'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Νέα σενάρια πτώχευσης – 2οι στον κόσμο σε δημόσιο χρέος

Νέα σενάρια πιθανής πτώχευσης της Ελλάδας, κυκλοφόρησαν και πάλι στο εξωτερικό. Σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας «CMA Data Vision», η πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας εξαιτίας του υψηλού δημοσίου χρέους της τα επόμενα πέντε χρόνια είναι μεγαλύτερη από 50%.
Όπως αναφέρεται, το δημόσιο χρέος της χώρας έγινε το τελευταίο τρίμηνο, το δεύτερο στον κόσμο από πλευράς επικινδυνότητας, μετά τη Βενεζουέλα ενώ τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους κατείχε την ένατη θέση.
Σύμφωνα με τον ίδιο πίνακα η Αργεντινή έχει περάσει πλέον στην... τρίτη θέση και ακολουθούν Πακιστάν, Ουκρανία, Ντουμπάι, Ιράκ, Ρουμανία, Λετονία και Βουλγαρία.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η Ελλάδα εμφανίζεται πρωταθλήτρια-πρώτη στον σχετικό πίνακα- για το κόστος ασφάλισης του δημόσιου χρέους της.
Έτσι τα ελληνικά Cds (συμβόλαια ασφάλισης έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας και αδυναμίας εξαργύρωσης - πληρωμής των ομολόγων του στους αγοραστές τους) πέρασαν από τις 346 μονάδες βάσης την 1η Απριλίου στις 1003,4 μονάδες βάσης στις 29 Ιουνίου, σημείωσαν δηλαδή μια αύξηση-παγκόσμιο ρεκόρ της τάξης του 190% .
Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://alepounews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου