριολεξία, μόνο την πλευρά του συνοδηγού.


ΠΗΓΗ: http://trelokouneli.blogspot.com

Στο σφυρί τα ακίνητα μεγαλοοφειλετών σε Μύκονο και Σαντορίνη

Ακίνητα αντικειμενικής αξίας 288.389.719 ευρώ εκατοντάδων οφειλετών που έχουν βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς την Εφορία πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό εάν οι φορολογούμενοι δεν εξοφλήσουν τα χρέη τους εντός 11 ημερών.
Τα στοιχεία αυτά εντοπίστηκαν με στοχευμένη διασταύρωση του περιουσιολογίου από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

H πρώτη στοχευμένη διασταύρωση περιουσιολογίου μεγάλης εμπορευσιμότητας ακινήτων συγκεκριμένων περιοχών για φορολογούμενους που έχουν βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, αφορούσε ακίνητα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Συνολικά, εντοπίστηκαν 990 υπόχρεοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6.747.556 ευρώ που έχουν στην κατοχή τους 2.917 ακίνητα στις δύο περιοχές αντικειμενικής αξίας 288.389.719 ευρώ, ενώ συνολικά έχουν στην κατοχή τους 6.121 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567.892.905 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές, με τις οποίες παρέχει στους οφειλέτες που αφορά η συγκεκριμένη διασταύρωση, χρονικό περιθώριο έως την 20η Ιουλίου για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία είσπραξης των οφειλών αυτών, συμπεριλαμβανομένου του πλειστηριασμού.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

παιδόφιλοι, διαδίκτυο, ασύρματο internet

Παιδόφιλοι διαδίκτυο ασύρματο internet ,για πολλούς το διαδίκτυο είναι είναι εργαλείο δουλειάς ,για άλλους διασκέδαση και για κάποιους άλλους μια οθόνη στην οποια κρίβονται πίσω από αυτή και κάνουν ότι κομπίνα δεν μπορείς να φανταστείς ,είτε οικονομική απάτη είτε πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ,όμως δυστυχώς υπάρχει και κάτι χειρότερο από όλα αυτά ,η παιδική πορνογραφία και η παιδική παιδοφιλία ,παιδάκια εν αγνοια τους πέφτουν θύματα διαφορων ανθρώπων ,που μονο άνθρωποι δεν θα έπρεπε να λέγονται για να ικανοποιούσουν τις ανώμαλες ορέξεις τους ! Άνθρωποι ψυχικά άρρωστοι που αντί να είναι κλεισμένοι σε ένα ψυχιατρείο είναι ελεύθεροι και κάνουν ότι κάνουν !
Όμως υπάρχει και κάτι άλλο που ίσος να μη το έχει σκεφτεί κανεις από όσους ασχολούνται με το διαδίκτυο ! Το ασύρματο internet ,που οποιος ξέρει μπορεί να προστατευτεί ,αυτός όμως που δε ξέρει και πίστεψε με είναι παρα πολλοί αυτοί ,και έχει ασύρματη σύνδεση ,κάλλιστα κάποιος έξω από το σπίτι του με ένα laptop μπορεί να συνδεθεί στη σύνδεση τη δικια σου και να κάνει ότι δεν κανεις εσύ ! Είτε απάτη είτε παιδοφιλία είτε παιδική πορνογραφία ! Ξέρετε πολύ καλά ότι ο καθένας μας αφήνει το στιγμα του και η σύνδεση του είναι μια και μοναδική για τον καθένα μας ! Λοιπόν κάποιος που δε ξέρει να προστατευτεί ,μπορει να χρησιμοποίηση την ασύρματη σύνδεση του κάποιος άλλος ,ακόμα και από το διπλανό διαμέρισμα και να κάνει αξιόποινες πράξεις ! Εσένα θα βρούν και εσένα θα βγάλουν στη φορα μπορεί ακόμα και πριν ψάξουν τον υπολογιστή σου ! Ειλικρινά τρέμω σε αυτή την ιδέα ,γιατί ότι χειρότερο σε αυτή τη ζωή είναι να διαβάλουν εσένα και να φταίει κάποιος άλλος ! Και αυτό γιατί εδώ στην ελλάδα οι απάτες η παιδική πορνογραφία και η παιδοφιλία πάντα στης ειδήσεις μπαίνουν με φανφάρες και με μέγαλα γράμματα ,και οι διαψεύσεις όταν αποδεικτή ότι έχεις δίκιο πάντα περνάνε στα ψιλά γράμματα ! Τους ξέρετε τώρα τους δημοσιογράφους και τα κανάλια ! Τι να το κάνει κάποιος εάν αποδειχθεί λοιπόν ότι έχει δίκιο όταν πριν από
αυτό τον έχουν διαβάλει και το έχει μάθει όλη η ελλάδα ,ενώ στη διάψευση άντε να το μάθουν 100 άτομα !

Για αυτό όταν δεν ξέρετε να βάλετε κωδικούς στη ασύρματη σύνδεση σας ζητήστε βοήθεια από τον πάροχο σας ,και το κυριότερο όταν δεν είστε στο internet να βγάζετε το montem από την πρίζα !

Συνοπτικά :

10 βήματα ασφάλισης του WiFi δικτύου μας

1.αλλαγή του username και password του router
2.απενεργοποίηση της ad-hoc δυνατότητας (p2p μεταξύ wireless clients)
3.απενεργοποίηση του SSID Broadcast
4.Χρήση MAC access control
5.χρήση WPA/WPA2 κρυπτογράφησης
6.τακτικός έλεγχος για άγνωστα συνδεδεμένα μηχανήματα
7.χρήση firewall
8.προστασία με password του υπολογιστή και των αρχείων
9.διαχωρισμός ασύρματου δικτύου
10.κλείσιμο WiFi εξοπλισμού όταν δεν χρειάζεται

ΠΗΓΗ: http://aerologos.pblogs.gr

Ρεκόρ και περίεργα του παγκοσμίου κυπέλλου!!

Ρεκόρ και περίεργα του παγκοσμίου κυπέλλου!!
Νομίζω ότι ο τίτλος τα λέει όλα! Χωρίς εισαγωγές, λοιπόν, ας αρχίσουμε!

1.Η ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα Παγκόσμια Κύπελλα: Βραζιλία (5 κατακτήσεις)

2.Ο παίκτης που πέτυχε τα περισσότερα γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ρονάλντο (Βραζιλία, 15 γκολ από το 1998 έως και το 2006)

3.Η ομάδα που έχει παίξει τους περισσότερους αγώνες σε τελική φαση του Παγκοσμίου Κυπέλλου: Βραζιλία και Γερμανία (από 92)

4.Ο παίκτης που έχει αγωνιστεί σε περισσότερους αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου: Λόταρ Ματέους (Γερμανία, 25 αγώνες στις διοργανώσεις από το 1982 έως και το 1998)

5.Το πιο γρήγορο γκολ: Χακάν Σουκούρ (Τουρκία, 11 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα!)

6.Ο παίκτης που πέτυχε τα περισσότερα γκολ σ’ έναν αγώνα τελικής φάσης: Όλεγκ Σαλένκο (Ρωσσία, 5 γκολ στον αγώνα Ρωσσία-Καμερούν το 1994 στις ΗΠΑ)

7.Η ομάδα που πέτυχε τα περισσότερα γκολ στην τελική φάση μιας διοργάνωσης : Ουγγαρία (27 γκολ, το 1954)

8.Η έκφραση «το χέρι του Θεού» αναφέρεται στο πρώτο απο τα δύο γκόλ που πέτυχε ο Ντιέγκο Μαραντόνα εναντίον της Αγγλίας (η Αργεντινή νίκησε με τελικό σκορ 2-1) στους ημιτελικούς του 1986 στο Μεξικό.

9.Ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που νίκησε σε τελικό: Ντίνο Τζοφ (Ιταλία, 40 ετών στην Ισπανία το 1982)

10. Ο Βραζιλιάνος Πελέ είναι ο παίκτης που κατέκτησε τα περισσότερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα (3: το 1958, το 1962, και το 1970) και ταυτόχρονα είναι και ο νεαρότερος παίκτης που νίκησε σε τελικό (17 χρονών και 249 ημερών, το 1958)

11. Η Ινδία αρνήθηκε να μετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1950, επειδή οι παίκτες της έπαιζαν ξυπόλυτοι (!) κάτι που δεν επέτρεπαν οι κανονισμοί!

12.Η Βραζιλία είναι η μοναδική ομάδα που έχει συμμετάσχει στην τελική φάση όλων των Παγκοσμίων Κυπέλλων που έχουν γίνει.

13.Οι τερματοφύλακες Πίτερ Σίλτον (Αγγλία) αι Φαμπιάν Μπαρτέζ (Γαλλία) κατέχουν το ρεκόε των περισσότερων αγώνων χωρίς να δεχτούν ούτε ένα γκολ!!! (10 αγώνες!!!)

14.Καμία Ευρωπαϊκή ομάδα δεν μπόρεσε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο εκτός Ευρώπης.

15.Ο νεότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου: Σουλεϊμάν Μαμάμ (Τόγκο, 2002-13ετών!!!)

16.Οι περισσότεροι θεατές σε αγώνα τελικής φάσης: Ουρουγουάη-Βραζιλία (173.859 θεατές στο στάδιο Μαρακανά, Ρίιο ντε Τζανέιρο, το 1950)

17.Η Ελβετία είναι η μοναδική ομάδα που αποκλείστηκε κατά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς να δεχτεί ούτε ένα γκολ! (2006)

18.Το 1996 το τρόπαιο που δινόταν στους νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου (τρόπαιο Ζιλ Ριμέ) κλάπηκε από μια έκθεση στο Λονδίνο. Η Σκότλαντ Γιαρντ πρόσφερε 6.000 στερλίνες ως αμοιβή για την επιστροφή του. Χάρη σ’ ένα σκυλάκι, το ασπρόμαυρο τεριέ Πικλς, και στην όσφρησή του, το τρόπαιο βρέθηκε γρήγορα.

19.Το 1978, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολλανδία-Ιταλία, ο Ολλανδός Έρνι Μπραντς πέτυχε αυτογκόλ στο 18ο λεπτό και γκολ κατά της Ιταλίας στο 5Οο λεπτό.

ΠΗΓΗ: http://pswnio.gr

Η Lopez ακύρωσε την εμφάνιση στα κατεχόμενα

Διαβάσαμε στο cyprusactionnetwork.org πως η Jennifer Lopez αποφάσισε τελικά να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη συναυλία στα κατεχόμενα της Κύπρου.. Η ίδια σε δηλώσεις της τονίζει πως ποτέ δεν θα είχε συμφωνήσει να εμφανιστεί αν γνώριζε τις "κρίσιμες περιστάσεις" γύρω από την συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση. Η Lopez φαίνεται πως.. άκουσε τις οργισμένες φωνές και αντιδράσεις Ελλήνων και Κυπρίων.. Η ίδια δηλώνει αρκετά ευαισθητοποιημένη σε τέτοιου είδους θέματα γιαυτό και ακύρωσε την εμφάνιση της..

ΠΗΓΗ: http://trelokouneli.blogspot.com

Απίστευτες φωτογραφίες με ζώα...σε περίεργες πραγματικά φάσεις!!!

Απολαύστε πιο κάτω και τις υπόλοιπες

φωτογραφίες...












Σοκ στην κοινή γνώμη από τις αποκαλύψεις για τους τζαμπατζήδες δημοσιογράφους

Σοκαρισμένοι παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις του blog sarotiko, για τους δημοσιογράφους, που δέχθηκαν το δώρο της Vodafone για ένα πανάκριβο ταξιδάκι.
Οι τηλε-εισαγγελείς που κατακεραυνώνουν τους πολιτικούς για "όργιο σπατάλης", ζητούν "εδώ και τώρα ονόματα" πολιτικών που πήραν μια σαμπάνια ή ένα μίξερ από τη SIEMENS και κυρίως, που θέλουν "την κεφαλή επί πίνακι" γιατρών, που δέχονται ως δώρο, ένα ταξιδάκι από μια φαρμακευτική εταιρεία, δέχθηκαν οι ίδιοι, ...
δώρο αξίας χιλιάδων ευρώ, από μια εταιρεία, που ήταν μπλεγμένη στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Βεβαίως, θα περιμένουμε τις απολογίες τους (ε, να μην κάνουμε κι εμείς τους εισαγγελείς;) αλλά το sarotiko, είναι αξιόπιστο blog, που προφανώς ξέρει τι γράφει (εκτός από τις φορές που θέλει να ασχοληθεί με πράγματα που δεν ξέρει, όπως το "Σκοπιανό", οπότε γράφει μπαρούφες και μάλιστα χωρίς πηγή (xronos.gr) και με αυτούσια τη μετάφραση της κακιάς ώρας. Mη ξανακάνετε τέτοιες γελοιότητες παιδιά!).

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://taxalia.blogspot.com

Έρχονται θύελλες και στο εσωτερικό της Εκκλησίας...

Η Χώρα μας δεν έχει αντιμετωπίσει, ποτέ άλλοτε, προοπτικές τόσο απειλητικές και καταστροφικές όπως σήμερα.

Η καταστροφική, ωστόσο, επέλαση της Νέας Τάξης προκαλεί και ισχυρές αντιστάσεις, δημιουργεί ισχυρά κοινωνικά «αντισώματα» στη νεοταξική μόλυνση.


Μπορεί η «μόλυνση» να μην έχει αφήσει κανένα κοινωνικό τομέα άθιχτο, αυτό, όμως δημιουργεί και συσπειρώνει ισχυρές δυνάμεις που πολεμούν τη μόλυνση και την υποταγή: Αυτό είναι ιστορικός νόμος και το βάθρο της αισιοδοξίας…

Η Εκκλησία δεν έχει μείνει έξω από αυτόν τον διαλεκτικό τυφώνα: Της διάβρωσης, αλλά και της Αντίστασης στη διάβρωση και την υποταγή.

Η ηγετική γραφειοκρατία της Εκκλησίας έχει διαβρωθεί και ενσωματωθεί στα εξουσιαστικά κελεύσματα της Νέας Τάξης.

Εδώ ο κόσμος καίγεται, τα πάντα κατεδαφίζονται, η Ελλάδα ισοπεδώνεται, ο λαός της ποδοπατείται βάναυσα και το εκκλησιαστικό ιερατείο σφυρίζει κλέφτικα.

Δεν μιλάει για ΤΙΠΟΤΑ.

Και το χειρότερο: Ευλογεί πολλά από τα διατάγματα της κατοχικής κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.


Ωστόσο, όσο, το γραφειοκρατικό εκκλησιαστικό ιερατείο σιωπά ή ευλογεί την επέλαση της Νέας Τάξης, ΤΟΣΟ και πιο ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ δημιουργείται η ΑΝΑΓΚΗ της ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ από το ίδιο το σώμα του Ορθόδοξου κλήρου.

Διαμορφώνονται, έτσι, στο εσωτερικό του Ορθόδοξου σώματος ισχυρές δυνάμεις και προβάλλουν πολλές θαρραλέες φωνές που ζητούν να πάρει θέση η Εκκλησία πάνω στα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας και στους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την κοινωνία, συνακόλουθα και την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μεγάλα αποθέματα εκρηκτικών υλών συσσωρεύονται και συμπιέζονται και στο εσωτερικό της Εκκλησίας.

Θύελλες θα ξεσπάσουν και εδώ…

Μπροστά σε αυτές τις θύελλες δεν έχει κανείς την πολυτέλεια της ουδετερότητας, ακριβώς γιατί δεν μπορεί να είσαι ουδέτερος στις απειλές της καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας.

Μπροστά στο ιστορικό δράμα της εποχής μας όλοι πρέπει να πάρουν καθαρή θέση. Οι λεκτικές υπεκφυγές και ευτελείς κουτοπονηριές δεν βοηθάνε κανένα…

Το ηλεκτρικό φακέλωμα είχε ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα τον κόσμο της Εκκλησίας και αποτελεί μία από τις αιχμές εναντίον της Νέας Τάξης.

Η «Κάρτα του Πολίτη» αποτελεί το τελικό «απόσταγμα» του ηλεκτρονικού φακελώματος.

Πάνω σε αυτό το μακάβριο «εργαλείο» των δημίων του πλανήτη, ο πατέρας Σαράντος «κυκλοφόρησε» ένα κείμενο, «Μανιφέστο», συλλογικής έρευνας και επεξεργασίας…


Διαβάστε το κείμενο εδώ:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/07/blog-post_2223.html


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://resaltomag.blogspot.com

Διεθνής κατακραυγή για τον λιθοβολισμό..

Την οργή του δυτικού κόσμου έχει προκαλέσει η απόφαση δικαστηρίου στο Ιράν να επιτραπεί ο λιθοβολισμός μέχρι θανάτου μιας 43χρονης Ιρανής, η οποία είχε κατηγορηθεί από τον σύζυγό της για μοιχεία. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι παρόμοιες πράξεις μόνο βάρβαρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, μεταφέροντας την έντονη δυσαρέσκεια του προέδρου, Barack Obama, για την έκβαση της υπόθεσης. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του State Department, Mark Toner, απεύθυνε έκκληση στην Τεχεράνη, καλώντας την να μην υλοποιήσει την απόφαση του δικαστηρίου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, William Hague, ο οποίος δήλωσε: «Μια τέτοια πράξη μόνον τρόμο και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει στην ανθρωπότητα». Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η 43χρονη Sakineh Mohammadi-Ashtiani, καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό μέχρι θανάτου επειδή απάτησε τον άνδρα της, ενώ ήδη έχει τιμωρηθεί με 99 μαστιγώματα.

Συμφωνεί ή όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το διάταγμα Λοβέρδου;;;

Την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός εργασίας κ. Λοβέρδος επισκέφτηκε τον ΠτΔ προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του σχετικά με το γνωστό μνημόνιο.

Όπως πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ, κατά την υποδοχή του υπουργού ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Παπούλια το εξής: “οι εργαζόμενοι πρσβλέπουν σε σας να μην υπογράψετε τουλάχιστον το άδικο μέτρο να μην αποζημιωνόμαστε όταν απολυόμαστε”.

Απαντώντας ο κ. Παπούλιας, λίγο αργότερα, είπε το εξής: ”Να διαβάσετε καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου στο Σύνταγμα”, εννοώντας προφανώς ότι οι αρμοδιότητές του, όπως αυτές καθορίζονται στο Σύνταγμα, δεν του επιτρέπουν να μην υπογράψει. Διαφορετικά δεν κατανοούμε τι νόημα θα είχε αυτή η αναφορά στις συνταγματικές του αρμοδιότητες.

Όμως ο λαός θέλει οπωσδήποτε να γνωρίζει….. τη γνώμη του Προέδρου του σε σχέση με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου προεδρικού Διατάγματος. Θέλει να ξέρει αν συμφωνεί ή όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αυτό που υπογράφει.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Αν ο Ανώτατος Πολιτειακός παράγοντας ......

συμφωνεί, τότε έχει καλώς, η ευθύνη της απόφασης είναι δική του, αλλά θα πρέπει και ο λαός να το γνωρίζει. Αν πάλι δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο ενός τόσο σημαντικού για το λαό διατάγματος που υπογράφει, τότε τίθεται μείζον πολιτειακό ζήτημα ουσιαστικής λειτουργικότητας του πολιτικού συστήματος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που ο ΠτΔ υπογράφει χωρίς να συμφωνεί, επειδή τον υποχρεώνει το Σύνταγμα, ο βουλευτής ψηφίζει, παρά το ότι διαφωνεί, γιατί αλλιώς θα διαγραφεί, ο υπουργός δεν μπορεί να διαφωνήσει γιατί θα αποπεμφθεί, ο λαός δεν ερωτάται γιατί θεωρείται ”ανώριμος”, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Μα τότε, ποιος επιτέλους κυβερνά αυτό εδώ τον τόπο;

Υπενθυμίζουμε πάντως πως υπάρχει και το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://catakravgi.blogspot.com

Eurostat: τετραπλάσιοι σε έναν χρόνο, 16.920 αλλοδαποί απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια

Τετραπλασιάσθηκε μέσα σ' ένα χρόνο ο αριθμός των αλλοδαπών μεταναστών που πήραν την ελληνική ιθαγένεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η κοινοτική στατιστική υπηρεσία, η Eurostat το 2007 πήραν την ελληνική ιθαγένεια 3.920 αλλοδαποί, ενώ το 2008 16.920. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 1,5 αλλοδαπό με ελληνική ιθαγένεια για κάθε 1000 Έλληνες, ενώ σε κάθε 1.000 αλλοδαπούς, κατοίκους της Ελλάδας μόλις οι 6 απέκτησαν το 2008 την ιθαγένεια της χώρας. Πρόκειται για το μικρότερο αριθμό αλλοδαπών που έχουν την ιθαγένεια της χώρας στην οποία κατοικούν μεταξύ όλων των κοινοτικών χωρών.

Στις 27 χώρες της Ένωσης πήραν την ιθαγένεια μιας από αυτές 707.110 άτομα το 2007 και 695.880 άτομα το 2008.

Από τους μετανάστες που πήραν την ελληνική ιθαγένεια το 2008 το 59% προέρχεται από την Αλβανία,(9.996 άτομα), το 7,6% από την Γεωργία (1.285 άτομα) και το 4,9% από την Ρωσία (834 άτομα).

Οι περισσότεροι μετανάστες που έχουν πάρει το 2008 την ιθαγένεια ενός κράτους- μέλους της Ένωσης προέρχονται από το Μαρόκο (64.000 άτομα), την Τουρκία (50.000), τον Ισημερινό (Εκουαδόρ-27.000 άτομα), την Αλγερία (23.000) και το Ιράκ (20.000).

Μερικές χώρες έχουν τη μαζική προτίμηση των μεταναστών μιας άλλης τρίτης χώρας, όπως στην Ελλάδα το 59% των μεταναστών που πήραν την ιθαγένεια της χώρας είναι Αλβανοί, στη Ρουμανία το 89% των αλλοδαπών που πήραν την ιθαγένεια είναι Μολδαβοί, στην Ουγγαρία το 68% είναι Ρουμάνοι, προερχόμενοι προφανώς από την μεγάλη ουγγρική μειονότητα αυτής της χώρας και στη Βουλγαρία το 51% είναι Σκοπιανοί, αφού πρόκειται για συγγενικό προς τους Βουλγάρους λαό που μιλάει την ίδια γλώσσα και θέλει μέσω της βουλγαρικής ιθαγένειας να περάσει στην δυτική Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: http://newscity1.blogspot.com

Ποιός θα δικάσει τους δικαστές;

Η πρακτική «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην Ελλάδα του σήμερα ευθύνεται σε ένα μεγάλο μέρος για την κακή ψυχολογία του κόσμου και την αγανάκτηση που συνεχώς φουντώνει. Η εξόφθαλμη ανισότητα των πολιτών όχι μόνο... σε επίπεδο αποδοχών αλλά και σε επίπεδο αντιμετώπισης από την κρατική μηχανή τους εξοργίζει.

Και εξηγούμαι: Μέχρι σήμερα δύο συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, (για λόγους που δεν εξετάζω στο παρόν) κατοχύρωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 25 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας, οι δικαστές και οι στρατιωτικοί. Η μπόρα του ΔΝΤ τους πήρε και αυτούς και η κεντρική κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τις διατάξεις που αφορούν και τους δύο κλάδους ώστε να εργάζονται 40 χρόνια και να συνταξιοδοτούνται όπως όλοι οι πολίτες. Όλα καλά ως εδώ, ετοιμάζεται το νομοσχέδιο και κατευθύνεται προς ψήφιση στη βουλή αφού πρώτα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Και εκεί αρχίζουν τα δύο σταθμά. Την πρώτη διάταξη που αφορά τους δικαστές το Ε.Σ. την βγάζει αντισυνταγματική για έναν λόγο που πιστεύω ότι δεν πείθει ούτε ένα 7χρονο παιδάκι, αντιγράφω από τα ΝΕΑ: «Αυτή η νομοθετική ρύθμιση κρίθηκε ότι προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές, καθώς περιορίζει τη λειτουργική ανεξαρτησία του δικαστή αναγκάζοντάς τον να παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία, ενώ επιθυμεί να αποχωρήσει». Για την δεύτερη διάταξη που αφορά τους στρατιωτικούς το Ε.Σ. αποφασίζει, αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία: «Στη σύσκεψη της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, επικράτησε η άποψη ότι οι διατάξεις είναι συναφείς με τις αντίστοιχες που αφορούν στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων». Για του λόγου του αληθές επάνω στα ονόματα των εφημερίδων υπάρχουν και τα αντίστοιχα links.

Τώρα θα μου πει κάποιος ότι ασχολούμαι με δύο προνομιούχες ομάδες, όσον αφορά το συνταξιοδοτικό τους τουλάχιστον. Απαντώ ότι δεν ασχολούμαι με τις δύο κοινωνικές ομάδες αλλά με την κατάχρηση εξουσίας του ενός από τους τρείς πυλώνες της δημοκρατίας που σε διάστημα 4 ημερών εκδίδει για το ίδιο θέμα δύο διαμετρικά αντίθετες αποφάσεις. Και εξοργίζομαι γιατί αυτοί οι άνθρωποι μας δίκασαν στο παρελθόν και θα μας δικάζουν στο μέλλον. Και ανησυχώ για την ποιότητα της κοινωνίας που δημιουργούν τέτοιου είδους αποφάσεις. Το μόνο που μπορώ να σας ευχηθώ είναι να μην δικαστείτε ποτέ απέναντι σε κάποιον «φίλο»
τους….

(Πηγή)

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://staratalogia.blogspot.com

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

Πόσο καλά, μας τα είπε τελικά, ο Πρωθυπουργός στη Βουλή ….
Μεγάλα λόγια …. Που ξεπήδησαν από μικρό καλάθι. Διατυπωμένα με ακόμα μικρότερη βούληση …. Να ναι καλά … Ο λόγος του μας χόρτασε. Με αέρα κοπανιστό, φυσικά. Γιατί τα γεγονότα γύρω, αλλά σκιαγραφούν, για την κοινωνία αυτή, που βάλανε όλοι στην μέση και γονατισμένη, την σφυροκοπούν …. Την σφυροκοπούν με μειώσεις, με αναιρέσεις με εξαθλίωση. Αλλά και με ωραίες ομιλίες, σαν και αυτή του Πρωθυπουργού, στη βουλή.
Να ναι καλά λοιπόν, μας δρόσισε. Κατά μεσής του καλοκαιριού.
Έτσι σαν του ανεμιστήρα, την εικονική αύρα, που ενώ όλα γύρω βράζουν, αυτός μας στέλνει μια δέσμη δροσιάς.
Μα αν λίγο κάνουμε πιο κει από τη δέσμη, νοιώθουμε πάνω μας, την καυτή πραγματικότητα . Ενός καλοκαιριού βουτηγμένου, στην οικονομική και κοινωνική κρίση. Αλλά και στην προσβλητική για κάθε νοήμονα άνθρωπο, πολιτική διαχείριση, που περισσότερο μοιάζει να κανιβαλίζει κατά των πολιτών, παρά να έχει διάθεση επίλυσης των προβλημάτων …
Βλέπουμε γύρω μας, την χώρα να ψυχορραγεί και τον Πρωθυπουργό να βγάζει δεκάρικα …δακρύβρεχτα …Που θα τα ζήλευαν ακόμα και η Σεχραζατ , με τον Ονουρ, στις «χίλιες και μια νύχτες».
Αλλά να μην κάνει τίποτα παραπάνω από αυτά…..
Ακόμα και το … θαυμαστό του όνειρο, το Αμερικάνικο, που εκφράζει κάθετα, τον πιο βαθύ καπιταλιστικό σκοταδισμό, κατάφερε και...
δια του Μπαράκ Ομπάμα, πήρε μια πολύ σημαντική, λαϊκή πρωτοβουλία, στο θέμα της υγείας. Με ένα πραγματικό Εθνικό σύστημα υγείας ….
Το βαθύ καπιταλιστικό σύστημα, που τόσο θαυμάζεις, κύριε Πρωθυπουργέ, από κει, από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έβαλε τα γυαλιά, στο δικό σου, το κατ΄ όνομα, Σοσιαλιστικό …
Εκτός και αν έλυσες το πρόβλημα της υγείας, στην Ελλάδα και απλά εγώ δεν το πήρα χαμπάρι.
Αλλά … με τις κομματικά επιλεγμένες αυτές κυρίες, που διαχειρίζονται το μέγα θέμα της υγείας, περιμένεις να έχεις αποτελέσματα;
Έλεγε ο Πρωθυπουργός, πριν τις εκλογές, πως λεφτά υπάρχουν . Μετά και αφού τον πιστέψαμε και τον ψηφίσαμε, την έκανε γαργάρα. Το πήρε πίσω, γιατί ήδη, πριν τις εκλογές (όπως στελέχη του, αποκαλύπτουν) τα είχε κουβεντιάσει, με την Αμερικανική ηγεσία, για την είσοδο στην χώρα, του Δ.Ν.Τ.
Λεφτά λοιπόν δεν υπάρχουν. Αυτό μάθαμε ( εντέχνως) μετά τις εκλογές.
Αυτό όμως, που δεν μάθαμε (πάλι, εντέχνως) είναι ποιοί τα φάγανε ….
Γιατι φρόντισε ο Πρωθυπουργός, να κλείσει καλά όλες τις διόδους τους, προς την δικαιοσύνη.
Και με διάφορες παραστάσεις, κωμικοτραγικού περιεχομένου, να τραβάει η ιστορία παραπομπής, αποπομπής και διαπομπής τους …..
Διέγραψαν λέει, τον Τσοχατζόπουλο. Και του έκαναν τα μούτρα κρέας. Τα λεφτά, του τα πήραν πίσω; Αυτό έχει σημασία. Έλεγχος για τα τόσα δις που άσκοπα φαγώθηκαν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε;
Έλεγχος στους υπουργούς που πλούτισαν έγινε;
Όχι δεν έγινε . Αντίθετα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που γινόντουσαν όλα πριν, με τον ίδιο γίνονται και τώρα. Ο Ρέππας εξακολουθεί να αναθέτει έργα, υπερκοστολογημενα, στις εταιρείες συμφερόντων του Μπόμπολα. Ο Βενιζέλος εξακολουθεί να παραγγέλνει όπλα, πλοία και αεροπλάνα, ενώ τα ήδη υπάρχοντα σκουριάζουν στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας και αλλού, χωρίς καν να τολμάνε, να απομακρύνουν την Τουρκική φρεγάτα, από το Σούνιο, που συνηθίζει να … παραθερίζει.
Όλοι οι υπουργοί, διαχειρίζονται το χρήμα, ακριβώς όπως και πρώτα. Και το κατασπαταλούν .
Διαβάζουμε τα όργια με τις υπερωρίες, που γίνονται στην ΕΡΤ, στην Βουλή και σε όλους τους οργανισμούς του δημοσίου.
Από τον λαό όμως τα πηρανε. Και τα παίρνουν συνεχώς, με αισχρότητα.
Με κανιβαλισμό, σε βάρος των χαμηλά αμειβόμενων.
Δεν μπορούσε άραγε, η κυβέρνηση, να ελέγξει όλες αυτές τις πολυεθνικές εταιρείες που πίνουν το αίμα του λαού, με τις υπερτιμήσεις τους, στα αγαθά;
Δεν μπορούσε να είναι πιο σοβαρός και υπεύθυνος στην απονομή δικαίου του κοινού αισθήματος, ο Βενιζέλος;
Στο θέμα Ζαγορίτη – Τζούλιας, μέσα στο πολεμικό Μουσείο; Εάν αυτός ο γελοίος νέος, δεν ήταν γιός του Ζαγορίτη, αλλά δικός μου, ή δικός σου, αναγνώστη, θα τον είχαν ξεσκίσει. Δεν μπορούσε να πάρει μια πιο σαφή θέση, για τον χαβαλέ με τον ιστορικό μας «Αβέρωφ»;
Μόνο οι παραγγελίες νέων οπλικών συστημάτων, αποτελούν ενδιαφέρον για τον Υπουργό Άμυνας, λόγω …. Προμηθειών; Ίσως.
Με τον μεγαλοδικηγόρο και πρώην υπουργό Ζαγορίτη και με τον μεγαλοαστό πλοιοκτήτη δεν μπορεί να τα βάλει, ο κ. Υπουργός μας;
Τόση πια κάλυψη στο κεφάλαιο;
Τόση πια στήριξη στο καπιταλιστικό κατεστημένο, αυτής της χώρας;
Κάποτε, ξέσκισαν, έναν Κοσκωτά, γιατί το ζήτησαν, το απαίτησαν, πέντε μεγαλοεκδότες. Να όμως που και οι μεγαλοεκδότες, με διάφορες επιχειρήσεις τους, γίνανε μέλη του … κλαμπ, του καπιταλιστικού συστήματος και έπαψαν να μιλούν.
Μόνο να μασάνε πια μπορούνε …..
Με τον λαό, κυριολεκτικά να δεινοπαθεί και να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι, βλέπουμε κάποιους, από αυτούς που τον άρμεξαν σκληρά, δεκαετίες ολόκληρες, να δίνουν τεράστιες περιουσίες, για να αγοράσουν, απ’ έξω, έναν ποδοσφαιριστή.
Και ομάδες, έναντι πολλών δις, να αλλάζουν συνεχώς χέρια.
Με την κυβέρνηση, αντί να ελέγξει αυτούς όλους, στο πού βρήκαν τα λεφτά, να ελέγχει με μια φρικαλέα διαδικασία πόθεν έσχες, στους δημοσίους υπαλλήλους.
Και αυτούς, ναι . Αλλά πριν από αυτούς, δεν θα έπρεπε να ελεχθούν οι μεγάλοι;
Πιάνουν δηλαδή το θύμα κι αφήνουν ελεύθερο τον θύτη;. Γιατί ο θύτης, μέσω και του ποδοσφαίρου, αποχαυνώνει το θύμα. Και το κάνει βουβό παρατηρητή, σιωπηλό και υπάκουο. Χωρίς δυνάμεις αντίδρασης…..
Άσε λοιπόν Πρόεδρε, τις σοσιαλιστικές κορώνες. Δεν μας πείθεις.
Είσαι λάτρης και φανατικός οπαδός του καπιταλισμού. Και αυτόν υπηρετείς με συνέπεια. Έκανες, δες, το χατίρι της μητέρας σου, αφήνοντας τους αγώνες, την ιστορία και το λαϊκό έρισμα του παππού και του πατέρα σου, να σκονίζονται πάνω στο ράφι, με τα αζήτητα. Υπηρετώντας μια κακώς εννοούμενη παγκοσμιοποίηση, έτσι όπως την θρέφει και την μεγαλώνει το διεθνές καπιταλιστικό σύστημα.
Αδικώντας τον λαό αυτό, που για πενήντα χρόνια τώρα, τιμάει την οικογένεια σου και την εμπιστεύεται. Πόσο κακό κάνεις, με την προδοσία, αυτής της εμπιστοσύνης.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ, .. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ….

Γράφει ο Λυσίας

Πόσο αξίζει μια γυναίκα ...

Πόσο αξίζει μια γυναίκα...

Οι γυναίκες είναι σαν τα μήλα σε ένα δέντρο: τα καλύτερα μήλα βρίσκονται στην κορυφή.

Οι περισσότεροι άνδρες δεν θέλουν να φτάσουν στα καλύτερα γιατί φοβούνται να μην πέσουν από την κορυφή και χτυπήσουν, έτσι προτιμούν να μαζεύουν από τα πεσμένα που παρόλο δεν είναι νόστιμα είναι τα πιο εύκολα να μαζέψουν.

Μερικές φορές τα μήλα που βρίσκονται στην κορυφή του δέντρου νομίζουν ότι κάτι συμβαίνει με αυτά και κανείς δεν μπορεί να τα φτάσει, όταν απλά είναι απίστευτα όμορφα. Πρέπει να περιμένουν με υπομονή τον κατάλληλο άνδρα να φτάσει, αυτόν που είναι πραγματικά θαρραλέος να σκαρφαλώσει μέχρι την κορυφή του δένδρου.

Δεν πρέπει να πέσουμε για να μας μαζέψουν: όποιος μας έχει ανάγκη και μας αγαπάει θα κάνει τα ΠΑΝΤΑ για να μας φτάσει.

Η γυναίκα φτιάχτηκε από τα πλευρά του άνδρα: όχι από τα πόδια για να την πατάει, όχι από το κεφάλι για να είναι ανώτερη, αλλά από τα πλευρά για να είναι ίση, κάτω από το μπράτσο για να προστατεύεται, δίπλα από την καρδιά για να την αγαπάνε.

Ξαναχτύπησε ο dr love του ΛΑΟΣ.....

Βαΐτσης: "Βάλετε λίγη αγάπη στον στον νόμο"....
Προς το παρόν είμαστε στο σκληρό sex....παρά φύσειν.
Βρέθηκε τι λείπει από το ασφαλιστικό. Την ανακάλυψη έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΛΑΟΣ, Βαΐτσης Αποστολάτος.

Πρόκειται για την αγάπη… Όπως είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, για τον οποίο είπε ότι θα μείνει στην ιστορία για το ασφαλιστικό όπως ο Αλβέρτος Αϊνστάιν για τη θεωρία της σχετικότητας, «έχετε χρόνο να βάλετε λίγη αγάπη στο νόμο».

Επικαλέστηκε, μάλιστα, και μια φράση του άγγλου συγγραφέα, ζωγράφου και κριτικού τέχνης, Τζον Ρασκιν. «Ο μόνος πλούτος που υπάρχει είναι η ζωή με την ικανότητα να ερωτεύεσαι».

Έκαστος στο είδος του και ο Βαΐτσης στον έρωτα…

ΠΗΓΗ SAROTIKO
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://peripatris.blogspot.com

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ των μικροαστών προ των θυρών

Η Νέα Τάξη καταστρέφει τα σωσίβια του καπιταλισμού: Τη μικροαστική τάξη, την κοινωνική ρίζα του ακραίου και χυδαίου ατομισμού.
Η κυρίαρχη μάζα των μικροαστών αποτέλεσε τη βάση διάλυσης του «συλλογικού ανθρώπου» και τη μετατροπή του σε «άτομο»: Το θεμέλιο της αποθέωσης του «εγώ».

Αυτή η «κοινωνική βάση» καταστρέφεται και εξέγερσή της θα είναι από τις πλέον άγριες στην ιστορία, ακριβώς γιατί δεν θα έχουν να χάσουν πλέον ΤΙΠΟΤΑ…

Αυτή η ΕΞΕΓΕΡΣΗ των μικροαστών θα τους οδηγήσει στο «συλλογικό είναι», σε δυναμικό συντελεστή ανασυγκρότησης του «ομαδικού ανθρώπου». Έτσι οι μικροαστοί από «παράγοντας» διάλυσης του «ομαδικού ανθρώπου» θα μεταλλαχτούν σε επαναστατικό «παράγοντα» ανασυγκρότησης του «ομαδικού ανθρώπου».
Αύριο θα αναλύσουμε διεξοδικά το ζήτημα. Τώρα ένα καλό κείμενο που θίγει, κάπως, αυτό το ζήτημα.
Το πήραμε από ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗ



Να γίνει έλεγχος δείκτη νοημοσύνης στους βουλευτές



Αφού τα κάνουν όλα καλά και όμορφα και λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων του λαού, γιατί φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους;

Η αντίδραση της οργής που σιγοβράζει δεν θα είναι οργανωμένη άρα ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη αλλά ανεξέλεγκτη. Αυτό τους φοβίζει


Να κατέβει στη πορεία κάποιος γιατί; Για τους πολιτικούς; για την πέμπτη φάλαγγα τους συνδικαλιστές; Σήμερα δεν κουνιόταν τίποτα. Στο Δημόσιο η συμμετοχή ήταν καθολική μαγαζιά ήταν κλειστά και γα πρώτη φορά ακόμα και ιδιωτικοί υπάλληλοι είτε λόγω ΜΜΜ είτε λόγω της απερχόμενης λαίλαπας δεν κινήθηκαν.

Αν κάποιοι πολιτικοί χαίρονται για την πορεία ας βγει π.χ. να περπατήσει ο κύριος Λοβέρδος στο Περιστέρι ή στο Πέραμα, ας πάει ο κύριος Κουτρουμάνης στα Καλάβρυτα ή ας περπατήσει στη Σταδίου ο κύριος Παπακωνσταντίνου.

Η σπίθα που θα πυροδοτήσει την συσσωρευμένη οργή λείπει που μπορεί να είναι οποιαδήποτε κίνηση ή ερέθισμα

.
Τον Οκτώβριο
που δεν θα βγαίνει η σούμα μιλάμε. Το 2011 με την νέα αύξηση του ΦΠΑ το συζητάμε.

Οταν αρχίσουν οι ατομικές συμβάσεις, όταν η ανεργία διπλασιαστεί, όταν ο μισθός θα φτάνει μόνο για το ΦΠΑ των λογαριασμών των ΔΕΚΟ, θα δούμε... γιατί αυτό που συντελείται στην κοινωνία είναι η εκ βάθρων καταστροφή και εκθεμελίωση κάθε δικλείδας ασφαλείας.

Τα μεσαία στρώματα υποβιβάζονται και οι από κάτω μετατρέπονται σε δουλοπάροικους από Τσολάκογλου και Πεταίν της τρόικας.

· 5.2% ο πληθωρισμός
· 25% κάτω οι αποδοχές
· 11% η ανεργία
· 16.000 μικρομεσαίοι έκλεισαν
· Το κόστος διαβίωσης +10% με αλλεπάλληλες αυξήσεις μόνο σε φόρους
· Τέρμα συλλογικές συμβάσεις μειώσεις σε αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας
· Ο μόνος που μπαίνει στα μαγαζιά είναι οι μύγες.
· Δουλειά 40 χρόνων με ανταπόδοση 500 – 1400 €
· Δουλειά με 500 € καθαρά


Ας βλέπει λοιπόν σε λίγο ο καθένας να δουλεύει το παιδί του για 500 € να ζει ο απόμαχος γονιός με άλλα τόσα…

Η σπίθα που θα βάλει τη φωτιά λείπει... Μόνο αυτή...


Αν το θέλετε και κοινωνικά μετρήστε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τις εκρήξεις παραβατικής συμπεριφοράς και μετρήστε νεκρούς, τις συγκρούσεις, τους βανδαλισμούς, τους εμπρησμούς, τις επιθέσεις και θα δούμε όλοι τι έρχεται...

Ιθαγενής

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://resaltomag.blogspot.com

Προς Γιαννιώτες ...οικολογούντες, γενικώς.!

Φαίνεται πως ο λαϊκισμός, η υποκρισία και η δήθεν υπερβολική "ευαισθησία" των γενικώς... οικολογούντων και δη των εν Ιωαννίνοις... παροικούντων εν προκειμένω, όχι απλά περισσεύει, αλλά ξεπέρασε και κάθε ανεκτό όριο.
Ευτυχώς που στην πόλη των Ιωαννίνων υπάρχουν - ακόμη - άτομα με όντως αυξημένη οικολογική συνείδηση και όχι... οικολογούντες κατά περίπτωση και κατά το δοκούν.
Εις εξ αυτών, και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου Αρχιτέκτων - Μηχανικός κ. Σπύρος Πανταζής (δεξιά φωτο) που οι περιστάσεις το φέρνουν ενίοτε, να υποκαθιστά και τους... "οικολόγους".
Ελπίζουμε στην κατανόησή του για την δημοσιοποίηση κάποιων στοιχείων, καθόσον δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά ή να τα αποκρύψουμε, εφόσον αυτά περιήλθαν σε γνώση μας και είναι απολύτως διασταυρωμένα.
Με κατεπείγον σήμα - τηλεγράφημά του λοιπόν, που φέρει αριθ. πρωτ. 1796 και ημερομηνία 8 Ιουλίου 2010 προς το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων και το οποίο κοινοποιεί τόσο στο Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών, όσο και στον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδος Ιωαννίνων, ο εν λόγω διευθυντής, καταφέρεται κατά του συγκεκριμένου φορέα καταγγέλοντάς τον για πρωτοφανείς ατασθαλίες και λοιπέςε παραβάσεις του Γ.Ο.Κ.
Το πλήρες περιεχόμενο του σήματος - τηλεγράφηματός του, έχει ως εξής:
.
"Παρακαλούμε να διακόψετε, σύμφωνα με το Ν. 3028/02, άρθρο 73, παρ. 148, κάθε εργασία που εκτελείται απ΄ τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων στην παραλίμνια περιοχή Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο οικόπεδο που βρίσκεται μέσα στη λίμνη και δη στη συμβολή της λεωφόρου Βογιάννου με εκείνη της Ακτής Μιαούλη και το οποίο παραχωρήθηκε απ΄ την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου καθότι η περιοχή προστατεύεται (Υ.Α. Φ30/4425/212/75/4-3-1977, ΦΕΚ 266/Β//21-3-1977 και Υ.Α. ΔΙΛΑΠ/Γ/ 1472/62023/15-9-81, ΦΕΚ 660/τβ/19-10-81) απ΄ το υπουργείο Πολιτισμού.
Οι εργασίες που εκτελούνται ή εκτελέσθηκαν είναι αυθαίρετες και παράνομες γιατί δεν προηγήθηκε η κατά νόμον έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Επίσης να προβείτε στην ανάκληση της οικοδομικής άδειας, αν υπάρχει, ως παρανόμως χορηγηθείσα και να παραπεμφθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη για τον καταλογισμό ευθυνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3028/02, άρθρο 10, παρ. 1,3,6.
Παρακαλούμε επίσης να αποστείλετε στην υπηρεσία μας τα σχετικά έγγραφα των ενεργειών σας."

ΠΗΓΗ: http://gianniotis.blogspot.com

Η κατάθλιψη διπλασιάζει τις πιθανότητες άνοιας

Η κατάθλιψη και η άνοια συνήθως συνυπάρχουν σύμφωνα με τους ειδικούς ερευνητές για πολλά χρόνια αλλά ακόμη δεν είναι σίγουρο πως η μια πάθηση οδηγεί οπωσδήποτε στην άλλη...

Οι δύο νέες έρευνες που δημοσιεύονται στην American journal Neurology δείχνουν πως η κατάθλιψη υποδεικνύει πως οι πιθανότητες άνοιας είναι πιο αυξημένες δίχως όμως να είναι σε θέση οι επιστήμονες να εξηγήσουν την αιτία του φαινομένου αυτού.

Απαιτούνται εκτενέστερες έρευνες για να διαπιστωθεί η συσχέτιση μεταξύ των δύο παθήσεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC. Σύμφωνα με τους ερευνητές η φυσιολογία του εγκεφάλου, ο τρόπος ζωής και η κοινωνική ζωή του ατόμου ίσως επηρεάζουν αυξάνοντας τις.. πιθανότητες για την μια ή την άλλη πάθηση.

Η συγκεκριμένη έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης δείχνει πως η κατάθλιψη σε νεαρή ηλικία μπορεί κατά πάσα πιθανότητα να οδηγήσει σε άνοια. Για 17 συναπτά έτη παρακολούθησε η Δρ. Τζέιν Σαζίνσκι, η επικεφαλής της μελέτης αυτής, παρακολούθησε 949 ηλικιωμένους. Οι 164 από αυτούς έπαθαν άνοια ύστερα από χρόνια κατάθλιψης.
thenetwar

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://trelokouneli.blogspot.com