'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Διστακτικός ο Ομπάμα για Super Cobra και Predator προς την Τουρκία

O τούρκος πρωθυπουργός στην κατά ιδίαν συζήτηση που είχε στην τελευταία του επίσκεψη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ζήτησε για την Τουρκία στον αγώνα της κατά του κινήματος του ΡΚΚ, έξι συνολικά ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα τύπου Predator, μια και σύμφωνα με την αντίληψη της Άγκυρας τα ισραηλινά UAV Heron δεν είναι αρκετά.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε "θα δούμε. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια αντίδραση εναντίον της Τουρκίας αυτή τη στιγμή. Γι 'αυτό και δεν πιστεύω ότι η πώληση θα εγκριθεί σε αυτό το περιβάλλον".

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μilliyet, σε ένα αντίστοιχο αίτημα για την άμεση πώληση αμερικανικών επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Super Cobra προς την Τουρκία, το οποίο πρέπει να λάβει επίσης την έγκριση του Κογκρέσου, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν ήταν αντίθετος επί της αρχής για την πώληση των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, αλλά επισημάνθηκε ότι η ανάγκη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν στον συγκεκριμένο τομέα αντανακλάται στη διαθεσιμότητα του πλεονάζοντος αμερικανικού υλικού στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται εκ μέρους μας πως σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιεύσεις, έχει εγκριθεί η άμεση πώληση δύο Super Cobra προς την Τουρκία. Προ μηνών και σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα κοινοποίησε την πώληση πέντε ελικοπτέρων του τύπου Super Cobra προς την Τουρκία, χωρίς όμως να προχωρήσει περαιτέρω το θέμα μέχρι σήμερα.

http://fox2e-mag.blogspot.com/2010/07/super-cobra-predator.html

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου